İlk buluşmada neden donup kalıyorsunuz ve eğlenen ustalık

Emre: Karşı cinsle etkileşimde eğlenen ustalığı nasıl kullanmalı?

Mahmut Abi: Her sosyal beceri gibi eğlenen ustalık da yapa yapa gelişen bir şey. Bir miktar sosyal zeka gerektiği bariz ama temelde çoğu erkeği mizahtan (eğlenceli muhabbetten) uzak tutan, içlerinde böyle bir şey olmaması değil. Erkeklerin %90’ının içinde böyle bir eğlenen ustalık var zaten.

Asıl problem, eğlenen ustalığı yaparken karşılaşabileceği tepkiden korktuğu için sus pus olmaları. Eğer erkek karşısındaki kızı kafasında biraz büyütürse, bir anda kendisini bıçak sırtında hissediyor. Yanlış bir şey söylersem, yaparsam beni sevmez, benden hoşlanmaz, şunu dersem ne der gibi korkulara kapılıyor. Eğlenen ustalığı bu tür korkular bastırıyor.

İlk aşması gereken bu. Sonucu, çıktıyı çok fazla önemsememesi lazım. Kızı önemsemeyeceksin değil. Spesifik bir kızla etkileşiminden o kızla ilgili beklentinin çıkmasını önemsemeyeceksin. Bir de sert tepkiden korkmayacaksın. Zira korkulan şey olası bir şey. Bazen bir yerde ölçüyü kaçırıyorsunuz, kız fazla alıngan oluyor ve eğlenen ustalığa ters tepki verebiliyor. Bu olası bir şey ve ama bundan korkmamanız lazım. Mizah yapayım derken dalga geçip aşağılamak gibi bir saçmalık yapmadığınız sürece, ters tepki vermesinden size ne? Kız normal bir eğlenen ustalığa ters tepki verince shit test sayacaksın, eğer shit test değilse de kızı bırakıp geçeceksin.

Karşındaki spesifik kadının seni beğenmemesini, seninle ileri gitmek istememesini o kadar da umursamamaya başladığın zaman, içindeki oğlan çocuğu ortaya çıkıyor zaten.

Çoğu erkeğin donuk olmasının sebebi, tekil buluşmalara çok fazla duygusal yatırım yapmaları. Ben şimdi cebimdeki paranın 100 Lirası ile bahis oynasam eğlenirim. Bütün paramı yatırsam o televizyonun önünde korku içinde stres içinde tırnaklarımı yerim.

Emre: Karanlık Rüya en son yayında tüm kadınlara kısa süreceğini bilerek başlayın demişti. Bu dediğin ile çok fazla örtüşen bir şey.

Mahmut Abi: Kısa sürecek de olabilir ama benim o konuda tavrım genellikle “büyük ihtimalle olmayacak zaten” şeklinde. “O zaman ne kasıyorsun ki?” diyorum. Bu negatif bir düşünce değil. Kızla uyuşamayacağız, vs. çoğunlukla olmayacak zaten. 5 buluşmaya gidiyorsun. 2 tanesiyle oluyor, geri kalanı ile olmuyor. Bu durumda da artık zaten tekil buluşmaları o kadar umursamamaya, onlara o kadar yatırım yapmamaya başlıyorsun.

Çoğu erkek her buluşmaya hayatının buluşması gibi gidiyor. Bir buluşmaya o ruh hali ile gidersen, istediğin kadar esprili ol, donar kalırsın.

Bunun haricinde tabii okumak işinize yarar. Benim ağzım biraz laf yapar ve çocukken çok okumamın bunda etkisi büyük. Dayımın kütüphanesi, ilin kütüphanesi, lisenin kütüphanesi derken Dede Korkuttan Şolohov’a sürekli bir şeyler okurdum. Politik doğruculuk ve feminizm tarafından koyu bir sansüre uğramadan önce Amerikan ve İngiliz sitcom dizileri bu konuda bana çok şey kattı.

Ama yatırımı düşük tutacaksın. Hiç yatırım yapmayacaksın diye bir şey yok tabii ama abartırsan donar kalırsın.

Emre: Zaten en kötü ne olabilir ki?

Mahmut Abi: En kötü reddedileceksin ve beğenilmeyeceksin. Çoğu erkeğin korktuğu bu.  Bunu takmamayı öğrenmen gerek.

 

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

51
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
19 Comment threads
32 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
YiğitArsTemaAnonimDaha 18 lik çıtır Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Ham61
Guest
Ham61

Güzeldi yine, faydalı bir yazı.

acemi motorcu
Guest
acemi motorcu

eline sağlık mahmut abi

Hkn
Guest
Hkn

Bir iş görüşmesinde neden donup kalıyoruz? Çünkü o işe muhtacız ve eğer o iş olmazsa, Eğer vasıfsız bir elemansak, İş bulma şansımız zorlaşır. Ancak tecrübeli ve birikimli bir kili için iç görüşmesi sıradandır.Bir kadınla ilk buluşma bir iş buluşmasından daha basit ancak bunu zorlaştıran muhtaç zihin yapısı ve kadını patron olarak konumlandırma.. Muhtaç zihin yapısı kadının her davranışını kaçacak ve olmayacak olarak algıladığından, kadınla olan kur ve güç savaşını baştan kadını patron ilan ederek kadın lehine çevirir.Altı üstü iki üç shist testi kafasında matematik denklemine çeviren erkek ilk buluşmada ne yapacağını bilemez.İşin komik tarafı kadın doğal olarak oraya erkeğin herşeyi… Read more »

ErolEgemen
Guest
ErolEgemen

Bahsettiğiniz Tarza Dizi ve Film önerirmisiniz ?

Dexter
Guest
Dexter

Abi selamlar, bir türlü öpüsmeye gidemiyorum. Daha doğrusu uygun ortam oluşmuyor. Pozitif cinsel gerilimi arttiriyorum olaylar gayet akışında kinolar vs. de problem yok fakat öpüşmeye nasil gideceğim onu bir türlü kafamda oturtamadım . Ilk cezalı öpücük oyununu oynayarak yanagima öpücük alarak mı başlasam? Ayrica öpücük icin nasil bi hamle yapacağımı kafamda kuramiyorum , hangi durumda nasil bir ortamda nasil şekilde vs.. önerebileceğin bir seyler var mi bu konuda ?

kelle paça
Guest
kelle paça

yan yana rahat edebileceğin alkollü bir mekanda, kızla öpüşme kıvamına geldiysen yüzüne iyice yaklaş (1 karış kadar mesafe uygun) dudaklarına ve gözlerinin içine bak, hafif piç bir gülümseme ile “merak etme öpmiycem” dedikten sonra(kız da gülerse gülmesi bitince) direkt dudağından öp.

jvitamini
Guest
jvitamini

İstenmediğini en baştan kabullenip yelteneceğin bi hareket olur. Ama belki hafif piç gülümseme kurtarıyordur😅

Bicion
Guest
Bicion

abi buluşmada asıl odaklanmamız gereken şey kendi eğlencemiz ve güzel vaktimiz mi olmalı? yani buna yönelik mi hareket etmeliyiz ki benim gözlemlediğim kasıntı olmayıp kendi eğlencemize bakınca karşı tarafta eğlenmeye başlıyor

Amen panufer
Guest
Amen panufer

Mahmut abi Bir kızla konuşma sırasında sürekli ilgi çekici ve eğlenceli konular konuşmak şart mı tabi ki ilgi alanları ve sevdiği şeyler hakkında konuşmak sohbeti daha akıcı hâle getiriyor ama illaki kızlara karşı sürekli eğlenceli ilgi çekici yenilikçi konular mı üretmemiz lazım bu konuda bizi aydınlatır mısınız..?

tuna
Guest
tuna

dün akşam hayatımın ilk buluşmasına gittim genelde yalnızımdır pek konuşkan birisi değilimdir akşam yemeğide zaten öyle geçti pek sohbet edemedim kızla buluşma bayağı sıkıcı geçti zaten bu kızı zor buldum(fakültede aynı sınıftayız ve o sınıfta belirli gruplar var işte sunucu grubu veri bilimi grubu falan biz veri bilimi grubundaydık ve bu kız gruptaki tek kız veri bilimi konusunda iyi olduğum için dikkatini çektim) bunu kaybedersem başka kızları nasıl bulurum bilmiyorum
kız aşırı güzel değil ama elimdeki tek kız o ve dünkü buluşma sıkıcı geçti

Eros
Guest
Eros

Selam, Bugün çevirdiğim bir tane tabakla buluşmaya gittim ve bunu anlatacağım. Olaylar şöyle gelişti: bu kızla uzun zamandır Instagram’dan tanışıyoruz fakat konuşmuyorduk sadece bazen hal hatır sorardık birbirimize. 2 hafta önce yine konuşmaya başladık ve ardından telefon numarası almamdan sonra flört aşamasına geçtik. Bu arada ben de 2.5 hafta önce çok yoğun bir şekilde kırmızı hap öğrenmeye başlamıştım dolayısıyla onun etkisi ile bana ilgisi olan bir hatunu fark edip değerlendirmiş olabilirim diye düşünüyorum. Hatun nerde buluşmamız gerektiğini bana soruyordu günlerdir, düşünüyorum deyip geçiştiriyordum ki unutuyordum düşünmeyi, pek umursamıyordum. Dün yine konuştuk haliyle ve ben X’e gitmek istiyorum gibi bir cümle… Read more »

audemars piquet
Guest
audemars piquet

hocam İnsanlarla konuşurken tutuk, sıkıcı, duygusuz birisiyim bu halimden nefret ediyorum olmak istedigim insan, şu muhabbeti saran, ortamda aranan en basit şeyle alakali bile eğlenceli light rahat muhabbet kurabilen yani halk arasında agzı laf yapar derler ya ha o işte.   arastırmalarimda 2 kitap gordüm 1. harun d kızlarla konuşma kılavuzu : kitabin içinde direk konuşmayla alakalı egzersizler var cümleleri duygu katarak söylemek, rastegele kelimelerden hikaye anlatmak gibi isterseniz incelemeniz için kitabı pdf gönderebilirim 2.si ise dost kazanma ve insanlari etkileme sanatı meşhur bi kitap zaten hocam ben şimdi bu kitaplardaki egzersizleri uygulayip haftada 3 gün her gün 10 tanimadigim karsi cins… Read more »

Daha 18 lik çıtır
Guest
Daha 18 lik çıtır

Retorik alanını araştırmanı tavsiye ederim

Audemars piquet
Guest
Audemars piquet

Saol kardesim ben hallettim sıkıntılarımın hepsini uzun zaman önce soylediklerimin hicbirini yapmadim bu arada tavsiyem hayatin icine kendinizi atin ve eglenmenize bakin inek olaylar degil ama satranc falan bide kesinlikle ise girin calisin garsonluk vs

Anonim
Guest
Anonim

Hocam bu tip arkadaşlara tiyatro gruplarına katılmalarını öneririm. Meslek hayatında olanların dahi bulabilecekleri topluluklar vardır, öğrencilere ise çok daha kolay bulması.

Konuşmalarına tonlama ve gereğince drama katmayı öğrenirler. Sosyal olarak ilk başta oldukça zorlayıcıdır, yüksek medeni cesaret gerektirir ancak eşiği aşarlarsa büyük değişim yaşarlar insan ilişkilerinde.

Burak17
Guest
Burak17

Mahmut abi merhaba genelde kızlarla tanışıp buluşma ayarlıyorum fakat buluşmadan sonra yüzde 95 bir sonuç alamıyorum buluşmada genelde düz sorularla kızı konuşturup arada espiriler yapıyorum bazen düz konuşuyorum bazende ciddiyetsiz cevaplar veriyorum esprili şekilde tabi kızı aşağılamıyorum fakat çoğu kızla bir yere varmıyor bu muhabbetimde ne gibi problemler olabilir mahmut abi ? Birde duygusal güç ve oyunu nasıl geliştirebilirim ?

Ren
Guest
Ren

Mahmut abi ve arkadaşlar, buluşmalarda hesap ödemeyi nasıl yapıyorsunuz?

EatTrainSleepRepeat
Guest
EatTrainSleepRepeat

https://www.youtube.com/watch?v=WeLvfUiTabo
Johnny Depp video boyunca o ortamda bile mükemmel bir eğlenen ustalık sergiliyor

hakkinen
Guest
hakkinen

mahmut abi merhaba. sosyal zeka nasıl geliştirilir? bi ortamda kızlarla veya erkeklerle nasıl konuşacağımı ne konuşacağımı bilemiyorum konuşmaya çalışsam bile ağzım laf yapmıyor. bunu nasıl çözebilirim?

Red
Guest
Red

Espri kabileyetini arttırmak için ne önerirsin Mahmut abi? Hangi diziler, kitaplar, filmler ya da başka şeyler. İsim verebilir misin aklında varsa?