Erkek Adam Türkçe Podcast – 2022 yılbaşı programında cevaplanmayan sorular

2 Ocak 2022’de yaptığımız yayında, zaman kalmadığı için cevaplayamadığım soruları cevapladım.

Yayınları spotify kanalından da izleyebilirsiniz.

Youtube yayını aşağıda. Bu yayını beğenerek ve youtube kanalına üye olarak yayınların daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Sorular ve dakikaları da videonun altında.

00:30 Kadınlar neden çevrelerindeki yüksek değerli erkekler yerine beta uydu erkekleri seçerler?

02:20 İlişki sohbetleri kanalı senin mi? Kadınlar tavsiye için seni arıyorlar mı?

03:40 Büyüklerimiz keşke daha önce evlenseydim diyorlar. Bu konuda ne düşünüyorsun?

07:10 Üniversitede aileden finansal bağımsızlık nasıl olur?

09:11 Sigara sosyalleşmek için iyi değil mi? İçmeyen iyi çocuk görünmüyor mu?

11:00 Modern dünya neden erkeklerdeki masküleniteyi baskılamaya çalışıyor?

17:23 Fight Club’da “kendini geliştirmek mas***dur” diyor. Sen ne düşünüyorsun?

20:13 Yürüyorum sorun yok ama buluşmaya gidemiyorum. Sence sorun ne?

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

57
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
21 Comment threads
36 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
DominantJnrdrBerkHaroldMertay Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Merto
Guest
Merto

Abi ilk soru yalnız biraz doğru, ben sana orda sorulmak isteneni söyleyim bizzat tecrübem yaşadım, bir kızla flört ediyorum herşey güzel kız bana sürpriz yaparak buluşmaya geliyor falan gayet çerçeve de ancak bir kadın dostumuz da var yanımızda açık açık masaya şunu dedi benim hatun; merto nasıl biri biliyor musun o kontrol edebileceğin bir erkek değil ben ona çevrende ki bir kızı beğenmiyorum onla görüşme desem asla bunu önemsemez yalnızca kendi düşündüğünü yapar daha sonra bir kaç gün geçince kız bitirmek istedi ve ona şunu dedim(gerçekten çerçevede olan bir kızdı bu belliydi) sen benden hoşlanıyorsun neden kendine bunu yapıyorsun diye… Read more »

ibrahim
Guest
ibrahim

9 aylık güzel ciddi bir ilişkim var fakat
sevgilim bazı takip ettiğim hemcinslerini takipten çıkarmamı istiyor beni betalaştırmaya çalıştığını düşünüyorum ne yapmalıyım?

Tanjant Alfa
Guest
Tanjant Alfa

Mahmut abi merhabalar Mersinde yaşıyorum. Liseden tanıdığım ve adanada üni okuyan bi kız var. Arada bir konuşuyoruz (haftada bir 10 günde bir falan). İkimiz de başlatıyoruz mesajlaşma hatta o daha fazla başlatıyordu. Arsız komik ve özgüvenliydim sohbette. Asla sıkıcı bir sohbet yoktu. Ama şöyle bir şey var ki kız mersine gelince bana yazmıyor mesajı açmıyor(bir mesajdan fazla atmıyorum asla) . Adanaya gidince hikayeme yanıt veriyor sohbet başlatıyor. Daha önceden de bi konuya bana sorduğunda mersine gelince bi kahve içersek anlatırım falan demiştim. Sanırım buluşmak istemediği için bilerek mersinde iken takmıyor beni. 1. Neden böyle yapıyor olabilir? Gayet eğlenceli flörtöz şekilde… Read more »

Zeke
Guest
Zeke

Mahmut abi maddi sebeplerden dolayı Bartın’da grafik tasarım bölümünü ilk döneminde bırakmak zorunda kaldım şuan askeri ücrete çalışıyorum yaşım 20 bana ne tavsiye edersin şimdiden teşekkürler

Bro
Guest
Bro

Bence yetenegine uygun bir is bul. Mesela hediyelik dukanlarda bardaga t shirte hedyelik esyalara baskilar yapiliyor. Burada kullanilan programlar photoshop ve CorelDraw veya InkScale gibi programlardaki tercuben ise yarar. Hem yetenegin gelisir hemde fena olmayan miktarda gelirin olur.

Unutmadan ona askari deniyor kanka.

Goldie
Guest
Goldie

Mahmut abi 4 yıllık ilişkim var ama dışarı gözüm çok kayıyor başka insanları istiyorum ilişkide de mutluyum aldatmak istemiyorum ilişkiyi bitirip denizlere yelken açmak mantıklı karar mı sen olsan ne yapardın ?

Öğrenme tutkunu
Guest
Öğrenme tutkunu

Selam üstad, flört ettiğim kadınlardan biri ile flört bittikten sonra bir kafede denk geldik, yaş büyük ve medeni tipler olduğumuzdan bir selam çakayım diye yüzüne baktım ama önümden geçip giderken kafasını öne eğip mermerleri sayarak yürüdü gitti, aleni şekilde duygusal bir tribe girdi kız, arkadaşım yanımdaydı o da şaşırdı biraz çünkü kızla aramda kavga gerginlikte yok ona dedim ki bu kızda var bişeyler tecrübem bana bunu söylüyor (flört veya ilişki sonrası içi bomboş olan kadın en azından uzaktan bir el kol selamı çakar kendi kasmaz sıradan bir tanıdığı adama yaptığı gibi davranır hep bu yönde örnekler yaşadım) aynı akşam kız… Read more »

Anber
Guest
Anber

Mahmut abi geçen hafta bir kızla tanıştım. Kızla vakit geçirip instagram üzerinden takipleşmeye başladık. Daha sonra paylaştığı bazı hikayelerini benden gizlediğini anladım. Benden hikayelerini neden gizlediğini ona sormadım, sizce benden gizlediği sakladığı bir şeyler olabilir mi bu durumda nextlemek mi lazım, yoksa hiç bir şey olmamış gibi devam mı etmeli.

optimistic
Guest
optimistic

Merhaba Mahmut Abi.1 yıllık ilişkiden çıkalı 15 gün oldu.İlişki son 4 aydır uzak mesafe ilişkisiydi,görüşemiyorduk.Her gün 30dk-1 saat görüntülü konuşuyorduk.İlişkide canım sıkan en büyük olay her tartışmamızda,kavgada beni her yerden engelliyordu.Genelde ben bir yerden ulaştığımda açıyordu ya da ulaşmazsam kendiliğinden açtığı da oluyordu.Bu pasif agresiflik beni çok fazla tüketti ve normalden fazla kavga ettiğimizi düşünüyordum.Birçok kez manipülasyonlarına da şahit oldum.Haksız olduğu konuda ne yaptı etti kendini haklı çıkardı ve sorun benim ilgisizliğim oldu vs. Beni sevdiğine %100 emindim.Sözümden çıktığını görmedim.Ben de onu seviyordum ama ilişki sırasında çok yıprandım,kendime saygımı kaybettim.İstemediği şeyde (özellikle arkadaşlarımda yatılı kaldığımda) çok kere dırdır yaptığına ve… Read more »

jokeç
Guest
jokeç

Mahmut Abi sence haftanın belirli günleri planlı olarak dışarı çıkıp daygame veya lifegame kovalamak mı? Yoksa dışarıda denk gelirse yaparım demek mi daha mantıklı? Kızlarla tanışmak isteyen ama kendi çevresinde bunu başaramayan erkek sence ne yapmalı?Planlı olarak dışarı çıkmak işsizlik değil mi?

Yeni çocuk
Guest
Yeni çocuk

Mahmut abi selam, genç yaşlardan itibaren yüksek statüye ulaşmak adına özel kariyer veya hayat planlaması tavsiyen var mı, misal ben 20 yaşında youtuber oldum 40bin aboneye sahip bir oyun kanalım oldu bu bana üniversite içerisinde bir popülerlik getirdi insanlar Youtuber naber diye sesleniyordu adımdan önce, oturduğum masa insan kaynıyordu konuyu sürekli bana getiriyorlardı, ancak bana sorsan YouTube yokken zaten doğal çapkın da bir adamken kadınlarda daha başarılı idim yani YouTuber olmak bana ekstra cazibe kattı mı tartışılır beklediğim kadar değildi hatta bazı çapkınlık melekelerimi köreltti bile(bu sence biraz saçma mı yoksa oyun kanalı olmaktan ötürü normal mi ki ben asosyal… Read more »

Terry Henry
Guest
Terry Henry

mahmut abi askerlik yapmaya bakis acin nedie ? ne gibi kazanci olur ki ?

ayrica senin de askerlik anilarin vardi kisa donemlerin , uzun donemlerle olan durumu gibi seylerdi sanki

Aq0
Guest
Aq0

Abi 25 yaş altında yüksek değerli erkeklerin çok olmadığına dair konuşmuşsun. Peki Üniversitede kendi evine çıkmak, altına bir araç almak, iyi para kazanmak, statü ve contact sahibi olmak… vb gibi şeylerin bizi öne geçirdiğini varsayacak olursak kısacası yaşıtlarımızın sahip olduğundan daha fazla tecrübe, duygusal güç ve materyale sahip olursak. ”25 YAŞI ALTI İÇİN” kadınlarda başarı oranımız yine %10 larda falan mı dolaşır yoksa avantajlı konuma geçip %30-40’lara çekebilir miyiz bu oranı?

Tanjant Alfa
Guest
Tanjant Alfa

Mahmut abi kız kanka yapmayı öneriyor musun? Cidden ise yarıyorlar mesela sınıftan kız kanka yapıyorsun not atıyor ders çalıştırıyor vb. Yoksa bizim gibi erkekler kızlarla yakın arkadaş olmaktan uzak mi durmalı?

napim
Guest
napim

Mahmut Abi takıldığım bir konu var.Bence benim reddedilme korkum yok yani bir kıza yürüdüğüm zaman sonuca gercekten de takılmıyorum.Beni asıl geren şey kızın benim hakkımda ne düşündüğü oluyor.Yani tam o konuşma esnasında karşımdaki insanın zihninde nasıl bir yer teşkil ediyorum? Beni aptal olarak mı görüyor? sorusunu soruyorum sürekli. Sence bu da reddedilme korkusunun içinde mi?

Uladx
Guest

Mahmut Abi iyi günler. Bir soru sormak istiyorum sana. Öncelikle redpill işlerine erken yaşta başladım kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Normalde böyle şeyler pek umrumda olmaz ancak sana da danışmak istedim. Kız bana trip atıyor. Baya yakınlaştık kendisiyle friendzone gibi bir mesele yok. Benim arkadaşların görüşlerini öğrenmiş ve sana çok sinirliyim vs. dedi sözde benim görüşümde onunkiyle aynıymış. Baya bir trip attı. 3 gün sonra tekrar konuştuk bana karşı tavrı yine aynıydı. Bende keyfin bilir. Bana inanmıyorsan hocaya sorabilirsin beni iyi tanıyor dedim. Sormuyor ve öyle devam ediyor. Ne yapmam gerekiyor ve görüşlerin nelerdir Mahmut Abi. Teşekkür ederim.