Önceliğin kadının değil, kendi misyonun olmalı

III. Önceliğin kadının değil, kendi misyonun olmalı

Esas oğlanın kendisini tamamlayan kadına ilanı aşk ettiği tüm o romantik klişeleri unutun. Bunun her fırsatta aksini iddia etmelerine rağmen kadınlar bir erkeğin “her şeyi” ya da varlığının merkezi olmayı istemezler. Tam tersine değerli bir erkeğin hayat amacına destek olmayı arzularlar, o erkeğin amacını gerçekleştirmesine yardım eden dişil güç olmak ve o erkeğin gösterdiği yolu takip etmek isterler. Bir kadının bütünlüğüne saygı gösterin ve ona “benim her şeyimsin” diye yalan söylemeyin. O sizin “her şeyiniz” değil, ve eğer öyle ise, yakında öyle olmayacak merak etmeyin.

Amcığın 16 Buyruğu yazısından.

Bu da Ekşi itiraftan (silerse diye buraya aktarıyorum):

benim bir evliliğim vardı; aslında dünya tatlısı bir kadının birlikteliğimizin uzun bir döneminde beni gerçekten çok sevdiği, gözümün içine aşkla baktığı tutku dolu bir şeydi. nasıl bu kadar şanslı olabildiğime inanamazdım.

birbirimizin bedeninde yaşardık biz. sabaha kadar hiç ayrılmadan sarılarak uyuyan insanlardık. aslında hep kolum ağrır ve uyuşurdu ama ben çekmezdim hiç, çekmek aklıma bile gelmezdi. keyif alırdım bundan. televizyon izlerken bile neredeyse benim üstümde yatardı mesela, bana sarılmadan film izlemeyi reddederdi. tek başına yatağa gitmezdi hiç, hatta ne zaman uykum yok desem gerekirse kavga çıkarır bir şekilde beni o yatağa getirirdi, uyuyamazdı bensiz. uyumadan önce kafa kafaya verirdik, benim verdiğim nefesi o alırdı, onun verdiği nefesi ben alırdım. birbirimizin nefesi olurduk.

benim bir evliliğim vardı; sabahları işe hep geç kalırdık. tüm gece sarılıp uyuduktan sonra çıkamazdık yataktan bir türlü, öyle tatlı gelirdi ki ayrılamazdık. sonra işe geç kalacağız diye panikler kavga etmeye başlardık. ben kavgadan dolayı gergin görünürdüm ama içten içe hep gülümserdim bu yüzden, fark etmezdi. panikti zaten hep, hemen heyecanlanır ve acele edeceğim diye daha fazla vakit kaybederdi.

benim bir evliliğim vardı; eşim olmadan bir şey yaptığımda veya bir yere gittiğimde eksik hissederdim. o yanımda olmadığında geri kalan her şey eksik kalırdı, tat vermezdi. mutlu olabilmenin ön şartıydı benim için; dünyanın en eğlenceli şeyi bile onsuz yetersiz kalırdı. tamamlayıcı parçam, diğer yarımdı benim.

benim bir evliliğim vardı; öyle güvenirdim ki ona. ne sevgisi ne de sadakati için o uzun yıllar boyunca bir an bile şüphelenmedim. o da bilirdi beni, gözümüz arkada kalmazdı hiç. zaten benim için dünyanın en güzel kadınıydı, fiziksel kusurları o kadar tatlı gelirdi ki bana, kepçe kulaklarına aşıktım mesela anlamazdı.

benim bir evliliğim vardı; sorumluluk paylaşabildiğimizde birlikte bir şeyler yapmaktan çok zevk alırdık. kavgalı olmadığımız zamanlarda mutfağa birlikte girer harikalar yaratırdık mesela. temizlik konusunda çok kavga ederdik ama; beğenemezdi bir türlü.

benim bir evliliğim vardı; şu hayattaki en büyük zevkim onun neşeli olduğunu görmekti. “ceylan gibi sektiğinde..” derdim ona, işte o zaman dünyalar benim oluyor. o neşeli olduğunda yaşadığımı hissederdim, onun neşesi kadar mutlu edemedi hiçbir şey beni tüm hayatım boyunca.

benim bir evliliğim vardı; babamı kaybettiğimde limanım olmuştu benim eşim. bu kadar zaman geçti, hala sadece onun yanında ağlayabildim mesela. artık babam için ağlayamıyorum tek başıma.. “büyük adam” olmak zorunda hissetmediğim tek yerdi onun kolları. benimle birlikte ağladığında hafiflerdi acım. güvenirdim ona.

bunlar sadece bir kısmı, daha binlerce güzel şey anlatabilirim. biz bir zamanlar birbirimizi gerçekten çok sevdik. iki değil, bir kişiydik. birbirimizin nefesiydik.

ama benim evliliğim yukarıdakiler gibi mükemmel şeylerden ibaret değildi. bir zaman sonra çok kötülük ettik birbirimize. kavga ettiğimizde çok kırdık birbirimizi, utanılacak şeyler yaptık ve söyledik. egolarımız ve intikamlarımız önüne geçti sevgimizin. en sonunda kötülüğün sevgiden bile güçlü olduğunu öğrendik. güzel şeyler önemsizleşti, elimizde kin kaldı sadece. faturalar kesmeye başladık birbirimize.

en temiz duygularla seven, gerçekten birbirine aşık iki insandık bir zamanlar ve ne yapıp edip bunu mahvetmeyi başardık. artık sebepler, gerekçeler ve bahaneler önemli değil. acı gerçek şu ki; her şeye rağmen kaybettik. artık “eş” değiliz, birbirimize nefes değiliz, yabancılaşmaya başladık. sonunda anladım ki artık beni sevmekten vazgeçmiş. canı sağ olsun; insan isteyerek aşık olmuyor ki isteyerek bundan vazgeçsin, kimsenin elinde değil.

itiraf kısmı ise şu; ben öyle sevmişim ve öyle güvenmişim ki onun beni sevmekten vazgeçtiği, nefeslerimizin birbirimize ait olmadığı bir senaryoyu aklımın ucuna bile getirmemişim hayatım boyunca. şu anda hiç tecrübe etmediğim, daha önce aklımdan hiç geçmeyen bir şeyi yaşıyorum. çocukluğumuzdan beri, insanın aşık olabileceği ilk yaşından beri seviyorduk biz birbirimizi, var mı ötesi?

ama işte sonunda anladım ki öyle veya böyle, şu veya bu sebeple; uzun uzun anlattığım bu kadın artık bana ait değil. benim bildiğim, özlediğim ve sevdiğim kadın; şu anda aynı isimle tek başına nefes alabilen kadınla aynı kişi değil. benim eşim, bana ait olan nefesim ölmüş.

boşanmaya karar verdiğimizde değil; boşanmamızın onun için üzücü değil bilakis heyecan verici bir şey olduğunu hissettiğimde anladım. benim düşündüğümden çok daha önce benden vazgeçtiğini, son zamanlarımızda birlikteyken bile aslında benden ayrılmış olduğunu, gözünün artık bana değil dışarıya baktığını, beni nefesi olarak değil de sadece aşılması gereken bir engel olarak gördüğünü, kendini başka insanların yanında hayal ettiğini ve yeni insanlar, yeni heyecanlar için heveslendiğini görünce anladım.

kabullendim, bitti.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

69
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
23 Comment threads
46 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
34 Comment authors
CESİwaffenEmoSüleyMANBeRat Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
ÖğrenenAdam
Guest
ÖğrenenAdam

Bir Disney klasiği. İlk satırını okurken kendisini ödül olarak görmediğini, kadınlarla yeteri kadar tecrübesinin olmadığını, muhtaçlık kafasında olduğunu anlayabiliyorsam sizler sayesinde Erkek Adam sitesi. Bana kalırsa hepimiz kendimize yabancılaşmış durumdayız aslında tüm mesele kendi potansiyelini keşfetmek. Kadınlar, arkadaşlar, ailen.. hiçbiri için değil kendin için adam olmak zorundasın eğer olamazsan sonuç metindeki gibi olacak.

Tuhan MARK
Guest
Tuhan MARK

Her yazıda biraz daha olgunlaşıyorum. teşekkürler.

Sınıf öğretmeni
Guest
Sınıf öğretmeni

Mahmut sence kadınların erkeklere ihtiyacı var mı ? Duygusal anlamda. Saglayicilik değil. Hayatlarında bir erkek olsun istiyorlar mı ? Roosh’un bir yazısında “kadınların erkeklere olan ihtiyacı bir kedinin süte olan ihtiyacından fazla değildir” gibi bir söz vardı. Katılır mısın ? Bana bazen hiç ihtiyaçları yokmuş gibi geliyor.

Hkn
Guest
Hkn

Kadınların erkeklere olan ihtiyaçları,
Klasik bir erkeğin klasik bir kadına olan ihtiyacından fazladır çünkü;
1-) Kadınlar erkekler kadar enerjik değildir.Bu da fiziksel anlamda erkek gücüne ihtiyaç doğurur.
2-) Kadınların duyguları nevrotiktir.Bu yüzden kaygılı durumlarda erkeğe ihtiyaç duyarlar.
3-) Kadının evrimsel olarak üremeyi kilit olarak rol alması gerekir.(Anahtar erkek)
4-) Kadınlarda erkekler gibi sekse ve fantaziye ihtiyaç duyarlar.(Günümüz erkeklerinin testesteron seviyesi düştüğü için fark azalmıştır.)
5-) Bir kadının hayat amacını gerçekleştirmek için ilgiye ve sevgiye ihtiyacı bir erkeğin sekse ulaşması kadar heyecanlıdır.

Sınıf öğretmeni
Guest
Sınıf öğretmeni

Kadınların bana ihtiyaçları varsa neden gelip benle tanişmiyorlar. Neden hep ben gitmek zorundayım o halde.

Hkn
Guest
Hkn

Son sorduğun sorunun cevabını üstte 2-) numara ile belirtmişim.Kadınların duyguları nevrotiktir.Bu yüzden kaygılı oldukları durumlarda (yabancı birisi ile tanışma) erkeğe ihtiyaç duyarlar.Kadınlar bir erkek için ölüp bitseler dahi ilk adımı erkekten beklerler bunun içinde erkeğe yürüyebilmesi için imkan yaratırlar(Konumlandırma-Kendi kendine şikayet-Asılı kalma veya duraksama-Gülücük vb beden dili hareketleri).Senin kırmızı haplı olmadığın sorduğun sorudan anlaşılıyor.Kadın doğasını kavramadan , Kadın-erkek ilişkilerinde başarılı olunamaz. Kadın için 1.sırada ilgi ve sevgi Erkek için 1.sırada seks vardır. Roller değişirse, Cinsiyet kimliği de değişir. Yani bir kadının erkeğe ilgi duyması erkek için olmasada olur değerindeyken, Seks olmadığın da erkek çok şey kaybeder.Aynı şekilde kadın için ilgi… Read more »

Hkn
Guest
Hkn

Mahmut abi bu yüzden çoğu soya oğlan güzel kızların yanında tipsiz meteliksiz erkek gördüğün de şaşırıyor.Burda çalışan dinamik erkeklerin içsel gücünün daha önemli olduğu.Özellikle seçilen kelimeler,beden dili vs kadınların erkeğe ilgi duymasından bi haber mavi haplı bu durumda AFC bahanelerine sığınarak kadınlara kaşmer damgasını bile vuruyor.Bir kadın arızalı olduğu için yanlış erkek tercihi yapıyorsa bile bu kadının suçu.Zaten kırmızı haplı erkek bu ayrımı da çok rahat yapar.Eski bir yazı vardı ilişki metaryeli olmayan kadınlarla ilgili sen orda yüksek ihtimal diye belirtmişsin alarm sinyallerini ben orana %100 diyorum.Hızma,prcing,kalıcı dövme,saç kazıtma,belirli saç renkleri(kızıl-mavi-pembe),açık dekolte bunlar alarm seviyesi yüksek ilişki metaryeli olmayan kadın… Read more »

Morpheus
Guest
Morpheus

Kendi kendine şikayet-Asılı kalma veya duraksama-Gülücük
Bu dediklerini açıklar mısın, tam anlayamadım.

Hkn
Guest
Hkn

Geçen gün metro da yanımda bir kız ayakta konuşan Suriyeliler ile ilgili birden kendi kendine söylenmeye başladı.”Bunların konuşması da bitmedi gitti vss “ bu aslında bana yürüme davetiyesiydi.Durakta beklerken kızın birisi a noktasından b noktasında yanıma gelip 15-20 sn duraksadı(bunu anlamak için algılar açık olmalı) bu da bir yürüme davetiyesiydi.Gülücük ise en net yürüme davetiyesidir.İşyerinin önünde hergün geçen bir kıza açıktan ilgimi belli ettim.Kız bir uydu erkek ve kız arkadaşının yanında başını bana doğru çevirerek “sana bitiyorum” tarzında bir gülücük attı.Bu en net yürüme davetiyesiydi.Ha bir de göz göze geldiğin bir kızın kafasını feminen (uysal) bir şekilde aşağıya kaçırması da… Read more »

şiddetuygulayanbizon
Guest
şiddetuygulayanbizon

Ya sınıf öğretmeni 😀 😀 😀 Beni öldürdün ya kaç yıldır aynı sorudasın haha gitme sen boşver elini sallasan ellisi

dssdhjghgh
Guest
dssdhjghgh

Kadınların erkeklere ihtiyacı giderek azalıyor. Sağlayıcı olarak ihtiyaçları kalmadı. Cinsellik açısından diyorsanız bunun için evliliğe ihtiyaçları yok ve çoğu kadın orgazm olamıyor bile. Rollo da bir yazısında testosteron azlığı sebebiyle kadınların cinselliğe ihtiyacının erkeklere kıyasla az olduğunu yazmıştı. Bir tek yalnızlık korkusu var. Kadınlar yalnız olmaya asosyal olmaya erkekler kadar dayanamazlar. Zaten bu yüzden daha sosyaldirler.

Hkn
Guest
Hkn

Kardeşim çok yanlış düşünüyorsun.Bir şey varken onun karşıtı da varsa, bunlar ya çatışır yada uyuşurlar.Kırmızı hap camiası da bu çatışmayı uygun olarak uyuşma nasıl gerçekleşir onu açıklar.Erkekler kendi kendine %100 yetemiyor kadınlar nasıl erkeksiz yetebilir ki?Özellikle gamma erkek özelliklerine sahip kişilerde şöyle bir algı var “Bir kadın eğer seks sunan taraf olarak seçiciyse,erkelerin bu konu da hiçbir gücü yok.” Oysa kadının bakış açısı “Değerli bir erkeğin karakeri,hayat amacı,duygusal gücü karşısında hergün gördüğüm amımın değeri nedir ki?” Bir kadının vajinası, Senin için bir kraliçe olabilir ancak sahibi sürekli aşina olduğu için onun için değersizdir.Bu yüzden o vajina bazı erkeklere sonuna kadar… Read more »

BenLark
Guest
BenLark

Ona bir ünlüymüssün gibi davran o da sana hayranıymışsın gibi davransın…

Frame …

GGGG
Guest
GGGG

Mahmut Abi Merhaba. 3 yıldan fazladır siteyi takip ediyorum. Bir kaç kitabını da almıştım. Bana çok şey kattın öncelikle her şey için teşekkürler. Ailem tarafından red pille benzer bir şekilde yetiştim sayılabilir. Sadece ergenliğim aşırı kötü geçti orda baya bir ipin ucunu kaçırdım. Şu anda red pilli özümsemiş ya da özümsemeye çalışıyorum. Red pill hayat kalitemi aşırı iyi yaptı. Yaşım 22 olduğu için ilişkilerden önce hayatımı düzeltim. Eski çevremi her şeyimi değiştirdim. Ama ilişkilerde hala tökezliyorum. Bu da tamamıyla benden kaynaklanıyor. Kadınlar tarafından değer görüyorum bana ciddi şekilde yatırımda yapıyorlar ama abi benim aklım hep geçmişte. Şu an dışardan hayatım… Read more »

Maykıl
Guest
Maykıl

Yarısına kadar okuyabildim. Adamın beyni o kadar yıkanmış ki artık ne kadar mide bulandırıcı olduğunun farkında bile değil. Kadın gibi düşünüyor, kadın gibi hareket ediyor. Yok “benim bi evliliğim vardı”, “iki değil birdik”, “her şey onunla güzel” falan filan. Cidden kusmamak için kendimi zor tutuyorum mk. O eski maceracı, şehvetli, hırslı erkekler nerede? O her yerinden cesaret ve erkeklik akan erkekler nerede? Bune lan böyle? Resmen evcilik hayalleri kuran “erkekler” peydah olmuş dünyada. Dedelerimiz bu günleri görse ne der lan? İmparatorluklar yıkan, medeniyetler kurup yok eden, canının istediği kadını elde eden erkek oğlu erkekler nerde?

Emre
Guest
Emre

Selamlar,şimdi abi şöyle bir durum var konuştuğum bir kız var lise mezunu, benim de iyi bir kariyerim iyi kazancım var yolumda açık 6 ay sonra yurtdışina gidecegim kizin bundan haberi yok.bu kız benden dış görünüş olarak bir kaç tık yukarıda iyi ve dürüst biri de , sence eğitim düzeyleri farklı olan iki insan ilişki yürütebilirmi sonu belli olan bir ilişkiye girmek de istemiyorum yani ayrılık olarak,sence ilişkiye başlamalımıyim?

Hkn
Guest
Hkn

Kadınlar sence neden kendine birşeyler katar?statü vss bunlar zaten erkeğin eksikliklerini kapatmak içindir.(statüyü takmayan erkeklerin).Sen sadece erkek olarak kendini görürsen ve eksiklik hissetmezsen kadının nelere sahip olduğunun önemi kalmaz.Çoğu kadın da zaten erkek ile kendini denkleştirmek için okur veya çalışır.Bir çeşit makyaj yani.

AEA
Guest
AEA

Alıntıdan sonra yazıyı yorum yapmadan bitirmen çok vurucu olmuş abi. Kalemine, emeğine sağlık.

Fatih
Guest
Fatih

Merhaba Mahmut abi. Bu mesaj özünde bir teşekkür ve görüşlerini alma mesajıdır. Ben 21 yaşında birisiyim. Ve bu siteyi 2.5-3 yıldır takip ediyorum. İlk keşfettiğimde oneitis’ime bağlı, bütün gününü oyunlarla geçiren vasat birisiydim. Siteyi ilk keşfettiğimde yazıların başlıkları bile beni çok etkilemişti. En aşağıdan okumaya başladım. Kitaplar aldım, spora yazıldım ve her gün kendime bir şeyler katmaya başladım. Kadınlara yürümeye henüz başlamamıştım. Bir nevi monk mode’daydım. Bu süreç 8-9 ay sürdü. Sonrasında koronavirüs başladı, spor salonu ve okullar kapandı (bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim). Görece idare eder bir vücut yapmıştım ama yapacak bir şey yok (evde devam etmeye çalıştım ama evde disiplini… Read more »

Turkishkebab
Guest
Turkishkebab

Merhaba mahmut abi , Üniversite sınavına hazırlanmaya çalışıyorum. Spor yapıyorum , açık liseye geçmeme rağmen sabahları erken kalkıyorum, kitap okuyorum no fap yapıyorum hatta irademin tam olduğunu kendime kanıtlamak için 1 aydır 5 vakit namaz bile kılıyorum. Hep bir adım ötesini iradem ile yapabiliyorum ama masanın başına oturup ders çalışamıyorum. Sürekli bahane oluşuyor. Irade eksikliğinden kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü suanki irademi biraz zorlayacak şeyler yapsam bile adapte olabiliyorum. Spesifik bir üni hedefim de var ama çalışamıyorum sebebi irade eksikliği değilse ne olabilir?

Skullgrager
Guest
Skullgrager

mahmut abiye katılmıyorum. Bende de benzer sorunlar vardı ve tedavi olmaya başladığımda sıkıntılar ortadan kalktı. ADHD olabilir, psikiyatriye başvur

Kur Korumalı Vadeli Mevduat Hesabı
Guest
Kur Korumalı Vadeli Mevduat Hesabı

ders çalışmayıp saydığın şeyleri yaparak vicdan azabını engellemeye çalışıyrsun. Kitap okumakta, spor yapmakta ders çalışmaktan daha kolay şeyler zaten.

Skullgrager
Guest
Skullgrager

Alakası yok, tam tersi ders çalışmaktan daha zor şeyler bu bahsettiklerin. Arkadasin muhtemelen adhd’si var

Öğrenci
Guest
Öğrenci

Mahmut abi, bir görüş vardı kadının yakın çevresi erkek ağırlıklı ise(yani kankaları ve cankuşları erkekse) bunun kırmızı alarm olduğuna dair. Bunun sebebini bir türlü öğrenemedim sitede ararken hayır şimdi şöyle bir durum var günümüzde genç kadınların çoğuda şaka Maka erkekler ile kankalığı daha çok tercih ediyor ve böyle bir trend gibi durumda var(hele ki üniversite tayfa yıkılıyor) bu tip kadınlarda ki arıza nedir tam olarak ?

Pan
Guest
Pan

‘Mükemmelliğin peşinden koş, kadınların değil’ – Richard Cooper

aytun
Guest
aytun

gerçekten çok iyi tarif ediyor resmen ders gibi çok mesaj çıkarılabilecek bir hikaye

Clody bay
Guest
Clody bay

Merhabalar Mahmut abi
Her zaman İlk dokunuş İlk öpücük İlk el ele tutuşma girişimi İlk adım erkeğe ait ama neden işin sözlü kısmını kızlara bırakıyoruz yani ilk biz neyiz? seni seviyorum/ aşkım gibi sözleri ilk olarak neden kızlara bırakıyoruz buradaki amaç nedir.?

Kenzou
Guest
Kenzou

Okurken cringe oldum. 5-6 sene önceki ben olsam sanırım gözlerim yaşarırdı o kadar duygusal yazmış abla aman abi.

Mahmut abi bu arada bir sorum var, adam malum çok romantik, sarılmak sabaha kadar sarılmaktan falan bahsetmiş, kadının sürekli temas istemesinden bahsetmiş. Benim de genelde başıma gelen bir durum var kızlarda. Sevişme sonrası neredeyse hepsi sarılmak istiyor ve kalkmayalım, bırakmayalım kalalım biraz böyle falan diyorlar. Geri çevirmektense 3-5dk karşılık verip sonra birden kalkıyorum uzatmak istesem de. Bazen bunun güven kıracağına inanıyorum çünkü yatakta öyle yanlız kalınca kötü hissettiklerine, bozulduklarına da tanık oldum. Tavsiyen var mı? Aşırı temas isteyenin güvenini kırmadan nasıl yol alırız?