Önceliğin kadının değil, kendi misyonun olmalı

III. Önceliğin kadının değil, kendi misyonun olmalı

Esas oğlanın kendisini tamamlayan kadına ilanı aşk ettiği tüm o romantik klişeleri unutun. Bunun her fırsatta aksini iddia etmelerine rağmen kadınlar bir erkeğin “her şeyi” ya da varlığının merkezi olmayı istemezler. Tam tersine değerli bir erkeğin hayat amacına destek olmayı arzularlar, o erkeğin amacını gerçekleştirmesine yardım eden dişil güç olmak ve o erkeğin gösterdiği yolu takip etmek isterler. Bir kadının bütünlüğüne saygı gösterin ve ona “benim her şeyimsin” diye yalan söylemeyin. O sizin “her şeyiniz” değil, ve eğer öyle ise, yakında öyle olmayacak merak etmeyin.

Amcığın 16 Buyruğu yazısından.

Bu da Ekşi itiraftan (silerse diye buraya aktarıyorum):

benim bir evliliğim vardı; aslında dünya tatlısı bir kadının birlikteliğimizin uzun bir döneminde beni gerçekten çok sevdiği, gözümün içine aşkla baktığı tutku dolu bir şeydi. nasıl bu kadar şanslı olabildiğime inanamazdım.

birbirimizin bedeninde yaşardık biz. sabaha kadar hiç ayrılmadan sarılarak uyuyan insanlardık. aslında hep kolum ağrır ve uyuşurdu ama ben çekmezdim hiç, çekmek aklıma bile gelmezdi. keyif alırdım bundan. televizyon izlerken bile neredeyse benim üstümde yatardı mesela, bana sarılmadan film izlemeyi reddederdi. tek başına yatağa gitmezdi hiç, hatta ne zaman uykum yok desem gerekirse kavga çıkarır bir şekilde beni o yatağa getirirdi, uyuyamazdı bensiz. uyumadan önce kafa kafaya verirdik, benim verdiğim nefesi o alırdı, onun verdiği nefesi ben alırdım. birbirimizin nefesi olurduk.

benim bir evliliğim vardı; sabahları işe hep geç kalırdık. tüm gece sarılıp uyuduktan sonra çıkamazdık yataktan bir türlü, öyle tatlı gelirdi ki ayrılamazdık. sonra işe geç kalacağız diye panikler kavga etmeye başlardık. ben kavgadan dolayı gergin görünürdüm ama içten içe hep gülümserdim bu yüzden, fark etmezdi. panikti zaten hep, hemen heyecanlanır ve acele edeceğim diye daha fazla vakit kaybederdi.

benim bir evliliğim vardı; eşim olmadan bir şey yaptığımda veya bir yere gittiğimde eksik hissederdim. o yanımda olmadığında geri kalan her şey eksik kalırdı, tat vermezdi. mutlu olabilmenin ön şartıydı benim için; dünyanın en eğlenceli şeyi bile onsuz yetersiz kalırdı. tamamlayıcı parçam, diğer yarımdı benim.

benim bir evliliğim vardı; öyle güvenirdim ki ona. ne sevgisi ne de sadakati için o uzun yıllar boyunca bir an bile şüphelenmedim. o da bilirdi beni, gözümüz arkada kalmazdı hiç. zaten benim için dünyanın en güzel kadınıydı, fiziksel kusurları o kadar tatlı gelirdi ki bana, kepçe kulaklarına aşıktım mesela anlamazdı.

benim bir evliliğim vardı; sorumluluk paylaşabildiğimizde birlikte bir şeyler yapmaktan çok zevk alırdık. kavgalı olmadığımız zamanlarda mutfağa birlikte girer harikalar yaratırdık mesela. temizlik konusunda çok kavga ederdik ama; beğenemezdi bir türlü.

benim bir evliliğim vardı; şu hayattaki en büyük zevkim onun neşeli olduğunu görmekti. “ceylan gibi sektiğinde..” derdim ona, işte o zaman dünyalar benim oluyor. o neşeli olduğunda yaşadığımı hissederdim, onun neşesi kadar mutlu edemedi hiçbir şey beni tüm hayatım boyunca.

benim bir evliliğim vardı; babamı kaybettiğimde limanım olmuştu benim eşim. bu kadar zaman geçti, hala sadece onun yanında ağlayabildim mesela. artık babam için ağlayamıyorum tek başıma.. “büyük adam” olmak zorunda hissetmediğim tek yerdi onun kolları. benimle birlikte ağladığında hafiflerdi acım. güvenirdim ona.

bunlar sadece bir kısmı, daha binlerce güzel şey anlatabilirim. biz bir zamanlar birbirimizi gerçekten çok sevdik. iki değil, bir kişiydik. birbirimizin nefesiydik.

ama benim evliliğim yukarıdakiler gibi mükemmel şeylerden ibaret değildi. bir zaman sonra çok kötülük ettik birbirimize. kavga ettiğimizde çok kırdık birbirimizi, utanılacak şeyler yaptık ve söyledik. egolarımız ve intikamlarımız önüne geçti sevgimizin. en sonunda kötülüğün sevgiden bile güçlü olduğunu öğrendik. güzel şeyler önemsizleşti, elimizde kin kaldı sadece. faturalar kesmeye başladık birbirimize.

en temiz duygularla seven, gerçekten birbirine aşık iki insandık bir zamanlar ve ne yapıp edip bunu mahvetmeyi başardık. artık sebepler, gerekçeler ve bahaneler önemli değil. acı gerçek şu ki; her şeye rağmen kaybettik. artık “eş” değiliz, birbirimize nefes değiliz, yabancılaşmaya başladık. sonunda anladım ki artık beni sevmekten vazgeçmiş. canı sağ olsun; insan isteyerek aşık olmuyor ki isteyerek bundan vazgeçsin, kimsenin elinde değil.

itiraf kısmı ise şu; ben öyle sevmişim ve öyle güvenmişim ki onun beni sevmekten vazgeçtiği, nefeslerimizin birbirimize ait olmadığı bir senaryoyu aklımın ucuna bile getirmemişim hayatım boyunca. şu anda hiç tecrübe etmediğim, daha önce aklımdan hiç geçmeyen bir şeyi yaşıyorum. çocukluğumuzdan beri, insanın aşık olabileceği ilk yaşından beri seviyorduk biz birbirimizi, var mı ötesi?

ama işte sonunda anladım ki öyle veya böyle, şu veya bu sebeple; uzun uzun anlattığım bu kadın artık bana ait değil. benim bildiğim, özlediğim ve sevdiğim kadın; şu anda aynı isimle tek başına nefes alabilen kadınla aynı kişi değil. benim eşim, bana ait olan nefesim ölmüş.

boşanmaya karar verdiğimizde değil; boşanmamızın onun için üzücü değil bilakis heyecan verici bir şey olduğunu hissettiğimde anladım. benim düşündüğümden çok daha önce benden vazgeçtiğini, son zamanlarımızda birlikteyken bile aslında benden ayrılmış olduğunu, gözünün artık bana değil dışarıya baktığını, beni nefesi olarak değil de sadece aşılması gereken bir engel olarak gördüğünü, kendini başka insanların yanında hayal ettiğini ve yeni insanlar, yeni heyecanlar için heveslendiğini görünce anladım.

kabullendim, bitti.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

69
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
23 Comment threads
46 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
34 Comment authors
CESİwaffenEmoSüleyMANBeRat Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Dux
Guest
Dux

Abi valla 7/8 aydır takip ediyorum kırmızı hapla tanışalı 2 sene falan oldu ama son 7/8 aydır bambaşka bi ben oldum gibi tabi istediğim gibi değilim daha iyisi olmak için çok teşekkür ederim. Bize mentorluk yaptığınız için

templerun
Guest
templerun

Mahmut abi kız arkadaşımla üç aydır ilişkimiz var. Tanıştığımız zamandan beri de düzenli seks yapıyoruz. Beraber tatil yapıyoruz vs. Ama geçen hafta adeti geciktiği iki kez gebelik testi yaptı. Bu durum beni çok üzdü artık seks yapmak istemiyorum ya da az yapmak istiyorum ayda bir falan diyor. Nasıl bir tepki vermeliyim, beni sevdiğini düşünüyorum. Prezervatifli yapalım dediğimde de onun da riski var diyor.

Jim
Guest
Jim

Doğum kontrol yöntemi olarak çekilme kullananlara ne denir biliyor musun? Ebeveyn.
Prezervatif kullan mutlaka, eğer çocuk sorun olacaksa.

Turkishkebab
Guest
Turkishkebab

Selamlar mahmut abi bu sabah basımdan bir olay geçti dişçiye gitmek için yola çıktım yanımda annem de vardı. Neyse minibüse bindik annem dedi şoförün yanına otur diye ben de biraz titizim oturmadım millet para veriyor para üstü alıyor aracı olmayayım diye. Bir kadının arkası boştu bir de ön koltuk tabi ben kadının arkasındaki koltuğa geçtim oturdum ve kadın arkasını dönüp tüm minibüsün önünde “tabi bura daha güzel olacak ohh geç kadınların arkasına” falan dedi. Normalde çok çabuk sinirlenirim ama annem var diye s*klemedim sustum. Bu tarz durumlarda ne yapmalıyiz? Yaptığım tek şey 2 koltuk arasında seçim yapmaktı ve kadına bir… Read more »

Work
Guest
Work

Mahmut Abi Merhaba. 22 yaşındayım üniversitem bitti. Haliyle o kızlı ortamlar tabaklarım çoğu da bitti. Şu an bir kızla görüşüyoruz kız bana gerekli yatırımları yapıyor. Ekonomik açıdan sıkıntı çektiğim zamanlarda arabama yakıt felan attıyor daha çokça şeyler yapıyor. Yalnız sürekli benim geçmişimden şikayetçi. Yetiştirme tarzıyla alakalı olsa gerek öyle utangaç bir insan değilim çok sosyal biriyim. Herkesle konuşur sohbet ederim. Sevgililerim çok oldu etrafımda çok kız oldu ama hiçbiriyle sevişmekten öteye gitmedim. Yani sonu hiçbir zaman olmadı. Bunun sebepleri çok aslında en başta hastalıktan korktum kendimde sağlıkçı olduğum için iyi biliyorum. Sonra doğulu olduğum ve biraz dinime bağlı bir insan… Read more »

BeRat
Guest
BeRat

Mahmut Abi ben 16 yaşındayım. Şimdi bu yaşlarda odağınız üniversite olsun diyorsun ama cinselliği nasıl karşılayacağız? 16 lı yaşlarda kızlara yürümek bizim yürümemiz gibi değil diyorsun ve ben de nofap yapan biriyim. O zaman dediğim gibi cinsellik ihtiyacını nasıl Karşılayacağım. Cinsel ilişki yaşayan yaşıtlarım var ve ben hala yaşamadım o yüzden sordum. Kızları tamamen salmalı mıyım üniversite sınavına kadar yoksa bu sitedeki yazılanlar lise çağı için de geçerli midir 2 aydır bu soruya cevap bulmaya çalışıyorum.

Emo
Guest
Emo

Mahmut abi selamlar.. seni yeni keşfetmiş biri olarak yazıyorum. Şu an 26 yaşındayım 24 yaşında askere gittim ve askerlik öncesinde arada bir ilişkilerim olurdu. Askerden sonra sevgli bulmakta zorlanıyorum. Kendimde sorunlar var ama bu sorunu çözemiyorum. Konusmayi başlatıyorum fakat devam ettiremiyorum bir turlu iliski kısmına gelemiyorum bu konuda hangi yazilarini okumaliyim veya hangi konuda kendimi gelistirmeliyim

waffen
Guest
waffen

normal yaşantım da kadınlar konusun da risk alıyorum ama artık merak ediyorum evrimsel sürecin kadınların erkekleri seçme süreci üzerine etkisi hakkında araştırmak istiyorum. kadın doğasını anlamak için evrimsel, olarak hangi konuları sırasıyla öğrenmek gerekir?

CESİ
Guest

36 yaşındayım 35 yaşında dul bir sevgilim var çocuklu kamu görevlisi 4 aydır beraberiz sex birlikteliğimiz var zaman zaman tartışmalarımızda onu anlamadığımı, dinlemediğimi iletiyor ama tatlıya bağlanıyor alfa tavırlarım sayesinde yani kadını merkeze koymadan rahat ve uzlaşıcı tartışmalar sergiliyorum ve atlatıyoruz. Kadın gerek telefonda gerekse yatak odasında çok geniş bir sex dünyasına sahip yaratıcı ve cüretkar ilk başlarda çok önemsemiyordum ama gel gitlerimizde tartışmalarımızda bana seni sana yaşatan telefonlarda boşaltan bir kadınım beni unutamazsın eheheh tarzı söylemleri var. Düşüncem bu kadınla sık sık olmasada tartışma yaşıyoruz ve kendisi vazgeçip geri dönüyor bana kaldığımız yerden devam ediyoruz başlarda çok anlam ifade… Read more »