Vaka çalışması – ilişki için çabalamayı bırakıp terk eden sevgili

Soruyu soran bir kadın ama burada hem kadınlar hem de erkekler için birçok ders var.

3 yıllık bir ilişkimiz vardı ve her şey çok iyiydi. Beni çok seviyordu ve üzerime titriyordu. Ama 4 ay kadar önce bana bir şey oldu ve içimden onunla hep kavga etmek ve soğuk davranmak geliyordu. Halbuki onu çok seviyordum.

Şimdi bizi takip edenler burada ne olduğunu tahmin edebilirler. Bu soruyu sorana bu tahmini yaptığımda zaten itiraz etmedi. 3 ay kadar önce kadın artık adamı çok sevmeyi bırakmış ve adama olan ilgisi azalmış. Şimdi birazdan görebileceğiniz gibi sonradan yeniden sevgisi ve ilgisi artınca muhtemelen tarihi yeniden yazıyor. Tarihi yeniden yazmak sadece eskiden seviyorken sanki eskiden de hiç sevmemiş gibi hissetmesi şeklinde olmaz. Bu şekilde bugün yeniden sevdiği için o son dönemde de hep seviyormuş gibi hissetmesine de neden olur. Soru Youtube yorumlarda soruldu o nedenle çok ayrıntı yok ama yine tahminimce bu soğumanın sebebi, adamın fazla üstüne titremesi ve kadın soğudukça daha da fazla üstüne titremesi. Üstüne titreme kendi başına sorun değil ama üstüne titreme muhtemelen üstüne titreme değil, aşırı duygusal yatırım, fazla ihtiyaç duyma. Soğumanın sebebi bu olabilir.

ama içimde ona karşı sebepsiz öfke vardı.. 3 aydır uğraştı bitmesin diye hep çabaladı ama en son 10 gün önce şiddetli bir kavga ettik

Şimdi burada kadın soğumaya başladı mı kendini geri çekmenin öneminden bahsetmiştik. Erkek muhtemelen bunun yerine daha da üstüne düşünce ve bunu da fazla duygusal yatırım ve ihtiyaç zayıflığı ile yapınca soğuma artıyor zira sana soğuyanın peşinde koşmak zayıf bir davranış.

ve bana artık yoruldum seni istemiyorum hayatımda dedi.

Erkek buraya kadar getirmemeliydi, kendisini geri çekse sorun muhtemelen çözülecekti ama bu noktaya gelmiş bir ilişkide doğru olanı yapmış ve ilişkiyi bitirmiş.

Ona çok pişman olduğumu ve bir daha böyle bir şey yapmayacağımı söyledim. Bana inanmadı. 2 aydır bana çok kötü davrandın, yetti artık sen değişmezsin dedi ve ayrıldı.

Kendini geri çekmek her zaman karşı tarafın değişmesine neden olmaz ama en iyi yöntemdir. Dediğim gibi erkek bu noktaya kadar gelmemeli, çok daha önce kendini çekmeliydi ama bu noktada kendini böyle çekip ilişkiden çıkarması da bir başarı.

Telefonlarıma ve mesajlarıma cevap vermiyor. Sizce bana geri döner mi ve ben şimdi ne yapmalıyım?

Bu noktada kadının yapabileceği tek şey, bir kez daha ulaşıp, mesela cevap bile vermiyor olsa bile mesaj atıp “bu mesajı sana yeniden beraber olmak için yazmıyorum. Sadece her şey için çok üzgün olduğumu, sana yaptıklarım yüzünden çok üzgün ve pişman olduğumu ve seni sevdiğimi söylemek istiyorum” diyebilir. Ondan sonra tamamen no contact. Başka yapabileceği bir şey yok.

Ben bu tür hikayelerle çok karşılaşıyorum. Beni kadınlar da sıklıkla arıyorlar ve kadınlar genellikle kendilerini erkeğe çeken şeylerin ne olduğunu tam bilmiyorlar. Yani erkeğin zayıf davranması sonucunda oluşan soğuma bilinçli bir “ay bu çok zayıfladı, buna kötü davranayım” değil, içgüdüsel bir tepki. Cinsel ve duygusal çekim bir tercih değil, doğanın otomatik olarak hallettiği bir şey. Bazen kadınlar arayıp “çok iyi biri, üstüme titriyordu. neden bilmiyorum ama artık istemiyorum” diye anlatıp, gerçekten de peşlerinde perişan olan bu iyi çocuklar için üzülüp ağlıyorlar. Onlara, ayrılma sebeplerinin adamın zayıf ve itici davranışları olduğunu, kendilerinin kötü biri olmadığını gösterdiğimde bir aydınlanma ve rahatlama ile daha da beter ağlıyorlar (biraderler üzgünüm ama bu kadınların vicdan azabı ile arafta kalmaktansa kadınların sizi tamamen bırakması sizin yararınıza zira sizin umut sandığınız şey, cinsel sevgiye dönüşmeyecek bir vicdan azabı ve insani üzüntü).

Fakat bu hikayedeki kadın, bu bahsettiğim kızlardan değil. Bu bahsettiğim kadınlar genelde terk ediyorlar ama kavga çıkarma, kötü davranma, vs. pek yok. Burada kadının en büyük hatası, adama karşı ilgi azalmasını o adama eziyet etme şeklinde ortaya koyması. Erkeklerin çoğu beta olabilir ama çok azı buna uzun süre tolerans gösterir. Beta / mavi hap masalını besleyen premsesi kaybettim anlatısına ters bir davranış bu, çoğu erkek (beta erkeklerin bile %90’ı) birkaç ayda bu davranışlara devam eden kadından soğur. Yani buraları okuyan kadınlar, adama olan ilgi ve sevgi azalmanızı kavga çıkarma şeklinde ortaya çıkarmaya karşı koyun yoksa bir yerde adam yeter seninle mi uğraşacağım der gider. İnsani saygıyı elden bırakmayın sonra sonuçları bir ilişki için geri dönüşsüz olabilir.

Burada adam tabii terk edince, kadının bu kadar hoyrat davranmasına neden olan “cepte olma” durumu birden bitmiş. O anda duygular nasıl değişiyor görüyorsunuz. Her zaman böyle olacak diye bir şey yok ama terk edeceği partneri yeter deyip terk edince ya da terk ettiği partneri tamam deyip yoluna bakınca birden “onu ne kadar sevdiğini anlayan” o kadar çok insanla konuşuyorum ki. Bunu her iki cins de yapıyor. Sonuçta birinin ilgisini çekmenin en hızlı yolu, kendi ilginizi birden çekmektir. Özellikle de o ilgiyi sürekli vererek değersizleştirdiyseniz. Burada olduğu gibi hemen çalışmayabilir, bazen çalışmayabilir ama sıklıkla çalışır bir yöntemdir.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

186
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
38 Comment threads
148 Thread replies
15 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
53 Comment authors
Mavi haplı beyDionysosHalilEDJOgokhan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
EYM
Guest
EYM

İlişkide istediği ilgiyi göremeyen ve erkeğe çok ilgi gösteren bir kadın için ne önerirsiniz?

Dr. Drake Ramoray
Guest
Dr. Drake Ramoray

İç giyim tarzınızda değişiklik yapın. Dünya moda sektöründe sırf kadınların iki parça çamaşırı için milyon dolarlar dönüyor. Neden diye düşünmeye başlayın.

Garibim erkeklerin bir tane boxeri bir tane atleti var. Pazardan da olsa, calvin de olsa aynı don aynı atlet.

Urascimenli
Guest
Urascimenli

ne önemi var bunun ilişkiler üzerine erkeği erkek yapan özellikleri kadını kadın yapan kısımda belli elbet milyon dolarlar dönücek.

DarkVibes
Guest
DarkVibes

Ben de çalışmıştı 4 senelik sevgilimi 7. Ay döndürmüştüm sonrasında tekrar tekrar reddettim ama iletişim kurmaktan vazgeçmemişti ona acıdım yoksa onu orospum listesine koyup oyun oynayacaktım her türlü şeyi yapacaktım ölmüş babasına ve annesine saygısızlık yapmak istememiştim çok üzüldüm haline ve ona karşı hiç bir his hissetmiyorum iyiki de terk edilmişim o gitti daha fazla kadınla birlikte oldum ve şuan dominant olduğum bir ilişki var ilişkinin hükmedeniyim ve kadınım onu terk etmem den korkuyor ama ben korkmuyorum son gülen iyi güler. 🙂

gokhan
Guest
gokhan

Sen redpill i anal yolla almışsın galiba

Anonim
Guest
Anonim

Bolluk zihniyetine sahip olmak önemli. Mahmut Abi, senin bu konuda görüşlerin nelerdir? Yokluk zihniyetinden, bolluk zihniyetine geçiş de daha doğrusu kabullenmekte insan çok zorlanabiliyor.

NNview
Guest
NNview

Mahmut abi yaklaşık 10 gün önce ilişkiye başladığım bir kızla dün itibari ile ayrıldık. Kızın abi ve babasının problemli tipler olduğunu duymuştum ama kız bunun bir şekilde üstesinden geliyor zannediyordum çıkmadan önce. Çünkü öyle bir intibah yaratıyordu. Her neyse dün spordan eve geçmeden dedim ki 2dk yanına uğrayayım bir şey konuşacağım. Kem küm etti, ben biraz sinirlendim ama reaksiyon verip cevap vermedim. Neyse kız mevzuyu buradan aldı götürdü. Bu hep böyle olacak sen istediğin hiçbir zaman adam akıllı bulaşamayacağız bu aramızda hep sorun olacak. Biri bir yerde bizi görür mü, birine yakalanır mıyız diye stres olmaktan çok yoruldum, ben ailemin… Read more »

Lyku
Guest
Lyku

Ailesi takıntılı kız hiç sevgili işine falan giremez. İşin hikaye kısmı o kimse kimseyi kandırmasın. Lisede olsun üniversitede olsun çok görmüşsünüzdür öyle kızları. Bir kenarda oturur uslu uslu hiç sevgili işlerine girmez. Ailesi çok takıntılı olacak, hatta peşine adam takacak ama hanım kızımız çatır çatır sevgili yapacak öyle mi 🙂 Benimkiler çok katıdır, takıntılıdır olayı da gel benimle ciddi düşüneceksen ailemle tanış muhabbeti. Bak ilk sevgilisi falan da değilmişsin. Hadi aşkından öldü, ölümü göze aldı sana baktı falan derdin ilk erkek arkadaşı olsan da öyle de değil. Bence kız burada shit testi biraz hard olarak yapmış hepsi bu. Ha 10… Read more »

Usurper
Guest
Usurper

abi sanal görüşme aldım ama bi bilgi herhangi bir şey yok ne zaman görüşürü

DRV
Guest
DRV

Abi kafamda çok sıkıntılı bir soru var . 6 ay önce bir kız benle ilgileniyordu bende üni sınav senem olduğu için kendime odaklanmıştım sınav olaylarını atlattım kızı eklemeye karar verdim . Bundan öncesinde kızı üzmemek için ilgilenmedim . Sınav olaylarını atlattıktan sonra kızı ekleyecekken öğrendim ki sevgili yapmış . Şimdi sorun şu ben bu kızı unutamıyorum sürekli kafamda bu konu hakkında napabilirim ?

Yiğit
Guest
Yiğit

Abi benim de kız arkadaşım sürekli fazla ilgi ve sevgi gösteriyor bana. Beni boğmaya başladı artık bu ilgisi. Kendisine de neredeyse açık açık söyledim ama ben böyleyim sevgimi gösteririm diyor. Yani ilişkide çok rahatlamama yol açtı kız bana çok aşık. 27 yaşındayım o 21. Ne yapmalıyım?

tim
Guest
tim

mahmut abi selamlar, benimde başımdan buna benzer bir olay geçti, üniversitede aynı sınıfta olduğum kız ile 7 ay sevgili olduk ve nisnanın sonuna doğru bir tartışma sonunda ayrıldık ayrılan taraf benim ama sevgim bittiği için değil sinirlendiğim için ayrıldım sonra da barışmak için o kadar uğraştım ki kızın üzerine o kadar gittim ki istemediğini söylediği halde konuşmaya çalıştım ve kendimden iyice soğuttum, bu örnekte yazan hataların tümünü yaptım ve kendimden iyice uzaklaştırdım ama nisan ayından beri tek düşünebildiğim o ve barışmayı çok ama çok fazla istiyorum ama ne yazik ki barışma ihtimalimiz hiç yok kızın tavırlarından anladığım kadarıyla, şimdi eylülün… Read more »

Lyku
Guest
Lyku

Tabiki yanılıyor olabilirim ama bana biraz “başkasında aradığımı bulamadım nasıl geri dönebilirim” (ya yeni birisi vardı ya da yenisini bulmak istiyordu) sorusu gibi geldi. Yoksa o boş yere kavgalar neden çıkar ki?

Adam da koşarak kaçmakta haklı kimse kusura bakmasın. 1 kere geliyoruz şu dünyaya. Bir insanla 1 kere tartışırsın, hadi olmadı 2 olsun. Baktın yürümüyorsa hayatta başarılar demek lazım. Buradaki gibi aylarca her gün her gece kavga gürültü olayı gerçekten çekilmez.

Tabi erkek tarafı o kadar kavgadan sonra öyle bir rahatlıyor ki (zamanında yaşadım benzer bir toksik ilişkiyi oradan biliyorum) o kadını yolda görsen tanımamazlıktan geliyorsun.

Narsistadam
Guest
Narsistadam

Aynı durumun erkek tarafıydım, sürekli kavga, sürekli negatiflik bunalttı, ayrıldım. Şimdi ilişkinin son zamanlarında olamadığım erkek olmaya çalışıyorum. İçimde de bu yüzden bir vicdan azabı var, ama iki hatalı insan için en iyisi ayrılık ve sonraki hayatı için kendine çeki düzen vermek. Umarım o da kendi hatalarının farkına varır…

Berkay
Guest
Berkay

Mahmut abi benim de 4yıllık bir ilişkim vardı. Ben erasmusa gittim ve yurt dışındaki evde, Türkiye’deki sınıfımdan bir kız arkadaşım ve bir erkek arkadaşım ile kalmak zorunda kaldım. Mecburdum çünkü başka ev yoktu. Haliyle onlarla birlikte seyehatlere gittim vs. O sırada kız arkadaşım durumu kaldıramayıp sürekli ayrılmak istediğini ifade etmişti. Ben de saçmalama ne ayrılması diye hep vazgeçirmeye çalıştım. Ben dönünce Türkiye’ye direkt yanına gittim ve gene aynı şeyler ayrılmak vs. diyordu. Ben ise ısrarcı davranarak hiç kabul etmedim ayrılmayı çünkü bence boş yere ayrılıyoruz. Erasmusa gitmeden önce de sürekli kavga ediyorduk son 1 sene içinde. Onun da bahanesi bu… Read more »

Crxuss
Guest

Mahmut abi merhabalar abi 10 aylik iliskim yeni bitti son 3 ayda kucuk kucuk kavgalar ediyorduk benden dolayı hep kavgaların sebebi oldugunu söyledi en son kavgamızda cok sinirlendirdi ben de biraz ağır konuştum. Daha sonra 2 gun hic yazısmadık 3 gun nasılsın yazdım cevap vermedi dsha sonra yalnız kal biraz sen yazana kadar ben seni rahatsız etmicem dedim ve yine cevap vermedi bundan 2 gun sonra da konusmayarak cozemeyiz dedim senin kavgaların sebeblerin beni yıprattı yoruldum dedi ben de zor bir donemden gectigimi söyledim ki zor bir donemden geciyorum hastalık aile vs normalde sacma sapan konularla kavga etmezdik gayet ılimli… Read more »

Can
Guest
Can

Abi bir gece konuşmadık diye sinirlendim diyor sevgilim. Sabah günaydın yazdı sonra ben de ona günaydın yazdım. Öğlen aradım açmadı sonra o aradı. Sinirli olduğunu ve onu umursamadığımı söyledi ve başım ağrıyor yatacam deyip yattı. Anlamadığım şey şu bir gece konuşmayınca bu kadar büyüyecek ne olabilir… Kendince umursamaz moda girdi şimdi ne tavsiye edersin?

Nurullah
Guest
Nurullah

Merhaba Mahmut abi, kırmızı hap dünyasına skeptico nun yazıları ile başladım ve kendimi baya geliştirdim mental açıdan olsun fiziksel açıdan olsun felsefeyle ve psikolojiye merak saldım ve kendimi sürekli donanımlı hale getirmeye çalıştım şuan 4 yıllık bir ilişkim var bu ilişkinin ilk 3,5 yılı her şey kontrolümdeydi ve her şey iyi gidiyordu Lakin şuan bazı sebeplerden dolayı üniyi dondurmak zorunda kaldım ve aile evindeyim şuan pek dışarı çıkmıyorum karşı tarafta ailevi problemler yaşıyor başlarda klasik kız yalanlarından olabilir mi diye düşündüm değilmiş gerçekten de bazı problemleri var ve kız çalışmak işe gitmek zorunda kaldı üniyi aksattı gitmiyor. Bize gelince tartışmalar… Read more »

BSOMT
Guest
BSOMT

Mahmut abi benim yaklaşık iki yıllık bir ilişkim var, bir kadın olarak zamanında red pill felsefesine düşmüş, araştırmış, kimi yazarlara fazlasıyla hak vermiş, kimi yazarların da kinini akıttığını fark etmiş biriyim. İlişkimin başında sevgilimin bu felsefenin doğru yanını kabullenmiş biri olduğunu düşünmüştüm ama ben güven konusunda hiçbir şüphe yaratmamışken aynı masada oturduğum samimiyet bile kuramadığım insanlardan kıskandı beni ve ağır laflar etti. Burada bazı şeyleri yanlış yorumladığını ve başkalarının deneyimiyle bir yere kadar devam edebileceğini fark ettim, birkaç forumu baştan sona okuyup ona yardımcı olmaya çalıştım ve sonuç olarak aştık. Cinselliğimiz yolundayken dahi benim onu arzulamadığımı düşünüp her fırsatta bunu… Read more »

1 2 3