Vaka çalışması – ilişki için çabalamayı bırakıp terk eden sevgili

Soruyu soran bir kadın ama burada hem kadınlar hem de erkekler için birçok ders var.

3 yıllık bir ilişkimiz vardı ve her şey çok iyiydi. Beni çok seviyordu ve üzerime titriyordu. Ama 4 ay kadar önce bana bir şey oldu ve içimden onunla hep kavga etmek ve soğuk davranmak geliyordu. Halbuki onu çok seviyordum.

Şimdi bizi takip edenler burada ne olduğunu tahmin edebilirler. Bu soruyu sorana bu tahmini yaptığımda zaten itiraz etmedi. 3 ay kadar önce kadın artık adamı çok sevmeyi bırakmış ve adama olan ilgisi azalmış. Şimdi birazdan görebileceğiniz gibi sonradan yeniden sevgisi ve ilgisi artınca muhtemelen tarihi yeniden yazıyor. Tarihi yeniden yazmak sadece eskiden seviyorken sanki eskiden de hiç sevmemiş gibi hissetmesi şeklinde olmaz. Bu şekilde bugün yeniden sevdiği için o son dönemde de hep seviyormuş gibi hissetmesine de neden olur. Soru Youtube yorumlarda soruldu o nedenle çok ayrıntı yok ama yine tahminimce bu soğumanın sebebi, adamın fazla üstüne titremesi ve kadın soğudukça daha da fazla üstüne titremesi. Üstüne titreme kendi başına sorun değil ama üstüne titreme muhtemelen üstüne titreme değil, aşırı duygusal yatırım, fazla ihtiyaç duyma. Soğumanın sebebi bu olabilir.

ama içimde ona karşı sebepsiz öfke vardı.. 3 aydır uğraştı bitmesin diye hep çabaladı ama en son 10 gün önce şiddetli bir kavga ettik

Şimdi burada kadın soğumaya başladı mı kendini geri çekmenin öneminden bahsetmiştik. Erkek muhtemelen bunun yerine daha da üstüne düşünce ve bunu da fazla duygusal yatırım ve ihtiyaç zayıflığı ile yapınca soğuma artıyor zira sana soğuyanın peşinde koşmak zayıf bir davranış.

ve bana artık yoruldum seni istemiyorum hayatımda dedi.

Erkek buraya kadar getirmemeliydi, kendisini geri çekse sorun muhtemelen çözülecekti ama bu noktaya gelmiş bir ilişkide doğru olanı yapmış ve ilişkiyi bitirmiş.

Ona çok pişman olduğumu ve bir daha böyle bir şey yapmayacağımı söyledim. Bana inanmadı. 2 aydır bana çok kötü davrandın, yetti artık sen değişmezsin dedi ve ayrıldı.

Kendini geri çekmek her zaman karşı tarafın değişmesine neden olmaz ama en iyi yöntemdir. Dediğim gibi erkek bu noktaya kadar gelmemeli, çok daha önce kendini çekmeliydi ama bu noktada kendini böyle çekip ilişkiden çıkarması da bir başarı.

Telefonlarıma ve mesajlarıma cevap vermiyor. Sizce bana geri döner mi ve ben şimdi ne yapmalıyım?

Bu noktada kadının yapabileceği tek şey, bir kez daha ulaşıp, mesela cevap bile vermiyor olsa bile mesaj atıp “bu mesajı sana yeniden beraber olmak için yazmıyorum. Sadece her şey için çok üzgün olduğumu, sana yaptıklarım yüzünden çok üzgün ve pişman olduğumu ve seni sevdiğimi söylemek istiyorum” diyebilir. Ondan sonra tamamen no contact. Başka yapabileceği bir şey yok.

Ben bu tür hikayelerle çok karşılaşıyorum. Beni kadınlar da sıklıkla arıyorlar ve kadınlar genellikle kendilerini erkeğe çeken şeylerin ne olduğunu tam bilmiyorlar. Yani erkeğin zayıf davranması sonucunda oluşan soğuma bilinçli bir “ay bu çok zayıfladı, buna kötü davranayım” değil, içgüdüsel bir tepki. Cinsel ve duygusal çekim bir tercih değil, doğanın otomatik olarak hallettiği bir şey. Bazen kadınlar arayıp “çok iyi biri, üstüme titriyordu. neden bilmiyorum ama artık istemiyorum” diye anlatıp, gerçekten de peşlerinde perişan olan bu iyi çocuklar için üzülüp ağlıyorlar. Onlara, ayrılma sebeplerinin adamın zayıf ve itici davranışları olduğunu, kendilerinin kötü biri olmadığını gösterdiğimde bir aydınlanma ve rahatlama ile daha da beter ağlıyorlar (biraderler üzgünüm ama bu kadınların vicdan azabı ile arafta kalmaktansa kadınların sizi tamamen bırakması sizin yararınıza zira sizin umut sandığınız şey, cinsel sevgiye dönüşmeyecek bir vicdan azabı ve insani üzüntü).

Fakat bu hikayedeki kadın, bu bahsettiğim kızlardan değil. Bu bahsettiğim kadınlar genelde terk ediyorlar ama kavga çıkarma, kötü davranma, vs. pek yok. Burada kadının en büyük hatası, adama karşı ilgi azalmasını o adama eziyet etme şeklinde ortaya koyması. Erkeklerin çoğu beta olabilir ama çok azı buna uzun süre tolerans gösterir. Beta / mavi hap masalını besleyen premsesi kaybettim anlatısına ters bir davranış bu, çoğu erkek (beta erkeklerin bile %90’ı) birkaç ayda bu davranışlara devam eden kadından soğur. Yani buraları okuyan kadınlar, adama olan ilgi ve sevgi azalmanızı kavga çıkarma şeklinde ortaya çıkarmaya karşı koyun yoksa bir yerde adam yeter seninle mi uğraşacağım der gider. İnsani saygıyı elden bırakmayın sonra sonuçları bir ilişki için geri dönüşsüz olabilir.

Burada adam tabii terk edince, kadının bu kadar hoyrat davranmasına neden olan “cepte olma” durumu birden bitmiş. O anda duygular nasıl değişiyor görüyorsunuz. Her zaman böyle olacak diye bir şey yok ama terk edeceği partneri yeter deyip terk edince ya da terk ettiği partneri tamam deyip yoluna bakınca birden “onu ne kadar sevdiğini anlayan” o kadar çok insanla konuşuyorum ki. Bunu her iki cins de yapıyor. Sonuçta birinin ilgisini çekmenin en hızlı yolu, kendi ilginizi birden çekmektir. Özellikle de o ilgiyi sürekli vererek değersizleştirdiyseniz. Burada olduğu gibi hemen çalışmayabilir, bazen çalışmayabilir ama sıklıkla çalışır bir yöntemdir.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

186
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
38 Comment threads
148 Thread replies
15 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
53 Comment authors
Mavi haplı beyDionysosHalilEDJOgokhan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Felah
Guest
Felah

Mahmut abi selamlar 2 aylık ilişkim bitti.Ikimizde ayni universitedeyiz sınav haftamiz basladi ve kız soğuk yapmaya basladi 2 gün önce de seni seviyorum ama bazen hissedemiyorum demisti.Dün gece de telefonla konusurken rahatsiz oldugum bir durumdan bahsettim ve telefonu kapatmak istedigini soyledi bende kapattim.Bugün bulustuk benim beremi giyip gelmisti ve birlikte aldigimiz bilekligi takmisti . Dunki meseleyle alakali konusmak istedigimi soyledim ve kabul etmedi sonra surat asti ve ona benimle mutlu hissetmiyor musun diye sordum oda mutlu hissetmedigini soyledi.ve benden ayrılmak için doğru zamani bekledigini soyledi sonucunda ayrıldık ve “Seni seviyorum ve senden ayrılmak istemiyorum ama ayrılığı kabul ediyorum. Eğer ayrılık… Read more »

Bedo
Guest
Bedo

Mahmut abi merhaba,siteyi yeni keşfediyorum sanırım ilişkiler hakkında bilgili bir abimizsin.Ben yirmi yaşındayım,yaklaşık 1-1.5 yıllık ilişkim vardı ve çok seviyordum,bazı davranışları hoşuma gitmedi ve o kızgınlıkla kavga edip ayrıldım,ama bir hafta sonra yanına gittim çünkü sevgim büyüktü ve dayanamadım,barıştık.Bir hafta beraber vakit geçirdik ve geri döndüm.Geri döndükten iki gün sonra bana “ben sana eskisi gibi hissedemiyorum,soğudum”dedi ve ayrıldı.Bunun o kararına saygı duydum lakin iki gün sonra tekrar yazdım çünkü gerçekten seviyorum.Şuan sizce ne yapmalıyım?Sizce neden ayrılmış olabilir?Ben ilişkide fedakarlık olması gerektiğini düşünürken o ilişkide karşı kişiyi olduğu gibi sevmem gerektiğini söyledi,kavga aslında bu yüzden olmuştu benim hoşuma gitmeyen şeylerden.Ayrıca üçüncü… Read more »

Stoacı genç
Guest

Merhaba, kız arkadaşımla ayrıldık 1 ay oldu lakin hala whatsapp durumlarımı izlemeye devam ediyor ben de geçen bir kızla oturduğumuz fotoğrafı paylaştım ama daha sonrasında bu kıskandırmaktan ziyade daha da soğutur mu benden diye düşünmeye başladım dönme ihtimali varsa da dönmez artık diye düşünmeye başladım kız hala numarayı silmemiş durumları izlemeye devam ediyor çok spesifik bi durum yoktu bazı şeyler hakkında anlaşamadığımız için ayrıldık başka bi dala mı tutunuyor diye düşünmeye başladım çünkü daha önce hiç bu kadar ayrı kalmaya dayanamazdı ilişkimiz 4 yıl sürdü açıkçası dönmesini istemiyorum kendisi ayrıldı ama dönmek istemediği için de günden güne merak ediyorum

onfon
Guest
onfon

Mahmut abi merhaba sizleri Mart 2020 yılından beri takip ediyorum ve sizin sayenizde inanin ki çok değiştim bunlar İçin size minnettarım. Benim sormak istediğim bir soru var : 2.5 yıllık bir ilişkim var ilk başlarda güzeldi birbirimize aşıktık dönem dönem soğumalarım oldu aynı evde yaşıyorduk 4-5 kere çektim gittim 1 kere ayrılmaya çalıştım beni bunalttığı için belki de daha önce hiç bu kadar sevilmemiştim kız arkadaşım resmen bana tapıyordu ben zaman zaman saygısız konuştum o da konuştu ben aldattım bunu geçenlerde 1 ay önce ayrılmak istediğini söyledi ben ağladım onu ikna etmeye çalıştım bi şekilde affetmeye çalışacağını söyledi tabi aldatma… Read more »

Fantastic
Guest
Fantastic

Merhaba Mahmut abi. 1 senelik bir ilişkim var. İlişkide kendime olan saygıyı aşırı şekilde kaybettim. İlişkiyi bırakıp gitsem beraber olacağım hazırda bir sürü kız var ancak bu kızı bırakmak istemiyorum ve peşinden koşuyorum resmen. Kendim gibi değilim. Kız bana kendimi kız gibi hissetmiyorum cümlesini kurdu ve anlamını hiçbir şekilde anlamadım. Günlük hayatta dominant taraf benim. (Teşekkür ederim.

emo52
Guest
emo52

Çünkü çok fazla
önemseyip,ona
vazgeçilmez birisiymis gibi
davranirim.Anne
babasindan görmedigi
ilgiyi,sefkati ve sevgiyi
veririm.En kötü zamaninda
yaninda olup kendimi bile
destekleyemiyorken onu
asla yalniz birakmam,sürekli
daha iyi hissetsin diye
çabalarim ona
mükemmelligi yasatabilmek
için her seyi yapip kendimi
hic sayabilirim.

Eray
Guest
Eray

Merhaba Mahmut abi, benim 7 aylık bir iliskim vardı ve kız arkadasımla 2 saatlik mesafede ayrı şehirlerdeyiz ara sıra görüşüyoruz. her neyse biz son 2 haftadır kavga ettik ve kız arkadasım sogudugunu belli etti ve ara verelim vs dedi. sürekli kararsız ve belirsiz ayrılmayı bile beceremiyor. ben de salak gibi ikna etmeue çalıstım( halledebiliriz, çözüm üretip toparlayalım ilişkiyi vs) kız hala düsünücem yine ara verelim bi süre falan diyor bahaneler üretiyor. bu beni cepte gördügü icin ne yapsak bos ve hoyrat davranmaya da basladı. o yüzden bu yazıdaki gibi ben artık devam etmek istemiyorum deyip çekip gitsem bu şekilde yazıdaki… Read more »

Cengiz
Guest
Cengiz

Gerçekten şimdiye kadar okuduğum en doğru cümleler👏👏

Bernhard
Guest
Bernhard

Abi selam, 2.5 yıllık kız arkadaşım 2 hafta önce benden ayrıldı, ben de yoluma bakmaya karar verdim, dün eskiden arada seks yaptığım bir hatunla twitterdan takipleşmeye başladık. Kız arkadaşım bu kızı biliyordu bu arada. Sonra bana ayrıldıktan hemen sonra birisini mi buldun dedi, cevap vermedim, yarım saat sonra iğrençsin yazdı. Yaptığım şeyin doğru olup olmadığına emin değilim, eski sevgilimi hala seviyorum ve dönsün istiyorum ama bu takipleşme olayı ne yaratır, geri dönüşsüz kızda biter miyim yoksa benim hayatıma bakıyor olmam ilgisini tekrar artırır mı emin değilim. Kıza cevap da vermedim, öylece kalakaldım abi. Hatam varsa söyler misin abi bu takipleşme… Read more »

Pegasus
Guest
Pegasus

Merhaba, Ben üç buçuk yıllık ilişkimden terk edildim 2 hafta önce. Erkek arkadaşım askeri okulda ve aylardır görüşemiyoruz. Ben de sürekli evdeyim ve ilgi bekleyen biriyim. Bazen onu çok sıktım neden beni aramıyorsun, neden eskisi gibi değiliz diye o da bana sürekli ben yoğun çalışıyorum derdi ama kavgalarımız çogalirdi. Sürekli aman biterse bitsin derdim ama benden ayrıldı her şeye kulp buluyorsun, beni yoruyorsun diyerek.Ayrılırken çok güzel ayrıldı. Hep ilk ve tek aşkım olarak kalacaksın, kilit ekranında sen varsın diyerek. Ben yaptıklarımdan pisman oldum. Ama instagramdan mutluyum pozları attığı için her yerden ilk ben çıkarttım sonra geçen hafta kaç kez yazdım,… Read more »

Pink
Guest
Pink

2 yıllık ilişkim vardı birbirimize çok aşıktık evlilik düşünüyorduk ailesi de biliyordu ama mesajlaşırken tartışıyoruz tartışmayı kazanmak için aşağılıyor ben de küfür ediyordum yüzyüze gelince sorunları çözmeden barışırdık son 2 hafta tartışmalar arttı o beni aşağıladı ben de sinirle çirkin dedim buna çok alındı o ara ailemle tartışmamı gördü evlenmek istiyodum ama korktum dedi ayrılmak istedi barıştık ayrılacağımız gün kılık kıyafetle ilgili üstüme geldi ben de sustum şakalaşarak gönlümü almaya çalıştı sıkılmıştım artık oturup çözmemesinden herkes koruyabiliyo sen koruyamıyo musun dedim kıyasladığımı düşündü gidiyorum dedim git dedi durdurmadı konuşmak istedim çekiştirdim küfür etti rezil ediyosun beni ayrılalım dedi sonraki gün… Read more »

Serkan
Guest
Serkan

Merhaba abi 2 yıllık bir ilişkimiz vardı.Birbirimizi çok seviyorduk,sürekli beraberdik.İşe girdi,bizim kavgalarımız arttı,ailesiyle problemleri oldu felan derken kız arkadaşım bunaldı baya.Sinirli olduğum bağırdığım,kızdığım günler oldu.Benden korktuğunu bizim ilişkimizin yürümeyeceğini söyledi.Bigün yine normal dolaşırken hişeyde kavga ettik ben sinirlendim bağırdım ağladı.Birkaç gün sonrasında Ayrılmak istedi.Ben kabul etmedim üstüne gittim.Yazma izin ver bana biraz dedi yazdıkça bunalıyorum,yazma arama sorma beni dedi.Ben devam ettim.İyice ağır konuşmaya başladı.1 ay içinde eski sevgilimden eser kalmadı değişti.Ayrılmak istemesine rağmen ben 10-15 gün uğraştım.Yinede istemedi sen değişmezsin inanmıyorum dedi.Daha sonra değişeceğime ikna etmeye çalışırken değişsen de istemiyorum dedi.Bende tamam artık bende vazgeçiyorum dedim.Bir diğer olay bekaretini benimle… Read more »

isimsiz445
Guest
isimsiz445

Mahmut abi 1.5yıllık güzel ilişkim vardı.yks sinavina 2.kez hazirlaniyordum kiz 1yas kucuktu benden bir kez ben bir kez o ayrildi(3gun sonra barismistik onun yazmasiyla) en son da tartismalar arttigi ve kadinin saygisiz hareketlerinden oturu sinava 1 hafta kalmasi da ek bi sebep olarak ara vermek istedigimi soyledim.sinava odakliydim cunki ve tartisacak,bosa zaman harcayacak vaktim yoktu hem de sinav gerginligindendir vs.diye sinav sonu cozebilecegimizi dusunuyordum tum sorunlari bol bol vakit kalicakti birbirimize(buluşma sıklığının az olmasıda etken olabilir kavgalarin sacma sebeplerden cikmasinin).kiz kabul etti ve 3gun sonra ayrimak istedigini soyledi tamam dedim kisa kesip.1aydir no contact yapiyorum.durum biraz farkli oldugu icin sana… Read more »

Ergün
Guest
Ergün

Selamlar Mahmut Abi Mayısın sonlarına doğru bir kadınla görüşmeye başladık. İlkin o yeşil ışık yakmak için bir iki defa görüş alanıma girdi ( arkadaşından tesadüfen öğrendim), beğendim ben de görüşmeye başladık, ikinci buluşmayı evimizde yaptık, 3 hafta boyunca görüştük seviştik. Sonra bende kaldığı bir gecenin sabahında bariz bir soğukluk olduğunu hissetmeye başladım, senin de hep belirttiğin üzere üstüne fazla düştüğümü, onu bazen boğduğumu, akışına bırakmak gerektiğini söyledi. görüşme isteği azaldı, mesajlaşma azaldı,zorlukla telefonla görüşmeye başladık, bunu görünce iki gün iletişimi kestim. Sen beni yanlış anladın dedi tamamen koparmanı istemedim falan. Sonra yine mesaj atayım dedim ama bir baktımki hala aynı,… Read more »

Sena
Guest
Sena

Merhaba yaklaşık 3 senelik bir ilişkimiz vardı askere gitti geldi bedelli yapmıştı bi anda değişmeye saçma sapan konularda tartışmaya başladık alınganlıklar yanlış anlamalar yaşıyorduk bide bi konserle alakalı tartıştık birlikte gidicektik gittik ve ertesi günü de bana yalan söyleyip festival konserine gitti ben bunu öğrendim bi kızla takipleşmişlerdi story de o kızda vardı erkekli Kızlı gitmişler bana o kızın erkek arkadaşının sevgilisi olduğunu söyledi kıza yazdım oda aynı şeyleri dedi ama inanmadım çünkü kız sürekli aşk istiyorum vs gibi hikayeler paylaşıyordu bitirmiştim peşimden koştu yazdı aradı yeminler etti sonrasında ara verme kararı aldık ben yazdım ama niye yazdın dedi tersledi… Read more »