Vaka çalışması – ilişki için çabalamayı bırakıp terk eden sevgili

Soruyu soran bir kadın ama burada hem kadınlar hem de erkekler için birçok ders var.

3 yıllık bir ilişkimiz vardı ve her şey çok iyiydi. Beni çok seviyordu ve üzerime titriyordu. Ama 4 ay kadar önce bana bir şey oldu ve içimden onunla hep kavga etmek ve soğuk davranmak geliyordu. Halbuki onu çok seviyordum.

Şimdi bizi takip edenler burada ne olduğunu tahmin edebilirler. Bu soruyu sorana bu tahmini yaptığımda zaten itiraz etmedi. 3 ay kadar önce kadın artık adamı çok sevmeyi bırakmış ve adama olan ilgisi azalmış. Şimdi birazdan görebileceğiniz gibi sonradan yeniden sevgisi ve ilgisi artınca muhtemelen tarihi yeniden yazıyor. Tarihi yeniden yazmak sadece eskiden seviyorken sanki eskiden de hiç sevmemiş gibi hissetmesi şeklinde olmaz. Bu şekilde bugün yeniden sevdiği için o son dönemde de hep seviyormuş gibi hissetmesine de neden olur. Soru Youtube yorumlarda soruldu o nedenle çok ayrıntı yok ama yine tahminimce bu soğumanın sebebi, adamın fazla üstüne titremesi ve kadın soğudukça daha da fazla üstüne titremesi. Üstüne titreme kendi başına sorun değil ama üstüne titreme muhtemelen üstüne titreme değil, aşırı duygusal yatırım, fazla ihtiyaç duyma. Soğumanın sebebi bu olabilir.

ama içimde ona karşı sebepsiz öfke vardı.. 3 aydır uğraştı bitmesin diye hep çabaladı ama en son 10 gün önce şiddetli bir kavga ettik

Şimdi burada kadın soğumaya başladı mı kendini geri çekmenin öneminden bahsetmiştik. Erkek muhtemelen bunun yerine daha da üstüne düşünce ve bunu da fazla duygusal yatırım ve ihtiyaç zayıflığı ile yapınca soğuma artıyor zira sana soğuyanın peşinde koşmak zayıf bir davranış.

ve bana artık yoruldum seni istemiyorum hayatımda dedi.

Erkek buraya kadar getirmemeliydi, kendisini geri çekse sorun muhtemelen çözülecekti ama bu noktaya gelmiş bir ilişkide doğru olanı yapmış ve ilişkiyi bitirmiş.

Ona çok pişman olduğumu ve bir daha böyle bir şey yapmayacağımı söyledim. Bana inanmadı. 2 aydır bana çok kötü davrandın, yetti artık sen değişmezsin dedi ve ayrıldı.

Kendini geri çekmek her zaman karşı tarafın değişmesine neden olmaz ama en iyi yöntemdir. Dediğim gibi erkek bu noktaya kadar gelmemeli, çok daha önce kendini çekmeliydi ama bu noktada kendini böyle çekip ilişkiden çıkarması da bir başarı.

Telefonlarıma ve mesajlarıma cevap vermiyor. Sizce bana geri döner mi ve ben şimdi ne yapmalıyım?

Bu noktada kadının yapabileceği tek şey, bir kez daha ulaşıp, mesela cevap bile vermiyor olsa bile mesaj atıp “bu mesajı sana yeniden beraber olmak için yazmıyorum. Sadece her şey için çok üzgün olduğumu, sana yaptıklarım yüzünden çok üzgün ve pişman olduğumu ve seni sevdiğimi söylemek istiyorum” diyebilir. Ondan sonra tamamen no contact. Başka yapabileceği bir şey yok.

Ben bu tür hikayelerle çok karşılaşıyorum. Beni kadınlar da sıklıkla arıyorlar ve kadınlar genellikle kendilerini erkeğe çeken şeylerin ne olduğunu tam bilmiyorlar. Yani erkeğin zayıf davranması sonucunda oluşan soğuma bilinçli bir “ay bu çok zayıfladı, buna kötü davranayım” değil, içgüdüsel bir tepki. Cinsel ve duygusal çekim bir tercih değil, doğanın otomatik olarak hallettiği bir şey. Bazen kadınlar arayıp “çok iyi biri, üstüme titriyordu. neden bilmiyorum ama artık istemiyorum” diye anlatıp, gerçekten de peşlerinde perişan olan bu iyi çocuklar için üzülüp ağlıyorlar. Onlara, ayrılma sebeplerinin adamın zayıf ve itici davranışları olduğunu, kendilerinin kötü biri olmadığını gösterdiğimde bir aydınlanma ve rahatlama ile daha da beter ağlıyorlar (biraderler üzgünüm ama bu kadınların vicdan azabı ile arafta kalmaktansa kadınların sizi tamamen bırakması sizin yararınıza zira sizin umut sandığınız şey, cinsel sevgiye dönüşmeyecek bir vicdan azabı ve insani üzüntü).

Fakat bu hikayedeki kadın, bu bahsettiğim kızlardan değil. Bu bahsettiğim kadınlar genelde terk ediyorlar ama kavga çıkarma, kötü davranma, vs. pek yok. Burada kadının en büyük hatası, adama karşı ilgi azalmasını o adama eziyet etme şeklinde ortaya koyması. Erkeklerin çoğu beta olabilir ama çok azı buna uzun süre tolerans gösterir. Beta / mavi hap masalını besleyen premsesi kaybettim anlatısına ters bir davranış bu, çoğu erkek (beta erkeklerin bile %90’ı) birkaç ayda bu davranışlara devam eden kadından soğur. Yani buraları okuyan kadınlar, adama olan ilgi ve sevgi azalmanızı kavga çıkarma şeklinde ortaya çıkarmaya karşı koyun yoksa bir yerde adam yeter seninle mi uğraşacağım der gider. İnsani saygıyı elden bırakmayın sonra sonuçları bir ilişki için geri dönüşsüz olabilir.

Burada adam tabii terk edince, kadının bu kadar hoyrat davranmasına neden olan “cepte olma” durumu birden bitmiş. O anda duygular nasıl değişiyor görüyorsunuz. Her zaman böyle olacak diye bir şey yok ama terk edeceği partneri yeter deyip terk edince ya da terk ettiği partneri tamam deyip yoluna bakınca birden “onu ne kadar sevdiğini anlayan” o kadar çok insanla konuşuyorum ki. Bunu her iki cins de yapıyor. Sonuçta birinin ilgisini çekmenin en hızlı yolu, kendi ilginizi birden çekmektir. Özellikle de o ilgiyi sürekli vererek değersizleştirdiyseniz. Burada olduğu gibi hemen çalışmayabilir, bazen çalışmayabilir ama sıklıkla çalışır bir yöntemdir.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

186
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
38 Comment threads
148 Thread replies
15 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
53 Comment authors
Mavi haplı beyDionysosHalilEDJOgokhan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
norm
Guest
norm

bu mesajı sana yeniden beraber olmak için yazmıyorum. Sadece her şey için çok üzgün olduğumu, sana yaptıklarım yüzünden çok üzgün ve pişman olduğumu ve seni sevdiğimi söylemek istiyorum. bu mesaja cevap almayınca dönüş yapma ihtimali nedir abi tecrübelerine göre ?

Rarara
Guest
Rarara

Merhaba Mahmut abi, cevaplarsan sevinirim. 16 ay birlikte olduğumuz ve ilişki boyunca daha çok çabalayan emek veren kendinden ödün veren kız arkadaşım, onda yarattığım güvensizlik, gereksiz yere bir şeyleri gizleme, ilişkiyi değersizleştirme, sosyal hayatıma ve arkadaşlarıma dahil etmeme, onun arkadaşlarına karşı da agresif ve yıkıcı bir dil kullanmam, ilişkimizi dar bir alanda yaşayıp orada boğmam, benim onun tüm iyi niyetli çaba ve emeklerine karşı toksik davranışlarım aramızda gelişen iletişim kopukluğu bir şeyleri paylaşamama gibi nedenler sonucu ayrılma kararı aldı. Daha önce bikaç kez ayrılık girişimim oldu ancak her seferinde kısa saman içinde tekrar barıştık benim dönmemle. Ayrılık süreci şu şekilde… Read more »

mehmet
Guest
mehmet

eski kız arkadaşımda okb hastalığı var toksik bir insan olduğunu ve kendisiyle kimsenin doğru düzgün bir ilişki yaşayamadığını söyledi -çevremde doğru düzgün 1 tane bile arkadaşım yok benimle birlikte mutsuz olursun sen kendi yoluna bak demişti en son konuşmamızda (3 ay oldu) ve 1 senenin ardından bitti.ciddi düşünüyorduk. bu toksiklik için psikoloğa gidip tedavi olacağını artık bu durumdan sıkıldığını da belirtti.geçen sene yaz tatilinde tedaviye başladığını ama sınava hazırlık sürecinde olduğu için tedaviye sınavdan sonraya devam edeceğini söylemişti. asıl sorum şu ben bu 3 ayda 9 farklı kızla görüştüm ve 2 tanesiyle birlikte oldum. 1)ama ne zaman hiçbir kızla konuşmasam… Read more »

Persona Non Grata
Guest
Persona Non Grata

Evlilik planı yapıp yüzük aldığım sevgilim geçen hafta, yüzüğü aldıktan 1 hafta sonra benden ayrıldı. Evlilikten korktuğunu, bize o kadar inanmadığını ve daha başka hassas birkaç konu hakkında emin olmadığını söyleyerek. Dün durup dururken mesaj attı, yüz yüze konuşalım mı diye, pırlantacıya gitmiş ve yüzük parasının sadece yarısının iade olduğunu öğrenmiş paranın yarısını da o vermek istedi başta kabul etmedim ama sonra çok üsteleyince parayı kabul ettim. Biraz da ayrılık üzerine konuştuk, konuşmanın sonunda onu hala sevdiğimi ve yeniden denemek isterse bana ulaşmasını söyledim. Konuşmanın sonrasında parayı fazla atması nedeniyle (kuruşu kuruşuna tam bakiyeyi yazmama rağmen) aradım ve neden böyle… Read more »

Saul
Guest
Saul

Mahmut abi bu kendini geri çekme evresinde kız geç ama yine de konuşmayı devam ettirecek mesajlar atıyorsa geri çektiğimizi göstermek için ne yapmamız gerekir? Görüp cevap vermemek kabalık gibi geliyor ama haksız mıyım(genelde soru soruyor çünkü)? Bu soğumayı hissediyorum kendimi geri çekeyim diyorum kız mesaj atıp duruyor günaydın, nasılsın vs. Böyle bir durumda ne yapmak gerekir?

Bollon
Guest
Bollon

Mahmut abi merhaba. 2 yıllık ilk uzun süreli kız arkadaşımdan 2 ay önce ayrıldık. Ayrılma sebebimiz kızın eski hislerini kaybetmesiydi. Fikri değişirse beni aramasını söyledim ve no contact yaptım. 3 gün sonra beni kaybetmek istemediğini söyleyerek aradı ve denemek istediğini söyledi. Buluşmaya çağırdım memleketinde olduğu için 1 ay sonra buluştuk ama buluşmada elimi bile tutmak istemedi. Sonradan elimi kendisi tuttu, öpüştü ama sonuç olarak bana “denedim ama olmuyor eskisi gibi hissedemiyorum” dedi. Biliyorum yanlış ama 2 yıl gibi uzun süreli ilişki olduğu için biraz daha deneyelim dedim ama kendisi daha fazla denesek bile olacağını sanmadığını, içinden artık gelmediğini söylüyor. Şu… Read more »

Halil
Guest
Halil

Aldatan kadının sapkın sırları serisi bittimi Mahmut abi

Mavi haplı bey
Guest
Mavi haplı bey

Yoğun olduğum veya Kız arkadaşım beni rahatsız edecek bir şey yaptığı zaman kendisine olan ilgimi çekiyordum oda ilgi elde etmek için ilişkiyi sabote etmeye başladı. Bir kaç gün önce yine kendisiyle konuşmadığımız bir gün aniden bana 3 arkadaş kahve içtiklerini anlattı (Benim hatun,Ev arkadaşı, Ev arkadaşının sevgilisi) Ev arkadaşının sevgilisi benim kıza bak sen kızılsın bu yüzden kırmızı kupada kahve getirdim demiş. Ben bu olayı kıskanmadım yada rahatsız olmadım rahatsız olduğum konu kız arkadaşımın ilgi çekmek için başka bir erkeği one sürmesiydi. Bu konu yüzünden tartıştık ve benimle ayrılmak istediğini söyleyip beni engelledi Kendisinin ertesi gün inanılmaz derecede hasta olduğu… Read more »