Ne yani, kendimizi kaptırmadan sevemeyecek miyiz?

Bu sitenin yorumlarında ya da yaptığım görüşmelerde sıklıkla karşılaştığım bir soru var. Bu genelde bizim ilk 4-5 ay beraber iyi vakit geçirin, birbirinizi tanıyın ama kendinizi kaptırmayın, kadını test edin ve bir miktar tetikte olun tavsiyemize uymayıp hızlıca kapılan erkeklerden duyduğum bir şey. Fakat kadın erkek ilişkilerinin doğası ve gerçekleri ile karşılaştığında birçok erkek de bunu soruyor.

“Peki hep tetikte mi olacağız, hep kendimizi frenleyecek miyiz? Hiç mi aşka dalıp ilişkiden maksimum zevk alamayacak mıyız? Bu daha zevksiz yani kötü bir şey değil mi?”

Birinci sorunun cevabı evet. İkinci sorunun cevabı ise hayır.

Bu çok karşılaştığım bir yanılgı. Sanki kadın erkek ilişkilerinin doğasını öğrendikten sonra bu bilgiye göre yaşadıklarında, “gerçek” sevgiden (sevmekten ve sevilmekten) fedakarlık yapmaları, daha tatsız tutsuz bir hayat yaşamaları gerekiyor sanıyorlar.

Sizin “fedakarlık” yaptığınız şeyi şöyle anlatayım da fişten çekilerek kötü ve tatsız tutsuz bir hayata değil, iyi ve zevkli bir hayata adım atmak olduğunu anlayın.

Fişte bir adamın aşk ilişkisi, içtiği zaman sonuna kadar sarhoş olmaya benzer. Hergün hiçbir kontrol ve sınır olmadan çikolatalı pasta yemeye benzer.  Ya da 150 km saat hızla araba kullanmaya. “Yahu iç arkadaşım, dünyaya bir daha mı geleceğiz” diye arka arkaya kadehleri yuvarladığında çıktığın o “sarhoşluk”, sarhoşluk esnasında güzel tabii. Ya da o çikolatalı pastayı tıkınırken, koko(reç) çekerken aldığın haz da muhtemelen muazzam. Ama sonra? Kusmayla, baş ağrısıyla geçen günler, hızlıca mahvettiğin bir karaciğer ve yapman gereken şeyleri yapmayı bıraktığın bir hayat. Ya da hızlıca şişmanladığın, şeker hastası olduğun ve ömrünü kısalttığın bir varoluş. Ya da ölümlü kaza.

Sizin kadın erkek ilişkileri ile ilgili “peki hep tetikte mi olacağız, hep kendimizi frenleyecek miyiz?” sorunuz, “peki alkolik olamayacak mıyız?”, “hergün çikolatalı pasta yiyemeyecek miyim?” veya “ne yani hergün 150 basamayacak mıyız?” sorularına benzer. Evet, doyumlu, sağlıklı ve erkenden bitmemiş bir hayat ya da bizim konuştuğumuz bağlamda aşk hayatı için kendini frenleyeceksin ve bir miktar tetikte olacaksın.

Şimdi bu kötü bir şey mi diye sormanın absürt olduğunu anlamışsınızdır sanırım. Şişenin dibini görmek yerine kararında içmek kötü bir şey değil. Hergün sınırsız miktarda çikolatalı pasta yemek ya da hız sınırını aşmamak kötü bir şey değil.

Sen varsa ilişkinde hatta ona gelmeden kızla ilişki öncesi flörtte yüz üzerinden 200 zevk alıyorsun, kadın erkek ilişkilerinin doğasını sindirmiş adam yüz üzerinden 60 zevk alıyor. Ama sonra ne oluyor. Senin çıra alevi gibi yoğun yanıp sönen 3 aylık şapşikliğinin ardından yüz üzerinden -200 bir ruhsal çöküntü evresi geliyor ve bir dahaki sefere kadar örneğin 9 ay boyunca -200’den -10’a sürüne sürüne çıkan bu evrede kalıyorsun. Fişten çekilmiş adam 12 ay boyunca yüz üzerinden 60 zevkten 90 zevke artan oranda zevk alıyor. Sen çıra alevi sönünce yüklendiğin coşku yüzünden biten ilişkine bağımlı hale gelip uzun bir yoksunluk dönemi yaşıyorsun. Yoksunluk yüzünden eski ilişkinin kapısını kafanı vura vura çalıp duruyorsun. Fişten çekilmiş adam ilişkisi bittiğinde (ki onun ilişki de 3 ay sürebilir), bağımlılık olmadığından kısa bir süre 0 veya – 90 arası bir yere inip (ilişkinin uzunluğuna göre) hızlıca , bağımlılık yapmadan önüne bakıyor.

Hangisi daha iyi?

Kendini kısıtlamazsan, tetikte olmazsan hergün çikolatalı pastayı tıkınırsın.

“Hergün çikolatalı pasta yiyemeyecek miyim, şişenin dibini göremeyecek miyim?”

Evet, çikolatalı pastadan çok daha fazla brokoli yiyeceksin ve o “zevkten” mahrum kalacaksın. Yoksa anlık zevklerin serpiştirildiği acılar içinde kısa sürede nalları dikersiniz.

Evet, ilişkilerde kendini tutacağın, frenleyeceğin, çok hızlı gittiğini düşünüp yavaşlayacağın zamanlar olacak. Evet, tetikte olacaksın, kim olmadığın birine duygularını kusup, ona benliğini yapıştırıp, tüm duygusal yatırımını yapıp sonra ayrılınca yırtılmayacaksın. Kaldı ki, bu şekilde bağımlı ve muhtaç olduğunda, aynı zamanda zayıf oluyorsun. Yani itici oluyorsun ve aslında gayet uzun ve mutlu olabilecek bir ilişkiyi, iyi bir partneri bile soğutup uzaklaştırıyorsun.

Bu konuda son olarak diyeceğim şey, kadınlarla erkekler kendini kaptırma konusunda aynı değiller. Erkekler kendini kaptıran kadına daha toleranslıdırlar ama bir kadının bu kaptırmanın bokunu çıkarmaması lazım yoksa o da kısa sürede acılara boğulabilir. Ayrıca kadınların duygusal gelgitleri daha fazla olduğundan ilişkinin direğinin, sağlam kayasının, kendini ve çevresini kontrol altında tutan partnerinin erkek olması gereklidir. Erkek de kadın ile beraber kendisini kaptırırsa, ilişkinin dengesizleşmesi ve hızlıca bitmesi çok büyük bir ihtimal.

Kendinizi kaptırmayın arkadaşlar,  aşk bombardımanı altında olsanız da ve hatta asıl o zaman kaptırmayın. Böyle daha çok zevk alırsınız merak etmeyin.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

54
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
17 Comment threads
37 Thread replies
8 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
HabipAliBuğraKastamonulu AbiTajitus Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Verfero
Guest
Verfero

Merhaba mahmut abi, bir süredir konuştuğum kızla dün akşam onun evinde buluşup yemek yiyecektim ve kalacaktım. ( bundan önceki buluşmayı ektiği için bunu kendisi teklif etmişti) işten çıkınca ne yaptı diye aradım açmadı, en son mesajı da ben atmıştım zaten sonrasında da mızmızlanır gibi olmamak adına bir daha aramadım mesaj da atmadım. Hala daha da yazmamış. Bir gece önceki heyecanını ise sürekli dile getiriyordu cinsellikten bahsedip nude falan atmıştı. Şu an ise geldiğim nokta bu sana anlatıp danışmak istedim. İşin next olduğunu biliyorum ama anlamlandıramadım

Sarı Eşref
Guest
Sarı Eşref

Bu yazıyı okuyunca aklıma yaşadığım bi ilişkim geldi. Üniversitedeyken 22-23 yaşlarımda bi kızla 1,5 yıllık ilişkim vardı. Kızın kendimce sıkıntılı olduğunu düşündüğüm için ilişkiyi bitirmiştim. O 1,5 yıllık sürede kendimi hep frenlemiştim, duygularımı kontrol etmiştim, ayrılırken de o kadar sıkıntı yaşamamamıştım. 3 ay sonra biz bu kızla tekrar barıştık ve ben kızın çerçevesine girip “beni önemsemedin, hor gördün, yeterince sevmedin vs” laflarına kanıp tabiri caizse aşk çocuğuna döndüm, kendimi saldım gitti. Yemeğe çıkmalar, çiçekler almalar, romantik mesajlar vs derken 4 ay sonra bu kız benim götüme tekmeyi koydu. Hatta işin daha güzel tarafı benden başkasıyla birlikle olmak için ayrılmıştı. Ben… Read more »

FinallyDivorced
Guest
FinallyDivorced

Mahmut güzel özetlemiş, adam olun. Günümüzde unutulan bir konsept bu. Hayatın merkezine koyma derkende, gidene kendine iyi bak deyip geçmen gerekir derken de aynısını söylüyor. Ekşide bir başlık vardı ilk buluşmada hesabı kim öder diye, bunda bile ağlayan erkekleri görünce bunlar ne lan demiştim. Finansal özgürlüğünüzü sağlamakla mükellefsiniz yoksa sizi kimse adam yerine koyamaz arkadaşlar. Şımarıklık çok kronik hale gelmiş durumda toplumda. Erkekler erkek olmayı unuttu derken bunu kastediyorduk aslında. İçeceksin, gezeceksin ama hesabını da tutacaksın. Bir dostunuz olarak tavsiyem, hayatınızdan o kadın çıkar giderse mutluluk dileyip devam edebilecek kadar güçlü olmak zorundasınız yoksa maymun olursunuz. Sizi adam yerine neden… Read more »

yılmaz
Guest
yılmaz

Paraya çok fazla takmışsın. Hesap ödemek aslen mavi hap stratejisi. Kırmızı hap da hesabı erkek öder diyor ama hesap ödemeyeni adam olmamakla itham etmiyor. Kırmızı hap erkeğin kendini kullandırtmamasını da tavsiye ediyor, ilk buluşmaya pahalı bir yemek ile başlamak yerine, bir kahve ile başlanması gibi.

David Wolker
Guest
David Wolker

Mahmut Abi yine youtube’da soru cevap şeklinde podcast yapsan çok iyi olur. Kırmızı Hap ‘ı ben seninle tanıdım ve eski videolarını izledim ancak artık o tarz video çekmiyorsun. Rica etsek, vaktinde varsa tekrar ağırlık verir misin o tarz podcastlere? Dr. Redpill’i de izliyorum ancak seninkiler bir başka oluyordu be…

Steabery
Guest
Steabery

Mahmut abi ben senin dediğine uydum kaptirmadan başlarda iyidim sonra araya mesafe girince güya uzaklasmasin diye bu kuralı çiğnedim ve üstüne düşmeye başladım 5 gün konuşmadığım oldu kız aradı önce biraz sohbet ardından senin yanında her zaman olacağıma söz veremem dedi ben senin yazın sayenden sakin oldum seni zorla tutamam dedim ve aramadım bir hafta sonunda bir daha aradı dedim böyle olmaz biz görüşelim dedi ayarlamaya çalışacağım ve 10 gün sonra arayıp normal sohbet etti eğlenceli ve tekrarladım görüşelim diye haber vereceğim dedi akşam msj attı çok tatlısın vs, msjin devamında boyle uzaktan yetersiz sanada zor geliyor benimde elimdn bişey… Read more »

Not Elegance Gentleman
Guest
Not Elegance Gentleman

45’lik alfa Richard Cooperin bir sözü vardır.

Kız “seni seviyorum” derse, cümlenin sonuna”şimdilik” ekleyin.

Hatta bu “şimdilik” kelimesini kadının yaptığı her harekete, söyledigi her söze uyarilabilirsiniz.

Yani abimizin demeye çalıştığı şu. Kadınlar ile ilişkilerinizde ” kadın her an gidebilecekmiş gibi” hareket edin. Bu davranış sizi oneitis çukurundan ve ağır aşk sancılarından kurtaracaktır.

Ayirca şu ” kendini kaptıran kadın( love bombing) ile genel tecrübem şöyle.

Genelde psikolojisi bozuk olan, baba sıkıntısı çeken veya eline tesbih verdiğinizde, kızın eline yakıştığı durumlarda görüyorum.

Arabesk kafa yapılı, “yeni nesil meyhane kadınları” çok fena oluyor, onlara hiç bulaşmayın derim.

Sense
Guest
Sense

Abi bir şeyi merak ettim kızla aileler aracılığıyla tanıştım.Mesleğime atandım ben kızında son senesi 1 sene konuşun, olursa evlenirsiniz hesabı. 1 hafta oldu konuşalı kız çekingen gibi duruyor ama arka planda ne dönüyor bilmiyorum 1 haftadır muhabbeti ben başlatıyorum hep ben yazıyorum. tanışma şeklimiz de benim fotoğrafı kıza kızın fotoğrafı bana gösterdiler ben fazla kapılmadan şubata kadar muhabbeti sürdüreyim şubatta yüz yüze görüşeceğiz sonra karar veririm diye düşündüm ancak siteyi okuyunca hep benim mesaj atmam kırmızı alarm mı yoksa benim takıntım mı ?

Yalniz kurt
Guest
Yalniz kurt

Sayfada bir kıza “kararınca” bağlanmayı söylüyorsunuz. Bu sacma. Hatta aptalca. Yahu bir kiza niye baglanasin? Onun dertleriyle niye ugrasasin? Veriyor mu vermiyor mu, yanında somurtuyor mu gülüyor mu mesele bu. Sizin seviyorum dediginiz insanlar, sizi güçlü olduğunuz ici seviyor “siz” oldugunuz icin degil. Aslında sevmiyor bile güvende hissediyor orada kalıyor. Ee sen nite seviyorsun? Bugüne kadar hicbir kıza değer vermedim. Kızlar hep bir şeylerin eksik olduğunu hissetti ve sürekli spora giderek iyi giyinerek mutki olarak vs bu eksiği kapatmaya çalıştı. Sevgisini kıza gösteren arkadaşlarımın ise sevgilileri hep ayniydi 0 gelisme. 2 kilo alirsa verir verirse alir. Kadini siler geçersin. Iyiyse… Read more »

Esat
Guest
Esat

Nasıl kız arkadaş bulurum, adlı yazınızı okudum kafam karıştı. Iliskiyi açık olun kız adım atsın yazmışsınız.
Abi kızı buluşmaya çagirirsin hoa sohbet sonra dokunma. En son olursa k close. Sonra f close. Şeklinde gidin demistin. Bu Defa açık olun o başlatsın felan yazmışsın. Anlamadım abi. Yatmadigim kız neden uzun süreli ilişki iştesin ki? Ben bunca zaman kızı yatağa atarsin sonra biz neyiz sorusu gelir cevabına göre ne olduğunu secersini bildim.

The mutineer
Guest

Bu konuda bağışıklı olmanın yollarını sayabilirim kendim için. Buluştuğunuz kızların sayısı fazla olmalı hayatınızda. Date olur kız arkadaş çevresi olur. Kızlar için genelleme yapmıyorum, şu ana kadar tanıdığım tüm kızların %95i sosyal beceri olarak iletişim olarak benim altımdaydı. Redpille tanışmadan öncede o kelime oyunlarını, niyetini, karakterini analiz edip onu zeka olarak bi yere koyuyordum zaten,güzelliğinden sexiliğinden ayrı bi şekilde. Zaten bu bile konuştuğum şeyi hareketlerimi daha soğukkanlı yapıyordu. Ama şunuda söyliyeyim bunu yapabilmemde doğuştan felan demiyorum. Küçüklüğümden beri roman okurum, deneme yazarım, şiir yazarım. Birbirinden çok farklı sosyal ortamlarda bulundum farklı kültürlerdeki insanlarla tanıştım. Böyle işte kendimden bahsedip örnek verdim… Read more »

mraç
Guest
mraç

Abi gözünü sevim sitede 1milyon yazı var hangisine gireresem gireyim bişeyler kazanıyorum da çok fazla kafam karışıyor ne okusam ne yapsam diye

mraç
Guest
mraç

Takıntı haline getirmedim de boyle girince siteye karşına 500 başlık çıkıyor insasnın kafası karılıyor biraz

padawanerkekadam
Guest
padawanerkekadam

Keşke bu yazıyı daha önce okusaydım dedim ama çoğu yazıyı okusam bile kabullenmek, sindirmek zor oluyor. Başıma gelen olay sonrası bunu okumak daha iyi oldu.
peki bu hatayı yapıp -200den 0a geçişi nasıl hızlandırabiliriz?
dopamin yoksunluğunu gidereyim derken başka kadınların da yine oyuncağı haline gelmeyelim?
bir süre kendi hayatımıza odaklanmak mı en mantıklısı olur?

svetlana
Guest
svetlana

Selam size bir sorum olacak MahmutAbi. Ekşi sözlük’ten tanıştığım ve 3 gün saatlerce mesajlaştığım, ardından whatsapp’a geçip bana ailesini, vefat etmiş babası gibi hassas konularını bile açan bir erkek ile yaklaşık 1 hafta her gün sohbet ettik. Ben 23 yaşındayım o da 32 yaşında. Hep ilk mesajı o atıyordu, akşam saatlerce konuşuyorduk. Yönetici statüsünde çalışkan bir erkek. Sonra ben artık mesajlaşmak yerine sesini duymak istiyorum telefondan konuşalım dedim “hayır olmaz” diye garip bir şekilde ısrar etti, utandığını düşündüm ama ben yine de onu aradım. Telefonda kem küm etti tam konuşamadı “oldu mu” dedi ve ben de evet oldu dedim iyi… Read more »

Tajitus
Guest
Tajitus

Mahmut abi selamlar Bir kızın bana gösterdiği ufak bir ilgiyi kendime göre yorumlayıp kendimce büyütüyorum diye düşünüyorum. Ama bazen sitede okuduklarımla karsilastirdigim da gerçekten büyük ilgi belirtileri ile de karsilasabiliyorum. Şimdi o kızdan hoşlandığımı düşünüyorum. Mesela Instagram da hikaye paylasmış mı bakiyorum. Arada profiline girip fotolarına bakıyorum. Ya da mekanda yediği yemeği, ictigi birayı paylaşıyor veya arabanın yan koltuğundan hikaye paylaşıyor. Acaba diyorum kimle takılıyor, sevgilisi mi var diye düşünmekten kendimi alamiyorum. 1.5 ay oldu tanisali. 1 aydır konuşuyoruz. Aynı çalışma ortamında olduğumuz için fazla mesajlaşmamaya çalışıyorum. Yemeğe falan çıktığımızda yüz yüze konusuyoruz. Mesajlasmada 10kere konuşma başladıysa aramızda 6 kere… Read more »

Kastamonulu Abi
Guest
Kastamonulu Abi

Mahmut abi uzun zamandır seni takip ediyorum. Bu ilgi noktasında kendimi ayarlayamıyorum. Yani özellikle o ağladığında/kendini acındırdığında sanki arkamı dönsem yada umursamaz davransam yanlış yapacakmışım gibi geliyor. Aslında bu sadece hayatımda ki kadına dair bir durumda değil. Genel olarak aileme veya çok yakın arkadaşlarıma karşıda benim canımı sıksalar modumu düşürseler bile hatta bana karşı hata bile yapmış olsalar onlar üzülünce sınır/mesafe/tepki veya ne bileyim benim de birşeylere canımın sıkıldığını gösterecek birşey yapamıyorum. Direkt psikolog moduna girip onları kurtarmaya çalışıyorum. Hayatım boşluktan ibaret değil ingilizce, iş hayatı, yüksek lisans, spor ve kitap okumalarla dolduruyorum zamanımı ama sanki hayatımda ki bu insanlara… Read more »