Beta vücut dili – Buluşma / yürüme esnasında en çok sergilenen beta sinyalleri 2

Daha önceki Beta vücut dili – Buluşma / yürüme esnasında en çok sergilenen beta sinyalleri yazısına, burada fotoğrafla anlatması zor ama çokça yapılan beta vücut dili problemlerini ekleyelim. Bu arada, bazı okur yorumlarına da değinelim ve cevap verelim.

Bazı okurlar, güzel eklemeler yapmışlar. Playboyokulu, hızlı ( = tedirgin) davranışlarla ilgili şu yorumu yapmış :

Bir de arkadaşlar hareketlerinizi mümkün olduğunca yavaşlatın. Ben ilk bu işlere başladığımda kendimi videoya çekmiştim ve hareketlerimin çok hızlı olduğunu gördüm. Etrafa hızlı bakıyorum, gözlerim fıldır fıldır dönüyor. Ve bu hızlı hareketler heyecanlı, gergin, panik imajı veriyor. Light erkek Selamiyi düşünün 🙂 Ben de hareketlerimi yavaşlattım, zamanla yavaş hareketlerime alıştım.
Başınızı sağa doğru çevirmeden önce bir düşünün ve yavaşça çevirin. Daha şık görüneceğinden emin olabilirsiniz. Jest ve mimikleriniz de yavaşlamalı. Hızlı hareketler = panik. Yavaş hareketler = rahatlık, unutmayın.

Hafiften tembel gözükmenin kimseye zararı olmaz abartmamak kaydiyla. Birisi size bir şey dedi ve siz onu anlamadınız mı? Bir dahaki sefere aniden kafanızı o kişiye çevirip “efendim anlamadım bir daha söyler misin?” demek yerine; biraz bekleyin, sonra yavaşça o kişiye kafanızı çevirip “hıı?” deyin. O kişinin ne dediğini öğrenmek için acele etmenize gerek yok. Dünyanın en önemli bilgisini size vereceklermiş gibi davranmayın.

Neym şöyle yazmış :

Göğüs ileri, omuzlar geri, eller cepte değil dışarıda ve yavaş bir duruş-yürüyüş önemli.

benim bahsettiğim vücut dili ile yürüyün ve dediğim şekilde düşünün, (örn:milyoner gibi) bunlar inanın yüzünüze yansıyor. Mekanın sahibiyim sinyali veriyorsunuz ve gördüğünüz gibi size rahatça güvenip bir şeyler bildiğinizi düşünerek sorular geliyor. Hızlı-Kambur yürüyüş tamamen elenme sebebi.

Yin, Daily Mail yazısının absürtlüğünü yakalamış :

Şu dailymail’deki orijinal metni okuyan bir beta, kızı böyle etkileyeceğini umarak tam olarak oradaki “ilgiyi belli eden” duruşları sergilemesi gerektiğini düşünecektir. Yazı kadınlara hitaben yazılmış, erkeğin size ilgisinin olduğunu nasıl anlarsınız diyor, kadınların erkekte çekici bulduğu beden dili nedir bunu söylemiyor. İlgiyi belli eden beden dili diye resmettikleri tablonun muhtaçlık dili olduğunu söylemiyor.

BenLark şunları eklemiş :

1) Kendi yaptığın espriye gülmek
2)Gülerken yada başka şekilde ağzını elinle kapatmak
3)Çok göz temasına girmek
4)Göz temasındayken gereksiz yere sırıtmak
5)Buluşma esnasında yada sonrasında kızla TOKALAŞMAK
6)Sinemadasınız diyelim kızı öpmeye çalışıyorsun yada buna benzer şeyler falan,
Kıza doğru EĞİLMEYİN ASLA
O başını yaslayabilir omzunuza yada göğsünüze ama siz dik durun ve yönünüz ileri baksın
7)Kızla yürürken onun sizden daha hızlı ve ilerden yürümesine müsaade etmeyin .Bu aslında bir shit test
Bu olayla karşılaştığım 2 kıza da
“işin var galiba koş istersen “ demiştim ve koluma girip usulca yanıma gelmişlerdi.Bir adım ötemden gitmediler daha sonra

Beta erkek hareketleri şunları da içerir :

durmadan kımıldamak

ağırlığını bir ayaktan diğerine verip durmak

kambur durmak

kolları kavuşturmak

ellerle oynamak (ovuşturmak gibi)

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

51
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
19 Comment threads
32 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
34 Comment authors
Haksız miyiz?CaesarEdinburghPuaTanjant Alfa Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Tristan
Guest

Üniversiteye giderken jest ve mimikler artı durağan hareketler için odamda oturduğum yerin hemen karşısına boy aynası koymuştum. Göz kaymasıyla, doğal halinizi anlık da olsa görmenize imkan tanıyan bişey. Ayna karşıdayken, zamanla kendi kendinizi görüyor ve hareketlerinizi düzeltiyorsunuz, emin olun. Ve bi noktadan sonra kendinizi düzeltirkenki duruşunuz, normal duruşunuz haline geliyor. Bence deneyin arkadaşlar. Yürüyüş ise işin diğer yarısı. Daygame, ya da akşam akşam operasyonuna falan çıkmışsanız, yürüyüşün doğrudan etkisi var. Karın içe, göğüs dışa ve kollar açık dik yürüyüşü oturtmak zor olabilir. Eğik yürümemeye çalışmak ve farkettikçe bedeni düzeltmek ilk etapta denenebilir. Tam yürüyüş ise, düzenli sporla oluyor bildiğim kadarıyla.… Read more »

Playboy Okulu
Guest
Playboy Okulu

Yürüyüşle alakalı bir kaç ipucu vereceyim. Dışarıya bakın, bir çok insan dünyanın tüm yükünü omuzlamış gibi yürürler. Omuzlar çökük, dizler kırık, kafa önde, gözler yerde, eller cepte. İnsanların çoğu bu halde. Onları haksızlıkla suçlayamam bir sürü dertleri vardır insanların. Ama herkesin vardır. Dertlerine rağmen güçlü bir şekilde duran insan ise çekicidir. Yürüyüşümüz, duruşumuzun hareket eden şeklidir. Yürüyüşünüz sizin hakkında en çok mesaj veren elemanlardan bir tanesidir. Modelleri ele alalım mesela, tüm modellerin yürüyüşleri eğitimlidir. Malum yürüyüş daha çekici ve albenili oldumu satışlar artar. Ve dikkat edin hepsinin yürüyüşleri benzerdir. Erkeklerde aynı, kadınlarda da aynıdır. Ama erkek-kadın birbirinden farklıdır. Öncelikle dik… Read more »

Medothis
Guest
Medothis

Dostum senin bir siten vardı diye hatırlıyorum ya da wattpad’de sayfan. İnşallah doğru hatırlıyorumdur, eğer doğruysa linki yazabilir misin çünkü yararlı şeylerdi söylediklerin.

Playboy Okulu
Guest
Playboy Okulu

Site benim degildi bana cok faydasi oldu.Site admini kayiplarda dostum.wattpaddekiler de işe yaramaz.Sana link vereyim
http://iliskilerokulu.blogspot.com.tr/

Medothis
Guest
Medothis

Bir adım attığında diğer ayak diğerinin tam önüne gelir’i anlayamadım. Biraz daha açabilir misin?

Barney
Guest
Barney

Kadınlarda çok sık görülür zarafeti temsil eder. Sen yürüyen sağ ayaginin önceki adimindakiyle aşağı yukarı aynı hizaya denk gelmesine dikkat et yeter, soldakiyle de tabiki

The Last Samurai
Guest
The Last Samurai

“Eğer önünüzde birisi varsa onunla göz kontağı kurun ve o kaçırasıya kadar gözünüzü kaçırmayın.”

Bunun mantığı nedir biraz açıklayabilir misin ?

Playboy Okulu
Guest
Playboy Okulu

Dengesiz tiplerlede it dalaşına girmenize gerek yok.Herkes size yol vermek zorunda değil.Öte yandan yururken biriyle goz kontağı kurdugunuzda genel olarak gozlerini kaçırıp yol verir size.Insanlarin çoğu böyle.Çünkü insanlarin cogu fiziksel veya statü olarak yüksekte olsa da geneli cekingen oluyor.gozlemledigim bu.Hatta bazen öyle ayı kalıplı,baskın tiplerle goz kontağı kurunca yol veriyorlar,ben bile şaşırıyorum.belki onlarda sabah sabah bu manyaga bulasmayalim da diyorlardir bilemeyecegim:)Tabi konumuz daha cok kizlar.Güzel bir kiz sizi kesiyorsa gözlerinizi kaçırmayın. Siz de ona bakın. Göz kaçırmak kadar büyük fırsat kaçırma yolu yoktur. Gözlerinizi bir kızdan asla kaçırmayın. O size bakıyorsa siz de ona bakın. Onun gözlerini kaçırmasını bekleyin hatta… Read more »

MurrayR
Guest
MurrayR

Abilerim yürüyüş ve postür üzerine kaynak öneririniz var mı?
Videolara bakıyorum genelde

podkayfom
Guest
podkayfom

Vaaay seni buralarda görmek muhteşem, seneler önce blogunu takip ediyordum:)

BayDooku
Guest
BayDooku

MurrayR kardeşim postür için vücut kasman yeterli. Düzenli spor, ağırlık kaldırma ister istemez omurilik yapını düzeltiyor hatta bir faydası daha var, daha uzun gösterirsin.(1-2cm) Yürüyüş içinse videolara bakmana falan gerek yok. Eğer yaşadığın ortam müsaitse geceleri çıkıp tek başına yürüyüş üzerinde denemeler yap.Başın hafif yukarda, omuzlar geride(yapamıyorsan sadece dik dur omuzlarda yüksek dursun budaha kolay), gögüs kafesi dısarda. Yalnız su gögüs olayını abartıp, sokakta yürüyen kekolar gibi olma çünkü bazıları kollarını iki metre sallaya sallaya gögüsü 1 metre dısarda yürürler ve bunlar loser gözükmekten daha ileri gidemez. Yürüyüş kısmına fazla önem veriyorsan bir tavsiyemde sporda göğüs ve omuz kasmaya çalış.O… Read more »

VOLGA
Guest
VOLGA

Yazının sonunda ağırlığını bir ayaktan diğerine verip durmak demişsiniz bu kontrapost duruşuna ters değil mi?

Medothis
Guest
Medothis

Ağırlığını bir ayağa verdiysen ağırlığın o ayakta kalacak sanırım benim anladığım bu.

kapikulu
Guest
kapikulu

İki ayağa eşit yük vermekten bahsediliyor. AMAN TEK AYAĞA YÜK VERME.

Ph7
Guest
Ph7

Ben dik yavaş ve kollarımı sallayarak yürürüm.Sol kol öndeyken sağ ayak geride oluyor.Birbirinin zıttı ve nedense kızlar hep yürüşüme yorum yapıyor.Ben en rahat o şekil de yürüyorum en ufak bir kasıntı yok.Dik yürüyen erkeğe neden böyle yorum yapıyorlar. Bakalım yapmayı bırakıcak felan mı? Yorumlayın bakalım.

Playboy Okulu
Guest
Playboy Okulu

Dik yürümeyi öğrenmek zaman ve sabır ister. Güzel bir duruşa sahip olmadan önce kendinizi biraz bilinçli olarak kasacaksınız,fazlada kasmayın ama.Dik durma egzersizlerini yapınca ,zamanla artık isteseniz de kambur duramaz hale geleceksiniz.Öncelikle başınız daima dik olsun ve karşıya bakın hep. Çenenizin yerle paralel durumda olmasına dikkat edin. Başınızın doğal duruşu budur. Omuzlarınızı yukarı kaldırmayın, aşağıda serbest tutun ve geriye ittirin. Sırtınızdaki kürek kemikleri dümdüz seviyede olmalı. Başta zor olacaktır bu, rahatsız edecektir ama zamanla alışacaksınız. Otomatik olasıya kadar omuzlarınızı geride tutmaya çalışın. Omuzlarınız geride oldu mu otomatikman göğsünüz de öne çıkacaktır. Bu da size erkeksi bir görüntü verecektir. Sırtınızla ensenizin aynı… Read more »

Ph7
Guest
Ph7

Bu kadar egzersize gerek yok yürüyorsun işte normal.Okumadım kusura bakma.

punisher
Guest
punisher

Bana göre bu da bir shit test olabilir. Bakalım biz taşak geçtik diye yürüyüşü değişecek mi vs diye. Eğer sen kasıntı olmadığına eminsen hiç kendi rahatını bozma.

acemi neil strauss
Guest
acemi neil strauss

İlk tanışmada kızla ya da kızlarla tokalaşmak niye yanlış?

BayDooku
Guest
BayDooku

Evet hocam bu sorunun cevabını bende merak ediyorum. Genelde kızlarla tokalaşmada bir huzursuzluk oldugunu bende hissettim. Tabi erkeklere selam verdim gibi sıkıca elini kavrayıp, kafa tokusturmuyorum ama genelde kıza gelince dört dört parmağını avucumun içine alıp baş parmağımı üst tarafta bırakarak zarif bir şekilde sıkarım ama yinede bir gülümseme veya şaşırmışlık ifadesiyle karşılaşırım. Hiç mi sıkışmamak lazım yada sert bir şekilde gücü hissettirecek biçimdemi kavramak lazım anlamadım?

Oylesine biri
Guest
Oylesine biri

Bence bunun bi taktigi falan yok.icgudusel bisey.bi erkek yatakta bagirtmak istedigi bi kadinla niye tokalasmak istesin?bi mantigi da yok.direk “ben seni altima alacak kadar erkek degilim” demek bence.ha davetlerde misafirlikte vs mecburen el sikismak zorunda kaldigin hatundan da umidi kesmek daha dogru.tokalasmak tamamen medeniyetin getirdigi sacma sapan bi bekaret olgusundan baska bisey degil.tamamen kardesce ve hicbir cinsel cekim olmadan yapilan birsey.cekim olacaksa da öldürür.ureme icgudusunun neresinde var tokalasmak allah askina?magarada yasayan dedelerimiz dolleyecegi hatunla tokalasiyo muydu sizce?tokalastigin hatuna “benden sana zarar gelmez.seni duduklemeyecegime soz veriyorum” demekten baska bisey degil.ne kadar sacma.tanisma esnasinda el uzatan hatun olursa da al o eli… Read more »

Ph7
Guest
Ph7

Tüh bak taşşak geçiyorlarmış naparım şimdi.
İnsanları umursamayı bırakalı 1.5 sene oldu.
Protein tozu içmeden dumbell kaldırıp indirsem kilo alırmıyım veyahut kas yapılır mı?Fitnessa ayırcak para ve vaktim yok.

JesustheHeathen
Guest
JesustheHeathen

Ph7 sen üniversite sınavına hazırlanmıyor muydun? Önceliğin bu olmalı bence şimdilik.

İnjustice
Guest
İnjustice

Yine alakasız bir soru soracağım ama en son post bu.Her seferinde bir alışkanlığa odaklanmak yazısında tek bir alışkanlığa odaklanın o halolunca diğerine geçin deniliyordu.Ben 2 alışkanlığa odaklanmayı düşünüyorum.Bahsettiğim alışkanlıklardan 1 tanesini halletmek daha kolay.2. Sini halletmek daha zor.Böyle biri kolay diğeri zor iki alışkanlığa her seferinde odaklanıp onları halledince diğerlerine geçeyim diyorum.Bu Pazartesinden başlayarak 4 hafta bittiğinde bu 2sini düzeltmiş olmayı hedefliyorum.Bu sizce disiplini oturtabilmemi sağlar mı Mahmut hocam ? Yoksa irade gücümü tüketip sil baştan olup en başa dönmeme mi yol açar ?

Cem
Guest
Cem

Güzel bir soru bu bence. Hocam ne der bilmiyorum ama şahsi fikrim kolay olan alışkanlığı uygulamaya koyman ve en az 21 gün devam ettirmen. Alışkanlık kazanmak ya da katmak da bence bir alışkanlıktır/alışkanlık gerektirir. Eğer kolay olandan başlarsan bir alışkanlığı kazanmış olabilirsin ve onun da verdiği özgüvenle zor olana başlaman daha kolay olur. İkisini birden yürütmeye çalışman riskli ve sil baştana neden olabilir.

BenLark
Guest
BenLark

Aynı anda birçok şeye odaklanamazsın
Biri her zaman daha önemlidir
Seçimini yap sonra YÜKLEN

MurrayR
Guest
MurrayR

Mahmut abiye sormuşsun ama bunu bayaüı yaptığımdan ben cevap vereyim. Alışkanlıklara ve istek gücüne bağlı bence dostum.Bu yazıdan sonda yürüryüşümü geliştirmem gerekiyor şimdi buna odaklanıyorum ama aynı zamanda uyku düzeninde 3.haftadayım. Ben nofap ve şeker tüketimini bırakmaya İntermittent fasting ile başladım günde 16 saat açlık 8 saat yapıyordum.Okulda ve dışarıda aç kalma süren olunca istemsizce ve zorunluca şekerden uzak duruyordum eve gelince direkt spora gidiyor sonra ise yemek yiyip derslere geçiyordum.İF beni şekerden doğrudan korudu aynı anda 3 alışkanlık kazanmaya çalıştım ama şeker ve prono ciddi bağımlılıklar olduğundan haşa tam anlamıyla uzak kalamadım.Anlatmak istediğim İF burada beni kontrol etti fazladan… Read more »

Alfa Beta Omega
Guest
Alfa Beta Omega

Ben en çok ayakta beklerken ki duruş hakkında kararsız kalıyorum. Elimi cebime atıyordum, atmayın demişsiniz. Yanlarda ellerim boşta kalınca da kötü göründüğümü düşünüyorum.

Dunkopa
Guest
Dunkopa

Biraz alakasız olacak ama kızın durup dururken kardeşim çekmesi(laf arasında) bir tür shit test mi yoksa “Seni aday olarak bile görmüyorum”un kadıncaya yansıması mı? Kızla 3.muhabbetimiz falan ve pek yakın davranmadığım halde birden bire kardeşim demesi şaşırttı ve eğer bu bir shit test ise sanırım kaldım(Davranış, mimik değiştirmeyerek, sanki hiçbir şey dememiş gibi devam ettim)

Oylesine biri
Guest
Oylesine biri

Bikac gun sonra “abicim bi daha o tayti giyersen bacaklarini kirarim :)”.ben olsam boyle yapardim

de bruyne
Guest
de bruyne

Friendzone. Eğer bir ilişki düşünüyorsan nextle. Düşünüyorsan arkadaş olarak devam edebilirsin.

Cuneyt
Guest
hasan
Guest
hasan

Aslında tüm gerginliklerden kurtulup özgüveni yüksek olursanız vücut diliniz de kendiliğinden düzelir. Tabii ki vücut dilini düzeltmeye uğraştıkça daha rahat ve özgüvenli de olunabilir. Tümevarımla tümdengelim gibi aslında.

Tituva
Guest
Tituva

Dik duruş için önereceğim şey spor programınızda front squat olmalı. Normalde ön bacak hareketidir ama aynı zamanda postür bozukluklarını düzeltir. Bu hareketi yaparken ister istemez omurganız dik, göğsünüz açık, omuzlarınız orta veya arkada, boynunuz da gövdenizle aynı açıda oluyor. Yani enseniz sırtınızla aynı açıda olup kafanız öne düşük bir biçimde olmuyor.

Oylesine biri
Guest
Oylesine biri

Amma kasmissiniz aga.iki gun agirlik kaldirinca o ozguven zaten kendiliginden geliyor.yok tek ayak one gelecekmis arka ayak havadayken on patiler 45 derece aci bilmemne bilmemne.yeteri kadar ozguvenin varsa zaten cok yorgun argin vs degilsen yuruyusun de durusun da duzelir.hicbi kiz “iste tam istedigim gibi yuruyen bi erkek” diye dibi dusmez.sadece yuruyuste bu kadar kural kitap olacaksa bu dogalliktan cikar bi sure sonra ve sizofren gibi surekli “disaridan nasil gorunuyorum?” kafasinda gezmeye baslarsin.

Hasan
Guest
Hasan

Konuşurken sürekli kızla göz teması kurmamız geremtiğini sanıyordum. Burda betalık alameti olarak vermis. Yanlışlık nerde?

Ozkan
Guest
Ozkan

Benim sormak istediğim bir soru var gerginliğimi belli etmemek için yapmamamız gereken hareketler varya ben bunları rahat olduğum zamanda yapıyorum çünkü kımıldamadan duramıyorum bir ortamda, reflex gibi yapışmış üstüme tamam ben rahatım belki içerden ama dışarı böyle yansımıyor anlattığınıza göre mesela bu hareketlerimin kontrolünü nasıl sağlarım. En çok yaptığım kol bağlamak ve huzursuz bacak sendromu mesela huzursuz bacak sendromu insanı en gergin gösteren hareket ve ben bunu istemsiz yapıyorum gergin olduğumdan değil belkide bilinçaltımda gergin hissediyorum ve bunun farkında değilim bununla nasıl başa çıkarım.

Sensei
Guest
Sensei

Tokalaşmayı niye eksi olarak saymışlar onu anlamadım. Güçlü bir tokalaşma kim olursa olsun ilk izlenim bırakmada gayet güçlüdür bence.