Disiplin devreleri

Okuyucu Murat sormuş :

Aslında tüm bu mevzular , duygularını yok edip tamamen gerçekler üzerinden ilerlemeyi amaç edinmiş adamlar için başarılı sonuçlar verecek. Kadınlarla, iş hayatında, temel insan ilişkilerinde kısaca hayatla yüzleşip duyguları bırakmayı gerektiriyor. En ufak bi duygu kırıntısı bizi düşürmeye yetiyor. Kıvılcımların yangınlara dönüştüğü gibi.

Peki sitenin daşşaklı abilerine soruyorum. Nasıl duygularımızı kontrol edecez?

Tamam, insan ilişkilerinde tamamen gerçeklerle ilgilrniyorum. Ama kendimle baş başa kaldığımda işe koyulmuyorum. Çalışmıyorum . Disiplin yazılarını okudum . Disiplin sahibi olmak için çok uğraştım ama bi noktada patlak veriyorum . Planladığım gibi olmayınca kafam bozuluyor. Kontrol edemiyorum kendimi.Mesela o gün 4 saat uyku 15 saat çalışma hedefledim

bu uyku süresi 10 dakka fazla olsun ya da çalışma süresi bi kaç saat aşşağıda olsun. Moralim bozuluyor sinirleniyorum. Kafayı bozdum bununla. Nasıl bu amınakoduğumun şeyini geçekleştircem artık çok sinirleniyorum kendime.

Bu kadarı abartı diyecek olan olursa sınava gircem yakın zamanda bu zamana kadar hiç bi sikim yapmadım. 20 yaşına geldim bu zamana kadar vaktim boş geçti ve bu beni çook pişman ediyor keşkelerle yaşıyorum resmen.

Öncelikle şunu söyleyeyim, çok az insan uzun süreler boyunca günde 4 saat uyku ile ayakta kalabilir. Nasıl plan yaparsan yap, günde bir 7 saat uyuyacak şekilde yap zira günde 4 saat uyursan, çalışmayı planladığın 14 saat boyunca çalışamayabilirsin.

Maalesef disiplin yazılarını tam okumuşa benzemiyorsun. Dün disiplinsizken bugün çok disiplinli hale geçmek istiyorsun. Dün hayatın boyunca gyme adım atmamış biri iken, bugün 200 kilo basmak istiyorsun (4 saat uyku, 15 saat çalışma). İkisi temelde aynı şey ve böyle bir atlamayı yapman mümkün değil.

Oyun ve disiplin gibi şeyler kavramsal olduğundan size hemen bir anda değiştirilebilir gibi geliyor ama bunlar hemen değiştirebileceğiniz şeyler değiller. Düşünün bir : oyunu ve disiplinli olmayı öğrenmek ne demek? Beyninizde yeni nöron ağları kurmak demek. Daha önce hiç otomatik hale getirmediğiniz bir davranışın beyninizde henüz bir devresi yok ki! Bunları kurmanız lazım. Bunlar da kaslar gibi fiziksel alemde yer alan hücreler ve kas geliştirir gibi yavaş yavaş kurulan şeyler.

O nedenle bir gün gidip 30 kıza yürüyen adam, aynı tempoda 1000 kıza yürüse de havasını alır, haftada 3 kere ama düzenli yürüyen başarır diyoruz. Disiplin de aynı. Disiplin demek, kendi kararınızla bazı davranışları otomatik ve düzenli hale getirmeniz demek. Bunun için o otomatikliği sağlayan beyin devrelerini geliştirmeniz lazım. Kas geliştirir gibi.

bu uyku süresi 10 dakka fazla olsun ya da çalışma süresi bi kaç saat aşşağıda olsun. Moralim bozuluyor sinirleniyorum. Kafayı bozdum bununla.

Yanlış. Bugüne kadar düzenli çalışmayan bir adamsan, çalışma saatini her hafta belli bir süre arttırabilirsin. Günde 3 saat çalışan adam, yarın günde 9 saat çalışan birine dönüşemez. Bir hafta sonra 3.5 saat, sonra 4 saat, vs … bir hızda dönüşebilirsin ancak.

Bu kadarı abartı diyecek olan olursa sınava gircem yakın zamanda bu zamana kadar hiç bi sikim yapmadım.

Bunu demekle “bu kadar abartı diyecek olan olursa Türkiye MMA şampiyonu ile ringe çıkacağım yakın zamanda bu zamana kadar hiç bi sikim yapmadım” demek arasında fark yok. Ne yaparsan yap dayak yiyeceksin. Ama en azından şimdiden çalış ki bir sonraki maça çalışmaya erkenden başlamış ol. Günde 4 saat uyuyup, 15 saat antrenman yaparsan sakatlanırsın, kasların da gelişmez.

Yanlış anlama, yumurta kapıya dayanmış, 15 saat kasma demiyorum. Ama bu yapacağın disiplin falan değil tamamen bir can havli ile oraya buraya saldırmak. Yap ama 4 saat değil de 5 saat uyumuşsun, 15 değil de 14 saat çalışmışsın kafayı bozman bu aşamada aptalca.

20 yaş keşkeler yaşı değil. Bugüne kadar yetişkin geçirdiğin süre 2 yıl, hadi de 4 yıl. 4 yıl hiçbir bok yapmasan bundan sonra disiplinli çalışısan yine toparlarsın.

Sen şimdi istersen can havliyle kas sınava, ama bu disiplin falan değil. Disiplini sınavdan sonra sağlarsın. Üniversite sınavına hazırlanan ve önlerindeki sınavı kazanamayacak çocuklarla görüşüyorum. Hemen hepsinin planı şu: Sınava girerim, sonra sonuçlar gelince çalışmaya başlarım. Hayır. Sınava şimdi çalışmaya başla, sınava gir ve ondan sonra 2 hafta tatil yap ve çalışmaya devam et. Bunu sınavda iyi bir yer gelip gelmeyeceğini bilmeyenlere de tavsiye ediyorum. Şimdiden çalış, sınava gir, 2 hafta dinlen ve sonuçları beklemeden çalışmaya başla. Sonuçlar geldiğinde iyi bir yer kazandığını görsen 1 ay çalışma çöpe gider ama iyi bir yer kazanamadığını görürsen 1 ay eksta çalışmış olursun.

Son olarak da, şimdi üniversiteye girsen 24 yaşında mezunsun, gelecek sene girsen 25. Hemen hayata atılırsan, 25 yaşında mezun olduğunun acısını uzun dönem çekmezsin.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

59
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
23 Comment threads
36 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
35 Comment authors
NateAnonimküt sineknateBuğra Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Driver
Guest
Driver

Mahmut abi, bir okur da cevaplarsan memnun olurum. Çok çaresiz hissediyorum. Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Finallerime 3 haftadan az kaldı, şuana kadar hazırlığım da sıfır sayılır. Zaman daraldıkça da son sene stresi ile de iyice stres olup kilitlendim, şuan hiçbir şey yapamıyorum. Bölümüm de ağır bir bölüm ve 9- 10 tane ders vermem gerekiyor, bunlar okuma dersi ancak her dersin kitabı 500 ila 1000 sayfa arası hacimde ve detay çok. Benim de okuma alışkanlığım zayıftır ve tembellik ile stres de birleşince asla bu hızla bir yol alamayacak gibiyim. Normalde de disiplinli ve çalışma konusunda başarılı biri değildim ancak disiplini şimdi… Read more »

Allah'ın Aslanı
Guest
Allah'ın Aslanı

Bu yas meselesi biraz ilginc. 24 yasinda mezun olma imkani olan adama bakip moral bozma ihtimali varken, 30 yasinda kirmizihapla yeni tanisan adama bakip sansli oldugunu düsünmek de var. Nolursa olsun derhal harekete gecmek zorundayiz.

Undefeated
Guest
Undefeated

Son 3 haftadır kıvranıyorum resmen düzeni otutturmak için… Birazcık bahsedeyim belki faydalananlar olur özellikle sınava hazırlanan kardeşlerim.

Sabah 5:30 kalkış düşünmeden,direk. 7:30’a kadar kesintisiz ders çalışma.

Sabah 7:30 1 saat dinlenme.

Sabah 8:30’tan 10:30’a kadar kesintisiz ders çalışma.

Sabah 10:30’dan 12’ye kadar dinlenme…

12:00’dan saat 13:00’a kadar ders.

13:00’dan 15:00’a kadar SPOR.

15:00’dan akşam 11’e kadar geziş,tozuş,eğlence…

Çok zor oluyor özellikle spor çok yoruyor ama inanılmaz dinç,güçlü,zihnim berrak hissediyorum.

Gün içinde fazla yemek yemeyin..Yediğinizde ise sağlam beslenin. Özellikle günde sağlam birşekilde kahve içenler zaten bunu kolaylıkla hallediyorlar ben biraz kahveye bağımlıyım ama yapacak bişey yok.

Uyuyan Adam
Guest
Uyuyan Adam

Bilader bunu yazdığından beri bu disipline uygun hareket edebildin mi merak ettim? 6 ay böyle takılan biri bayağ bi ilerlemiştir

L1n
Guest
L1n

Yaptım ama sonra yavaş yavaş düştüm.Kızlara felan yöneldik hemde baya.Karantinayla beraber tepetaklak oldum. Sitedeki disiplin önerileri daha sağlıklı. Burda tam yazmamışım ama abarttığım zamanlar oldu.Bu tür disiplinler nazi kampı gibi.Mental olarak nirvanalara geliyorsun ama fıttırma riski var 😀 Bu disiplin düzeninden ziyade paso haftanın 5 günü evdeydim,geceleri kitap okuma,bu site vesaire.. Bunu yaptıktan sonra olanlar: Telefonu elime almamaya başladım.Bunun sebebi psikolojik.Beyindeki dopamin miktarı düzene geçince eskisi kadar boş işlerle uğraşmıyorsun. Kendini sevme-Duygusal güç. Duygusal gücü geliştirmenin en önemli yollarından biri bence bu tür disiplin türleri. Evdesin,hergün sabah kalkıyorsun,ders çalışıyorsun,sporunu yapıyorsun,yalnızsın. Üstelik benim için daha zor bir durum.Ben konuşmayı,eğlenmeyi acayip seven… Read more »

ID-44100
Guest
ID-44100

Şimdi ki çalışma planın nasıl ben de örnek alayım. Ben de karantina da çok bozdum kendimi kızlarla kafayı yedim gibi.

Ama asıl amacım gerçekten başaran bir adam olmak kızlar olsun istemiyorum.

23 senelik yalnızlıktan ve deneyip redlenmekten kaynaklı bir kız hırsım var.

Ama kızlar gelip geçici aslolan başarmak ve öldüğünde kendini ağır hissetmemek sorumlulukla ölmek.

ID-44100
Guest
ID-44100

Çevremden çok tepki alıyorum bu konuda bir de arkadaşların sürekli bu konuda alay geçmesi önüme gelen fırsatları değerlendiremem.

Bu bilinci oluşturmuş oldu abi bende ama yavaş yavaş bu bilinci atmaya çalışıyorum kendimden

L1n
Guest
L1n

Kardeşim yazını gördüm ama aklımdan çıkmış. Yazamadım kusura bakma. Dostum eğer ders çalışıyorsan bu tür disiplin sürecine girmeni tavsiye etmem. Lakin eğer sporcuysan ya da sporla ilgili bir uğraş için yapacaksan gir,anasını ağlatırsın. Ben bunların haricinde IFte yapıyordum.24 saat boyunca yemeden hiçbir sıkıntı çekmeden dinç kalıyordum. Üstelik öyle bişey ki attırmama rağmen(kızlı ya da 5 kardeş farketmez) 5 dakika sonra tekrar aynı enerjiyi toplayabiliyordum. Boşaldıktan sonra gelen halsizlik bende hiç olmuyordu.Hala da olmuyor. Libido tavan oluyor ve bu derslere odaklanmanı imkansız hale getirebilir. Bak şaka yapmıyorum,benim kum torbası var evde,artık okadar sıkıcı gelmeye başladı ki onu indirip duvarları yumruklar hale… Read more »

L1n
Guest
L1n

Bir erkeğin değerini bir kız belirleyemez.Arkadaşların sana şhit test atmış.Bak işte sıkıntıların aslında altlarda olduğunu gösteren durumlardan birtanesi daha. Arkadaşların dediği için içerlemiş ve obsesyon oluşturmuşsun.Aslında kendin için değil,ispat için kız istiyorsun.

Sana laf söylediklerinde,” Valla ya, artık bulamazsam sizi sikecem o hale geldim” diyip gül geç. Çok takma brovski..

siberlot
Guest
siberlot

Mahmut abi pornoyu ve sigarayı bırakamam üniversite hazırlık sürecinde olduğum için sence görmezden gelinebilecek bir durummu

ryu
Guest
ryu

Değişik ve entresan fikirler verecem toplanın özellikle sınav döneminde olanlar için – Bazen en tepe için önce en dibe batmak gerekir. Simdi yazacaklarım alışılmışlığın ötesinde ama kendi gözlemlerim ve deneylerim neticesinde gördüğüm kadarıyla baya etkisi var bunun garantisini verebilirim. Peki nedir bu en dibe batmak ? *Diyelim ki sınav dönemindesiniz, her şey bir anda boka sardı hiç beklemediğin olaylar yaşadınız disiplininiz piç oldu giti ve evde saatlerce boş boş oturup sadece kulaklıktan müzik dinleyip sigara eşliğinde tavana bakıyorsunuz günler geçip gidiyor bir yandan zamanınız kısıtlanıyor ve bu dönem de bir ton bağımlılık kazandınız alkol, sigara, porno, video oyunları vs vs..… Read more »

Alexander
Guest
Alexander

Sonda bahsettigin jordan petersonun cennet cehennem tasviri.

Onun disinda yazinin basinda soyledigin sey sacmaliktan ibaret. Boyle disiplin kazanamazsiniz. Anlik gazla disiplin kazanilmaz. O saydiklarinj yapip ertesi gun cok iyi calisir 2. Gun calismazsin. Disiplin aynen bu yazidaki gibi adim adim ilerlenerek elde edilir.

Trifexxinsomewhere
Guest
Trifexxinsomewhere

Ne boş beleş bir adamsın sen yaw efsane saçmalamıssın aq sen trawma nedir daha onu bilmiyosun bak dostum kendine gel trawma öle az buz birşey değil.
Açıkçası okuduğum en aptalca şey olabilir bu yazdıkların tanrı yardımcın olsun dostum

L1n
Guest
L1n

Mahmut abi bir konuda krize girdim.Acil yetişmen lazım 😀

Malum sınavda gene istediğimi alamadım.Ek olarak başka şeyler yaptım.Bu sene sınava birdaha hazırlanmaya karar verdim.4.kere gireceğim yani. Önceden temelim 0 olduğu için ve 2 sene hazırlanmadım.Şimdi bir dershanede denemelere giriyorum. Evde disiplini sağlayamıyorum artık bıktım.O yüzden dershaneye mi kaydolsam yoksa evde mi devam etsem diye düşünüyorum.Şuan birkaç ek gelirim var onları mecburen dershaneye yatıracağım.Çünkü ailemin durumu şuan sıkıntı da.O yüzden napacağımı bilemedim,sorayım dedim.

Halil Sezai Betacıkoğlu
Guest
Halil Sezai Betacıkoğlu

Kadınlara odaklanmak kadar kendine de odaklanmak gerek demiştim ama bunu dikkate almamıştın süper çocuk.:) Elle tutulur bir iş yapmaktansa burada mastürbasyon yaptığını daha o konuşmada anlamıştım zaten. 🙂

L1n
Guest
L1n

Hatırlıyorum üzmüştüm seni. İyi ki kazanıp gitmemişim diyorum ama ben :D.Şuan yaptıklarımın ya da ulaştığım kafa yapısının 1000/1 ine ulaşamayacaktım. Bak iyi niyetli olsan şöyle yazmalıydın; ” Kardeşim biz bi ara muhabbet ediyorduk sanırım ve sen hedef konusuna takıntılıydın.Yanıldığını görmüşsün bu senin adına umut verici ve böyle devam et,umarım istediğin yere gelirsin.” Eğer sen haklıysan ben buradaki mesajı alıp konuyu bile açmazdım. Laakin şimdi cevap hakkı doğdu. Sen hedef takıntılı mgtow ayarlı adamdın.Kızlardan kaçma ayarlı.Dikkat edersen zaten ben de hedef için kalmışım.Yani bu demek oluyor ki sen başka yerinden anlamışsın beni 😀 Dünyanın hiçbir yerinde ben kadınlara odaklanın,kendinize odaklanmayın dediğimi… Read more »

Halil Sezai Betacıkoğlu
Guest
Halil Sezai Betacıkoğlu

🙂 yok iyi niyetli olmamaktan değil, pek de önemsemediğimden uzun uzun yazmadım yoksa söylediklerini düşünüyorum zaten. Kız muhabbetlerindeki tecrübeme hiç değinmedim diye de beni mgtow sanmışsın 🙂 🙂 Ben her şeyi eşit ilerletiyorum, naçizane tavsiyem senin de öyle yapman. 4. kez sınava giriyorsan eğer, bugüne dek öyle yapmamışsın demektir ama nerden dönsen kâr.

L1n
Guest
L1n

Böyle yaz canımı ye. Bu konuda hatalı olduğumu biliyorum.Sen de bilirsin ki hayat maalesef belirli bir matematiğe göre ilerlemiyor.Yakın arkadaşlarımdan birini kaybettim ve orada dağıldım.Bu süreçte kendime çok şey kattığımı düşünüyorum.O yüzden içim rahat.

Bu sene de gireceğim ama olsun.Tekrardan dediğim gibi açığı kapattığımı düşünüyorum.Ha kapatamadıysam da özellikle iş konusunda kapatmak için herşeyi yaparım. Bilgilerime ve kendime oldukça güveniyorum.

Bir işi ha 50 yıl yapmışsın ha 48 yıl.Öyle düşünüyorum ve olan oldu.Şuan önüme bakmak zorundayım.Ne olursa olsun en önemlisi mutluyum.

Burada kimle tartıştıysam emin olun 5 dakikada unutuyorum.Umarım ileride karşılaşırız buradaki herkesle.

Behlül derse kaçar 😀

L1n
Guest
L1n

Oha gayet güzel iyi niyetle yazdım. Tartışmıyoruz ki 😮 Üstelik konuyu da ben açmadım.Pff kolay gelsin

Buğra
Guest
Buğra

Mahmut abi bende benzer sorun yaşıyorum. Yalnız yaşıyorum geçinmek için çalışmam gerekiyor aynı zamanda açıktan üniversite okuyorum. Günlük 7 saat işe gidersem geçimini sağlıyorum ama daha fazla çalışıp borsaya para aktarmak istiyorum. Aynı zamanda ders ve spora da zama ayırıyorum ama işe 7-9 saat ayırınca kendimi yetersiz hissediyorum sanki hiç ilerleme kaydedemiyor gibiyim. 13-14 saat ayırınca da disiplinim bozuluyor. Ne yapsam içimden bir ses sürekli rahatsız ediyor en sonunda kendimi tamam yeni plan yapıp yarın daha düzgün başlamam lazım diyorum ve kendimi bilgisayar oyunları, porno ve sosyal medya üçgeninde uyustururken buluyorum.

nate
Guest
nate

abi tembel yetişmiş ve şımarık biriyim.ders çalışmıyor ve dinlemiyorum ama aşırı vicdan azabı duyuyorum nasıl yenebilirim