Buluşma Lojistiği

Ekşi Sözlük’te bambimbom rumuzlu yazar erkekadam sitesi ile girdiği entaride şunu yazmış:

değinilen diğer bir ana konu da sen hak edilecek bir olmalısın. diyor ki sen uğraşma kadınlar için. çalış ve kendisi için uğraşılacak bir erkek ol. hatta şöyle bir cümle kalmış aklımda sen kadınla sevgili olma derdinde değilsin. kadın uğraşsın, sen de bu kadın uğraşıyor bakalım ne olacak. buna benzer bir ifade.sanırım en katılmadığım öğüt buydu. tek olayı ilişki olan bir kadın belki bu zahmete paşamız için katlanır ama kendi hayatı olan bir kadının bu topa gireceğini hiç sanmıyorum. tam tersini savunmuyorum. kadının peşinden koş değil demek istediğim. sadece insan ilişkileri karşılıklı.

Yazar kadın olabilir ama erkekler de bu olayı bu şekilde anlıyorlar. Sanırım Nasıl Kız Arkadaş Bulabilirim? yazısı gibi yazılardan bahsediyor.

kadın uğraşsın, sen de bu kadın uğraşıyor bakalım ne olacak. buna benzer bir ifade

Bakın bir öğüdü parça parça almayın, tamamen yanlış anlarsınız. Bırakın ilişki isteği ve bunun için çaba kadından gelsin demek, siz bir şey yapmayın demek değildir. Bunu böyle anlayanlar var. “Ben ERKEKİM, kadın ilişki için uğraşacak ben de ayaklarım masada duvardaki dart tahtasına dart atacağım” diye havaya girenler var.

Erkek olarak sizin işiniz çok. Sizin işiniz, kadınların “aşk hikayesi” olarak gördükleri ve kendiğinden geliştiğini sandıkları sürecin planlamasını ve lojistiğini ayarlamak. Daha somut bir şekilde siz sürekli buluşmaları ayarlıyorsunuz, o buluşmaların eğlenceli ve romantik geçmesi için alt yapıyı sağlıyorsunuz ve o buluşmaların fiziksele gitmesi için gerekli yönlendirmeleri yapıyorsunuz. Ve burası önemli, bunu sadece ilişki öncesinde değil ilişki süresince de yapıyorsunuz. Bunun yükü ve sorumluluğu size ait. İlişkinin rutine gitmemesi için sıklıkla yapmanız gereken başbaşa ve rutin dışı şeyleri ayarlamak sizin işiniz.

Maskülen ile feminenin iş bölümüdür bu. Siz erkek olarak olayı hem hikaye (beraber geçirdiğiniz zamanın / tarihçeniz), hem fiziksel olarak ileri taşıyan güçsünüz. İlk yürümeden, ilk buluşmanın ayarlanmasına, oradan ilk öpüşmeden ilk sekse tüm süreci siz ileri götüreceksiniz. Ondan sonraki buluşmalar, ilişkinin içerisinde ilişkinin “eve geldik, koltukta TV izledik, seks yaptık ve sonra zıbardık yattık” rutinine düşmemesi için yapılacak şeyler sizin işiniz. Maskülen budur, bariyerleri aşmak, kaleleri fethetmek, o kalenin savunmasını inşaa etmek, hikayeyi yönetmek, gemiye kaptanlık etmek, vs …

Siz bir kere bunların iş olduğunu ve bunun erkek olanın sorumluluğu olduğunu anlarsanız, feminenin işini kadına bırakırsınız. Bağ kurmak, bağlanmak, ilişkiye evrilmek ve hatta ordan evlilik ve çocuk tamamen kadının, feminen olanın işi. Şimdi bu işi kadına bırakın diyoruz ve yukarıdaki maskülen sorumluluğu bilmeyen kişiler bunu “siz bir şey yapmayın o uğraşsın” diye anlıyorlar.

sadece insan ilişkileri karşılıklı.

Evet, bence de. Ama iş bölümü var. İlişkiyi itelemek feminenin işi. İlişkinin oluşacağı ortamları (=buluşma) yaratmak ve ilişkinin en önemli tutkallarından biri olan seksi itelemek de maskülenin işi.

AMA bu demektir ki, filmlerde gördüğünüzün aksine, başlangıçta ilk aramaları siz yapsanız da, 50 – 50% aramayacaksınız. Aramaların çoğunu kızın başlatmasına izin vereceksiniz. Siz aramalardan buluşma çıkaracaksınız. Kadınların, “erkek peşimden koşmalı” ya da popüler kültürün “erkek kadının peşinde koşar” laflarını boş vereceksiniz. Kadınlar hayatları boyunca bir kadınla birlikte olmadığından, neye duygusal tepki verdiklerini pek anlayamazlar. Zaten ne demiştik, kadınlardan ilişki tavsiyesi almayacaksınız.

Buluşma Lojistiği

“Bir buluşmanın ya da buluşmaların başarılı bir şekilde sonuçlanmasının 60-70%i lojistiğin başarılı bir şekilde ayarlanmasıdır.”

Bu ay yaptığım görüşmelerin çoğunda arayanlarla buluşmalarını değerlendirdik ve en çok dile getirdiğim şey bu oldu. Bu konuda daha ayrıntılı yazacağım ama sanırım çoğunuz buluşmalara laylaylom gidiyor.

Ne bu buluşmanın yeri – günü – saati tam planlanıyor, ne buluşmada iki çift laf etmekten öpüşmeye nasıl gidileceğine dikkat ediliyor ne de öpüştükten sonra başbaşa kalınacak yer ayarlanıyor. Kıza “yarın buluşalım” deyip sonra gideceği yeri ayarlamadığı için kızın dediği yere giden var (dominant olmaya aykırı ve eksi hanenize kocaman harflerle yazılacak bir hareket), kızın buluşmaya – genelde 2. veya 3. buluşma oluyor bu – kendisi ile yatmaya geldiğini fark edemeyen var (en az 4 tane arkadaşı bu bariz gerçeğe uyandırdığımda “tabii ya, şunu şunu da yapmıştı nasıl göremedim?” tepkisi aldım), öpüştükten sonra kıza “hadi başbaşa kalabileceğimiz bir yere gidelim” demek yerine kızı evine bırakan var, eve götürdüğünde evde prezervatifi olmadığı için mavi topları eline alan var, var da var.

Bir kadın için buluşma iyi ise “her şey kendiliğinden” olur. Oysa erkek için öyle değil. Sizin için o buluşma öncesi kendinize yaptığınız yatırımı geçtim, buluşmanın ayarlanmasından gece olimpiyatlarında altın madalyaya kadar geçen süreci yönetmeniz ve sonraki buluşmaları da ayarlamanız gerekiyor.

Uzun süreli ilişkideyseniz veya evliyseniz de salamazsınız. “Nasıl olsa evin borcu var daha bir yere gitmez bu” diye hatuna 40 yıllık anacağızınızmış gibi davranamazsınız. Rutini sürekli kırmak ve evli olsanız bile ara ara sanki dün tanışmışsınız gibi buluşmalar ayarlamanız gerekiyor.

Bırakın ilişkiyi, bağlanmayı, seni seviyorumları, seni özlüyorumları o halletsin. Ama sizin bunların içinde meydana geldiği hikayeyi yazıp yönetmeniz gerekiyor.

Reis’in yıllar önce askerlik için söylediği bir lafı biraz değiştirerek tekrarlayacağım:

“Silkelenin kendinize gelin, erkeklik yan gelip yatma yeri değildir.”

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

270
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
74 Comment threads
196 Thread replies
14 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
74 Comment authors
WillermeraccaahmetWhiterunDrDrunken Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Bacon
Guest
Bacon

Anlaşılan Mahmut Abi; sana, bu sanal görüşme olanağı baya üzerinde çalışılacak konu bırakmış.

baciziplatan
Guest
baciziplatan

Kız durduk yere benim bildiğim şöyle bir yer var buraya gidelim mi dedi , değerlendirdik ve mümkün olduğuna karar verdik diyelim gittiğimiz yerde bu sefer de oturacağımız yeri bizim seçmemiz gibi ufak yönlendirmelerin faydası olur mu yoksa bu kadar ufak şeylere takılmamak mı gerek ?

MonkMode
Guest
MonkMode

Mahmut abi senin danışmanlık ofisini bir türlü bulamadım yahu dükkanı nereye açmışsın öyle 😀

Pringles
Guest
Pringles

Beyler şimdi komik gelecek belki ama İstanbulda ilk buluşma için nereleri önerirsiniz? Alkolle aram pek iyi olmadığı için bu bar vs çok bilgim yok malesef. Üstü açık mekan falan deniyordu mesela nereler var böyle tavsiye edebileceğiniz? Veya liste gibi bir şey var mı?

F30
Guest
F30

Abi uzun ilişkilerde rutinleri kırmak için tavsiyelerin neler olur ? (yeni buluşma yerleri, etkinlikler vb.)

BB
Guest
BB

Mahmut abi çok acil bir şey danışmak istiyorum sana.
şimdi benim okuldaki kız baya ilişki sinyali yakıyor gibi geliyor. 2 haftadır falan devamlı konuşuyoruz, shit testleri de geçiyorum çok nadir kaldığım oldu. mesaj ve arama yüzdesi 70-30 dengesi de yerinde.
ama karantinadan dolayı farklı şehirlerdeyiz. 4 saat araç yolculuğu ile yanına gidip, günü onla geçirip sonra kendi şehrime dönsem gereğinden fazla yatırım yapan, çabalayan kişi mi olurum yoksa buluşma ayarlayan, tarih katan kişi mi?
beni ilişkiye dünden hazır erkek yapmasını istemiyorum ama zaten gidip sevgili olalım vs demeyeceğim. arabada film izler öperim.
ne diyorsun sence ne yapmalı mahmut abi? (yaşlar 23 ikimizinde)

OĞUZHAN
Guest
OĞUZHAN

LAN OĞLUM DUR SAÇMALAMA OKURKEN TİTREDİM YAPMA SAKIN BÖYLE BİŞEY LAN

BB
Guest
BB

E karantina ne zaman bitecek falan bilinmiyor ama 😀 ne yapmam gerekir ki?

Çevirmen Hoca
Member

2 haftada ne ilişkisi? Üstelik sadece uzaktan konuşarak?

BB
Guest
BB

Sınıftandi zaten cok uzun zamandır farkındaydık birbirimizin ama ben hoşlanmamıştım. Kırmızı hapı kullanınca etkilendiğini fark ettim.
Karantina durumu da çok ekstrem bir durum o yüzden ne yapmam lazım ki

Çevirmen Hoca
Member

Karantina bitene kadar kızdan çok olmamak üzere mesaja devam mecburen. 2-3 günde bir de telefon konuşması olabilir.

BB
Guest
BB

Anladım çevirmen hocam Ama ders çalışırken görüntülü arıyoruz benimde işime geliyor motive oluyorum az cok kütüphane ortami oluşuyor.
Dün de film izlerken görüntülü açtık problem olur mu. Bunlsr dışında mesaj ile gidiyor ve oran 70 30 en kötü 60 40
Ve hep ulaşılabilir değilim

BB
Guest
BB

Hoşlanmamıştım şeklinde gitmiş yazı. O şekilde konuşmuyorduk demek istedim uyku sersemi.

Leo
Guest
Leo

Peki deplasmanda oynuyorsak? Bilmediğimiz yerlerde.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Fantazi eksikliği / hedefe kilitlenememe gibi sebepler den dolayı mal gibi kalabalığın göbeğin de çakılı kalmak. Gençliğimiz de kuytu yerler arardık. Sinema da en arka ve kıyısı olurdu. Yemeğe gideceksek kuytu su olan yerleri tercih ederdik. Veya kuytu kuytu yerlerden götürürdük. Çaktırmadan bazen çaktırarak kalabalıklardan uzaklaştırırdık. Gece mezarlığa soktuğum veya bahçeli restorant ın bahçesindeki ağacın dibine servis açtırdığım olmuştu. Gerçi yaş ilerlemiş olsada fantazi işleteceksem evli olsamda 1.hanıma ve 2. hanıma dahi hala bu taktiği kullanırdım / kullanırım. Bu gibi şeyleri sizinle yaşayabilmiş bir hatunun sizi unutabilmesi zordur. Kadının ilişki isteği bu gibi şeyler üzerine kuruludur. Sonrası uzun mu sürer… Read more »

Dayı
Guest
Dayı

Aslında çok basit terazide dengeyi sağlayamama. Bizi de anlamak lazım sonuçta yıllardır bu yalanlar ile büyüdük ve bütün bunların yanlış eksik vs. olduğunu yeni öğrendik. O yüzden ekside olan durumumuzu normale indirgemek yerine daha bu sefer fazla artıya çekiyoruz. Ben son zamanlarda kendi üzerimde farkettiğim nextin b*kunu çıkardığım. Çünkü bu bilgileri öğreniyoruz eyvallah ama coğrafya gerçeği bambaşka. Özellikle sex konusunda bakirelik gibi bir gerçek var. Babası tarafından tecavüze uğrayan bile tanıdım.(Game sağolsun) Gazino gibi bir yerde dansçılık yapıyor. Yani vicdanımız sızlasın hey hadi ağlayalım demiyorum. Kendi açımdan burda öğrendiğim çok değerli bilgileri biraz daha kendi coğrafyamın realitesine indirgiyorum. Kadın ona… Read more »

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Bekarlık yıllarım da kadınları tanıdıkça erkeklerin büyük çoğunluğuna acımaya başlamıştım. Ta ki yakın zamanlara kadar. Bence next diye anlatılan şey erkeğin kendisini ve geleceğini koruması ile alakalı bir durum. Ve yine bence kadın – erkek ilişkilerinde erkeğin ve kadının kendilerini ve sınırlarını keşfetmeleri ile alakalı ikinci bir durum. Mesele kaşifliği nerelerde hangi şartlarda yapabildiğin ile alakalı. Bu andan itibaren maskülenite istikametin ahlaki durumun ve sosyal şartların devreye girer. Gİrer de ne şekilde kime ne girer işte o an buna karar veremiyorsun . Bazılarına geçmiş olsun. Next denilen şeyin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Kadın bana vermiyor ya da vermiyecek gibi öyleyse next.… Read more »

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Her erkek kendinin kaşifidir. Keşfetme heyecanını yaşamak gerekır. Keşif isteği olmazsa doyum da olmaz. Kendi emeğin ile kazandığın keşfettiğin az da olsa senindir değerlidir.
Aksi takdirde rehber eşliğinde turistik geziye katılmış turist gibi olursun.
Evet birşeyler görebilirsin deneyimleyebilirsin ama doyumun rehberinin götürebildiği kadar olur. Geri kalan senin kabiliyetindır.
Kadın erkek ilişkilerinde de maalesef böyle bir gerçek var.
Bu kadar açık net anlatılmış bu konu dan okuyana gerçek mana da ne kalacak merak ediyorum.

emre
Guest
emre

buluşma lojistiğini kendi evi olmadığı için ayarlayamayan erkek için alternatif olarak yeni tanışılan kızla seks yapmak için ormanlık alan, yangın merdiveni gibi yerler kalıyor ki kızı da buralara götürsen (cinsel gerilimi tırmandırıp götürsen bile) açlığın ortaya çıkar; kıza ‘acaba seks olacak mı?’ dedirten gizemini kaybedersin; dolayısıyla yeni tanıştığın kızla seks sonrası ilişki değil de ilişki sonrası seks erkeği olmak kalıyor geriye. sevgililik sonrası seks erkeği olmak bizi ‘beta öder’ yapar mı, yoksa bu durum çekiciliğimize zarar vermeyen bir durum mu? seks için ‘ilişkiye dünden hazır olan erkek’ olmadığımız sürece bence yapmaz ama bu boş evin olmaması durumu erkeği sanki istemsizce… Read more »

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Buluşmanın evle alakası olmadığını düşünüyorum. Evinde mi buluşacaksın.

Fantazi kuruyorsun. Onunda içine ediyorsun.

İlişkisiz bir dünya yok bi zahmet onu da yönetiver. Ya da kendine bi zahmet bir ev al.
Armut piş ağzıma düş yok öyle bir dünya.

Boşver sen beta yı açlığı gizemi. Parayla satın alacağın da dahi ücreti ödemek için kaç paraki diye sorup ilişkilenmen gerekiyor.
Bu arada yaş kaç.

Kenzou
Guest
Kenzou

Peki buluşma ihtimalimizin olmadığı durumlarda bu mekaniği nasıl yöneteceğiz? Diyelim ki kız üniversite için gitti ta ülkenin öbür ucuna. Bizde kızla olan iletişimimizden buluşma çıkartamıyoruz, ne yapacağız?

VOLGA
Guest
VOLGA

Abi kiz bulusma yerini degistirmeye calisiyorsa ne yapalim taviz vermemek mi dogru yoksa yeni bir mekan bulmak mi lazim

I'm popeye the sailor man
Guest
I'm popeye the sailor man

Buluşmayı hızlıca fiziksele taşıma olayı (sarılma, öpme, başbaşa kalmaya yönlendirme vs) bir yerde çark edebiliyor. Esprilerime gulen, ilgi gösteren, kinolarima karşılık veren kızlara fiziksel olarak yakınlaşma çabam başarısızlıkla sonuçlanabiliyor. Burada mesela kız sarılmama karşılık veriyor, belki öpüşme de oluyor ancak işlerin bu kadar “hızlı” ilerlemesinin bazı kızları soğuttugunu farkettim. İşlerin böyle gelişmesinden hoşnut olan kızlar da var tabi ama ekseriyetle ve bana son zamanlarda denk geleni bu şekilde oldu. Bunun kızın ilgi seviyesinin yetersiz olması nedeniyle mi yoksa saldıray göründüğüm için mi gerçekleştiğini anlayamıyorum.

Haydar
Guest
Haydar

Bahsettiğin sorunların birebir aynısı bende de oluyor,”Kadını sex eşiğinden aşıramamak “başlığı altında,Mahmut Abi detaylı cevaplar verdi.ordan bakabilirsin.

Geralt
Guest
Geralt

Reis kızla tanıştım mesaj oyununu fazla uzatmadan bir buluşma ayarladım kız hava soğuk gel şurda çay içelim dedi hayır söylediğim yere gel dedim sakin bir parka götürdüm 30 a 70 kuralını uyguladım göz kontağını kurdum elini tuttum sarıldım bir ara uzun süre göz göze bakıp sonra gülmüştük o anda öpüşmem lazım dedim çünkü kızın dudaklarına bakıyordum ve kız tebessüm ediyordu öpüşmeye çalıştım kız aa şimdi olmaz çok hızlısın dedi ben de daha öpmeye çalışmadım tabi sonra 1 saat falan daha takıldık sarılıp ayrıldık kıza yazmıyorum hiç kız da yazmıyor 2 gün sonra arayıp yeni buluşma ayarlıycam sence kız hoşlanmıyor da… Read more »

1 2 3 5