Buluşma Lojistiği

Ekşi Sözlük’te bambimbom rumuzlu yazar erkekadam sitesi ile girdiği entaride şunu yazmış:

değinilen diğer bir ana konu da sen hak edilecek bir olmalısın. diyor ki sen uğraşma kadınlar için. çalış ve kendisi için uğraşılacak bir erkek ol. hatta şöyle bir cümle kalmış aklımda sen kadınla sevgili olma derdinde değilsin. kadın uğraşsın, sen de bu kadın uğraşıyor bakalım ne olacak. buna benzer bir ifade.sanırım en katılmadığım öğüt buydu. tek olayı ilişki olan bir kadın belki bu zahmete paşamız için katlanır ama kendi hayatı olan bir kadının bu topa gireceğini hiç sanmıyorum. tam tersini savunmuyorum. kadının peşinden koş değil demek istediğim. sadece insan ilişkileri karşılıklı.

Yazar kadın olabilir ama erkekler de bu olayı bu şekilde anlıyorlar. Sanırım Nasıl Kız Arkadaş Bulabilirim? yazısı gibi yazılardan bahsediyor.

kadın uğraşsın, sen de bu kadın uğraşıyor bakalım ne olacak. buna benzer bir ifade

Bakın bir öğüdü parça parça almayın, tamamen yanlış anlarsınız. Bırakın ilişki isteği ve bunun için çaba kadından gelsin demek, siz bir şey yapmayın demek değildir. Bunu böyle anlayanlar var. “Ben ERKEKİM, kadın ilişki için uğraşacak ben de ayaklarım masada duvardaki dart tahtasına dart atacağım” diye havaya girenler var.

Erkek olarak sizin işiniz çok. Sizin işiniz, kadınların “aşk hikayesi” olarak gördükleri ve kendiğinden geliştiğini sandıkları sürecin planlamasını ve lojistiğini ayarlamak. Daha somut bir şekilde siz sürekli buluşmaları ayarlıyorsunuz, o buluşmaların eğlenceli ve romantik geçmesi için alt yapıyı sağlıyorsunuz ve o buluşmaların fiziksele gitmesi için gerekli yönlendirmeleri yapıyorsunuz. Ve burası önemli, bunu sadece ilişki öncesinde değil ilişki süresince de yapıyorsunuz. Bunun yükü ve sorumluluğu size ait. İlişkinin rutine gitmemesi için sıklıkla yapmanız gereken başbaşa ve rutin dışı şeyleri ayarlamak sizin işiniz.

Maskülen ile feminenin iş bölümüdür bu. Siz erkek olarak olayı hem hikaye (beraber geçirdiğiniz zamanın / tarihçeniz), hem fiziksel olarak ileri taşıyan güçsünüz. İlk yürümeden, ilk buluşmanın ayarlanmasına, oradan ilk öpüşmeden ilk sekse tüm süreci siz ileri götüreceksiniz. Ondan sonraki buluşmalar, ilişkinin içerisinde ilişkinin “eve geldik, koltukta TV izledik, seks yaptık ve sonra zıbardık yattık” rutinine düşmemesi için yapılacak şeyler sizin işiniz. Maskülen budur, bariyerleri aşmak, kaleleri fethetmek, o kalenin savunmasını inşaa etmek, hikayeyi yönetmek, gemiye kaptanlık etmek, vs …

Siz bir kere bunların iş olduğunu ve bunun erkek olanın sorumluluğu olduğunu anlarsanız, feminenin işini kadına bırakırsınız. Bağ kurmak, bağlanmak, ilişkiye evrilmek ve hatta ordan evlilik ve çocuk tamamen kadının, feminen olanın işi. Şimdi bu işi kadına bırakın diyoruz ve yukarıdaki maskülen sorumluluğu bilmeyen kişiler bunu “siz bir şey yapmayın o uğraşsın” diye anlıyorlar.

sadece insan ilişkileri karşılıklı.

Evet, bence de. Ama iş bölümü var. İlişkiyi itelemek feminenin işi. İlişkinin oluşacağı ortamları (=buluşma) yaratmak ve ilişkinin en önemli tutkallarından biri olan seksi itelemek de maskülenin işi.

AMA bu demektir ki, filmlerde gördüğünüzün aksine, başlangıçta ilk aramaları siz yapsanız da, 50 – 50% aramayacaksınız. Aramaların çoğunu kızın başlatmasına izin vereceksiniz. Siz aramalardan buluşma çıkaracaksınız. Kadınların, “erkek peşimden koşmalı” ya da popüler kültürün “erkek kadının peşinde koşar” laflarını boş vereceksiniz. Kadınlar hayatları boyunca bir kadınla birlikte olmadığından, neye duygusal tepki verdiklerini pek anlayamazlar. Zaten ne demiştik, kadınlardan ilişki tavsiyesi almayacaksınız.

Buluşma Lojistiği

“Bir buluşmanın ya da buluşmaların başarılı bir şekilde sonuçlanmasının 60-70%i lojistiğin başarılı bir şekilde ayarlanmasıdır.”

Bu ay yaptığım görüşmelerin çoğunda arayanlarla buluşmalarını değerlendirdik ve en çok dile getirdiğim şey bu oldu. Bu konuda daha ayrıntılı yazacağım ama sanırım çoğunuz buluşmalara laylaylom gidiyor.

Ne bu buluşmanın yeri – günü – saati tam planlanıyor, ne buluşmada iki çift laf etmekten öpüşmeye nasıl gidileceğine dikkat ediliyor ne de öpüştükten sonra başbaşa kalınacak yer ayarlanıyor. Kıza “yarın buluşalım” deyip sonra gideceği yeri ayarlamadığı için kızın dediği yere giden var (dominant olmaya aykırı ve eksi hanenize kocaman harflerle yazılacak bir hareket), kızın buluşmaya – genelde 2. veya 3. buluşma oluyor bu – kendisi ile yatmaya geldiğini fark edemeyen var (en az 4 tane arkadaşı bu bariz gerçeğe uyandırdığımda “tabii ya, şunu şunu da yapmıştı nasıl göremedim?” tepkisi aldım), öpüştükten sonra kıza “hadi başbaşa kalabileceğimiz bir yere gidelim” demek yerine kızı evine bırakan var, eve götürdüğünde evde prezervatifi olmadığı için mavi topları eline alan var, var da var.

Bir kadın için buluşma iyi ise “her şey kendiliğinden” olur. Oysa erkek için öyle değil. Sizin için o buluşma öncesi kendinize yaptığınız yatırımı geçtim, buluşmanın ayarlanmasından gece olimpiyatlarında altın madalyaya kadar geçen süreci yönetmeniz ve sonraki buluşmaları da ayarlamanız gerekiyor.

Uzun süreli ilişkideyseniz veya evliyseniz de salamazsınız. “Nasıl olsa evin borcu var daha bir yere gitmez bu” diye hatuna 40 yıllık anacağızınızmış gibi davranamazsınız. Rutini sürekli kırmak ve evli olsanız bile ara ara sanki dün tanışmışsınız gibi buluşmalar ayarlamanız gerekiyor.

Bırakın ilişkiyi, bağlanmayı, seni seviyorumları, seni özlüyorumları o halletsin. Ama sizin bunların içinde meydana geldiği hikayeyi yazıp yönetmeniz gerekiyor.

Reis’in yıllar önce askerlik için söylediği bir lafı biraz değiştirerek tekrarlayacağım:

“Silkelenin kendinize gelin, erkeklik yan gelip yatma yeri değildir.”

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

270
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
74 Comment threads
196 Thread replies
14 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
74 Comment authors
WillermeraccaahmetWhiterunDrDrunken Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Fsss
Guest
Fsss

Mahmut abi kızın birinin numarasını aldım. Sınavı varmış 3-4 gün sonra. O an kahve içmeyi teklif ettim hayır demedi cevapsız bıraktı. Ayrıldık. Bir gün sonra mesaj atıp sonraki güne buluşma teklif etmeyi düşünüyorum. Ama kızın sınavı var. Sınavının olduğu gün şehir dışına gidicem ve haftalarca buralarda olmayacağım. Ne diyorsun mesaj atıp buluşma ayarlayayım mı?

Wolwerine
Guest
Wolwerine

Mahmut abi merhaba bir sorum var bazı arkadaşlarım olayın sekse gitmesinin tek yolunun alkol almak olduğunu söylüyorlar fakat ben alkol sevmiyorum spor yapıp sağlıklı beslenen biriyim bu konu hakkında ne düşünüyorsun abi alkol şartmı ?

göko
Guest
göko

Abi şimdi ilk buluşmada yemek hazırlama bahanesi eve çağırmaya ne diyosun ramazan ya şimdi iftar felan ilk buluşmada dışarda yemek yemek de garip geliyor

blabla
Guest
blabla

Mahmut abi 2 gün önce arayıp buluşma teklif ettiğim kız önce olumlu yaklaşıp sonra bir dönüş yapayım sana gibisinden konuştu. Yarınki buluşma için bugün yer saat belirterek yazdim öncesinde darlama muhabbet vs yok. Kiz yarın doluyum gelemicem yazmış. Ne anlamalıyım ve ikinci buluşma bahanesiz boyle durumda teklif ediliyor mu?

Merin
Guest
Merin

Kıza birkaç farklı buluşma mekanı teklif ettim. Onları reddetti. Çok meşgul olduğu için kendisine yakın bir yer söyledi. Ben de içime sinmeye sinmeye kabul ettim. Bir müddet sonra aramızda bir tartışma çıktı ve ayrıldık. Ayrılık kararı aldığımız gün buluşma yeri ayarlama konusunda bir şeyler planlamış olmamı, işi benim organize etmeye çalışmamı rahatsız edici bulduğunu söyledi. Halbuki ben ilkin öyle düşünmüş olsam bile onun dediği yeri kabul etmiştim. Erkekten liderlik beklemeyen kızlar da var mı? Yoksa kızın bana ilgisi az olduğu için böyle saçma ve basit bir meseleyi gereksiz yere mi büyüttü?

AxE
Guest
AxE

1-Buluşmada 2. Gideceğimiz yerin illa gece kulübü gibi bir yer mi olması lazım? Nerelere gidilebilir?
2-Öpüşmeyi nerede yapmalıyız?

AxE
Guest
AxE

Üniversite yakınında kiralık evlere bakıyorum. 1 sene için. Dikkat etmem gerekenler neler? Buluşma Lojistiği açısından soruyorum.

MrBey
Guest
MrBey

Mahmut Abi merhaba senin fikrini almak istedim doğru ve yanlışlarım hakkında bi yorum yaparsan mükemmel olur. Flörtle mesajlaşırken bi diyaloğu aktarıcam. Kızla ilk başta etüt çıkışı buluşacaktık. Sonra işte iptal oldu. ben de sevmiyorum son dakika haberleri her neyse. Daha önceleri kızla 2 defa buluştuk ikisinde de kızın bi acelesi oluyor izinsiz çıkıyor evden yani Kız hiç rahat olmuyor hep bi stres falan. Son dakika haberinden dolayı buluşma iptal oldu yine.(2 buluşmada da dudağa gittim). Şimdi de diyaloğa geçelim. +ben -kız +Bizim buluşmalarımız keyifsiz oluyor bence, ya da ben keyif alamıyorum pek. -nasıl yani? Hmm peki öyleyse +Çünkü hep bir… Read more »

Selim
Guest
Selim

Selamlar Mahmut Abi, Instagram’da tanıştığım kız ile 3-4 gün sıcak bir sohbetten sonra,yeri-saati-gunu belli bir buluşma teklif ettim.ikimize de eşit mesafede bulunan bir kafede buluşalım dedim. Kız,benim olduğum ilçe ye gel dedi..ben eşit mesafede buluşalım dedim..sohbet orada kesildi. 2 gün sonra tekrar ulaştım,3-4 gün yine sıcak bir sohbet gerceklesti.yine buluşma teklif ettim,yine bulusmayı kabul etti ama benim olduğum yere gel dedi . Ben neden böyle davranıyorsun,özel bir sebebin mi var dedim.Ortak bir yerde buluşalım işte dedim. Işte,bu şehre yeni taşındım,pek oraları bilmiyorum,seni pek tanımıyorum dedi. Bu durumda kızın oldugu yere gitmek çerçeveyi bozar mı?bozarsa neden bozar? Bu durumda ne yapmalı?

NeedVictims
Guest
NeedVictims

Mahmut abi merhaba. Bir kızı buluşmaya çağıracağım, bana karşı ilgili olduğunu düşünüyorum ama ben sadece fiziksel bir şeyden yanayım şu an açıkçası. Kız alkol içmiyor olabilir, ilk buluşmayı nasıl ayarlamalıyım? Tavsiyelerin nedir?
İşin cinselliğe gitmesi uzun sürebilir deyip bırakmalı mıyım acaba?

Berk Kayabir
Guest
Berk Kayabir

SELAMLAR ABI?
KIZA AKSAM X CAFEDE 9DA BISEYLER ICELIM DIYE TEKLIF ETTIM
AKSAM KUZENIM YEMEGE GELIYOR, ama YARIN OGLEN OLUR EGER ISTERSEN diye mesaj atti
simdi yemek olayina karsisi biliyorum, o zmn yemek yemeyiz ama sencede oglen bir kizla bulusmak dogru mu ? sonucta gunduz vakti ne olabilir opusmeye bile zor gidilir bilmiyorum.

Mete
Guest
Mete

Selamlar abi,kız arkadaşımla gayet güzel bi ilişkimiz var her şey yolunda gidiyor ancak buluşmalarımız genelde onun evinde oluyor tek yaşadığı için.Ben yurtta kaldığım için ev ayarlayamıyorum arkadaşlarımdan tek kalan birisinden isteyecektim ama mırın kırın etti ben de hem biraz tatil hem de birazda başka yerde buluşalım kafasıyla bi hotel ayarlamayı düşünüyorum ancak öğrenci olduğum için bu devamlılık sağlmayan çözüm.Kız buluşmalarda falan istekli ,kendisi davet ediyor zaten çoğu zaman arada ben de eğlenen ustalıkla kendimi davet ettiriyorum.Sormak istediğim bu olay uzun vadede sorun olurmu,yorumunu çok merak ediyorum abi.

Fahrenayt
Guest
Fahrenayt

Merhaba, bir mekan var üst katını alt kat dolmadıkça açmıyorlar genelde. Üst kat karanlık sadece tuvalet için çıkıyoruz. Kenarda tam öpüşmelik bir yer var üst katta. Kamera falan bile görmüyor kenarda bir yer. Bir kere bana açmışlardı ama sonraki sormalarımda alt kat dolmadan açamıyoruz diyorlar. Alt katta kızla bir şeyler içip sonra üst katta o köşeye geçip karanlıkta koltuğa oturup öpüşmeye yeltenmek nasıl plan?

Berk
Guest
Berk

selam abi, kizla evvelki aksam ilk bulusmayi yaptik,
ikinci bulusma icin bir gun bekleyip ertesi aksam yazdim dedigin sekilde keyifli vakit gecirdik ve kisa zamanda gorusmek istiyorum diye, kiz selam evet gorusuruz yine yazdi
fakat haftaya ikimizinde sinavlari var, farkli sehirlerde okuyoruz ve ondan sonraki hafta kiz benim okudugum sehri gezemeyi planliyor, birinci bulusmada oyle soyledi,
kiza tam tarih gun saat vermeliyim biliyorum ama kizin hangi gun benim sehrime gelecegini bilmiyorum nasil ayarlarim bunu ?