Buluşma Lojistiği

Ekşi Sözlük’te bambimbom rumuzlu yazar erkekadam sitesi ile girdiği entaride şunu yazmış:

değinilen diğer bir ana konu da sen hak edilecek bir olmalısın. diyor ki sen uğraşma kadınlar için. çalış ve kendisi için uğraşılacak bir erkek ol. hatta şöyle bir cümle kalmış aklımda sen kadınla sevgili olma derdinde değilsin. kadın uğraşsın, sen de bu kadın uğraşıyor bakalım ne olacak. buna benzer bir ifade.sanırım en katılmadığım öğüt buydu. tek olayı ilişki olan bir kadın belki bu zahmete paşamız için katlanır ama kendi hayatı olan bir kadının bu topa gireceğini hiç sanmıyorum. tam tersini savunmuyorum. kadının peşinden koş değil demek istediğim. sadece insan ilişkileri karşılıklı.

Yazar kadın olabilir ama erkekler de bu olayı bu şekilde anlıyorlar. Sanırım Nasıl Kız Arkadaş Bulabilirim? yazısı gibi yazılardan bahsediyor.

kadın uğraşsın, sen de bu kadın uğraşıyor bakalım ne olacak. buna benzer bir ifade

Bakın bir öğüdü parça parça almayın, tamamen yanlış anlarsınız. Bırakın ilişki isteği ve bunun için çaba kadından gelsin demek, siz bir şey yapmayın demek değildir. Bunu böyle anlayanlar var. “Ben ERKEKİM, kadın ilişki için uğraşacak ben de ayaklarım masada duvardaki dart tahtasına dart atacağım” diye havaya girenler var.

Erkek olarak sizin işiniz çok. Sizin işiniz, kadınların “aşk hikayesi” olarak gördükleri ve kendiğinden geliştiğini sandıkları sürecin planlamasını ve lojistiğini ayarlamak. Daha somut bir şekilde siz sürekli buluşmaları ayarlıyorsunuz, o buluşmaların eğlenceli ve romantik geçmesi için alt yapıyı sağlıyorsunuz ve o buluşmaların fiziksele gitmesi için gerekli yönlendirmeleri yapıyorsunuz. Ve burası önemli, bunu sadece ilişki öncesinde değil ilişki süresince de yapıyorsunuz. Bunun yükü ve sorumluluğu size ait. İlişkinin rutine gitmemesi için sıklıkla yapmanız gereken başbaşa ve rutin dışı şeyleri ayarlamak sizin işiniz.

Maskülen ile feminenin iş bölümüdür bu. Siz erkek olarak olayı hem hikaye (beraber geçirdiğiniz zamanın / tarihçeniz), hem fiziksel olarak ileri taşıyan güçsünüz. İlk yürümeden, ilk buluşmanın ayarlanmasına, oradan ilk öpüşmeden ilk sekse tüm süreci siz ileri götüreceksiniz. Ondan sonraki buluşmalar, ilişkinin içerisinde ilişkinin “eve geldik, koltukta TV izledik, seks yaptık ve sonra zıbardık yattık” rutinine düşmemesi için yapılacak şeyler sizin işiniz. Maskülen budur, bariyerleri aşmak, kaleleri fethetmek, o kalenin savunmasını inşaa etmek, hikayeyi yönetmek, gemiye kaptanlık etmek, vs …

Siz bir kere bunların iş olduğunu ve bunun erkek olanın sorumluluğu olduğunu anlarsanız, feminenin işini kadına bırakırsınız. Bağ kurmak, bağlanmak, ilişkiye evrilmek ve hatta ordan evlilik ve çocuk tamamen kadının, feminen olanın işi. Şimdi bu işi kadına bırakın diyoruz ve yukarıdaki maskülen sorumluluğu bilmeyen kişiler bunu “siz bir şey yapmayın o uğraşsın” diye anlıyorlar.

sadece insan ilişkileri karşılıklı.

Evet, bence de. Ama iş bölümü var. İlişkiyi itelemek feminenin işi. İlişkinin oluşacağı ortamları (=buluşma) yaratmak ve ilişkinin en önemli tutkallarından biri olan seksi itelemek de maskülenin işi.

AMA bu demektir ki, filmlerde gördüğünüzün aksine, başlangıçta ilk aramaları siz yapsanız da, 50 – 50% aramayacaksınız. Aramaların çoğunu kızın başlatmasına izin vereceksiniz. Siz aramalardan buluşma çıkaracaksınız. Kadınların, “erkek peşimden koşmalı” ya da popüler kültürün “erkek kadının peşinde koşar” laflarını boş vereceksiniz. Kadınlar hayatları boyunca bir kadınla birlikte olmadığından, neye duygusal tepki verdiklerini pek anlayamazlar. Zaten ne demiştik, kadınlardan ilişki tavsiyesi almayacaksınız.

Buluşma Lojistiği

“Bir buluşmanın ya da buluşmaların başarılı bir şekilde sonuçlanmasının 60-70%i lojistiğin başarılı bir şekilde ayarlanmasıdır.”

Bu ay yaptığım görüşmelerin çoğunda arayanlarla buluşmalarını değerlendirdik ve en çok dile getirdiğim şey bu oldu. Bu konuda daha ayrıntılı yazacağım ama sanırım çoğunuz buluşmalara laylaylom gidiyor.

Ne bu buluşmanın yeri – günü – saati tam planlanıyor, ne buluşmada iki çift laf etmekten öpüşmeye nasıl gidileceğine dikkat ediliyor ne de öpüştükten sonra başbaşa kalınacak yer ayarlanıyor. Kıza “yarın buluşalım” deyip sonra gideceği yeri ayarlamadığı için kızın dediği yere giden var (dominant olmaya aykırı ve eksi hanenize kocaman harflerle yazılacak bir hareket), kızın buluşmaya – genelde 2. veya 3. buluşma oluyor bu – kendisi ile yatmaya geldiğini fark edemeyen var (en az 4 tane arkadaşı bu bariz gerçeğe uyandırdığımda “tabii ya, şunu şunu da yapmıştı nasıl göremedim?” tepkisi aldım), öpüştükten sonra kıza “hadi başbaşa kalabileceğimiz bir yere gidelim” demek yerine kızı evine bırakan var, eve götürdüğünde evde prezervatifi olmadığı için mavi topları eline alan var, var da var.

Bir kadın için buluşma iyi ise “her şey kendiliğinden” olur. Oysa erkek için öyle değil. Sizin için o buluşma öncesi kendinize yaptığınız yatırımı geçtim, buluşmanın ayarlanmasından gece olimpiyatlarında altın madalyaya kadar geçen süreci yönetmeniz ve sonraki buluşmaları da ayarlamanız gerekiyor.

Uzun süreli ilişkideyseniz veya evliyseniz de salamazsınız. “Nasıl olsa evin borcu var daha bir yere gitmez bu” diye hatuna 40 yıllık anacağızınızmış gibi davranamazsınız. Rutini sürekli kırmak ve evli olsanız bile ara ara sanki dün tanışmışsınız gibi buluşmalar ayarlamanız gerekiyor.

Bırakın ilişkiyi, bağlanmayı, seni seviyorumları, seni özlüyorumları o halletsin. Ama sizin bunların içinde meydana geldiği hikayeyi yazıp yönetmeniz gerekiyor.

Reis’in yıllar önce askerlik için söylediği bir lafı biraz değiştirerek tekrarlayacağım:

“Silkelenin kendinize gelin, erkeklik yan gelip yatma yeri değildir.”

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

270
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
74 Comment threads
196 Thread replies
14 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
74 Comment authors
WillermeraccaahmetWhiterunDrDrunken Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Male
Guest
Male

Mahmut abi buluşma esnasında el ele gezerken fotoğraf çekinirken sarılırken bazen öperken çevredeki insanların bakışlarından ve bir şey diyen olursa sorun çıkarsa diye tedirgin olma durumundan nasıl kurtulabilirim ve bu gibi durumlarda nasıl davranış sergilemeliyiz?

Mehmet
Guest

Abi kız arkaşımın ailesi çok sıkı 3-4 haftada bir buluşuyoruz sence böyle bir ilişki uğraşmaya değer mi? Ona buluşma konusunda ısrar etmem doğru olur mu? Malum seks de yapamıyoruz seks konusunda ne yapmalıyım ısrarcı olmalı mıyım yada hiç dillendirmemeli miyim O (neden dillendirmiyor diye merak etmesi için)

Isssmail
Guest
Isssmail

Mahmut abi kız arkadasımla haftada en az 3 an fazla 6 kez bulusuyoruz, birimiz tıp bjrimiz hukuk okudugumuz icin bu bulusmalarin yarisi kutuphane oluyor, yarisi disari cikma. Sence bu kadar bulusmak fazla mi? Eger fazlaysa nasil bir etkisi olacaktir iliskiye. Kiz daha da fazla bulusmak istiyor her gun bulusalim diyor ben yok diyorum. Kendj sesimi dinlesem haftada 3 disari cikip eglenmek iyidir fazlasi ilgi dusmesine yol acar hakli mjyim abim? Tesekkurler simdiden

Mercurry
Guest
Mercurry

Abi ilk buluşma lojistiği olarak önerdiğin kahve içmeden bira içmeye bir mekana gitmek , peki kahve içtikten sonra sahilde bira içmeye gitmek kötü bir tercih mi olur

Anonim
Guest
Anonim

Ağlayasım geldi bu yazıya 😀 Ah be abi ya. Bu erkeğin sürüklemesi işi o kadar önemli ki… Evliliğimdeki büyük sorun(şükür tabi). Bu akşam gezmesi ve tatil işlerindeki her şeyi ben planlamak zorundayım. Eşimin hiçbir merakı, ilgisi, bilgisi yok bu konularda. Sadece ödüyor o, bundan sorumlu olmak istiyor. Mekan benden, akış benden, seks başlatmak benden… Hayır heyecan katalım istiyorum mesela, diyelim ki mekana ayrı gelelim bari kombinimi sonradan görsün, bir sürpriz etkisi olsun, bir beğensin, cevap “gerek yok”. Role play yapalım, misal dışarıda ilk date gibi olsun istiyorum “ben gülerim”. Hoffffffff… Genç arkadaşlarım okuyacaktır, yapmayın böyle tembellikler emi gençler?

Murat
Guest
Murat

İkinci buluşma için bowling ?

İbrahim
Guest
İbrahim

Ben genelde kafeye yakın bir merkezi noktada buluşuyorum, kafeye yürüyoruz orda biraz oturduktan sonra bilardoya götürüyorum o da 5 dakikalık yürüme mesafesinde, iyi oluyo

buhapefsanedostum
Guest
buhapefsanedostum

konuya hemen giriş yapıyorum: Mahmut Abi, geçen sene sanalda tanıştığım ve sevgili olduğum eski kız arkadaşımla bir kaç gün sonra buluşacağım, zamanında 3. buluşmamızda birlikte olmuştuk ve nerdeyse her buluşmamızda yiyişiyoduk seks olmasa da. Geçen sene temmuz ayında bi anda aramalar sormalar bitmişti (nisan sonu gibi tanışmıştık) ve uzun bir sessizlik dönemi başlamıştı, ben bir kaç konuşma başlatmıştım ve buluşma ayarlamak istemiştim ve reddedilmiştim. Neden bir anda böyle oldu bilmiyorum, daha sonra onu aramıştım ve bir sorun olup olmadığını sormuştum, bu şekilde devam edemeyeceğimizi felan söylemiştim o da ailevi sıkıntıları olduğundan felan bana yansıtmak istemediğinden bahsetmişti bende bahane olarak böyle… Read more »

Anonim
Guest
Anonim

Mahmut abi merhaba. Kizla ayni sirkette calisiyoruz tanisali 1 hafta oldu. Aksamlari isten beraber cikip muhabbet maksatli evine dogru birakiyorum, onun evi yakin. Bu hafta her gun isim oldugu icin haftaya bulusuruz seklinde seyler soyledim hep ve bunlara olumlu cevaplar verdi ama her gecen gun ilgisininin azaldigini dusunuyorum. Haftasonu sehir disinda olacagim icin hic yazmayacagim pazartesi de sirkette o aksam icin bulusmaya davet edecegim ama dedigim gibi friendzone’a atiyormus gibi hissettiriyor son 1-2 gundur. Sence bunun sebebi nedir, ne yapmaliyim?

Olimpik
Guest
Olimpik

Mahmut Abi iyi günler
Bir kızla sosyal medyadan konuşuyoruz, bildiğim bir kafede akşamları çalışıyormuş. Buluşma teklifi etmeyi düşünüyorum.
Sen olsan nasıl teklif ederdin?

ahmet
Guest
ahmet

instadan bi hatun var 3 günde karşılıklı toplam 30 mesajlık bir sohbet vardır fakat kızda ilgi işareti sıfır, sohbeti yemlemiyor+geç yazıyor gerçi bende erken yazamıyorum mesajlaşma prensiplerine uygun yazıyorum. Henüz ilgisi yok gibi ama bu akşam müsaitim sence bu akşam için buluşma teklifi atılır mı yoksa ilgisini ölçmek için biraz daha konuşup sonra mı yapsam teklifi? Sosyal medya için buluşma teklifi süresi nedir 3 gün yeterli sanıyorum bunun fazlası fazla yatırıma mı girer?

Part time
Guest
Part time

Mahmut abi selamlar
3. Buluşma olacak ve gözlemim yanıltmıyorsa kız sekse istekli. Fakat bunu gerçekleştirebileceğim bir ortamım yok. Aile evinde yaşıyorum, bekar evinde kalan arkadaşım yok vs. Otel vb yapsam hem çok pahalı, hem kıza kaşar muamelesi yapmış gibi olacak. Nasıl bir çözüm olabilir?

namS
Guest
namS

Mahmut abi kızla işimden ve kendi sebeplerinden dolayı 15 gün sonrasına buluşma ayarladım. İlk 1-2 gün mesajlaşmayı hep ben başlattım sonrasında da topu ona atmak açısından mesaj başlatmayı kestim ve kendisi 4 gündür yazmıyor. İlgisinin düşük olduğu bariz. Buluşmadan 1-2 gün önce yoklama mesajı atmalı miyim çünkü ne yapacağımızı 2 3 gün kala yazacağımı söyledim. (Oturup kahveyi içmeyi sevmiyorum o yüzden aktivite yapalım dedim o da ben de çok istiyorum oturmak sıkıcı vs vs. yazdı.) Ne yapacağımızı söylemeden önce yoklama mesajı mı atayım yoksa direkt yapacağımız aktiviteden mi bahsedeyim?

djarumbe
Guest
djarumbe

Mahmut Abi merhaba Umarım doğru başlıktır. Kız arkadaşımla buluşma problemi yaşıyorum. Evden çıkmakta zorluk çekiyor. Evden her zaman izin alamıyormuş. (Anne baba yok) Kendi işleri için çıkabiliyor. Sürekli ekiliyorum. 14-17 günde bir buluşuyoruz. Belki sorun değil ama ilişki çok yavaş ilerliyor, 2 haftada bir gelişme kaydediyoruz. Önceden 2 kere konuştum. Elimde değil diyor. Son 2 buluşmadır hiç sormuyorum, ayarlama ona kalıyor. Dümen onda gibi hissettiriyor. Yine sormadım 10 gün oluyor. Evime 5dk mesafede bir işini halletmeye geldi, 1 saat erken çıkıp dışarda bi şeyler içelim diyebilirdi, bu tip çözümleri de yok. Ne tavır alacağımı bilemiyorum artık Not: Evimdeki buluşmalarda tavşan… Read more »

mercurry
Guest
mercurry

Abi ünideyim , ilk buluşma için kafeden sonra kalkıp gidebileceğimiz teras katı olan sakin bi pub yok herkesin iç içe olduğu yerler var , kafeden sonra yürüyüş yapıp sessiz sakin bir parkta oturmak daha mantıklı olabilir mi