Arkadaş çevresindeki eski sevgili

Mahmut Abi merhaba, 2 hafta önce sana kız arkadaşımın uzun süredir yaptığım betalıklar yüzünden benden soğumaya başladığını ve bu konuda ne yapabileceğimi e-posta ile sormuştum ve sen de bana e-postadan cevap vermediğini söyleyip, Eski sevgiliyi geri kazanma yazısı altında soru olarak sormamı istemiştin.

Bana attığın e-postayı okudum. 7 aylık ilişkinizde son 4 ayda peşinden koşan, daha çok arayan ve kaybetme korkusuna düşen sen olmuşsun. Kızın üzerine çok düşmüşsün. Aranızdaki ilişkinin kadını sen olmuşsun maalesef. Bir erkek ilişkinin kadınına dönerse, kadını ilişkinin erkeği olmaya zorlar ki birçok kadın için bu ilişkiden ve erkekten tamamen soğumak şeklinde sonuçlanır.

Açıkçası yazıyı okuyunca cevabımı buldum fakat orada yazanları uygulamama rağmen kız benden ayrıldı 🙂 Neyseki o yazıda ayrılınca ne yapacağım da yazıyordu ben de başlangıçta onu uyguladım.

Evet, bu tür tavsiyelerin hepsi, istediğini elde etmek için şansını en fazla arttıracak şekilde davranma üzerine kurulu. Sonuçta karşınızda kendi hayalleri ve istekleri olan bir insan var, matematik problemleri değil. Ama o yazıdaki tavsiyeleri takip edersen olaydan hem kendinin hem de kızın sana saygısını arttırarak çıkarsın. Bu 100%. Yine 100%’e yakın olan şey de, bu ayrılığı en kısa sürede atlatarak kendine yeni bir ilişki bulabileceğin.

Ayrıldıktan sonra bir süre aramadım, sormadım ama bazı yeni instagram fotoğraflarımızı beğenmesinin etkisi ile maalesef kıza mesaj attım ve hemen ardından klasik arkadaş kalalım teklifi geldi …

Büyük hata, özellikle de kızı geri istiyorsan. Seni terk edeni o seni arayana ya da mesaj atana kadar aramayacaktın. Kızın fotoğraflarını beğenmesi, hatta onların altına sana hitaben olmayan yorumlar yazması, seni engelleyip engeli kaldırması, vs … bahane değil.

Kız muhtemelen senin peşine  düşmene alışmışken birden omurga kazanıp ortadan kaybolmandan dolayı seni yoklamış, sen kızı arayarak peşine düşünce bıraktığı yerde otladığını anlamış ve arkadaş kalalım klasiği gelmiş.

No Contact Kuralına sadık kal. Bunun ne olduğu konusunda eski sevgili yazısında özet geçtim amaEski Sevgili Nasıl Geri Döner? İletişimi Kes Kuralı (No Contact Rule) kitabını okumanı tavsiye ederim. İsmi biraz yıkık gelebilir ama kitabın isim seçimi daha çok pazarlama amaçlı. Eski kız arkadaş ile yeniden başlamak tartışmalı bir konu ama bu konuda kırmızı hapa en yakın (tam kırmızı haplı diyemem) yöntem No Contact Rule.

Aynı şey, reddeden kız için de geçerli. NEXTleyeceksin, yani aramayacaksın, sormayacaksın. O seni arayana kadar kendi işine bakacaksın. Çoğu erkek NEXTi siktir çekmek olarak algılıyor ama bu çok atarlı ve kendine güvensizlik ve zayıflık yansıtan bir hareket.

NEXT vakit kaybetmemek için yapılan pratik bir harekettir, siktir çekmek gibi duygusal atarla alakası yoktur.

NEXTlediğiniz kızların önemli bir kısmı, sizin çoğu erkek gibi peşinde koşmak yerine arkanızı dönüp hayatınıza bakmanızla beraber size geri dönüş yapabilir. Bu özellikle kız ilk başta size ilgiliyse ama siz yürümeyi peşinden koşmaya ve muhtaçlığınız yüzünden yapışmaya çevirirseniz daha sık olan bir durum. Kız sizi zaten muhtaçlığınızdan reddediyor ve siz eğer muhtaçlığınıza meydan okuyup arkanızı dönüp gidebiliyorsanız, bu kızın zihninde “acaba yanlış mı değerlendirdim” düşüncesi yaratıyor. Eğer aranızdaki tek olay hatunun sizi reddetmesi ise, bu kızlara yeniden yürümemeniz için bir neden yok.

Kız ile arkadaş çevremiz ortak. Ben de ortak arkadaş çevremizde arkadaş olabileceğimizi ama birebir arkadaş gibi buluşmayacağımı söyledim. “Seni anlamıyorum, neden böyle yapıyorsun?” gibi bir şey söyledi.

Seni çok iyi anlıyordur merak etme. Kendisine saygısı olan bir erkeğin, özellikle ayrılık kendi fikri değilse, sevgili olmaktan arkadaş rütbesine düşürülmeyi kabul etmeyeceğini gayet iyi anlıyordur.

Asıl anlayamadığı şey muhtemelen, düne kadar ayak paspası olmuş olan senin birden dik durman. Bu laf bir shit test aslında. Arkadaş kalalım teklifinin kendisi gibi bir shit test.

Peki Mahmut Abi, şimdi virüs yüzünden zaten kimseyle buluşamıyoruz ama kız, arkadaş çevremde iken ve sıklıkla ortak arkadaşlarla buluşuyorken kızla iletişimi nasıl keseceğim?

Bu konu bana sadece eski kız arkadaş hakkında değil, daha çok yürünen ama reddeden kızla ilgili olarak soruluyor. İş yerinde, sınıfta ya da mahallede hergün görmek zorunda olunan bir kız reddettiğinde nasıl davranmalıyız sorusu en sık sorulan sorulardan biri.

Öncelikle böyle birebir aramaları bırakacaksın. Sonra bahsettiğin gibi ortak arkadaş çevrenizde asgari merhaba ve iki çift lafı kibarca yapacaksın ama ileri gitmeyeceksin. Ve yine bahsettiğin gibi kızla birebir takılmayacaksın. Eğer kızla birebir konuşman gereken bir durum ortaya çıkarsa örneğin bir şey istemen gerekirse önce bunu başkası ile halledebilir miyim diye etraflıca düşünüp, mümkünse başkasından yardım isteyeceksin. Çoğu erkek böyle bir durum ortaya çıktığında bunu kızla konuşmak için fırsat olarak değerlendirir ve aslında alternatifi varken kızı arar. Sen böyle yapma.

İkincisi, kızı nextliyor ve kıza ulaşmayı bırakıyorsunuz. Ama kız çevrenizde ise kızı görmezden gelmiyorsunuz. Zira bu hareketiniz kuyruk acısı belirtir ve karşı tarafın sizin onu unutamadığınızı ya da olaydan çok etkilendiğinizi düşünmesine neden olur. Kızın ne düşündüğünden bana ne diyorsanız şunu da söyleyeyim, bu şekilde davranmak kendinize de bu mesajı verir ve sizin ruhunuzu yaralar. Yine de yürüdüğünüz kızı tamamen siliyorsanız istediğinizi yapın. Ama hala şansınız olsun istiyorsanız, asgari insani ilişkiyi devam ettirin.

Bu nedenle iş yerinde, arkadaş çevrenizde vs onunla karşılaştığınızda, gülümseyip selam verin. Eski sevgiliniz kendi kişiliğine ve ayrılığın nasıl olduğuna bağlı olarak sizinle göz teması kurmayabilir ama siz bu ayrılığın artık sizi etkilemediğini ona gösterin.

Bunu şu sebeple de yapmalısınız : Eski sevgilinizin ve kendi ruhunuzun sizi negatif şeylerle ve drama ile özdeşleştirmesine bir son vermek için.  Eğer kibar ama mesafeliyseniz, hatun sizi rahat, çekici, eğlenceli ve sakin gibi pozitif şeylerle özdeşleştirmeye başlar. Siz zor günlerde sarsılmayan ve pozitif ruh halini koruyan güçlü birisiniz. Kızın ve açıkçası sizin bilinç altınızda sizin erkeklerin 9o%ı gibi drama yaratacağınız beklentisi var (istediğinden değil ama olacağını düşündüğü şey bu.) Hem kızın hem de sizin, sizi eşleştirdiği drama dolu insan olmadığınızı görmeniz lazım.

Üçüncüsü ise ortak arkadaşlarınla ASLA ama ASLA bu kızla ilgili konuşma. Birçok arkadaşın sana yardım edeceğini sanarak senden habersiz gider kızla konuşur. “Berkecan ile dün konuştum, çocuk çok üzülüyor bak bir şans versen” gibi bir “iyi” niyetle konuşur ama kıza tek dedikleri “Berkecan’a ayrılık çok koymuş, Berkecan zayıf bir erkek” olacaktır. Bunu istemezsin. Eğer arkadaşların bu konuyu sorarsa kibarca geçiştir, nasıl olduğunu sorarlarsa “iyiyim” de geçiştir. Senin bu insanlarla paylaştığın çoğu şey kızın kulağına gidecek, bırak durumu ne kadar iyi idare ettiğin gitsin.

Sana tavsiyem hemen kendini geliştirmeye ve en kısa zamanda başka kızlara yönel. Bunu kızın gözüne sokma, bu konuda sadece o yokmuş gibi davran. Zira kız seni terk etti. Onun bu olay konusundaki duyguları yüzünden normal hayat akışınızı saklamak zorunda değilsin. Fakat şu da bir gerçek, eğer diğer kızlar konusunda abartmadan gizlilik içinde olursan, bu seni daha güçlü bir pozisyona sokar. Şöyle düşün: Sen “ben ödülüm” zihniyetinde isen “eğer beni kaybettiğini görürse üzülür” diye ukala bir şekilde düşünürsün. Yani “beni terk etti, umrunda değilim” diye ezik düşünmezsin. Eğer asgari insani duyguların da varsa, bunu kızın gözüne sokmaya çalışmazsın. Eğer “ben yetmem” zihniyetinde isen, kıza kendini ispatlamak için yeni kızları kızın gözüne sokmaya çalışırsın. Sen ödül zihniyetindeymiş gibi davran.

Bitirmeden tekrarlayayım : Aynı iş yeri veya sınıftan kızlarla ilişkiyi tavsiye etmem. Bu tür sonların ardından çok absürt bir durumda kalırsınız. Başından bulaşmasanız daha iyi ama buraya gelen çoğu erkek zaten bu hatayı yapmış olduğu için bu yazıyı koyuyorum.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

87
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
36 Comment threads
51 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
47 Comment authors
AdanaLatismusBeratttküt sinekŞehzade Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
MonkMode
Guest
MonkMode

Birde şöyle bir şey var ; önceden yaptığım aptalca beta hareketlerine üzülür ve hayıflanırdım.Ben böyle şeyleri nasıl yaptım diye ancak sonrasında şunu farkettim ki bu aptallıklar yapılmazsa buradan öğtendiklerinizin bir anlamı olmuyor.Elle tutulur örneklerle burada ki yazıları karşılaştırdıkça “Evet yazılanlar doğru”demeye başlıyorsunuz 🙂

Ohio
Guest
Ohio

Bu yorumun alnı olsa sulu bir şekilde öperdim…

furkaeo
Guest
furkaeo

Selam ve saygı ile Mahmut Abi. Abi sitede aylara bölünmüş hali ile toplam 785 yazı varken diğer kategorilendirilmiş halinde toplam 1200 küsür yazı var. Sıfırdan başlayan erkek hangisini tercih etsin. İyi günler.

Murtaza
Guest
Murtaza

ilk yazıdan itibaren. mahmut abi böyle söylüyordu diye hatırlıyorum.

Deus Ex
Guest
Deus Ex

Ana sayfadaki en alttaki yazıdan en üste doğru. Takdir edersin ki her yazının birden fazla kategorisi var kesişmelerden dolayı 1200 yazı gözükmesi de doğal. Gerçek yazı sayısı dediğin gibi 780 civarlarında.

furkaeo
Guest
furkaeo

Sonradan farkettiğim gerçek.. Eyvole beyler.

Baciziplatan
Guest
Baciziplatan

Hatta arada flörtöz konuşmalar yaomaj(eğlenen ustalık modunda ve muhtaç görünmeden ) karşıdakinin iç çamaşırını nemlendirmeye başlayacaktır

Kamil
Guest
Kamil

Yazıdan gram anladıysan ben hiç bişe bilmiyorum

err
Guest
err

haha

ÜniliRedpillci
Guest
ÜniliRedpillci

mükemmel yazı 🙂 keşke 6 yıl önce okusaydım.. şaka şaka o günler geride kaldı. ortak arkadaşlara bahsetmeme tavsiyesi dikkate alınmalı. ortak arkadaş gidip ne durumda olduğumu anlattığında kızın sinirlendiğini söylemişti. şimdi resim netleşiyor…

Savcı
Guest
Savcı

Peki bu yoldan geçmiş biri olarak ,yaşanılanlardan sonra 1 defa denedik olmadı ikimizde yürütemedik ve kız araya mesafe koydu.Arkadaş ortamında gördüğüm için arada bir selam veriyordum kızın direk odağı oluyordum başlarda şimdiyse hayatımda hiçbir şey değişmedi ,hayatında biri var mı gibi direk keskin sorular yöneltiyor ve 2 defa oldu bu konuşma alaya aldım ben ikisindede şimdi bir dahaki selamlaşmada kızı bir yere davet edeyim mi yoksa keskin sorular değilde ilişki başlatacak hamleleri kızdan mı bekleyeyim ?

Seize
Guest
Seize

Kırmızı hap zihniyeti’nin müthiş bir şekilde işlendiğini gördüm her cümlede, ellerine sağlık Mahmut Abi.

CengizHan
Guest
CengizHan

İkincisi, kızı nextliyor ve kıza ulaşmayı bırakıyorsunuz. Ama kız çevrenizde ise kızı görmezden gelmiyorsunuz. Zira bu hareketiniz kuyruk acısı belirtir ve karşı tarafın sizin onu unutamadığınızı ya da olaydan çok etkilendiğinizi düşünmesine neden olur. Burda yazdigin seyin bence tam tersi.Mesela kiz bizi reddedince onu Kızı umursamadıkça göz teması v.s kasıtlı kurmayınca kıza görmezden gelince, Hatun kişi, baksana beni nasıl unutmaya çalîşîyor.Beni hala önemsiyot ve unutmaya çalışıyor gibisinden bir olay oluyor ortada. Eğer aranızdaki tek olay hatunun sizi reddetmesi ise, bu kızlara yeniden yürümemeniz için bir neden yok. Birde burayı tam anlamadım,Mahmut abi yani reddeden kıza tekrardan mı yüreyelim gibi bir… Read more »

Siyah
Guest
Siyah

Yakin cevrenizden sevgili yapmazsaniz
Boyle bir durumla karsilasmazsiniz.
Daha iyisini yapin yeni biriyle tanisin

Erkoman
Guest
Erkoman

Mahmut Abi, kızla ayrılmadık ama ilgisinin azaldığını hissediyorum, zorlayarak eski ilgiyi tekrar elde edemeyeceğimi biliyorum ve kızla konuşmaya devam ettikçe kendi çerçevemden çıktığımı, hayat vizyonumu kaybettiğimi hissediyorum. Next eyleyeyim mi, yoksa bir süre yazmayı bırakıp içime döndükten sonra tekrardan yazayım mı kıza? (malumunuz şuanda tabak çevirebilecek bir çevre bulamadığımdan dolayı krizi obsesif bir şekilde yönetiyor gibi hissediyorum)

Kaan
Guest
Kaan

Abi ayrıldıktan sonra kız instagrama attığım fotoğrafı beğeniyor.Tepki vermiyorum sonraki günü kendisi mesaj atıyor.Biraz konuştuktan sonra Buluşmaya çağırıyorum bahane üretiyor gelmiyor bu ne peki(bahane olduğuna eminim)?Benden ilgi mi sağmaya çalışıyor neden böyle bir şey oluyor anlamadım. Merak ettiğimden sordum daha önce yaşamıştım.Kendi yoluma bakıyorum şuan.Saygılar mahmut abi

AlpeZio
Guest
AlpeZio

Son paragrafa kesinlikle katılıyorum. Yıl içinde aynı sınıftan bi kıza yürüdüm, kız yüz vermeyince yine kendi sınıfımdan bi kızla flörtleştim, sonra tam yürüdüğüm kızla ilişkim başladı derken aramız bozuldu, bu sefer flört ettiğim kız da durumu ayıktı, olaylar olaylar. Kısacası, dar alanda paslaşmayın, ofsayta düşerseniz zor durumda kalırsınız 🙂

Caesar
Guest
Caesar

Cansın Mahmut abi can. Bende bu sıralar bu dertten muzdarip oldum arkadaşlar. Normalde, geri dönmesini beklemek üzere Mahmut Abinin yazdıklarını yapmayı düşünüyordum. Sonra birden dank diye kafama bir taş geldi. Mahmut abi attı o taşı.
Terk etti beni, bundan büyük yara aldım evet, psikolojik olarak sıkıntıya girdim evet. Ancak bu benim için bir fırsat, bir kız çocuğu gibi davranmamak için büyük bir fırsat.
Bir daha aynı hatalara düşmemek, önceliğini ‘ben’ yapmak için büyük bir fırsat. Bu dertten muzdarip olan kardeşlerim, inanın bana şuan dar bir açıdan bakıyorsunuz ancak okudukça, o açı çok genişleyecek.
Mahmut Abiye teşekkür edeceksiniz. Benim ettiğim gibi.

Might and Magic
Guest
Might and Magic

İş yerinden sevgili yapmamak çok önemli. Aynı mahalledeyse zaten kız evlenince mahalleden gidiyor. Ama iş yerindeyken evlenince yine görüyorsun. Duygusal zayıflığık harici, ne kadar sağlam bünyenizde olsa sarsılıyorsunuz. Asla asla aynı iş yerinden biriyle sevgili olmayın.

Wittgenstein
Guest
Wittgenstein

Öncelikle selamlar Ben 12. sınıf öğrencisiyim ve üniversite sınavına hazırlanıyorum.Sınava çalışma konusunda herhangi bir disiplinsizlik göstermemeye çalışıyorum.Mahmut abi hatırlarsanız bu sene size söylediğim ilgi işaretleri olan bir kız vardı.Ben bu kıza yürümemeye çalıştım ama kendimi bir yerde de frenleyemeyip telefon numarasını aldım.Ve bunu gerçekten bilinçsiz bir şekilde yaptığımı söyleyebilirim.Biraz yazıştıktan sonra bu kızın bana karşı ilgisinin söndüğünü-fazla ilgi okuması olabilir-fark ettim.Daha sonra da yazışmayı bıraktım.Aradan birkaç zaman geçti ve kız yeniden sürekli olarak karşıma çıkıyor.Ben bu kızdan nasıl daha az olumsuz etkilenebilirim?(Burada bir oneitis yapma söz konusu) İkinci olarak da evde sürekli ders çalıştığım için verimim oldukça düştü.Siz ne önerirsiniz… Read more »

Tanjant Alfa
Guest
Tanjant Alfa

Mahmut abi evde kalma sürecinde instadan dm atarak bir kızla flört etmeye başladım. Her şey çok iyi gidiyor. Çekimin başladığını seziyorum ve mesajlaşma çok değil. Yeterli seviyede.

Sorum ise su: 3 gün önce bu kızın en yakın arkadaşı beni takip etti. Ardından hikayeme yanıt verdi. Ben kısa cevap vererek geçiştirdim. Bu olaydan sonra asıl kızın bana ilgisi arttı.

Ben bunu asıl kızın yolladığıni ve şuna bir mesaj at bakalım sana yürüyecek mi? Herkese yürüyen bir erkek mi diye yaptırdığını düşünüyorum. Sen ne düşünüyorsun?

Benim için o kadar önemli değil ama tecrübe amaçlı sormak istedim.

KH237
Guest
KH237

Bu kadar analize gerek yok. “Bu da ne şimdi?” diye düşünüp, bi yanıt bulabilirsin ama “Kız beni önemsiyo test ettiriyo” hikayesine girersen Mahmut Abinin dediği gibi ileride ayağına sıkacak.

Sensei
Guest
Sensei

Benim de çok sık düştüğüm bir hata, her naneyi kendi üstüne alınmak. Büyük resme odaklanmak önemli, çoğu zaman küçük detaylar çok bir önem ifade etmediği gibi seninle de ilgili olmuyor.

1 2 3