İlişkilerde kıskançlık nedenleri ve çözümü

Daha kendine güvenli biri olmanın büyük problemleri nasıl çözebileceğine iyi bir örnek kıskançlıktır. Kadınlar erkekleri kıskandırmaya, erkeklerin kadınları kıskandırmaya çalıştığından çok daha fazla çalışırlar. Ama erkeğini kıskandırmaya çalışan kadınların bunu yapma nedeni, çoğunlukla erkeği cezalandırmak değil. Kadınların erkeklerini kıskandırmaya çalışmalarının birinci nedeni, erkeklerinin kendilerini kıskanacak kadar önemseyip önemsemediklerini test etmektir.

Sizin buna verebileceğiniz en güzel tepki ise gülüp geçmek! Ona “çok komik” olduğunu söyleyin. Neden güldüğünüzü sorarsa, onun sizin için deli divane olduğunu bildiğinizi söyleyin. Bu onu sarsacak ve sizin için daha da fazla deli olmasına neden olacak. Ve aynı zamanda bu şekilde sizden bir reaksiyon alamayacağını öğrenecek.

Yukarıdaki şekilde davranmak, bir taşla iki kuş vurur: KENDİNE GÜVENİNİZ sizi onun gözünde daha seksi yapar ve aynı zamanda sizi manipüle edemeyeceğini öğrenir.

Eğer abartı şekilde sizi kıskandırmaya çalışıyorsa, yukarıdaki yaklaşıma ek olarak, siz de onu kıskandırın. Mesela sizi elde etmek isteyen başka bir kızdan bahsedin. Ama bunu daha inanılır kılmak için birkaç gün bekleyin ki kuyruk acısından intikam için söylüyor gibi görünmeyin. Tekrar ediyorum, bunu sadece gerçekten aşırıya kaçarsa kullanın, yoksa boş yere kavga çıkarırsınız.

Bir kadın sizi sürekli kıskandırmaya çalışıyorsa, sebebi ne olursa olsun, O KADINI TERK EDİN. Bu aslında bu tür problemleri önceden tespit etmek için, kadının başlangıçtaki davranışlarını gözlemlemenizin önemine bir örnek.

Unutmayın ki eğer kız güzelse ilişkinin ilk aşamalarında hatuna birçok erkek yürüyor olacak (sizin ERKEK ADAM olduğunuzu anladıklarında kızların sizinle flört etmeye çalışacakları gibi). Mesela diyelim ki bir restorandasınız ve tuvalete gittiniz. Geri geldiğinizde bir erkeğin kızla konuştuğuna şahit oldunuz. UNUTMAYIN, SİZ BİR SÜRÜ KIZI ELDE EDEBİLİRSİNİZ VE O DA BUNU BİLİYOR. Sizi kaybetmemek için aptalca bir şey yapmayacaktır. Hiçbir kadın ERKEK ADAMı kaybetmek istemez.

ERKEK ADAM kendine güvenir ve arzu edilir. Herhangi bir ENDİŞE sinyali vermez zira ENDİŞELİ DEĞİLDİR!

Çoğu erkek bu aşamada sıçar zira kendini yetersiz hissetmeye başlar ve aynı zamanda söz konusu kadının gerçekte olduğundan daha İYİ BİR AV olduğunu düşünmeye başlar.

Kadınlar bu kendine güvensizlik sinyallerini, sizin endişeli davranış ve yüz ifadelerinizden anlar. Bu nedenle bundan sonra, böyle bir şey başınıza geldiğinde yani bir erkek sizin kıza yürürse, şöyle düşünün:
EĞER HATUNUN BENİ DELİ GİBİ İSTEDİĞİNİ VE BAŞKASINI GÖZÜNÜN GÖRMEDİĞİNİ BİLSEM NE YAPARDIM?

Muhtemelen kendi yanlarında kız olmayan ve başkasının yanındaki kızı “kazanmaya çalışan” bu erkeklerin acınası denemelerine bakıp gülerdiniz. Kadın sizin bu kadar kendinden emin olduğunuzu görünce, SİZE DAHA FAZLA ARZU DUYAR!

Ama eğer kız başkalarının ilgisinden BESLENEN tip bir kızsa, KIZI SAKİNCE TERK EDİN. KIZGINLIK GÖSTERMEYİN.

Onu yüzünüzde bir gülümseme ile terk edin. Gülümsemeniz “bir ERKEK ADAM ile şansını kendi ellerinle mahvettin, senin için üzüldüm” mesajı versin.

Böyle bir kadından daha iyisini çok kolay bulursunuz, hiç merak etmeyin.

Komik olan şu ki, böyle bir kızı sakince terk ettiğinizde, bunlar size sürünerek, koşarak vs. geri gelirler. Telefonunuz susmaz, mesaja boğulur, vs.

Ama onun için artık çok geç. Bu kadını geri almayın. NE OLURSA OLSUN BİTTİ.

Size kötü davranan bir kadına geri dönmeyin. ASLA.

Kendi beyninize “ben bundan daha iyisini bulamam” gibi yanlış ve zehirli bir mesaj gönderirsiniz.

BUNDAN DAHA İYİSİNİ BULABİLİRSİNİZ.

Kıskançlık: Kadın ve Erkek Arasındaki Temel Fark

Yol açabileceği problemler nedeniyle, kıskançlık konusuna özel bir kısım ayırdım. Hem kadınlar hem de erkekler kıskançlık gösterirler ama farklı sebeplerle.

İnsan evriminde kadınlar, erkeklerinin kaynaklarını başka bir kadına aktarma ihtimali belirdiğinde kıskançlık hissedecek şekilde adapte oldular. Bu erkeğin başka bir kadınla gerçekten seks yapmasından ziyade böyle bir ihtimalin yarattığı tehditti. Kadınlar, bebeklerinin kendilerinden olup olmadığını 100% bilirler. Bu nedenle seksin kendisinden ziyade erkeklerinin kaynaklarını başka bir kadına yönlendirmesi sorundur.

Erkekler ise kadınlarının başkaları ile seks yapmasından korkarlar zira bu kendi genlerinin geleceğe aktarılmasını riske sokar. Bir erkeğin yakın zamana kadar çocuğunun kendisinden olup olmadığını bilme şansı yoktu. Bu nedenle de erkek kıskançlığı seks aktivitesine odaklanır.

Kıskançlık çirkin yüzünü gösterdiğinde, bunu düşünün.

Ama bir kadın sizi kıskandırmaya çalışıyorsa, amacının muhtemelen sizin onu ne kadar önemsediğinizi görmek olduğunu hatırlayın. Eğer bunun çalışmadığını görürse, bu tekniği kullanmanın hiçbir zevki kalmaz.

Eğer kadının kıskandırma denemesini sizin canınızı acıtmak için yaptığını görüyorsanız, ki bu nadirdir, onu kıskançlıktan deli edecek şeyi düşünün – bir başka kadına duygusal olarak ilgi duymanız, sadece onunla gerçekten seks yapmanız değil.

Eğer siz masumken sizi kıskandırmaya çalışıyorsa, bunun sizi etkilemediğini gösterin ve bir iki denemeden sonra sizi kıskandırmaya çalışmayı bırakacaktır.

Ama eğer kıskançlığı, onun önünde bir kıza bakmak gibi bir olay ile yanlışlıkla ortaya çıkmışsa, aranızdaki sevginin ve bağın ne kadar derin olduğu konusunda ona güven verin. Kadına “sanki seks yapmışım gibi abartma” gibi bir karşılık vermeyin. Ama eğer masumsanız ve kadın sizi test etmek için kıskançlık yapıyorsa, ONA GÜVEN FALAN VERMEYE KALKMAYIN zira hatun size yalakalık yaptırmaya çalışıyor. Kadınlar drama çıkarmaya ve çok üzgünlermiş gibi davranmaya bayılırlar. Ama amaçları genellikle, sizin bu duygusal manipülasyonlar altında ezilip ezilmediğinizi test etmektir. Ve bu tür manipülasyonlara sıklıkla düşerseniz, size olan ilgisini kaybeder.

Kaynak: İlişki Sihirbazı – Kadınlarla Başarının Sırları Kitabı (Bu kitaptan bir bölümdür).

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

435
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
120 Comment threads
315 Thread replies
15 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
145 Comment authors
birtyHelpmeozanErbaimnUygulamacı Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Alp
Guest
Alp

Mahmut abi kız arkadaşımın ilkokuldan arkadaşı, kız arkadaşıma sevgilisi olduğunu bildiği halde yavşadığı mesajları gördüm. Bu durumda benim ne yapmam gerekir?

Kudurdum.com
Guest
Kudurdum.com

Merhaba. Mahmut Abi, sevgilimle bir ortak arkadaşımız var. Bu kişi üniversiteden ortak arkadaşımız ve cinsiyeti kız. Kızla instagramdan takipleşmiyorum, sevgilim takipleşiyor. Birkaç saat önce bu kız instagrama bir gönderi atmış. Fotoda kız okulda selfie çekmiş muhtemelen okullar açıkkenki olan 3 4 ay önce çekilmiş fotoğraf. Kızın birazcık arkasında ben de ayakta ve yüzüm tamamen görünecek şekilde çıkmışım.Gönderinin açıklamasına da x(benim adım) ne yapıyorsun orada 😋yazmış. Sevgilim bana kızın gönderisini wpden ekran görüntüsü atıp bunun fotosundan habersiz bile çok yakışıklı çıkmışsın yazmış. Gülücük emojisi attım geçtim, bu sefer de demez mi git o kızla konuş ve o fotoğrafı sildir, senin başka… Read more »

Derrick rose
Guest
Derrick rose

Mahmut abi selamlar. 1 yıla yaklaşan ve çoğunlukla benim çerçevemde ilerleyen bir ilişki içindeyim. Ancak bazı noktalarda ben mi gereksiz kıskançlık yapmıyorum içten içe onu anlayamıyorum. Geçen gün kosusturmacadan sonra sınıfa geldim (Ayni sınıftan kız arkadaş yapilmamaliydi bence de) kız arkadaşım sınıfımdan birkaç erkekle konuşuyor. Ben gelince bana çak falan yapıyor ne alaka? Ben de cakmadim saçma bir an oldu. Sınıftakiler de kız arkadaşım olduğunu biliyor yani. Sonra yemekhaneye geçtik benim de tanıdığım bir eleman yüksek ihtimalle sadece benim kıza afiyet olsun dedi. Kız cevap bile vermedi çünkü yine saçmaydı yani. Kızın okulda çok kız arkadaşı yok. Yurttan falan var… Read more »

Amonra
Guest
Amonra

Hocam hayırlı günler. Dün gece başıma kötü bir hadise geldi. Kendim düşünerek işin içinden çıkamadım o yüzden sizin de bilgileriniz ışığında bana yardımcı olmanızı isteyecem. Ben 28 yaşındayım. İlçede kalıyorum fakat dün akşam merkeze geldim. Sevgilim ile (28) gezerken merkeze geldiğimi Instagram üzerinden öğrenen diğer kız (24) beni aradı. Bu arada bu diğer kız sevgilim olduğunu da bilmiyordu arada bununla da konuşuyorduk ama ne ben ona ne de o bana aşırı ilgi pompalamıyorduk. Neyse devam edelim. Beni aradı o sıra sevgilim yanımdaydı aç dedi. Ben de kıskançlık triplerine girmesin diye açtım. Telefondaki kız bana merkeze gelmişin bir haber vermiyorsun nerdesin… Read more »

Göktuğ
Guest
Göktuğ

Mahmut abi selam yaklaşık 1 yıldır birlikte olduğum kız arkadaşımın üniversitesiden benim tanımadığım ve görüşmesini çok istemediğim 2 3 erkek var dün 3 kız 2 erkek olcak şekilde bana buluşacaklarını söylediler fakat akşam aradığımda diğerlerinin ektiğini sadece bi erkekle buluştuğunu söyledi ben de haliyle tepkimi ortaya koydum evet biliyorum görüşmesini istememem saçma çünkü bir sebebi yok ama dünkü olaydan sonra benim nasıl bir tavır almam gerekiyor?

Viski Tek Buz
Guest
Viski Tek Buz

mahmut abi selamlar.

normalde rahat bir insanım kiskanc da sayilmam aslinda ama takildigim kiza veya sevgilime bakan erkekler oldugunda hepsini dövesim geliyor biraz sinirleniyorum. kontrolculugumden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. malum turkiye ac dolu etek de giyse pantolon da giyse bakan yine bakiyo zaten icimden de anca bakarsin zaten diyorum ama bu konuda da bir eylemde bulunmak istiyorum.boyle davranirsam da surekli kavga edecek halim yok. bu konuda nasil davranmaliyim.

Uzun suredir ogretilerini takip ediyorum ve kadin iliskilerinden ziyade is hayatim ve sosyal hayatimda oldukca katkisi oldu bu sitenin. teşekkürler.

abcd1234
Guest
abcd1234

Merhaba.. Bir-iki kısa sorum var, önce ön bilgi vereyim: Henüz çok yeni tanıştığım bir kadınla buluştum. Buluşmada hafif temaslar oldu fakat sekse gitmedi. Telefonla görüşmeye devam ediyoruz. Henüz ikinci buluşmayı ayarlamadım. Dün geceki telefon görüşmesinde (yaklaşık 1 saatlik bir sohbet oldu, uzadı kapatamadım) bir-iki durum oldu ve doğru mu davrandım emin değilim. İlk sorum; Kadın, spor salonuyla ilgili komik bir hikaye anlattı ama lafın arasında oradaki erkeklerin “popolarını” ne kadar beğendiğini vurgulayarak geveledi. Bu beni çok rahatsız etti, ama gerginlik yaratmadan “Neler anlatıyorsun beni kankan Ayşe yle mi karıştırdın” dedim gülerek, o da “Hayır, senin Ayşe ye benzer hiç bir… Read more »

Htt
Guest
Htt

Mahmut abi selam 9 aylık ciddi ilişki içindeyim aynı işyerindeyiz. Sabah sigara içerken kızın teki gelip bana bu şıklık ne dedi benim hatun başladı kim bilir ben yokken neler yapıyorsun dedi döndü gitti. Farklı biri selam verince benim hatun çıldırıyor. Çok sefer hayatım bak sen benim meleğimsin seni çok seviyorum diyip aramızı düzeltiyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim.

Kayhut
Guest
Kayhut

Mahmut abi selamlar, öncelikle böyle bir siteyi var ettiğin için sen ve diğer tüm admin arkadaşlara teşekkür ederim. Emeğinize sağlık 🙂 Benim sorum çok kısa olacak, doğru mu yaptım hata mı yaptım bir de senin bakış açından dinlemek isterim. Abi kız arkadaşımın (henüz 5-6 ay oldu) yakın bir erkek arkadşı var. Bazen kızlı erkekli bazen de teke tek buluşuyorlar, erkek arkadaşını bende tanıyorum hafif feminen bir tip. Çok konuşan hatta bi tık geveze diyebileceğim bi tip. İyi birisi ama boş konuşmayı çok seviyor işte 😀 Ben teke tek buluşmalarına bişey demedim çünkü benim de yakın bir kız arkadaşım var ve… Read more »

faladomi
Guest
faladomi

Hocam, 10 yıllık evliyim, 2 çocuğum ve nispeten huzurlu bir evliliğim var. Eşim bir öğretmen ve okuldan kadın arkadaşlarıyla beraber 2-3 ayda bir, bir mekanda 1-2 bira içmek için toplanırlar. Eşimin arkadaşlarıyla tanışıyorum, aynı ortamda eşli bir şekilde içtiğimiz de oldu ve beni de severler. İçmeye gittiğinde de arkadaşlarıyla beraber olduğu fotoğraflar atıyor. Eşimi gereksiz yere baskı altına almak ta istemiyorum ama içkili ortamın bir kadını manipüle olma riskini arttırdığını da biliyorum. Bu konuda kararsızım.
Soru; bir kadının, yanında eşi olmadan, sadece hemcinsleriyle senede 3-4 defa içkili ortamda bulunması kırmızı hap açısından dikkat edilmesi veya çizgi çekilmesi gereken bir durum mudur?

Orhun
Guest
Orhun

Mahmut Abi selam, yazilarinin hepsini ara ara okurum, senden cok sey ogrendim. Kiz arkadasimla 15 aylik bir iliskim var. Iliski ve cerceve tamamen benim kontrolumde, arada ufaktan rahatsizlik duydugum bir sey olurda kiz arkadasima soyluyorum ve hemen duzeltiyor. Benim ona muhtac olmadigimi da biliyor cunku bunu dile getirmeden cok defa belli ettim, gercekte de ciddi bi hata yapsa birakirim yani o mantalitese bir insanim. Asla betalik hareketler de yapmiyorum. Geriye artik tek bir sey kaldi, o da baska erkeklerle zaman zaman olan muhabbeti. Bu konuda kiskanc gozukmek ya da beta erkek gibi davranmak istemiyorum, biraz ince cizgili bir konu ama.… Read more »

Harush
Guest
Harush

Mahmut abi, 4 yıllık uzun ciddi ilişki içerisindeyim. Ben 5 yıldır spor yapıyorum ve sevgilim de spora başlamak istiyor. Sevgilimin spor salonuna gitmesini istemiyorum. Her türlü yavşak erkek var ve ben öyle şeylere gelemiyorum, çok kıskancım. Kendisi spor salonuna gideceğini söylediğinde, sadece kızların olduğu bir spor salonu bulduğunda oraya gidebileceğini söyledim. Kendisi de öyle bir yer var ya da yok ben spor salonuna yazılacağım dedi.Bu beni çok sinirlendirdi ama belli etmedim. Böyle bir şeyin gerçekleşmesi durumunda ayrılmak mantıklı mı?

I Know You No Good
Guest
I Know You No Good

Selam.

Henüz yeni sevgili olduğumuz birinin, “erkek kankalarıyla” mesajlaşması normal bir davranış mıdır?

Bu konuda birkaç gündür kendimi sorguluyorum acaba ben mi çok güvensizlik, alınganlık gösteriyorum diye fakat bu durum beni gerçekten rahatsız ediyor. Öncesinde şaka yollu bir şekilde rahatsız olduğumu belirtmiştim, aynı davranışı tekrar gördüğümde nasıl bir yol izlemeliyim?

Tolga
Guest
Tolga

Mahmut abi 1 yillik bir iliskim var, iliskide tamamiyla dominantim ama kisitlama yapmak istemiyorum. Kiz arkadasimin sirketinde yilbasi kutlamasi varmis, oraya gitmek istedigini soyledi. Gitme desem direkt gitmez yani ben istemedigimi soyleyince direkt yapar ama istemedigimi soylemem normal mi? Ickili ortamda bulunmasi dogru mu ? Sen boyle bi durumda sevgiline ne dersin? Bu tarz alkollu kutlamalarda her zaman yavsak erkekler olur, kiz arkadasima guveniyorum ve iyi taniyorum ama arkadascil yapisindan dolayi yavsayan erkeklere siktir cekmeyi de pek bilmiyor, aldatmaz flort etmez ama yavsaklari da tam olarak bloke edemez gibi geliyor.

Chris Bumstead
Guest
Chris Bumstead

Mahmut abi selamlar. Bir kaç haftalık bir ilişkim var. Kız çok güzel olduğu için çok fazla talep alıyor özellikle sosyal medyadan çok fazla yürüyen erkek oluyor ve sürekli bana bunları söylüyor ben de rahat takınıp sana güveniyorum nasıl davranman gerektiğini iyi biliyorum tarzında cevaplar veriyorum. Sürekli söylüyor işte şu yazmış şu beğenmiş falan en sağlıklı şekilde nasıl cevap vermeliyim.