Efendi Erkek Sendromu – 1

Sosyal yapıda ve geleneksel aile yapısındaki hızlı değişmeler günümüzde diğer insanların onayı peşinde koşan bir erkek türü yarattı. Bu erkeklere efendi erkekler (iyi çocuklar) diyoruz. Bu efendi erkeklerin temel ortak noktaları şunlar:

  • Başkalarının onayı peşinde koşarlar.
  • Kendi kusurlarını birer defo olarak görür ve gizlemeye çalışırlar. Çünkü kusurları açığa çıkarsa sevilmeyeceklerini düşünürler.
  • Diğer insanların önceliklerini ve ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarının önüne koyalar.
  • Hemcinsleriyle (özellikle babaları) ve kendi maskülen doğalarıyla olan bağlarında kopukluk yaşarlar.

Bu iyi çocuklar dışarıdan nasıl göründüklerini ve hata yapmamayı fazla önemserler. Başkalarını memnun etmek onlar için hayati bir mesele haline gelmiştir. İnsanlarla çatışma yaşamaktan, anlaşmazlığa düşmekten coronadan korktukları gibi korkarlar.

İyi çocuklar özellikle kadınları memnun ederek, kadınların yakındıkları “kötü, umursamaz” erkek sürüsünden kendilerini olumlu anlamda farklılaştırarak kadınlar tarafından fark edilmeyi, kabul görmeyi strateji edinmişlerdir. Kendilerine mantıklı gelen bu strateji aslında son derece kötü ve insan çiftleşme ritüelinin acımasız savanasında bu erkekleri yem edecek cinstendir.

Kim bu efendi erkekler ?

Bu erkekler bazen en yakın arkadaşlarımız, bazen abilerimiz, kardeşlerimiz, bazen de ta kendimizizdir. Bu erkekler her kimseler hepsi birbirinden çok farklı, şahsına münhasır kişiler ancak ortak bir inanç onların kesişim kümesini oluşturuyor : “Eğer yeterince iyi olurlarsa ve her şeyi doğru yaparlarsa, sevilecekler, kabul görecekler, özellikle kadınlar onları fark edecek, ihtiyaçları karşılanacak ve problemsiz, rahat bir hayat yaşayacaklar”.  Bu kafa yapısı onları kendi hatalarını gizlemeye, kendi ihtiyaçlarını ve duygularını arka plana atıp diğerlerinin ihtiyaçlarına öncelik veren bir anlayışı kılavuz edinmelerini sağlıyor.

Efendi erkekler tam da bu yüzden hayatta, özellikle de ilişkilerde yüzleri gülmemeye en büyük adaylar. Çünkü bu erkekler kendi isteklerini ikincil öncelik yapmaya devam ettikçe kimse onların yerine bunu yapmayacak ve toplumda istekleri göz ardı edilen görünmez biri gibi yaşamaya devam edecekler.

Efendi erkeğin karakteristiği

Efendi erkekliğin temelleri erken yaşlarında içselleştirdikleri bir inanç sisteminden gelir. Ve bu yanlış inanç sistemi hayatları boyunca onlara önderlik eder. Normal erkeklerde şimdi sayacağım özelliklerin birkaç tanesi var olabiliyorken, efendi erkekler bu özelliklerin çoğuna sahiptirler:

  • Efendi erkekler onay ararlar: Efendi erkeklerin evrensel değeri başkalarının onayını aramaktır. Efendi adamın yaptığı ve söylediği çoğu şey birinin onayını alma ve almama meselesidir. (Bunu birçok erkek farkında olmadan da yapıyor)
  • Efendi erkekler çatışmadan kaçarlar: Efendi erkekler kendi dünyalarını problemden soyut bir şekilde tutmak isterler. Çünkü tersine dayanacak duygusal güçleri yoktur. Bunu sağlamak için insanları sinirlendirecek şeyler yapmaktan korkarlar.
  • Efendi erkekler kişisel hassaslıklarını, kusurlarını gizlemeleri gerektiğini düşünür: Kişisel kusurları sevilmeme nedeni olarak algılarlar. Kendilerini kusurlarıyla sevmeyi başaramazlar.
  • Efendi erkekler için hata yapmak tehlikelidir: Hataları dışlanma ve yalnız kalma nedeni olarak algılarlar.
  • Efendi erkekler fazla düşüncelidirler: Bu erkekler başkalarının önceliklerini ön plana alıp iyi davranışlarda bulunmanın diğer insanların onları sevmelerini sağlayacağı inancı içindedirler. Eğer birinin bir ihtiyacı varsa ya da kızgınsa, depresyondaysa kendine böyle bir talep gelmese bile iyi çocuklar o kişinin problemini çözmeye çalışırlar.
  • Efendi erkekler babalarından farklı olmaya çalışırlar: Pek çok efendi erkek pasif, kızgın ya da ilgisiz babaları olduğunu söyler. Bu yüzden bu erkeklerin babalarından 180 derece daha farklı olmaya çalıştıkları çok görülen bir şeydir. Babalarıyla bağ geliştirip, yeterli paylaşım yapamayan erkekler zaten rol model bulmakta zorlanır ve anneleriyle çok vakit geçirdikleri için dünyaya feminen bir gözlükten bakarlar.
  • Efendi erkekler erkek hemcinsleriyle problemli iletişim yaşarlar: Diğer erkeklerle iletişim kopukluğu kendi maskülen özlerinden kopukluğun bir sonucudur. (Zaten bir erkek kızlarla başarılı olmak istiyorsa önce erkeklerle iletişiminde belli oranda başarılı olması şarttır.)
  • Efendi erkekler kendi ihtiyaçlarını öncelik haline getirmekte zorlanırlar: Eğer kendi ihtiyaçlarını ön plana koyarlarsa kendilerini bencil, suçlu hissederler.
  • Efendi erkekler partnerlerini kendi dünyalarının merkezi yaparlar: Çoğu efendi erkek mutluluklarını partnerlerinin mutluluğuna bağlamış durumdadır. Bu yüzden sıklıkla ilişkilerine orantısız bir enerji harcarlar.

Sorarsanız eğer çoğu efendi erkek size “iyi erkek olmakta yanlış nedir ki ?” diyecektir. Bu erkeklerin uyumaya devam etmesi toplum ve feminizm tarafından destekleniyor. Mesela hassas erkeklerinin toplumumuzda birer komedi unsuru olarak kullanılması az görünür bir durum değil. Ancak Tvde gösterilen şapşal, kızı görünce eli ayağına dolaşan efendi erkek filmin sonunda gene de kızı kapabiliyor. Fakat gerçek hayatta bu senaryonun sonunun böyle gelişmesi söz konusu değil. Tüm bu ve benzeri beyin yıkamalar sayesinde çoğu efendi adam kalıplarını, inançlarını sorgulama gereği bile duymuyor.

Aslında sözlükteki “iyi” tanımıyla efendi erkeklerin dünyasında “iyi” tanımı birbirine uyuşmuyor. Bir erkeği iyi, efendi erkek diye etiketlemekle aslında onun pek az iyilik barındıran gerçek davranışlarına doğru bir referans yapmış olmuyoruz.  Bu erkekler toplum, ana akım medya, feminizm ve yüzeysel kadın söylemleri tarafından manipüle edilmişler ve başkalarının, özellikle de kadınların karşılıksız faydasını gözetmeyi kafalarında “iyi” olarak tanımlamışlar.

Efendi erkek adlandırılması bu söz konusu erkekler için aslında yanlış bir tanımlamadır. Çünkü efendi erkeklere aslında iyi demek yanlış bir tanımlama olur. İyi den ziyade bu erkekler düşünce bozukluğuna ve yanlış beklentilere sahipler. İşte “iyi, efendi” erkeklerin hiçte iyi olmayan ! özellikleri:

  • İyi, efendi erkekler gerçek değillerdir: İnsanların onları nasıl göreceklerini çok umursadıkları için kendilerini farklı göstermeye çalışırlar. Varsa hatalarını, kusurlarını sürekli gizlerler.
  • İyi, efendi erkekler karşılık umarak yardım ederler: Efendi erkekler karşılık bekler şekilde “iyi” olurlar. Bu karşılık çoğu zaman bir materyal değildir. O kişinin ona minnet duyması, o kişinin ona bir dahaki sefer kızmaması, kendisini kabul etmesi, diğer erkeklerden daha iyi bir sevgili adayı olduğunu anlaması gibi şeylerdir. Sonuç olarak efendi erkeğimiz çok fazla şey verir ve karşılığında çok az şey alır ve bu durum içinde hayal kırıklıkları birikmesine neden olur. Mesela bir kızın dertlerini dinleyip, yardımına koşup, hatta adet sancısı duyduğunda masaj yapıp sonra o kız başka bir adama gittiğinde buna yakınması klasik bir efendi adam davranışıdır. Bu hareketlerin hepsi özde iyi olduğundan değil, çıkar amaçlı yapılan şeylerdir.
  • İyi, efendi erkekler kapalı kutudurlar: Onay arayışı temelli hareket etmeleri, normalde ifade etmeleri gereken şeyleri bastırmalarına neden olur. Olası tepkilerden dolayı dışarı yansıtmadıkları o içlerindeki kopan fırtınalar en olmadık yerde birikip patlayınca herkesi şaşırtırlar.
  • İyi, efendi erkekler manipülatiftir: Efendi erkekler kendi isteklerini öncelik haline getirmedikleri ve istekleri konusunda açık olamadıkları için istediklerini almaları için ellerinde tek bir çare kalır. Bu çare de yan yollara dalıp manipüle ederek onu dolaylı yoldan elde etmeye çalışmaktır.
  • İyi, efendi erkekler pasif-agresiftirler: Efendi erkekler kendi hayal kırıklık ve içerlemelerini direk olarak yansıtmak için yeterince güçlü değillerdir. Bu yüzden de bu biriken olumsuz duyguları dolaylı yollardan, geç bir şekilde muhatabına yansıtırlar.  Bu mesajın karşıdaki kişi tarafından anlaşılması mümkün değildir ve iletişim bozulur. Pasif agresiflik aynı zamanda kişisel sınır çizmeyi becerememenin bir sonucudur.
  • İyi, efendi erkekler kızgınlık doludurlar: Efendi erkekler hayat boyu “iyi” çabaları sonucu elde ettikleri karşılığın çok az olduğunu görürler. Ve içine düştükleri bu durum bünyelerinde kızgınlık, umutsuzluk biriktirir. İçlerinde bastırılmış bu duygular her an düdüklü tencere gibi patlayacak halde gezmelerine neden olur.
  • İyi, efendi erkekler bağımlılıklara eğilimlidirler: Bağımlılıklar stresi azaltma, ruh halini değiştirme amaçlı kullanılır. Efendi erkekler içlerinde çok fazla şey biriktirdikleri için bu biriken enerjinin bir yerden çıkması gerekir. Diğer maddeler gibi efendi erkekler arasında cinsellik takıntısı da bağımlılık seviyesinde görülebilir. En efendi görünen erkeklerin bile internet geçmişlerinin başkalarına tarafından görülmesi fikri tüylerini diken diken edebilir.
  • İyi, efendi erkekler kişisel sınırlarını çizmekte zorlanırlar: Çoğu efendi erkek “hayır”, “şunu yapmak istemiyorum”  gibi şeyler söylemekte zorlanır. Bu yüzden kendilerini çaresiz kurbanlar olarak görebilirler. Bu onları pasif-agresif bir düdüklü tencere yapar.
  • İyi, efendi erkekler yalnızdırlar: Sevilme ve beğenilme arzularından dolayı kendileri olamazlar ve doğal olmayan hareketlerinden dolayı diğer insanların onlarla gerçekten bağ kurması zorlaşmıştır.
  • İyi, efendi erkekler samimi ilişkilerde problemler yaşarlar: Efendi erkekler kendileriyle çok meşgul oldukları için, berbat dinleyicilerdir ve muhtemelen o an kendilerini nasıl koruyacaklarını, ne derlerse iyi etki bırakacaklarını falan düşünüyorlardır.
  • İyi, efendi erkekler cinsel sorunlara eğilimlidirler: Efendi, iyi erkeklerin tatminsiz bir cinsel yaşamları vardır. Çünkü iyi bir cinsel yaşam feminen enerjiyle maskülen enerjinin birbirini ateşlemesiyle oluşur. Bluetooth cihazının eşleşmesi gibi düşünün. Feminen enerji karşısında eşleşecek yeterli güçte bir maskülen enerji bulamadığı için evliliklerde dahi son derece isteksiz bir partnerle karşılaşırlar.

Bu yazıyı “No More Mr Nice Guy” kitabından faydalanarak kendi eklemelerimi ve yorumlarımı katarak yazdım. Devam yazısında efendi erkek sendromunun kökenlerine iniyoruz.

Devam yazısı: Efendi Erkek Sendromu – 2

Yazar: Secret

Kızlarla başarının gerçeklerini anlattığım kitap setime buradan ulaşabilirsin, senin için aşağıya bana gelen yüzlerce okuyucu yorumundan bir örnek sunuyorum.

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Centilmen Kulübü

Secret kendini daygame ve kadınlarla ilişkiler konusunda kişisel gelişime adamış bir kişidir. www.centilmenkulubu.com sitesinin sahibi ve kendine bu konuda bir misyon edinerek tüm tecrübeleri ışığında yazdığı iki kitabını da bu site üzerinden okuyuculara sunmaktadır.

130
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
44 Comment threads
86 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
61 Comment authors
HamdiChill manMustafaOsmanProtestan Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Murat
Guest
Murat

Buradaki yazılarla efendi erkek olduğumu keşfetmeden önce bir kıza yürümüştüm ve bunun altyapısını hazırlamak için kendimce birtakım hamleler(!) yapmıştım(şimdi yanlış yaptığımı kabul ediyorum).Kıza derslerinde yardım ediyor,geri kalan vakitlerde ise tabiri caizse kızın kıçını yalıyordum.Kız beni dolaylı yollardan reddetti ve ben de kızla olan bütün iletişimimi koparma kararı aldım(kendisiyle aynı sınıftayım).Her işi düştüğünde benimle yazışıyordu,önümüzdeki okul döneminde ilk yardım talep ettiği sırada “Çok acil bir durum olmadıkça benimle iletişime geçme” diyeceğim.Bu benim efendi imajımı bir nebze olsun düzeltir mi?(Kıza karşı bir şey hissetmiyorum öz saygım adına böyle bir karar almak istiyorum)

Mahmut Abi
Admin

Her işi düştüğünde benimle yazışıyordu,önümüzdeki okul döneminde ilk yardım talep ettiği sırada “Çok acil bir durum olmadıkça benimle iletişime geçme” diyeceğim. Kabalaşmaya gerek yok, güçlü erkek kibar olur. “Çok yoğunum kusura bakma başka zaman” gibi bir bahaneyle savuştur. Bu benim efendi imajımı bir nebze olsun düzeltir mi? Eskiden efendi imajı çizdiğin kızla uğraşma, bu kızın gözündeki imajının artık bir önemi yok. Yeni bir kıza yürümek çok daha verimlidir. Bu kıza yardım taleplerini bir bahane ile kibarca reddetmen dışında özel bir çaba harcamana gerek yok. Kıza karşı bir şey hissetmiyorum öz saygım adına böyle bir karar almak istiyorum. Hayır, kıza karşı… Read more »

L1n
Guest
L1n

“Güçlü erkek,kibar olur.”

Abi bunu neye dayanarak söylüyorsun merak ettim. Yapılan araştırmalara göre kibar olan erkeklerin testosteronu düşük aksine kibar olmayanların(barzo değil ) testosteronu fazla.

Üstelik kibarlık,ülkemizde oldukça zayıf görülen hareket maalesef.

Kaldı ki kıza niye kaba davranmayalım? Eğer o kızı nextleyeceksen ve birdaha işin olmayacaksa siktir bile çekebiliriz? Kadınlar yeri gelince acımasız oluyor,biz niye olmayalım? Geçen kız saygısızlık yaptı.Yav kaybol amk dedim akabinde sarsılan egosundan ötürü arayıp durdu.Ben de kafadan nextlediğim için bir sorun olmadı.Bunlar ara ara yapılması gereken şeyler.

Anlıyorum,feminist medyanın saldirisi ve bazi elemanlar yüzünden bunlara dikkat ediyorsun ama beta davranışlar olarak yansıyabilir arkadaşlara.

Mahmut Abi
Admin

Testosteronu yüksek erkeklerin genelde de sosyal statüsü yani gücü düşük olur. Bu yozlaşmış ülkede kibarlığa nasıl bakıldığı önemli değil, istiyorsan nazik de. Güçlü adamlar sessiz, arka planda ve yüzeyde nazik olurlar. Kaldı ki kıza niye kaba davranmayalım? Eğer o kızı nextleyeceksen ve birdaha işin olmayacaksa siktir bile çekebiliriz? Kendi kuyruk acını başkasından çıkarmak istiyorsan istersen çek ama istediğin kadar siktir çek aşağılık kompleksine ilaç olmaz. Geçen kız saygısızlık yaptı.Yav kaybol amk dedim akabinde sarsılan egosundan ötürü arayıp durdu.Ben de kafadan nextlediğim için bir sorun olmadı.Bunlar ara ara yapılması gereken şeyler. Sen sanırım 20 yaşına geldin ama kafa hala 16 yaşında… Read more »

14.Luis
Guest
14.Luis

hocam yozlasmis ulke ve ekonomik olarak geride falan demeniz dogru degil.
vatanimi cok seviyorum ve baska ulkede yasamanin dogru olmadigini dusunuyorum.

ozellikle eksiden @Machiavellian da benle ayni fikirde cok sagolsun

sizler neden hicbir sey begenmiyorsunuz anlamadim?

Yabgu
Guest
Yabgu

Kardeşim vatanı sevmekle ekonomi kötü demek çelişen şeyler değiller.
Kötü demek doğru değilse nedir doğrusu, ne diyelim çok iyi diyince iyi mi oluyor/olacak?

Mahmut Abi
Admin

Turkiyeyi ben de seviyorum ama insanin yasamak icin daha guzel yerler var demesi Turkiyeyi sevmemesi anlamina gelmiyor. Ulkenin kotu yonlerini soylemek de sevmemek anlamina gelmez. Ben objektif gozlem belirtiyorum. Turkiye maalesef Asyadaki belli basli ulkelerin ekonomik ve kulturel olarak gerisinde kaldi. Ve hayir bunun tek sorumlusu bazilarinin sandigi gibi son iktidar da degil.

Ben Turkiyeyi begenmiyor degilim daha begendigim yerler var. Burada kalip yasamak da iyi fikir kalip da gitmezsem uzulmem. Ben o Turkiyeden bilmem ne olup gitmek tayfasindan degilim o nedenle siz diye gruplama.

Fakat herkese bir donem yurt disinda yasamayi tavsiye ederim.

L1n
Guest
L1n

ne yaptığını bilsen az demişsin derdin eminim.O lafımdan sonra 3 gündür telim susmuyor. Kuzu oldu.Çünkü hakkettiğini verdim,o kadar. Bir kelimeden akıl yaşımı tespit etmen de muazzam.Hemen yaftalıyorsun.

Israrla aynı şeyi yapıyorsun abi.Yaşın ilerledi ve artık kızın var.Üstelik feminen medyanın baskısından da bi nebze etkilendiğini düşünüyorum.Sana bok atmak haddime değil,sadece eleştiriye açık olduğunu biliyorum.

Konuya dönecek olursak kadınlar ciddi ciddi abartmadan hanzoluktan etkileniyorlar.Bunu deneyerekte gördüm.Günümüz jenerasyonu çok farklı emin ol.

Benim basarili ard arda yürümelerim sonucunda arkadaşım bana oyunumda ukalalık olduğunu benim ona ise tam tersi tavsiye verdiğimi söylediğinde bu paradoksa düşmüştüm.Neyse uzatmaya gerek yok.Kolay gelsin.

Mahmut Abi
Admin

ne yaptığını bilsen az demişsin derdin eminim.O lafımdan sonra 3 gündür telim susmuyor. Kuzu oldu. Sen tipik kadin onayi pesinde birisin. Aferin sana kuzu etmissin.

L1n
Guest
L1n

Öyle bir şey var mı diye özeleştiri yapmam gerek abi varsa düzeltirim.Kolay gelsin.

Victor
Guest
Victor

Eskiden efendi imajı çizdiğin kızla uğraşma, bu kızın gözündeki imajının artık bir önemi yok. Yeni bir kıza yürümek çok daha verimlidir. Bu kıza yardım taleplerini bir bahane ile kibarca reddetmen dışında özel bir çaba harcamana gerek yok.

Kıza karşı bir şey hissetmiyorum öz saygım adına böyle bir karar almak istiyorum. Hayır, kıza karşı bir şey hissetmediğini varsaysak bile onun onayına ihtiyaç duyuyorsun. Özsaygını düzeltmenin yolu bundan sonraki kızlara doğru davranmaktır, bu kıza yönelik düzeltme çabaların hemen her zaman onay ihtiyacı temellidir.

İşte aradığım, içimdeki saplantıyı bana farkettiren bakış açısı bu! Teşekkürler Mahmut abi!

Chill man
Guest
Chill man

Mahmut abi testosteronu fazla oln erkeklerin statüsü nasıl düşük oluyor? İyi de iş hayatında yukarılara tırmanmak için bu hormon şart değil mi?

Mahmut Abi
Admin

Şart değil mi ne demek? Miktar farkı var, yok – var diye bir olay değil.

İş hayatında yukarı çıkmak için zeka, eğitim ve en önemlisi çalışkanlık daha önemli.

padfoot
Guest
padfoot

Yer yer iyi çocuk davrandığım olabilir. Ben şunu merak ediyorum, babamla ilişkim mükemmel değil. Hatta ben üniversiteye gittiğim zamanlarda arayıp sorar beta seviyesinde. Bilmiyorum annem daha çok dövdüğüyle büyüdüğüm içinmi bilmiyorum, babamla göz göze temas kurarken zorlanıyorum. Ama iş yerinde benzer yaşta adamlarla sıkı fıkı olabilirken, işte bilmem Hasan Abi, bilmem ne abi, babamla bu bağı kuramıyorum. Babamın sayko umursamaz alfa olmasından değil, adam seviyor, evlat diyor ama çocukluğumdan beri en çok annem dövmesine rağmen -babam birkaç defa dövmüştür ama sağlam dövmüştür- babamla bir şekilde bağlar koptu, zaten sakin bi çocuktum. Yani bu bağın kopması niye. Şuan ne annemle ne… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Yani bu bağın kopması niye. Buna herhangi birinin cevap verebilecegi kadar bilgi vermemissin.

Şuan ne annemle ne babamla sevgi ilişkisi kurasım gelmiyor içimden. Yasin kac? Yetiskin bir erkek anne ve babasiyla cok buyuk bir sevgi iliskisi kursa ne olur kurmasa ne olur. Artik eskisi gibi cocuk degilsin ki.

Problemi cidden anlayamıyorum :)) Ergenlik olmasin? Bugunlerde universite genelde ergenligi uzatma kampina dondu de.

padfoot
Guest
padfoot

Üniversite 3 şuan ama 3 sene geç girdim abi.

“Yetiskin bir erkek anne ve babasiyla cok buyuk bir sevgi iliskisi kursa ne olur kurmasa ne olur.”

Hiç böyle düşünmemiştim.

BerkunQ
Guest
BerkunQ

Burda bi yanlış var bu arada, eğer aklımdaki yazıldıysa. Babasıyla kopuk bağ diyor. Benim babam beta, bunun neyinin maskülinetisini alayım, elbette babam gibi olmıcam. Babamla yaşıt adamlarla çalıştığım yerlerde samimiyetim var, erkek muhabbeti yapıyorum, hatta kral taşak muhabbeti yaparım ama bu adamla öyle bir bağ gelişmedi amına koyim, eee napayım? Eğer salt biyolojik babanla bir bağdan söz ediliyorsa traş o iş. Baban betaysa, parasını yönetemiyorsa, karısı laf ettiğinde, dırdır ettiğinde -ki annemde çatlaktır, sinir hastası -Türkiye’de ki büyük çoğunluğun anası gibi- tabikide o anne babadan örnek almıcaksın. Yani baban mal veya beta olduğun için bağ olmadığı zaman direkt feminen buyruğa… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Babamla yaşıt adamlarla çalıştığım yerlerde samimiyetim var, erkek muhabbeti yapıyorum, hatta kral taşak muhabbeti yaparım ama bu adamla öyle bir bağ gelişmedi amına koyim, eee napayım? Bazı şeyler sizin için yazılmıyorsa altına benim durumum bu değil” diye yazmanızın manası ne? Dünya sizin etrafınızda dönmüyor, her konu sizinle alakalı değil.

BerkunQ
Guest
BerkunQ

Hitabın kime olduğunu sormuştum.

Sjdbeb
Guest
Sjdbeb

Bazı şeyler sizin için yazılmıyorsa altına benim durumum bu değil” diye yazmanızın manası ne? Dünya sizin etrafınızda dönmüyor, her konu sizinle alakalı değil.

Berkunq bu durumda degil diye boyle adamlar yok degil.gayet mantikli bir sey sormus.konuyu bilmiyorsun ya da kendin bile yazmadigin yazida yanlisliklar var diye niye soruyu carpitmaya calisiyosun?adamin babasi betanin dibiyse bag kurmasi yanlis olabilir.onunla anlasabilmesi farkli rol model almasi farkli.soruya net cevabin yoksa yazmayiver.zor bisey degil

Revealling
Guest
Revealling

Bu yazıda bahsedilen olay radikal, aşırı uçlara gitme eğilimi. Babanın bi iki hatasından nefret ediyorsun diye bütün karakterini genelleyerek öyle olmayacağım ben demek yanlış. Çünkü yaptığı her şey yanlış değil fakat erkekler babasının tam tersi olmaya çalışıyor. İyi yönleri alırsın kötü yönleri atarsın. Babana nefret duyduğun için beta davranışlar genellemesi yapıp alfa oğlu alfa olacağım diye çok sert bir adama dönüşmen de olası diyor bu yazı. Baban harika bir adam demiyor, iğrenç bir adam da demiyor ama bu yaptığı her şeyi yanlış yada yapılmaması gereken bir şey olduğunu da göstermez diyor.

Murat
Guest
Murat

Kadının bizi “Efendi Erkek” olarak gördüğünü nasıl anlarız? 1 yil once beni reddederken “Fazla iyi birisin” demişti.Bu laf beni efendi gördüğünün işareti midir?

Dex
Guest
Dex

Sen yazıda yazan özelliklere sahipsen kadın da zaten görüyordur bunu o yüzden bu soruyu kendine sor önce. “Fazla iyi birisin.” diyerek bunu söylemiş zaten. Ama ne anlamda iyi? Örneğin; iyi ve kibar bir erkek olmak kötü bir şey değildir. Burada “iyi” olmak kavramı kendini düşünmeden sürekli başkalarını düşünmekse orada sıkıntı var. İyi ya da efendi erkek sendromunun en büyük özelliği sürekli karşı tarafı düşünüp, kendinden yemektir. Onay arayışına girmektir. Haklı bulduğun şeyi savunamamaktır mesela. “Tartışma çıkmasın, karşımdaki kırılmasın üzülmesin.” düşüncesi bunlardan biri mesela. Aslında iyi erkeğin tanımı bence güçsüz ve pasif erkek oluyor. Ama burada çoğu kişi iyi erkeğin zıttını… Read more »

ID-44100
Guest
ID-44100

Birde değişmeyi becerebilsem… Gerçi 22 sene böyle büyütüldük doğruyu böyle bildik 1 senede toptan değişmek zor ancak -mış gibi yapabildim…
Şu an tüm belirtileri taşıyorum en önemlisi yalnızlık 1 tane bile arkadaşım yok samimi olduğum.
Yıllarca belli bir zaman samimi olduğum arkadaşlarım benimle takılmayı bırakırlardı bir zaman sonra anlam veremezdim eskiden satıcı insanlar falan derdim. Tabi defolu benmişim…

no one of consequence
Guest
no one of consequence

Selam abi, No More Nice Guy kitabını okumaya başladım ve 6. bölümdeyim. Öncelikle herkese kesinlikle tavsiye ediyorum. İngilizcesi çok ağır değil ve aktiviteler de yapıldığında gerçekten işe yarayan şeyler. Karşılıklı iç dökmek için ‘safe person’ da olabilirim, ama anlamadığım bi şey var. Kitapta çocukluktan gelen terk edilme, yalnız bırakılma tecrübeleri yüzünden ‘iyi çocuk’ olmaya başladığımız söyleniyor. Buraya kadarı anlaşılabilir ama anlamadığım şey neden sadece erkekler? Ya da sadece erkekler üzerinden konuşulmasının sebebi kadınların doğasının normalde de iyi çocuk olan erkeklerin doğasına benzer olması mı?

Mahmut Abi
Admin

Feminen, itaatkar davranmak kadınların cinsel çekiciliklerini, hayatta başarılarını erkekler kadar sekteye uğratmıyor. Erkeklerin hiyerarşide yükselmek ve cinsel çekicilik için girişken olmaları gerekiyor ve buna ihtiyaçları kadınlardan daha fazla.

Ama pasif olmak kadınları da başka açılardan etkiliyor. Onların da problemleri yok değil.

no one of consequence
Guest
no one of consequence

Abi açıkçası ben, feminen ve itaatkarlıktan ziyade onay aramak, yalan söylemek ya da gerçekleri olduğu gibi söylememek ve sınırlarının olmaması/çok fazla taviz vermek olarak düşündüm ama bi’ biraz düşününce anladım ki bakıma bunlar kadınların doğasında da olan şeylermiş.

kinyas
Guest
kinyas

Benim cv. Altına kaşe imza mühür ne varsa vururum. Beta hareketlerimi bir nebze alfa hareketlerle değiştirerek bu zehirli kök bitkinin dallarını kesiyordum ama fark ettim ki yapmam gereken kökünden söküp atmak. Muhtemelen biraz acı ve boşluk hissi olacak ama yapılması gereken bu.

anon
Guest
anon

15 yıl sonra efendi erkek olduğumu öğrendim, Hakkınız ödenmez.

Sedat
Guest
Sedat

Peki piç erkek sendromunda yazar mısınız?

Protestan
Guest
Protestan

Güzel yazı. Umarım bu makale de Herkül’ün 12 görevi yazısı gibi silinip shopier’de 50-100tlden satılmaz. Gerçi secretmış yazar. Ellerine sağlık

Sedat
Guest
Sedat

No more mr guy türkçesi “efendi adamın kırılgan toksikliği” adında çıktı

Osman
Guest
Osman

Bursa’da bu sorundan müzdarip olan arkadaşlar bana yazsın bir terapi grubu kuralım. Bu işin başka çözümü yok. Selamlar

Mustafa
Guest
Mustafa

Abi selamlsr. Hayatımda duygulara onem veren 1 kadın gördüm o da arkadaşım zaten. Kiz duygulara, romantikligr falan cok önem veriyor. Sırf bu yuzden bir dönem bu kiz hosuma gidiyordu. Yani kizin şuan sevgilisi efendi erkek ve cok mutlular. Normalde ben de oyle biriyim ama yasadigim saçma sapan şeyler yüzünden gittikce degismeye başladım. Peki gerçekten duygulara önem veren biri kalmadı mi? Aslinda var am açık olayım. Kimi begensem duygusuz insanlar çıkıyor. Hem begendigim hem karakterimiz uyusan 1 kisi vardı dediğim gibi normal arkadaşım. Kiza kalsa ilk anda itibaren cok yumusak, duygusal ilgili olmam lazım ama kime baştan ilgi versem soguyor. Ne… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Ne yazdığın pek anlaşılmıyor ama kimi beğensen duygusuz çıkıyorsa neden sadece böyle insanlara çekiliyorum diye bir düşünmen lazım zira kimi beğensen duygusuz çıkmıyor, ya sen bilinçaltında özel seçiyorsun ya da sen o kadar salya sümük duygusalsın ki, normalde duygusal olan bir kız bile sana soğuk davranıyor (erkeğe yakışmayacak derecede duygusal olduğun için).

Hamdi
Guest
Hamdi

Efendi erkek olmak için neler yapmalıyız?

Mahmut Abi
Admin

Olmak için?

Hamdi
Guest
Hamdi

Doğru duydunuz.
Sorudaki kasrım sendrom veya burada kullanınan terimler, iğneleme vs değil. TDK anlamlarında “6. sıfat, mecaz ve 7. isim, eskimiş”te bahsedilen erkek modelini soruyorum. Böyle bir adam olmak için ne yapılmalı? Özellikle sizin fikriniz nedir?

Mahmut Abi
Admin

Burada yapmayı denilenleri yap.