Ayrılık Acısını Hızlı Atlatma Yöntemi

Not: Yazı ilişkileri kız arkadaşları tarafından bitirilmiş erkekler düşünülerek yazılmıştır. Erkek tarafı terk etmişse bu yazıyı üstünüze alınmayın. 

Erkeğin ayrılık / aşk acısını atlatması beceri isteyen bir süreçtir. Her ilişki bir gün biter, bitmeyen ilişki yok gibidir. Ve o gün geldiğinde erkekler alışkanlıklar, aradaki bağ, güzel anılar, partnerine yüklediği anlamlar yüzünden hayat kalitesini altüst eden acılılar  yaşayabiliyorlar. Daha kötüsü bu acılı süreç uzun olabiliyor. Bu uzun, acı çekilen dönemde erkeklerin hayattaki motivasyonları azalıyor ve tamamen atıl-verimsiz bir dönem geçirmelerine neden oluyor.

Gençlik yıllarda en boş geçirilen, insanın kendisine bile faydasının olmadığı zamanlar karşılıksız aşk beslenildiği ya da ayrılık acısı yaşanıldığı zamanlardır. Sadece gençlikte de değil, bir erkek ne kadar tecrübeli olursa olsun aşağıdaki şeyleri uygulamazsa kendini ayrılık acısı çekerken bulabilir.

Burada erkeklerin ayrılık acısı çekmelerine neden olan hatalarından bahsedeceğim. Bu hataları yapmaktan kaçınırsanız istenmeyen ayrılıkları az hasarla atlatabilirsiniz.

İşte erkeğin uzun, acılı bir ayrılık / aşk acısı yaşamasına neden olan hatalar:

1-Pratiği bırakıp kendini silahsızlaştırmak:

Bence ayrılık acısını en hızlı atlatmanın yolu kendini pratikten mahrum etmemek. Yazımın başında belirtmiş olduğum “her ilişki bir gün bitmeye mahkumdur” sözünü hatırlamalısın.

Erkek ve kadınların partner bulma süreçleri birbirinden çok farklıdır. Kızlar partner bulma sürecinde pasif kalabilme lüksüne ve rahatlığına sahiptir. Erkekler ise aktif ve çabalama hali içinde olmak zorundadırlar.

Yani senin ilişki sırasında kızlarla iletişim pratiğini kesmemen lazım (kadınlar da erkeklerle olan iletişimlerini kesmiyorlar). Bu pratiği azaltabilirsin ama kendini diğer, normal kızlardan izole etme. Bu durum iyi çocukların (efendi erkeklerin) hemen “ilişkiye saygısızlık” diyerek itiraz edebilecekleri bir durumdur. Ancak dikkat edersen aldatın, gidip diğer kızlara yazın demiyorum. Bunu yapmayın. Ancak kendinizi aktif tutun. 2 çocuk babası, işten eve gelip tüm gün Tv izleyen bir erkek gibi davranmayın. Çünkü oyunun bu kısmında kadın ve erkek eşit değil ! Bu durumda aynı davranmak eşitliğe değil, dengenin kadın tarafına ezici bir şekilde kaymasına neden oluyor. Senin kızla burada eşit olabilmen için, onun pasif kalarak sevgili bulamabilmesiyle mücadele edebilmen için aktif olman gerekiyor.

İlişkiye saygı göstermek adı altında başka kızlarla iletişimi kesen, hatta var olan normal (flört amaçlı değil) kız arkadaşlarıyla bile ilişkisini kesmiş erkek Atatürk’ün Gençliğe hitabesindeki “Tüm tersanelerine girilmiş, ordusu dağıtılmış” devlete benzer. Ordun silahsızlandırılmış ve dağıtılmıştır. Ve ortada savunmasız kalakalırsınız. Ayrılık olasılığında kızla duygusal noktada pazarlık gücünüzü kaybedersiniz ! Pazarlık gücünden kastım şu: İlişki sonrası size lazım olacak alternatiflerinizi yok ettiğiniz için başta ayrılık / aşk acısı olmak üzere her türlü darbeye açık hale gelirsiniz. Acı çekeceğinizi bildiğiniz için de kızdan ayrılmaya cesaret edemezsiniz, kızın anlamsız taleplerine daha fazla evet demek zorunda kalırsınız.

Kızlar özellikle ilişki sırasında ilişkiye saygı adı altında sizi silahsızlandırmak isterler, böylece onların taleplerine daha fazla cevap verecek psikolojide olursunuz, elinizin güçlü olmasını istemezler. Ama bir yandan kızların çoğu aynı şeye kendi hayatlarında dikkat etmezler. Sadece dikkat ediyormuş gibi görünürler. Sizin arkanızdan işler çevirdiklerini söylemiyorum. Kızın çevresinde normal arkadaşı sıfatında birçok kişi vardır, arkadaş sıfatında olmasa bile tanıdığı olarak çevresinde birçok erkek vardır. Bu erkeklerin arasında mutlaka kızdan işaret bekleyen, pasif konumda bekletilen partner adayları vardır.  Bu erkekler pasif konumda beklerler ve izin verildiğinde oyuna girerler. Ama sorarsanız “hayır sadece arkadaşım” derler ki bu bir yalan da değildir. Pek çok erkek için zaten arkadaş gibi olup kızın çevresinde bir süre takılmak, uygun şartlar altında onunla sevgili olmanın, sevişmenin ilk adımıdır. Kızlarda bu oyunu bilirler.

İlişkide silahsızlandırılmış bir erkek, ilişki bittiğinde doğal olarak acı çekeceğinden korktuğu için ayrılmaya cesaret edemez. Ve o noktaya gelip ayrılma yaşandığında ise olması gerekenden çok daha uzun acılı bir süreç onu bekliyor olacaktır.

Normalde o erkek için yeni kızlarla tanışmak, flört etmek kolay bir şey olsa bile buna tekrar alışana kadar acı çekmesi uzayacaktır. Çünkü biz erkekler ayrılık acısını en çok farklı güzel kızlar görünce unuturuz.

Tüm tersanelerine girilmiş, ordusu silahsızlandırılmış erkek kızdan ayrılır ayrılmaz oyuna tekrar dahil olmaz. Çünkü erkeğin etkili şekilde partner bulma süreci bir alışkanlık ve ivme kazanma meselesidir. Burada demek istediğim erkek flört ve kızlara yazma işine bir süre ara verdiğinde bu becerisi sandığınızdan çok daha hızlı şekilde geriler. Çünkü erkeğin bu tanışma, flört konusunu alışkanlık haline getirmesi gereken ve arkasına rüzgarı alıp bir ivme kazanarak başarılı olacağı bir süreçtir. (İvmeden kastım şu: Mesela 1-2 ay boyunca bol bol kızlara yazdınız ve elinizdeki sonuç 0’dı diyelim, ancak 3.aydan sonra sadece tek bir sonuç gelmez, birbiri ardına sonuçlar gelmeye başlar gibi. Çünkü ivme kazanılmıştır. Arkaya alınan rüzgarla hareket edilir. Hızlandıkça daha hızlı gidilir.)

Bu yüzden flört yeteneklerini evcilleştirme, kızı aldatma ancak performanstan da düşme. Bu adil bir durum. Sonuçta partnerini aldatmıyorsun. O da muhtemelen seni aldatmıyordur ama şundan eminim ki senden ayrılınca onay vereceği olası partnerleri çevresinde tutmaya devam ediyor.

2-İlişkinin rahatlığına alışmak:

Ortalama bir erkek olmayı vasatlık kabul eden bir erkek için yeni partnerler bulmak, flört oyununda aktif olmak mesai isteyen bir süreçtir. Belli bir mesai harcayıp kendi kalite standartlarını karşılayan bir partner bulunduğunda ise dinlenme moduna geçip kendimizi güvenli limana atarız. Bir süre sonra ilişkinin rahatlığına iyice alışırız.

Mesela erkeklerin terk edildikleri ilişkilerine üzülmeleri de aslında kendilerini güçsüz hissedip güvenli limana dönme çabası değil midir ? Çünkü kendilerini flörtün ve yaşamın dalgalı denizleri için yeterince güçlü, çalışkan hissetmiyorlardır. Üstelik araştırmalara gösteriyor ki uzun ilişki ve evlilik testosteronu düşürüyor. Düşen testosteron erkeğin mücadele ruhundaki azalma demektir. Bu da erkeğin gömülerek oturduğu rahat bir koltukta atalet hissetmesi gibi ilişkiye yapışmasını sağlayacaktır.

Erkek ilişkide kendini tembelliğe teslim eder “Şuan kollarımda güzel bir kız var, neden kendimi yorayım ki” diye düşünür. Artık o kızla ilişkisi tükenmiş olsa bile rahatlığını bozmaz ama bu rahatlık büyük bir bedelle gelir. İlişkinin rahatlığına fazla alışmak sonunda acıya neden olabilir.

3-Düşünülmemesi gereken şeyleri düşünmek:

İlişki bittiğinde kafanda o ilişkiye dair sana acı veren şeylerden kurtulmak istiyorsan şu 2 şeyi yapma (aramızda acıdan zevk alan kişiler varsa bu maddeleri dikkate almayabilir) :

  1. Kızın ne düşündüğü düşünme
  2. Kızın kimlerle görüşebileceği düşünme

Kızın o anki durumunuz hakkında ne düşündüğünü düşünmek sürekli olarak kafanda durum değerlendirmesi yapmana neden olur. Bunun yerine kendini dünyaya aç ve farklı şeyler yap.

Beynimiz her zaman en kötü ihtimali düşünmeye programlı olduğu için de diğer düşünmemen gereken şey kızın başka erkeklerle görüşme ihtimalidir. İlişki yaşadığı kızı başka bir erkekle görmek erkeğin canını çok yakan bir şeydir. Zamanında uzunca bir süre beraber yaşadığı kız arkadaşı evinden gitsin ve ilişki bitsin diye dua eden arkadaşımın çok şükür ilişkisi bittikten sonra kızı Beşiktaş’ta yeni sevgilisiyle beraber görünce 1 ay kadar berbat bir ruh halinde kaldığını biliyorum. Çünkü erkek ne kadar tecrübeli de olsa kendini pasifleştirdiği zaman böyle şeyler yaşayabiliyor. Bu tıpkı beraber anılar yaşadığın ve daha iyisini almak için sattığın araban başkasına geçince buruk hissetmek gibi bir şey. Yenisini alınca eskiyi unutuyorsun.

Kız arkadaşından ayrılan erkekler için belki de ayrılıktan daha büyük darbe kız arkadaşlarının başkasıyla beraber olduğunu bilmek, görmek oluyor. Bunu görmeye gerek yok. Acıdan zevk almıyorsan, bu riski en aza indirmek için senin de biran önce rahatlıktan pratiğe dönmen, çıkıp hayatına bakman gerekiyor. Gene bu riski azaltmak için sosyal medyadan kızı takipten çıkmayı unutma.

Yazar: Secret

Flört oyununda uzmanlaşmak ve sürekli olarak nasıl yeni, güzel kızlarla tanışacağını öğrenmek istiyorsan buradan eğitim setime ulaşabilirsin. Senin için aşağıya bana gelen yüzlerce okuyucu yorumundan bir tanesini bırakıyorum:

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Centilmen Kulübü

Secret kendini daygame ve kadınlarla ilişkiler konusunda kişisel gelişime adamış bir kişidir. www.centilmenkulubu.com sitesinin sahibi ve kendine bu konuda bir misyon edinerek tüm tecrübeleri ışığında yazdığı iki kitabını da bu site üzerinden okuyuculara sunmaktadır.

227
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
54 Comment threads
173 Thread replies
10 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
71 Comment authors
BonoDrDrunkenAbadakiChukySeoul Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Kaptan
Guest
Kaptan

Bir kadının ilişki içinde iken tabak çevirmiyorsa bu onun etik ve ahlâkî değerlerinin hipergamisinin önüne geçtiğini gösterir ama genel olarak kadınlar ilişki içinde dahi olsa çevrelerinde uydu bulundururlar arada bir yem atarak uydularını beslerler, ne zaman hayatımda ki tek kadın sensin moduna girdim her şey boka sardı çünkü kadının rekabet tutkusu kalmamıştı galiba kadınlar kendinizi ona adayınca sizin tercih edilmeyen biri olduğunuzu düşünüyor çarpık işleyen bir algıları var her zaman kadında rekabet duygusunu canlı tutmanız lazım biraz bencillik her zaman iyidir

Tyler
Guest
Tyler

O kadar haklısín ki kadınlar rekabeti sevmekten kasít erkeğinin begenilmesini ister o kadar kişi beğeniyor ama benim imajı vermek için ne zaman kadininiza odaklanıp gözünüz hiçbir şey görmezse flört işlerinde paslanmaya çevrenin azaldığına şahit oluyorsunuz

Memati
Guest
Memati

Merhabalar, hangi tarafın ilişkiyi bitirdiği farketmeksizin ayrılık olduğunda bende bir üzüntü oluyor hocam üzülüyorum yani bu normal mi yoksa bir beta davranışı mı?

Mahmut Abi
Admin

Saçmasapan sorularda bugün. Beta olacağım korkusu ile ödlek oduna döneceksiniz.

Terk etmek zordur, insanı üzer.

Memati
Guest
Memati

Peki nextleyip ayrıldığımız kız geri dönüp tekrar birlikte olmak istediği durumda ne yapmamız gerekiyor? Kabul edip etmeme durumu ne olur?

Mahmut Abi
Admin

Size bağlı ben nereden bileyim? İstersen bir şans daha verirsin, istemezsen vermezsin.

Tamer
Guest
Tamer

Uzun süre sevgilisi olmamış ve ilişkiler konusunda çok aktif olmayan bir erkeğin, bir kadınla tanışmasından ve onunla belli dönem sevgili olduktan sonra ayrılması da çok acı. Mesela giden sevgiliye üzülmüyorum ve diyorum ki kendi kendime, aradaki ilişkinin büyüsü bozuldu ve bitmesi gerektiği için bitti. Ayrılmayı kafam gayet mantıklı buluyor fakat sevgilisiz geçen uzun bir boşluktan sevgili aşamasına geçen ve tekrar boşluğa geri dönen insan atlatmakta zorluk çekiyor. İnsan tekrar boşluğa düşmeyi kabullenemiyor sanırım.

Tabak çevirme konusunda zayıf olan erkeğin tek ilacı zaman mı ?

Mahmut Abi
Admin

Kendini günlerce aç bırakanın bir öğün yemeğe muhtaç olması ve o yemeği zor unutması harici bir olasılık var mı? Zamanla geçer ama böyle bir adam hayat boyu böyle yaşayıp ölebilir.

Seize
Guest
Seize

Mahmut Abi yeni ayrıldığım eski sevgilimle ayrılık konuşması yapmam yas sürecim için faydalı olur mu? İçimde kalmasın istiyorum bazı şeyler, “ya ölürse” diye düşününce bir korku kaplıyor ve de.

Mahmut Abi
Admin

Terk edilen sensen bunu içinde kalmasın diye yapmıyorsun. O konuşmayı yaptığında hüzünlenecek, fikri değişecek umuduyla yapıyorsun. Türk filmlerinin zararlı etkilerinden biri. Genelde de ters teper.

Seize
Guest
Seize

Terk eden benim ama yine de ona karşı hala duygularım var. Ayrılık sonrası bir kaç gün boyunca arayıp durmuştu, en sonunda net bir şekilde konuşmayı istemediğimi belirtmiştim ve delirip ağlamaya başlamıştı “keşke aklımdan silinsen” diye bağırıyordu sonra suratıma kapattı ve her yerden engelledi. Ayrıldığım için pişman değilim çünkü boku çıkmış bir ilişkiydi ama en azından buluşup içimi dökseydim diyorum, konuşmadığım için pişmanım açıkçası.

Shib
Guest
Shib

Hiç sevgilim olmadı. Bunu çok kafama takmıyorum ve kompleks haline getirmiyorum. Kendim için çabalıyorum, zihnimi temiz tutmaya çalışıyorum. Doğru ve mantıklı düşünmeye, hareket etmeye çalışıyorum. Ama olmuyor mahmut abi. Bırak sevgiliyi, ben flört ettiğim kadınları bile unutmakta zorluk çekiyorum. Konuşuyoruz, takılıyoruz, güzel zamanlar geçiriyoruz, bir şeylerde yolunda gitmiyor flört evresi sevgiliye dönmeden bitiyor. Flört ettiğim kızı 20 gündür kızı çıkaramıyorum aklımdan. Çok sık kadınlarla tanışma fırsatım olmadığından olsa gerek. Kız bilse hâlâ aklımda olduğunu kıçıyla güler herhalde. Tek bir kez profiline bakmadım, mesaj atmadım. Ama zihnimden bu betalığı nasıl atacağım ? Sevgilim yokken böyle acı çekiyorsam sevgilim olduğunda ne yaparım… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Yazdığın yazıya bak, hiç ayrılık yaşamamışsın ki ayrılık acısı çekeceksin? Birincisi bu sevgilim olmadı zırlamasını bırak. İkincisi de sevgilinin olmamaış olması ile bir flörte 20 gün kafayı takman arasındaki sebep sonuç ilişkisini doğru kur. Hiç sevgilisi olmayan adamların çoğu alt tarafı flört ettiği kızı 3-4 gün canı sıkılarak unutur. Seninkisi aşırı ve sevgilin olmadığı için böyle değilsin, böyle zayıf olduğun için kızlarla bir ilişki kuramıyorsun. Senin temel derdin, bir kızla görüşmeye başladın mı, tüm duygusal varlığını kıza bağlayacak kadar duygusal yatırım yapmak. Duygusal yatırım sevmek değildir, düşünmek, gündüz düşü kurmak, olacak mı diye korkmak, iyi zamanlarda kendini aptalca zevke daldırmak,… Read more »

Gonzalo
Guest
Gonzalo

Merhaba Mahmut abi, 5 gün önce uzun süreli ilişkim bitti. Bitiren taraf bendim, kız arkadaşım çabaladı ben ayrılmayayım diye ama çabalarken bile aynı şeyleri savunduğu için terk ettim. Etrafa cinsellik yayan giyimi oluyordu. Ben de hoşuma gitmediğini rahatsız olduğumu söylediğimde, ” Benim giyimime karışamazsın, kısıtlayamazsın, vücut benim vücudum, git kendine tasmalı köpek bul o ben olmayacağım ” dediğinde orda ayrıldım ve arkamdan geldi çabaladı baya ama ben durduğumda konuşmak için bana ” sen beni koşullu seviyorsun, beni değiştirip sevmeye çalışıyorsun, beni değiştirme, karışma, kısıtlama, ” dediğinde ben de ” seni kısıtlamıyorum bana uymadığın için senden ayrılıyorum ” dedim ve her… Read more »

Mahmut Abi
Admin

”Benim giyimime karışamazsın, kısıtlayamazsın, vücut benim vücudum, git kendine tasmalı köpek bul o ben olmayacağım ” dediğinde orda ayrıldım Doğru yapmışsın.

”sen beni koşullu seviyorsun, beni değiştirip sevmeye çalışıyorsun, beni değiştirme, karışma, kısıtlama, ” dediğinde Manipülasyon bu. Neye benziyor biliyor musun? Senin sürekli kızlara yiyecek gibi bakman yüzünden seni terk eden kıza “sen bana karışamazsın, istediğime bakarım” demene ve sonra da “sen beni koşullu seviyorsun” diye saçmalamana benzer. Aynısının kız versiyonunu saçmalıyor.

kızın beni arayıp özür dilemesini ve daha dikkat edeceğim demesini bekliyorken buluyorum kendimi. Sence bu tarz düşüncelerim doğru mu? Doğru değil ama normal. Fakat sen bu kızı bir daha alma.

Martinez
Guest
Martinez

Merhabalar, ilişkim biteli neredeyse 1.5 ay oluyor. İlişkim ise 2 ay gibi sürmüştü. Partnerimle cinsellik de yaşamıştık. Şu anda kızı nasıl tavladığımı, nasıl bu kadar ileriye götürebildiğimi anlayamıyorum. Neler yapmıştım, hangi mesajları yazdım, nasıl yazıştık, nasıl spontane gelişti, nasıl p*ç bir şekilde konuştuğumu hiç hatırlıyamıyorum. İşin kötüsü ayrıldığımız için mesajları da silmiştim. Bu yüzden de flört, kızlarla konuşma gibi yeteneklerimi kaybettiğimi düşünüyorum. Bir dahakinde herhangi bir kızda nasıl bu kadar bu noktaya getirebilirim hiç bilmiyormuşum gibi bir hissiyat var içimde. Özgüvenim düşmüş bulunmakta. Bir dipnot olarak da şunu belirteyim ben 4 senedir antidepresan kullanıyordum ve kullandığım son zamanlarda artık kendimi… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Her ilişkinin bir gün biteceğini nasıl içselleştirebilirim? Buna kafayı takan milyonda bir olmayı nasıl becerdin sen?

Krebphx
Guest
Krebphx

Abi selam. Geçen hafta 7 aylık ilişkim bitti. Kısaca bahsetmek gerekirse ikimiz de 21 yaşındayız, ben tip olarak ortalama veya biraz üstü, çok kişiyi tanısam ve konuşsam da aslında çok da dışa dönük olamayan biriyim. İlişki de en umursamaz ve rahat oldugum bi dönemde başladı. Kız ise içine dönük ve sakin biriydi. Ailesi ayrı, biraz da sorunlu bi kızdı. Kendi gibi ailesi ayrı birçok arkadaşı varsı. Şunu da belirteyim kız ve benim için de yaptığımız her şey ilkti. Arkadaş ortamı ve benim de adımımla başladı. Kız da benden baya hoşlanmıştı, başlarda yanımda büzülüyodu ve utanıyodu, utanma olayı aylarca devam etti… Read more »

Mahmut Abi
Admin

İlişki de en umursamaz ve rahat oldugum bi dönemde başladı. Erkek böyle olduğunda çekici olur ve daha çok kız onu kafeslemek ister. Ama alfa başlayıp ilişkide betalaşmak diye bir şey de var. Maharet zaten hep başındaki gibi kalmak ki gayet mümkün aslında. sorunların çoğu hatta tamamı benim instada başka kızları beğenmem Gereksiz sorun yaratıyorsun, instayı kız gibi kullanmayın. kız başından beri ilişkiyi istemediğimi ve biteceğini düşündü Kızların bir miktar bundan korkması iyidir ama bu instada başka hatunları beğenerek sağlanmaz, rahat ve güvenli olmaya devam ederek sağlanır. kız üzülüp, ağlayıp kendini geri çektikten sonra açığa çıkıyordu ve hep ben gönlünü almaya… Read more »

yasin
Guest
yasin

Dostum seninle tanışmak isterim benzer şeyler yaşıyoruz bazı şeyleri sendede gördüm bu konuyu seninle konuşmak isterim bana gmailden ulaşır mısın k8984841@gmail.com

binyuzyirmiiki
Guest
binyuzyirmiiki

Kız arkadaşımla ayrıldık hiçbir şey olmamış gibi eve gittim o gün ama çok şey oldu. Eve gittim dün ne yaptıysam aynısı yapmaya çalıştım, denedim. İşimin ortasında bir anda dümdüz önüme bakıyor 10-20 dakika dalıyorum konsantre olmaya çalışıyorum,gerçekten olmuyor. Böyle yapmalısın düşünmemelisin diyen bir çok video izledim deniyorum ama engel olamıyorum, işlerime odaklanamiyorum, berbat bir durumdayım ne yapmalıyım?

Mahmut Abi
Admin

Beklemelisin. Eğer uzun bir ilişkiyse ilk bir hafta kilitlenirsin, sonra iyileşme evresi ilişkinin uzunluğuna göre 1 – 10 ay sürer.

Zerkesh
Guest
Zerkesh

mahmut abi selam. kız arkadaşımdan ayrılmayı düşünüyorum. çok aktif ve çok enerjik biriydim ama bilincinde olmama rağmen oneitis yaptım. kendimi tamamen izole etmekten ziyade bayağı azalttım. ondan hoşlanan çocukla aynı okulda okuyor ve arkadaşız diyor. perşembe günü 2 kız bir de bu pasif oğlan ile buluşacaklar. pasif derken gercekten çok kırmızı alarm bir cocuk. tam bir beta, kıskandığım için söylemiyorum cidden. bugün de Tuğçe adında ondan pek haz etmeyen sürekli ortamın fırlama kızı artık akşamları buluşalım demiş ve bende tamam gidebilirsin demiştim. fakat haftalar önce bu kıza mesafe koyduğunu ama bana telefonda ‘bana iyi davranınca reddedemiyorum gibi cümle kullandı. aslında… Read more »

Mahmut Abi
Admin

pasif derken gercekten çok kırmızı alarm bir cocuk. tam bir beta, kıskandığım için söylemiyorum cidden. Doğru zamanda doğru yerde bekleyen betaların arada bir sıraları gelir. Ama asıl önemlisi, senin kız arkadaşın yedeğini tutuyor ya da senin ilginle yetinmiyor. Bir kere senin ilginle yetinmeye görsün, bu adamla olmaz başkasının ilgisine kanar.

aslında her hatamın farkındayım ama lütfen bir abimiz olarak bana tavsiye vermeni istiyorum. gerçekten büyük bir hata yapmadan bu yorumumu gör Mahmut abi. Bir kızı kafa rahatlığınız için bile terk edebilirsiniz, hata yapmak ne demek? Alt tarafı muhtemelen hayatından zaten uçup gidecek kız arkadaşını terk ediyorsun, 3 çocuğunun anasından boşanmıyorsun.

Nail
Guest
Nail

hangi koşulda olursa olsun bir erkek olarak ayrılıp pişman olmak ve yeniden başlamak istemek kıza muhtaç görünmeye sebep olur mu, yeniden olunursa eski çekim tamamen ölür mü, yapılacak iş mi?

Mahmut Abi
Admin

bir erkek olarak ayrılıp pişman olmak ve yeniden başlamak istemek kıza muhtaç görünmeye sebep olur mu Kız yeniden birleşmek istemediği an iletişimi kes kuralı uygularsa ya da kız evet deyince ekstra ilgi göstermeye başlamazsa hayır. Peşinden koşarsa evet.

yeniden olunursa eski çekim tamamen ölür mü Ayrılık eski çekime darbe vurur zaten, yeniden eskisi gibi olma ihtimali artık hiçbir zaman tam değil.

Bir de neden ayrıldığın önemli. Ciddi saygısızlık yüzünden ayrılıp sonra geri dönersen karşındaki tabii ki seni küçümser. Kim küçümsemez ki?

Nail
Guest
Nail

sosyal medya konusundaki sınırlarımı sorgulamaya başlamıştı ve eskiden kabul ettiği şeylere katlanamadığını söyledi. hiçbir şekilde kural istemiyormuş. bu şekilde olmaz dediğimde beni caydırmak için uğraştı, çerçevemi esnetmeye çalıştı. bir miktar orta yollu gittim. ama çok geçmeden “katlanamıyorum” diye mesaj atınca fazla uzatmadan ayrıldım. aynı günün gecesi de bana aldığı bilekliği takıp takmadığımı sorduğu bir mesaj attı, sadece hayır dedim, sonrasında da benimle ilgili şeyleri saklayacağını belirten bir mesaj attı ben de tamam deyip geçtim. bir yanım yazsa da zor diyor, diğer yanım da “bu kız bana değer veriyor olabilir mi?” diyor. sen ne düşünüyorsun mahmut abi, buradan ne çıkar?

Mahmut Abi
Admin

Sosyal medya konusunda muhtemelen geri adım atmayacak sen de dönersen tükürdüğünü yalamış olacaksın. Yani yok.

Ayrıca sevilme açlığınızla ( “bu kız bana değer veriyor olabilir mi?”) karar vermeyin, erkek gibi bu kız benim ilgime ve sevgime değer mi diye karar verin.

Nail
Guest
Nail

no contact her zamanki gibi çalıştı. dün öğle vakti bir mesajla hesaplarını kapattığını söyledi ve barışmak istediğini, bunun için de emin olmak için birkaç güne ihtiyacı olduğunu söyledi. kararlı olduğun sürece deneyebiliriz dedim. “bu kız benim ilgime ve sevgime değer mi” farkettim ki bu kıstastı ilişkinin başında koruduğumuz gibi ilişki boyunca da korumayı unutmamak gerek. teşekkürler.

Mahmut Abi
Admin

no contact her zamanki gibi çalıştı Kadının geri dönmesi açısından iletişimi kes her zaman çalışmaz. Sizin hızlıca iyileşip yeni limanlara açılma ve kadının geri gelme ihtimallerini arttırır.

Ahmet
Guest
Ahmet

Mahmut abi. Eski sevgili nasıl geri döner kitabını okuya okuya bağışıklık geliştirdim. Kendimi kötü hissettiğimde açıp okuyorum terapi gibi geliyordu ama artık etkisini yitirdi. Yenisini yazsanız çok iyi olur. Satın almak için bekliyor olacağım 😅 Ayrılık sonrası işe hobilere yeni şeyler denemeye yönleniyor olsam da bana en çok iyi gelen, yaşadığım olumsuz duygularla örtüşen şeyleri okumak oluyor. Ayrılık gibi makaleleri okumaya başladığımda farklı bir dünyada hissediyor ve herşeyi unutmuş gibi oluyorum. O rahatlık çok sürmese de bana gerçekten etkili oluyor. Bu şekilde ayrılık sonrası ilgili kitap ve yazıları okumak iyi hissetirdiği için iyileşmede de yardımcı olur mu görüşünüz nedir.

Mahmut Abi
Admin

Videoları dinle. Çoğu erkek bir de o şekilde terapi yapıyor.

Yalnız sen bu içeriği olduğun yerde kalırken kendini uyuşturmak için kullanmaya başlamışsın. Sakıncalı bir durum.

Seoul
Guest
Seoul

Mahmut abi yorumlarını bekliyorum ; Tam kendimin en üst şeylerimi yaşadığım döneminde bu kızla tanıştım. Sürekli tabak çeviriyodum popülerdim soyaldim lisemde çok güzel dönemler geçiriyodum ve bu kızla artkadaş olmaya başladık zamanla samimileştik ilişki ksımına evrildik . Derken bu kızla çok güzel zamanlar geçirdik biraz kötü zamanlar da geçirdik ama bu zamanları yaşadığım için pişman değil mutluyum sonuçta kaliteli bi tecrübe oldu benim için. Güzel seviyeli bi ilişkimiz vardı diğer ilişkideki tüm erkekler bi ilişkide ben kızlarda karşımdaki gibi olmak istiyolardı . 3 yıllık ilişkimden dün kendi kararımla ayrıldım bu kararı almam da çok şey sebep oldu saygısızlık olarak nitelendirdiğim… Read more »

Mahmut Abi
Admin

sürekli kendini bi haklı çıkarma isteği vardı ama inanılmaz bi şekilde bir şey siyahsa siyah olduğunu ona kanıtlasam bile kelime oyunuyla kendini haklı çıkartmaya çalışıyodu eski sorunlarımızı yüzüme vurmaya başladı 1-2 yıl önceki ilgisizsin gibisinden suçlamalar Sana olan ilgisi / sevgisi sönmüş. Bu sönünce de kıza batmaya başlamışsın. Sana ilgiliyken görmediği şeyler batmaya başlamış. O yaşta bunu uzatmanın anlamı yok. ben de gidersem onunla bir daha olmayacağımı söyledim o da bunu biliyodu Evet. Lisede tanıştığın kızla 99% bir yerde ayrılırsın. sanırım ayrılcağımızı bilmesine ve kendini buna hazırlamasından dolayı davranışları değişmeye başladı Hem o hem de dediğim gibi ilgisi azalmış. gözümü… Read more »

Seoul
Guest
Seoul

**gözümü açtım eskisi gibi ben taktik uygulamıyodum** bu kısmı ben değil o söylüyordu burayı ben yaklaşık 1.5 yıldır takip ediyorum ama öncesinde de bu tip oluşumlarda Mahmut Abi gibi insanları dinledim ve çok şeyi düzelttim ve artık bunlar benim bir parçam Şu an 1.5 ay oldu ayrılalı ve bu süre içerisinde bana 2 defa yazdı beni hiç sevmedin mi o kadar zamanımız geçti vs gibisinden ben de tartışmaya girmedim ve makul soruların varsa onları cevaplarım aksini konuşup tartışmayacağımı belirttim ve o da uzun uzun mesajlar yazdı ben de yanıtlamadım. Ardından ben artık yeni limanlara yelken açmaya başladım sosyal medyadan ve… Read more »

Mahmut Abi
Admin

1.5 ay oldu ayrılalı ve bu süre içerisinde bana 2 defa yazdı beni hiç sevmedin mi o kadar zamanımız geçti vs gibisinden ben de tartışmaya girmedim ve makul soruların varsa onları cevaplarım aksini konuşup tartışmayacağımı belirttim ve o da uzun uzun mesajlar yazdı ben de yanıtlamadım. Anladığım kadarıyla kızla bir daha bir araya gelme isteğin yok zira buluşma teklif etmemişsin. Ardından ben artık yeni limanlara yelken açmaya başladım sosyal medyadan ve bu arkadaşları vs gibi insanlar aracılığıyla öğrendi ve tekrar yazdı seni tanımamışım sen böyle miydin gbisinden gene cevaplamaya değer bir şey göremdiğim için cevaplamadım ve o günden beri bana… Read more »

Seoul
Guest
Seoul

Evet tam olarak öyle bazen dışardan bi gözle durumuma baktığımda piyasanın zorluğunun bu şekilde düşünmemi sağladığını farkediyorum.
Bırakıp gitmeye hazır olduğundan olduğunu sanmıyorum bi çeşit sen yapıyosan ben de yaparım ons göre gidiciyim ben de artık dönüyosan dön der gibi hissettim ben çünkü ilişkide olduğumuz zamanlar konuşurken de ben beklerim kafasında oluyodu o ben de ben beklemem seni mi beklicem derdim hep o da ben de beklemem madem sen böyle düşünüyosan olmuştu artık .
Aşırı bi cinsel isteğim de var buraya yazdıktan sonra bir kaç tabak ayarladım kendime ve özlem isteğim azaldı gibi sanırım sorun bu kısımdaymış .

Mahmut Abi
Admin

Senin piyasanın zorluğu konusunda seçme şansın yok maalesef. Kız arkadaşı olup da ayrılmak istediği halde ayrılamayan bir erkeğin var. Mecburen piyasaya çıkacaksın.

Seoul
Guest
Seoul

Bu yorumlardan sonra çıktım ve güzel bi hikaye oldu saha raporu olarak anlatmak isterim bunu nereye yazmalıyım ?

Mahmut Abi
Admin

Hikayeleri ilgili yazı altında yorumlara yazabilirsiniz.

Seoul
Guest
Seoul

Evet Mahmut Abi ben Seoul 5 ay sonra tekrardan burdayim uzerinden 5 ay gecti ayrildim suan bambaska bi yerde bambaska bi hayat yasiyorum iyi gidiyo cogunlukla ama bos kaldigimda ozellikle homesick durumunu yasadigimda cok vuruyo ne kadar gecti atlattim desemde vuruyo bu bir kac ay once cok daha sert vuruyodu suan da amerikadayim guzel bi yer de guzel bi hayatim var ama calisirken veya tek takilirken cok dusunduruyo sana yazdigim yazi durumunda abd ye gelemiyodum ama sonra bi sekilde onay aldim ve geldim ne yazicagimi da bilmiyorum ama yazmak istiyorum kafamda cok dolasiyor yalnizlik cekiyorum burda sanirim o eksigi kapatamadim… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Yorumlayacak bir şey yok. 3 yıllık ilişkinin unutması 6-8 ay sürer.

Mucer
Guest
Mucer

Abi selamlar gül gibi ilişkimi mecburiyetten bitirdim. Şu anda istemsizce duygusal bir ruh haline girdim. Ve ilişkimizi bitirmeden önce ikimiz de karşıya karşı kendimizi olabildiğince veriyorduk her şey güzeldi. Ben bunun üstüne bitirdim. Kafamda hep onu ne kadar üzdüğüm var ve gidip kızdan özür dileyesim geliyor. Onun beni bir beta olarak hatırlaması pahasına bunu yapmak istiyorum.
Hayatımda ilk defa ilişkimi bitiriyorum ve bu gerçekten acımasız hissettirdi. Burda kıza karşı özel bi histen ziyade herhangi bir insana bilerek acı çektirmiş gibi hissediyorum.

Kızlar ayrılığı nasıl en iyi atlatırlar?
Şu anda böyle hissetmem normal mi?

Mahmut Abi
Admin

Onun beni bir beta olarak hatırlaması pahasına bunu yapmak istiyorum. Betalıkla alakası yok ama kızın canını daha fazla yakar.

Kızlar ayrılığı nasıl en iyi atlatırlar? Kendini hatırlatmazsan daha kolay atlatır.

Şu anda böyle hissetmem normal mi? Normal.

Hulk
Guest
Hulk

Mahmut abi merhaba yaklaşık 2 aydır bir kızla ilişki içindeydim kızın enerjisi sohbeti her şeyi çok güzel süper vakit geçirdik fakat artık hayatında sadece evlilik ve çocuk yapmak istiyormuş öyle takılan bir kızda değil fakat ben de 25 yaşındayım ve evlilik için doğru bir zaman değil benim için ama bir yandan bu kızlada vakit geçirmek istiyorum tabi vakit geçirmeye devam edersem ve diyelim ki 5 ay sonra ayrılırsam daha acılı olur diye düşünüyorum ve bu kız da çok üzülür çünkü kız bana baya bağlandı ben de çok duygusal yatırım yaptım ilk başlarda o kadar duygusal yatırım yapmamıştım ve daha rahattım… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Direkt ayrılmak en mantıklısı da zaten kız seni terk etmiş. Sen bunu fırsat bilip ayrılacaktın.