Ayrılık Acısını Hızlı Atlatma Yöntemi

Not: Yazı ilişkileri kız arkadaşları tarafından bitirilmiş erkekler düşünülerek yazılmıştır. Erkek tarafı terk etmişse bu yazıyı üstünüze alınmayın. 

Erkeğin ayrılık / aşk acısını atlatması beceri isteyen bir süreçtir. Her ilişki bir gün biter, bitmeyen ilişki yok gibidir. Ve o gün geldiğinde erkekler alışkanlıklar, aradaki bağ, güzel anılar, partnerine yüklediği anlamlar yüzünden hayat kalitesini altüst eden acılılar  yaşayabiliyorlar. Daha kötüsü bu acılı süreç uzun olabiliyor. Bu uzun, acı çekilen dönemde erkeklerin hayattaki motivasyonları azalıyor ve tamamen atıl-verimsiz bir dönem geçirmelerine neden oluyor.

Gençlik yıllarda en boş geçirilen, insanın kendisine bile faydasının olmadığı zamanlar karşılıksız aşk beslenildiği ya da ayrılık acısı yaşanıldığı zamanlardır. Sadece gençlikte de değil, bir erkek ne kadar tecrübeli olursa olsun aşağıdaki şeyleri uygulamazsa kendini ayrılık acısı çekerken bulabilir.

Burada erkeklerin ayrılık acısı çekmelerine neden olan hatalarından bahsedeceğim. Bu hataları yapmaktan kaçınırsanız istenmeyen ayrılıkları az hasarla atlatabilirsiniz.

İşte erkeğin uzun, acılı bir ayrılık / aşk acısı yaşamasına neden olan hatalar:

1-Pratiği bırakıp kendini silahsızlaştırmak:

Bence ayrılık acısını en hızlı atlatmanın yolu kendini pratikten mahrum etmemek. Yazımın başında belirtmiş olduğum “her ilişki bir gün bitmeye mahkumdur” sözünü hatırlamalısın.

Erkek ve kadınların partner bulma süreçleri birbirinden çok farklıdır. Kızlar partner bulma sürecinde pasif kalabilme lüksüne ve rahatlığına sahiptir. Erkekler ise aktif ve çabalama hali içinde olmak zorundadırlar.

Yani senin ilişki sırasında kızlarla iletişim pratiğini kesmemen lazım (kadınlar da erkeklerle olan iletişimlerini kesmiyorlar). Bu pratiği azaltabilirsin ama kendini diğer, normal kızlardan izole etme. Bu durum iyi çocukların (efendi erkeklerin) hemen “ilişkiye saygısızlık” diyerek itiraz edebilecekleri bir durumdur. Ancak dikkat edersen aldatın, gidip diğer kızlara yazın demiyorum. Bunu yapmayın. Ancak kendinizi aktif tutun. 2 çocuk babası, işten eve gelip tüm gün Tv izleyen bir erkek gibi davranmayın. Çünkü oyunun bu kısmında kadın ve erkek eşit değil ! Bu durumda aynı davranmak eşitliğe değil, dengenin kadın tarafına ezici bir şekilde kaymasına neden oluyor. Senin kızla burada eşit olabilmen için, onun pasif kalarak sevgili bulamabilmesiyle mücadele edebilmen için aktif olman gerekiyor.

İlişkiye saygı göstermek adı altında başka kızlarla iletişimi kesen, hatta var olan normal (flört amaçlı değil) kız arkadaşlarıyla bile ilişkisini kesmiş erkek Atatürk’ün Gençliğe hitabesindeki “Tüm tersanelerine girilmiş, ordusu dağıtılmış” devlete benzer. Ordun silahsızlandırılmış ve dağıtılmıştır. Ve ortada savunmasız kalakalırsınız. Ayrılık olasılığında kızla duygusal noktada pazarlık gücünüzü kaybedersiniz ! Pazarlık gücünden kastım şu: İlişki sonrası size lazım olacak alternatiflerinizi yok ettiğiniz için başta ayrılık / aşk acısı olmak üzere her türlü darbeye açık hale gelirsiniz. Acı çekeceğinizi bildiğiniz için de kızdan ayrılmaya cesaret edemezsiniz, kızın anlamsız taleplerine daha fazla evet demek zorunda kalırsınız.

Kızlar özellikle ilişki sırasında ilişkiye saygı adı altında sizi silahsızlandırmak isterler, böylece onların taleplerine daha fazla cevap verecek psikolojide olursunuz, elinizin güçlü olmasını istemezler. Ama bir yandan kızların çoğu aynı şeye kendi hayatlarında dikkat etmezler. Sadece dikkat ediyormuş gibi görünürler. Sizin arkanızdan işler çevirdiklerini söylemiyorum. Kızın çevresinde normal arkadaşı sıfatında birçok kişi vardır, arkadaş sıfatında olmasa bile tanıdığı olarak çevresinde birçok erkek vardır. Bu erkeklerin arasında mutlaka kızdan işaret bekleyen, pasif konumda bekletilen partner adayları vardır.  Bu erkekler pasif konumda beklerler ve izin verildiğinde oyuna girerler. Ama sorarsanız “hayır sadece arkadaşım” derler ki bu bir yalan da değildir. Pek çok erkek için zaten arkadaş gibi olup kızın çevresinde bir süre takılmak, uygun şartlar altında onunla sevgili olmanın, sevişmenin ilk adımıdır. Kızlarda bu oyunu bilirler.

İlişkide silahsızlandırılmış bir erkek, ilişki bittiğinde doğal olarak acı çekeceğinden korktuğu için ayrılmaya cesaret edemez. Ve o noktaya gelip ayrılma yaşandığında ise olması gerekenden çok daha uzun acılı bir süreç onu bekliyor olacaktır.

Normalde o erkek için yeni kızlarla tanışmak, flört etmek kolay bir şey olsa bile buna tekrar alışana kadar acı çekmesi uzayacaktır. Çünkü biz erkekler ayrılık acısını en çok farklı güzel kızlar görünce unuturuz.

Tüm tersanelerine girilmiş, ordusu silahsızlandırılmış erkek kızdan ayrılır ayrılmaz oyuna tekrar dahil olmaz. Çünkü erkeğin etkili şekilde partner bulma süreci bir alışkanlık ve ivme kazanma meselesidir. Burada demek istediğim erkek flört ve kızlara yazma işine bir süre ara verdiğinde bu becerisi sandığınızdan çok daha hızlı şekilde geriler. Çünkü erkeğin bu tanışma, flört konusunu alışkanlık haline getirmesi gereken ve arkasına rüzgarı alıp bir ivme kazanarak başarılı olacağı bir süreçtir. (İvmeden kastım şu: Mesela 1-2 ay boyunca bol bol kızlara yazdınız ve elinizdeki sonuç 0’dı diyelim, ancak 3.aydan sonra sadece tek bir sonuç gelmez, birbiri ardına sonuçlar gelmeye başlar gibi. Çünkü ivme kazanılmıştır. Arkaya alınan rüzgarla hareket edilir. Hızlandıkça daha hızlı gidilir.)

Bu yüzden flört yeteneklerini evcilleştirme, kızı aldatma ancak performanstan da düşme. Bu adil bir durum. Sonuçta partnerini aldatmıyorsun. O da muhtemelen seni aldatmıyordur ama şundan eminim ki senden ayrılınca onay vereceği olası partnerleri çevresinde tutmaya devam ediyor.

2-İlişkinin rahatlığına alışmak:

Ortalama bir erkek olmayı vasatlık kabul eden bir erkek için yeni partnerler bulmak, flört oyununda aktif olmak mesai isteyen bir süreçtir. Belli bir mesai harcayıp kendi kalite standartlarını karşılayan bir partner bulunduğunda ise dinlenme moduna geçip kendimizi güvenli limana atarız. Bir süre sonra ilişkinin rahatlığına iyice alışırız.

Mesela erkeklerin terk edildikleri ilişkilerine üzülmeleri de aslında kendilerini güçsüz hissedip güvenli limana dönme çabası değil midir ? Çünkü kendilerini flörtün ve yaşamın dalgalı denizleri için yeterince güçlü, çalışkan hissetmiyorlardır. Üstelik araştırmalara gösteriyor ki uzun ilişki ve evlilik testosteronu düşürüyor. Düşen testosteron erkeğin mücadele ruhundaki azalma demektir. Bu da erkeğin gömülerek oturduğu rahat bir koltukta atalet hissetmesi gibi ilişkiye yapışmasını sağlayacaktır.

Erkek ilişkide kendini tembelliğe teslim eder “Şuan kollarımda güzel bir kız var, neden kendimi yorayım ki” diye düşünür. Artık o kızla ilişkisi tükenmiş olsa bile rahatlığını bozmaz ama bu rahatlık büyük bir bedelle gelir. İlişkinin rahatlığına fazla alışmak sonunda acıya neden olabilir.

3-Düşünülmemesi gereken şeyleri düşünmek:

İlişki bittiğinde kafanda o ilişkiye dair sana acı veren şeylerden kurtulmak istiyorsan şu 2 şeyi yapma (aramızda acıdan zevk alan kişiler varsa bu maddeleri dikkate almayabilir) :

  1. Kızın ne düşündüğü düşünme
  2. Kızın kimlerle görüşebileceği düşünme

Kızın o anki durumunuz hakkında ne düşündüğünü düşünmek sürekli olarak kafanda durum değerlendirmesi yapmana neden olur. Bunun yerine kendini dünyaya aç ve farklı şeyler yap.

Beynimiz her zaman en kötü ihtimali düşünmeye programlı olduğu için de diğer düşünmemen gereken şey kızın başka erkeklerle görüşme ihtimalidir. İlişki yaşadığı kızı başka bir erkekle görmek erkeğin canını çok yakan bir şeydir. Zamanında uzunca bir süre beraber yaşadığı kız arkadaşı evinden gitsin ve ilişki bitsin diye dua eden arkadaşımın çok şükür ilişkisi bittikten sonra kızı Beşiktaş’ta yeni sevgilisiyle beraber görünce 1 ay kadar berbat bir ruh halinde kaldığını biliyorum. Çünkü erkek ne kadar tecrübeli de olsa kendini pasifleştirdiği zaman böyle şeyler yaşayabiliyor. Bu tıpkı beraber anılar yaşadığın ve daha iyisini almak için sattığın araban başkasına geçince buruk hissetmek gibi bir şey. Yenisini alınca eskiyi unutuyorsun.

Kız arkadaşından ayrılan erkekler için belki de ayrılıktan daha büyük darbe kız arkadaşlarının başkasıyla beraber olduğunu bilmek, görmek oluyor. Bunu görmeye gerek yok. Acıdan zevk almıyorsan, bu riski en aza indirmek için senin de biran önce rahatlıktan pratiğe dönmen, çıkıp hayatına bakman gerekiyor. Gene bu riski azaltmak için sosyal medyadan kızı takipten çıkmayı unutma.

Yazar: Secret

Flört oyununda uzmanlaşmak ve sürekli olarak nasıl yeni, güzel kızlarla tanışacağını öğrenmek istiyorsan buradan eğitim setime ulaşabilirsin. Senin için aşağıya bana gelen yüzlerce okuyucu yorumundan bir tanesini bırakıyorum:

 

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Centilmen Kulübü

Secret kendini daygame ve kadınlarla ilişkiler konusunda kişisel gelişime adamış bir kişidir. www.centilmenkulubu.com sitesinin sahibi ve kendine bu konuda bir misyon edinerek tüm tecrübeleri ışığında yazdığı iki kitabını da bu site üzerinden okuyuculara sunmaktadır.

227
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
54 Comment threads
173 Thread replies
10 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
71 Comment authors
BonoDrDrunkenAbadakiChukySeoul Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Kaptan
Guest
Kaptan

Bir kadının ilişki içinde iken tabak çevirmiyorsa bu onun etik ve ahlâkî değerlerinin hipergamisinin önüne geçtiğini gösterir ama genel olarak kadınlar ilişki içinde dahi olsa çevrelerinde uydu bulundururlar arada bir yem atarak uydularını beslerler, ne zaman hayatımda ki tek kadın sensin moduna girdim her şey boka sardı çünkü kadının rekabet tutkusu kalmamıştı galiba kadınlar kendinizi ona adayınca sizin tercih edilmeyen biri olduğunuzu düşünüyor çarpık işleyen bir algıları var her zaman kadında rekabet duygusunu canlı tutmanız lazım biraz bencillik her zaman iyidir

Tyler
Guest
Tyler

O kadar haklısín ki kadınlar rekabeti sevmekten kasít erkeğinin begenilmesini ister o kadar kişi beğeniyor ama benim imajı vermek için ne zaman kadininiza odaklanıp gözünüz hiçbir şey görmezse flört işlerinde paslanmaya çevrenin azaldığına şahit oluyorsunuz

cem
Guest
cem

Herkese selam. Kısaca şunları söylemek istiyorum; Allah başta Mahmut Abi olmak üzere, bu site için emek veren tüm arkadaşlardan razı olsun. Her ne kadar arada sırada terslese de, Mahmut Abi bulunmaz nimet. O yüzden eleştirmeden ve kendinizi ifade etmeye çalışmadan önce anlamaya çalışın. Bana göre sitenin hata payı maximum %5 bu da her insanın ayrı bir dünya olmasından kaynaklanıyor. Mahmut Abi de müneccim değil nihayetinde ama müneccim olmaya çok da uzak değil 🙂 Bazı yazıların altında ki yorumlarda yazıyı yazan kişiye yönelik karalama ve hakarete varan yorumlar yapılıyor. Okumak zorunda olduğumuz bir site değil, hakaret edeceğine okuma ayrıl. Ama şu… Read more »

Wick
Guest
Wick

Mahmut abi redpilli keşfetmemi sağlayan Cenk hoca hakkinda düşüncen nedir sizin youtube kanalınızıda takipte kendisinin 125bin abonesi vardır.

Smash
Guest
Smash

Erkek tarafının terk etmesiyle ilgili bir yazı da yazılabilir mi acaba?

Javert
Guest
Javert

Benimde merak ettiğim konu bence gerekli.

MASCULIN
Guest
MASCULIN

Asıl bu önemli zaten.ama yazmıyorlar. Dertten ıssız adam alpere döndük

Kubilay
Guest
Kubilay

Eskiden tek bir kadına bağlı yaşar platonik aşıkken bile başka kız düşünmezdim. Artık 3-4 kızla flört ediyorum. 2siyle sevgili oluyorum… yani aşk acısı denen bir şeyi yıllardır yaşamıyorum. En son sevdiğim kız başkasıyla evlenirken yaşamıştım bunu.

Alfacık
Guest
Alfacık

Abi öncelikle selam. Ben 3 yıllık ilişkisi yeni bitmiş birisiyim. Bu ilişkinin ilk başlarında kırmızı hap sitesini görmüş ve oradaki yazıları okumuş ve kafamda bazı şeyleri oturtmuştum. Ancak ilişkide belli bir zaman sonra karşılıklı duyguların yoğunluğu ve uzun ilişkinin verdiği rahatlama ile salma evresine geçtim. Göt göbek büyüttüm 3 yılda 10 kilo aldım. Ben ki evlilik düşünmeyen adam okul bitsin de yuva kuralım kafasına girdim. Kız arkadaşımla sürekli gezen eğlenen bir çifttik. Birbirimizi de iyi anlardık ve aynı zamanda en yakın arkadaştık. Bir süre aynı evi bile paylaştık ancak bu pandeminin araya girmesi ile her şey daha da monotonlaşmaya başladı.… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Kızın birey olmak istiyorum diye anlattığı her şey 3 senedir tek bir adamlayım başka tadlar da istiyorum demek. Bu kızdan bu aşamada kız arkadaş olmaz. Zaten daha üniversite öğrencisisin asıl senin 3 senede bayıp yeni tadlara yelken açman lazım. Ama 2020 işte. Kızlar erkek gibi erkekler kız gibi. Bence bitirmek istemeyen adamın bitti demesi saçma. Seninle artık pek ilgilenmeyen kızın ilgisi artacak sanıyorsunuz ama vicdanen terk etmeyi göze alamayan kıza çıkış fırsatı veriyorsunuz. Ama senin durumun farklı. Bu hatun başkasıyla olmadıysa bile olmaya niyetli. O nedenle terk etmen iyidir. Sen de kızı bırak ve arada takıl. Kız seni aradığında buluşmak… Read more »

Haydar
Guest
Haydar

“vicdanen terketmeyi göze alamayan kıza çıkış fırsatı veriyorsunuz”
Mahmut Abi, burda söylemek istediğin ,halen vicdani bazı durumlar kızın kalmasını sağlıyorsa ve erkek halen o kızı istiyorsa,duruşunuzu değiştirerek,burdan işi çevirebilirsiniz anlamında mı söyledin?
İkinci bir konu ise;Bir süre ara verelim diyen kıza nasıl cevap vermeli? sonrasında nasıl bir yol izlenmeli?

Mahmut Abi
Admin

Demek istediğim kadınların duyguları iner çıkar ve inmişken kızın aklına ayrılık koyarsanız kız ayrılırsa şaşırmayın. Belki 5 gün sonra düzelecek kızı serbest bırakırsınız ve o arada bir şey olur geri gelmez vs. Bir kızı terk edecekseniz edin, yok blöf yapayım belki korkar derseniz genelde elinizde patlıyor.

Bir süre ara verelim diyen kızın amacı hop hop mu yoksa üstüme çok geliyorsun zamana ihtiyacım var mı ona göre ne yapacağın değişir. Eğer hop hopa benziyorsa itirazsız kabul et ve kızı bir daha sevgili olarak alma. Eğer ikincisi ise kızı boğmayı bırak.

aşksız adam
Guest
aşksız adam

Bir süre ara verelim diyen kızın amacı hop hop mu yoksa üstüme çok geliyorsun zamana ihtiyacım var mı ona göre ne yapacağın değişir. Eğer hop hopa benziyorsa itirazsız kabul et ve kızı bir daha sevgili olarak alma. Eğer ikincisi ise kızı boğmayı bırak. Abi ben çok boğdum ve ayrıldık. No contact için geç kaldım galiba ama sevseydi afedersin ağzına yapsam gitmezdi diyeceğim. Çok değer verdim oda biliyor. Ben seni hak edecek ne yaptım diyordu. Son mesaj ise “ne işi ne gücü bidaha sakın benimle işin olmasın yazıklar olsun” Yani iş konusunu söyledim. Memuriyet işim olmadı dedim terk ettin dedim zoruna… Read more »

Alfacık
Guest
Alfacık

Abi tekrar selam, bir güncelleme yapmak istiyorum. Biraz uzun oldu, umarım okuyup cevaplarsın. Biz bu kızla bir şekilde tekrar aynı ortama girdik, oralar uzun olduğu için geçiyorum. Bu bana iyi davranıyor gülüyor, aynı ortamdaki ev arkadaşım ise bana fazla yüz verme diyor neden diyorum cevap vermiyor. Normalde o gün başka bir yerde kalacaktı benim bulunduğum yere gelmeyecekti ama iptal olmuş. Nerede kalacaktın diye sordum, söylemek zorunda değilim dedi. Daha sonra arkadaşımla dışarı çıktık ona sordum. Bu yukarıda daha önce bahsettiğim konuştuğu çocukta kalacağını, biz ayrıldıktan 1 hafta sonra istanbula gelir gelmez çocukla görüştüğünü, bu görüşmede önce çocukla öpüşüp sonra evinde… Read more »

BenLark
Guest
BenLark

Merhaba pek yorum yapmazdim ama soylemeliyim ki gercekten uzun iliski insani soft bir hale getiriyor ve yorumlara bakalim 1.”Bir gün sevgilim geldi ve bana dedi ki, geçen gün tanıştığım bir çocukla geçen gece sen uyuduktan sonra sabaha kadar konuştuk. Bu durum beni gerçekten heyecanlandırdı. Çocuğa gecenin sonunda benim uzun bir ilişkim var seninle bu kadar konuştuk ancak bu yanlıştı o yüzden konuşmayalım dediğini söyledi.” Yorumum:Bunu dedikten sonra zaten hatundan artik iliski namina bir sey kalmadigini anlaman lazimdi.Shit test degil, bu bildigin ayrilik sinyali 2.”Ne gibi şeyler diye sorduğumda ise, işte ben artık birey olduğumu hissedemiyorum, uzun ilişkinin verdiği sorumluluklar beni… Read more »

eugen
Guest
eugen

seninle aynı şeyi bende daha 2 gün önce yaşadım.Ama bana üstüme gelme hissizleştim dedi.mevzu ise benim 6 ay önce sadece yardım etmek istediğim bir kız yüzünden oldu(gereğinden fazla yardımsever bir insanım).En son bana beni sevmediğini yüzüme bakarak söyle dedim ve söyledi :).O dakikadan sonra içime şeytan girdi resmen.Kıza olmadık hakaretler edip,2.5 yıllık ilişkinin içine ettiğini,benim onu her haliyle kabul etmeme rağmen (kız benden yaş olarak büyük ve boşanmış) bana bunu yapmasının ……… olduğunu ve özellikle ‘kocasını benimle aldatan beni de başkasıyla aldatacaktır illa ki’ sözünü söylememden sonra ipleri kopartmam içimde o an bir rahatlama yarattı.daha sonra bana hediye olarak aldığı… Read more »

Halil Sezai Betacıkoğlu
Guest
Halil Sezai Betacıkoğlu

Bence sen de verdiğin tepkinin çok sert olduğunu düşünüyorsun ki ben de öyle. Hatta kızın tepki vermemiş olması senin rahatlamana da engel olmuş. Çat diye kapıyı vurup gitmektense ağır hakarete bulaşmışsın vs. Şimdi olmasa da bunlar seni sonradan rahatsız edebilir. Kendini kendine iyi şekilde aklaman gerekecek. Vicdanının rahat olması için.

Mahmut Abi
Admin

En son bana beni sevmediğini yüzüme bakarak söyle dedim ve söyledi 🙂 Eğer kızdan kurtulmak istiyorsanız tamam da ayrılmak istemediğiniz kıza bunu söylemeniz aptalca. Birincisi duygusal strese dayanamadığınızı bağırır. İkincisi kadınlar zaten erkek liderliğini takip ederler ve ilgisi o an düşük hatuna bunu söylediğinizde birden sizi sevmediklerini keşfedip sizi onaylayabilirler. Ve son olarak zaten o istedi söyledim diye rahatlarlar, rahatlama evreleri çok uzun sürer. Bitmeyebilir. benim onu her haliyle kabul etmeme rağmen (kız benden yaş olarak büyük ve boşanmış) bana bunu yapmasının ……… olduğunu ve özellikle ‘kocasını benimle aldatan beni de başkasıyla aldatacaktır illa ki’ sözünü söylememden sonra ipleri kopartmam… Read more »

eugen
Guest
eugen

mahmut abi olay çok farklı boyuttaymış.Yani kader mi desem ne desem bilmiyorum…Benim annemin çalıştığı yerde annem bir arkadaşı ile konuşurken konu çocuklara gelmiş ve annemde benim oğlumda …… şehrinde ….. da çalışıyor diyince arkadaşıda ‘aa benim komşumun yeğenide aynı yerde ve aynı kurumda çalışıyor’ gibi bir laf edince olay biraz daha derine inmiş ve bu 2 kişiden biri ben ve diğeri de ayrıldığım kişi(annem arkadaşına ben ve kızın fotoğrafını göstermiş ve annemin arkadaşı kızı daha önceden görmüş).Ben tam 2.5 yıl ailemden o kızın boşanmış olduğunu ve benden yaş olarak büyük olduğunu sakladım ama gel gör ki bu muhabbet 2-3 ay… Read more »

ellobo
Guest
ellobo

“İşin ilginci ben bunları yaparken kızda sıfır tepki vardı sadece beni izledi ağzını bile açmadı.Mohaç savaşındaki macar ordusu gibi karşımda hiçbir varlık gösteremedi adeta yıktım geçtim.”

Hahahah… Hiçbir şeyi yıkıp geçtiğin falan yok. Kızın tepkisiz kalması da bunun nedeni. Bunları yaparken ağır saçmalamış, kontrolün kaybetmiş, hırçın ve şımarık bir çocuğa dönüşmüşsün. Kız büyük ihtimalle o anlarda ” İyi ki bu adamdan kurtuldum, işte gerçek yüzünü gösterdi. Doğru karar vermişim” diye düşünmüştür. Kıza kendisini haklı çıkarma fırsatı vermişsin. Başka bir şey değil.

Chelios
Guest
Chelios

C2’den tanışmıştım, sonra telefon numaralarımıza kadar gitti iş. Başlarda hiç öyle sevgidir, aşktır gibi bir düşüncem yoktu. Sanki bana tapıyor gibiydi, beni çok seviyor gibiydi, sabahları günaydın mesajları, “ben varım, ailen var” gibi manevi destekler vs. bağlanacağımı anladığım an hep kaçmaya çalıştım; kendimden uzaklaştırmaya çalıştım, küfürler ettim. Her seferinde köpek gibi geri döndüm. 2 Sene önce bir 14 şubat günüydü, 1 hafta öncesinden soğukluk başlamıştı. Meşgule atmalar, geçiştirmeler, numaramı engellemiş, “seni sevmiyorum seni arkadaş olarak görmüyorum benim hayatında bir değerin bile yok” demeye kadar varmıştı. 14 Şubat sabahıydı, geçmişte anlattığım bir olayın yalan olduğunu itiraf ettim. Her zaman saçmalardım, hep… Read more »

ayrilikacisi
Guest
ayrilikacisi

Mahmut abi biraz spesifik olacak ama ayrılık aşamasına geldiğim için soruyorum ayrılık acısını atlatmanın veya ayrıldıktan sonra ayrılmadan önceki hale gelmenin ortalama bir süresi var mı(unutmak isteyen ve gerekeni yapanlar için) cevaplarsan çok sevinirim teşekkürler

Mahmut Abi
Admin

Bir standart yok. İlk sevgili ise, uzun süreli ilişkiyse, erkek kolay kız bulamayan biri ise, no contact yapmıyorsan, vs … uzar. Eğer ilk sevgili ise bir 6 – 12 ay arası azalarak sürebilir.

Luandi
Guest
Luandi

Mahmut abi ben üniversite 3. sınıfım, 6-7 aylık kız arkadaşım Üniversiteye yeni geçti ve kendisi İnstagram hesabında normalde yabancı bulundurmak istemediğini belirtmişti. Şimdi ise kendi bölümünden ve okulundan erkekler ile takipleşmeye başladı. Dersler yüzyüze değil pandemi sebebiyle online ve whatsapp gruplarından tanışıyorlar büyük ihtimal. Profilinde ona aldığım hediyenin fotoğrafı vardı kaldırmış. Her sabah normalde günaydın yazan birisiydi. İlişkide benden fazla istekli gibi ama bu hareketlerini de çözemiyorum. Bana böyle şeylerin etik olmadığı söyleyen birisi kendisi yapmaya başladı. Bu site sayesinde o kadar çok şey öğrendim ki kıza uygulayınca resmen peşimde koşuyordu. Şu aralar ise biraz durgunluk var(Oyunu hiçbir zaman kesmedim).… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Kızlar üniversiteye geçince oluyor böyle. Sen de gençsin. Kafana estiği yerde kızı bırakabilirsin ya da kızı ciddiye almayı bırakabilirsin. Çok ilgi meraklısı ve sosyal medyada böyle aktif kızdan pek iyi kız arkadaş materyali çıkmıyor.

BerkunQ
Guest
BerkunQ

Peki instagram twitter takipçi sayısı farklıysa?

Mesela Twitter eskiden açmış 800-200 takipçisi var, Instagram 400-400.

Orasını burasını açmıyor, tweetlerinde erkekler yorum yapmıyor ama beğeniyor kendisine yazan erkeklerin mesajlarını silmiyor üşeniyorum bahanesiyle ama bazılarınada cevap vermiş arada soğumuş hissediyorum, üniversitedeyim sanırım bu çocuk gibi yapmam doğru olacak.

Num_Num
Guest
Num_Num

Bence bu konu çok önemli. Tecrübeli olduğunuz halde bazen eșeklik yapabiliyorsunuz veya karsinizdaki kadin sizden daha oyuncu , daha deneyimlidir sizi bitirir. Hatam tahminimce șu oldu : Yatirimi yapan hep ben oldum. Normalde yapmamam gerekti ama bazen zayif aniniz olabiliyor bir sekilde. Oyuncu mantik gidiyor ortaya duygusal seyler karisiyor. Kadınin cekiciligine kapildim , beklentilere girdim. Yatirimi abarttim. Kahve, yemek vs vs Neden? seks için , dedimya oyuncu mantik off oldu . Seksi aldim mi evet aldim. Defalarca da yaptık. Ama noldu biliyor musunuz , kadina baĝlanma așık olma tehlikesiyle karsi karsiya kaldim. O ise yiyen icen onune konani alan biri… Read more »

Yorumcu irfan
Guest
Yorumcu irfan

Muhakkak birçok adam bu durumu yaşamıştır. Şu iki konuda en azindan kendi fikrimi paylaşmak istedim 1) Bağlanma İlletinden Kurtulamiyorum Benim gözlemlediğim kadarıyla bu bağlanma psikolojisine giren insanlar hayatlarının o evresinde bir sıkıntı içinde oluyorlar ve bu durumu o kişiyle hafiflestirmeye çalışıyorlar. Yani burda bağ kurmak anormal değil tabiki ama bu betimledigin duygu durumundan bahsediyorum. O an yaşadığı hayattan çok tatmin olan birinin bu psikoloji icine cok girdiğini görmedim cunku. Bahsettiğim sorunlar monoton hayat vs vs olabilir. Ornek sadece. 2) Baska Kızlara Oyun Açasım Gelmiyor Yine bu duygu durumunu yaşayan arkadaşlara gözlemlediğim kadarıyla en iyi gelen şey oyun açmasada birçok kizla… Read more »

Num_Num
Guest
Num_Num

Haklisin o tip erkeklerin bu tip seylerde bagisikliklari cok iyi . Bu tip riskler var ise ya o iliskiye girmiyor ya da en basindan bazi sinirlar koyuyor. Ve olaya duygusal seyler karismiyor. Malsef bu konuda oldukca zayifim.

Cem
Guest
Cem

Dostum kadının opsiyonları var ve bu yüzden rahat. Ama sanırım senin opsiyonların yok. Tabak çeviriyor olsaydın takmazdın.

Num_Num
Guest
Num_Num

Bugün bir kac set açtim kendimi zorlayarak. 3 setten Biriyle iyi bir etkileșim yakaladik ama aklim halen diğer kadinda. Șiddet azaldi biraz daha iyi hissediyorum. Kadinin agir manipülasyonlari da iși zorlastirdi sanirim.. Zihnim mesaj atmaya zorluyor beni ama kendime engel oluyorum. Atlatacagim elbet.

Dex
Guest
Dex

Ayrılalı kaç gün oldu? Mesaj atayım deme sakın.

yvz
Guest
yvz

abi yardımcı olur musun? son 1 senedir sevgilim var. abi babam önceki sene dersler kötüleştiği için kızla iletişimimi kesmişti ben de 1 senedir kızla gizli kapaklı konuşmaya devam ettim. kız son günlerde büyük ihtimalle hipergami yüzünden benden soğudu(okuldaki diğer erkeklerle karşlaştırdı heralde). Kızla biraz vakit de geçirmiştim ilgimin değerini de düşürmüş olabilirim. Senin kız arkadaşım son zamanda soğudu yazısını da okudum. FAKAT kız dırdıra başladı hem de mesaj atmıyor. Babam yüzünden de ayda 1 2 buluşuyoruz zaten. elimin altında tabak da yok mahmut abi. Ne yapcam bilemiyorum. Sanki kızın benden ayrılmasını veya aldatmasını bekler gibiyim. Okuldaki kızlardan başka çevrem yok.… Read more »

KH237
Guest
KH237

Derslerine çalış.

“Kızdan ayrılmayı düşünüyorum ama ayrılınca da sap gibi kalıcam gibi oluyor.”

“sap gibi kalıcam” niye kalasın? Yaşın muhtemelen 19 var yok. Bu yaşta niye bu kadar ciddiye alıyorsun bu durumlar? Derslerine odaklan. Kız eğer senin derslerinin kötüleşmesine vesile ise ayrıl.

yvz
Guest
yvz

abi değil de ilk olunca

İlerlemek Zorundasın
Guest
İlerlemek Zorundasın

Abi selamlar. Gerçekten çok kafama takılan bir soru var. Bir kadın neden ayrılmaya yakın sürekli bize paylaşacağım türde sorular sorar. Örneğin sahiplendiğim köpeğin ismini sordu “mila” dediğimde “hangi kızın ismi o” dedi. Ben ona Corona’yı kimden kaptın dediğimde, o ev neresi dediğimde falan hep başka bir erkek varmış gibi kıskandırmaya çalıştı. O ev neresi dediğimde “sevgilimin evi” “dudaklarım çok öpüşmekten yara oldu” gibi cevaplar veriyordu. Bunlar ayrılıktan son bir ay öncesinde inanılmaz sıklaştı ve kız dün “artık sevmediğimi anladım, artık sana karşı bir şey hissetmiyorum” gibisinden bir şeyler yazarak terketti. Kızın kıskandırma çabalarına hiç tepki vermiyordum ve lafı değiştiriyordum. O… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Ayrılığa yakın kız artık seni kaybetmek gibi bir korkuyla sınırlı olmadığı için bir sürü şey yapabilir.

Acaba kızın kıskandırma çabalarına tepkisiz kalarak ve o bana benzer sorular yönelttiğinde onayla abart yaparak hata mı yaptım Kızın derdi comfort olsaydı evet ama sana ilgisiz olduğu için hayır.

Bir de diğerlerine de söylüyorum. Ayrılık kararına saygı duymayın sadece kabul edin. Beni terk etmene saygı duyuyorum diye bir olay yok.

İlerlemek Zorundasın
Guest
İlerlemek Zorundasın

İlişkimizin devam ettiği sıralar birden fazla kez, beni sadık ve dürüst olduğum için sevdiğini dile getirdiği olmuştu. Sanırım son zamanlarda ben de geyiğe vurarak bile olsa başka kadınlar varmış gibi davranmayı abarttım. Bana bir ay kadar önce “çok fazla kız arkadaşın var” gibisinden sitem etmişti, kabul edip uzatmadan ve abartmadan konuyu kapamıştım. Yine kısa bir zaman önce kızın ilgisizliğine vurgu yaparak şakayla karışık “gidip c2 açayım, kendime takılacak birilerini bulayım” tarzı takılmıştım. O da “öyle bir şey yaparsan fake hesap açarım, seni işletirim ve ayrılırım” demişti. Bunu hesaba katınca son yaptıklarının comfort test olup olmadığı konusunda emin olamıyorum. Sanırım son… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Sanırım son zamanlarda ben de geyiğe vurarak bile olsa başka kadınlar varmış gibi davranmayı abarttım. Sonra da gelip kız seni kıskandırdığında bunun neden olduğunu mu soruyorsun? Eline kız eli değmeyip kız varmış gibi davrananlar genelde aşağı görülür. Arkadan iş çevirip çaktırmayanın ise davranışları o kadar itici değildir. Bunu hesaba katınca son yaptıklarının comfort test olup olmadığı konusunda emin olamıyorum. Comfort olduğunu sanmam. Kızın sana ilgisi azalmış ve sen de ortadan kaybolacağına kıskandırmaya çalışıp hakettiğini almışsın. Manipülasyon genellikle ters teper. Sanırım son zamanlarda fazla uca savruldum ve dozu kaçırdım. Başka kız varmış gibi kıskandırmaya çalışmak kırmızı hap mankafalılığıdır. Her kadın gerçekten… Read more »

İlerlemek Zorundasın
Guest
İlerlemek Zorundasın

Vaktini ayırdığın için teşekkürler abi. Spesifik olarak kıskandırma çabasına kesinlikle girmedim. Yalnızca bana başka birilerinin hayatımda olduğunu ima ettiğinde, zaten kendisinin dile getirdiği şeyi onayladım ve abarttım. Yani dur ben şu kızı kıskandırayım diye bir adım atmadım, sohbete böyle bir şey eklemedim. Zaten o kadar uzun muhabbetimiz olmuyordu, kız ilgisizdi buna bağlı olarak bir şeyleri bahane edip, kısa kesip sohbeti kapatıyordu. Sonuç itibariyle ilişki bitti, anlatamadığım daha çok ayrıntısı var fakat ben sadece bu kısma takıldığım için sana danışmak istedim. Tecrübe olarak görüp yola devam edeceğim. Takipteyim, saygı ve sevgiler.

tyler
Guest
tyler

Abi merhaba. İki aydır takıldığım bir kız ile yarım saat önce her şey normalken (kız benimle daha fazla vakit geçirmek için iş yerini bana yakın bir yere taşımayı düşünüyordu) yarım saat sonra aramızda şöyle bir diyalog geçti: “-tyler, ben bir ilişkide olmak istemiyorum, daha doğrusu bu ilişkide olmak istemiyorum +tamam o zaman, ama merak ettim sebebini? -benim için çok önemli bir şeyi unuttun +neyi? -boşver tüm gün hatırlamadın zaten +yoğun bir gün geçirdim -neyse artık, iyi geceler +ok iyi geceler ama merak ediyorum neyi unuttugumu (durumuna attıgı bebeğin fotoğrafına yanıt verip “doğum mu yaptın” dedim bu mesajdan sonra) -bilmen artık… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Muhtemelen kızın doğum gününü falan unuttun.

neyse artık, iyi geceler kısmında bırakacağına, gereksiz konuşmaya girip tırmandırmışsın. Karşındaki de trip olunca negatifleşmeye, kabalaşmaya da başlamışsın ve nedense durduk yere ayrılık konuşması yapmışsın. Şimdi o seni aramaz, sen onu ve biter. Hep böyle uyumlu muydunuz zira hiç uyumlu gibi durmuyorsunuz.

Kız iletişim kurmadan onunla iletişim kurmamana gerek yoktu ama ağzından o yersiz “konusmak istersen yazarsın” saçmalığı çıktığı için sen arayamazsın.

tyler
Guest
tyler

Doğum günü değil biliyorum, sevgililik yildonumu felan hiç değil. Ama abi, “bu ilişkiyi istemiyorum” diyip ayrılmayı öne süren o değil mi? Yani durduk yere ayrılık konuşması yapmış gibi durmuyorum bence. Ayrıca konuşmak istersen yazarsın/ararsın lafını da bu siteden öğrendim ve kullandım. Beni kaybetmeyi göze alıp bu cesareti kendinde toplayarak ayrılmayı kafaya koymuşsa daha benim yapacağım bir şey yok, diye düşünüyordum doğru mu yanlış mı bilmem. Beni tek şaşırtan yarım saat öncesine kadar her şey normal ve güzelken yarım saat sonra ayrılmak istemesiydi.

Bu aşamadan sonra ne yapmak gerekiyor abi?

Mahmut Abi
Admin

Tam olarak anlayamamışım zira bir takıldığım diyorsun, bir ilişki. Bu sitede yazan şeyi uyguladım diyorsun ama hayır, uygulamamışsın. Kız senden ayrıldığında “ben senden ayrılmak istemiyorum ama tamam, eğer fikrin değişirse beni ara” dersin. Siktir git der gibi “canın isterse, keyfin bilir, kafana göre, konuşmak istersen yazarsın” gibi oldukça kaba bir şey demezsin. Kız bir koydu, ben iki koyarım ve bu ilişki tamamen tahrip edilir umrumda değil diyorsan tamam. Ama sonra gelip burada ne yapmam gerek diye sormazsın. Kız en ufak şeyden ayrılalım diyor, sen de kabaca kafana göre konuşmak istersen yazarsın” diyorsun. Yine de kızın yaptığı daha büyük hata. Bundan… Read more »

tyler
Guest
tyler

Sosyal medya hesaplarımda kendini takipten çıkarayım mı peki abi? Bir de attığı WhatsApp durumlarını felan görmemek için numarasını sileyim mi?

Mahmut Abi
Admin

Kızla bitsin istiyorsan çıkar ve sil.

Cesur
Guest
Cesur

Bu iliskiyi istemiyorum diyen kadına ya “tamam” dediysen arkana bakmadan kendi hayatına devam edeceksin. “Tamam” deyişinin ardından garip davranmışsın ama yinede >takip etme, arama, yazma, numarasını her yerden sil, sosyal medya her ne varsa< Sildiğin halde kendine güvenmiyorsan ve başka şekilde stalklamaya çalışma riskin varsa sosyal medyadan bir süre uzak dur. Kız ısrarla yazar ve ararsa aç kibar davran, takılmak istersen takıl ama iliski sözü verme. Dürüst ol. Muhtemelen unuttuğun bir şey için seninle iliskiyi bitiren/ bitirmekle tehdit eden kızla iliski istiyorum diyorsan buyur git pesinden koş, yada geri gelince kabul et. Tasma da al o zaman kendine, git deyince… Read more »

Planophore
Guest
Planophore

Mahmut abi merhaba bir erkek kızdan ayrılmak istiyorsa nasıl hareket etmeli direkt söyleyeyim mi ayrılmak istiyorum diye çünkü ortada kızın yaptığı yanlış bi şey yok sadece konuşmak istemiyorum daha fazla bununla ilgili yazı bulamadığım için sitede buraya yazdım

Mahmut Abi
Admin

Direkt ayrılmak istediğini söyle. Sorun sende değil bende, eskisi gibi değilim falan diyebilirsin.

thomascalculus
Guest
thomascalculus

selam abi. borderline kişilik bozukluğu olduğunu düşündüğüm bir kızdan ayrılmaya karar verdim ve ayrıldım. ama süreç çok sancılı oldu. başıma bela olacağını felan söyledi. 2 saat dil dökmeye çalıştı ben gidecekken kolumdan tuttu ağladı vs. öyle olunca da rezillik çıkarmasın diye ayrılığa onu ikna edeyim bari dedim o da olmadı. kız kafayı yedirtiyodu son 2 haftada bana. uyardım çabaladım ama olmadığı için ayrıldım. bu tarz bir kızla olmak kafaya sıkmak gibi bir şey heralde. ilk aylar zaten çok bağlanmıyorsun idare ediliyor ama sonra sevince sahiplenince adam delirtiyor bu tip. kapıma kadar gelip rezillik çıkarır mı bilmiyorum bu tarz şeylerden çekindiğim… Read more »

Mahmut Abi
Admin

borderline kişilik bozukluğu olduğunu düşündüğüm bir kızdan ayrılmaya karar verdim ve ayrıldım. ama süreç çok sancılı oldu. başıma bela olacağını felan söyledi. Evet genelde öyle olurlar. Ayrılması bile haftalar veya aylarca işkence olur.

Bir daha bu kızla ASLA bir mekanda yalnız kalma.

Narsistadam
Guest
Narsistadam

Mahmut Abi ben sana ayrılan taraf olarak bir soru yönelteceğim. 3 yıllık ilişkim son zamanlarda benim çerçeveyi kaybetmemin üzerine artan kavga sayısı ve eski kız arkadaşımdan gelen yoğun dırdır sebebiyle bunaltıcı bir hal almıştı, en son ondan ayrılık önerisi gelmişti ve “ikimiz için de en iyisi bu, kendine iyi bak” deyip kabul etmiştim, ancak bunun bir shit test olduğunu biliyordum (her ne kadar shit test olmasını istemesem de…), bugün de beni haksız çıkarmayacak olan bir mesaj geldi ondan, “başka birisi mi vardı/senin için her şey bu kadar basit miydi” tarzında sorular sordu; çok büyük bir vicdan azabı hissettirdi ama yine… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Onun ilk cinsel partneri olmanın onun için zerre önemi yok. Senden ayrılan ve daha öncesinde de dırdır gibi ilgi yetersizliği olan kızın senden alfa dul kalma ihtimali çok düşük. O nedenle şu vicdan azabı saçmalığını bırak.Bir dayanağı yok.

Narsistadam
Guest
Narsistadam

Onun için bir önemi yok ama sonuçta onun CPD’si düştü. Başlı başına bu bir vicdan azabı veriyor.

Dırdır gibi ilgi yetersizliğinin olması ve alfa dul olmaması arasındaki dinamiği biraz daha açabilir misin?

Mahmut Abi
Admin

insanlarin duygusal be zayif davranmak icon uydurduklari bir suru bahane var.

kiz kac yasinda?

Narsistadam
Guest
Narsistadam

Ayrılık konusunu açan ilk o oldu ama en son tekrar mesaj attı ve ben bitirdim en son. Bunu ego kasmak için yazmıyorum. Ayrılık teklifi shit testti diyorum, ki 5 gün sonra tekrar yazıp “bu kadar basit miydi/başka birisi mi var” demesi bunu gösteriyor. Zayıf davranmak için bahane üretmiyorum, zaten no-contact uyguluyorum ve sevdiğim halde, ilişkinin devam etmesi ikimiz için de zararlıydı bu yüzden de bitirdim. Hatta ben zaten yazacaktım ama bu vicdan azabını çekmeye götüm yemiyordu, ilk o davrandı, rahatlamıştım, sonra tekrar yazdı; ben de götü toplayıp rasyonel olanı yaptım. Kız 21 yaşında ben 24 yaşımdayım.

Mahmut Abi
Admin

Kızın CPD’si daha tepeye bile çıkmamış ki düşük olsun. 23 – 25 yaş arasında tepeye çıkacak şekilde yükseliyor, düşmüyor. Sonuçta olay şu: Sen ilişkide beta davranmışsın, sana saygısı azalmış ve ilişkiyi bitirmiş. Sen ise alfa bir hareket ile ayrılığı kabul etmişsin ve bu da kızın sana bakışında değişiklik sağlamış. Şimdi yeniden betalaşıyorum (vicdan diye kendine rasyonelleştiriyorsun ama hiçbir dayanağı yok) izin var mı diye soruyorsun.

Narsistadam
Guest
Narsistadam

Yok abi, hiç o kendine acıma kısmına düşmek gibi bir niyetim yok. Şu anda tamamen kendime odağım, hayat oyunu oynuyorum, spor yapıyorum, kitap okuyorum; açık olmak gerekirse ilişkide olamadığım erkeği olmaya çalışıyorum ve uzun süredir bu kadar öz güvenli hissetmemiştim. Sadece maalesef hala aktif olan koruma içgüdüm zaman zaman kalbime iğne batırıyor, onu üzdüğümü düşünüyorum; hayatın bu gerçeğiyle barışmaya çalışıyorum.

Mahmut Abi
Admin

Alfa dul olmasi icin seni Alfa gormesi ve genellikle kaybetmesi lazim. dirdir seni Alfa gormedigine, terk etmesi de kaybetmeyi pek takmadigina isaret.