Zor(!) tercih: Toksik eski kız arkadaşım mı, yeni görüştüğüm kız mı?

Abi eski sevgilim ile yeni görüştüğüm kız arasında kaldım. Eski sevgilim ile 2 senelik, toksik bir ilişkimiz oldu ve kendisi bu iki sene boyunca benden 4 kez ayrıldı.

Gerisini okuyacağım ama toksik, kendisini dört kez terk eden kızla yeniden olmayı düşünen adam, o kızı ve başına gelecek her şeyi hak ediyordur ve yeni kız açısından düşünürsek, yeni kızı bırakıp eski sevgilinin çukurunda boğulmanı tavsiye ederim. En azından yeni kızın başı yanmaz.

Şimdi senin açından bakalım.

Eski sevgilimin davranışları çok değişmiş, şu an her istediğimi yapıyor, bana karşı inanılmaz iyi davranıyor.

İnanma zaten. Köprüyü geçene, sen öbür kızı atana kadar sana dayı muamelesi yapıyor olabilir.

Değiştiğini, benim değerimi anladığını ve terapiye gitmeye başladığını söylüyor.

Köprüyü geçince ne olacak hiçbir fikrin yok. Şu an seni o kızdan ayırıp (o kızı bilmese bile senin alternatifin olduğunu hisseder) seni kendisine bağlayana kadar da böyle davranacaktır. Ama sonra?

Bir yanım ona inanmak istiyor ama özellikle son bir sene ayrıl barış psikolojim bozuldu. Bir yanım bu topa asla girme diyor.

Burada çok önemli birkaç ilkeyi vurgulamam gerekiyor. Bu ilkeleri takip ederseniz, ilişki hayatınız çok daha doyurucu olur.

Birinci ilke, hayatınıza alacağınız kadının mümkün olduğunca dramasız, ilişkinin mümkün olduğunca kolay ve mutlu olması. Kadını iyi seçerseniz ve siz de erkek olarak kalırsanız, kadın hayatınıza neşe, mutluluk ve enerji katar. Bu durumda sorman gereken soru şu: Bu kadın hayatıma enerji mi kattı yoksa benden enerji mi sömürdü. Eski sevgilin için bunun cevabının, “enerji sömürdü” olduğu bariz.

İkinci ilke, bir kadının (kadınsanız erkeğin) sizi sadece 2 kere terk etmesine izin verin. İkinci terk edişinden sonra da yeniden bir araya geliyorsanız, bu kişiyi sizi terk etmeye programlıyor ve teşvik ediyorsunuz. Zira sizi istediği zaman, sürekli terk etmenin hiçbir negatif sonucu yok. Eski sevgilin seni ve kendisini bunun son olduğuna istediği kadar inandırsın, onu yeniden alırsan, onu “beni istediğinde terk et, ben burada seni beklerim ve hatta hayatımda biri olsa bile onu bile atar seni alırım” diye kuruyorsun. Bu durumda bir araya geldiğinizde, bu kadın seni istediği zaman terk etmeye daha bir programlanmış olacak.

Üçüncü ilke, toksik bir sevgiliyi ya da insanı hayatınızdan tamamen çıkarın. Arkadaş, arada bir görüştüğünüz biri olarak bile tutmayın. Tamamen ghostlayın. Özellikle toksik eski sevgili, seni manipüle etme sanatında uzmanlaşmış biridir ve bu konuda alçak gönüllü davranıp, bu kadının senin üzerindeki etkisinin, “sana büyü yapabilmesi” seviyesinde olacağını kabul etmen ve bu kadının sana ulaşmasını tamamen engellemen lazım. Bu kadın sana ulaşırsa seni manipüle edebilir o nedenle yazdıklarını okumamalısın ve dinlememelisin. Ben bana danışanlara, yazdıklarını okuyup cevaplamamanız yetmez, okumayın bile diyorum. Zira okudular mı, “büyü” altına girebiliyorlar. Bak, şu an hayatında bir başka kadın olmasaydı bile bunu yapmalıydın. Tercihin ya toksik eski sevgili ya da uzun süre yalnızlık olsa bile, uzun süre yalnızlığı tercih etmelisin.

Benim önümde başka erkeklerle flört etmesine, başka erkeklerle mesajlaşmalarını sildiğine şahit olduğum bir kız.

Bu tek başına, bu kızı tamamen hayatından çıkarman için yeterliydi.  Bunu seni kızdırmak, kıskandırmak için yapıyor olması fark etmez. Bu, her erkek için bir kadını otomatik olarak kız arkadaşlıktan atmak için yeterli bir problem.

Bu kızla ilgili duyguların var biliyorum ama söylemeden edemeyeceğim: senin eski kız arkadaşın sokaklara ait, sevgililik ya da evlilik kurumuna değil.

Başka bir erkekle fiziksel bir şey yapmadı …

Senin bildiğin kadarıyla ama yapmamış olsa da fark etmez. Her an yapmaya açıktı ve açık.

ama ilişki boyunca bana çok saygısızlık yaptı. Arkadaşlarımın önünde bana bağırıp çağırmak da dahil.

Bu da tek başına kızı çoktan başından atman için bir nedendi.

Bunları ilk yaptığında kavga ettik ve beni terk etti. Peşinden koşmadım ve bana gelip resmen yalvardı. Bir daha yapmayacağını, değişeceğini söyledi.

Oh süper. Daha önceden de bu kandırmacaya girmiş, şimdi gelip samimi mi diye soruyorsun. Sana köprü bile satılır.

Sonrasında daha az da olsa bunları yaptı ve benden birkaç kere daha ayrıldı.

Değişeceğim demişti değil mi? 😀

Aslında başlangıçta o kadar iyi, o kadar uyumluyduk ki, ruh ikizimi buldum diyordum.

Ruh ikizin yok, olsaydı bile bu kız değil. Klasik aşk bombardımanına maruz kalmışsın. Toksik kadınlar aşk bombardımanı evresinde seni dikkatle gözlemleyip, sana %100 uyumluymuş gibi rol yaparlar.

Ara ara da harika olabiliyordu. Belki de o ilk ayların anısı ile ya da aradaki o harika zamanlar için ona şans verip durdum. Ama her zaman bir problem bulup, birden düğmeye basılmış gibi saygısızlaşmaya, beni küçük görmeye başlıyordu ve başkalarıyla flört ediyordu.

Toksik kadınlar idealizasyon – değersizleştirme döngüsünü sürekli hale getirerek seni kendilerine bağımlı yaparlar. Sen bu kadına bağımlısın, olay sevgi vs. değil. Ve bu kadına eski sevgili değil, uyuşturucu gibi davranmalısın. Uyuşturucudan kurtulmanın yolu, %100 hayatından çıkarmaktır.

Bu kadınla evlendiğini ve çocuk yaptığını düşünsene! Sürekli drama yaratacak ve emin ol, o zamana kadar yapmasa bile seni aldatıp duracak.

Anlattığın kadın oldukça arıza birine benziyor. Bu senin suçun değil. Bu kadını düzeltmek senin görevin değil. Kendi hayatının içine sıçarak tolere etmek senin görevin değil. Aslına bakarsan bu kadının düzelme konusundaki tek umudu, bir yerde bir ilişkide senin gibi bir zavallıyı posasını %100 sömürüp çöpe atana kadar kalmak yerine, senin gibi bir zavallının omurga gösterip onu çöpe atması. Böyle bir kadın anca böyle bir tokat ile değişme ihtimaline sahip olabilir. Hem kendine hem de eski sevgiline bir iyilik yap ve onu geçmişin çöpüne at.

En son terk ettiğinde bu kadar yeter dedim.

Sonunda!

Daha önce terk ettiğinde tamamen kilitleniyordum.

Bağımlılık ve bağımlılık sonrası yoksunluk sendromu.

Onun peşinde koşuyordum. Ama bu sefer yeter dedim ve başkaları ile görüşmeye başladım ve 2 ay geçmeden yeni görüştüğüm kızla karşılaştım. Şu an görüşüyoruz ve eski sevgilim bana yalvarmaya başladıktan 2 gün sonra biz neyiz sorusunu sordu. Kız gerçekten iyi birine benziyor. Eski sevgilimle olan o ilk 2 aylık yoğun dönemdeki gibi değiliz ama …

Normal bir kadınla, bağımlılık yapacak derecede “uyumlu” ve aşkın bir aşk bombardımanı evresi olmayabilir, olmaması iyidir. Kendini kaptırarak sevmek yazısında yazdığım gibi hergün çikolata, içki, vs. ile zevk dolu bir dönem, besleyici ve doyurucu yemekler yenilen dönemden çok daha zevklidir ama hangisini seçmen gerektiği de barizdir.

bu kızla denemeyi çok istiyorum.

Dene zaten. Ortada zor bir seçim yok. Şu satırları yazman bile absürt. Bak tekrar ediyorum, bu yeni kız olmasaydı bile eskiyi geçmişin çöpüne atmalıydın. Tabii eğer biraz kafanı çalıştırırsan bunun aynı zamanda tercihin eski ile yeni arasında değil, yalnızlık ile yeni arasında olduğunu da anlardın. Zira eski sevgilin seni elde etti mi eninde sonunda tam olarak, geri dönüşsüz çöpe atacak. Ya da eğer gerçekten çok şansız bir zavallıysan, seni bırakmayacak ve hayatının geri kalanını cehenneme çevirecek.

İlk ayların sarhoşluğu olmasa da bu kızla her şey çok kolay ve öyle devam edecekmiş gibi geliyor.

Evet bu ihtimal yüksek ama eskisiyle kolay devam etme ihtimalin sıfıra yakın. Kaldı ki bu sitenin yorumlarında ya da görüşmelerde, eski sevgilisi yeni kız arkadaşıyla başladığı ya da başlamak üzere olduğu anda hayatına giren, eski sevgilisine bir şans verip yeni kızı bıraktıktan haftalar sonra eski sevgilisi tarafından tekrar terk edilen bir sürü hikaye dinledim. O kızların çoğu toksik bile değiller, sadece bir kere terk etmişlerdi. Senin durumunda ise eski sevgilinle bunun olma ihtimali çok ama çok daha yüksek.

Şunu da belirteyim, bu adamlar eski terk edince yeniye geri dönmeye çalışıyorlar ama başarılı olanı hatırlamıyorum.

Ama eski sevgilim kafamı çok karıştırıyor ve yeni kızla devam etmek konusunda kararsınız.

Sen aslında alfa dulun erkek versiyonusun ve yeni kızı bıraksan kız için daha iyi olur. Ama hem yeni kız için hem de senin için en iyisi, senin eskiyi tamamen ghostlayıp (en kaba şekilde yapabilirsin sorun değil), yeni kızla devam etmen. Yeni kızla olmasa bile pişman olmanı gerektirecek bir şey yok zira eskisi ile çok daha büyük ihtimalle bombok olacaktı.

Eski sevgilim değiştiği konusunda o kadar samimi ki …

Hayır sen o kadar gerizekalısın ki!

Onun bu halini o kadar uzun süredir hayal ediyordum ki.

Allah’ım sana geliyorum! Birader, kız seni havada karada manipüle ediyor. Ve sen zokayı yuttun mu aynen eski haline dönecek.

Şimdi bu adam neden bu kadar embesil diye okuyanlara söyleyeyim. Bu adam, toksik ilişkinin kendisini kurduğu şekilde, tamamen bağımlılık ve duygular tarafından yönetiliyor, mantığının gücü, bu güçlü programlamaya yetmiyor.

Sana gelince, git bir aynaya, ben gerizekalı mıyım bu kızı bir alternatif olarak bile düşünüyorum diye kendini 100 kere tokatla.

Terapi çalışıyor gibi ayrıca eski kötü arkadaşlarını ve alışkanlıklarını da tamamen bırakmış.

Eski sevgilinin şahane bir oyuncu olma ihtimali var ama sen o kadar kafasız davranıyorsun ki, o kadar iyi oynamasına da gerek yok muhtemelen.

Bu durum o kadar stresli hale geldi ki!

Gelmemeliydi.

Eski sevgilimi hala seviyorum ama geçmişte beni o kadar mahvetti ki, ona güvenebilir miyim bilmiyorum.

Hayır, ona güvenemezsin, bunu biliyorsun. Ayrıca eski sevgilini seviyorsan, onun hayatında bir ilk ol ve onu sil. Bu tokatı at. O kızın da bu tokata ihtiyacı var.

Abi ne diyeceğini biliyorum ama sence ne yapmalıyım?

Eski sevgiline, terapiye gittiğine sevindiğini, en kısa sürede fayda görmesini dilediğini ama ikinizden artık olmayacağını söyle. Bunu telefon ya da mesajla yap. Sonra da ona şu an ilişkide olduğunu, bir daha seni aramamasını söyle. İlk başta kibar ol. Sonra eğer sana ulaşırsa tamamen ghostla.

Bu konuşmaların kaydını tut ve eski sevgilin seni geri alamayınca o kıza ulaşıp yalan söylemeye çalışırsa kıza da göster. Onun harici eski sevgilin senin derdin. Onunla görüşmediğin sürece, ghostladığın sürece yeni sevgilini bu derdinle sıkma.

AMA kızla yeni bir ilişkiye başladıysan ve hala eski sevgilinle konuşmaya devam edersen, benim dediğim gibi eski sevgilini açık seçik birkaç mesajla silmezsen, sırf onla konuştuğunu yeni kıza gösterir ve yeni kız da çok haklı bir şekilde seni terk edebilir.

Eğer senin yeni kızın bundan haberi varsa, bunu bir an önce yap. Benim tavsiyem, kadın ya da erkek, eski sevgilisi hayatında olan insanla, bu onun suçu olmasa bile birlikte olmayın. Senin yeni kız beni arasa ona, seni bırakmasını söylerdim.

Toparlarsak, eski sevgilin gibi sana saygısız, sadakatsız şeyler yapıp sonra “ben değiştim” diye geri gelen insanları hayatınıza almayın. Bu insanlara yeniden şans verirseniz, size aynısını yeniden yapmasında sorun olmadığını, aynısını yaparsa bunun kötü bir sonucu olmayacağı garantisi de verirsiniz. Geçmişinde yaptıkları ile şimdi söyledikleri çelişiyorsa, geçmişinde yaptıklarını baz alın.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

23
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
9 Comment threads
14 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Mahmut AbiMatteoRADTheErkekAdamOkuruSertKafayı yedim galiba Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Lyku
Guest
Lyku

Hani şarapçının birisine sormuşlar. Şu iki şaraptan hangisi daha iyi diye. Şarapçı almış birisini içmiş. Kesinlikle öbürü daha iyi demiş. Nasıl anladın diğerini içmeden diye sorduklarında da bundan daha kötü olamaz demişler ya, kendisini “4 kere terk eden bir toksik sevgili” söz konusu olunca yazının devamını bile okumadan ilk parağrafta seçim belli oluyor gibi.

Lyku
Guest
Lyku

“bir kadının (kadınsanız erkeğin) sizi sadece 2 kere terk etmesine izin verin.” şeklindeki yorumunuza ise ne yazık ki katılmıyorum hocam. Eskilerin bir lafı vardır “kapıdan çıkan kadının topuğundan bakılmaz”. Bir kere terk etmişse ikinci şansı neden veriyoruz?

namS
Guest
namS

Mahmut abinun burda, kızın sizi terk etmesinin sebebi, sizin ilişki içinde yaptığınız betalıklar ve hatalar sonucu terk edildiğinizi varsayarak yazdığını düşünüyorum. Majör bir sorun olmadığı sürece ben de Mahmut abinin yazısına katılıyorum.

A Sailor
Guest
A Sailor

Bir kere terk etmede ya erkekten ya da kadından kaynaklı bir hata veya ilişkiye verilen emek-değere dair bir problem olmuş olabilir ve terkeden kişi, terkedilenin bunu görmesi adına böyle bir şey yapmış olabilir ya da terkeden kişinin kendine dair halletmesi gereken problemler vardır. Fakat bu davranış tekrarlıyorsa orada durmanın anlamı yok çünkü ayrılık ciddi bir konu ve ilk ayrılıktan sonra gerçekten bir şeylerin düzelmiş olması lazım ki ilişkiye tekrar başlansın. Tekrar başlandığında problemler yeniden nüksediyorsa ikinci terkedilme gelir. Bu noktadan sonra da devam etmenin mantığa sığar hiçbir yanı yok.

TheErkekAdamOkuru
Guest
TheErkekAdamOkuru

O laf “avradını boşayan topuğuna bakmaz” olacak ve “Önemli bir varlığından kendi isteğiyle vazgeçen kimse artık onu aramamayı göze almalıdır” anlamına gelir. Senin burada kullandığın anlamla alakası yok. “kapıdan çıkan kadının topuğuna bakılmaz” diye bir laf yok.

MatteoRAD
Guest
MatteoRAD

Arkadaşla benzer şeyler yaşamışız belli ki fakat benimkiler daha ağır. Üstelik benim sevgilim namazında kuran okuyor ben ise ateist. Melek yüzlü güzel harika dersin iyi niyetli dersin ama eski sevgilisinin evine gidiyor. Sonra ben ayrılıp üzülürken, o başka biri ile konuşup onun evine gidiyor. Hiç bişi yapmamışlar söylediğine göre ama zaten evlerine gittiğini de söylemedi ki, ben yakaladım. İtiraf etti hata yaptım dedi. Yani kardeşim benzer durumlar yaşamışız. Ben Mahmut abiyi 4 yıldır tanıyorum. Ve iyi ki bizim için var. Harika bir insan onu tanımam tecrübesizliğim ile oldu. O tecrübesiz vaka dan sonra da akıllandım. İlişkiyi kestim. Az önce de,… Read more »

Hadi beyler
Guest
Hadi beyler

Abi benzer bir durum yaşıyorum şu an ben de. İlk iki yılının her anlamda çok iyi olduğu bir ilişkim vardı. İki yıldan sonra karşılıklı olarak hayatta berbat gittiğimiz ve birbirimize kötülükler yaptığımız bir yıl geçirip sonra ortak kararla ayrıldık. Aldatma gibi bir şey de yaşanmadı. 6 aylık ayrılık sürecimiz oldu ben yeni kızlarla görüştüm ama aklımda hep eski kız arkadaşım vardı, büyülenmiş gibiydim resmen, diğer kızlarla duygusal olarak tamamen kapalıydım. Şimdi yeniden kendimi toparlamaya başladım hayatım ile ilgili ama geçen hafta eski kız arkadaşımın bana ulaşmasıyla tekrardan görüşmeye başladık. Kız durmadan ayrılık sürecinde ne yaptığımı, başkalarıyla görüşüp görüşmediğimi, onu sevip… Read more »

melo
Guest
melo

nefes nefese kaldım okurken yazının yarısında bitirmeliydin mahmut abi

Stajyer
Guest
Stajyer

Tam da böylemsi bir durumdaydım. Tabaklarımdan bir tanesi gerçekten toksikti (her duruma küsüp durumu konuşmamaya kadar getirebiliyordu) diğeri ise daha sakin, yeteri kadar ilgiliydi. Bugün bu yazıyla karşılaştıktan sonra toksik tabak trip atmaya başladı. Bende artık benim çok moralimi bozduğunu söyledim ve ne isterse yapabileceğini söyleyip ghostladım.

Telefondan arayıp benim için o kadar erken geldiğini vs söyledi fakat her gün sorun çıkartmanın hiç bir şey çözmeyeceğini, daha huzur dolu bir sevgili istiyorum dedim. Tabiki son koz olarak benle o kadar konuştun şimdi mi söylüyorsun bunları diyerek telefonu kapattı.

Açıkçası içim hala buruk fakat toksik bir ilişkiye başlamaya kendimi engellediğim için mutluyum.

ab cd
Guest
ab cd

“bir kadının (kadınsanız erkeğin) sizi sadece 2 kere terk etmesine izin verin.” anladığım kadarıyla bu yazıda toksik kız arkadaşla ilişkiden çıkan adamın yoluna bakması ve iki tarafa da faydası olmayan gerilimden kaçıp yeni bir ilişkiye yelken açmasından bahsediyoruz. Terk edilen bir erkeğin ilişki için tekrar çabalayıp bu ilişkiyi devam ettirebilmesinin ihtimali Richard Cooper’a göre sadece %4’tü. Buna göre bir erkek neden 2. ayrılığa kadar tahammül etmeli anlayabilmiş değilim. Cümlenin “..izin verin.” kısmı kafa yapısı olarak kendinizi terk edilmeyi sindirecek erkek konumuna sokmanıza sebep olur bu şekilde ilişkide çerçeveden bahsetmek mümkün değildir. Ayrılık-barışma sürecinden ilişkinin bitimine kadarki sürecin yaşanmasına olanak vermek… Read more »

Kafayı yedim galiba
Guest
Kafayı yedim galiba

Mahmut abi senden çok fena gıcık kapıyorum ancak pavlovun köpeği gibi oldum. Buradan çıkamıyorum. Sürekli sorular soruyorum sende hep beni azarliyorsun. Tek oldugumu da duaunmuyorum. Bir manyak ben degilimdir herhalde.Mahmut abiden nasil kurtulunur yazısı gelir mi?

Sert
Guest
Sert

Şu saçmalığı yaşadım. Benim çıkarımım : Ayrılık başıma gelen en iyi şeydi kadın belki toksik ama bu olaylar şans eseri başa gelmiyor.Bu kadınları melek, prenses gibi görmenin bu betacan bakış açısının kaynağında yüzeye çıktığı yerdesin. Farkına varacaksın,bu kadını o kadar idealize etmişsin,senin ürettiğin imaj kişilik ile reel arasında o kadar uçurum var ki olayı idrak edemiyorsun. Bu kadının gerçekten işe yaramayan, değersiz biri olduğunun ve bunu nasıl farkedememenin şoku gibi bir şey. Maalesef benim eski ile senin eski işe yaramaz yosmalar. Ve onu gerçekten terk etmeden (içsel olarak) hiçbir zaman tam olarak iyileşemeyeceksin ve bu durum hayatının her alanında en… Read more »

Sert
Guest
Sert

Şimdi bu adam niye böyle embesil gibi davranıyor, kısmında haykırdım ya puhahahhaha Mahmut win!Fatality! zuhahaha