Erkek Stil ve Aksesuar Önerileri

Bu benim türkiye de neredeyse gördüğüm 10 erkekten 7’sinin sorunu. Ne giyinmeyi biliyorlar ne de takı kullanmayı biliyorlar. Tabii herkesin stil anlayışı farklı olabilir. Ama bu küçük detaylar bir çok şeyi değiştirebilir. Gelin sizinle bunları konuşalım:

Özellikle yıllardır gözüme batan bir durum var; takı ve kolye seçimi.

Nasıl olduysa büyük ve hantal takılar çoğu erkeğin ilk tercihi oluyor. Bu seçimin en negatif yanı kullanışlı olmaması. Mesela iş ortamlarında bu takıları taktığınızda çok göze batar. Buna alternatif olarak ince gümüş kolye veya zincir tercih edilse o kadar göze batmayabilir, keza bu kolyeleri aparatlar ile süsleyebilirsiniz. Aşağıya bir kaç örnek koyacağım;   

Bu tarz narin kolyelerin en büyük avantajı ne giyerseniz giyin yakışıyor olmaları. Kazak mı giyeceksiniz? sorun yok. Toplantıya gömlekle mi gitmeni gerekiyor? sorun yok. Date için iyi bir kombin mi yapmak istiyorsunuz? iyi bir seçim.

Yıllardan beri farklı şekillerde bu tarz kolyelere sahip oldum. Büyük madalyon uçlu kolyeler biraz revaçtaydı bir aralar, ama bana kalırsa o modellerde biraz hantal görünüyor. ince bir madalyon ucu kullanmanızı tavsiye ederim.

Keza farklı modelleri de kullanabilirsiniz; bu tarz kolyeler hippi tarz gibi görünebilir. İyi bir kombinle bu kolyeler sizin kombininizin ayrılmaz bir parçası olabilir. Kesinlikle birer tane bunlardan çekmecenizde bulundurun. Bir gün sırf farklılık olsun diye biriktirdiğiniz eşyalardan harikalar yaratabilirsiniz.

Tabii bunlar çoğunlukla benim beğendiğim ve kullandığım ürünler, renkler ve zevkler tartışılmaz değil mi? Ancak kalın ve ağır kolyelerden daha estetik ve hoş durduklarını söyleyebiliriz.

Yüzük seçimleri

Bu camiada bence en fiyasko olan şeylerden biridir bu. Tavuskuşu olacağım diye absürt ve anlamsız hayvan figürlü yüzüklerin takılması ve bütün parmakların doldurulması. Casual giyimin var gidiyorsun hiç alakası olmayan, parmaklarında emanet gibi duran yüzükler takıyorsun. Rastgele yüzükler almak ve tüm parmaklarınızı doldurmak yerine bir kaç parmağınızı kullanın, mesela; işaret ve serçe, yüzük parmağı ve serçe, serçe, işaret vs. Örnek olabilmesi için aşağıya bir kaç örnek bırakıyorum. Ve kesinlikle yüzük seçerken stilinize ve kendinize göre seçin. Gidip takım gömlek pantolon giyerken, ayı kafalı yüzükler almayın. O kombine daha sade veya taşlı yüzükler gidebilir. En olmadı karar mı veremiyorsunuz, kadınlardan fikir alın.

Peki nasıl giyinmeliyiz?

Kendi stilini yaratmak zor bir iştir. Zaman, emek ve uğraş ister. Kendine uygun stili bulup, bu stili giyinen bir rol model keşfedersin. bu rol model seninle aynı beden ölçülerine mi sahip, nasıl  giyiniyor ve seçiyor bir bakarsın. İyice inceler sonra alışverişe çıkarsın. Ki şimdilerde alışveriş yapmak maddi olarak zorlaşmaya başladı o yüzden ekstra kontrollü olmakta fayda var. Ben yıllardır dolap oluşturmaya çalışıyorum ve asla giymediğim sağdan soldan aldığım değişik şeyler var. Sebebi tamamen yukarıda yazdığımla aynı; bir gün bir mucize gerçekleşir ve tüm taşlar yerine oturabilir. o anlamsız kıyafetler bir anda anlamlı şeylere dönüşebilir. İtiraf etmeliyim, bu çok fazla yaşanmıyor. Ve bu olayın en büyük avantajı her ortam için uygun bir gardrop oluşturmak.

Kış aylarında benim tercihim yukarıdaki tarz oluyor genelde. Kazak, gömlek kombini çoğu ortam için uygun ve şık bir seçim.

Kombin ve şık giyinme zamanı kıştır arkadaşlar. Kış gelince herkes en iyi dostlarını meydana çıkarır.

Dolaplarda olmazsa olmaz parçalar;

  • Deri Ceket
  • Kot Ceket
  • Fular
  • Kazak
  • Oduncu Gömleği
  • Kaban
  • Beyaz Gömlek

Bu parçalar sizi bir kaç sezon rahat rahat götürür. Hepsini bir anda almak zorunda değilsiniz. Yavaş yavaş eklemeler yapın. Bir kere kullanıp atmayacaksınız sonuçta. Markasından ziyade kumaşı iyi malzemeler tercih edin.

 

Son olarak;

Bİleklik;

 

Bu parçalar bileklerde çok iyi görünüyor. Ayrıca ayak bilekleriniz için de bu parçalardan kullanabilirsiniz gerçekten hoş duruyorlar. tabii sizler kendiniz deneyin.

Bu İki tarz bilekliklerde hoştur.

Çoğu erkek taşlı şeyler tercih ediyor ama biraz zaman ayırıp arasalar daha iyi şeylerin olduklarını ve onları bulabileceklerini anlayacaklar. bu işler bi bileklik taktım çıktım tavus kusu oldum diyerek olmuyor. Kombinleyeceksin.

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Casanova

Kişisel dönüşümüm sosyalleşerek başladı. Sosyalleşebilmek ve buna sahip olmak hayatınınızın her alanında kullanabileceğiniz güçlü yanınız olacak. Geçmişte ailesiyle bile konuşamayan bir genç olarak söyleyebilirim ki; hayatınız değişecek. Bugün 7 yılın ardından, binlerce insanla tanıştıktan ve yüzlerce kişiye eğitim verdikten sonra size öğrendiklerimi aktaracağım.

19
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
8 Comment threads
11 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
AxecimenmenAlafAhmetCasanova Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Selim
Guest
Selim

Takının iyisini bulmakta zorlanıyorum. Özellikle ince bileklikler çok hoşuma gidiyor. Yüzük kolye ve bilezik alışverişi için internet sitesi tavisye eder misiniz?

Anonim
Guest
Anonim

Instagram’da sparkatolye sayfası güzel, bakabilirsiniz. Zaten instagramda biraz gezinir, beğendiklerinizi kaydederseniz algoritma çok güzel reklamlar çıkarıyor devamında, tarz konusunda doğru arayışı yakalamakta instagram reklamları kadar iyisini görmedim.

Errrkekhemde3rile
Guest
Errrkekhemde3rile

Çocuksu durmayan baskılı tişört, uzun kol gibi giysiler var, bunun hakkında neler düşünüyorsunuz

Blade
Guest
Blade

Ben de bir uyarıda bulunayım mümkün mertebe altın takmatın gümüş takın. Çünkü altın beden de dişil enerjiyi attırıyor ama gümüş eril enerjiyi…

Ahmet
Guest
Ahmet

Erkeğin ipek giymesi de bu yüzden haram. Ya da sakalsız gezmesi. Allah cinsiyetlerin birbirine benzemesine kızıyor.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Doğru söyledin sana katılıyorum.
Yalnız Allah kimseye kızmaz. Seçeneklerinizi değerlendirin kişi ne yaparsa kendine yapar sonuçlarına da katlanır.

Jesus
Guest
Jesus

Muhammed gucci,prada giyerken haram değil ama gariban müslümana ipek giymek haram 🙂

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Guccinin sevabı günahı diğer müslümanları bağlamaz. Haramları Helalları hiç bağlamaz. Kim ne yaparsa kendine yapar.
Kaldı ki süslenmek kadına has bir şeydir. Tabiiki erkeğin heybetli duruşu için bazı takılara ihtiyacı olabilir. Ama bu süslenmek olmamalıdır.

Botan eyalet sorumlusu
Guest
Botan eyalet sorumlusu

merhaba hocam şu ilk 2 fotoğraftaki tarzda gömlekler arıyordum tam link falan bırakbilecek var mı bulamıyorum veya ne aratırsam bulurum

necmettin
Guest
necmettin

bi bileklik bi de kolye yeter. Bana göre ayak bilekliği çok feminen bi takı

Ahmet
Guest
Ahmet

Baya feminen hatta

Axe
Guest
Axe

O kimin taktığına bağlı. Eğer tipin, tavrın, hareketlerin müsaitse dantelli gömlek dâhi giyip maskülen görünebilirsin. Sandığınız gibi “erkekçe” giyinmenin yazılı bir rehberi yok. Eğer tıfıl badem bıyıklılara benziyorsan Armani takım elbise de seni kurtarmaz, yine ergenliğe erken girmiş bir oğlan çocuğuna benzersin.

Òliver
Guest
Òliver

Sonbahar-Kış için Parfüm öneriniz var mı?

Egehamsisi
Guest
Egehamsisi

Dior Sauvage

cimenmen
Guest
cimenmen

viktor rolf spicebomb extreme
Dolce Gabbana the one edp
armani code absolu
armani stronger with you (çakması piyasada çok fazla, güzel koku olsa da önermem ülkemizde gereksiz yaygın)

Mahmut
Guest
Mahmut

Ayak bilekliği mi? Halhal da takıp oje sürelim mi?

Alaf
Guest
Alaf

Takı alışverişi için internet mağazacılığı olur diğer mağazalar olur önerdiğiniz bir marka var mı

cimenmen
Guest
cimenmen

Mokoartdesign çok hoş yüzük ve kolyeler yapıyor