Aldatan eş boşanmaktan vazgeçti

Bir arkadaş redditteki şu soruya dikkatimi çekti ve bu durumda ne yapılmalı diye sordu:

Karım (25) bir yıldan uzun süre beni (26) aldattı, bana yalan söyledi ve beni manipüle ederek depresyona soktu. Beni aldattığı ortaya çıkınca onu terk ettim ve ebeveynlerimin evine taşındım. Zaman içinde başka adamlarla da aldattığını ve birçok dating profili olduğunu öğrendim. Ayrıca ayrılmamızdan bir hafta önce ona duygularını açan bir ortak tanıdığımızla da ayrılır ayrılmaz vuruşmuş. 4 ay, bir sürü psikolojik terapi (aldatma açığa çıkmadan önce de gidiyordum), arkadaş ve aile desteğinden sonra, olayı tamamen atlattım ve geride bıraktım. Ne yazık ki ayrıldığımız dönemde boşanmaya maddi gücümüz yoktu ve bu nedenle boşanma süreci yeni başladı.

Biriyle tanıştım ve sırılsıklam aşık oldum. O da bana aşık. Bir ilişki aramıyordum ama ilişki gökten başıma düştü ve oldukça doğru bir ilişki gibi hissettim. İlişkimiz harika gidiyor, daha önce hiç olmadığım kadar mutluyum. Fakat yakında eski karım olacak şahıs ilişkiyi öğrendi ve boşanmadan 180 derece çark etti. Erkek arkadaşından ayrıldı, boşanmak istemiyor. Yeniden beraber olmak ve evlilik terapisine gitmek istiyor. Beni ne kadar çok sevdiğinden ve bizim birbirimize yazılmış olduğumuzdan bahsediyor. Hem bana hem de aileme eredeyse taciz seviyesinde sürekli mesaj atıyor. Onu herkes engelledi ama ben konuşarak ona bu işin bittiğini anlatmaya çalıştım.

“Evet yeniden beraber” olalım hariç bir cevabı kabul etmiyor. Onu sevmiyorum ve onu tanıyorum. Onun neler yapabileceğini ve dikkat çekmek için kendisine zarar verebileceğini biliyorum ama bunun benim derdim olmadığını hissediyorum. Bu durumu nasıl yönetmeliyim ve boşanma tamamlanana kadar onu hayatımdan nasıl uzak tutabilirim? Eğer kendisine zarar vermekle tehdit ederse ne yapmalıyım? Opsiyonlarım nedir? Yardıma ihtiyacım var.

Çocuk yok, abiyi Allah kurtarmış zira kadın “deli kadın” tipinde. Konuştuğum adamların birçoğunun başında olan bir kadın tipi olduğu için yabancı gelmedi. Psikolog değilim ama bu tip kadınlara psikoloğa gitseler borderline personality disorder teşhisi konulacağına para koyabilirim.

Bu tür durumlarda bana, başkasına vs. ne yapacağım diye sorulmaz. Bu işi boşanma avukatı ile konuşmalı. İlk yapılması gereken orada en iyi cevap olarak seçilen tavsiyedeki gibi avukatla konuşup uzaklaştırma, aramama vs. artık ne karar çıkarabiliyorsa çıkartması lazım. Çoğu erkek farkında değil ama kadınlara karşı da uzaklaştırma kararı çıkartılabilir.

Şu aşamada eski karısı ile sadece avukat aracılığı ile konuşmalı. Avukatın onayı olmadan yakında eski karısı olacak şahsa tek kelime etmemeli ya da mesaj atmamalı.

Bu tip kadınların en çok başvurduğu yöntem, “şuradayım kendimi intihar ediyorum, bir kutu hap içtim / bileklerimi kestim, vs.” diyerek arayıp erkeği kendisini kurtarmaya çağırması. ASLA. Bu durumda erkek polisi aramalı ve kadını polis kontrol etmeli. Erkek asla bulaşmamalı. Bu kadınlar genellikle kendilerine zarar vermezler ama eğer oraya giderseniz üzerinize atlayıp sonra siz ona saldırdınız diye sizi polise şikayet edebilirler.

Söylememe gerek var mı bilmem ama ne kadar sinirlenirse sinirlensin asla “kendini öldür bana ne?” ya da “geber sen de kurtul ben de” gibi şeyler söylememeli. (Neden? Zira suç olabilir.)

Hatun bu adamı manipüle ederek oynamay alışmış. Kendime zarar veririm tehditi de bir manipülasyon.

Uzaklaştırma gibi bir karar çıkmasa bile bu tip kadınlarla yapılabilecek bir başka hata da bir mekanda yalnız kalmak. Kadın konuşalım diye kapısına dayanınca içeri alan ve içeride kadının saldırısına uğrayan ve üstüne saldırıdan polise verilen adamlar biliyorum. Kapıya dayanırsa kapı açılmaz ve gitmesi söylenir. Eğer ısrar ederse polis çağıracağını söyler ve polis çağırır. Bu aşamada avukat eşliği hariç bu kadınla buluşmaması lazım.

 Peki kadın boşanmayı engelleyebilir mi? Aldatma var. Yaşadığı ülkede yasalar nedir bilmem ama çok zor.
Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

22
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
11 Comment threads
11 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
AlsevgilimAnneOlBununlaPopWhiteMoonBuraknehir Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Bro
Guest
Bro

Artık buna benzer o kadar hikaye gördümki karım (35) ben (26)yı okuyunca gerisi kafamda canlandı.
Bu siteyi okumasaydım herhalde aynı durumda olurdum. Hakkını ödeyemeyiz Mahmut abi

lyku
Guest
lyku

Güzel noktaya değinmişsin bro. Yaş farkından ziyade kuşak farkına varacakmış biraz daha zorlasa.

kaptan
Guest
kaptan

“Söylememe gerek var mı bilmem ama ne kadar sinirlenirse sinirlensin asla “kendini öldür bana ne?” ya da “geber sen de kurtul ben de” gibi şeyler söylememeli.”

Mahmut abi ben direkt boyle soylerdim, neden boyle soylememeliyiz? Vicdani sorumluluk mu?

Burak
Guest
Burak

İntihara teşvik diye bir suç var kardeşim

Bartanyalı
Guest
Bartanyalı

Siteyle tanışmadan önce bu yazıyı okusam zavallı adamcağız der duygusal bakardım bu olaya ancak siteden öğrendiklerim olaya kişisel bakmamayı ve mantık ile hareket etmem gerektiğini her yazıda hatırlatıyor. Adamın yapması gereken yazıda denildiği gibi ilk olarak kadınla tamamen iletişimi kesmek ve ebeveynlerinin evine gitmek yerine kendi evine gitmek/evinde kalmak olmalıdır.Diger bir paragrafta bir kadına sırılsıklam aşık oldum ve eski karısının iki çift lafıyla depresyona girmesi de zaten duygusal zayıflığını ortaya koyuyor.Neyse ki kadının başka bir oyununa gelmeden kurtulmuş.Sahsen bu tarz insanlarla olan ilişkilerde (eşiniz,arkadaşınız fark etmiyor) askeri bir disiplinle ilişkiyi yürütmek gerekiyor.Yoksa böylesine hikayeler kaçınılmaz olur(Gerçi böyle insanla hiç iliskiye… Read more »

BSS
Guest
BSS

Şu çok komik geldi: ” Beni ne kadar çok sevdiğinden ve bizim birbirimize yazılmış olduğumuzdan bahsediyor. “

Tonidins
Guest
Tonidins

Abi şimdi böyle bir durumda sıkıntılı kadın her şeyi göze almıştır tam olarak nasıl kurtuluruz bundan

Bozkır Haydutu
Guest
Bozkır Haydutu

Bu olayı yaşayan abi malum kadını boşamak konusunda hala şüpheli, onunla tekrar barışıp barışmama konusunda kararsız gibi. Eğer ne yapacağından emin olsa bu durumu başkalarına sormaya kalkmaz, telefon numarasını da direkt engeller. Hala manipülasyondan etkilendiği izlenimi veriyor. Umarım bundan sonrasını en az hasarla atlatır.

nehir
Guest
nehir

Hayır sevmiyor sadece tehlikeli ve tuzağından korkuyor

Arada siteye girip bakıyorum
Guest
Arada siteye girip bakıyorum

Konuya 1 ekleme ve 1 neden yapılmaması gerektiği üzerine; “İntihar ederim diyen bir kişiye sinirle geber Bana ne vs. Asla demeyin. ” NEDEN? :::: (TCK M. 84 Intihara yönlendirme Suçu) Yapılan eyleme göre (söylenen söz, veya yardım) Alt sınırı 2 yıl üst sınırı ise 10 yıl olan bir suç. Eğer tehdit ve cebir kullanarak yapılırsa, kasten adam öldürme suçuna dahi gider. Yapılacak en güzel şey ve söylenecek en iyi söz. “Üzgünüm. Sana yardım edebilecek bir vasfım yok.” deyip çat surata kapatmak. Aman yapma etme falan, birden sizde afedersiniz Göt altına gidebilirsiniz. Yapacaksa zaten yapar, en azından siz Göt altına gitmeyin.… Read more »

lyku
Guest
lyku

Maddi imkansızlıklar nedeni ile boşanamama olayı bana çok inandırıcı gelmedi. Burada yazıyı yazan bazı şeyleri anlatmıyor gibi sanki.

En iş bilmez etmez adam bile en kötü adliye önündeki arzuhalciye dilekçe yazdırır içeride dilekçesini verir geçer. Böyle ciddi bir konuda gerekirse telefonunu satar o masrafı yapıp o kadından kurtulursun arkadaş bu nasıl bir parasızlık ki kendi kendisine bile dava açamıyor. Hadi tamam gidip avukata 10bin versin demiyorum da. Gitse sadece dilekçe vs yazdırsa bin liraya hallederdi bence.

Hadi adam tamamen işsiz güçsüz, evine sığındığı anası babası, bir arkadaşı vs bile bu konuda yardım edebilirdi kendisine. Ha tabi kendisi de gerçekten boşanmak istiyorsa.

Sean
Guest
Sean

İş boşanmaya geldiğinde zaten kadınlar 1-0 önde oluyor. Hele türkiye’de. Bir de hakim(e) , karşı cins olursa, eşitliği içinizde hissediyorsunuz 🙂 son zamanlarda kadınların aldatmasın ve boşanmaya dair çok şey duyar oldum. Hatta erkeğin arkadaşı ile bile (!?!toplum olarak bu kadar abazalığa ne gerek var, kadın mı bitti) Aldatılan Erkek profili de genellikle efendi, evinden işine işinden evine giden profil (?) Sanırım bazı kadınlar erkeği yetersiz gördüklerinde yeni “heyecanlar” istiyorlar. Ama erkeğin hayatına bir kadının girme ihtimali bile olduğunda, kadın boşanmak istemiyor. Eğer amacınız kesin boşanma ise kesinlikle kıskandırmayı bile denemeyin 🙂

WhiteMoon
Guest
WhiteMoon

Hani bir çocuğun evde hiç oynamadığı oyuncağı olur ya, misafir çocuğu gelip oynayınca kıymete biner. Bu da onun gibi.

Pop
Guest
Pop

😂 Efsane benzetme

AlsevgilimAnneOlBununla
Guest
AlsevgilimAnneOlBununla

Mahmut abi selamlar, Epeydir buralara yazıp çizmemiştim, siteyi yerli yerinde görünce çok mutlu oldum , umarım iyisindir. Sorunsala gelecek olursak, girizgahta bahsi geçen aldatan ve manipülatör bir evli kadından bizim ofise de aldılar. Kadının gözler fıldır fıldır ve başıma iş açacağa benziyor derken bugün resmen tacize varan bir dokunma gerçekleştirdi. Her espriyi yatağa getirmekle kalmayıp, seks ile ilişkilendireceği hiçbir kelimeyi es geçmiyor. Örn: – Dur şu kahveyi masaya koyayım 35lik manipülatör : koymayı iyi biliyosun belli… Kocası ile öyle bir konuşuyor ki sanarsın filmlere konu olan bir aşk… Defalarca aldattığını da sözüm ona bir dertleşme esnasında pat diye söyleyiverdi. Hatta… Read more »