Efendi Erkek Sendromu – 3

Önceki Yazı: Efendi Erkek Sendromu – 2

Efendi erkek sendromundan kurtulurken, kendi eksikliklerine karşı daha sağlıklı bir bakış kazandıkça ve kendi içsel onayına öncelik vermeyi öğrendiğinde şu önemli gerçekleri fark edeceksin:

  • Diğer insanlardan daha fazla kusurlu olmadığını
  • Diğer insanların onayını kazanmak zorunda olmadığını
  • Kusurlarını ve hatalarını saklamak zorunda olmadığını
  • İnsanların seni olduğun gibi sevebileceklerini

Kusurlar bize insan olduğumuzu hatırlatan kucaklamamız gereken gerçeklerdir. Kusurlarımız diğer kusurlu insanlarla bağ kurmamızı sağlar. Kusursuz olmaya çalışan insanlar kimseyle yakın ilişki kuramazlar. Çünkü kasıntı, yapay ve sıradışı görünürler.

Efendi erkek olmama hali bencil, sadece kendini düşünen, kimseye faydası olmayan biri olarak algılanmamalı. Maalesef çoğu efendi erkeğin kafasında buna benzer bir tablo oluşabiliyor. Böyle düşündükleri için de kendilerini değiştirirlerse doğal olarak insanların onlara kızacağını, bencil olduğunu düşüneceğini sanıyorlar.

Aslında bu hiç de böyle değil. Kendi isteklerini ön plana koymak sana şunları katacak:

  • İstediğin şeyi dolaylı yoldan değil, direkt yollardan elde etme olanağına sahip olacaksın
  • İsteklerini dolaylı olarak yansıtarak insanlardan bunu anlamalarını beklemekle uğraşmayacaksın. Bunun yerine isteklerini baştan belli edeceksin ve amacına hizmet etmeyen insanlarla zaman kaybetmeyeceksin
  • İnsanlara bir şey vereceksen bunu karşılık beklemeden verme imkanın olacak
  • Birine yardım edeceksen bunu karşılık beklemeden yaptığın için emeğinin boşa gittiğini düşünmeyeceksin
  • Kendi ihtiyaçlarını kendin elde ettiğin için daha az muhtaç davranacaksın
  • Kendi ihtiyaçlarını kendin elde ettiğin için kendine güvenin gelecek
  • Çevrende saf, muhtaç, iyi biri olarak algılanmak yerine, gerektiğinde sivri tarafını gösterebilen, kendine yeten, çevresine faydalı, çekici biri olarak algılanacaksın
  • Başkalarının ihtiyaçları için kullanılabilir biri olarak görülmek yerine, insanlara değer katacak biri olarak görüneceksin

Kendine önceliği vermek hayatta istediklerini almanın ilk şartıdır:

Alıştığın iyi çocuk davranışlarını tam tersini yapmak bünyende büyük bir stres, korku yaratabilir. Çünkü burada efendi erkek beyin paradigman sana zarar göreceğini ve dışlanacağını söyler. Ancak bu eski işe yaramayan paradigmanın da seni getirdiği yer belli olduğu için artık ona karşı çıkmanın zamanı geldi.

Mesela kızlarla görüştüğünde büyük çoğunlukla yemeği sen ısmarlıyorsan içinde erkek gene eğer bunu teklif etmezsen yanlış anlaşılacağını, kızdan onay alamayacağını söyleyecektir. Ama bu saçma düşüncene diren ve tersini yap. Sadece kendi payını öde ve geç (Kızı davet ettiğin ilk buluşmada değilsen).

Ya da insanların senden isteklerine karşı “hayır” demekte zorlandığın bir noktadaysan bir sonraki isteklerden birkaçını bahane üretmeden sadece şuan bunu yapmak istemediğini, yani cevabının “hayır” olduğunu net bir şekilde bildir. Ve ne olacağını gözlemle.

Ya da sadece arkadaş olduğun kızların senin ilgini kullanmalarına izin verme. Çünkü sınırları olmayan adama kız arkadaşı dahil kimse saygı duymaz, aksi şekilde sınır belirttiğin zaman kız arkadaşından saygı ve onay almış olursun. Zaten bu gibi durumda sana gereksiz tepki gösteren ve hayatından giden insanlar seni sömürmek için, senden bir çıkar uğruna seninle beraber olan insanlardır. Bu insanların hayatından gitmeleri iyi olur. Bu süreçte kendini öncelik yaptığın için kıza daha az bağımlı olduğun ve daha az korkuya göre hareket ettiğin için kendine olan saygın artacak ve insanlarla zaman geçirme kaliten artacaktır.

Efendi erkekler için kendilerine önceliği vermek zor bir görevdir. Çünkü var olan efendi erkek beyin paradigmasına terstir. Ama en gerekli şeydir. Önceliği kendine vermeye bir kere alıştıktan sonra aslında sonrası daha kolaylaşır çünkü artık hayatta tek sorumlu sadece kendisidir. Artık başka birini hesaba katmaya gerek yoktur, bir şey yaparken kimseyi dinlemek zorunda değildir. Artık kararlarda muhalefet edecek ya da kararları beraber almak zorunda olduğu birileri yoktur. Artık başkalarının akıllarını okuyup, tahmin edip, onları memnun etmeye çalışmayacaktır. Yapmak istediğini yapıp geçecektir. Bu efendi erkeğin hayatını çok daha kolay bir hale getirir.

  • Korkuyla yüzleş

Korkudan kaçınmak aslında korkunun kendisinden daha büyük zarar verir. Üstelik korktuğun şeyi yaparken belki bir an için acı çekersin ama korkudan kaçınmak bu acı çekme sürecini uzun vadeye yayar. Ve daha fazla acı çekmene neden olur. Efendi erkekler acı çekiyorlar çünkü yeniliklere açılamıyorlar ve aşina oldukları kalıplarda kalıyorlar. Acı çekiyorlar çünkü korktukları için erteliyorlar, kaçınıyorlar, başladıkları işi bitirmiyorlar. Acı çekiyorlar çünkü zaten işe yaramayan eski davranışlarını tekrarlıyorlar. Acı çekiyorlar çünkü zaten kontrol edemeyecekleri belli olan karmaşık hayatı aşırı bir şekilde kontrol altında tutmaya çalışıyorlar.

Mesela uzun süreli artık mutsuz hissettiren bir ilişkiden ayrılmaya korkmak efendi erkeklerin çokça yaptıkları bir hatadır. Çünkü kendilerini bu ilişkinin katili gibi hissedip korkarlar, ileride pişman olacaklarından korkarlar ve ilişkiyi bitirdikleri için suçlanacaklarından, sonrasında pişman olup mutsuz olacaklarından korkar. Ve bu kadar korku içinde sonunda donup kalırlar.

Ya da aynı şeyi bir kızla tanışmaya çalıştıklarında yaşıyorlar. Bir şey deyip kendini rezil etmekten, kızın olmadık bir şey demesinden, normal bir erkek için çok da problem olmayan tüm bu şeylerden fazla bir şekilde korkarlar.

Bu gibi durumlarda olayın üstesinden gelebileceğine, olayın sana negatif bir sonucu olsa bile bunu atlatabileceğine ve güçlü olduğuna inanmak gerekiyor. Böylece korku varsa bile onunla yüzleşecek cesareti bulmuş oluyorsun. Ve artık içinde bulunduğun durumu o kadar tehdit edici algılamazsın.

  • Bütünlük inşa et

Efendi erkekler dürüst ve güvenilir olmalarıyla övünürler. Ancak yakından bakıldığın efendi erkekler dürüst görünmüyorlar dedik. Dürüst olmaları korku temelli hareket etmelerinden kaynaklanıyor. Zorunlu dürüstlük gibi bir şey.

Mesela sevgilisi kızacak diye olayları eksik anlatan bir efendi erkek, reddedilmemek için arkadaş gibi davranan efendi erkek, tepki almamak için düşüncelerini ifade etmeyen bir erkek ilişkilerini korku temelli devam ettiriyordur. Bu korku temelli hareket etme de efendi erkeğin özsaygısını zayıflatarak içinde hissettiği kişisel gücünden çalar. Bu yüzden insan ilişkilerinde mümkün olduğunca şeffaf olmanı tavsiye ederim. Bu eğilip bükülmeni engeller, omurgalı davranmanı ve kişisel bütünlüğünü muhafaza etmeni sağlar.

Bunun yanında kendi kendine yetebilmen ve kendi başına kaliteli, verimli zaman geçiriyor olman diğer insanların onayına, senin hakkında ne düşündüklerini umursamaya olan mental bağımlılığını çok fazla azaltacaktır.

  • Sınırlarını çiz

Sınırlar koymak efendi erkeklerin kişisel güçlerini geri kazanmalarına yardım eder. Böylece çaresiz kurbanlar gibi hissetmezler ve kişisel güçlerini kazanabilirler. Efendi erkekler herkesi kendilerini gibi sandıkları için karşıdaki kişinin sınırlarını geçince bunu kendisinin fark edebileceğini ve gerekli yerde duracağını düşünür. Sürekli bir kendinden şüphe hali içinde olduğu için gerektiği yerde gerekli müdahaleyi edemez.

Mesela sevgilinin hoşuna gitmeyen, tolere edemeyeceğin bir davranışı varsa bunu kabul etmeyeceğini açıkça belirt. Kız arkadaşın hiç elini cebine atmıyorsa, çatışma yaşamamak ve cimri görünmemek için bunu ona söylemekten kaçınma. Ve inandığın düşüncenin arkasında dur. Bir kere tepki gösterdiğinde tekrar geri adım atıp lafının etkisini hafifletme. Tolere edilemez durumları tolere etmeye çalışma.

  • Diğer erkeklerle tekrardan bağ kur

Bu çok önemlidir. Eğer kızlarla ilişkini geliştirmek istiyorsan öncelikle yapacağın en iyi şey erkeklerle ilişkilerini geliştirmektir.  Erkeklerle kaliteli zaman geçirmek kendini karşı cinsin erkek tanımına göre tanımlamam ve kadın onayı aramaya daha az meyilli olman açısından çok önemli. Maskülen bir erkek için kızlarla ve erkek arkadaşlarıyla takılmak çok ayrı dünyalardır. Ve bu erkeklerin çoğu erkek arkadaşlarıyla zaman geçirirken çok daha fazla eğlenirler. Bu erkekler kız arkadaşlarıyla o gün sürtüşürlerse gidip erkek kankalarıyla takılıp, iyi zaman geçireceklerini bilirler. Bu durumda kız arkadaşıyla çatışmaya girmekten korkmazlar.

Erkekler arasındaki bu bağ maskülen enerjin için çok önemlidir. Nasıl ki bir kız “benim pek kız arkadaşım yok çünkü erkeklerle daha iyi anlaşıyorum” dediğinde bu bizim için kırmızı alarmsa, aynı şekilde erkek arkadaşlarıyla sağlam ilişkiler geliştirememiş bir erkek için de benzer sağlıksız bir durum söz konusudur.

Diğer erkeklerle bağları kopmuş efendi erkekler bu konuda şu yorumları yapabilirler:

  • Diğer erkeklerle rahat olmuyorum
  • Diğer erkekler ne konuşacağımı bilmiyorum
  • Diğer erkekler kaba saba
  • Kız arkadaşım erkek arkadaşlarımla takılmamı istemediği için nadiren görüşüyoruz

Bunların hiçbiri diğer erkeklerle maskülen, güçlü bağlar kurmamak için bahane değil. Aslında bu maddeler problemin nedenini oluşturuyor. Efendi erkek bu sorunları yaşıyorsa, diğer erkeklerle rahat olamıyorsa muhtemelen karşısındaki erkeğin maskülen enerjisi onu korkutuyordur ve yeterince özgüvenli değildir.

Diğer erkeklerle ne konuşacağını bilmiyorsa, bu da çok büyük bir problemdir. Diğer erkeklerle az-çok muhabbet çevirmeyi bilmek bir erkekte olması gereken çok temel bir beceridir. Bu beceri elde edilmeden kızlarla da yakınlık kurmak zordur.

Bu konuda farkındalık kazanmak, daha önce o kadar da dikkat etmediği bu sorunu çözmekte ilk adım olacaktır. Sen de bu konularda sorun yaşıyorsan artık erkeklerle ilişki geliştirmeye biraz daha mesai harcaman gerektiğini artık biliyorsun. Sana diğer erkeklerle ilişkilerini geliştirmede birkaç tavsiye vereyim: Öncelikle her gittiğin yerde erkeklerle kısa da olsa iletişime geç ve basit muhabbetler yapmak konusunda deneyim kazan. Gittiğin yerler dışında spor salonu bunun için ideal bir yerdir. Takım sporları yapmak da diğer erkeklerle kaynaşmak ve ilişki geliştirmek için biçilmiş kaftandır.

  • Güçlen

Efendi erkek kendi maskülanitesinden ve gücünden korkmaya koşullandırılmıştır. Bunun sonucu olarak duygusal ve fiziksel olarak yumuşak bir oyun hamuru kıvamına gelmiştir. Bu yüzden kendini güçlendirmek efendi erkeklikten kurtulma yolunda önemlidir.

Efendi erkek kendi maskülen doğasından uzaklaştıkça güçsüzleşir. Çünkü maskülenlik bir erkeğin bireysel olarak hayatta kalmasını sağlayan bir özdür. Maskülen enerji olmadan erkek güçten düşer ve hayatını düzgün idame ettiremez. Maskülanite erkeği yaratma ve üretmeye teşvik eder. Maskülenlik içinde güç, disiplin, cesaret, tutku, istikrar ve bütünlüğü içerir. Aynı zamanda gerektiğinde kullanmak üzere agresiflik, yıkıcılığı da bulundurur. Bu son saydıklarım çoğu efendi erkeği ve kadını korkuttuğu için bu özellikleri bastırmaya çalışırlar.

Ancak erkekler maskülenliklerinin bu agresif tarafını bastırırken şuanki anti-erkek yapay kültüründe puan topluyorlar gibi görünseler de gerçek insan ilişkilerinden bir kaybeden olmayı garantilerler. Kadınlar kolayca bu erkeklerdeki maskülanite eksikliğinden kaynaklanan hayat enerjisi eksikliğini gözleriyle görebilir. Üstelik saldırgan yönü var diye baskıladıkları maskülen enerjinin kendine güvenen, mücadeleci, yaratıcı, başarı için risk alabilme gibi diğer birçok faydalı yönünü de baskılamış oluyorlar.

Peki, nasıl güçlenirsin? Öncelikle fiziksel olarak güçlü ol. Bir efendi erkek mutlaka vücuduna iyi bakmalı, sıkı antrenman yapmalı ve sağlıklı beslenmelidir. Bedenini fit ve aktif tutarsan zihnin beynindeki tüm o seni yumuşatan, korku hissetmene neden olan saçma koşullandırmaları daha zor kabul edecektir. Çünkü bedenin güçlendikçe, zihnin de güçlenir. Vücudunun direncini arttırmaya muktedir olursan beynindeki efendi erkek paradigmasına olan direnç de artar. Hayatının diğer alanlarındaki özgüvenin gelişir. Bir dünya bağımlılığı olan bir erkeğin güçlü olması zordur.

Güçlenmenin diğer yolu ise kişisel başarı kovalama yolunda bencil olmaktır. Bencil ol ve zamanının çoğunu iş hayatında/hobilerinde/ilgi alanlardan seni başarılı kılacak şekilde harca. Bu alanlarda daha iyi olmak kendi içinde güçlü hissetmeni sağlar.

  • Doğru rol modeller edin

Erkeklik görerek, gözlemeyerek öğrenilir. Efendi erkekler evde anneleriyle, okulda feminen eğitim sistemde çok fazla zaman geçirdikleri için erkekliği gözlemleyerek öğrenecekleri yeterli zamanları olmamıştır. Çevrendeki gerçek erkekleri gözlemleme şansın olmadığı için feminist öğretinin sana her dayattığı şeyi norm kabul edersin ve erkek adamın başarabileceği şeylere gözünle görmediğin için bunlara ihtimal dahi vermezsin.

Doğru erkekler arasında olmak erkekliğin neye benzediğini görmek için öğretici birer fırsattır. Çünkü bu erkekler hayatta bir erkeğe lazım olan doğru beyin paradigmalarına sahiptirler. Feminist öğretinin tersine kendini ön plana koyarak, kendin için çalışarak ve dik durarak nelerin başarılabileceğini sana gösterirler.

Belli bir yaşa gelmiş doğru kafa yapısındaki abiler, arkadaşlar bu anlamda kişiye çok şeyler katabilirler. Çünkü onların olaylara verdikleri tepki, insanlarla iletişim kurma tarzları daha fazla hayat deneyiminden süzülerek oluştuğu için daha doğru olabilir. Bu rol modelleri seç ve onlarla vakit geçir.

Bahsettiğim abi tipindeki erkekler de muhtemelen geçmişte seninle benzer sorunları yaşadılar. Ama zamanla beyin paradigmalarını düzeltebildiler. Onların tecrübelerinden öğrenmek süreci hızlandırır.

  • İstenmeyen davranışı ödüllendirmeyi bırak

Bir köpek halıya pislediğinde ona kızarsın ve hatasına hemen bir tepki verirsin ki bundan vazgeçmeye koşullansın. Eğer bir şey demezsen hatta bu davranışı ödüllendirme anlamına gelebilecek bir şey yaparsan köpek istemeyen davranışı yapmaya devam eder. Biz insanlarda da aynı mekanizma var.  Efendi erkekler kızlar istenmeyen bir davranış sergilediklerinde bu mekanizmayı anlamadıkları için kızı adeta ödüllendirerek aynı hoş olmayan davranışı tekrarlamasını sağlıyorlar.

Hoş olmayan davranışa tepki koymak efendi erkek için zordur çünkü kafalarında hala o problemsiz hayata inanıyorlardır. Eğer kız mutsuzsa, kızgınsa ve problem yaratıyorsa ilgi ve dikkat göstererek hemen bunu çözmeye çalışırlar. Bunu yaparak problemi ortadan kaldırabileceklerini düşünürler. Ancak bu kızdaki kötü davranışı pekiştirir. Kız gereksiz kızgınlık, mutsuzluk sergiliyorsa efendi erkekler kendini yetersiz hissedip kıza ilgi göstermeye başlarlar. Ya da kız sürekli işinden dert yanıyorsa, onu saatlerce dinleyip çözüm üretmeye çalışırlar. Bunları yapma. Yoksa kızı bu kötü davranışından dolayı ödüllendirmiş olursun. Ödül burada ilgin ve dikkatin oluyor. Kıza daha fazla dikkat ayırmayı bırak. Burada kızı nazik bir şekilde geri çevirmen (Kusura bakma başka bir işim var demek gibi) gerekiyor.

  • Farklı ilişkiler seç

Efendi erkekler kendi güvensizliklerinden dolayı biraz kusurlu partnerleri seçmeye eğilimli olurlar. Çünkü çok sağlıklı, sorunsuz kızlarla ne yapacaklarını bilemezler. Bu yüzden küçüklüğünde kendileri gibi sorunlar yaşamış, kötü ilişkiler geçirmiş, bazı problemleri olan, belki depresyonda olan kişilerle kendilerini daha rahat hissederler. Bu onlar için daha az meydan okuyucu bir durumdur. Bu seçimin arkasında kızlara yardımcı olma, düzeltme girişimiyle puan toplama, onay alma arzusu da vardır.

Eğer düzeltilecek bir şeyi olmayan bir kızla takılırlarsa sevilme ihtimallerinin az olduğunu düşünürler. Çünkü kendilerini eksik olarak görürler. Bunu kendine yapma. Bazen karşına öyle kızlar çıkar ki, bu kız bu sorunlarından mezara kadar kurtulamaz dersin, bunlardan uzak dur. Sorunlu kızların karşısında kendini tornavida ya da alet çantası olarak görmemen gerekiyor. Eğer ilişkilerinde böyle durumlar yaşadıysan artık farklı tarzda insanları seçmeyi öğrenmen gerekiyor.

  • Seni memnun etmekten sorumlu tek kişi kendinsin

Bir hafta boyunca bunu dene. Beynin her zaman uyguladığın eski paradigmaya dönmek isteyecektir. Ama ısrarla tersini uygula. Kadınlar onları memnun etmeye uğraşan erkekleri zayıf kişiler olarak etiketlerler ve bu erkekleri küçük görürler. Kadınlar onları memnun etmeye çalışan erkekleri değil kendisini memnun etmeyi bilen erkekleri isterler. Aksi halde onlar için bu erkekler pasif, pısırık ve adeta testisleri olmayan bir erkek gibidir.

Seni memnun etme sorumluluğunu kıza yükleme, beklentiye girme. Seni mutlu eden neyse git ve onları yap. Kendi mutluluğunu kendin kazan.

  • Otomatik davranışları yakala

Eski düşünce şeklin ve zihin kalıpların uzun bir süredir seninle olduğu için bir anda silinmeyeceklerdir. Bunun için eski, işe yaramaz zihinsel kalıplara karşı farkındalığını geliştir. Bundan sonra kafandan şuna benzer şeyler geçtiğinde hemen gözlerini aç ve bu duruma bilinçli olarak müdahale et:

  • İnsan ilişkilerinde sürekli sağlama mı almak istiyorsun?
  • Sürekli bir şeyleri düzeltmeye, başkalarının beynine girip düşünüyor musun?
  • Her şeyi berbat etmekten korkar bir tavırda mısın?
  • Korku temelli mi hareket ediyorsun?
  • Kafanda insan ilişkileriyle alakalı gizli sözleşmeler mi var?
  • Almak için mi veriyorsun?
  • İnsanları memnun etmeye mi çalışıyorsun?
  • Duygularını bastırıyor musun?
  • Zor durumlardan kaçınıyor musun?
  • Yine kendinden çok başkalarını mı düşünüyorsun?

Bunlar seni sabote eden şeylerdir. Tespit ettiğin yerde yapmayı hemen bırak.

  • Hayatın problemli doğasıyla barış

Sorunsuz hayatın bir anahtarı yoktur. İyi olmak, doğru olanı yapmak bu kaotik, sürekli devinimde olan dünyadan seni kurtarmaz. Sadece sorunlardan kaçtığı sanrısını yaşayan ama kaçtığı için onları hiçbir zaman çözemeyecek adam olmanı sağlar. Problemli hayatı kabul edip göğüslemediğin için hata yapmaktan fazlasıyla korkmaya ve sonuçta pısırık olmaya başlarsın.

  • Erkekliği, kadınlardan, medyadan öğrenmeyi bırak

Artık erkekliğin ne olduğunu kadınlardan öğrenmeyi bir kenara bırakacağımız konusunda anlaştık sanıyorum. Erkekliği buralardan öğrenemezsin çünkü bunların hepsi kendi çıkarlarına olacak ya da onlara çok ürün sattıracak erkeği dizayn etmeye çalışıyorlar. Erkeğin nasıl olması gerektiğini modelleyerek ve içindeki maskülen enerjiyi dinleyerek öğren.

  • Babanla ilişkini değerlendir

Babanın tam tersi olmaya çalışma çünkü muhtemelen bu senin başka bir aşırı uca gitmene neden olur. Ve bu da sağlıksızdır. Bunun yerine babanın da bir insan olduğunu, ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını hatırla ve eğer bir kusuru varsa herkesin çocuk yetiştirmede o kadar bilinçli olamayacağını kabul et.

Pek çok erkek küçüklüğünde sağlıklı bir iletişimde olmamıştır ama babalarıyla tekrar bağ kurup onlara bir yetişkinin gözünden bakmaları çok şey fark eder. Bir yetişkin gözüyle baktığınızda babanızın da insan olduğunu ve kendi kusurlarının, hatta ihmallerinin olmasının çok normal olduğunu anlayacaksınız. Baba sağsa bir araya gelmek özel zaman geçirmek çok etkili olacak.

Buna ek tavsiyeler şunlardır:

  • Hayatta önem verdiğin ve senin için doğru olan şeyleri belirle ve tüm enerjini onları başarmaya harca
  • Çıkarları senin yaptığın şeylerle çelişen insanlara “güle güle” de
  • Kendi kurallarını oluştur
  • İstediğin bir şeyi yapmak seni korkutuyorsa yine de yap gitsin, olası olumsuz sonuçlarla bile başa çıkabilecek güçtesin
  • Her zaman yaptığın davranışları yaparsan, her zamanki sonuçları alırsın
  • Hayır demeyi öğren
  • Bahane üretme
  • İnsanlarla iletişimde açık ve direkt ol
  • İnsanların sana kötü davranmasını tolere etme
  • Şikâyet etme çünkü şikayet edenler asla başarılı olamazlar
  • Kendini farklı durumlara sok ve karşına çıkan problemleri çözmeye gönüllü ol
  • Bir şeyleri gizlice yapmakla uğraşma
  • Mükemmeliyetçi olma
  • Başladığın şeyi bitir, bahane üretme
  • Diğer insanların problemlerinden kendini arındır
  • İşe yaramayan, problemli ilişkileri, arkadaşları, insanları düzeltmeye uğraşma. Bunları hayatından çıkar
  • Hayatta kontrol denilen şey bir yanılgıdır. Bırak olsun, eğlenmene bak.

Yazar: Secret

Kızlarla başarının gerçeklerini anlattığım kitap setime buradan ulaşabilirsin, senin için aşağıya bana gelen yüzlerce okuyucu yorumundan bir örnek sunuyorum.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Centilmen Kulübü

Secret kendini daygame ve kadınlarla ilişkiler konusunda kişisel gelişime adamış bir kişidir. www.centilmenkulubu.com sitesinin sahibi ve kendine bu konuda bir misyon edinerek tüm tecrübeleri ışığında yazdığı iki kitabını da bu site üzerinden okuyuculara sunmaktadır.

77
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
23 Comment threads
54 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
34 Comment authors
Hasan abiErkekAlfa LoadedburakArtıkefendideğil Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Gallardo
Guest
Gallardo

Okurken sağlı sollu tokat manyağı oldum.

Miano
Guest
Miano

Emeğine sağlık!

Aykut
Guest
Aykut

Sitedeki en beğendiğim ve hak verdiğim yazılardan birisi olmuş, tekrar tekrar olunmalı

Andreas
Guest
Andreas

Olayın temelinde erkeğin merkeze kendini koyması yatıyor, eskiden bende böyleydim kız arkadaşım beni terk etmesin diye kırmızı çizgilerimi esnetmiş taviz vermemem gereken konularda en ağır tavizleri vermiştim çünkü o giderse daha iyisini bulamam kafasında yaşıyordum tabi böyle sünepe bir erkeğe hâliyle çok katlanmadı, bir kadın için kırmızı çizgileriniz den taviz vermek çok ezik bir hareket, dışarıda bir kız gördünüz ortam da uygun ama tanışmak için adım atmıyorsunuz çünkü kızın ya da çevrede ki insanlar ne tepki verir diye düşünüyorsunuz hâlbuki hiç bir şey olduğu yok siz o gün hoşunuza giden kıza yürüdünüz neden çünkü hoşlandın bu kadar bitti başka bir… Read more »

Berkay İlber
Guest
Berkay İlber

Özlediğimiz yazı tiplerinden. Böyle yazılar daha fazla gelsin. İkili ilişkilerden ziyade erkeğin kendi hayatına dair yazılar 10 kat falan daha geliştirici oluyor (En azından bana göre)

L1n
Guest
L1n

Secretin tespiti muazzam. Erkeklerle olan bağlarımız kızlarla olan bağlarımızdan çok daha önemli.Erkeklerle pozitif,sağlam ilişkiler geliştiremeyen ve uyum sağlamayan erkek,büyük sıkıntılar çekiyor.

Sınıf ogretmeni
Guest
Sınıf ogretmeni

Diğer erkekler hepsi değil tabiki. Kaba saba davranışları var. Kavagaya evriliyor olay sonra. Ben erkeklerle dostluk kurmama karari aldım hayatımın sonuna kadar. 17 gün bedelli askerlik yaptim. Tek kişiyle konusmadim. İyi de yaptım. Birçoğu kaba Saba lan li lunlu konusan tiplerdi.

Mahmut Abi
Admin

Bedelli askerlikte bile tek kişiyle konuşmadıysan yaşadığın ortama uyum sağlayabilme yeteneğini sorgulamanı tavsiye ederim. Askerlikteki yarrağım lan dilini hiçbir zaman kullanmadım ama askerlikte pazarda domates satan adamdan kaymakama bir sürü arkadaş edinmiştim. Tek bir kişi bile olayı çok abartı.

Sınıf ogretmeni
Guest
Sınıf ogretmeni

Bu soruyu cevaplarsanız çok sevinirim. Türkiye’de erkeklerin ne kadarı efendi erkek sendromu yaşıyor ???? Yada şöyle sorayim Türkiye’de maskulenite oranı sizce ne durumda ???

Mahmut Abi
Admin

Sosyoekonomik sınıfa göre değişir. Masküleniteyi iğdiş eden ve erkekleri “efendileştiren” düşünce akımları yüksek eğitimden ve o kesime hitap eden kültürden aktığı için ne kadar eğitimliyse o kadar çok efendi erkek var. Mesela solcular arasında efendi erkek çok ve maskülenite az. Bu eskiden böyle değildi. Ben 80lerde çoğu solcu erkeklerin olduğu bir mahallede büyüdüm, eskiden solcu erkekler ağır abiydiler 70lerin 80lerin solcu erkekleri ile şimdiki solcu erkekler çok farklı. 30 senede feminen öncelikli bir kültüre kapıldılar. Sağ görüştekiler arasında durum biraz daha iyi.

Sınıf ogretmeni
Guest
Sınıf ogretmeni

Erkeklerin feminenleşmesi daha faydalı degilmi Hepimiz için ?? Ne kadar az maskulen tıp o kadar iyi. Türkiye’de rakip sayısı çok fazla. Redpillin Türkiye de tıkanmasını nedenlerden biri de bu.

Mahmut Abi
Admin

Sen bizimle biz değilsin. Türkiye’de feminenleşmiş erkek sayısı hızla artıyor ve o kesimde rekabet büyük. Maskülen erkek sayısı az ve bir erkek ne kadar maskülenleşirse onun için o kadar iyi.

Evet efemine erkekler bununla rekabet edemez. Türkiye’de red pill’in tıkandığı falan yok zaten siyasi akım mı bu tıkansın? Bireysel kurtuluş akımı.

Sınıf ogretmeni
Guest
Sınıf ogretmeni

Mahmut ben diyorum ki. Erkeklerin Feminenleşmesi senin benim lehimize bir durum. Çünkü kadınlar onlardan hoşlanmıyor. Maskulen tipler bizim rakibimiz çünkü kadınlar onlaradan hoslaniyor. Bu kadar basit !!!

Sınıf ogretmeni
Guest
Sınıf ogretmeni

Yani diğer erkekler bizim rakibimiz. Ve önümüzdeki en büyük engel. Erkek nüfusu ne kadar düşerse o kadar avantaj Bkz doğu avrupa.

Mahmut Abi
Admin

Doğu Avrupa’ya git. Burada erkek nüfusu düşerse bile sana yetişmez torunların faydalanır.

Haydar
Guest
Haydar

Doğu Avrupa demek ,Slav dili demek bize en ters gelen dil ailesi.isim hal ekleri ve isim cinsiyetleri meletir adamı.5 yılda öğrenene ,devlet özel nişanı veriyorlar.

Mahmut Abi
Admin

Derdini anlatacak kadar öğrenmesi 1 senesini almaz. İş yapacak kadar öğrenmesi 2 sene sürmez. Bunlar genç adamlar ben olsam yapardım.

Mahmut Abi
Admin

Erkeklerin feminenleşmesi kadınları bozuyor ve beraber olunabilecek kadın sayısını da azaltıyor. Maskülen erkekler iyidir, rekabet iyidir. Rekabetten kaçış yok.

Sınıf ogretmeni
Guest
Sınıf ogretmeni

Rusya’ya gitmeyi düşünüyorum ciddi ciddi. Türkiye’de demografi benim alehime malesef. Erkek nüfusu gereginden fazla ne yazik ki. Buda arz talep dengesizliği yaratiyor. ortalama bi kiza günde belki 10 kişi yazıyor Turkiye’de

Kralice Elozabet
Guest
Kralice Elozabet

lutfen yanlis anlama…sende ciddi omega black pill karisimi bir seyler sezdim.erkeklere bu kadar negatif olman hayra alamet degil…gizli escinsel olabilirsin

Doit
Guest
Doit

+1 milyon ben rusca öğrenmeyi düsünuyorum zaten bazı kullandığım yazilimlar rusca ve ingilizce desteği yok. Rus kızları bana inanılmaz çekici geliyor ruscanın ağız yapısından dolayı dil ve dudaklArını çok kasarak çok feminen konuşuyorlar ve sesleri muazzam. Rus kızlarının genetik yapıları çok iyi gögüs uçları bile kalemle çizilmiş gibi duruyor çoğunun. Özellikle rus kızını çenesinden tanırım çilek gibi durur ama elmacık kemikleri çıkıktır. Rus kızlarıyla omegleden konuşurdum ve hb9luk kızlar bana burak özçivit gibi davranırdı.öyle olunca türk kızına içten ice kin besliyosun buradaki kızlar çirkin suratını makyajla gizleyip twitterdan finansal kole bile buluyor sırf cinsiyetiyle para kazananlar var o kızları bulup… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Türk kızları ile ilgili söyledikleriniz sizin için geçerli ve öfkenize katılmıyorum ama Rus kızlardan hoşlanıyorsan Rusça öğren ve Rusya’ya git. Ne güzel tecrübe olur işte.

Sınıf ogretmeni
Guest
Sınıf ogretmeni

Kadınlara karşı kin beslemek çok çok sağlıksız bı kafa yapisidir Bu kafadan hemen çik. Redpill asla kadın düşmanlığı değildir tam tersi kadın dostudur. Mahmut katilmadigim noktaları olsa da size bir seyler ögretmeye caliyor. Eğer kadınlara karşı bı düşmanlığın varsa bu siteden hiç bişey ogrenmemisşin demektir. Türk kızlarının herhangi bi suçu yok. Günde sana sosyal medyadan 100 Kişi yazsa sende büyük bir ego gelistirirsin. Yani sorun Türkiye’de ki arz talep dengesizliği.

ellobo
Guest
ellobo

Kardeş ben Slav coğrafyasında çok bulundum. Slav kızları Türklerden, Araplardan ve Azerilerden yaka silkiyor. Bunu düşünen tek sen değilsin 🙂 Rus kızlarına dünyanın birçok yerinden rağbet var. Türkiye’deki kalantor yazıp Antalya tatili teklif ediyor, Dubai’deki Arap pahalı çantalar, ayakkabılar teklif ediyor vs vs. İnternetin ve date uygulamalarının bu kadar revaçta olduğu bir dönemde rekabetten kaçabileceğini düşünüyorsan yanılıyorsun 🙂 Senin mantığın 10 yıl önce geçerliydi, günümüzde değil. Ha ben rekabetin az olduğu bir ülkeye gitmek istiyorum dersen Endonezya olabilir ancak. Türk dizileri yüzünden Endonezyalı kızlarda tuhaf bir Türk hayranlığı var ama o da balon bir hayranlık. Tabi Endonezyalı kızlar ne kadar… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Endonezya’da çok bulundum. Ekşideki bazı andavalların “kızlar bıyıklı, kara kuru” yazdığına kanıp kızları çirkin sanmayın, Türkiye gibi her güzellikte kız var. Ve evet Türk olarak orda iyi iş yaparsın. Eğer az gelişmiş ülke aşağılık kompleksinin mihenk taşı olan illa sarışın mavi gözlü olacak sendromun yoksa çok güzel bir yer. Endonezya’da rekabet az zira pek batı tipli erkek yok ve onları talep eden kız sayısı erkek sayısından çok daha fazla. Yoksa tüm kızlar çirkin ya da kolay olduğundan değil. Ama bu abiniz orada daha iyi iş yapsa da orada da bolca reddedildi. NOT: Ayrıca Doğu Avrupa’da bulabileceğiniz Slav kızı Bali’de hem… Read more »

Sınıf ogretmeni
Guest
Sınıf ogretmeni

Rusça öğrenmesi en zor bi kac dilden biri. Bunu biliyorum. Benim derdim orada statüm dusmeden iyi bi iş bulmak.

ellobo
Guest
ellobo

Phuket’e 5 yıl önce gittim. O zamanlar çok sayıda Rus turist vardı. Ayrıca içip içip dibini dövdürmeye yatkın, kısacası tatil seksi arayan Avustralyalı hatun da çoktu. Dediğine katılıyorum. Bu tür turistik yerlerde kısa süreli ilişkiler yaşamak, macera arayan hatun sayısının fazlalığı nedeniyle çok zor değil. Fakat Endonezya’da durumlar nasıl hiç bilmiyorum. Bana mobil uygulamalar üzerinden salça olanları saymazsak 🙂 Mesela Endonezya’da müslüman nüfus sayısı ağırlıkta. Yerel kızların cinselliğe bakış açısı nasıl? Kısa süreli maceralara açıklar mı? Hangi şehirlerini biliyorsun? Misal Thai kızları cinsellik konusunda oldukça açıktır. İlk buluşmada bile olasılık yüksek. (Fahişelerden bahsetmiyorum, işi gücü olan maddi çıkar beklemeyenlerden bahsediyorum)… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Bali’de bahsettigin kizlarin yaninda ciddi miktarda da online is yaparken orada tutunmaya calisan yabanci hatun var.

Endonezya’nin belli basli kentlerinde kizlar Turkiye’deki gibi rahatlar. Ben en cok Jakarta, Bali, Surabaya ve Medan’da bulundum ama onerecegim sadece Jakarta ve Bali.

Jakarta’da ozellikle Bangkok’taki gece hayatina yakin mekanlar var ve bu mekanlardaki kadinlar Bangkok’ta cuma aksami gidecegin mekanlardaki Thai hatunlar kadar rahatlar. Endonezya Malezya’dan daha az tutucu bir yer. Tabii Jakarta’nin bazi yerleri ya da Endonezya’nin bazi illeri cok tutucu.

Jakarta’ya yabancilar big durian derler. 2 – 3 gun kalsan tiksinirsin ama biraz daha fazla kalirsan gayet makul bir yer oldugunu anlarsin ve isinirsin.

Mahmut Abi
Admin

Evet Taylandın güzelliği her milletten hatun var Asyalı istemiyorsan bir kere bile Asyalıyla birlikte olmadan gayet iyi vakit geçirebilirsin.

ellobo
Guest
ellobo

Anladım hocam. TL ile para kazanırken ve bu döviz kurları ile bir daha o taraflara gidebilmek ne zaman mümkün olur bilemiyorum ama Jakarta ve Bali’yi dikkate alıcam.

Sınıf ogretmeni
Guest
Sınıf ogretmeni

Bu bahsettigin azeriler Türkler Araplar. Orada mı yaşıyor ??? Yoksa sosyal medya üzerinden mi rahatsız ediyorlar kizlari ??? İki durum arasında fark var çünkü.

Mahmut Abi
Admin

Genellikle bayii toplantısına gidiyorlar.

Sınıf ogretmeni
Guest
Sınıf ogretmeni

Anlıyorum 🙂 orada kalıcı olmadıkları sürece bı halt yapamazlar

ellobo
Guest
ellobo

Şimdi en çok bulunduğum, defalarca gittiğim Kharkiv şehrinden örnek vereyim. Durumu daha iyi anlayabilirsin. Kharkiv nüfus olarak Ukrayna’nın 2. en büyük şehri ve Rusya’nın Belgorod şehrine sınır. Bu şehirde ticarette yerleşik Azeriler bir hayli aktif. Çoğu ya Kharkiv’de doğmuş ya da Sovyetler zamanı oraya göç etmiş. Mafya işlerine falan da girenler var. Ayrıca bu şehirde ticaret yapan yerleşik Arapları ve Türkiye’den gidenleri de görebilirsin. Mesela Barabashova diye devasa pazarları var. Bu pazarda tekstil işi yapan çok sayıda Ağrılı ve o yörenin insanını da görebilirsin. Bunun yanı sıra şehirde Tıp vs. okumaya gelen Türk ve Arap öğrenciler bi hayli fazla. Arap… Read more »

Sınıf ogretmeni
Guest
Sınıf ogretmeni

Azerileri de araplarida sevmem. Dünyanın kanserli hücreleri. Krasnadar’a gitmeyi düşünüyorum. Dayım orada yasiyor. Krasnadar hakkında bilgin var mı ???

Mahmut Abi
Admin

Azerileri ve Arapları sevmem, dünyanın kanserli hücreleri dedi az gelişmiş ülkenin taze soğanı.

Sınıf ogretmeni
Guest
Sınıf ogretmeni

Dunyayi gezen sensin. İnsanları benden daha iyi tanırsın muhakkak.

ellobo
Guest
ellobo

Bilgim sadece başkalarından duyduğum kadar. Yaz ve kış arasındaki sıcaklık farkının çok fazla olduğunu, kasvetli bir şehir olduğunu duydum. Gezeyim, biraz takılayım diyorsan eyvallah ama Rusya iyi maaşlı bir işin yoksa yaşaması zor bir ülke. Gidip gördüklerini anlatırsan biz de öğrenmiş oluruz. ))

Sınıf ogretmeni
Guest
Sınıf ogretmeni

Teşekkür ederim. Gidersem anlatırım muhakkak. Ekonomik olarak bizim çomarland kadar kötü olacagini dusunmuyorum. Umarım yanilmam.

Jakoben
Guest
Jakoben

Solcu erkeklerle ilgili Yüzde yüz doğru tespit. 80 öncesi solcular savunma sporları , futbol vs ile ilgilenirken şimdikiler kendilerini kültür sanat adı altında şeylerle kısıtlamış durumdular sol gruplardaki kızların testesteron oranı erkeklerden daha yüksektir

sf56
Guest
sf56

sağ görüş sol görüşten daha gerçekçi, insanın vahşi ilkel içgüdülerine daha uygun, red pill’e daha yakın, termodinamiğe ve vahşi orman kanunlarına daha paralel. şimdi bunu milletle tartışsam akp-chp muhabbeti gibi algılayacaklar, yüzyüze benimle konuşurken heyecandan titreyecek lağımfareleei burada klavye başında aslan kesilecekler. halbuki konu siyasi değil. bu yüzden yazılı saldırılara cevap yok.
üst yorumda jakoben haklı. +1 puan bastım.

Hey Gidi
Guest
Hey Gidi

Güzel kardeşim heyecandan titreme falan deyince cevap hakkı doğuyor. :)) Üslubun saldırgan olsa da tartışmak istememenden ötürü ılımlı cevap yazacağım. Burada ve Twitter’da da görüyorum, kırmızı hapa gönül vermiş erkekler tornadan çıkmış gibi sağcı (ya da merkez sağcı). Ben solun kırmızı hap ile çelişmediğini düşünüyorum. Feministlerin çoğunluğu solcu evet ama şu an feminizm adı altında saçmalayanları da kendi içinde eleştirir sol. Ve kendini feminist tanımlayan bir çok kadının ikili ilişkide ne kadar feminen olduğumu görsen şaşarsın. Hukuki ve fırsat olarak eşitliğe feminist olmayanın dahi hayır diyeceğini sanmam. Bunun yanında hardcore sağcı olup bir kız yüzünden dağılan nice babayiğit gördü bu… Read more »

Jakoben
Guest
Jakoben

Ben sosyalist görüşe sahibim ve dediğin gibi Red pill”le çelişen bir yanı yok. Ayrıca gerçekten bilinçli bir feminist önyargısızca şuraları okusa kesinlikle pozitif yaklaşırdı. Ve devrimci liderlere bir bakın Che Guevara, Stalin, Lenin.. lenin demişken leninin ağlak mÜzik dinlemediğini kaç kişi bilir mesela

“Bir kimse köle doğdu diye suçlanamaz; ama özgürlük uğruna savaşımdan kaçmakla kalmayıp köleliğini haklı bulan ve onu öven bir köle, haklı olarak, öfke, tiksinti ve nefret duyguları uyandıran bir aşağılık parazit, bayağının bayağısı bir köledir.” V.İ Lenin

Cem
Guest
Cem

Şimdiye kadar, müslüm orhan ferdi ve ibrahim tatlıses dinleyen solcu görmedim.

New York Kuşu
Guest
New York Kuşu

bu eleman sey degil mi ya
“ben alfa degilsem kimse olamaz,kimse yanimda kiz kaldiramaz,benim dedem alfa bla bla bla” diyen ergen ??

ilginc bir tip

Alphaisloading
Guest

“• Kız arkadaşım erkek arkadaşlarımla takılmamı istemediği için nadiren görüşüyoruz”

Bi erkek için daha büyük bir utanç anı yoktur herhalde. Özellikle, hayata yeni başlayan veya kadın-erkek ilişkilerinde yeterince başarılı olamayan erkeklerden bunu öylesine normal birşeymiş gibi duyuyoruz ki bazen. Onların adına ben utanıyorum.

Evli-barklı adamım birgün olsun erkek arkadaşlarımla görüşmekten kendimi alı koymadım. Erkek arkadaşlarınızla görüşün, bu sizin için sizi erkek yapan, siz yapan bi ihtiyaç. Arkadaşlıklar benim için çok önemlidir ve hiçbir şeye değişeceğmi sanmıyorum.

14.Luis
Guest
14.Luis

Kesinlikle katilmiyorum gunun sonunda beraber yasadiginiz , aile kurdugunuz kisi KARINIZDIR , ARKADASLARINIZ DEGIL

KARIMIN TIRNAGINA TUM ARKADASLARIMI KURBAN EDERIM

Mahmut Abi
Admin

Alphaisloading’e kesinlikle katılıyorum zira karısı için arkadaşlarını kurban eden karısının maymunu olur.

14.Luis
Guest
14.Luis

ironi iceren yazim tepki almis…tesekkurler

yeşilzeytin
Guest
yeşilzeytin

@14.Luis Bence millet, Luis yine boş konuşmuş, diye keyfine eksi basıyor sen de ironimi anlamadılar sanıp mental mastürbasyon yapıyorsun. Ayrıca performansında düşüş var, bu seferki “ironi yaptım anlamadınız yauv” yorumu geç gelmiş. Endişeye gerek yok hepimiz ironini anladık.

14.Luis
Guest
14.Luis

@yesilzeytin

takintili ve ezik biri oldugun haykiriyor adeta , fikirlerinin maalesef bir degeri yok.kendin calip oynuyorsun kardesim

Doit
Guest
Doit

Kardeş sen neden sürekli boş yapıp filiz ergenler gibi beni anlamıyorlar yazıp duruyosun bırak anlamasınlar aq burada ezik olan sensin kasma bu kadar.bir grup yabancı erkek seni bi anlık salak sansın ne kaybedersin ki zaten sayfayı reloadladıkları anda zihinlerinden silineceksin.

Saul Goodman
Guest
Saul Goodman

ismi bile 14.luis bu mesajı neden ciddiye almışlar acaba

bRH
Guest
bRH

Gerçekten iyi gözlenmiş bir yazı olmuş özellikle baba ilişkisini nasıl da tespit etmiş, bir ara babamı da değiştirmeye çalıştım sonra anladım ki çok ters 🙂 secret ın dediğini uygulayacağım. Emeğinize sağlık, her zaman takipteyim.

policeman2323
Guest
policeman2323

Harika bir yazı olmuş. Benim bir sorum olacak. Babamla ilişkim çok iyi değil. Kendisi de maskülenliği kaybetmiş birisi hatta ruhsal rahatsızlığı olan (Doktorların söylediğine göre) bir insan. Ben onunla çok konuşmak istiyorum. Ama bir şey değişmeyeceğini düşündüğüm için konuşamıyorum. Sizce nasıl yaklaşmalıyım?

Genzo
Guest
Genzo

Babanın ruhsal rahatsizligi ne seviyede bilmiyorum ve benimde babam bi kaç yıl önce beyin kanaması geçirmişti ve bir çok rahatsızlığı vardi. En büyük rahatsızlığı ise psikolojikti. Şu pandeminin en büyük yararı babama daha çok zaman ayırmam oldu. Nasıl konuşurum ne konuşurum demedim konustum. Hayatini sor. Çocukluğunu gençliğini tecrubelerini insan ilişkilerini sor anlatsın sende dinle. Babam bana anlatınca duygusal gücünu ve maskulenligini belirli bi yaştan sonra kaybettiğini anladım ve bu bağlamda bana sordukça bende onun yaşadığı sorunlarla ilgili fikirlerimi anlattim. Aslında eskiden böyle değildim. Bana ne oldu vs vs diye diye 5-6 ayda psikolojisi evden uzun süre çıkmamasına rağmen kotulesmeyi birak… Read more »

konstantinos
Guest
konstantinos

guzel yazi olmus oncelikle tesekkur ederim. konuyla baglantili oldugunu dusundugum bir durum var, ozellikle erkek arkadas ortami ile ilgili yazilanlar yakin zamanda fark ettigim bir seyi animsatti. acikcasi ergenlik yillarimin basindan beri cok sosyal bir insanim, fakat arkadas ortaminda kendimi bildim bileli saglayabildigim ozguvenim benden 6-7 yas buyuk olan kuzenleriminle birlikte takilirken neredeyse sifira iniyor. soyle soyleyeyim yeni tanistigim bir kizla ilk bulusmamda falan rahatken o erkek ortaminda birden kararsiz, ozguvensiz bir insana donusuyorum. kendim gibi davranamadigimi dusunuyorum. brooklyn 99 izleyen varsa hatirlar, terry adli karakter kayinbiraderinin yaninda bambaska pisirik bir adama donusuyordu, aynen o sekilde bir degisim yasiyorum. boyle… Read more »

BSS
Guest
BSS

” içindeki maskülen enerjiyi dinleyerek öğren.”

dribblingmaster
Guest
dribblingmaster

-Diğer insanların problemlerinden kendini arındır
-İşe yaramayan, problemli ilişkileri, arkadaşları, insanları düzeltmeye uğraşma. Bunları hayatından çıkar

Mavi hapla beyni yıkanmış gençlere yada arkadaşlarımıza el vermekte buna dahil mi? Bu konuda bize el veren am içinde yüzen arkadaşlarımız neden efendi adam olmuyolar KHnın hakkını verip siteyi hatmetsek bile ilerde böyle bir efendi adam sorunu yaşarmıyız 1 küsür senedir yaşamadım daha önce de ilk ilişkimde “iyi insansın” diye terkedilmiştim o kadar.

Mahmut Abi
Admin

Mavi hapla beyni yıkanmış gençlere yada arkadaşlarımıza el vermekte buna dahil mi? Eğer sadece bir iki kere tavsiye verdiğin adam bunu kabul etmiyorsa ve hala el vermeye çalışıyorsan evet dahil. Bu konuda size el veren adamlar dediklerin genellikle sen karşı çıkarsan seni kendi haline bırakırlar, öğrenmeye çalışırsan sana yardım ederler.

dribblingmaster
Guest
dribblingmaster

Next sistemi aynen burda da yani hocam. Kemikleşmiş mavili arkadaş spora başlamadı, ikna olmadı aynen nextlendi. Naturel ustalık sahibi arkadaşlardan devam KHlı bekar arkadaşım yok keşke olsaydı day game’a çıkardık.

Sean
Guest
Sean

Gerçek şu ki, özellikle okuyan ve veya çalışan kesimde kadınlar erkeklerden çok daha sosyal ve ilişkiler konusunda kadınlar “efendi” erkeğe tur üstüne tur bindirecek kadar tecrübeli, ve bakışından duruşundan efendi erkeğin “efendilik katsayısını” bile çözüyorlar. Özellikle bu tür kadının manipülasyon becerisine dikkat etmek gerekiyor. Haliyle boyle bir kadın, hayatının biriciğini bulmuş, dünyaya pembe gözlükle bakan, kadınları (en azından sevgilisini veya karısını) melek olarak gören (buldumcuk) “erkeği” tokat manyağı yapıp, bunu da “atarlı naz” olarak iteleyebiliyor. Az bucuk tecrübeli bir erkek, efendi erkek olamıyor. (tabi korona zamanlarında işten eve evden işe gitmeyi karıştırmayalım, bu şimdilik bir zaruret). İnatla mavi hapta ısrar… Read more »

Doit
Guest
Doit

Aynen kırmızı hap zaten tecrübeden kaynaklanıyor kırmızı hap bir taktik değil öğüttür.yaşanmış tecrübelerin aman dikkat çığlığıdır.
Tıpkı bir işte ustalaşmak gibi ilişkidede ustalaştıkca kırmızı hapı doğanın kendisi yutturur sana.ama akılanmamakta ısrar edersen karşı cinsten soğur sap gezersin.
´tüm gün pc başı twitch yayıncıları vs genelde bunları anlatır tonla romantizm peri masalı oneitis sonrasında ben ilişkie bulaşmam ağzım çk yandı ve kapanış.

dribblingmaster
Guest
dribblingmaster

Nadiren rastladığım şöyle bi sorun var eskiden kalma ilişki tecrübesi az, toy zaman dilimi bazı tecrübeli hatunlarda sorun çıkarıyo, shit testleri algılayamıyorum bu hatunlarda genelde çok sexi oluyolar elde next sistemi var ama bunu altetmek fena olmazdı herkesin yaşı genç değil ve ciddi ilişki tecrübesi kazanmak için önünde seneler az. Maskülen ustalıktan bahsediyosak senelere gerek yok ayrıca işinde ustalık, hobinde ustalık, araç sürerken ustalık, tavrında ve vücut dilinde ustalık sergilersen kadınlar gayet ıslanıyolar bunları tüm genel tavrına ve duruşuna yansıtırsan kadınlarda pek sorun olmuyo…