Gizem Hakkında

Kızlar ve bildiğim herkes, benim “gizemli” biri olduğumu söylüyorlar. Gizemli olmaya çalışmıyorum. Gizemli olmak gibi bir niyetim yok. Hatta onlara bunu anlatmaya da çalışıyorum. Buna rağmen, onlara gizemli görünmeye devam ediyorum. Gizem, sizin başkalarına gösterdiklerinizden çok daha fazlası.

Görünen o ki insanlar, karşılaştıkları herkesi tanımlamaya çalışıyorlar. Nereye gittiklerini anlamak için insanları özenle ayrılmış raflara koymaya çalışıyoruz. Kızlar bunu sürekli yapıyorlar. Kendi fantezilerinde ne rol oynayacağınıza karar vermek için, sizi çözmek istiyorlar. Siz ilişki materyali misiniz yoksa arkadaş materyali misiniz, vs. (AŞIK, ARKADAŞ ya da KAYBEDEN). Eğer onların size biçtiği kalıba sığmamaya devam ederseniz, sizi gizemli diye tanımlarlar.

Çoğu insan statiktir. Bundan bir yıl sonra, muhtemelen bugünküyle aynı halde olacaklardır, aynı şekilde davranacaklardır. Ama sürekli akış halindeyseniz, kişisel gelişim ile (ya da öyle demeyi tercih ederseniz kendini- keşfetme ile), sizi hangi rafa koymaya çalışırlarsa çalışsınlar başarısız olacaklardır.

İnsanlar Pook’u görüyorlar.

“Bak! Atletik biri. Spor hakkında konuşmaktan hoşlanıyor. Muhtemelen bir sporcu.”

Pook sonra felsefe konuşuyor.

“Şuna bak! Kitap okuyor olmalı! O zaman Pook inek bir sporcu.”

Pook kadınları dinliyor.

“Ah, çok tatlı. İyi Çocuk olmalı!”

Pook daha sonra hatundan hatuna atlıyor.

“Nasıl ya!? Pook İyi Çocuk ve aynı zamanda oyuncu!”

Pook daha sonra bir kadını kızdırıyor.

“Ne! Pook piç gibi bir şey!”

Pook sonra bir konuşma yapıyor.

“Pook’a bakın! Pook bir hatip! Kendi radyo programı olmalı.”

Pook daha sonra bir dergiye makale yazıyor.

“Way be! Pook bir yazar olmalı! Pook’a bakın hele!”

Ve bu böyle devam ediyor. Sonunda, Pook’un İyi Çocuk/ Oyuncu/ Piç ve yazar/hatip  bir inek/sporcu. Kafalarının karışmasına şaşmamalı.

Beni ne kadar çok tanırlarsa, onlara o kadar gizemli görünüyorum zira daha fazla değişim görüyorlar. Kadınlar Pook’u sevebilirler ama tanımlayamazlar.

Anti-Dump, utangaç çocuklara, utangaçlıklarını kendileri hakkında fazla bilgi vermeyerek avantajlarına kullanmalarını tavsiye etmişti. Terminator911 şöyle demişti, “Kadın senin hakkında ne kadar az şey bilirse, o kadar çok şey bilmek ister”. İkisi de, buluşmalarını Oprah Şova çeviren ve bu buluşmalarda kendi acınası hayat hikayelerini anlatan erkeklere cevaben konuşuyorlardı.

Kadınlar, katman katman ama sağlam bir dağ gibi olan erkekleri severler. Zira tüm kadınlar altın avcısıdırlar. Ya sizin potansiyelinizin ya da şimdi sahip olduğunuz altının peşindedirler. Bu katmanlar boyunca kazmaya bayılırlar. Sizden bilgi alırlar ama her zaman bilinmeyen çok şey olduğunu da bilirler. Sizi tanımlayamamak kadını hayal kırıklığına uğratır. Sizi bu yüzden daha çok sevecektir.

Siz ondan bilgi gizlemezsiniz, onun bilgi almak için çaba göstermesini sağlarsınız (kıza hayat hikayenizi anlatmazsınız). Ama siz sürekli olarak değişiyorsunuz. Yani o bir katmanı kazdığında, dağ üç katman yükseliyor. Bu nedenle ikiniz de hiç sıkılmazsınız ve beraber yıldızlara doğru yükselirsiniz.

Bunu bir de yerinden sayan erkeklerle karşılaştırın. Kız katmanları kazarken dağ olduğu yerde oturup bekler. Kısa süre sonra hatun, diğer dağların daha yüksek, büyük ve tırmanmaya değer olduğunu düşünmeye başlar. Kız “ben sıkıldım” der ve bir sonraki dağa geçer.

İnsanlar, konuşmadıkları ve karşılaşmadıkları insanlarda gizem görmezler. Neden? Zira konuşmadıkları tonla insan vardır ve bunda bir gizem yoktur. Hayır, o insanlar kişinin kafasında “çevre” veya “figüran” şeklinde etiketlenmişlerdir. Siz, bir kadınla o ya da bu şekilde gerçekten iletişime geçtiğiniz andan itibaren gerçek biri olursunuz. Sizden ne kadar zaman ve değer alırsa, sizi bir rafa koymaya o kadar fazla çalışacaktır. Eğer sürekli değişiyorsanız, sizinle ilgili merakı artacaktır. “Çok gizemli bir adam!”

Bu şekilde gizemli olmayı istersiniz, hayatınızı saklayarak değil. Tabii hayatınızı saklamayın derken kızı Oprah’a çevirmeyin. Bu şekilde, sizi ne kadar çok insan tanırsa, o kadar insan gizemli bulacaktır. Bu da kızın sizden sıkılmayacağı anlamına gelir. İlgi seviyesi her zaman yüksek olacaktır.

Ve bunu da kendisi yapacaktır! “Gizem” aklından bile geçmeyecektir. Sizi düşünecek, ölçüp biçecek ve durduk yere drama yaratacaktır (kadınlar durduk yere drama yaratmakta ustadırlar). Kadın sizin hakkınızda düşündükçe, sizden daha fazla hoşlanacaktır.

Görüyor musunuz? Kadının zihnini sizden hoşlanmaya zorlamaya kalkmayın. O sizden hoşlanmak isteyecek. Kendi kendine sizden hoşlanmak için sebepler bulması ile, sizin değerli olduğunuza kendi kendisini ikna edecektir.

Bu yazı Pook’un Kitabı (The Book of Pook) kitabından. Kitabın Türkçesini şurada bulabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

14
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
9 Comment threads
5 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
DenizBen bilmem alfa beta omegaAlphasonMonkModeKingo Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Yüzbaşı
Guest
Yüzbaşı

Kadınlar senin hakkında düşündükçe seni bir kalıba sığdırmaya çalışıp başaramadıkça yani seni tanımlayamadıkça sana daha ilgili olacak ve seni daha çekici bulacak bu yüzden daha ilk buluşmada kadına tüm hayatınızı anlatmak gibi bir salaklık yapmayın, bırakın kadın sizin düşünsün sizinle ilgili hayal kursun

Seize
Guest
Seize

Çelişkili hareketler gizemli kılıyor gerçekten. Derecesi farketmiyor, buluşmanın başında her zamanki gibi onu öpmek yerine elinden tutup hızlı adımlarla bir yere götürmek gibi minik sıradışı bir hareket bile gizem yaratır.

ju87
Guest
ju87

benim sormak istediğim bir şey var;
bunun tam tersi bir durum. bir şeyler anlatmayıp da sonradan açıkladığımda aldığım tepki şu oluyor.” ben seni sıradan biri sanmıştım. ” yani detay verdikçe gizem kaybolacağına daha farklı soru işaretleri ortaya çıkıyor. tabi burada bir denge de tutturmak zor o ayrı. ancak sebebi ne ve ben nasıl bunu kontrol edebilirim.

ju87
Guest
ju87

ha burada belirtmem gerek, normal bir standarda oturtacak bir hayatım yok.
yukarıdaki dağ örneğinden gidersem; “basit uak bir tepe ancak altında tarih öncesi dönemden kalma uzaylıların inşa ettiği bir yapı var. “

siberlot
Guest
siberlot

kızın söylediklerine değil yaptıklarına bak. Ki ” ben seni sıradan biri sanmıştım. ” demesi büyük ihtimalle shit test, sen nasıl tepki verdin?

ju87
Guest
ju87

şöyle diyeyim. shit test değil, çünkü bunu dedikten sonraki davranışları o yöndeydi. yeni bir özelliğimi öğrendiklerinde ilgi sinyalleri artıyordu.

Ben bilmem alfa beta omega
Guest
Ben bilmem alfa beta omega

Aslında tam olarak yazıya uyuyor. Hakkında hiçbir şey söylemeyeceksin demiyor. Ufak ufak yem atacaksın bir nevi. Boşlukları kendisi doldurmaya çalışacak. Ortaya bir şey koymazsan nasıl dikkatini çekeceksin.

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

‘’Gizem, sizin başkalarına gösterdiklerinizden çok daha fazlası.’’!!!! Ben olaya şöyle bakıyorum. Gizem başkalarının sizde gördüklerinden (görebildiklerinden) çok daha fazlası. Erkek adamın biri gösterebildiği tüm özellikleri ile yürüse, yürürken ağaçlardaki kuşlar ona deseler ki sen ne kadar maskülen. Dominant, yakışıklı, çekici, güçlü, bilgili, çalışkan bir erkeksin dese, (bunun tam terside düşünülebilir.) erkek adam da kuşlara inansa kuşların maskarası olur. Yürüyüşündeki asıl gaye den uzaklaşır. Asıl ürün paketleyip raflara kaldırabildikleri değil, asıl ürün benim. Beni de ben den başkası paketleyemez. Kaba olacak ama içimden geleni söyleyeyim. Sikerim dışardaki gizemi. Gizem niye kadın ismi acaba?. Absurtlaşmaya başladım yine, susmak lazım. Ayrıca yollarının başlarında… Read more »

Kingo
Guest
Kingo

Mahmut abi bu alıntı yapılan yazılarda yorum olarak kendi fikrini belirttiğin, alıntıda katılıp katılmadığın noktaları söylediğin bir girdi olsa hoş olur. Bu yazıya da hak verdiğini düşünüyorum zira Pook’un Kitabında görüş ayrılığına düştüğün çok fazla nokta yok diye hatırlıyorum.

MonkMode
Guest
MonkMode

Günümüz ilişkilerinde kadınlar ile erkekler arasındaki ilişki Mutualist(Birbirinden karşılıklı faydalanan iki canlı) canlılar arasındaki ilişkiye çok benziyor.Şu dillere pelesenk olmuş “Karşındaki kadını küçük bir kız olarak gör” mottosunu kafanızda nasıl canlandırıyorsunuz bilemem ama ben kadını daha çok ilişkinin ön bahçesinde evcilik oynayan küçük kız çocuğuna benzetiyorum.Çünkü kadınlar erkeklerden tıpkı küçük bir kız çocuğunun ailesinden beklediğini beklerler ; yeri geldiğinde maddi güçle yeri geldiğinde duygusal beslemeyle sizden bir şey aldığı sürece her şey yolunda gidecektir.Tabi bu -Her kadın size zayıf anınızda tekmeyi koyar veya hepsinin amacı sizi sülük gibi emmektir anlamına gelmiyor ama günümüzde ilişki denilen olayın mantığı bu diye görüyorum.Karşınıza… Read more »

Alphason
Guest
Alphason

Mahmut ağabey bir süredir devam edilen ilişkide (2 ay) karşı taraftan şöyle sözler duyuyorum. Hep gizemlisin, gizemli olmak için uğraşıyorsun,esprili bir sekilde ya benle hep dalga geçiyorsun(eğlenen ustalık). Yapana kadar yapıyormuş gibi bir durum değil kırmızı hapın bana öğrettiği ve benliğime yerleştiğini düşündüğüm seyler bunlar. Bunlari karşı taraftan duymak normal mi yoksa ben kendimde yerleştirdim diye düşünürken ifşa olup kendimi mi kandırmışım çünkü ekstra gayret sarf etmiyorum.

Deniz
Guest
Deniz

Mahmut abi selamlar

Tinder’dan tanıştığım kızla gayet güzel muhahbbet ediyoruz, kendimden fazla bahsetmeyerek bazı gündelik absürt/gizemli maceralarımı yüzeysel olarak anlattım sadece ve onun hoşuna gitti, beni merak ettiğini söyledi. Ama buluşmaya şimdilik yanaşmıyor. “Fazla gizemlisin önce seni sanaldan tanımam lazım” diyerek buluşmayı reddetmek shit test midir? Fazla gizemli olmak da mı sıkıntılı, tuhaf bir şey mi yoksa kendimi ortaya dökmem için beni mi yemliyor? Bunun ayarını nasıl yapacağız?