Eski sevgilimi unutamıyorum, kimseye bir şey hissedemiyorum – Vaka Çalışması

Eski sevgilimi unutamıyorum diye beni arayanların çoğu, ayrılığın üzerinden çok uzun süre geçmediği için henüz unutmaya başlamamış olan insanlar. Eski sevgiliyi en hızlı şekilde unutmak için de bir şey yaptıklarını söyleyemem ve hatta çoğu unutmamak için yapılan şeyleri bol bol yapıyorlar. İnternette gizlice takip ediyorlar, eski sevgiliye ulaşıp duruyorlar, ondan haber almaya devam ediyorlar, arkadaş kalıyorlar ve hayatlarını donduruyorlar. Fakat bu insanların ezici çoğunluğu, eski sevgiliyi 3-4 ayda ya da en fazla 8-12 ayda unutup yollarına devam ediyorlar.

Eski sevgilimi unutamıyorum diyen insanların azınlık bir kısmı ise yıllarca bu durumda kalıyorlar. Burada böyle vahim durumdaki bir arkadaşın attığı mesaja bakacağız.

Merhaba Mahmut abi.Öncelikle seni Spotify da keşfettim ve en dibe battığım dönemleri bununla geçirdim.

Evet arkadaşlar bilmeyenler için bizim bir spotify kanalımız var ve dinlenme olarak sanırım geçen sene en tepe %3 içindeydik. Spotify kullanıyorsanız ve takip etmiyorsanız, sizi takip etmeye davet ediyorum 🙂

4 senelik bir ilişkim vardı,sonrasında ayrılık ve 1 sene daha aralıklı görüşmeler yükselmeler ile geçti.

Kim terk etti yazmamışsın ama yazdıklarından anlaşılacağı üzere o seni terk etti ya da sen onu terk ettin fakat sonra geri dönmek isteyip dönemedin. Eğer bu durumdaysanız yapabileceğiniz en kötü hareketlerden birisi,

Eski sevgili ile özellikle de terk edildiyseniz ve onu hala istiyorsanız, eski sevgili ile ara ara görüşmeyin. Siz bunu genellikle arkadaş olarak kalırsak buradan yeniden sevgili olmaya evriliriz diye yaparsınız ama pratikte yaptığınız şey, eski sevgilinin sizi unutmasına yardım ederken, sizin ona daha fazla düşmektir. Eski sevgili sizi özlemek, sizi düşünmek, sizden geriye kalan boşluğu yaşamak zorunda kalmadığı için sizi daha kolay unutur. Siz de ondan uzak kalıp iyileşmezsiniz ve daha da yaralanırsınız.

Hem eski sevgiliyi hem de platonik bir aşk hedefini ağır oneitis vakasına çeviren temel şeylerden birisi, oneitis hastasının hayatını durdurmasıdır. Biliyorsunuz iletişimi kes 3 ayaklı ve bu ayaklardan birisi olmazsa iyileşmeniz çok uzun sürer ya da belki yıllarca iyileşemezsiniz. Sen üç ayağını da kurmamışsın. Kıza ulaşıyorsun, ondan bilgi alıyorsun ve hayatına odaklanıp devam etmiyorsun.

Ama sonrasında ortak arkadaşlarım vasıtasıyla hayatında aslında birinin olduğunu vs öğrendim ve o günden sonra en dibi görme sürecine girdim.

Eski sevgilisi ile birgün beraber olabiliriz, arada yükseliyoruz diye iletişimde kalanların ezici çoğunluğunun yaşayacağı şey maalesef bu. Eski sevgilinin yeni sevgilisini görene kadar yörüngesinde arkadaş olarak dönmek. Bu sürede karşılığını görmeden yaptığı duygusal yatırımın bir anda patlaması ile de kişi derin bir bunalıma girebilir.

Her yerden engel yedim.

Sevgilisi olan birinin eski sevgilisini engellemesi normal.

20 günde 11 kilo verdim bu açıdan aslında kötü olmadı diyebilirim.

Kilo vermek için kötü bir yöntem 🙂

Psikolojik olarak darmadağın oldum.

Normal. Eski sevgilinin bir yıl boyunca yörüngesinde dönmene neden olan bir psikolojik düşkünlüğün zaten vardır ama bir sene boyunca umut kırıntıları ile yükselmen ağır bir duygusal yatırıma ve düşkünlüğe neden olmuş. Tüm varlığını bir şirkete yatırmışsın, şirket zaten batmış ama sen yine daha fazlasını yatırmışsın. Şirketin tarihe karıştığı %100 kesinken %10000 kesin olunca yıkılmışsın.

Bu süreci atlatmak için hep dışarda sosyalleştim hiç eve girmedim. Şimdi bunun üzerinden neredeyse 1 seneye yakın geçti ve hayatıma 4-5 kadın daha girdi, buluştuklarımı hesaba katmadan söylüyorum. Ama artık hiç kimseye hiçbir hissiyatım olmuyor ve sadece kendimi düşünüyorum.

Burada yumurta – tavuk olayı var. Hayatın hissiyat açısından berbat bir çöl olduğu için sen bu kıza bu kadar sene yapıştın. Herkes 3-4 yıllık ilişkisi bitince 6-8 ay acı çeker, başka birini görmeyebilir ama 2 sene! 2 sene artık ruh sağlığı problem kategorisine girer. Sen aslında hayatını duygusal olarak çorak bir çöl olarak tuttuğun için bu kızdan kopamıyorsun, ve kızdan kopamadığın için hayatın daha beter bir duygusal çöl. Ama bu kilitlenme, hayatını duygusal bir çöl olmaktan çıkarmakla olur, önce onu kafandan çıkarıp sonra hayatını güzelleştireceğini sanıyorsun.

En ufak şeyde kestirip atıyorum ve arkama bakmıyorum. Arkama tek baktığım yerin ne olduğunu tahmin edebilirsin. En ufak şarkı bile beni o anlara geri götürüyor. Bir türlü bu durumu aşamıyorum. İletişimim hiç olmadı bu kadar süre boyunca.

İletişimin olmaması yeterli değil, hayatın donmuş vaziyette. Kızın seni bıraktığı yerden bir milim bile hareket etmemiş orada zırlayıp duruyorsun. Bir de içinde bulunduğun durumun o kadar büyüklenerek anlatıyorsun ki, insanın sana sempati göstermesi bile zor.

Sen en ufak bir şeyde kestirip atıyorsun çünkü 2 senedir bir kızdan kopamamışlığın, zayıflığın biraz fazla kalsan ortaya çıkacak ve o büyüklenerek arkama bakmıyorum dediğin kişiler senden arkalarına bakmadan kaçacaklar. Her şirketten kovulmadan istifa ediyorsun ve egon o kadar şişkin ve kırılgan ki (özgüvensiz insanların egosu öyle olur), “ben her şirketten ayrıldım birader, hiçbiri sarmadı” diye anlatıyorsun. Kalsan atılacaktın zaten.

Diğer insanların hiçbiri de umrumda olmuyor bana değer versin vermesin. Bir kaç defa görüşüp sonrasında yol vermekten sıkıldım ama hayatımda olmalarını da uzun vaade de istemiyorum.

Dediğim gibi senin sorunun bu. Teşhisin yanlış. Senin kadar ağır kendini kandıranını az gördüm ama bu çok gördüğüm bir olay. Herkesin senden kaçtığını anlayamayacak kadar egonda boğulmuşsun.

Şu kelimelere baksana, tek bir kadının, şu an başkası ile hoplayan bir kadının önündeki mide bulandırıcı ezikliğini, başkaları hakkında “hiçbiri umrumda değil”, “yol veriyorum” gibi büyüklenmeci kelimelerle bastırmaya çalışıyorsun! Tipik narsist aşağılık kompleksi ve onu kapamak için sergilenen büyüklenmeler.

O kızlara karşı hissinin olmama sebebi, senin her yerinden akan oneitis zavallılığı. Onlar da sana o kadar meraklı olmuyorlar zira oldukça itici oluyorsun. Oneitis zavallılığından kaçıngan olan erkeğe anca kendine güven problemi ciddi boyutta olan kız düşer, onu da sen beğenmezsin. Yani hissiyatsızlığını sakın senin hayatına girenleri istememenden ibaret sanma. Hangi normal kadın 2 sene boyunca eski sevgilisini unutamayacak kadar düşmüş bir erkeği çekici bulur ki? Senin doyurucu bir şey bulamamanda, isteyebileceğin kadınlara itici olmanın payı çok daha büyük.

Sizinle seans yapmam daha mı mantıklı olur bana yol gösterebilir misiniz?

Şu yazdıklarımdan sonra benimle seans yapmak isteyeceğini hiç sanmam ama sen muhtemelen beni aşarsın, sana terapi lazım. Ama iyileşmenin yolu, içinde bulunduğun durumu doğru teşhis etmekten geçiyor. Yol veriyorum, umrumda değil dediğin insanlar bile sana çok şu an. Senin duygusal çölün, şu an beğenilmeyecek biri olmandan kaynaklanıyor. Kendini bu duruma düşürmüş bir adam olarak seni umursayan birinin çıkmasına şükredeceğine yol veriyorum diye kendini sıvazlıyorsun. Senin “çok ezik, itici biri oldum, bunu nasıl düzeltirim” sorununa odaklanman lazım, kızları beğenmiyorum, eskiyi unutamıyorum sorununa değil.

Bu yeni kızlarla daha uzun süreli ilişkiye kendini zorla. Terk edilmeyi, beğenilmemeyi göze al. Büyüklenmeden vazgeç. O kadar egona boğulmuşsun ki, şu an eski sevgilinin 10 katı, senin 100 katın iyi bir kız görsen ona da “hacı hissetmiyorum, yol verdim, sevmesin ya” dersin.

Şunu unutmayın. Eğer oneitis durumundaysanız, oneitisi atlatıp hayata devam etmeyeceksiniz, oneitise rağmen hayata devam edeceksiniz ve oneitis öyle geçecek.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

34
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
15 Comment threads
19 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
deffyAnonim01sedefMahmut Abituran Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Anonim
Guest
Anonim

Ben hep oneitis’ ten kurtulmanın en kolay tetikleyicisinin karşı tarafın sevgili yapması olduğunu düşünüyordum. Çünkü karşının hayatına gayet yolunda bir şekilde devam ettiğini görmek insanın egosuna bir dürtme oluyor. Doğru bir düşünce tarzımı bilmiyorum ama bana yardımı olmuştu bu düşüncenin. Bu arkadaşta işe yaramamış orası ayrı.

damn
Guest
damn

mahmut abi biraz uzun olacak ama. geçen sene tam da bu sıralar lisedeki oneitisime yazmıştım(liseden mezun olalı 4 sene olmuştu.). o zamanlar pua red pill filan hiç bir şey bilmiyorum, zaten hiç de sevgilim olmamıştı, tüm hayatım geçen seneye kadar asosyal geçmişti. lan dedim en fazla ne olabilir ki, velhasıl aradı beni buluştuk. sonra da bir daha buluşamadık. ama ben o zamanlar sırf bu yüzden ağır bir depresyona girdim. 3-4 ay filan çok kötüydüm, şu an normal denilecek seviyede ruh halim. eskiye göre çok daha kaslıyım, disiplinliyim. hayatımda hiç olmadığım kadar sosyalim. ama sıkıntı şu hiç kızlara yürümedim, yürüyemedim. ne… Read more »

Aliveli
Guest
Aliveli

Ben terk edildikten sonra deli gibi kendimi kendini gelistirmeye verdim. Saglikli besleniyorum, guzel vucut yaptim, kariyerimde ilerledim, 6 ayda 8 kizla takildim, dis gorunus icin modifiye yaptim (lazer, cilt bakimi zart zurt..), yeni hobiler edindim. Ama icimde biryerde halen beni terk eden kizla sidik yaristiriyorum. Hem onla hem de onunla su an beraber olan elemanla (hayatinda su an biri var mi yok mu varsa kimdir nedir hicbir fikrim yok gerci, no contact sagolsun). Onlardan daha cok param olmali, daha sosyal olmaliyim vs gibi. Terk edilmem beni daha iyi bir adam yapti mi kesinlikle yapti ama 6 ay oldu o kadar… Read more »

Mağarabeyefendisi
Guest
Mağarabeyefendisi

Bedevi evden ayrılmış, çöle düşmüş, susuz kalmış. Önündeki koca akarsuya bakmış, bu bana fazla gelir ben evime döneyim demiş.

Nihat
Guest
Nihat

Mahmut abi, bu site sayesinde şişkin egolu bir ezik olduğumu gösterdi. MMA gibi bir dövüş sporuna başlasam bu benim şişkin egomu söndürür mü?

Broccoli
Guest
Broccoli

Nasıl şişkin bir egon olduğunu nasıl keşfettin?

Hakan San
Guest
Hakan San

Yazılarda kendimi gördüm diyebilirim. Benzer bir durum bende de oldu. Ayrıldıktan sonra ilk zamanlar uğraştım döndüremedim. Sonra unuttum hayatıma devam ettim. 4 yıl sonra onun ilişkisini olduğunu öğrenince yıkıldım. Bide Ilişkiye başlayalı da 2 yıl olmuş. Ben kurtuldum unuttum sanıyordum ama unutmamışım. Şu an uzaktan bir kız arkadaşım var. Ondan da belki ayrılabiliriz. Mahmut abinin dedikleri çarpıcı ve kendimi buldum diyebilirim. Biz kendimizi yeteri kadar iyi görmediğimiz için uzun ilişki sürdüremiyoruz. Terkedilmeden terkedeyim mantığı. Ben terk edildim ama terk edilmek icin tüm saçmalıkları (aldatma, yalan) yaptım salak gibi. Şimdi de geçmişe pişmanlık var. Bu yıl başında öğrendim ilişkisini. Şimdi daha… Read more »

TidalWave
Guest
TidalWave

Daha toy olduğum bir zamanda 1 yıllık ciddi ilişkinin bitiminden 1 ay sonra başkasını bulmuş yara bandı ilişki yapmıştım işin komik tarafı şu ki yara bandı ilişkimdeki kız 1 yıllık ilişkimden her konuda daha üstündü (güzellik, ten uyumu, zeka, özgüven, vs.) fakat o zamanlar bu bilgilerden yoksun olduğum için 3-4 ay acımı yaşamak yerine bu ilişkiye atlamış olmam sonucu çektiğim ayrılık acısını kıza yansıttım ve ayrıldık, birkaç kere daha görüşmüş olsak da tekrar aynı samimiyeti yakalayamadık ve bugün bile düşününce salaklık ettiğimi görür eşek için attan vazgeçtiğim aklıma geldikçe hayıflanırım, 2 sene geri gelmeyecek bir kadının hayaliyle başkalarını itiyor olmak… Read more »

Kenzou
Guest
Kenzou

Aslında narsisizmi ortadan kaldırıp herkese “kendini koşulsuz sevme” dürtüsü enjekte edebilseydik, bu oneitis olayları hiç yaşanmazdı diye düşünüyorum. Hayatın boyunca elde edebileceğin en üst seviyede sevgi kendi kendine verdiğin olabilir bence çünkü kontrolü tamamen senin elinde. Bunun dışında kalan hepsi bir yere kadar. Bu adamların en büyük problemi de “kendilerini bir şekilde sevememeleri, direkt sevmemeleri veya özsevgilerini bir şekilde yetersiz bulup değersiz görmeleri, dışarıda daha değerlisinin olduğuna inanmaları”. Yoksa elde edebileceği en üst saflıkta sevgiye (kendi kendine verdiği) zaten sahip olan adam, ondan daha alt değerde olan bir sevginin peşinden bu derece koşmaz veya onu aramaz, araması saçma olur… Yani… Read more »

Anonim01
Guest
Anonim01

Bu yazdığını okuyunca kafamda geçmişteki her şey şak diye oturdu yerine

Ama kendimizi nasıl KOŞULSUZ sevebiliriz?

Anil
Guest
Anil

Mahmut abi, İstanbul’da KYK yurdunda yaşıyorum. Eve sahip olan hiçbir arkadaşım yok( çevremde çok aramadım ama evi olan arkadaş çıkmadı). Ne yapacağım bilmiyorum. Ne kadar bir kızla ilerletsem ileteyim birlikte olabileceğimiz bir yer yok. Apart otel tutsam kız ben hafifmeşrep miyim diyor.Ne yapmalıyım Mahmut Abi.

Shit test dedektörü
Guest
Shit test dedektörü

Hafifmeşrep miyim kısmı shit test. İmkanın varsa bir gece cluba götür kızı gece 3 gibi çıktığınızda otelden başka seçeneğiniz olmaz zaten. (İyi kötü dans edip o esnada kızı biraz temasla ısındırmayı unutma :))

Hesapmakinesi
Guest
Hesapmakinesi

Ayrildiktan sonra mesela ben bitirmistim ama eski nisanlim tekrar barismak istedi, kabul ettim ve benimleyken aslinda terk ettigim icin sinirliymis bana ve beni unutmasina yardimci oldum, baskasi icin birakti beni. Sonra tekrar baristik ama 4 ay sonra terk etti beni hemde aldatarak. Bende suan bu arkadas gibiyim ama ayrilali 2 ay, no contact a baslayali 1 ay oldu. “Önce onu kafandan çıkarıp sonra hayatını güzelleştireceğini sanıyorsun.” Bunu bir psikiyatristte soylemisti cok dogru. Kafandaki savas hep devam edecek onlar senin bir parcan. Once cozmeye calisip sonra hayata devam etmek sonuc vermiyor. Onlarla birlikte hayata devam edince ileride geciyor. Gercekten zor bir… Read more »

Mahur
Guest
Mahur

Eğer aşk acısı çekiyorsan, oturup yaralarını sararsın, belli bir süre etrafına bakmaz yas tutarsın. Adam gitmiş 4-5 kızı geride bırakmış! “birkaç defa görüşüp yol vermekten sıkılmış”mış… sizin aşağılık kompleksiniz yüzünden o başka 4-5 kız ghostlanıyor, üzülüyor, sonra karşı cinsten soğuyor. Biraz büyüyün.

Alberto
Guest
Alberto

Mahmut abi, hayatımız duygusal olarak çölleştiyse bu durumu nasıl düzeltebiliriz ?

Anonim
Guest
Anonim

Eski okulumdan bir arkadaşım bugün eski sevgilisini unutamadı diye int*har etti kızın evin önünde konuyla alakası burda bitiyor ama sen bize Bi abi olarak içinden çıkılmaz mış gibi gelen durumlarda ne yapmamız gerektiği senin ne yaptığını söylersen mutlu olurum. Çevremde bunu yapan Bi kaç kişi oldu. Dışarıdan böyle sinyaller aldıysak o kişiye nasıl yaklaşmalıyız ve nasıl faydalı olabiliriz? Cevaplarsan mutlu olurum saygılar

turan
Guest
turan

Mahmut abi arkadaşım kızla iki kez ayrıldiktan sonra kızında, arkadaşıminda başka birileriyle yaklaşık bir yıl ilişkileri oldu, bunlar o kişilerden de ayrılıp bir zaman sonra yine baristilar, burda kızın gözünde bu erkek nasil bir konumdadir gercekten bu erkege aşık diyebilir miyiz, diyemezsek erkegi burda ne olarak görüyor, tesekkurler..

deffy
Guest
deffy

uzunca anlatmıştım ama son cümleyi yazınca öncekilerle başını ağırtmayayım dedim mahmut abi. eski sevgilimi yörüngemde tutmuyorum ama o bana ara ara yazarak beni yörüngesinde tutmaya çalışıyor. toksikleşmek ve kötü olmak istemediğim için sorularına kibar cevap veriyorum ama kesilmiyor. 2-3 haftada bir net yazar bir şey sorar. yazması dönmesi anlamına da gelmiyor. benim istediğim bittiyse bitti bu saçmasapan iletişimde olmak bana göre değil. anlatsam da anlamıyor 2 hafta sonra bir konuda fikrini almak istiyorum diye bir yeni mesaj. illa toksikleşip engellemem mi gerekiyor benim bu kişiyi yörüngemde olsun istemiyorum