Eski Sevgili ile Arkadaş Kalmak

Ayrılık sonrası eski sevgiliniz size arkadaş kalalım diyorsa bunu sıklıkla sadece kibarlık olsun diye söylüyor. Aslında sizinle arkadaş olmak gibi bir niyeti olduğundan değil. Ayrılık kararının sizin için ne kadar zor olduğunu bildiğinden ve sizi tamamen ortada bırakıp gitmek istemediğinden arkadaş kalalım diyor. Sizin altınızdaki halıyı tamamen çekip sizin yere kapaklanmanızı istemediğinden arkadaş kalalım diyor.

Buna rağmen eski sevgiliniz size arkadaş kalalım dediğinde, muhtemelen samimi olarak sizinle arkadaş kalmak istediğini düşünüyor. Genellikle sizin karnınıza inen ayrılık acısını hafifletmek için arkadaşlık teklif ediyor. Aslında sizinle romantik olmayan bir arkadaşlık ilişkisi yürütmeye, sizinle ara sıra kahve içip tavla atmaya niyeti yok. Dediğim gibi arkadaşlık teklifini yaparken öyle istediğini sanıyor ama arkadaşlık gibi bir niyeti yok. Bir süre sonra zaten sizinle arkadaş kalmak da istemeyecek.

Bazı terk edenler gerçekten arkadaş kalmayı deneyebilirler. Ama bu durumda da arkadaşlık işi uzun sürmez ve iyi sonuçlanmaz.

Yine bazı ama azımsanamayacak sayıda terk eden, bu özellikle terk eden kadınsa daha sık görülür, eski sevgilisinin bıraktığı boşlukla başbaşa kalmak istemediklerinden arkadaşlık teklif edebiliyorlar. Bu kişiler genelde “arkadaş kalalım, seni kaybetmek istemiyorum” gibi bir şey söylerler. Bu aslında “arkadaş kalalım, seni unutana kadar seni kaybetmek istemiyorum” anlamına gelir. Eğer arkadaş kalırsanız, siz ne kadar yakınında olursanız sizi unutmayacak sansanız da, onun sizi hızlıca unutmasına yardımcı olursunuz. Ve maalesef o, sizin onu unutmanıza yardım etmez.

Eski sevgiliniz size arkadaş kalmayı teklif ederse, bu teklifi geri çevirin. ASLA kabul etmeyin. Geri çevirdikten sonra da İletişimi Kes Kuralı uygulamaya başlayın, eski sevgilinizin yörüngesinde kalmayın.

Eski sevgilinizin arkadaşlık teklifini neden reddetmeniz gereklidir? Bu sizin istediğiniz şeyden çok daha ucuz bir teklif olduğu için. Siz bundan daha değerlisiniz ve daha fazlasını istiyorsunuz.

Bir eviniz var ve bunu satmak istiyorsunuz diyelim. Bu ev, 500,000 TL değerinde olsun. Biri size gelip ev için 100,000 TL teklif etse, bunu kabul eder misiniz?

HAYIR.

Bu ev senin teklifinin 5 katı eder dersiniz ve teklifi reddedersiniz. Romantik bir ilişki içinde olduğunuz kişinin ayrıldıktan sonra arkadaş kalmayı teklif etmesi de benzer bir şey. Siz kendiniz için 500,000 TL istiyorsunuz ama o size 100,000 TL öneriyor.

Peki eski sevgilinizin arkadaşlık teklifini nasıl reddedeceksiniz? Kibarca şuna benzer diyerek:

“Ben seninle arkadaş kalmak değil, ilişkiye devam etmek istiyorum. Arkadaş kalmak benim için mümkün değil maalesef. Eğer fikrin değişir de arkadaşlıktan daha fazlasını istersen beni ara.”

Bunu sakin ve kibar bir dille yapın. Sinirlenmeyin ya da sesinizi yükseltmeyin. Bu çok önemli.

Ve bunu dedikten sonra İletişimi Kes Sürecine girin.

Eğer ayrılık sürecinde fazlaca duygusal, sinirli veya yıkık davranırsanız, eğer yalvarırsanız, eski sevgiliniz ilerde sizinle tekrar denemeyi düşünürse, bu davranışlarınızı hatırlayacak. “Eğer yeniden beraber olursak ve yine yürümezse yine o davranışlara maruz kalacağım” diye düşünecek ve belki de sizinle tekrar birlikte olmak fikrinden vazgeçecek. Eski sevgilinizin ilerde bu şekilde düşünmesine neden olmayın.

Aslına bakarsanız ayrılığı öyle karşılamalısınız ki, eski sevgiliniz geriye dönüp baktığında “hımm, çok kolay oldu” demeli.

“Seviyorum” bahanesini öne sürmeyin. Birini seviyorsanız, onu gerektiğinde serbest bırakabilmelisiniz. Eğer size nezaketen teklif edilmiş arkadaşlık teklifini kabul eder ve eski sevgilinizin çevresinde olmaya devam ederseniz, onu serbest bırakmamış oluyorsunuz. Eski sevgiliniz size arkadaş kalalım teklifini samimi olarak söylemiş olsa bile, bu “arkadaşlık” kısa zamanda oldukça absürt bir hal alacaktır.

Son olarak da eski sevgilinizle arkadaş kalmak sizin için oldukça yıpratıcı ve zor olacak. Eğer sizden gerçekten ayrılmak istiyorlarsa ve ilerde başka biriyle beraber olursa bu gözünüzün önünde olacak. Ayrıca siz çevresinde arkadaş kaldığınız sürece sizin onunla yeniden beraber olmak istediğinizi düşünecek ve bu sizi oldukça zayıf bir insan olarak gösterecek. Ve eğer onun çevresinde arkadaş olarak kalırsanız, kendi hayatınıza ve kendinizi geliştirmeye, başka birini bulup yolunuza devam etmeye enerjiniz kalmayacak.

Eski Sevgili Nasıl Geri Döner? İletişimi Kes Kuralı kitabından alıntıdır.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

107
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
37 Comment threads
70 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
45 Comment authors
BerAnonymus1barışBerkSemih Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
justinianos
Guest
justinianos

Mahmut Abi selamlar. Arkadaş çevremde (ben, 1 erkek ve o)benden kıskançlığım, soğuması ve saygısını yitirmesi gibi nedenlerden ayrılan kız var ve 2 kez çözeriz-hallederiz dememe rağmen istemediğini söyledi. Benim yaptığım hatalarım var ancak arkadaşıma benim hatalarımı çok farklı bir şekilde anladığından olsa gerek çok büyük hatalarmış gibi anlatmış.Beni hala seviyormuş.Beni yanlış anladığını düşünüyorum. Tekrar ortamda karşılaştığımızda yeni tanışıyormuş roleplayi yapsam, sonraki geçen sürelerde olayı doğrusuyla ona anlatsam tutarlı olur mu?

narsistadam
Guest
narsistadam

Mahmut Abi 2.5-3 aydır no contact uyguladığım eski sevgilim bugün mesaj attı, kendisini taciz eden bir hacker varmış, ev adresini, telefon numarasını, anne baba ismini biliyormuş. Yardım etmek istediğim için bir kaç tavsiye verdim ve bir iki şaka yaparak rahatlattım. Ancak başına bir şey gelmesinden endişe duyuyorum ve meraklanacağımı biliyorum. Bir daha beraber olmak istemiyorum, daha unutamadım; unutmak için de iletişimde olmamamız gerekiyor bunu biliyorum, ne yapmamı öneriyorsun?

Simurg
Guest
Simurg

Mahmut abi selamlar. Birkaç gün önce başımdan geçenleri size anlatmak isterim. Aynı okulda olduğumuz ve 1 yıl boyunca oneitis olduğum kız vardı. Erkek arkadaşıma onu çok sevdiğimi söylemiştim ve arkadaşım da gidip olan biteni anlatmıştı. Kız ise beni üzmek istemediğini benimle herhangi bir ilişki yaşamayacağını dile getirmişti ben de kendimi kızdan uzak tutmaya başlamıştım. Geçenlerde arkadaşlarım kız ile görüşüp benim meseleyi de konuşmuşlar. Arkadaşım kıza: neden ona böyle davranıyorsun? Baksana seni çok seviyor gidip onunla niçin konuşmuyorsun? Tarzında aralarında muhabbet geçmiş. Kız ise arkadaşıma: Onun bana olan niyetini sizden duyacağıma keşke kendisi gelip bana söyleseydi, demiş. Kızın bu sözünü duyunca… Read more »

Semih
Guest
Semih

Abi merhaba, 28 yaşındayım 4 senelik fena olmayan bir ilişkinin içerisindeydim , bazı anlaşmazlıklar sonrasında kızın istemesiyle ayrıldık yazıları da daha önceden okuduğum için ayrılığı sakin bir şekilde kabul ettim ve no contacta başladım ayrılıktan 1 ay sonra park halidne arabamın içerisinde otururken kız arabamı görmüş ve yanıma geldi ve ağlamaya başladı ben de duygusal anlamda güçlü kalıp eğlenceli bir şekilde sohbet sürdürüp kızı temaslı bi şekilde sakinleştirdim sonra eve geçtik ve birlikte olduk ardından kızı ve bıraktım ama kızdan ilişki sinyali almadığım için herhangi bir girişimde bulunmadım 4 gün sonra kız yazdı ve yalnız yemek yediğini söyledi ve ardından… Read more »

Berk
Guest
Berk

Geçen ay, 7 aylık bir ilişkim bitti. Sebebi kızın aklında çok düşünüp hiçbirini bana söylememesi, benim da yaptıklarımla daha doprusu yapmadıklarımla bu düşünceleri körüklemem. Ama onun dışında birlikte çok güzel vakit geçirip eğleniyorduk, ilişkide cinsellik de vardı. Geçen gün aklımdaki soru işaretlerini gidermek ve bazı konulara açıklık getirmek için yazdım ve sabah 6 ya kadar telefonda konuştuk. Kız dün akşam tekrar geçmiş bir konu üzerinden yazıp konuşma açtı orda da 1 saat konuştuk her şeyi açıkça söyledim onu sevdiğimi, olayların nasıl olduğunh vs. Konuştuktan 1 saat sonra tekrar napıyosun diye tekrar yazdı. Az konuştuktan sonra, “bence böyle konuşsak bir şey… Read more »

barış
Guest
barış

5 yıllık ilişkiden çıktım. terk edildim. benden daha üst statülü bir erkeği tercih etti. zaten narsist bir kişiliği varmış. malesef geç anlayabildim. bana ömür boyu arkadaş dost kalalım dedi. ben kabul etmedim. iletişimi kestim. açıkçası geri dönmesini de istemiyorum. psikolojimi çok bozmuş bu kadın. mavi haplı yapmış beni resmen. kölesi olmuşum. geriye çekilip ilişkiyi gözden geçirince anladım. her yerden engelledim. farklı numaralardan mesaj atıyor sürekli. arkadaş kalalım diyor. bıktım bu kadından kurtulmanın yolu yok mu?

Ber
Guest

Abi selam, Seninle sesli sohbet yoluylada konuşmuştuk. Sevgililik teklfi gelmiş kızdan fakat ben yanlış test sanıp dalga geçmiştim benzer şekilde muhabbet arasında bir benzetme yaparken “biz seninle sevgili olsaydık öyle düşün” derken bende zaten sevgili olduğumuzu dile getirdim fakat sert bir üslupla hayır değiliz arkadaş kalmak isteidğini dile getirdi. İletişimi kese girdim 1 hafta sonra ulaştı buluşma ayarladım fakat buluşmadan önnceki gün “kanka bir gün sonra ki gün buluşursak bütün gün berbaer oluruz” dedi. Böyle arkadaş olma niyeti varsa bana birdaha ulaşmamsını birdahada kanka manka moduna girmemesi gerektiğini arkadaş olamayacağımızı söyledim. Beni suçlamaya başladı sen beni takipten çıkartın ortadan kayboldun… Read more »