Eski Sevgili ile Arkadaş Kalmak

Ayrılık sonrası eski sevgiliniz size arkadaş kalalım diyorsa bunu sıklıkla sadece kibarlık olsun diye söylüyor. Aslında sizinle arkadaş olmak gibi bir niyeti olduğundan değil. Ayrılık kararının sizin için ne kadar zor olduğunu bildiğinden ve sizi tamamen ortada bırakıp gitmek istemediğinden arkadaş kalalım diyor. Sizin altınızdaki halıyı tamamen çekip sizin yere kapaklanmanızı istemediğinden arkadaş kalalım diyor.

Buna rağmen eski sevgiliniz size arkadaş kalalım dediğinde, muhtemelen samimi olarak sizinle arkadaş kalmak istediğini düşünüyor. Genellikle sizin karnınıza inen ayrılık acısını hafifletmek için arkadaşlık teklif ediyor. Aslında sizinle romantik olmayan bir arkadaşlık ilişkisi yürütmeye, sizinle ara sıra kahve içip tavla atmaya niyeti yok. Dediğim gibi arkadaşlık teklifini yaparken öyle istediğini sanıyor ama arkadaşlık gibi bir niyeti yok. Bir süre sonra zaten sizinle arkadaş kalmak da istemeyecek.

Bazı terk edenler gerçekten arkadaş kalmayı deneyebilirler. Ama bu durumda da arkadaşlık işi uzun sürmez ve iyi sonuçlanmaz.

Yine bazı ama azımsanamayacak sayıda terk eden, bu özellikle terk eden kadınsa daha sık görülür, eski sevgilisinin bıraktığı boşlukla başbaşa kalmak istemediklerinden arkadaşlık teklif edebiliyorlar. Bu kişiler genelde “arkadaş kalalım, seni kaybetmek istemiyorum” gibi bir şey söylerler. Bu aslında “arkadaş kalalım, seni unutana kadar seni kaybetmek istemiyorum” anlamına gelir. Eğer arkadaş kalırsanız, siz ne kadar yakınında olursanız sizi unutmayacak sansanız da, onun sizi hızlıca unutmasına yardımcı olursunuz. Ve maalesef o, sizin onu unutmanıza yardım etmez.

Eski sevgiliniz size arkadaş kalmayı teklif ederse, bu teklifi geri çevirin. ASLA kabul etmeyin. Geri çevirdikten sonra da İletişimi Kes Kuralı uygulamaya başlayın, eski sevgilinizin yörüngesinde kalmayın.

Eski sevgilinizin arkadaşlık teklifini neden reddetmeniz gereklidir? Bu sizin istediğiniz şeyden çok daha ucuz bir teklif olduğu için. Siz bundan daha değerlisiniz ve daha fazlasını istiyorsunuz.

Bir eviniz var ve bunu satmak istiyorsunuz diyelim. Bu ev, 500,000 TL değerinde olsun. Biri size gelip ev için 100,000 TL teklif etse, bunu kabul eder misiniz?

HAYIR.

Bu ev senin teklifinin 5 katı eder dersiniz ve teklifi reddedersiniz. Romantik bir ilişki içinde olduğunuz kişinin ayrıldıktan sonra arkadaş kalmayı teklif etmesi de benzer bir şey. Siz kendiniz için 500,000 TL istiyorsunuz ama o size 100,000 TL öneriyor.

Peki eski sevgilinizin arkadaşlık teklifini nasıl reddedeceksiniz? Kibarca şuna benzer diyerek:

“Ben seninle arkadaş kalmak değil, ilişkiye devam etmek istiyorum. Arkadaş kalmak benim için mümkün değil maalesef. Eğer fikrin değişir de arkadaşlıktan daha fazlasını istersen beni ara.”

Bunu sakin ve kibar bir dille yapın. Sinirlenmeyin ya da sesinizi yükseltmeyin. Bu çok önemli.

Ve bunu dedikten sonra İletişimi Kes Sürecine girin.

Eğer ayrılık sürecinde fazlaca duygusal, sinirli veya yıkık davranırsanız, eğer yalvarırsanız, eski sevgiliniz ilerde sizinle tekrar denemeyi düşünürse, bu davranışlarınızı hatırlayacak. “Eğer yeniden beraber olursak ve yine yürümezse yine o davranışlara maruz kalacağım” diye düşünecek ve belki de sizinle tekrar birlikte olmak fikrinden vazgeçecek. Eski sevgilinizin ilerde bu şekilde düşünmesine neden olmayın.

Aslına bakarsanız ayrılığı öyle karşılamalısınız ki, eski sevgiliniz geriye dönüp baktığında “hımm, çok kolay oldu” demeli.

“Seviyorum” bahanesini öne sürmeyin. Birini seviyorsanız, onu gerektiğinde serbest bırakabilmelisiniz. Eğer size nezaketen teklif edilmiş arkadaşlık teklifini kabul eder ve eski sevgilinizin çevresinde olmaya devam ederseniz, onu serbest bırakmamış oluyorsunuz. Eski sevgiliniz size arkadaş kalalım teklifini samimi olarak söylemiş olsa bile, bu “arkadaşlık” kısa zamanda oldukça absürt bir hal alacaktır.

Son olarak da eski sevgilinizle arkadaş kalmak sizin için oldukça yıpratıcı ve zor olacak. Eğer sizden gerçekten ayrılmak istiyorlarsa ve ilerde başka biriyle beraber olursa bu gözünüzün önünde olacak. Ayrıca siz çevresinde arkadaş kaldığınız sürece sizin onunla yeniden beraber olmak istediğinizi düşünecek ve bu sizi oldukça zayıf bir insan olarak gösterecek. Ve eğer onun çevresinde arkadaş olarak kalırsanız, kendi hayatınıza ve kendinizi geliştirmeye, başka birini bulup yolunuza devam etmeye enerjiniz kalmayacak.

Eski Sevgili Nasıl Geri Döner? İletişimi Kes Kuralı kitabından alıntıdır.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

107
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
37 Comment threads
70 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
45 Comment authors
BerAnonymus1barışBerkSemih Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Vito
Guest
Vito

Aynı zamanda yörüngeden hızlıca çıkıp kendi hayatınıza bakmanız kadının daha fazla duygusal yatırım yapmasına neden olabilir. Çünkü bir çok kadın sizin en azından bir süre yörüngede kalıp geri döndürme çalışmaları yapmanızı bekler. Kadının yanında ağlayan çocukların çağında bunları yapmamanız aslında normal bir şeyken bu çağda bir çeşit güç gösterisine dönüşür.

ORTALAMA USTU MALE
Guest
ORTALAMA USTU MALE

Abi merhabalar göklerden uzanan bkr el gibi ihtiyacim oldugu an da geldi bu yazı. Peki bir sorum var. Sen inatla israrla bize müşterinizle iliski kurmayin desende yaptığım iş buna cok müsait (fitness eğitmenliği) ister istemez bir şekilde su yolunu buluyor oluveriyor. Burda sıkıntı yaşıyorum geçenlerde bir kız ile ilişki safhasinda kafalarımız uyuşmadı ve arkadaş devam edelim dedik. Okey dedim ve ondan sonraki günler eglenen ustalikla muhabbete devam ettim ne benden ne de onun samimiyetinden bir sey eksilmemis gibiydi. Herhangi bi mecradan asla ulasmadan(wp inst) sadece isyerimde görüşüyoruz. Bunun yanlış veya dogru taraflari nedir benim için?

Ktc
Guest
Ktc

Free Bird şarkı ile yazının özeti

CuziHustle
Guest
CuziHustle

ayrılmış veya ayrılmak isteyen kişiye fikrini değiştirsen ara demek mantıksız değil mi mahmut abi sonuçta bitmiştir

Meraklı bıdık
Guest
Meraklı bıdık

Mahmut abi peki şahsi olarak benim ayrıldığım eski sevgilimle arkadaş kalmak hakkında ne düşünüyorsun? Yedekte seviselecek kız gibi gorerek ayrildiktan sonra arkadas kalmaya calismak yani

Pan
Guest

Böyle bir durumda yine sakin bir şekilde Arkadaş kalmanın tercih olamayacağı ve yolunun açık olmasını dilemek daha iyi bir seçenek değilmi?

Sean
Guest
Sean

Kibarca erkeğe bu şekilde yol veren kadınların dışında, bir de “arkadaş kalalım” diyerek erkeği friendzone da tutmak isteyen ve efendi (!) erkeği (kadınların erkek gözüyle baktıklarını sanmıyorum) söğüşleme kaynağı olarak gören “tipler” çıkıyor. Esas tehlike bu tipler ve bunlara yatırım yapmak…wtf… Sonuç efendi erkeğin tipik çaresizliği… “Seni seveni sev” demiş üstat, ama bazıları için ister alışkanlık deyin ister ego, ayrılmak, yoluna gitmek ve başka çiçekler aramak nedense çok zor geliyor (acıların çocuğu modu).

raad
Guest
raad

Selamlar Mahmut Abi, 2 ay önce, betalığın zirvesini ve erkekliğin dibini yaşadığımdan kızdan ayrıldım. Ayrılıktan yaklaşık 1.5-2 hafta sonra -ağır bitmiş vaziyetteydim- bu siteyi keşfettim. Birçok kişinin TRPyle tanışmasına sebep olan yazı, oneities yazınızı okuduktan sonra baktım ki durum, sadece benlik değil ve sorun kızdan ayrılmam da değil asıl sorun o süreçte kendi duygularımı kontrol edememem ve hayatımı bir süreliğine dondurmammış. Bu depresyon halindeyken kıza asla yazmadım -neyseki o kadar kötü değilmişim-. Buradaki No Contact kuralını uygulamaya başladım. Hemen eski halime döndüm, 1.5 aydır düzenli olarak buradaki makaleleri okuyorum. Özellikle disiplin yazılarınız benim için çok önemliydi. Üniversite sınav senem ve… Read more »

Dex
Guest
Dex

1) Hayır kutlamamalısın ve bunu milyon defa söylediler burada. Kız sana isterse destan yazsın önemi yok. Bu kızı gözünde çok büyütüyorsun. Kız sana istediği kadar yanında olduğunu ya da istediğin zaman yazmanı söylesin, bunu friendzone a yorup ona göre taktik kurmana gerek yok. Yaptığı friendzone a şutlamaya dayalı bir hareket de olsa teşekkür et geç ekstra bir açıklama yapma. “Fikrin değişirse ben buradayım.” tarzına gerek yok bence. Kız seninle tekrardan iletişim kurmaya çalışıyorsa böyle madem bulusmaya çağır işi fiziksele götür kız nasıl davranıyor ona bak. Hala tık yoksa tamamen siktir edersin mesajlarını iplemezsin de o bunu anlar zaten. 2) Yazıları… Read more »

Pan
Guest

Bi kadın ayrılma lafını etmişse. Bence zaten, yol verilmesi gerekiyor demektir.

Biz de giden kadının topuğuına bakılmaz diye bi laf vardır. Çok alakalı değil ama, yine de ben bir kere soğuyan kadının tekrar iflah olacağını sanmıyorum.

Kuzeyinlordu
Guest
Kuzeyinlordu

Bir kere sevgilim bu şekilde arkadaş kalalım teklifine ,sizin bu no contact rule uyguladım ,sonuç pozitif ,4 gün sonra geri geldi. 6 ay devam ettik şimdi boktan bir bahane ile anlaşamıyoruz farklıyız cümleleri kuruyor ben bu şekilde ilişkiyi yürütemem diyor. Yol verdim bende uyuz oldum ama bu no contact ikinci defa ya da daha fazla olası mı ?

ToniDins
Guest
ToniDins

Saygılar sevgiler abi bir sorum olacaktı biz kızla ayrıldık çok geçmeden yenisini buldu bana da bağı koparmayalım dedi işte sonra buluşma teklifleri etmeye başladı ve her buluşmamızda da yattık bu işime gelmesine rağmen vicdanen bir sıkıntı var gibi sanki yeni sevgilisine ben ayıp ediyormuşum gibi hissediyorum sence napmalıyım

Donjuan00
Guest
Donjuan00

Mahmut abi eski kız arkadaşımla aynı is yerindeyiz 10 ay oldu biteli. Covid pozitif çıkmış şimdi öğrendim çevremiz de ortak arkadaşlarımız çok, bi geçmiş olsun de diyorlar ama yapmak istemiyorum, ne önerirsin?

ADAM
Guest
ADAM

Peki bizim nazikçe reddetiğimiz kız ‘seninle vakit geçirmek istiyorum yeter ki Arkadaş kalalım der ise ne yapmalı.

lyku
Guest
lyku

Eski sevgilinin arkadaş kalmak istemesinin, seni yedekte tutmak istemesinden başka ne gibi bir nedeni olabilir ki?

Kaldı ki çevrende bulunması yeni ilişkiler için de tehlikeli ve rahatsız edici bir olay bence.

osman
Guest
osman

Valla benim bu site ve daha önceden edindiğim başka kaynaklardaki bilgilere göre ilişkinin başı ya da sonu farketmeksizin bir kızdan arkadaş olalalım/görüyorum/kalalım tarzında bir şey duyuyorsak betalığın dibini sıyırmışız demektir. Biraz daha uydu erkek yaratmaya yönelik bir davranış gibi. Sana karşı bi çekim hissetmiyorum ama işime yaradıgında senin bana karşı hislerini ben güzelce kullanırım gibi. O ilişkinin devamından muhtemelen bi halt olmaz. Bi geçmişiniz olacagından bazı şeyleri sindiremezsiniz mesela onun yeni sevgili flört vs edinmesi gibi. İletişimi kesmek evet en mantıklısı. O raddeye getirdiğiniz birine yatırım yapmaya değmez artık. Ha iletişimi kestiniz diye size geri mi dönecek %0.001 ihtimal falan.… Read more »

1 2 3