Eski Sevgili ile Arkadaş Kalmak

Ayrılık sonrası eski sevgiliniz size arkadaş kalalım diyorsa bunu sıklıkla sadece kibarlık olsun diye söylüyor. Aslında sizinle arkadaş olmak gibi bir niyeti olduğundan değil. Ayrılık kararının sizin için ne kadar zor olduğunu bildiğinden ve sizi tamamen ortada bırakıp gitmek istemediğinden arkadaş kalalım diyor. Sizin altınızdaki halıyı tamamen çekip sizin yere kapaklanmanızı istemediğinden arkadaş kalalım diyor.

Buna rağmen eski sevgiliniz size arkadaş kalalım dediğinde, muhtemelen samimi olarak sizinle arkadaş kalmak istediğini düşünüyor. Genellikle sizin karnınıza inen ayrılık acısını hafifletmek için arkadaşlık teklif ediyor. Aslında sizinle romantik olmayan bir arkadaşlık ilişkisi yürütmeye, sizinle ara sıra kahve içip tavla atmaya niyeti yok. Dediğim gibi arkadaşlık teklifini yaparken öyle istediğini sanıyor ama arkadaşlık gibi bir niyeti yok. Bir süre sonra zaten sizinle arkadaş kalmak da istemeyecek.

Bazı terk edenler gerçekten arkadaş kalmayı deneyebilirler. Ama bu durumda da arkadaşlık işi uzun sürmez ve iyi sonuçlanmaz.

Yine bazı ama azımsanamayacak sayıda terk eden, bu özellikle terk eden kadınsa daha sık görülür, eski sevgilisinin bıraktığı boşlukla başbaşa kalmak istemediklerinden arkadaşlık teklif edebiliyorlar. Bu kişiler genelde “arkadaş kalalım, seni kaybetmek istemiyorum” gibi bir şey söylerler. Bu aslında “arkadaş kalalım, seni unutana kadar seni kaybetmek istemiyorum” anlamına gelir. Eğer arkadaş kalırsanız, siz ne kadar yakınında olursanız sizi unutmayacak sansanız da, onun sizi hızlıca unutmasına yardımcı olursunuz. Ve maalesef o, sizin onu unutmanıza yardım etmez.

Eski sevgiliniz size arkadaş kalmayı teklif ederse, bu teklifi geri çevirin. ASLA kabul etmeyin. Geri çevirdikten sonra da İletişimi Kes Kuralı uygulamaya başlayın, eski sevgilinizin yörüngesinde kalmayın.

Eski sevgilinizin arkadaşlık teklifini neden reddetmeniz gereklidir? Bu sizin istediğiniz şeyden çok daha ucuz bir teklif olduğu için. Siz bundan daha değerlisiniz ve daha fazlasını istiyorsunuz.

Bir eviniz var ve bunu satmak istiyorsunuz diyelim. Bu ev, 500,000 TL değerinde olsun. Biri size gelip ev için 100,000 TL teklif etse, bunu kabul eder misiniz?

HAYIR.

Bu ev senin teklifinin 5 katı eder dersiniz ve teklifi reddedersiniz. Romantik bir ilişki içinde olduğunuz kişinin ayrıldıktan sonra arkadaş kalmayı teklif etmesi de benzer bir şey. Siz kendiniz için 500,000 TL istiyorsunuz ama o size 100,000 TL öneriyor.

Peki eski sevgilinizin arkadaşlık teklifini nasıl reddedeceksiniz? Kibarca şuna benzer diyerek:

“Ben seninle arkadaş kalmak değil, ilişkiye devam etmek istiyorum. Arkadaş kalmak benim için mümkün değil maalesef. Eğer fikrin değişir de arkadaşlıktan daha fazlasını istersen beni ara.”

Bunu sakin ve kibar bir dille yapın. Sinirlenmeyin ya da sesinizi yükseltmeyin. Bu çok önemli.

Ve bunu dedikten sonra İletişimi Kes Sürecine girin.

Eğer ayrılık sürecinde fazlaca duygusal, sinirli veya yıkık davranırsanız, eğer yalvarırsanız, eski sevgiliniz ilerde sizinle tekrar denemeyi düşünürse, bu davranışlarınızı hatırlayacak. “Eğer yeniden beraber olursak ve yine yürümezse yine o davranışlara maruz kalacağım” diye düşünecek ve belki de sizinle tekrar birlikte olmak fikrinden vazgeçecek. Eski sevgilinizin ilerde bu şekilde düşünmesine neden olmayın.

Aslına bakarsanız ayrılığı öyle karşılamalısınız ki, eski sevgiliniz geriye dönüp baktığında “hımm, çok kolay oldu” demeli.

“Seviyorum” bahanesini öne sürmeyin. Birini seviyorsanız, onu gerektiğinde serbest bırakabilmelisiniz. Eğer size nezaketen teklif edilmiş arkadaşlık teklifini kabul eder ve eski sevgilinizin çevresinde olmaya devam ederseniz, onu serbest bırakmamış oluyorsunuz. Eski sevgiliniz size arkadaş kalalım teklifini samimi olarak söylemiş olsa bile, bu “arkadaşlık” kısa zamanda oldukça absürt bir hal alacaktır.

Son olarak da eski sevgilinizle arkadaş kalmak sizin için oldukça yıpratıcı ve zor olacak. Eğer sizden gerçekten ayrılmak istiyorlarsa ve ilerde başka biriyle beraber olursa bu gözünüzün önünde olacak. Ayrıca siz çevresinde arkadaş kaldığınız sürece sizin onunla yeniden beraber olmak istediğinizi düşünecek ve bu sizi oldukça zayıf bir insan olarak gösterecek. Ve eğer onun çevresinde arkadaş olarak kalırsanız, kendi hayatınıza ve kendinizi geliştirmeye, başka birini bulup yolunuza devam etmeye enerjiniz kalmayacak.

Eski Sevgili Nasıl Geri Döner? İletişimi Kes Kuralı kitabından alıntıdır.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

107
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
37 Comment threads
70 Thread replies
7 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
45 Comment authors
BerAnonymus1barışBerkSemih Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Ergenuss
Guest
Ergenuss

Abi peki terk eden kişi bizden önceki eski sevgilisine açık kapı bırakıyorsa nasıl yorumlarız? İlişki başladığında eski sevgilisi ile hâlâ arkadaş kaldığını onu çok zor unuttuğunu ama unuttuğunu arada hâl hatır sorduklarını söylüyordu. Bizden iki yıl önce bitmiş. Böyle birşeyi kabul etmeyecegimi söylediğimde görüşmem dedi. Ama karşı taraf arada mesaj atıyordu ve engellemesini söyledim. Engelledi de. İlişkimiz bir yıl sürdü ve pandemi nedeniyle görüşmediğimiz için ilişki kötüye gitti ve terk etti. No contack uyguladım ve iletişime geçmedim. Geçen gün özledim diye mesaj attı görüşme teklif ettim kabul etti. Twitter ına bakayım dedim ve eski sevgilisinin engelini kaldırmış. Bende kendi kendime… Read more »

Rumuz
Guest
Rumuz

Mahmut abi benimde 7 aylık bir ilişkim sonucu birkaç yalanını yakalayıp yüzüne vurmam ile benden kısa mesaj ile ayrıldı. Hiç telefonda dahi konuşmadı. Ayrılınca ben ona gerekli şekilde açıkladım bana yalan söylememesi gerektiğini. En son sen sil ben içimde yaşar giderim falan dedi. Beni sevdiğini biliyorum ki bizim son cümlelerimiz de beni çok sevdiğini söyledi. En son şu teklifi yaptı bana, maddi manevi destek olurum derdini sıkıntını dinlerim unutma tamam mı dedi giderken. Bende senden sadece dürüstlük beklemiştim onuda karşılamadın dedim ve sevdiğim biri olduğu için görmemek için ve benimle iletişime bu süreçte geçmemesi için bütün platformlardan engelledim. Bu arkadaşlık… Read more »

Dex
Guest
Dex

Ne yalanını yakaladın? Baya arabesk bir bitiriş olmuş. Eğer sana uymayan yalanlarsa ve bunları söylemene rağmen çat diye bitiriyorsa kızın ilişkiyi bitirmeye niyeti varmış demek ki.

”sen sil ben içimde yaşar giderim falan…” Buna inanmadın umarım 🙂 Seni seven kişi de senden ayrılmaz, o seni hala seviyorum sözleri tamamen bahane.

Engellemek kuyruk acısı belirtir. Direkt sosyal medya hesaplarından çıksan yeterliydi. Ayrıca kız ayrıldıktan sonra ona ulaşarak ve açıklama yaparak büyük hata yapmışsın.

Sergio
Guest
Sergio

Abi selam, seninle skypedan da konuştuk ayrılık sürecinde tavsiylerini almıştım çok uzatmadan özetleyim. Tavsiyelerin ve sitedekiler ( no contact rule) harfi harfine çalıştı; önüme baktım hayatıma yöneldim ve iletişim kurmadım kendimi geliştirdim; kız aradı, hayatımda biri var mı falan merak etmiş .. geçiştirdim soruları coolca ve buluşma ayarladım oldukça sıcak geçti yakınlaştık cinsel yakınlık oldu her şey güzel gidiyordu yeni bir kız gibi davranıyordum (senle de böyle konuşmuştuk) sonra kız yavaş yavaş arkadaşlığa bağladı (hayatımda başka biri olup olmadığı konusunda hiç netlik vermedim ) sevgili gibi davranıyordu ama arkadaşlık imaları yapmaya başladı ben de bu durumu sezince net bir şekilde… Read more »

afterlife
Guest
afterlife

2 yıldan uzun bir ilişkim vardı ve 7 ay önce beni terk edip gitti.ben no contact yaptım elbette.geçen hafta bana kendisi ulaştı ve tam 3 gün görüştük yüz yüze iş çıkışı.Ben ilk 2 görüşmede neredeyse hiç konuşmadım sürekli onu dinledim içindeki bana olan kırgınlıklarını döksün diye ve dökerken de ağladı falan. Sürekli bana seninle bundan sonra olacak kız çok şanslı çok değişmişsin seni tanıyamıyorum şu anda hem mental hem fiziksel olarak 50 yıl ileri gitmişsin,ama ben seninle olamam çünkü ben kimseyi düşünmüyorum falan dedi.Beni sürekli bir gaza getirme havası vardı.Ha tamam bu 7 ayda bende gerçekten çok değiştirdim tamamen kendime… Read more »

Jump
Guest
Jump

Peki terk edip gittikten 7 ay sonra no contact sonucu tekrar iletişime geçen kız sizinle arkadaş olarak dışarıda buluşup kafe bar vs gidip her gün sizi arayıp mesaj atıp en sonunda da haftasonunu beraber geçirmek istiyorsa (örn piknik , şehir dışına çıkma vs) ama sevgili moduna da girmek istemiyorsa ve birlikte 3 yıllık sevgili geçmişiniz varsa bu çıkmaz da ne yapmak gerekiyor ?

Kafasıkarışık
Guest
Kafasıkarışık

Şu an benzer bir durumum var. Pandemi öncesi ayrıldık ama o arkadaş kalmak istiyordu. Ben istemedim ve pandemi boyunca 2 yıla yakın süre bir kere bile görüşmedik. Ama aklımda hep vardı ve hep bir özlem hissediyordum. Bu sürede de tinder date yaptığım ve açık ilişki şeklinde yaşadığım bir kız vardı. Bu yıl başı, onunla başbaşa kalalım diye tatile gittik. Uygun evimiz olduğu için tatile kendi memleketime gittik. Gittiğimiz şehirde de eski kız arkadaşım yaşıyordu. Bir şekilde bizi görmüş galiba (ama kız arkadaşınla gördüm demedi, sadece seni buralarda gördüm galiba diye yazdı). 2 yıl geçmesine ve büyük ihtimalle kız arkadaşımla görmesine… Read more »

Kaya
Guest
Kaya

Abi selam.Eski sevgili ile fuck body olunur mu?

Burak
Guest
Burak

Ben seni arkadaş olarak görmüyorum fikrin değişirse ara dediğimiz kızın doğum gününü kutlayabilir miyiz? (benim doğum günüm daha önceydi, o kutladı)

Ella
Guest
Ella

Eski sevgilim ara sıra hikayelerime cevap verip muhabbet kuruyor ve sonunda sen bir düzen kurup tek başına ev tut (şu an ev arkadaşımla kalıyorum) ve ben yanına geliyim belki o sırada duygularımız tekrar canlanır yeniden sevgili oluruz diyor. (şu an başka şehirde kendisi) ama ben madem öyle şimdi tekrar birlikte olalım buraaya gelmeni beklemeye gerek yok deyince yok olmaz ben şu an bir şey hissetmiyorum diyor. Sizce amacı ne olabilir? (İlişkimiz sırasında seks hayatımız ve diğer her şey çok iyiydi)

Godfather
Guest
Godfather

Ayrıldığım kıza, o ben üzülüyor diye bilirken arkadaş kalalım demek yanlış mıdır?

Daha yeni 1.5 senelik ilişkim bitti. İlk olarak bana karşı biseyleri eksik hissettiğini ayrılmak istediğini söyledi. İlk tepkim duygusal olsada, 3 gün içinde atlattım. Sanırım bende ona karşı biseyleri eksik hissediyordum, yada yazılar gerçekten bende etkili oldu.

Kızı ufak kız kardeşim çok seviyor ve sürekli görüşmek istiyor. Üniversitede banada almancamda yardımcı olucaktı. Eğer bir süre sonra gidip arkadaş kalabiliriz bence dersem yanlış olur mu? Bende hiç özlem yok ama onun bakış açısına göre yanlış yapmış olur muyum?

Hataların hatasını yapan eski beta
Guest
Hataların hatasını yapan eski beta

Yazıyı okuduktan sonra çok kararsız kaldım benim durumum biraz farklı gibi düşünüyorum. Eski sevgilim benden ayrıldıktan sonra betalık yapıp defalarca peşinden koştum hepsinde reddetti doğal olarak. En sonunda eğer beni sevmiyorsan beni engelle, bende seninle bir daha konuşmayacağım dedim o da engelledi 2 ay önce. Üniversitede yüz yüze gelince selam vermeli miyim bu durumda ? Geri kazanma gibi bir amacım yok , zayıf erkek imajı vermek istemiyorum artık.

Erkekliğe Adımlar
Guest
Erkekliğe Adımlar

Mahmut abi merhaba. Eski sevgilimle uzunca süre konusmamıstık. Mesaj attı kısa sohbet ettik. Arada da sadece arkadaş olarak görüyorum, başka en ufak niyetim yok dedi. Ben o sözüne cevap vermedim ve kısa süre sonra birlikte tatile gitmemizi teklif etti. Teklifi kabul ettim. Önümüzdeki ay tatile gideceğiz. Hocam sizce gecelik ilişki yaşama ihtimalimiz var mıdir, arkadaşız diyi0 başbaşa tatile anlam vetemedim. Niyeti nedir, eğer birlikte olamayacaksak iptal edicem. Değerli görüşlerinizi rica ederim. Saygılar,

mi amor
Guest
mi amor

selamlar mahmut abi ve değerli arkadaşlar. Şöyle ki benim bir durumum var . 2 yıldan fazla sevgililik hatta daha ilerisini yaşadığım bir kadınla en sonunda beni terk etmesiyle bitti gitti. Bunu en başta beni bir kızdan kıskandığı için yaptığını söylese de son 4-5 aydır no contact sonucu benimle tekrar görüşmek istemesiyle ve benim de ona karşı bir kin veya düşmanlık duymamam nedeniyle konuşmaya başlamamızla aslında kadınsal bir hastalık nedeniyle çocuğunun olmayacağını öğrenmesi nedeniyle yaptığını söyledi.Tekrar konuşmaya başladıktan sonraki ilk zamanlar bana karşı mesafeliydi sonra olay yatağa gitti sonra benim geri çekilmem nedeniyle kız şu anda “sen benim en iyi dostumsun,sırdaşımsın… Read more »

Koray
Guest
Koray

Mahmut abi merhaba. 2 aydır görüştüğüm kız arkadaşım aldatıldığı eski ilişkisinden kalan travmasını öne sürerek ilişki istemediğini söyledi ve arkadaş kalalım dedi. Ardından görüşmeyi kesmemem için özür diledi, sen muhteşem bir insansın seni haketmiyorum vs vs dedi. Mesaj atmaya ve Gittiğim mekanlara gelmeye devam etti. Ama bu durum beni üzdüğü için arkadaş kalmayacağımı, bir gün atlatırsa o zaman aramasını söyledim. Kaybettiğine çok üzüldüğünü, benimle harika vakit geçirdiğini çok sevdiğini ama kalbinin delice çarpmadığını söyledi. Sen yazmadan yazmayacağım dedi. Ben de o yazmadan benim de yazmayacağımı söyledim. Ama böyle olmaz ki keşke görüşmemizin bir yolu olsaydı dedi. O günden beri no… Read more »

darkevil
Guest
darkevil

Mahmut abi , kızla ayrıldıktan 3 ay sonra bana ulaşıp beni kaybetmek istemediğini ve arkadaş kalmak istediğini söyledi. Bu 3 aylık süre içinde no contact uyguladım. Ona seninle arkadaş olmak istemiyorum dedim ve konuşmayı kesmeye çalıştım fakat durmadan yazınca ben de sert tepki verdim ve en sonda da bi daha kendimi küçük duruma düşürmem diyerek bana asla yazmayacağını söyledi. Ben de görüldü attım ve konuşma kapandı. Bu kız ne yapmak istiyor ?

Aegon
Guest
Aegon

Mahmut abi selamlar, ilişkim yaklaşık 2 hafta önce bitti. Bitmeden haftalar öncesinde şehir dışına çıkmış ve bir soğukluk başlamıştı buraya geldiğinde ayrılacağımızı o da ben de biliyorduk lakin konusu açılmadı sadece soğukluk vardı Nitekim oradayken ara verelim dedi kabul etmezdim ama benim de bildiğim ailevi sebeplerini bahane olarak sundu ve bir şey diyemedim pek uzatma diyebildim(Hata?) normalde ilişkimizin başında bunları konuştuğumuzda(5-6 ay önce) ara verelim olayı geçerse ayrılacağımı söylemiştim. Bu ara verme sürecinde eski sevgilisine bir olayla ilgili soru sormuş yani soru bahanesi ile onunla konuşmuş. Ben oradayken şüphelenmiştim zaten buraya geldi buluştuk yemek yedik içtik sonrasında kıza başka bir… Read more »