Bir stilin olsun

Yeni fişten çekilmiş bir erkek için bırakması en zor olan şeylerden biri de mutlakçılık eğilimidir. Çok uzun bir süre cinsel yakınlık için aç olan bir erkeği, en acil problemini çözecek reçete programları takip etmek istediği için suçlayamazsınız.”Tamam, peki kız kızları elde etmek için ne yapacağım? Şöyle mi giyineyim? Şöyle mi davranayım? …” Bu çeşit kelimesi kelimesine, dümdüz ve siyah – beyaz eğilim, fiştekilerin oyun taraftarlarına ve bu nedenle de Oyuna şüphe ile bakmalarına neden olur.

Tavus kuşu yöntemi (Peacocking) ile bir stil sahibi olmak arasındaki farkı anlamak, bu tip bir karışık durumudur. “Komik bir silindir şapka mı giymeli? Siyah ojeler? S**ktir git buradan …” Oyuna yeni olan birçok erkek, tavus kuşu teorisinin en ekstrem yönleri ile stil sahibi olmayı ya da Adam Carolla’nın dediği gibi bir tipinin olmasını birbirine karıştırır. Hayatı boyunca sadece kendin ol propagandasını duymuş ortalama bir erkek için bu ayrımı yapmak oldukça garip bir süreçtir. Sonuçta bu adamlar uzun yıllar  boyunca “Beni olduğum gibi sevmeyen bir kızla olmak istemiyorum” sözüne sığınıp sonra neden 29 yaşında ve eline kadın eli değmemiş bir bakir olduklarını düşünüp durmuş adamlar.

Stil

Bir stilinin olması önemli. Fiziksel çekimin temeli her kız için değişiktir ama stilin bağlama bağlı olduğunu unutmayın. Dövmeli ve MMA tipli “piç herif” arketipi bir stildir. Göz kalemi, siyah ojeler ve emo dar kot pantolon bir stildir. 3 parça Armani bir stildir ve böyle düzinelerce stil vardır. Kadınlar ise bir rolü doldurmak üzere aktör seçen ajanslardır.

Ama her stil aynı mıdır? Bazı erkeklerin stili o kadar garip görünüyor ki bu adamların herhangi bir kadın grubu tarafından aranan bir rola uyabileceklerini düşünmek çok zor. Tuhaf olmanın kendisi bile bazı kadınları etkileyebilir mi?

Birine tuhaf görünen diğerine sıradandır. Herkes hergün her yerde değişik derecelerde de olsa kendi elindeki rolü oynuyor. Benim çalıştığım yerde istesem tişört ve kot pantolon giyebilirim, ama ben daha resmi giyinmeyi tercih ediyorum. Neden? Zira bu tarz bir giyim belli bir saygı getiriyor. Ama eğer bir klüpte yeni bir içki promosyonu yapıyorsam, kişiliğim ve giyimim o ortama göre değişir.

Mystery gibi biri 7-11’dan big gulp almaya giderken de ortalıkta yüksek topuklu ayakkabılarla gezmez. Ben aslında kulüplere giderken o bilinen stilini hala kullandığını sanmıyorum. İnternette gördüğünüz o fotoğraflar Mystery’nin deneysel döneminde çekilmiş fotoğraflar. Hala tavus kuşu yöntemini uyguluyor bu şüphesiz ama artık bu daha az cafcaf gerektiriyor zira Mystery gibi erkekler bu prensipleri değişik durumlarda neyin ilgi çekeceği seviyesine damıttılar.

Tam teşkilat Gene Simmons kostümü ile kulüpten kulübe akmanın kimseyi etkilediği yok ama stil sahibi olmayan birçok erkeğin dalga geçtiği şey bu zaten: aşırı, esktrem uçlar. Ekstrem piç, ekstrem Emo, ekstrem motorsikletçi, vs. kolay hedefler ama stil sahibi olmanın özü bunlar değil.

Tavus Kuşu Yöntemi

Tavus kuşu yöntemi ile stil aynı şey değiller. Tavus kuşu yöntemi bir PUA aracı (tam olarak props (PUA jargonunda çevrede bulunan ve kızla muhabbet açmanı sağlayacak her şey)). Tavus kuşu teorisi bile efektif bir şekilde uygulamak için bir stil sahibi olmayı gerektirir ama tavus kuşu duruma göre kullanılan bir araç iken stil daha uzun soluklu ve genel görünüşünüzle alakalıdır.

PUA çalışmaları emekleme dönemindeyken, tavus kuşu teorisi anlaması kolay bir şeydi. Sosyal zekaya sahip insanların çoğu sürüden farklı olmayı zaten isteyeceği için tavus kuşu takip etmesi kolay bir prensiptir. Şu bir gerçek ki herkes bir dereceye kadar tavus kuşu teorisini uygular. Bir kravat ya da ayakkabı seçmek basit bir şey gibi görünür ama bilinçaltında belli durumlar için belli aksesuar ve giyecekleri seçme nedeniniz dikkat çekmektir.

Tavus kuşu yöntemini kullanmanın amacı, kadını sizin çerçevenize çeken ince bir farklılık ya da konuşma başlatma imkanı sağlamaktır. Garip ama (ya da garip değil) pahalı ayakkabıların bazı kızları mıknatıs gibi çektiğini farkettim. Çoğu kadının ayakkabılara olan takıntısını düşününce bu anlaşılmaz bir şey değil. Kadınların dolaylı iletişime, vücut diline, görünüşe, sözel olmayan ipuçlarına olan duyarlılıklarını aklınızda tutmanız önemli. Kadınlar kısa bir süre süzerek bile birbirlerini tartıp kızlar arası hiyerarşide birbirlerini çeşitli statülere yerleştirirler. Aynı şeyi çekici buldukları erkekler için de yaparlar.

Oyuna yeni başlamış ve tavus kuşu kullanacak kadar kendine güvenen erkeklerin anlamadıkları şey, çok küçük bir değişikliğin bile büyük bir fark  yaratabildiğidir. Sizin oyununuz tavus kuşu yöntemi değil. Tavus kuşu sadece balığı oltaya getiren yem. Fiş oltadayken onunla nasıl oynayacağınız ise size kalmış.

Yetenek repertuarınıza şimdi anlatacağım hayun bayıltanı (chick crack) eklemeniz de bazı durumlarda size yardımcı olacaktır. “Çıktığım” tüm stiprizci kızların hemen hemen hepsi ana akım ruhaniliğine inanıyorlardı. Arada bafilediğim Angie adlı kız pembe çantasında tarot kartları bulunduruyordu, bir diğeri ruh çağırdığını söyledi, vs. Bu tip kadınlar erkekte bu şekil bir bağ ararlar. Üniversitede iken şu an 18 yıldır takmakta olduğum bu yin-yang yüzüğünü almıştım. Zamanında hayatımdaki dengeyi sürdürmem gerektiğini bana hatırlatması için bir sokak satıcısından almıştım yoksa doğu dinlerine inandığımdan değil. Ama bu yüzüğü aldığımdan beridir kaç kadın yüzüğü işaret ederek konuşma başlattı sayamadım. Çok küçük bir yüzük ama birçok kadını çekebilen güçlü bir mıknatıs.

Çeviri: Have a Look

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

61
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
26 Comment threads
35 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
43 Comment authors
AnonimUbskkkkkaliCardioby Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
YeşilMuz
Guest
YeşilMuz

Hemen Türkiyeye uyarlıyorum abi,

CcC yüzüğü veya üstünde Zülfikar olan bir yüzükle bütün ülkücü veya alevi kızları kendinize çekebilirsiniz.. 😉

Ha bi de kore fanları kızlar oluyor biraz onları araştırın neymiş ne değilmiş bir iki tane koreli tişörtü alın kendinize belki ekmek çıkar.

Orhan ışık
Guest
Orhan ışık

Tüm kızlara hükmeden tek bir yüzük

Barney
Guest
Barney

Mordor’dan çıkarabilen tüm kızlara da hükmeder o zaman 🙂

Candostum
Guest
Candostum

Mahmut Abi, yaşım 18. 6-7 aydır bu sitenin nimetlerinden faydalanıyorum. Her şey için teşekkürler.

Nerepla
Guest
Nerepla

Böyle bir yüzüğe sahipsen.. Selam olsun sana yüzüklerin efendisi

BetaAday
Guest
BetaAday

Ben genelde siyah deri mont+ tişört + gemi çapası kolyesiyle dışarı cikiyorum tavus kuşu sayilirmi kadınların ilgisini çeker mi bilmem (emin olmasam da bana bakan 2-3 kız fark ettim) ama aynaya bakınca kendimi çok beğeniyorum yani kızları çekmese bile böyle giyinirim

sİnnerman
Guest
sİnnerman

stil bir yandan da kişiliğin, zevkin dışavurumu sana benzeyen kadınların illaki dikkatini çeker, zaten geri kalanının dikkatini çekmek de gereksiz, hobiler zevkler bir değilse o kızı tavlamaya gerek yoktur.En azından böyle düşünüyorum

YeşilMuz
Guest
YeşilMuz

Siyah değil de turuncu ve arkasında ejder sembolü olan bir tane bulursan hemen al bence.
Kızların çekmese de japonların ilgisini çekersin. Hem tavus kuşuna da uygun 🙂

Teoman
Guest
Teoman

Şu “sokakta bakan kızlar var” muhabbeti çok yapılıyor. Onlara yürümediysen hiçbir anlamı yok.

007
Guest
007

Kadınlar kısa bir süre süzerek bile birbirlerini tartıp kızlar arası hiyerarşide birbirlerini çeşitli statülere yerleştirirler. Mahmut abi bunu neye göre yapıyorlar ?

Babayaga
Guest
Babayaga

yüz, saç, oje, makyaj, bakım, kıl, fizik, güzellik, giyim. fiziksel olan her şey.

Pook
Guest
Pook

17 Yaşındayım Stil ve giyim konusuna önem vermedim hiç bir zaman fakat bu siteyi okumaya başladıktan sonra öneminin farkına vardım. İnstagram da bir post atmıştınız sadece düz tişört giyin diye bütün yazılıları atmıştım
Yine de çok bir şey yapamadım. Tüm kıyafetlerim siyah kot giyerim eşofman sevmem. Ayakkabılara çok para veririm önemli olduğuna sevindim. Stil önerin varsa almak isterim Mahmut abi

Yeni başlayan
Guest
Yeni başlayan

Küçük pook, senin yaşıtların nedense hep 3-5 beden büyük t-shirt kazak giyiyorlar sen onlar gibi olma 🙂 işin şakası bi yana yaşına uygun giyin gidipte kareli gömlek giyme mesela

Vito
Guest
Vito

Hafif oversize t shirtler stile uygun olarak tercih edilebilir. Biraz kalın bir omuz yapın varsa oversize t shirt kötü durmaz aksine güzel durur. Bir de kareli gömlek var kareli gömlek var. Büyük kareli oduncu gömlekleri gayet maskülen bir parça giyilmeli. Küçük kareli muhasebeci gömleklerini tercih etme

Morpheus
Guest
Morpheus

17 yaşındayım ve kareli gömlek giymeyi seviyorum. Daha çok resmi giyinmek hoşuma gidiyor. Dizlere kadar uzanan tişörtler çok “Amerika” gibi geliyor. Kısacası kareli gömlek altına uygun renkte bir kot, güzel bir atkı, siyah ve bacaklara kadar uzanan bir kaban çok şık duruyor.

dribblingmaster
Guest
dribblingmaster

Ağır MHlı sünepe bi gençken rasta şekli yaptım, futbol oynadığım için fiziğim de fitti günde onlarca YD alıyodum tabiki sünepe bi beta olduğum için kızlara asla yürü(ye)meyip evde elizabet şeklinde takılıyodum. Stilsiz, imajsız ve benden düşük segmentte olan keko arkadaşlarım yürüdükleri için elizabet değiller tabiki. Bi kere üniversitede HB 7 kızın teki uzaklardan gelip benden ateş istemişti yanımda onetisim(HB 6.9) ve başka bi kız(HB6.4) vardı sünepe olsamda ilk defa imajım bana ekmek yedirtcekti tam çakmağımı kuul bi edayla cebimden çıkarıcakken diğer hatun “bırak uydumu şıllık” dercesine hamle yapıp kızın ateşini kendisi yaktı ateş isteyen kızda puflayıp gitti. Oneitisim işimi bozduğu… Read more »

Gooseman
Guest
Gooseman

kanka ufuk açıcı oldu ama sürekli “sünepeyim” demen aşağılık kompleksine sahipsin algısı yarattı bende =D Öz eleştiri yapman gayet güzeldi.

L1n
Guest
L1n

Klasik giyim daha çok yankı uyandırıyor bence.

Düzgün bir beden,slim fit gömlek,pantolon ek olarak yanına güzelce demir kordonlu saat. Çeketlerde siyah kaban,deri veyahut kot.

dribblingmaster
Guest
dribblingmaster

Komünist bile olsanız ayakkabılar mutlaka pahalı marka bi ayakkabı olsun ama parlak ve janjanlı olmasın utandırma yapanları siklemeyin. Bohemseniz yırtık ayakkabı şekliniz converse puma türevi olsun kinetiks, by dockers falan olmasın, kalenji gib f\p ayakkabıları sadece spor yaparken(monk mode) giyin spor salonu aynı zamanda av sahanızsa daha kalite bi ayakkabı kıyafet giyin spor yaparken üstünüzdeki kıyafet mutlaka pamuklu olsun sentetik kumaşlar sizi pis pis ter kokutur ve kızları soğutur. Kıyafetleri dengeli kombinleyin mesela ayakkabı açık renkse pantolon koyu tşört açık renk olsun yada tam tersi birden fazla renkte kol saatiniz olabilir yine genel giyiminize uygun bunları takarsınız. Sokaktaki trendi mutlaka… Read more »

Uygar
Guest
Uygar

Öğrenciyken klinikten çıkınca kızlar bana bakardı. Ama bir türlü kız konusunda başarılı olamıyordum. Yıllar sonra anladım ki kızlar o beyaz önlüğe düşmüyorlardı, en fazla anlık ilgilerini çekiyordu. Önlüksüz set açınca 3 dakikada aldığım verimi önlükle 30 saniyede alıyordum. Hala da öyle. Aynı durum denizcilik okuyan kuzenimde de vardı. Artık nasıl bir oyun oynuyorsa ”oğlum bana değil üniformaya bakıyorlar, biraz konuşunca benden iğreniyorlar” diyordu. Oyununuz yoksa ilgi çeken şeyin hiçbir önemi yok. Ha önlük/üniforma fetişi kızlar var tabii ama onlar azınlıkta. Bir keresinde tanıştığım bir kız aracılığıyla renkli gözlü hekimlerle dolu bir whatsapp grubuna düşmüştüm. Koleksiyon yapıyormuş 😀 Onların eline düşmenizi… Read more »

Pan
Guest

Yazının özeti: Tarz sahibi olun ama, tarz sahibi olacağım diye maymun olmayın.
\\Pan aka Alphaisloading

bla324
Guest
bla324

stil önemli

mali
Guest
mali

yıllardır fitness ile ilgileniyorum günümüzde vücut fotoğrafı falan attığında gösteriş meraklısı bir piç gibi muamele görmek hakkında düşünceleriniz nedir? görüşleri tabi ki kendini ilgilendirir ama bazen bu muameleyi görmek tuhaf hissettirebiliyor. nedense kızlara kendini beğendirmeye çalışan bir keko muamelesi ile karşılaşabiliyorsun bazen (bütün fotoğraflarım çıplak değil, vücudum belli bir seviyenin üzerinde)

fenrir
Guest
fenrir

kendi stilimizi nasıl belirler ben genel spor eşofman ve üstüne düz siyah oversize giyoyorum ama deri çeket ile kombin yapmayıda seviyorum cok fazla varyasyonum var birinde karar kılmak lazım tavsiyeniz var mı

Babayaga
Guest
Babayaga

deneme yanılma yoluyla bulacaksın. genelde rahat ve şık hiçbir zaman aynı anda mümkün olmaz, birini seçmen gerek.

erkekgiyimrehberi
Guest

Merhaba Mahmut Abi. Benimde erkek giyim tavsiyesi üzerine açmış olduğum https://erkekgiyimrehberi.com/ sitem var. Site üzerinde erkek kişisel bakımından, stile, giyime kadar her şey var. Buradaki arkadaşlara giyim konusunda yardımcı olabilir.

Gölçek
Guest
Gölçek

Hocam saç uzatıp bağlamak hakkında ne düşünüyorsun.Ek olarak sen nasıl bir saç modeli kullanıyorsun ve bize nasıl bir model tavsiye ederin

Küçükçekmeceli Keiran Lee
Guest
Küçükçekmeceli Keiran Lee

Mahmut abi maskülen parfüm olarak ne önerirsin?

Marki de Franco
Guest
Marki de Franco

Creed tavsiye ederim. Ne kadar kızla buluştuysam hepsi hayran kaldı.

Hakan
Guest
Hakan

Bence de güzel

Merkür
Guest
Merkür

çok pahalı değil mi creed ucuza nereden alabilirz