Aldattım nafaka alır mıyım?

Kızlarsoruyor sitesinde sorulan soruya gel:

Aldattım, nafaka alır mıyım?

Ama hiçbir kanıtı yok. Sadece öğrenmiş. Darp izi raporum var, kavga ettik ve SMS ile tehdit mesajı var. Nafaka hakkım var mı? Bir de iki dairesi var, birinde biz oturuyorduk, diğeri boştaydı. Yardımcı olur musunuz?

Avukat şöyle cevaplamış:

Türk Medeni Kanunu’nunda boşanma nedenleri, özel ve genel boşanma nedenleri olarak düzenlenmiştir.

Özel boşanma nedenleri; zina, hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış, suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme ve akıl hastalığıdır. Bu sebeplerin varlığı halinde, eşlerden biri söz konusu durumu ispat edecek şekilde boşanma davası açabilir.

Aldatma halinde boşanma davası ise genel boşanma nedeni olarak düzenlenen Türk Medeni Kanunu’nun 166. maddesi ve zinaya ilişkin olan Türk Medeni Kanunu’nun 161. maddesi kapsamındadır. Tarafıma aktardığınız olayda aldatma fiiline ilişkin kanıt veya tanık bulunmaması durumu sizin lehinize bir durumdur.

Aldatılan eş böyle bir duruma maruz kaldığında ispatladığı takdirde, tazminat talep hakkı bulunmaktadır. Şayet aldatma fiili ispatlandığı takdirde aldatan eş Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun kararına göre aldatılan eşe manevi tazminat ödemekle yükümlü tutulmaktadırlar. Hâkim dosyayı incelemesi üzerine aldatılan eşin kişilik haklarına yapılmış olan saldırının ne boyutta olduğu, şahsın bu durumdan ne derece etkilendiği, konuya ilişkin varsa özel hallerin nasıl bir duygusal tahribata yol açtığı tespit edilecek ve tazminat miktarına karar verilecektir. Bu nedenle davadan davaya değişkenlik gösterecek olan tazminat miktarında esas olan unsur, mağdurun bu davayı bir zenginleşme aracı olarak kullanmasını önlemek adına hak ettiği miktarda bir tazminata hükmedilecek olmasıdır.

Boşanma davalarında aldatan eş, aldattığı eşinden daha yüksek bir kusura sahip olması nedeni ve konunun aldatma olması nedeniyle tazminat ya da nafaka almakta zorlanmaktadır. Dava konusu somut olayın içeriğini ve delilleri bilmemekle beraber aldatma eylemi ispatlandığı takdirde aleyhinize durumların gelişmesi muhtemeldir.

Söz konusu dava sürecinin uzman bir avukat tarafından yürütülmesi önermekteyim.

Avukata kızmayın, olan hukuku anlatıyor. Bu devirde nafaka olayı da varken aldatılanın sinirlerine hakim olamama gibi bir lüksü yok. Bu şekilde aldatıldığını öğrenen bir erkek, işi gücü bırakıp hemen bir avukatla konuşmalı. Böyle bir şeyi öğrenen birinin aşırı sinirlenmesi normal ama karşısındakini cezalandırmak ve kendisini de bu kadından en zararsız şekilde kurtarmak için o sinirlere hakim olması şart! Avukat nasıl delil toplanabileceğini, ne yapılması gerektiğini anlatacaktır. Böyle bir durumda “acil iş gezisine çıkmak” ve bunu fırsat bilen hatunu bir dedektife havale etmek en mantıklısı. Dedektif pahalı ama uzun vadede ispatlanmış bir aldatma çok daha fazla tasarruf sağlayacaktır.

Burada adam darp etmiş (muhtemelen kavga esnasında hatun üstüne atlamıştır ama önemli değil) ve SMS ile tehdit etmiş. Kendini çok kötü bir pozisyona sokmuş. Bir avukat ile görüşmek tek çözüm.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

15
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
4 Comment threads
11 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
PanlrksttpStrabonSedatBen bilmem alfa beta omega Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
lrksttp
Guest
lrksttp

Yazıdaki link e tıkladım, bu “aldattım nafaka alır mıyım” mesajı epey bir yorum almış. Trafiği yoğun olmuş. Acaba daha önce bahsedilen “outrage bait” örneği olabilir mi? Belki site kendisi yapmıştır. En azından öyle olmasını umarım, çünkü hem bu sorunun gerçekten sorulması hem de bir avukatın net ortamında bu soruyu cevaplamayı kendisine iş edinmesi ciddi bir etik probleme işaret eder. Erkek olarak çok daha dikkatli olmak gerekiyor.

Ben bilmem alfa beta omega
Guest
Ben bilmem alfa beta omega

Etiğe gelene kadar neler var neler? Öfke yemi olmasını ümit edelim. Ama olur mu olur. Bu kadar cesur anlatırlar mı onu bilmem. Eğer gerçekse böyle bir şeyi internette paylaşıp akıl istemesi biraz ahmaklık, ya da cahil cesareti olabilir…

lrksttp
Guest
lrksttp

Hocam dediğin gibi internette paylaşması ahmaklık/cahil cesareti, bunun yanında bu cesaret bu zihniyetteki insanların reelde tahmin edilebilecek olandan çok daha fazla sayıda olduklarını da düşündürüyor bana. Çocuk sahibi olmayı çok arzu ediyorum ama ciddi ciddi çocuk sahibi olmaktan da, yeniden evlenmekten de uzaklaştığımı hissediyorum. Bir de taciz iftirası mevzuuları var. Bilmem sizin çevrenizde hiç oldu mu ama benim bir kaç arkadaşın başına şantaj da geldi, bildiğin para isteme yani, kuzu kuzu verdiler. Böyle örneklerden biraz daha görürsem gerçekten istemediğim halde sadece tırstığım için vurup geçmeyi/ilişkiyi de bırakıp bildiğin MGTOW a dönüşcem. Muhtemelen MGTOW u da beceremem aklım sekste kalır, bu… Read more »

Ben bilmem alfa beta omega
Guest
Ben bilmem alfa beta omega

Çevremde olmadı çok şükür ama duyuyoruz, okuyoruz. Çocuk sahibi olmak için bazı şeyleri göze almak gerek.

Seks ise eskisinden daha kolay. Her ne kadar bana uzak şeyler olsa da FB vs. ilişki literatürüne çoktan eklenmiş. Kadınların ısrarla inkâr etme eğiliminde olduğu benimse bildiğim bir şey varsa o da en az erkekler kadar kadınların da sekse ihtiyaç duyduğu. Nasıl karşılarlar orasını kendileri bilir. Ama bu bir gerçek. Erkek abaza olmayıp iradeli olursa bunu çok rahat tecrübe eder.

lrksttp
Guest
lrksttp

“… Çocuk sahibi olmak için bazı şeyleri göze almak gerek….
Doğru söze ne denir? İşte, kendime baktığımda, alamayacak olduğum psikolojik bir noktaya doğru yaklaştığımı gözlemliyorum. Hayırlısı bakalım.

Lyku
Guest
Lyku

Bunun gibi örnekler ne yazık ki çok sık oluyor. Burada aldatma olayını yakaladığınızda olabildiğinde sakin olmak, mümkün olduğunca delil toplamak ve mümkün ise bunu bildiğinizi çaktırmamak gerekiyor. Bütün her şeyi hazırladıktan sonra da davayı açıp geçersiniz.

Öbür türlü gereksiz kavga gürültüye girdiğimizde, erkeğin zararlı çıkmaması neredeyse mümkün değil bence.

lrksttp
Guest
lrksttp

Hocam doğru söylüyorsun, fakat delil toplamak başlı başına sorun. Erkekadam insta sayfasında vardı, Kubilay K. isimli yönetmen eşiyle ilgili bilgi topladığı için aldatılmasının üzerine bir de “özel hayatın gizliliğini ihlal etmekten” yargılanmakla karşı karşıya kalmış. Dedektif tutsan, onun da yasal zemini yok ki (yanlış biliyorsam bilen biri düzeltirse mutlu olurum), ona da “özel hayatın gizliliğinin ihlali” demeyecekler mi?

Strabon
Guest
Strabon

Hocam mesaj varsa ss almak suç
Eve kamera veya bocek koymak suç kısaca
Özel hayatın gizliliği denen sacma kural aşırı kısıtlıyor.

Öncelikle sakin kalmak ve kadına çaktırmamak önemli(seks yapın, yalandan sevin doğal davranın) sonra bir avukata ve anonim ortamlara danışın iyi fikirler varsa bunları avukata söylersiniz uygulamak için.
Mahkeme ortalama ne kadar tazminat veriyor bilmiyorum ama buda en azından sizin avukatlık ücretinizi ve aldattığını kanıtlarken yaptığınız masrafları telafi eder beleşe ve nafakasız boşanmış olursunuz.

Pan
Guest

Türkiyede dedektiflik işi ne boyutta hep merak etmişimdir. Hipergami ve poligaminin serbest kalmasıyla belli ki dedektiflere çok ekmek çıktı.