Alfa dul (alpha widow)

Alfa dulun klasik tanımı, geçmişinde en az bir kez “yüksek değerli” bir alfa erkek ile birliktelik yaşamış ve standartlarını bu erkeğe göre koyarak daha “aşağısı” ile tatmin olamayan ve bu erkeğin anısına sırtını dönüp gidemeyen kadın. Gerçi feminen davranışlar edinmiş erkeklerin de alfa dul olması sık rastlanan bir olay ama biz burada kadın olanlarını konuşacağız.

Şimdi “yüksek değerli” ve “aşağı” kelimelerini tırnak içerisinde yazdım zira buradaki yüksek değer gerçekten yüksek değer de olabilir ya da “reddedilme takıntı yaratır”, “kaçan balık büyük olur” dinamiklerinin etkisi ile algısal bir idolleştirme de olabilir. Yani alfa dulun tatmin olamadığı erkek gerçekte “geçmişteki alfadan” daha yüksek değerli olabilir ama bu geçmişteki erkek kadının kafasında idolleştiği için daha “aşağı” algılanabilir.

Alfa dulun ilişki stratejisi genellikle daldan dala atlayarak ya da her an uygun adayı bekleyerek yeni bir alfa deneyimi aramaktır. Buraya dikkat edin zira bir alfa dul şimdiki erkeğini, sırf alfayı arama macerası adına öyle görünürde pek de artısı olmayan bir erkek için terk edebilir zira “arayış” içindedir. Fakat alfa dul, ilişki zinciri içinde aylar hatta yıllar boyunca aynı alfa deneyimini aramaya meyillidir ve bunu bulabileceğinin de garantisi yoktur.

Alfa dul kavramını bilmeniz neden önemli? Bir alfa dulu fark edemiyorsanız, bir süre sonra kendinizi kadına ispatlamak için fazlaca enerji ve kaynak harcadığınız,  oldukça acılı bir ilişkide bulabilirsiniz. Zira sizin değeriniz ne olursa olsun, alfa dul ile ilgili tek geçerli strateji, alfa dul ile uzun süreli ilişkiye girmemektir. Eğer alfa dul ile ilişkiye girerseniz, çok uzun süreler ya da belki hayatınız boyunca ne olduğunu pek bilemediğiniz bir güç ile rekabet halinde yaşayabilirsiniz.

Burada aktif olan dinamik, hipergami. Kadınlar cinsel pazar değeri kendilerinden daha yukarıda erkeklerle birlikte olma arzusundadırlar. Normalde hipergaminin en büyük kısıtı, kadının kapasitesidir ve sağlıklı bir kadın kendi kapasitesinin bilincindedir. Fakat kadın “çekip giden alfa” nedeniyle kapasitesinin sınırlarını bilmez hale gelirse – ki alfa dul genellikle ortalama ya da ortalamanın altında bir kadındır – abartı beklentilerini aramaya ve beklentileri ile eldeki arasındakinin ödenmesini talep etmeye başlayabilir.

Erkek adam kişiliğini muhafaza eden bir erkek alfa dul olmaz. Zira genel olarak kadınlar daha fazla ilişki – partner merkezlidirler ama erkekler için partner daha çok yoldaştır ve merkezlerinde kendileri ve hedefleri vardır. Erkeklerde hipergami dürtüsü yoktur ve bu nedenle geçmişte HB9 bir kadınla birlikte oldu diye bugün HB7 bir kadınla birlikte olmam gibi bir dinamiğe yatkın değillerdir. Aslına bakarsanız benim gözlemim, geçmişlerinde çapkın alfa olarak bildiğim ve çok güzel kadınlarla birlikte olan birçok erkek, iş uzun süreli ilişkiye ve evliliğe geldiğinde kriterler içine “çocuklarımın annesi olacak kadın” kriteri girince daha az pırıltılı bir kadınla evleniyorlar. Fakat feminenleşmiş beta erkekler de “onun gibisini bulamam”, “onsuz yaşayamam”, “böylesi gelmez” gibi safsatalara meyilli yani erkek alfa dul olabiliyorlar.  Konumuz kadın alfa dullar ama bunu da belirtmek istedim zira bu “kaçan güzel en güzel, bir daha bulunmaz güzel” kafasına giriyorsanız, içinizdeki beta hala canlı ve güçlü, haberiniz olsun.

Her neyse, bir kadının alfa dul olduğunu nasıl anlarsınız? Kafasını kuma gömmeyen bir erkek için alfa dulu yakalamak kolaydır aslında. Zira alfa dul, bu işaretleri isteyerek vermez ve genellikle vermeden duramaz.

Sizi sürekli olarak eski sevgilisi ile karşılaştırması

Alfa dulun en bariz göstergesi, kadının sizi sürekli olarak eski sevgilisi ile karşılaştırmasıdır. Bu, kadının sizi o kadar da istemediğini, eski sevgilisine benzemenizi istediğini gösterir. Bu karşılaştırma genellikle isteyerek yaptığı bir şey değildir ama ara ara “sizin kaçan balık gibi olmamanızın” hüsranı ile bir kızgınlık anında ortaya çıkar.

Erkeklerin burada en çok yaptığı hata, kadını konuşarak alfa dul halinden çıkarmaya çalışmaktır yani arzunun pazarlığını yapmaktır. Bir alfa dulu SİZ düzeltemezsiniz, hele de mantık ve sağduyu ile düzeltemezsiniz. Mantık ve sağduyu kullanabilse zaten kendisi bu yoğun duygulara yenilmezdi ama yoğun duygular ve arzunun esiri iken bu konuşmaların bir yararı yoktur. TAM TERSİ, sizin arzuyu pazarlık ederek almaya çalışmanız, sizi değersiz ve doğal arzu edilmez pozisyona sokacağı için, durumu daha da kötüleştirir.

Bakın bir kadın bir kere alfa dul ise düzelmez diye bir olay yok. Ama bunu kendisi isterse, kendisi başlatırsa ve emek harcarsa yapabilir. Siz bunu başlatamazsınız ve eğer gerçekten kendinize değer veriyorsanız, kadının başlatmasını da beklememelisiniz. Sizin yapabileceğiniz tek şey birgün bu durumdan kurtulmasını dileyerek yolunuza gitmektir.

Sizin onu asla tatmin edememeniz

Şimdi bu illa bir alfa dula işaret etmez. Zira siz eğer beta – efendi erkek davranışları gösteren bir erkekseniz, kadın alfa dul ya da değil sizin varlığınızdan veya yaptıklarınızdan tatmin olmayacaktır. Yine de bu davranış, özellikle de siz pek de ortalama altı değilseniz, alfa dula işarettir.

Alfa dul kadın sürekli sıkıldığını belirtir ve onu eğlendirme zorunluluğunuzu ima eder ya da açık açık söyler. Sizinle ilgili en küçük şeylerden bile rahatsız olur, önemsiz görünen şeyleri bile eleştirir ve bunlardan arıza çıkarır. Düzenli olarak saygısız davranışlarda bulunur ve size sürekli shit test atar. İlişkiye başlarken shit test olumlu bir şeydir ama ilişkide sürekli shit test istemezsiniz ve bu kötüye işarettir. Bakın siz güçlü bir shit test savar olabilirsiniz ama sizin iyi boksör olmanız ve her yumruğu savuşturmanız, hergün suratınıza yumruk atılmaya çalışılmasına tolerans göstereceğiniz anlamına gelmez.

Alfa dul kadının kendisi de tam olarak neden böyle yaptığını bilmez. Zira görünürde sizinle ilgili bir sorunu olmaması lazımdır. Ama siz kırmızı hap farkındalığı olan biriyseniz, buradaki alfa dul dinamiğini görebilirsiniz. Bir kadın size yüksek arzu duyuyorsa, size karşı bu kadar yanlış yapmayı göze alamaz. Bu tür negatif davranışlar, kızın sizden pek de hoşlanmadığına işarettir ve alfa dul ya da değil hatunu bırakmanız hayrınızadır.

Eski sevgilisine ait eşyaları veya fotoğrafları tutması

Eski sevgilisi ile aynı iş yerinde ya da arkadaş grubunda olduğu için eldeki grup resimlerini tutmasından bahsetmiyoruz (ama bu da ideal değil). Kadın bunları silme isteğinize genellikle aptalca bahaneler öne sürerek karşı çıkar:

“Ama hayatım o benim arkadaşım, neden sileyim?”

“Bunlar geçmişimin bir parçası …”

“Ama ben artık seninleyim, o geçmişte kaldı. Bunların bir önemi yok.”

Birçok erkek bu tür bahaneleri, içlerinde bir yerlerde bunun yanlış bir şey olduğunu bildikleri halde kabul ediyor. Bu erkekler, kız arkadaşlarının eski sevgililerine takılı kaldıklarını ve fırsat bulursa geri gideceklerini kabul etmek istemiyorlar.

İlişkide problem olduğunda eski sevgilisiyle irtibata geçmesi

Bunu yazmak zorunda kalmam bile garip ama böyle bir şey yaşamış fakat hala kızı nasıl geri kazanırım diyen birçok erkeğe rastlıyorum. Zira bu kadar bariz bir gösterge bile çok “inanılır” bahanelerle normalleştirilebiliyor.

Kız arkadaşınız aynı sınıfta, iş yerinde ya da girişim içinde değilse eski sevgilisi ile görüşüyor olmamalı. Aynı sınıfta veya iş yerindeyse bile bu kişiyle teke tek buluşuyor olmamalı.  Eski sevgilisi ile görüşen bir kızla uzun süreli ilişkiye girmeyin. Kadın eğer eski sevgilisi ile aktif olarak buluşuyorsa, mesajlaşıyorsa, “sadece arkadaş” ise, onunla bağını tutmasının sebebi masum değildir.

Eğer kız arkadaşınız, kavgalı olduğunuz bir zamanda eski sevgilisi ile konuşuyorsa, onu yeniden sosyal medyasına eklemiş ise, buluşmuş ise, vs. artık eski kız arkadaşınız olup öyle kalmalı.

Sizinle cinsellikten kaçınıyorsa ya da tatmin olmuyorsa

Bakın bu da tek başına alfa dul göstergesi değil. Zira sizin cinsel performansınız berbat olabilir. Ama çoğu erkek kendi performansını az çok bilir ve performans nedenli hayal kırıklığını yakalamak zor değildir.

Ya da siz gerçekten beta davranan bir erkeksinizdir ve bu nedenle sizden soğumuş da olabilir. Kadınlar bu gibi hassas konularda size gerçeği asla söyleyemeyeceği için, sorun sizde mi onda mı diye anlayabilmeniz önemli.

Böyle bir durum yaşıyorsanız, gözünüzü alfa dul emarelerine karşı açık tutun. Sorun performansınız ya da beta davranışlarınız değilse, kızın eskiden cinsel olarak daha istekli olduğuna dair bir işaret varsa, alfa dul olma ihtimali vardır.

Belli belirsiz de olsa piyasada ve “uygun” olması.

Daha önce belirttiğimiz gibi bir kadının alfa olması, sizden sonra atlayacağı dalın sizden daha iyi olacağı ya da alfasına döneceği anlamına gelmez. Alfa dul aynı deneyimin arayışında olduğu için daldan dala atlayarak o deneyimi aramaya meyillidir.

Birçok kadın, sizin alternatifinizi bulmadan sizin sağladıklarınızı bırakmayacağı için, sizinle birlikteyken arayışına başlayabilir. Bu genellikle gizli yapılan bir aktivitedir ama oyundan ve kadın – erkek ilişkilerinden haberdar biriyseniz, eninde sonunda böyle bir aktivitenin farkına varabilirsiniz. Başka erkeklerle mesajlaşması, birden bire fazlaca söz edilmeye başlanan erkek iş arkadaşı, kızlarla daha fazla dıışarı çıkmaya başlaması, sizi saklamaya başlaması, vs.

Tamam kız alfa dul. Ne yapacağım?

Burada ne yapacağınız tamamen ne aradığınıza bağlı. Kız tabak ise, kısa süreli ilişki arıyorsanız, kime duygusal yatırım yapıp kime yapmayacağını rüzgara değil kırmızı hap farkındalığına bırakan biriyseniz, alfa dul ile ilişkiye devam edebilirsiniz. FAKAT, yukarıdaki özellikler karın ağrısı olduğu için (sürekli arıza, eleştiri, cinsel isteksizlik, vs.) neden devam edeceksiniz ki? Belki arızadır ama yatakta iyidir diye. Fakat kime bağlanıp kime bağlanmadığını rüzgara bırakmayan bir adam olmanız lazım.

Eğer uzun süreli ilişki içindeyseniz, alfa duldan ayrılın. Eğer uzun süreli ilişki yolundaysanız, o yoldan çıkın. Alfa duldan kız arkadaş olmaz.  Kendisi belki ilerde düzelir diye beklemek gibi bir yanlış yapmayın. İlerde düzelirse kendisi için ne mutlu ama sizin hayatınız bunun için çok kısa zaten düzeleceğinin garantisi de yok.

Ne olursa olsun kesinlikle “bırakıp giden alfa” ile rekabet etmeye, onunla aranızdaki gerçek ya da algısal farkı çaba ve ısrar ile kapatmaya, vs. çalışmayın. Tabii ki rekabetçi olmalısınız ve kendi değerinizi arttırmalısınız ama bunu alfa dulun onayını kazanmak için yapmanız beta davranıştır ve genellikle sizin değerinizi olduğunuzdan da aşağı çeker.

Bir de tabii alfa dulun alfası, bırakıp gittiği için mitolojik bir şeye dönüştüğü için rekabete girmenizin de bir anlamı yok. Siz yeterince yüksek değerli değil misiniz? Değerinizi yükseltin ve kendinize bu değeri takdir edecek ve geçmişte birine hastalıklı bir şekilde takılmamış bir kadın bulun.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

139
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
51 Comment threads
88 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
56 Comment authors
alfa dul avcısıWhiterunalfa dul avcisiHakan88Fatih Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Cekov
Guest
Cekov

İş yerine yeni girmiştim, kız da eski sevgilisi ile nişanlanıp ayrılmıştı, aldatmış çocuk bunu, gayrimeşru bir çocuğu var adamın. Kız 20 yaşında, çocuk 26. Bana aşk bombardımanı yaptı, aşık olduğunu, sevdiğini söyledi. Ayrılmaları 2 ay falan sanırım. Ben başlarda bu kızı çok ağlattım sevmediğim şeyleri yaptığı için. Benimle bir ilişki kurmak istediğini söylüyordu. Bende geçmişinde unutamadığın biri varsa, erkek kankaların varsa seninle bir ilişki yapamam dedim. Tamam yapmam falan diyordu (yalan). Öyle git gel zaman haftalarca öpüşme falan oldu. Bunun eski sevgilisi ile mesajlaşmalarını gördüm. Engellemişti. Adı olsun istiyordu hep bende bunları yapamazsan seninle olamam, geçmişinde takılıp kaldıysan seninle yeni… Read more »

Yorumcu123
Guest
Yorumcu123

Hocam merhaba, bir kız 6 yıl önce ayrıldığı eski sevgilisine 6 yıl boyunca sosyal medya hesabından ara ara gönderme yapıyor. Bu kız 6 yıl boyunca hiç kimse ile flört etmiyor ilişki yaşamıyor.

Yazıdan anladığım kadarı ile, bu kızın alfa dul olup olmadığını hayatına girecek yeni erkek ile birlikte eski sevgilisini unutup unutamadığına bakarak anlayabiliriz. Doğru mu yorumluyorum? Yani kıza kesin alfa duldur veya değildir diyemeyiz.

Fatih
Guest
Fatih

7 ay böyle bir kızı idare ettim. Hayatımı çaldı. Sonunda bana rest çekti; ama şükür ki hiçbir şekilde çerçevemi bozmadım. Sonunda benden daha fazla ilgi koparamayınca gitti. Bunun eski sevgilisi evli ise adama gitme şansı yok. Yine beni yoklayacaktır. Normal heriflerle de yapamaz zaten. Ben kızı sonradan çözmeye başladım. Evet bir alfa duldu ve mutlu olamıyordu. Bu yazıya dikkat edin beyler. Çok önemli. Bu kız beni sayısız defa denedi. Birçok testinden geçtim. Sağlam şekilde bağlanmıştı bana. Ama son zamanlarda ben kendimi geri çektim. Yoruyordu Mahmut Abi. Rest çekeceği gün bile ondan istediğim şeyi yapmıştı.

Hakan88
Guest
Hakan88

Hocam merhaba.
Su anki kız arkadaşımla 1.5 yıldır beraberiz. Benden 2 yıl önce biten 6 yıllık iliskisi var ve ondan sonra kimseyi istememis (yakin cevresinden de teyitli bir bilgi) ayrilan da kendisi ve ayrilma sebebi karşı tarafın beta hareketleri (bu benim teşhisim ) Beni onunla kiyasladigi ve onun uzerinden beni hem fiziksel hem de karakteristik olarak övdüğü konusmalarimiz oldu. Lakin son zamanlarda cinsel hayatimiz durgun ve bu durum karisindaki aciklamasi kaygi bozuklugu icin kullandigi ilaclarin etkisi oldugu yönünde. Neresinden tutacagimi şaşırdım durumu. Cinsellik disinda da biraz uzaklaştık ayrıca biraz ilgisi azaldı farkındayım. Fevriliken uzak mantikli davranmaya calisiyor ama bocaliyorum

alfa dul avcisi
Guest

Mahmut abi merhaba,alfa dul ile olan flört sürecimi bitirmiş durumdayim,mesaji onaylarsan RP yi yutan dostlarimizda bilgilenir.verdigin örnekler ile elimdeki alfa dulumuzu aciklayacagim. 1-sizi surekli eski sevgili ile karşılaştırması- benim kadinda bu durum biraz daha pasif burdan aklima ornek gelmiyor. 2-Tatmin problemi-kadinin agzindan düşmeyen bir sıkıldım vardı hatta bir kere ağına düşüp eğlenen ustalık olsun diye SOS XOX parmak güreşi gibi basic oyunlar yaratmistim o anda bu kadın icin. 3-Eski sevgilili fotoğraflari -kadinmiz alfa dul olduğunu fark ettigim ilk dönem bu shit testi attim bir erkek olarak ben eski sevgilerimin fotoğrafını silerim dedim.Kadinimiz tabikide *ben anıları olan şeyleri * silmiyorum dedi.ve… Read more »

Whiterun
Guest
Whiterun

Mahmut abi selamlar, yanındakiyle yaşlanır kalbindekiyle ölürsün diyen kadın ve erkekler var. Ben erkek olduğum için kadınlar için soruyorum. Bunu söyleyen kadın alfa dul mu oluyor? Yoksa arabesk kültürün getirdiği bir cümle mi?