Uzaktan flört etmek, aylar sonra buluşma ve hüsran – Vaka Çalışması

Mahmut abi merhaba. İnstagramdan 9 ay boyunca görüntülü konuştuğum uzak mesafedeki kızla buluştum.

Sanal flört ya da ilişki pişmanlıktır. Görüntülü konuşma her ne kadar sadece konuşmaya ve mesajlaşmaya göre daha üstün olsa da, iki insanın yüz yüze buluşmasının yarısı bile değildir. Kadın erkek ilişkilerinde çekimin çoğu koku, vücut dili, ses tonu, mimikler ve kim bilir başka ne tür fiziksel sinyaller şeklindedir. Görüntülüde koku yok, vücut dili ise çok sınırlı.

Ayrıca bir araya geldiğinizde, yüz yüze geldiğinizde sizi daha fazla heyecan sarar ve bu da normalde telefonda görüntülü görüşmede bile ihtiyaç duymadığınız bir duygusal güç, sakinlik ve rahatlık gerektirir. Eğer sizde bu seviyede bir duygusal güç yoksa, buluşma sırf bu heyecana yenilmekten dolayı fiyaskoya dönüşebilir.

Uzun süre sanal flört ya da sanal ilişki yaşayanların, bir araya geldikleri anda birbirlerini beğenmemeleri ya da en azından birinin diğerini beğenmemesi ihtimali, ikisinin de buluşmada da birbirlerini beğenme ihtimalinden daha yüksek.

… ve buluştuktan bir hafta sonra beni engelledi.

Yukarıdaki satırları yazarken bunu okumamıştım. Ama en beklenen sonuç buydu. Birinizin diğerini beğenmemesi. Yalnız engellemek, eğer sen rahatsız etmediysen, kızın duygusal olarak dengesiz ya da çok zayıf olduğuna işaret.

Sonra engeli kaldırıp beni ekledi. Bunalımdayım yok olmak istiyorum sana yansıtmak istemiyordum ama sana yansıttım diye cevap verdi.

Engeli kaldırdığında umarım ilk mesajı sen atmadın. Çok aciz, kendine saygısız ve itici bir hareket bu. Ayrıca duygusal olarak dengesiz kız. Uzak durmalıydın, bunu gördükten sonra kız istese bile kızdan uzak durmalısın.

Aslında son iki aydır da kendimle kalmak istiyorum deyip az yazıyordu ve aramalarıma dönmüyordu.

Kız zaten sana olan sanal yani olmayan ilgisini bile kaybetmiş. Ne diye 2 ay daha sanal sanal vakit kaybedersin ki. Flörtünüz sanal ama senin yaptığın duygusal yatırım gerçek 🙁

Ben işsiz olduğu için psikolojik olarak kötü olduğunu düşünüp hep destek verdim.

Şu satırlarda anlatılan adam sensin:

İyi çocuk ya da efendi erkek dediğimiz erkekler ki erkek nüfusunun önemli bir kısmını oluşturuyorlar,  kaygılı bağlanma stiline sahipler. Bu erkekler genellikle normal kadınları iterken, ciddi sorunları olan kadınlar bulup onlara hizmet ederek, onların da karşılığında kendi ihtiyaçlarını karşılayacağı umudunu beslerler. Bu strateji ile sevilmeye layık olmayan benliklerini fedakarlık karşılığı, alış veriş ile sevdirmeye çalışırlar.

Fakat bu tip sorunlu kadınlar temelde arızalıdırlar ve iyi çocuklara iyi veya sadık davranmazlar. Bu erkekler sonunda kaçınılmaz bir şekilde yaralanacakları için, birkaç tercübeden sonra tüm kadınları böyle sanmaya başlarlar ve başka türlüsünün olamayacağını düşünürler.” – İyi çocuklar, kaygılı bağlanma, kırmızı hap ve kaçıngan bağlanma

Sen daha da kötüsü, sanal duygusal yastık oldun yani 🙁

Bana günde bi mesaj atıp hikayemi beğeniyordu daha fazla yazmıyordu ikinci buluşma teklifimi de erteledi.

Seni istemediği bariz ve hala peşinde koşuyorsun 🙁

Geçen gün ona ilişki düşünüp düşünmediğini sordum düşünmüyorum dedi.

(1) Bir kadına asla böyle ezik bir soru sormayın. Bir kadının sizinle ilişki düşünüp düşünmediği belli değilse (ki bu kızın seninle ilişki düşünmediği belli), kendinizi geri çekin. Bu soru “ben kendime güvenmiyorum, özdeğerim de yok, sen de beni istemiyorsun değil mi?” demek gibi bir şey.

(2) Kadınlar burada seninle değil kimseyle ilişki düşünmüyorum gibi bir şey söyleyebilirler. Kimseyle ilişki düşünmüyorum demek, seninle ilişki düşünmüyorum demektir.

Benden hoşlanmadın mı dedim.

Yuh! Bir kadına böyle ezik sorular sormayın. Hayır bu kız zaten bariz bir şekilde senden hoşlanmıyor ama azıcık hoşlanıyor bile olsa, şu sorularınla o hoşlanmayı da silersin.

Sen burada yoğun kaygı duygularını kendi kendine yönetmeyi beceremediğin için, kıza sorup onun seni rahatlatmasını umuyorsun ama bu kaygını arttıracağı gibi seni aşırı itici yaparak yalnız da bırakacak bir davranış.

Bu sefer bana arkadaş olarak daha güzeliz seni farklı şekilde düşünemiyorum zorladım olmadı dedi.

Muhtemelen peşini bırak diye söylüyor. Arkadaş olarak bile isteyeceğini sanmam. Gerçi duygusal tampon, sanal pipisiz psikolojik destek olarak bir işlevin var.

Çok sinirlendim açıkçası çünkü bu kıza çok güvenmiştim aylardır görüntülü konuşuyorduk.

Kendine sinirlen. Hayal dünyasında debelenmene sinirlen. Gerçek hayatını nasıl bir çöle çevirdiysen artık, 9 ay sanal flörtlere kalmışsın. Ona sinirlen. Bir kere bile görmediğin kıza “güvenecek” kadar çocuk olmana sinirlen.

Keşke seni tanımasaydım arkadaşlığa gerek yok siliyorum seni dedim.

Bu “vey oyuncağımı, oynamıyom senle, anneme de söyleyeceğim” atarı, arabesk bir “gitme, seni ne olursa olsun kaybetmek istemiyorum” tepkisi çekmek için yapılır ama kızın pek umrunda olmadığın için bir sonuca ulaşmayacak.

Öyle mutlu olacaksan öyle yap seni tanıdığıma memnun oldum herşey için teşekkürler yapacağım bişey yok dedi.

Gördüğün gibi kızın pek umrunda değilsin. Muhtemelen senin gibi 1-2 tane daha saftirik, muhtaç sanal psikolojik destek elemanı var.

Artık evlenmek istediğim için ve bu kızı da evlenilecek bir kız olarak gördüğüm için aylardır konuştuk uzak mesafe olduğu için …

Bir kere bile görmediğin kızı evlilik materyali olarak görmen nasıl aptalca farkındasın değil mi?

insanlara hemen güvenmediğim için de emin olmak için hemen buluşmadım

Bu da bu hafta duyduğum en aptalca laf ki bu her hafta çok aptalca bir sürü laf duyuyorum 😀 İnsanlara hemen güvenmediğin için, emin olmak için hemen buluşup gerçeği görmen lazım. Saçmasapan bir hayal alemindesin, gerçeklikten kopuksun. Bunu 8 ay önce yapsan 8 ay böyle zaman kaybetmeyecektin.

sonuç hüsran

Güzel. Senin gibi fantezi dünyasında, yetişkinliğe geçemediğin Neverland diyarında uyuyan erkeklerin, uyanması için hayat tarafından tekme tokat dövülmesi, hüsrana uğraması gerekir. Hüsrana uğra ki bir daha böyle aptalca, itici, saçmasapan şeyler yapma. Uğra ki, gerçek hayatında yapamadığın şeyleri sanalda telafi edemeyeceğini gör ve ağlaya ağlaya gerçek hayatına odaklan. Sen gerçek hayatından kaçıyorsun muhtemelen.

Üstelik kız da görüntüsünden daha kötü

Sen de görüntünden daha kötüsün. Sanalda 9 ay konuşsan da, gerçekte 1 saatin yerini tutmayacağının kanıtı.

Gerçekten kendime o kadar kızıyorum ki 9 ay boyunca konuşup tanıyacağımı sandım halbuki bunların hiç önemi yokmuş.

Zor yoldan öğrendin.

Bir insanla sanal tanışabilirsiniz ama buluşmayı geciktirmeyin. Gecikiyorsa o insanı bırakın. Özellikle de buluşmayı karşı taraf bilerek geciktiriyorsa. Sadece burada olduğu gibi onca aydan sonra bile 15 dakika buluşma ile birbirinizi beğenmeme ihtimalinizin yüksek olması riski yok. Aynı zamanda, gerçek hayattaki partnerinden duygusal destek alamadığı için sanal flörtü kullanan ve bekarmış gibi davranan bir sürü insan olduğundan da boşa zaman harcarsınız.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

52
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
15 Comment threads
37 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
matmazelDeryaDeryamatmazelFloki Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
boynuzluadam47
Guest
boynuzluadam47

Benimde pandemi döneminde sanal ilişkim vardı .Yaklaşık 1 sene sanal kaldi. Pandemiden sonra yüz yüze tanıştık. Farklı sehirlerdeydik. Ayda 1 mutlaka yanına giderdim. Bu ilişki 3 sene sürdü. İlk buluşmamızda tam hayalimdeki insansin. herkese anlattığım hayallerimi süsleyen insansın demişti.Ama depremden ve bir takım sağlık problemlerinden sonra kızın yanına gidemedim. En sonunda ele avuca sığmayacak bir sebepten ayrıldı ve bir kaç hafta sonra yeni birini buldu. Sonuç gerçekten hüsran. Ben duygusal yatırımım ve harcadığım paralarla kaldım.Onunla kaldigimiz oteller hediyeler gitgel yol masrafları tamamen boşa gitti. Tavsiyem asla sanal ilişki yapmayın dostlar.

Oogway
Guest
Oogway

Buna benzer bir şeyi bende yaşadım.Uzak mesafe olmasada pek nadir buluşma ve sanal devam eden bir ilişkimsi bişeyi yaklaşık bir yıl sürdürdüm. Üstüne üstlük kıza Oneitis geliştirdim. Kız psikoloğun bipolar teşhisi koyduğu, borderline, kırılgan narsisizm karışımı psikiyatri ilacı kullanan ve aralıklı pekiştirme ile beni kendine çeken manyağın tekiydi. Şimdi bakıyorum da bende Efendi görünümlü,kaygılı ve içten sözleşmeli biriymişim. Yaptığım rezilliğin haddi hesabı yok. Sağolsun Mahmut abinin ve diğer kırmızı hap camiasının bu rezil yaşantımıza son vermesinde ki katkısı olağanüstü düzeyde. En son bir yerde kahve içerken kıza denk geldim ayak üstü bir kaç sohbet ettik , kızı davranışlanırından ötürü suçlamadan,kendisini… Read more »

Misafir19
Guest
Misafir19

‘ Aynı zamanda, gerçek hayattaki partnerinden duygusal destek alamadığı için sanal flörtü kullanan ve bekarmış gibi davranan bir sürü insan olduğundan da boşa zaman harcarsınız.’ şu cümleyi 100 kere bir kağıda yazıp ezberlemeli erkeklerin büyük kısmı

Emre
Guest
Emre

Mahmut abi sen bir videonda sanaldan flört olmaz onun adı mesajlaşma olur : bu mesajlaşmayı buluşmaya dökmeniz lazım gibi bir şey demiştin aklıma bu ilke sürekli geliyor, düstur edindim.

Ceko
Guest
Ceko

Şahsen oldu ki sosyal medyadan bir kızla tanıştım. Bakıyorum kızın yaşadığı şehir benimle aynı değilse direkt muhabbeti bitirmeye çalışıyorum. Çünkü hiç bir şekilde elle tutulur bi tarafı yok. Kızın düzgün bir profil çıkma ihtimali çıkmama ihtimalinden düşük bu ihtimal için aylarca boş çene çalıp üstüne kilometre yol tepip üstüne de zaman ve para harcamanın bi anlamı yok. Yaşadığınız şehirde çevrenizde hiç mi kız yok kardeşim.İstanbul’dan çıkıp Kayseri’de ne idiğü belirsiz bi kız için bu kadar mesai harcıyorsunuz.

Vito
Guest
Vito

Merhaba Mahmut abi 1 yil önce filan okuyordum bi bakayım dedim bi sorunum vardı bir kızla ilişkiye başladım 2 2.5 ay güzel gidiyordu balikesirde oturuyoruz kız Bayburt kazandı 4 yıllık ve gittiğinden beri benim kafamda sorular olmaya başladı çünkü ne zaman dışarı çıksam erkek arkadaşlarımla ben istiyorumki kızla çıkayım vakit geçireyim gezelim tozalim ama kız gidince bende biraz şey oldum ilgimi düşürdüm şimdi tartıştık işte istemediğimi belli ettim ama ayrılalım demedim diyemedim korkuyorum üzülüyorum üzülecek diye böyle bi vicdan yaptım ne yapmalıyım

Bekir
Guest
Bekir

Mahmut abi ayarlayarak, hissediyorum.

Bekir
Guest
Bekir

Azarlayacak *

Abadaki
Guest
Abadaki

Mahmut Abi

Bir kızla tanıştım. 2 haftadır fena gitmiyor ilgisi konuşması iyi. Ama iki sıkıntı var.

Birincisi bu hafta sonu kendime ayırmak istiyorum evdeki işlerim birikti tamamlamayınca butun haftam daginik geciyor vs. Dedi. Ben de diger hafta sonu bos oldugumu haftaya dolu oldugumu islerini haftaya hallet dedim o da musamaha goster goruntulu konusuruz fotolar yollariz vs. Dedi.
Dogrusu anlamadim.isleri vs. Olabilir ama 3-4 saat ayirmak zor olmamali.

İkincisi fiziksel temas. 3 kez bulustum ve fiziksel temas kuramadim. Elimi omzuna attim indir elini dedi sertce erken oldugunu vs. Dedi. Muhafazakar birine de benzemiyor.anlamadim.

Kafkas kartali
Guest
Kafkas kartali

Mahmut abi, bugün kizlar konusunda kriz geçirdim. İstemsiz bir şekilde gereksiz bir his geldi içime. İşi beceremeyecegime dair, gereksiz fazla hoşlandığıma dair vs. Kıza aptal bir şey yazmamak için kendimi zor tuttum. Şuanda geçti. Rahatım ancak 1 saat öncesine kadar harbi kotuydum. Bu arada her şey boş kuruntu. Kızın ilgisi iyi durumda. Öyle bir hata da yapmadım ama bilmiyorum. Kesin hata yapacağım hissi geldi oturdu içime. Geçmesi de kolay oldu, dışarı çıktım eve gitmek için kız mesaj attı söylediği şeyle dalga geçtim. Gerçekte de güldüm geçti. Ama kriz nereden baksan 10 saat sürdü, uyandığımdan öğlen 3e kadar. Böyle bir his… Read more »

Ayşe
Guest
Ayşe

Merhaba, eski sevgili nasıl geri döner kitabınızı okudum.döndükten sonra nasıl davranmalı konusunda bir kitabınız var mı varsa almak istiyorum. Kadın okuyucuyum.

Mecnun
Guest
Mecnun

Ya nasıl ya 38 yaşında bir adam üstelik iyi para kazanan ve statüsü olan bir adam nasıl böyle cümleler kurar. Çok çok güzelmiş. Ayyy ne önemli bir özellik ya güzel kız muhtemelen o güzelliği elde etmek için çok emek etti. Allah’ım yarabbim. 100 dolara o kızın tillahini sikersin. Olay ilişki olunca güzellik kriterini tamamen yok etmek gerektiğini site defalarca kez söyledi bir kere cok çok güzel dediğin kızın ne kadar güzel olduğunu bilmem ama o bile uzun ilisski için kırmızı alarm. Hayat acımasız, istediğin kadar alfa ol 10/8 10/9 bir kız ilişki materyali olamaz. Hele de bu devirde. Aynı şey… Read more »

Ayşe
Guest
Ayşe

Doğru, sürekli yazan ama ilgilenmedigim erkek var, benim istediğim ise başka biri.sürekli yazan erkek maalesef devre dışı oluyor. Ama bir iki üç deneme yapılabilir,çünkü kız alınmış veya ilgi istiyordur bunu da ayırt etmeli

Anonim
Guest
Anonim

Yanlış bir analiz. Daha güzel kızların hayatta cozutmak, değerlerini kaybetmeyi riske etmek ve erkeklerden onay aramak için daha az sebebi var. En güzel kızlar gençlikten itibaren yüksek değerli erkeklerden kolayca yatırım alırlar. Aileden vs. ciddi ilgi problemi, baba sorunları yoksa güzel kızlar piyasadan çabuk çıkarlar. Ortalama kızların ise ortalama ve üstü erkeklerden yatırım alması zor olduğu için daha çok hayal kırıklığı yaşıyorlar ve bavulları daha dolu oluyor.

İlomej
Guest
İlomej

6-7 yıl önce sanal sevgili muhabbetleri yoktu aksiyon isterdim muhabbeti sarıp bulusmayan kızlara hayırdır çekiyodum sonrasında bulusmayanları eliyodum nasıl bu hale gelindi anlamıyorum. Çok daha derin bir konu bence abi bu.

Sam@
Guest

Mahmut abi biraz farklı bir yorum olacak neyse seni öldürmeyen şey farklılaştırır demiş joker.
Burcun ne ¿ xd

Bahar
Guest
Bahar

Mahmut abi bir erkek neden kadının gönlünü almak yerine üste çıkar.Sorunu her söylediğimde sen de şöyle yaptın diye beni suçluyor.Kavga ediyoruz sonra ara verelim diyorum kabul ediyo.Döndüğümde bana kötü davranıyo başka biriyle görüşüyorum diyo aytılıyoruz.Aradan bi kaç ay geçiyo geliyo ikna ediyo sonra gene aynı.Ayrıl diyceksin bilşyorum zaten öyle yspıcsm ama bu davranışlar neden oluyo bana söylersen minnettar olucam size

Floki
Guest
Floki

Abi 2-3 ay sanaldan görüştüğüm sevgili olduğum çokta ciddi düşündüğümüz kız buluştuktan 2 gün sonra olmuyor daha fazla uzatmayalım ama istersen arkadaş olarak kalabiliriz dedi. Bende tamam uzatmayalım ama arkadaş kalmayıda kabul etmedim. Bağlantıyı kestik fakat ara ara yazıyor. En son mutlu olduğumda üzgün olduğumda seni arasam ne olur sanki, bazen bişe danışsam konuşsak ne olabilir normal arkadaş olsak falan dedi. Yine kabul etmedim tabi. Ama ne yapmaya çalışıyor olabilir anlamadım. Sence ne yapmaya çalışıyor ?

matmazel
Guest
matmazel

Bende kötü bir şey yazıyorum size danışmak istedim. Benim 3 yıllık sanal ilişkim var. Ben ilk yillarda çok âşıktım. Ondan başka hiçbir erkekle cidden görüşmedim babam dışında. Ama beni kandırdı benden defalarca ayrıldı. Sonra hee seferinde barışmak için yalvardı.Muhtemelen başlarda benimle alay ediyordu yaşımda çok büyük değildi ilk ilişkimdi. Sonra ben ayrılmak istedim ve defalarca yyalvardı ağladı . Ama Bende ona sevgi kalmadı beni çok yıprattı. Bayılacak givi oluyordum her ayrıldığında. Yüzümü de tam bilmiyordu. Ve Ben artık sevmiyordum Ama ilişkide kaldım belki tekrar severim diye. Bu sürede o aşık olmaya başladı. Benimle buluştu aşırı iyiydi cok heyecanlandı. Bana çiçekler… Read more »

matmazel
Guest
matmazel

Yavsakmis*yazacaktım. Yanlış oldu. Herkesle sevgili olan cok leş biri. Ama bilmiyordum ben. Benimle de konuşmaya çalışıyor ama konuşmuyorum sevsem bile içime atiyorum. Bazen duygularımıza engel olamıyoruz sevgilim ise benle evlenmek ıstiyor napacagim bilmiyorim . Sevgilim benden baya büyük bu arada