Pook’un Kitabı – 15 Ders – Yedinci Ders

Pook’un Kitabı – Giriş ve 15 Ders

Önceki Bölüm : Pook’un Kitabı – Altıncı Ders

Genç adam, artık arzularına hükmedebildiğini düşünüyordu. Artık kız arkadaş – erkek arkadaş ilişkisindeydiler ve o mahçup ilk zamanlar geride kalmıştı. Her şey güzel gidiyordu! Bir şey hariç …

“Ben açım,” dedi kız (zaten sürekli aç değiller mi?). “Bana öğle yemeği alsana.”

Zavallı genç adam. İlişki öncesinde ve başlarda bunu yapmayacak kadar biliyordu. Ama şimdi kendi kendine şöyle dedi : “O benim kız arkadaşım. Onu mutlu etmeliyim!”

Ve kıza öğle yemeği getirdi. Kız karnını doyurduktan sonra tatmin olmuş muydu? HAYIR! Kız şöyle devam etti : “İşte şunu şunu yapmam lazım. Gerekli malzemeleri alıp getirebilirsen çok güzel olur.”

Ve efendi adam hemen alışverişe çıktı! Ve alışverişten geri geldiğinde, onu yeni işler beklemekteydi. Zavallı efendi adam! Bu böylece sürüp gitti! Daha fazla iş, daha fazla ödev ve bir de baktı ki kızın parmağının ucundaydı.

Sonra ne oldu : “Sanırım biz sadece arkadaş olarak kalmalıyız” dedi kız.

Efendi adam yıkılmıştı. Ama aynı zamanda kafası da karışmıştı. Onu hoş tutmak için elinden geleni yapmıştı ve sonuç bu muydu?

“Ahh” diye ayıldı. “Onun isteklerini tatmin ederken kendi yolumu kaybettim. Sen onun hizmetkarı oldun mu, o seni arkadaş olarak görecektir”. Zira …

“Saygı her şeydir.”

“Ama Pook, neden? Neden saygı bu kadar hayati?”

“Böyle bir soru beni aşar. Gel büyük bir filozofa soralım.”

Ve birden bire Sokrates belirdi!

“Sokrates! Sen buraya çağırıldın! Bunu biliyor muydun? Saygı neden hayatidir sorusunu cevapla.”

Ve Sokrates cevapladı : “Bu kolay bir soru Pook. Saygının olduğu her yerde korku da vardır, ama korkunun olduğu her yerde saygı yoktur. Çünkü korku saygıdan çok daha geniş bir alanı kaplar.” Bunu dedikten sonra Sokrates mavi bir dumana karışıp gözden kayboldu.

“Oh ulu bilge! Eşsiz ruh! Saygı, konulmuş sınırların farkına varmaktır. Sonuçta, bir korku hissi olmadan (senin çekip gidebileceğin korkusu), saygı nasıl kazanılabilir? Kadındaki gerçek tutku, sadece erkek kolayca çekip gidebilecek biri olduğunda ortaya çıkar; Büyük Avı’ın çekip gitmesi kadın için en büyük korkudur.”

“Çekip gitmek?”

“Evet. Şimdi karşı cinse bir soru soralım. Ey kadın, buraya gel!”

Kadın ateş ve kıvılvımlar içinde yanlarında belirdi.

“Bilmeceyi cevapla : bir erkeğin çekip gitmeye istekli / hazır olması sizi neden baştan çıkarıyor?”

Kadın güldü : “Bunu herkesin bildiğini sanıyordum. Bırakıp gidebilen erkek, alternatifleri olan bir erkektir ve bu erkek, kadının yerine başka bir kadını kolayca koyabilir. Başından bir kadına bağlanmış bir avukat, doktor ya da politikacı bulamazsın.”

“Gidebilirsin!” ve kadın bir ateş ve kıvılcım yumağında gözden kayboldu.

“Yani İyi Av her zaman çekip gitmeye hazır mıdır?”

“İyi Av saygıdır. Kadın seni emir eri olarak kullanmak yerine seninle hayatın tadını çıkarmalıdır. Sen Erkek Adam ol ve saygı istiyorsan önce kendine saygı duy.”

Sonraki Bölüm : Sekizinci Ders

Pook’un Kitabının Tamamı (PDF 385 Sayfa)

 

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

21
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
7 Comment threads
14 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
M.EmreAlp SMahmut AbiGargolioylesine Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Mahmut Abi
Admin

Bu derste bahsedilen gerektiğinde çekip gitmek. Birincisi siz için için kızı kaybetmekten korkarsanız bunun imajını çizemezsiniz. İstediğiniz kadar öyle görünmeye ya da daha kötüsü “bak güzelim eğer kafamı bozarsan çeker giderim” diye ultimatom vermeye çalışın, eğer içsel olarak çekip gidebilecek biri değilseniz kaybetmekten ve ayrılmaktan korkan birisiniz ve bunun kokusu her tarafınızdan yayılır. Hatta siz içinizde yokken imajı çizmeye çalışırsanız veya ultimatom verirseniz bu sizin alternatifsiz bir kaybeden olduğunuzu daha beter bağırır. “Bak güzelim eğer kafamı bozarsan çeker giderim” demek “bak beni terk etmenden çok korkuyorum ve bu nedenle lütfen benim gerçekten çekip gidebilecek biri olmamdan kork ki seni kaybetmeyeyim”… Read more »

Daves
Guest
Daves

Bence Pook sensin abi.

Murtaza
Guest
Murtaza

evet daha önce bu ultimatom konusunu yazmıştın mahmut abi. bunun acizlikten başka bişey olmadığının farkına vardıktan sonra, özellikle yakın çevremde bi çok erkeğin aynen bu kelimelerle sevgilisine veya karısına konuştuğunu duydum. neden böyle söyledin dediğimde ise cevap aynıydı ‘bi daha böyle bişey yapmasın diye söyledim’. benim için bu olay sinyallerden bir sinyal oldu diyebilirim. yani bi kıza ultimatom verme ihtiyacı hissedersem!? ‘next’ yumurtası kapıya dayandı demektir. eline sağlık Mahmut abi seri gittikçe güzelleşiyor. paylaşmak istediğim nacizane bi fikrim var. havamda olduğumda kendimi acayip iyi hissediyorum. bi kıza veya kız grubuna yaklaşmak kolay ve daha önemlisi eğlenceli oluyor. en ufak bi… Read more »

Redzombie
Guest
Redzombie

Testosteron seviyen yükselmiştir. Yüksek ihtimal günün iyi geçmiş güne iyi başlamışsındır.
İyi bir antrenman sonrası ben de öyle hissettiğim çok oluyor.

YORGUN
Guest
YORGUN

Benim de aynen öyle olmuştu cidden testosteron olayı mucize gibi bir şey.
Mahmut’un yaptığı
1 yım spora gitseniz hiç problem kalmaz OLAYINI o an anlamıştım.

Diş Hekimi
Guest
Diş Hekimi

En az 6 ay düzenli gym(sonrası geliyor zaten), haftalık no fap(yani haftada 1, hiç bozmadan) ve pornoyu tamamen bırakmak ciddi derecede hayat kalitesini yükseltiyor. Zamanla set açmak kolaylaşıyor, tabak çevirme rutin hale geliyor. Karşı cinsin seni kaybetme korkusunu hareketlerinden ve yüzünden anlıyorsun. Çünkü gerçekten onu bırakabilirsin. Çünkü ondan çok var. Böylece kendin için daha iyilerini buluyorsun, kendini tanıyorsun. Tabi bunun için önce reddedilme korkunu yenmen gerek, ki bu da reddedilerek, terslenerek, hatta bazen görmezden gelinerek oluyor. Hiçbir kaybın yok, maksat kendini geliştirmek. Hamle yapmazsan gelişemezsin. Kaçarsan gelişemezsin. Ama bu süreci gerçekleştirmek ciddi emek ve sabır istiyor. Teorideki gibi kolay değil.… Read more »

Arsogin
Guest
Arsogin

”Üç istek sizi başkalarının kölesi yapar; sevilme, beğenilme ve takdir edilme isteği.” diye bir söz var. Bu arzulardan sıyrılınca, bahsettiğin ruh halinin otomatikman geldiğini fark ettim.

Mahmut Abi
Admin
M.Emre
Guest
M.Emre

Peki o kafa yapısına nasıl erişebiliriz

Mahmut Abi
Admin

Gerektiğinde çekip giderek. Kafa yapısı, yana yana hareketi yapmaktan sonra gelir, önce kafa yapım değişecek sonra ona göre davranacağım diye beklersen daha çok beklersin.

AlphaGun
Guest
AlphaGun

Cinsel ilişkiye sevgi aracılığıyla değil de saygı aracılığıyla ulaşılabileceğine dair kritik bir yazı.

Kadınlar sevdiği (bazı özelliklerinden dolayı çekici bulduğu) bir erkekle, ona saygı duymadığı için yatmayabilir. Aksine; saygı duyduğu (arzuladığı) ama sevmediği bir erkekle yatabilir.

Undefeated
Guest
Undefeated

Pook respect. Olaylara bakış açısı verdiği örneklemeler… tam anlamıyla efsane.. Bu aralarda sokrates okuyordum,reisin burda anılmasını görmek iyi oldu

Undefeated
Guest
Undefeated

Olayların temelleri İÇSEL OYUN-DUYGUSAL güce çıkıyor.

Mahmut abi’nin yazdığı yazıya katılıyorum. Ultimatom yapabileceğiniz en son şey bunu yapan erkekler kızın şüphelerinin doğru olduğunu tesciller. Genelde performans yükünü tamamlayamayan erkeklere gelen ard arda şhit testlerden sonra gelen bir dürtü o ultimatom. Dur bunu diyim rahatlıyım felan açık oluyum,erkeğim şöyleyim böyleyim hepsi fasa fiso.. Pook’un dediği gibi en büyük köpekler sessiz köpeklerdir. Kendisini ispatlama ihtiyacı duymayan,bakışlarıyla,suskunluğuyla yüksek değer göstermek. Olay bu şhit test’in belki geri dönüşü vardır ama ultimatomun yoktur. Ultimatom verdiğin an diğer eli başka dal arar..

oylesine
Guest
oylesine

bazen okuduklarımdan kadının verdiği tüm negatif tepkilerin, saygısızlıkların sebebi erkekmiş gibi bir anlam çıkarıyorum. bu beni ikilemde bıraktı. hırsızın hiç mi suçu yok? bence bazı kadınlar siz ne kadar doğru tepki verip de verseniz yetiştirilme tarzlarından, kendi karaktersizliklerinden kaynaklı olarak size saygısızlık yapıp yukarıdaki kızın istediği gibi sınırsız taleplerde bulunabilirler. onun bu saygısızlığına ben sebep oluyorum diye kendimizi suçlamadan bu tarz kızları tespit edince seviye daha düşmeden hızla uzamak lazım diye düşünüyorum.

Mahmut Abi
Admin

O anlamı sen çıkarıyorsun, öyle bir anlam yok. Burada da dediği uza zaten. Eğer kız karakter olarak düşük ve saygısız ise orada durmayacaksın. Kızın davranışına göre gerekirse bırakıp gideceksin. Bırakıp gitmeye hazır olan adam (a) bu tür kızları bırakır (b) bu tür olmayan kızın kendisi yüzünden saygısızlaşmasını engeller.

Sizin anlamadığınız önce kendi davranışına bakmayı bir strateji değil suçlama olarak algılamanız. İnsan önce kendi değiştrebileceği şeylere bakmalı yani kendine ki hayatının ipleri elinde olsun. Bu bir stratejidir.

Gargoli
Guest
Gargoli

Yazıyla tam olarak alakadar mı bilmiyorum fakat şuan ki ilişkimde ilk başlarda kız arkadaşım fena koştu peşimde hatta sürekli sevgili değiliz değiliz gibisinden cümleler vs kuruyordu fakat yinede yaşanan olaylar oldu. İlişkinin ilk başlarında kız bana çok fazla uyum sağlıyordu fakat gün geçtikçe ben ona uyum sağlamaya başlamışım. Şimdi ise her plan program ona göre yapılıyor. Bu durumu en baştaki konuma nasıl geçirebilirim? Bunu merak ediyorum.

Mahmut Abi
Admin

Kendinden fedakarlık edip kıza uyum sağlamayı bırakacaksın. Kızın da sana uyum sağlamasını talep edeceksin. Bunun sonucunda kız beni terk eder diye korkmayacaksın. Senin bizden asıl istediğin taktiğin olmadığını da kabul edeceksin : hem kıza kırmızı çizgi çizeyim hem de sonunda kızla ayrılma tehlikesi olmasın diye bir olay yok. Gerçi uslu uslu hizmetliye dönünce ayrılma riskin daha fazla ama kendi sınırlarını çizmen ve kızın bunları kabul etmemesi yüzünden kız seni terk edebilir ya da sen çekip gitmezsen acı çekecek bir duruma düşersin.

Bu yazı tam senin sorunla alakalı.

Alp S
Guest
Alp S

Konudan alakasız önerebileceğiniz kitapların isimleri nelerdir ? Hem redpill hakkında hem de diğer konular üzerine tavsiye edebileceğiniz kitaplar varsa çok güzel olur. Yakın zamanda bu pook’un kitabında almayı düşünüyorum. Kitap tavsiyelerinizi bekliyorum.

Mahmut Abi
Admin

Bizim diğer kitaplarımızı da tavsiye ederim.

Alp S
Guest
Alp S

Sizin kitaplarınız hariç, redpill, insan doğası konuları ağırlıklı, insan ilişkileriyle alâkalı önerebileceğiniz kitaplar var mı ? Sizinkiler güzel gibi görünüyor ama sizin kitaplarınızın benzerlerini de okumak istiyorum.

Mahmut Abi
Admin

İlk tavsiye edeceğim kitap, yeni Türkçe’ye çevrilen No More Mr. Nice Guy. Efendi Adamın Toksik Kırılganlığı. Kırmızı hap kitabı değil ama iyi çocukluktan kurtulma üzerine çok iyi bir kitap ve temel bir kitap. The Rational Male serisi kitaplar zaten kırmızı hap ile ilgili.

The Way of the Superior Man, The Way of Men gibi kitaplar var. Corey Wayne’in 3 percent man yine kırmızı hap değil ama konu ile ilgili iyi bir kitap.

İnsan ilişkilerini daha çok romanlardan öğrenirsin. Klasik maskülen, macera kitapları okuyabilirsin mesela. Ne bileyim Jack London gibi. Benim çoğu bildiğim onlardan ve 1990’lara kadar olan filmlerden geliyor.