Sor sor ki öğrenesin #6

Mahmut Abiye bu yazı altında istediğinizi sorabilirsiniz. Istediğinizi derken Dolar ne olur, Fenerin dertleri nasıl çözülür gibi sorular sormayın tabii. Kişisel sorular da sormayın. Site teması ile ilgili sorular sorun.

Sadece bir iki paragraflık ve pratik sorulara bakacağım. Yani destan yazmayın ya da “abi her şeyi yapıyorum yine de olmuyor sence neden?” gibi cevabı “ben nereden bileyim?” olan düşük çözünürlüklü sorular da sormayın.

Soruları 300 kelime altında tutarsanız, cevaplanma ihtimalini arttırırsınız. Bir de soruların yayınlanması ve cevaplanması zaman alabilir. Sabırlı olmak lazım. Çok soru geliyor, hepsine bakıp yerinde olan her soruya cevap vereceğim ama cevap zaman alabilir.

Ve son olarak bana Skype‘tan ulaşma imkanınız da mevcut.

Soru alımı bitti.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Notify of
46/2-2 yaşında biri
Guest
46/2-2 yaşında biri

Mahmut abi üniversitede okumanın sosyal statü olarak ne önemi var, kitap okuyarak her konu öğrenilebilir mi, genelde hayatta belli kademelerde başarı sağlamış insanlar başarılarını neden kitap okumaya bağlıyorlar .

46/2-2 yaşında biri
Guest
46/2-2 yaşında biri

Çok kral adamsın, her yazın şahane,Allah ayağına taş değdirmesin abim.

Barbara Palvini tavlayan Türk
Guest
Barbara Palvini tavlayan Türk

Mahmut abi Elon Musk ın üniversiteler yaşıtlarla eğlence ve bir şeyleri yapabileceğinin göstergesi dışında bir anlamı olmadığını ve bilgiye erişmek için internetin ve kitapların yeterli olduğunu söylüyor fikrin nedir?

Rosfors
Guest
Rosfors

Merhabalar Mahmut abi ve diğer adminler
Ben 2.5 3 yıllık bir ilişkiye sahibim daha önceden hep birlikteydik üniversitelerimiz dahil birlikte farklı bir şehire okumaya gitmiştik ancak daha sonradan o okulu yarıda bırakıp ikimizinde yaşadığı şehirde bir okul yazdı ve bende onu destekledim zira geleceği açısından kazandığı okul çok daha mantıklıydı şimdi demo sürüm bir uzaktan ilişki yaşıyoruz aslında bakıldığında haftada 1 2 kere yüz yüze görüşüyoruz ancak şehirler farklı okullar farklı ortamlar farklı sence bu tarz bir durumun getireceği tehditler nelerdir hipergamik duygularını nasıl kontrol altında tutabilirim ?

Mert
Guest
Mert

Abi bir kızla konuşuyorum ama bastan sevgili olmayiz dedi. Ben de konusmak istemiyorum ama o surekli konusmak istiyor. Bunun sebebi nedir? Ve kizi oyalayip uzmekte istemiyorum gercekten. Ama su dusunce hakim bende hani sevgilim degilse neden her gun konusayim ki?

deli joe
Guest
deli joe

abi diyelim aynı ortamda bulunduğumuz(sınıf, kurs, etkinlik vs) bi kızla konuşmak istedim.
giriş yapma konusunda baya kötüyüm. mesela çıkışta dönerken yanına gidip merhaba falan diyebilirim ama sonra?
o muhabbet nasıl devam edecek vs. bu konular baya dert.

bir de uni yeni basladi sınıfta nasıl tanışmak iyidir milletle? herkes uslu uslu dersini dinleyip çıkıyor çünkü.
yani genel olarak muhabbet açma konusunu soruyorum, tabi bir de devam ettirmesi var 😀

West
Guest
West

Hemen hemen girdiğim bütün ortamlarda sevilmediğimi, insanlara itici geldiğimi düşünüyorum. Pek eyvallah etmiyorum kimseye. Karşımda kim olursa olsun düşüncelerimi eğip bükmeden olduğu gibi söylüyorum. Mizacımda biraz sert. Bu bahsettiğim şeyler iş hayatında oluyor. İş haricinde bir hayatım yokta denebilir. İş o kadar çok zamanımı alıyor ki geriye birşey kalmıyor. Belki iş ortamından , belki de kendi hatalarımdan kaynaklı. Ama sorun ne tam olarak çözemedim. Fakat sebep ne olursa olsun itici geldiğimi düşünüyorum. Bu durum nasıl düzeltilebilir.

Mehmet
Guest
Mehmet

2 yıllık bir ilişkim var, ciddi bir ilişki ailelerin tanıştığı, ailemin cok sevdiği bir insan çünkü normal hayatında cok sessiz sakin bir kadın, fakat sosyal mesyada bambaska birisi, evde canı sıkılınca makyaj yapar video atar, değişik videolar çeker, spor yapar video çeker atar, beni rahatsız eden seyleri söylediğimde bu güne kadar hep dikkat ederdi, fakat bu son zamanlarda sallamamaya basladı, en son instagrama “ 145 kg bench press yapabiliyor” başlığı altında snack my ass sarkısı esliğinde bi video çekmiş avcunu falan yalayarak, ilişkiyi bitirme kararı aldım kendi kendime ve bunj bi mesajla ona belirttim, tek düşündüğüm acaba ben mi abartıyorum… Read more »

Hyperactive
Guest
Hyperactive

Selamlar abi.Yaklaşık bir yıldır aile evinde bunalımda gibiyim, arkadaşlarla da, kızlarla da koptuk.Garip olan şu ki rp ile tanıştığımdan beri seks de yapamadım çabalasam da.Mesela bir yıl önce Eskişehir’de tek yaşarken nasıl becerdiğim hakkında hiç bir fikrim olmasa da ilk buluşmada sevişirdim, cebimde beş kuruş bile yokken güzel ilişkilerim ve seks vardı. Kısaca depresyondayım.Bir de bende genetik kaynaklı ADHD var, doktor teşhisli.Beynim normal bir beyine göre yeterli dopamini salgılayamıyor.Dürtüsellik %100, 2-3 gunde bir mast, düşüncesizce ve sürekli para harcamak ve borç, alkol, dikkatsizlik vb.İlaç kullanmıştım lakin seks dopaminine eşdeğer olmadığı için pek yardımı olmuyor bence. Kendi kendime gitar çalmayı, ingilizceyi… Read more »

Örümcek
Guest
Örümcek

Kızla 1 hafta önce tanıştık. Sınıfta kendisi beni yanına davet etti. Kendi işini görmek maksatlıydı en başta biraz, farkındaydım. Hiç bozmadım, o günlerde yanlış anlama kardeşim olarak görüyorum seni, dedi bana. Abla moduna girdi. (1 yaş büyük benden) Hiç bozulmadan eğlenerek devam ettirdim yine. Daha sonra çerçevemi hiç bozmadan devam ettirince bir kaç gündür ben hiç mesaj atmadigim aramadigim halde o mesaj atıp aramaya başladı. Kardeşim de demiyor şu anda. Ben onunla bir şey düşünmüyorum, çekici gelmedi ama neden en başta böyle bir tavır sergiledi ve böyle tavırlara karşı nasıl davranılmalı, görüşünü almak isterim Mahmut abi.

Okan
Guest
Okan

3 ay sonra universiteden mezun olucam ve ogrencilik hayatim sona erecek. Ancak maalesef sosyal anlamda, kadinlar anlaminda bazi seyleri cok gec kesfettim ve guzel bi ogrencilik hayati ve genclik yasayamadim. Okuldaki sosyal ortam, yaz tatilleri gibi seyleri bi daha hic bulamayacak olmanin korkusu ve pismanligina sahibim. Gencligi iskaladim gibi hissediyorum. Ne yapmaliyim?

vicentekalderon
Guest
vicentekalderon

Mahmut abi hayata geç kalmışlık hakkında ne söyleyebilirsin. Mükemmelliyetçilik yüzünden 22 yaşında hala düzgün bir üniversite bölümü okuyamamış, turizm otelcilik bir sene okudum bıraktım bana göre değil. Yaşıtlarım mezun oldu geç kalmışlık ve kıyaslama ne bileyim şimdi sınava hazırlanayım diyorum en azından 2 yıllık çok iyi bölümler var lakin masaya oturduğumda geç kalmışlık hissi ağır basıyor. Ne önerirsin peder müteahhit onun götüne mi yanaşayım

Paşa Keyfim
Guest
Paşa Keyfim

2.sınıfım üniversiteler açılıyor ve herkesle yeni tanışacağız. Biraz bu konuda kaygı yaşıyorum. İnsanlarla tanışmada ne kadar zayıf olsam da muhabbet ilerletmekte ve ortamı canlı tutmakta gayet iyiyim. İlk hafta nasıl arkadaş edineceğime dair biraz endişelerim var Mahmut abi. Neler önerirsin?

Lucifer
Guest
Lucifer

Merhaba Abi ,19 yaşım var amma aklım çok karışık hayatda nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyorum .Ne yapmamı ve ya nasıl bir yol izlememi önerirsin?

Mert
Guest
Mert

Abi selam, üniversite 1. sınıf tekrar ediyorum. Yurttaki oda arkadaşlarım ve memleketten arkadaşlarımla samimiyim. ama sınıf ortamında kendimi yabancı gibi hissediyorum. daha samimileşemediğim bi grup arkadaşım var ve kafam sınıftaki arkadaşlarım için biraz karışık.