Yeni Başlayan İdman Programı – Erkek Adam Sporda

Selam millet!

Tavşan çukuruna tekrardan hoş geldiniz. Yeni yılda spora başlayıp kendini bir adım daha geliştirmek isteyen dostlarıma bir yılbaşı hediyem var!

Sitedeki programlar daha çok orta-ileri seviye olduğu için yeni başlayan arkadaşlardan “Nasıl çalışmalıyız, nereden başlamalıyız” sorusunu çok alıyorum.

Burada sizlerle Erkek Adam Yeni Başlayan Programı’nı paylaşacağım. Bu program haftada 3 gün, full body şekilde uygulanacak. Öncesinde 1-2 hafta temel egzersizleri makinelerde yapmanız daha sağlıklı olacaktır ve idman öncesinde ısınmayı unutmayın. 4 hafta civarı uygulanabilir olduğunu düşünüyorum. Bu süreçten sonra daha komplike programlar ile devam edebilirsiniz. Eğer isterseniz bizim programlarımıza da buradan göz atabilirsiniz. Bol şans!

 

Programı yüksek kalitede görmek için tıklayın.

Follow the White Rabbit.

-Frank Banditi

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Frank Banditi

O sana yalnızca yolu gösterebilir. Tavşan deliğine atlayıp ne kadar derin olduğunu görmek senin elinde.

17
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
11 Comment threads
6 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
AhmetelninoHarryMertSelahattinCem Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Yusuf
Guest
Yusuf

Hafif göbek var da(%17 yağ oranım), sehpada alt karın üst karın hareketleri işe yarar mı? Yararsa antrenmana nası ekleyebiliriz? Program için teşekkürler bu arada ..

Hamza
Guest
Hamza

Sayısız makale okumuş biri olarak söylüyorum, güzel program, sarar, tempo antreman stilini uygulamak başlangıç için iyi olurdu tabi bunu ücretsiz niye veresin ki insanlara.

atlıkovboy
Guest
atlıkovboy

yeni başlayanı sakatlayacak 2-3 hareket var dikkat etmek lazım program hazırlarken.
bir de gym alanında ne gibi tecrübeniz/başarınız var? merak ettiğim için soruyorum

Hasan Can Aygün
Guest
Hasan Can Aygün

Pandemiyle beraber çoğumuz sporu bırakmak zorunda kaldık. Yeni yıl iyi bir fırsat olabilir. Pandemiden önce 4 yıldır düzenli yapıyordum ve vücudum için çevremden güzel tepkiler alıyordum. Şu an düzensiz yaşam ve hareketsizlikten 95-96 kg lara geldim 🙁 Programı beğendim ve uygulanabilir gayet herkes için. Pilatesi de hayatımıza katmamız gerektiğini düşünüyorum açıkçası. Gram kilo vermememe rağmen 2 ay düzenli yapınca zayıflamışsın tepkileri almıştım. Posturu müthiş düzenliyor ve kas boyunu uzatıyor.

prochazka
Guest
prochazka

Yeni başlayan arkadaşlara bu programı 1 ay uyguladıktan sonra hipertrofi yerine güç amaçlı 5×5 powerlifting, strongman tarzı antrenmanları yapmalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Zira temel kuvvetiniz yoksa en başlarda gereksiz zorluk çekersiniz.

Cem
Guest
Cem

Cok dogru baslangicta izole hareketlerin hafif kilolarla yuksek tekrarinin hicbir faydasi yok. Squat bench deadlift row barfiks ohp gibi temel hareketlerin teknigini ogrenip agirliklari arttirarak ilerlemek en verimli yol olacaktir. Guclu bir adam gibi gozukmek istiyorsak agir kaldirmamiz gerekiyor

Mako
Guest
Mako

175 boy 89 kg yağ oranı %25’in üzerindedir büyük ihtimalle bunu uygulamayı düşünüyorum beslenme konusunda tavsiye verirseniz çok sevinirim.

Yilmaz
Guest
Yilmaz

Selamlar. Sitede dövüş sporları da tavsiye ediliyor vücut geliştirme sporu da. İkisini aynı anda yapacak ne vaktim ne maddi durumum var, öğrenciyim. Boks’a ilgim var ve boks salonuna gitmeyi düşünüyorum. Fakat kararsızım. Sizler hangisini tavsiye edersiniz öncelik olarak ?

Cem
Guest
Cem

Boksor olmak istemiyorsan ve hic zamanin yoksa bence cok da gitmene gerek yok. Gittigin agirlik salonunda gecmisi olan biri varsa sana footwork ve yumruk atmayi, basit kombineleri ve savunmalari gosterirse ve bunlara haftada duzenli calisirsan kendini savunacak kadar cok rahat ogrenirsin. sonra boks gecmisi olan arkadaslar bulup onlarla sparring yaparsan fazlasiyla bir average joe yu dovecek bilgiye sahip olursun. Aslinda illa birinin göstermesine gerek tok internette tonla kaynak var tony jeffries i oneririm kendisi hem cok iyi bir boksor hem de cok iyi egitiyor. Onun beginner derslerini izle footwork ve yumruk olayini oturtursan yeterli bence. Fiziginin iyi olmasi cok daha… Read more »

MertSelahattin
Guest
MertSelahattin

Merhaba Frank hocam, sitedeki tavsiyeler üzerine fitness e başlamaya karar verdim 15 yaşındayım bu İdman Programı benim yaşıma göre uygun mu.

Harry
Guest
Harry

Bu programı uyguladıktan sonra nasıl bir programla devam etmeliyiz

elnino
Guest
elnino

Abi merhaba. Oldukça Çelimsizim. Spora başlıcam. Kısa sürede gelişmek adına haftada 5 gün gitmeyi planlıyorum. Bir tavsiyen var mı?

Ahmet
Guest
Ahmet

Hocam sınav senesinde nasıl bir yol izleyelim? benim kanaatim haftada 1-2 kere ağırlık antrenmanı yapmak kafa dağıtabilir ya da sabahları ufak çaplı kardiyo,koşu vs