Eski sevgilim buluştuktan sonra soğudu

Merhaba, Bir iş arkadaşımla 4 ay kadar sevgili olduk ama ilişkinin son bir ayında soğuk davranmaya başladı ve benden ayrıldı. Arkadaş kalmayı teklif etti ama kabul etmedim ve iletişimi kes kuralı uygulamaya başladım. Aynı iş yerinde olduğumuz için birbirimizi görüyorduk ve bu da duygusal olarak zordu. Ama bunun haricinde iletişime geçmedim, sosyal medyasına da bakmadım.

İki hafta geçtikten sonra bana ulaştı. Kısa bir mesajlaşmadan sonra buluşmaya çağırdım. Buluşma iyi geçti. Nereden anladın diyeceksen sonunda öpüşme oldu 😊 Fakat ikimiz de ailelerimizle kaldığımız için akşamı birlikte geçirmedik.

Şimdi iletişimi kes kuralını uygulamışsın yani kapıyı açık bırakarak arkanı dönüp gitmişsin. Arkadaşlık teklifini de kabul etmemişsin. Muhtemelen sana ulaşmadığı iki hafta zor geçti ve sıklıkla zikerim iletişimi kesmeyi ben bu kızı arıyorum noktasına yaklaştın. Evet maalesef bu zor bir süreç zira kaygı doluyorsun ve kıza ulaşırsan geçici olarak büyük bir rahatlama duyarsın. Ama bu rahatlama kısa ömürlüdür ve sonrasında genellikle, ulaşmadan önceki halinden daha kötü hissetmeye başlarsın.

Kendine hakim olup terk edene ulaşmazsan, o rahatlamayı yaşamazsın ama bu ufak kriz geçtiğinde, öncesine göre daha güçlü ve iyi durumda olursun. Eğer başlangıçta güçlü bir şekilde gelen bu krizleri atlatırsan, kriz dalgalarının gücü azalırken, senin gücün artar. Ama tam tersi bu krizlere yenilirsen, kriz dalgalarının gücü artarken, senin gücün azalır.

Bu tuzağa düşmedikten sonra sana ulaştığında gördüğün gibi ilgi seviyesi 10 üzerinden 5’in üstünde. Ama unutma, çok da üstünde değil sadece sınırda. O nedenle buluşmaya çağırıp işleri ilerletiyorsun ve sizde işler ilerlemiş ve ilgi seviyesi 10 üzerinden 6’nın üstüne çıkmış.

Buluşmadan sonraki günlerde sanki beni çok istiyor gibiydi. Sürekli mesaj atıyordu. Ama sonra bu durum birden değişti. Bana pek mesaj atmıyor ve attıkları da kısa mesajlar oluyor.

Bu, buluşmadan sonraki ilgi seviyesinin düştüğüne işaret. Öpüşmüş olsanız da buluşmada ufak tefek hatalar yapmış olmalısın. Ya da bunu belirtmemişsin buluşmadan sonra mesajların fazla istekli olabilir. Bu ufak tefek hataların ne olduğunun farkında olmayabilirsin ama mümkün olduğu kadar uyanık olup kendini gözlemlemeni tavsiye ederim. Bunlar genellikle kızdan daha ilişki öncelikli olma ile ilgili hatalardır.

Şimdi siz ayrıldınız, önceki ilişkiniz bitti. Seni o terk etti. Sana ulaştı ve buluştunuz. Öpüşme oldu. Ama hala ilişkide değilsiniz ve eğer yeni bir ilişkiye başlayacaksanız da bu ondan gelmeli.

Bir erkeğin bu aşamada yaptığı en büyük hata, fazla umursamaktır. Burada umursamaz olmanız lazım ama umursamaz olmaktan götün teki olmayı, kadını umursamamayı kastetmiyorum. Onunla devam edip yeni ilişkiye başlasam da mutlu olurum, devam etmeyip tamamen birbirimizin hayatından çıksak da mutlu olurum. O benimle de olabilir, başkasına da gidebilir. Ben iki durumda da mutlu olurum (tabii başkasına gittiği için değil, ben de başkasını bulacağım için)”. Umursamamak budur. Bu zihin yapısını elinden geldiğince korumazsan, mimiklerinde, ses tonunda, vücut dilinde fazla “umursar” hareketler yapar ve karşındakini soğutursun.

Beni kendinden uzak tutuyor gibi hissediyorum.

Yazmamışsın ama anladığım kadarıyla buluşmadan sonra kıza fazla ulaşıyorsun. Oysa yeni tanıştığın bir kadından farklı olarak ilk buluşmadan sonra (burada ayrılık sonrası yapılan ilk buluşmadan sonra), onun sana ulaşmasını beklemen gerekiyor. Ve o sana ulaştı mı da ona, onun sana ulaştığından fazla ulaşmaman, ondan daha sık, daha fazla yazmaman gerekiyor. Anladığım kadarıyla sen buluşma ve öpüşme sonrası, fazla umursamaya başladın yani “onunla yeniden olursak mutlu olurum, onunla yeniden birlikte olmazsak mutsuz olurum” kafasına girdin. Bu kaygı yaratır ve kaygından kurtulmak için de kıza fazla ulaşmaya başlarsın.

Senin yapman gereken ise “onunla olsa da mutlu olurum, olmasa da” kafasını geliştirmek için, kız sana ulaşmadığı sürece işine bakmak ve onsuz da mutlu olma yolunda yürümek. Senin onun peşinde koşmanan, seni çekici yapacak şey. Tam tersi onun peşinde koşman ise, bu abartı bir peşinden koşma olmasa bile, seni itici yapıyor.

Lütfen yardımcı ol, ne yapmam lazım? Onu çok istiyorum.

Şimdi öncelikle bu “lütfen yardımcı ol … onu çok istiyorum” zihniyetinden kurtulman lazım ama ona gelmeden söyleyeyim bu aşamada yapman gereken hiçbir şey yok. Sana bir daha ulaşana kadar ona ulaşma ve sana ulaşırsa bir sonraki buluşmayı ayarla. Ama hemen pat diye teklif etme. 5-6 karşılıklı mesajlaşın ve ona teklif etmesi için fırsat ver. Eğer teklif etmiyorsa o zaman sen buluşma teklif et.

Bu arada da elinden geldiğinde kendi içinde umursamamayı geliştir.

Tekrar ediyorum. Umursamamak demek “onunla yeniden bir şeyler olsa da mutlu olurum, olmasa da” demek. Bu ise oturduğun yerde bunu kendine tekrarlayarak olmaz. Üç şeyi bir arada yaparak olur. Ona ulaşma, onu takip etme ve kendi hayatına odaklan.

Bu arada sana ulaştığında uzun uzun mesajlaşma. 5-6 mesaj yeterli. Ayrılık sonrası ilk buluşmada ya da iletişimde en çok yapılan hatalardan biri, terk eden ile fazla mesajlaşmaktır. Ya da uzun uzun konuşmak. Eğer daha fazla konuşmak istiyorsa, yüzyüze buluşun.

Şimdi öpüşme de olduğu için aslında en iyisi kızı evine çağırmak olurdu ama senin böyle bir imkanın yok. Şu aşamada onunla beraber kalmak için ev tutman da fazla. Yani yine dışarda buluşacaksınız ama seninle her iletişime geçtiğinde senin tek hedefin, iyi vakit geçirip fiziksele gitmek. İlişki değil, olmamalı.

Bu aşamada bir kadının seni hergün aynı seviyede istemeyeceğini, ilgisinin dalgalanacağını ve bazen bir süre sana ulaşmayacağını da önceden bilmen lazım. Yapman gereken şey, eğer aranızda mesafeye ihtiyacı varsa o mesafeyi vermek.

Erkek olarak biz, sorunlara çözümler düşünüyoruz ve hemen bu çözümleri harekete geçirmsek istiyoruz. Maskülen enerji hedef belirlemek ve bu hedef için çalışmak ile alakalı olduğu için, terk edildiğimizde de kızı yeniden kazanma gibi bir hedef koyup sürekli olarak o hedef için bir şeyler yapmaya çalışabiliyoruz. Örneğin kız ulaşmadığı zaman, kızın daha fazla ulaşması için ona ulaşmaya çalışabiliyoruz.

Eğer geçmişte zayıf davranışlar gösterdiğiniz için, beta ve dominant olmayan bir şekilde davrandığınız için sizden soğuduysa, yapmanız gereken şey alfa ve dominant davranmak. Umursamaz olmalısınız. Kadınlar, kendilerine karşı duygularından emin olmadıkları erkekleri daha çekici bulurlar. Sizin ondan hala hoşlandığını görmesine rağmen, sizin ona ulaşmıyor olmanız, onda böyle bir etki yaratır. Siz ona ulaşmıyorken ne halt yediğiniz konusunda hayal gücü çalışır ve bir süre sonra kadın, size ulaşmazsa bir daha hiç ulaşamayacağından korkmaya başlar ya da başlayabilir. Bu da onun size olan duygularını arttırır.

Bu arada sadece 4 ay çıkmışsınız. Daha uzun süreli bir ilişki olsaydı bir iki ay bekle derdim ama bu durumda senin başka kızlarla da görüşmeye başlaman lazım. Ya eski sevgili ya sıfır gibi bir moda girme. Sadece bu kıza odaklanmak istemezsin. Bunu yapman, bu kızla olma ihtimalini de azaltır. Tamam, bu kıza karşı yoğun duygular besliyor olabilirsin ama o duyguların kontrolünde olursan, hem bu kızla yeniden olma ihtimaliniz azalır hem de başka biriyle beraber olma ihtimalin azalır.

Erkekler için İlişkiler Setimize de bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

49
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
11 Comment threads
38 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
DenizGoodAhmetMelisaMelisa Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Tolgg
Guest
Tolgg

Selam hocam. Bu olaya benzer eski sevgiliyle bir ilişkim var. 4 ay oldu. 2 hafta önce kız bana kıskanç olmadığımı ve bundan rahatsız olduğunu söyledi. Daha sonra bazı yaşanan olaylar yüzünden bana karşı soğuk olduğunu belirtti. Ben ayrılık sinyallerini alıp bu işin sonu olmadığı için ilişkiyi bitirmeyi teklif ettim ama kabul etmedi. İlişki de kavgalar olsun istiyorum diyerek bu çıkışlarına bir neden belirtti. Ama özellikle son 2 3 gündür baya bir soğuk. Bu nokta da bende ilgimi çektim. Sizce bu kızın amacı ne ?

Nobody
Guest
Nobody

Selam, Mahmut abi, bir süredir beraber hoş vakit geçirdiğim ve bana ilgisi olan bir kıza (no contact) uyguladım. Uygulama sebebim, beni dedikodu yapacak bir kız arkadaşı gibi gördüğünü çünkü; “sana dedikodularım var..” gibi bir cümle kurduktan sonra bende “bana dedikodu yapmaya mı geldin” lafımın üstüne gülümseyen yüzünün birden benz atması beni şaşırttı. Ve bir diğer sebep Aile’mi çabuk tanıdı. Kendimi kısır günü yapmış ve arkadaşlarını çağırmış teyzeler gibi hissettim. Şimdi bu kız sürekli kendisini görebileceğim şekilde hareket ediyor. Tabii ben ilgilenmiyorum.. Ama sana sorum ne yapmam gerekiyor? * Abi hakkını helal et! Çünkü, sana (sitene ve youtube kanalına) karşı anlamsız… Read more »

Steabery
Guest
Steabery

Mahmut abi eski ile no kontak sonrası buluştuk yakınlaşma oldu ve sonraki gün msj atmadım bir sonraki gün akşam kız aramızda ne olduğu belli olmadan yakınlaşmamız doğru değil bu durumda kendimi kotu hissettim dedi. Anlamadığım bu kız daha öncede benimle iken yakınlaşma oldu ve daha önceki ilişkide birlikteliğide olmuş. İkinci kez bu rahatsızlığı konuşmak için buluştuk az sohbetten sonra elini tutma atağı yaptım ilk izin verse de çekti elini, çekildim ve 5 dk sonra ikinci atağı yaptım yine çekince son dakika direnci prensibini buraya uyarladım ve normal eğlenceli sohbet ettim. Kız 10 dakika sonra elimi tuttu başını omzuma koydu ve… Read more »

Steabery
Guest
Steabery

Abi bu detayı söylemek istiyorum benim seks deneyimim yok seks hariç hemen herşeyi deneyimledim ama seks için eve nasıl gececegimi bilmiyorum talep yok diyorsun tamam ama eve geçelimi nasıl yapacağım kendi evim yok ancak kiralayabilirim ama dile getirmeden nasıl ev aşamasına geçeceğim

Òliver
Guest
Òliver

Mahmut Abi yazıda belirtmemişsin ama bence arkadaşın önemli bir hatası da aynı ortamdaki kıza yürümek olmuş.

Imaginaryshield
Guest
Imaginaryshield

En azından duygusal olarak güçlenmiş, aslında o kadarda kötü bir şey olarak görmüyorum. Tabi rasyoneliteni kaybetmezsen*

namS
Guest
namS

Duygusal güç sadece ayni ortamdaki kızdan ayrılma sonucu güçlenmez. Aksine kendini kontrol edemeyen biriyse daha da heba olur. O yüzden farklı ortamlardan kızlarla çıkması kişinin yararına olduğunu düşünüyorum. Ayrılırsa hem kendini daha çabuk toparlar hem de duygusal gücünü geliştirir.

Valter
Guest
Valter

Yani formül şu arkadaşlar eski sevgiliniz size ulaşana kadar siz ulaşmıyorsunuz hayatınıza bakıyorsunuz, ayrılmanızdan belli süre geçmişse başka kızlara yürümeye başlıyorsunuz. Kız size ulaştığında mesajlaşmayı veya aramayı kısa tutup senden haber almak güzeldi x gün uygunsan buluşalım diyip buluşmaya çağrıyorsun. Buluşmada ergen kız gibi ilişki düşünerek değil olayı fiziksele taşımalı kıza yeniden oyun kurallarını uyguluyorsunuz. Fiziksele gittiyse süper ordan eve çağırabilirsin geçmediyse bir sonraki buluşmalarda davet edersin. İlk buluşmadan sonra normalde ertesi gün dünkü buluşmamız güzel geçti diyip 2. buluşmayı ayarlarsınız ama bu eski sevgiliniz olduğu için kızın bir kere daha size ulaşmasını bekliyorsunuz ulaşınca yine aynı oyun fiziksele götürmeye… Read more »

Stiffler
Guest
Stiffler

Bu haltı daha önce yedim ve birebir Mahmut abimin dediği gibi gelişti 2 defa terk edildim üstüste kısaca no contact ya %100 düzgün uygulanmalı yada kalp kırıklığı ile kızın peşinden sürünmeli yani ortası yok. Erkek doğasının en güzel yanı da ne olursa olsun her yeni gelen (standardı yüksek veya düşük, güzel veya normal önemli değil) hiç bir zaman bir öncekini aratmaz gerçekten aşk masalları kara sevda karşılıksız aşk muhabbetine girmemek gerek eğer kalp kırıklığı olan terk edilen varsa kendine vakit ayırması parasına ve hedefine odaklanması daha iyi olur, her zaman hep daha iyisi gelecektir.

Eline koluna kalbine sağlık Mahmut abim.

maziden biri
Guest
maziden biri

madem konu eski sevgiliyle tekrar buluşmak ve ters tepme, ben de geçen hafta başımdan geçeni anlatayım, arkadaşlara anektod olsun. eski kız arkadaşımla ilişkimi koparalı uzun zaman oluyor ve uzun bir zaman süresince de beraberdik. kendisi benim hayatımda önemli bir yere sahiptir şayet şu an olduğum kişilik biraz trp, biraz mahmut abi(og), biraz da eski kız arkadaşım sayesinde(bir kız düşünün ki trp’yi okuyup bunu kendiniz yaşayarak tecrübe edebilin). arada yazar, buluşur ve bir kahve içeriz, dağılırız. gelgelelim son zamanlarda çok iletişime geçmeye başladı(eski sevgilimi hala hayatımda bir deneme-yanılma olarak kullandığımı söylemeliyim). 2-3 buluşma her zaman yaptığı gibi oynamasına izin verdim ve… Read more »

Good
Guest

Eski sevgilimle onun bana ulaşması sonucu randevulaştım konuştuk daha sonraki aramaları hep kendisi yaptı ben de randevu ayarladım ve bana karşı boş olmadığını ama sürece yaymak istediğini söyledi ben de hiç ilişki öncelikle olmadan birbirimizi sıfırdan eski hatalara düşmeden tanımamız ikimiz içinde en hayırlısı dedim ve sonrasında onun arkadaşının evine davet edildim iki kadınla beraber kahve içtik evde yalnız kaldığımız zamanlarda ona sıkça dokundum aşırıya kaçmadan ve kendisi ile oynamama dokunmama öpmeme izin verdi ama ilerletmedim çünkü farklı bir evdeydim rahat bir ortam değildi bu kadın 43 yaşında ben de aynı yaş grubuyum daha önce Ayrıldığımızda kadına ona it’s geliştirmiştim… Read more »

Özet
Guest
Özet

Umursamadığın kadar umursanırsın. Umursadıkça umursanmazsın. Hayatın, ilişkilerin özeti gibi bir yazı olmuş. İnsanın doğası neden böyle bilemiyorum ama kimsenin üstüne düşmeye gelmiyor. İyi niyetle yapsanız bile muhtaçlık, zayıflık olarak algılanıyor. Hayır demeyi bilmek güç göstergesi.

Ahmet
Guest
Ahmet

Mahmut abi 1,5 yıllık işi bitikten 3 ay sonra instagramıma yeni tanıştığım kızlı erkekli fotoğrafları hikaye olarak attım ama birebir baş başa romantik sayılabilecek bir foto koymadım. Kızlara da yürüdük tabi ama foto arkadaş ortamı görüntüsündeydi. Paylaşım sonrası kız beni engelledi 🙂 3 ay sonra bu davranış yanlışmıydı geri dönme ihtimalini azalttım mı acaba Sonuçta 3 ay az değil bende yoluma bakıyorum. Whatsapını takip de etmiyorum sonuçta az bi aşağı kaydırdığımda görünüyor yazışmamız var duruyor.

Deniz
Guest
Deniz

Mahmut Bey merhaba, youtube’da videolarına denk geldim, çoğunu da izledim. Sizi yeni keşfetim sanırım daha çok erkeklere yönelik içerikleriniz fakat bu eski sevgili videoları her iki tarafa yönelikti gibi. Benim de bir sorum var, şöyle ki 1.5 sene önce beni terk eden eski sevgilimle son 1 aydır ara ara konuşuyoruz ama düzenli bir konuşma yok. Mesajlarının bazılarında da bana yürür gibi konuşuyor vs. Ayrıca son 7 aydır falan ara ara istek atıyordu ben de siliyordum, hayatımda biri vardı o sıralar. 1 ay önce kabul ettim isteği. Muhabbetimiz normal esprili şekilde oluyor instadan konuşuyoruz ve bazen hızlı cevap veriyor ama genelde… Read more »

Deniz
Guest
Deniz

Bu arada ben kadın olan tarafım, belirtmemişim.