İlk buluşmada ne yapılmalı?

Aslında bizim dert olarak görmediğimiz şeylerden biri bu, ama insanlar için öyle değil. Gelin hep beraber ilk buluşmayı konuşalım.

Eğer teklifinizi yaptıysanız ve buluşmanız garantilendiyse, en zorlu aşamayı geçmişsiniz diyebiliriz. Çünkü normalde zor olan buluşmayı garantilemektir. O kız sizinle buluşsa onu etkileyeceğinizi veya kızın sizden hoşlanacağını düşünüyor olabilirsiniz. Ki bu bazen haklı bir sebeptir. O kız sizinle buluşsa kızı etkilersiniz. Zor değil. Ama biz bugün buluşmadan bahsedeceğiz.

Öncelikle şunları sormak istiyorum;
-kızla buluşurken tüm ayrıntıların planını yapıyor musunuz?
-çok heyecanlanıp yerinizde duramayacak gibi oluyor musunuz?
-bu kız size uygun biri mi?

Kendinize sorular sorun, bazı şeylerin farkında olmak size kaybettirmez aksine kazandırır.
..

Kızla buluştunuz mesela bir kafede oturuyorsunuz. Kız karşınızda bıcır bıcır, amanın ne tatlı olmuş öyle.. ne yapacaksınız? güzelliğinden etkilenebilirsiniz normal olarak. Ama bu normal olmazdı. Açıkçası şu anki şartlar içerisinde normal olurdu ama normal şartlar içerisinde normal olmazdı. Kadın o güzelliği elde etmedi, çabalayarak sahip olmadı, sadece şans eseri avantajlı doğdu. Sizde Brad pitt gibi doğabilirdiniz ve eğer öyle olsaydı gerçekten şanslı olurdunuz.

Şöyle düşünebilirsiniz; hayat denen oyunda insanlar var (bunlar karakterler) ve siz oyuncular rasgele olarak bu insanların içine atılıyorsunuz. Seçim hakkınız olmuyor, sadece şansınıza ne çıkarsa o insan oluyorsunuz ve hepsi birbirinden farklı. İlginç özellikli.
Kısaca güzellikten etkilenmek önemli değil. Güzellik geçici ve şans eseri oluşan bir şey. Elde etmediler veya sahip olmadık. Sadece genetik açıdan avantajlı doğdu bu insanlar.
Tabii bunlar böyle diye de sinirlenmiyorsunuz insanlara. Kabullenmişsiniz bunu.
Neyse…

-kızla buluştuğunuzda sıkıcı ve monoton konuşmalardan kaçınmaya özen gösterin.
İlk izlenimi iyi bırakmak önemli. Çünkü siz sonrasında gidip arkadaşlarına anlatacağı kişisiniz ve arkadaşları bu durumda önemli bir faktör.

Önemli not;
eğlenceli olacaksınız diye bokunu çıkarmayın. Arada sırada ciddi olun, bazen eğlenin yeri geldiğinde düşük modda konuşun, yeri geldiğinde kanatlarınızı göğe doğru uzatın ve bırakın kendinizi. Tamamen eğlenceli olacaksınız diye bir şey yok, normal insanlarsınız unutmayın.
-Aynı mekanda saatlerce durmayın. Diyelim 2 saat buluştunuz 1 saatten sonra kalkıp başka bir yere gidin. Yürürken insanlar hakkında veya diğer şeyler hakkında konuşun. Böylece sohbetiniz asla tıkanmaz. Şu tarz bir rota olabilir; kahve, yürüyüş, sigara içme veya mekanlara bakma, yemek, yürüyüş, sokakta sohbet, kitapçı gezme, durma ve ayrılma olarak görülebilir.

Tüm bunları yapmanız bir saatte sürebilir, üç saatte, ama sakın buluştuk diye saatlerce takılma hatasına düşmeyin. Eğer o gün cinsel birliktelik olmayacaksa veya eve gidilmeyecekse 1-1.5 saat takılın ve ayrılın.

Önemli not;
Eğer her şey iyiyse 2. Buluşmanın planını yapabilirsiniz. Hatta daha da iyisi ortam oluşursa eve çağırabilirsiniz.

-gelelim konuşacak konu problemine, eğer sosyal yeteneklerini kötü olmayan biriyseniz her şey hakkında konuşabilirsiniz. Bakın HER ŞEY diyorum.
Şahsen kendi buluşmalarımı düşündüğümde, özellikle birinde yaklaşık 1.5 saat ağaçlar hakkında konuştuğumu hatırlıyorum. Çok eğlenceliydi ve kızın da çok hoşuna gitmişti. Açıkçası saçmalıyordum, ama ağaçlar üzerine kendimle hasbihal yapmak çok hoşuma gitmişti ve bunu yaklaşık on kişinin üzerinde daha yaptım. Hepsi eğlenmedi, eğlenmeyenler benim deli olduğumu düşündü, onlara cevap verdiğimde beni haklı buldular. Onlara “herkes gibi bende deliyim” demiştim, haklıydım. O kızlarda deliydi. Birbirimizden hoşlanmamızın sebebiydi bu.

Unutmadan bir ara birkaç kişiye penguenlerin ne kadar harika ve mükemmel canlılar olduğundan bahsetmiştim. Mükemmel sohbetlerdi. Penguenler ve ağaçlar benim için bu sohbetlerden sonra ciddi önem kazanmıştı çünkü düşündüklerimi hiç dile dökmüyordum.

Kısaca her şey üzerine konuşabilirsiniz. Eğer sohbetler ilerlemiyorsa ya karşınızdaki iletişim kuramıyordur ya da enerjileriniz uyuşmamıştır. Bu durumlarda benim yaptığım gibi kafanızdan rastgele hoşunuza giden hikayeler anlatabilirsiniz.

İnsanların ilgisini çekmek için; dünyanın en mükemmel şey ne biliyor musun?
tarzı sorular sorabilirsiniz. Yaratıcı olmaktan çekinmeyin.

Not; nasıl sorular sorduğunuz sizin kim olduğunu gösterir. Basit klasik sorular, klasik cevaplar almanıza yardımcı olur. Eğer bir iletişim içerisindeyseniz ve karşınızdakine değer veriyorsanız, onu tanımak istiyorsanız ona daha derin sorular sorarsınız.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Casanova

Kişisel dönüşümüm sosyalleşerek başladı. Sosyalleşebilmek ve buna sahip olmak hayatınınızın her alanında kullanabileceğiniz güçlü yanınız olacak. Geçmişte ailesiyle bile konuşamayan bir genç olarak söyleyebilirim ki; hayatınız değişecek. Bugün 7 yılın ardından, binlerce insanla tanıştıktan ve yüzlerce kişiye eğitim verdikten sonra size öğrendiklerimi aktaracağım.

60
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
26 Comment threads
34 Thread replies
8 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
burakerrrkekhemde3rileKtczKaanBond Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
eugen
Guest
eugen

merhabalar. İşim gereği yılda birkaç sefer eğitim adı altında başka yere gidiyorum. Bu hafta yine böyle bir eğitim de bir kızla tanıştım. Kızı beğendim çok hoş, daha sonra instagram ve telefon numaralarımızı aldık. Buraya kadar her şey normal. Fakat kız çok soğuk duruyor ve yüz yüzeyken çok fazla konuşmuyor. Bende 1-2 sefer muhabbet açmaya çalıştım fakat baktım yine soğuk yapıyor selam verme dışında muhabbet etmedim bende. Daha sonra buluşmaya çağırdım. Kabul etti fakat buluşacağımız gün hasta oldu ve rapor aldı ve eğitim gününe gerçekten gelmedi.Olabilir dedim sonuçta bulunduğumuz ortam klima nedeniyle hasta olmaya çok müsait.Benim iki sorum var . Birincisi… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Fakat kız çok soğuk duruyor ve yüz yüzeyken çok fazla konuşmuyor. İlgisi yetersiz kız deyip pas geçeceksin.

Doğru mu yapıyorum? Evet.

Bu kız şimdi hasta olduğu için buluşma iptal oldu bir daha ki buluşma teklfini yine ben mi yapmalıyım? Evet ama bir şansını kullanmadı. Diğer şansını kullanmazsa next. Bir daha ne ulaş ne de buluşma teklif et. Sana ard arda 2-3 kere ulaşırsa ve buluşma teklif etmezse anca o zaman son bir şans verirsin.

Ahmet
Guest
Ahmet

Merhaba, eski sevgilimle ayrılalı 3 ay oldu, son bir buçuk aydır tekrar kızlarla buluşuyorum. İnstagramdan çok sayıda kıza yürüyüp aralarından olanlarla buluşma ayarlamaya çalışıyorum, 5 kızla buluştum. Bi tanesi ilgiliydi buluşma güzel geçse de sonraki bi iki hareketimden dolayı olmadı. Biriyle 3.buluşmada arabada yiyiştik, onunla devam ediceğimi düşünüyorum. Diğer 3 buluşmada buluşma sohbet muhabbet fena olmasa da iki tarafta da aşırı elektrik olmadı zaten kızlar da 1-1.5 saat sonra kalkalım mı vs dediler tamam dedim. Sorum şu, bu istatistik bana normal geliyor ama yine de bazı kızlarla buluşma sırasında kendimce normal davransam da ister istemez elektrik olmuyor, zaten her kızla… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Ünlü bir yıldız falan olmadığın sürece her zaman ama her zaman %50’nin üstünde red yiyeceksin. Başarı oranın dörtte bir ise mesela daha fazla arttıramazsın, boşa uğraşma. O oran yüksek, tadını çıkar.

zeus
Guest
zeus

Abi ünide evde tek kalıyorum. O sırada arkadaşımın bi kız arkadaşı gece dışarda kalmış bana geldi. Tanıştık, muhabbet ettik. İlk başlarda 1 2 kere kanka dedi ben sallamadım neyse sonra sürekli rujunu tazeledi, daha yakınıma yanaştı. Sonra gece geç dışarı çıktık bakkal açıksa bi şey almaya üşüyorum falan tribine girdi. Ben sarıldım. Dedim ki herhalde bi şeyler olacak. Eve gidince biraz muhabbetten sonra öpmeye gittim. Biraz çekingen gittim. Kız geri çekildi. Sonra normal oturmaya devam ettik. Sonrasında bi şey olmadı. Kızı eski sevgilisi aldatmış bir de. Erkek arayışında gibi geldi fakat bana yürüyor gibi de değil. Ben karaktere bakıyorum cart… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Gece bir şey olmadı zira kız gece seninle bir şey olmasını istemedi.

Mentioned
Guest
Mentioned

Abi kitabı okuyup uyguladığımdan beri buluşmalarım önemli ölçüde arttı.Kızlarla güzel vakit geçiriyorum ancak buluşmaların hiçbiri şu ana kadar öpmeye gidemedi.Her seferinde ”Tamam bu kızda olmadı diğerinde olur” diyorum ama yok kaçtır aynı mevzuçMekan ayarlamada problem yok diye düşünüyorum önce deniz kenarı bir kafede kahve sonrasında gece sahilin sessiz sakin mekanlarına yürüyüp oturuyoruz ,ortamda uygun,kız öpeyim diye dudağımın içine bakıyor ama o hamle bir türlü gelmiyor.Sanki yanlış bir şey yapıyormuşum veya çevreden birileri bir şey söyleyecekmiş baskısı bir yandan kız kendini geri çekerse sonrasında ne yapacağım düşüncesi bir yandan bastırıyor

Mahmut Abi
Admin

Çok pasif konuşuyorsun. Buluşmaların hiçbiri öpmeye gidemedi değil, buluşmalardan hiçbirinde öpmeye gidemedin. Hamle gelmiyor değil hamle yapamıyorsun. Korkuna rağmen uygun zamanda öpmeye gideceksin, bunu sana kitap falan öğretemez, korkunu yenip yapmak zorunda olan sensin.

Honeywithavacado
Guest
Honeywithavacado

Merhabalar Mahmut abi bu haftaya hızlı bir başlangıç yapıp 5 gün içerisinde 5 hatunla buluştum lakin şöyle bir sorun var muhabbet çok ilerliyor hep kadını konuşturmakla ilgileniyorum onların da tabii işine geliyor. Sorun şu öpücüğü nasıl daha kolay alırım düşünüp duruyorum bulamıyorum. O öpücüğü alsam dozu bir tık daha attırıp yatağa bile atabilirim o öpücüğü alamıyorum ne yapmam lazım

Emre
Guest
Emre

Mahmut abi selamlar Kızla daha buluşmadan bir kez laf arasında benim için arkadaş demişti. Yeterince arkadaşım olduğunu kendisiyle arkadaşlık yapmak istemediğimi söyledim ve iletişimi kestik (Sonrasında arkadaşlık konusu asla açılmadı). Nadiren o bana ulaştı nadiren ben ona ulaştım bu süre içinde. Arkadaşız demeden önce 2 kez buluşma teklif etmiştim, ikisinde de alternatif gün belirtmeden o gün doluyum vs. diyerek reddetmişti. Geçen hafta aradı ve daha sonrasında bir iki konuşmanın ardından buluşma teklif ettim ve bu kez buluştuk. 1.5 saat kafede karşılıklı oturup sohbet ettik, sohbetin tıkanması gibi bir durum olmadı gayet eğlenceli yer yer ciddi konuşmalar geçti, sarılmadan el sıkışarak… Read more »

Bond
Guest
Bond

4 ay boyunca yaklaşık 15 kızla date çıkmışımdır. Bazı kızlarla enerjimiz uyuşmadığı için bir saat kahve içtikten sonra dağıldık ve bir daha konuşmadık. O çok normal geliyor. Fakat genelde karşılaştığım durum ilk buluşmada baya konuşmaktan zevk aldığım ve kissclose aldığım bir buluşmalarda oluyor. Ama ikinci buluşma kısmında hep sıkıntı yaşıyorum. Mesela yanımda ilgili olan kız mesajlaşmada geç cevap vererek kendini geri çekiyor ya da yavaş yavaş iletişim sıcaklığını kesiyor. Yakından örnek verecek olursam instada konuştuğum ve buluşmaya çıktığım kızla dün kahve içtik ve fazlasıyla eğlenceli ve öpücüklüydü (kafede çok öpüşmeyi sevmediğini söyledi ama buluşmanın sonunda uzun bir öpücük vermeyi de… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Mesela yanımda ilgili olan kız mesajlaşmada geç cevap vererek kendini geri çekiyor ya da yavaş yavaş iletişim sıcaklığını kesiyor. İlk buluşna iyi geçtiyse ertesi gün mesaj atılır ve bu mesajla hemen ikinci buluşma ayarlanır? Sen neden sanal mesaj arkadaşına dönüşüp mesajlaşmaya geçiyorsun?

Kaan
Guest
Kaan

Mahmut abi merhaba.Abi yaşadığım sorunları anlatıp fikir almak istedim.Kadınlarla genelde sosyal medyadan tanışıyorum ve date e çıkarma aşamasına gelene kadar sorun yaşamıyorum.Ama date çıktıktan sonra asla ikinci buluşma olmuyor eve gittiğimde ya engel yiyorum ya takipten çıkarılıyorum biraz da cesur kadın olursa yüz yüze senden his alamadım,o enerjiyi alamadım buluşunca,eski sevgilimi unutamamışım buluşunca neden burda olduğumu sorguladım o yüzden iletişimi kesmek istiyorum gibi bahanelerle geliyor.Sebebinin dış görünüş olduğunu düşünüyorum ama bir yandan da bu kadınların hepsi benim tipimi boyumu bilip fotoğraflardan görüp date e geliyorlar o yüzden biraz mantıksız da geliyor.Sohbetin sardığını iyi insan olduğumu söylüyorlar ama o hissin geçmediğini… Read more »

Mahmut Abi
Admin

Ama date çıktıktan sonra asla ikinci buluşma olmuyor eve gittiğimde ya engel yiyorum ya takipten çıkarılıyorum İlk buluşmanda çok itici davranıyorsun demek ki. Nasıl itici olduğunu bulman lazım. Gerçi 5 kızla buluşsan zaten 3’ü ile olmayacak ama sıfır çekmen, itici davrandığına işaret. Sebebinin dış görünüş olduğunu düşünüyorum ama bir yandan da bu kadınların hepsi benim tipimi boyumu bilip fotoğraflardan görüp date e geliyorlar o yüzden biraz mantıksız da geliyor. İnsanlara dış görünüşümü beğenmedi demek, karakterimi, davranışlarımı beğenmediler demekten daha kolay geliyor. Kötü bir vücut kokun yoksa sorun fiziksel değil. Sohbetin sardığını iyi insan olduğumu söylüyorlar ama o hissin geçmediğini söylüyorlar.… Read more »

Ktcz
Guest
Ktcz

Merhaba mahmut abi,
İlk buluşmada hatunlarka doğa yürüyüşü trekkinge çıkmaya başladim, okuduğum okul (ODTÜ) de güzel bir kampüs ve orman alanı var. Güzel manzaralı yerlerse mat kurup muhabet kahve yahut birayla devam ediyoruz. Sence nasıl bir etkinlik? Gündüz vakitlerine kalıyor olması(en geç hali gün batımına denk gelcek şekilde oluyor) sence sıkıntı mı?
Saygılarla

Mahmut Abi
Admin

Çok fazla sevgili havası veriyor ama eğer çalışıyorsa tamir etmeye kalkma.

errrkekhemde3rile
Guest
errrkekhemde3rile

Merhaba Mahmut Abi

Kadnı ilk buluşma için bir cafe yerine bilardo, airsoft, bowling gibi yerlere çağırsak sizce uygun olur mu? Kafede oturmak ban sıkıcı geliyor da.

Mahmut Abi
Admin

Olabilir. Kafeden oraya geçebilirsiniz o daha iyi olur.

burak
Guest
burak

instadan cuma günü takipleştiğim kıza cumartesi gecesi buluşma teklif ettim. Biraz erken olabilir ama fazla uyumlu muhabbet ettik ve sürekli yazışmak isteyecek gibiydi o yüzden erken davranmak istedim. Haftaya cuma şu saatte diye net bi teklifte bulundum. Önce hemen kabul etti sonrasında unutmuşum diye bi mazeret sundu(kızlarla bi şey yapacakmış) Hemen kendisi çarşamba gününü önerdi biraz konuştuk ve okeyledik. Şimdi onun istediği zaman olduğu için buluşmayı o mu ayarlamış oldu? Devamında nasıl davranmalıyım onun önerdiği günü reddetsem daha doğru mu olurdu?

Mahmut Abi
Admin

Hayır sen ayarlamış oldun. Kız alternatif tarih vermiş oldu.

onun önerdiği günü reddetsem daha doğru mu olurdu? Her şeyin arkasında bit yeniği aramayın.