İlgisizlik ve ters davranışlar yüzünden terk edilmek – Vaka Çalışması

İlgisizliğim ve ters davranışlarım sonucu kız arkadaşımı kendimden uzaklaştırdım ve ilişki bitti, kalbini kırdığım için bir anlık duygusal reaksiyon gösterip ayrılan taraf o oldu.

Konuşmalarım esnasında en çok karşılaştığım ayrılık nedenlerinden birisi de bu. İlgisizlik ve ters davranışlar sonucu terk edilmek. Fakat bu şekilde bana gelenlerin çoğunun farkında olmadığı ve biraz konuştuğumuz zaman ortaya çıkan bir durum var. Bu şekilde terk edilenler aslında terk edeni istemiyorlar. Bir miktar sevgi ve istek tabii ki var ama aslına bakarsanız yalnız kalmaktan iyidir diye ya da yalnız kalmaktan korktukları için ilişki içindeler. Partnerlerini cepte gördüklerinden değil, istemedikleri, içlerine sinmediği halde yalnızlık korkusundan onlarla olmak zorunda olduklarından ters davranıyorlar.

Tabii sonra terk edildiklerinde, yalnız kalma korkusu artı terk edilmenin, reddedilmenin takıntı yaratması nedeniyle, eski sevgililerinin peşine düşüyorlar.

Şimdi bir kere bu kız bir anlık duygusal reaksiyon göstermedi. Senin uzun süreli ilgisiz ve ters davranışların ile uzun süre içerisinde soğudu ve son yaptığın ile de bardak taştı. Yani bu ayrılık senin sandığından daha ciddi ve sağlam.

Ben o gün sakince ve mantıklı bir biçimde yaklaşarak onu kaybetmemek istediğimi belirtmeme, kalması için çaba göstermeme ve hatalı olduğum konuların tekrar yaşanmayacak olduğunu söylememe rağmen “önceden önemsemedin şimdi niye önemseyesin” tarzı bir cevap alınca.

Bu tür bir ayrılıkta, normal bir sevgi ve ilgi seviyesinde olan biri, sadece hataları konusunda üzgün olduğunu söyler ve devam etmek istediğini belirtir. Dikkat edersen sen, konuşmaya bencil taraftan başlıyorsun. BEN (oyuncağımı, yalnızlıktan koruyucu kalkanımı) kaybetmek istemiyorum diyorsun. Zaten geç ve inandırıcı değil ama bir de böyle başlaman tam olarak durumu ortaya koyuyor. Burada kız sana inanmamakla doğru yapıyor. Zira derdin “kız arkadaş” kaybetmek, kıza karşı gerçek bir sevgi ya da istek değil.

Ben kendimi yeterince açıkladığımı, onun benim için değersiz olmadığını gösterdiğimi ve inanıp inanmamanın kendisine kaldığını söyleyip konuyu kapattım.

İlişki boyunca kıza senin için değersiz olduğunu gösterdiğini, sen daha mesajına başlar başlamaz söylüyorsun. Af buyur yalnız kalacağını anladığında, seni terk etmez dediğin terk edince egon kırıldığında yaptığın laf salatasına neden inansın? Sen harbi inanıyor musun?

Hiçbir şekilde de o yazana kadar yazmayacağım.

Bunu yapabilirsin zira nedeni ne olursa olsun seni terk etti.  Benim sana tavsiyem, bu kızı istemediğin gerçeği ile yüzleşmeye bakman. Bu dediğim %100 değil ama konuştuğum ve anlattığı senaryo senin senaryoya benzeyen birçok erkek, konuşmamız sürecinde bunun farkına varıyor. Aslında için için kızla ilişki istemiyor ama yalnız kalamadığından da kendini ilişkiye zorluyor. Tüm o ters davranışlar da bunun öfkesinin kıza yansıtılması.

Kızı istemediğin gerçeğini sindirebilirsen, kendine ve kıza bir iyilik yap ve geri gelse bile uzak dur.

Geri dönerse ne kadar zaman geçtikten sonra ilişkiyi canlandırma çabasını samimiyetsiz bulup reddetmeliyim?

Burada samimiyetsiz olan sensin. Bu durumlarda kız genelde geri dönmüyor merak etme zira sen aylar süren bir ilgisizlik ve kabalık sürecinde kızın sana olan isteğine darbe üstüne darbe vuruyorsun.

Senin gibi çok insan var. Şaşıracaksınız ama beni eski sevgilim terk etti diye arayan erkeklerde burada bahsettiğim olay, betalık nedenli terk edilişle yarışır. Bunun şaşırtıcı olmaması lazım zira günümüzde özellikle illa bir sevgilin olacak şartı var gibi. Çoğu insan ilişkisi olmadan duygusal dengesini sağlayamıyor. Bu da birçok erkek ve kadını aslında pek de istemedikleri ilişkilerde tutuyor.

Çünkü ayrılıktan 1 ay sonra iletişime geçmesiyle 4 ay sonra iletişime geçmesi pek aynı sebeplerden ve niyetten olur gibime gelmiyor, sana göre bunun maksimumu nedir Mahmut abi?

Bu kız seni daldan dala atlayım da daha iyisini bulamazsam geri döneyim diye terk etmedi. Yani büyük ihtimalle sebep bu değil. Öncelikle kıza karşı pek de istekli olup olmadığını düşün. %90, aslında istemediğini, kıza bu nedenle kötü davrandığını ve kendin için, kız için en iyisinin 1 ay sonra da dönse 4 ay sonra da dönse bir şey başlamamak olduğunu göreceksin.

Hadi bir %10 ihtimal gerçekten elinin altındakinin değerini bilmedin diyelim. O zaman burada iletişimi kes kuralına geçmeden önce kıza az önceki bencil ve kızın seni terk etmesini daha da haklı çıkaran son konuşmanı geri alacak bir mesaj gönder:

“Bunu yeniden beraber olalım diye değil, gerçekten üzgün olduğumu belirtmek için yazıyorum. Hatalı davrandım, bunun için geç olduğunu biliyorum ama yine de bu hatalarım ve seni kırdığım için çok üzgün olduğumu bilmeni istiyorum.”

Bana geri dön, oyuncağımı bana geri ver, gel bir daha aynısını yapmayacağım, vs. değil. Sadece bu kadar. Sonra da iletişimi kes.

Kadınlar bu mesaja ters ya da sizin sinirinizi bozacak cevaplar verebilirler. Onlara cevap vermeyin. Ben bir keresinde buna “Tamam anlıyorum” cevabı almıştım. Ona “zeki kızsın biliyorum” yazmıştım ama bir şey yazmasanız da olur. “Geri dönmeyeceğim zaten” gibi şeyler yazarsa da boşverin. O anki duyguları ile yazıyor. 3 haftalık iletişimi kes sonrası duyguları çok farklı olacak.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da kaynak kitaplarımıza ve kitap setlerimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

65
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
20 Comment threads
45 Thread replies
12 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
denizkenarindakimanchesterAlihanTrpaEmirMahmut Abi Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Helio
Guest
Helio

Kız tarafı oluyorum, inanın istenmediğini alttan alta hissetmek ama asla emin olamamak çok zor, erkek olan adam yapmaz bunu.

Jayjayokocha
Guest
Jayjayokocha

Üstad benim de flort donemindeyken bilerek kendimden soguttugum insanlar oluyor. Cogu da ilgili bu kızların hamle yapip betaliktan reddildigim de oluyor ama zaten elimin altindakileri de harciyorum sebepsizce kizlarin cok bir falsosu da yok ama geneli ayni siniftan ayni isyerinden olduğu icin kaciniyorum(korkaklik da diyebilirsin). Ya da melek seytan ikilemi her neyse ama artik bir isin devamini getirmek istiyorum. DEHB olabileceginden de supheleniyorum. Cok açıklayıcı olmayabilir ancak bir iki kelam edersen cok iyi olur.

Thor
Guest
Thor

DEHB ne

Helsinki
Guest
Helsinki

Abi bende de aynı şekilde oldu ama ben sadece ilgisizdim terslemedim.Bittiğinde işlerimle alakalı şeylerin canımı sıktığını bu süre boyunca kafama o işi taktığımdan dolayı sana karşı ilgisizdim tarzı şeyler söyledim o da artık istemediğini söyledi ve tamam nasıl istersen öyle olsunla konuşmayı bitirdim.Bu durumda senin dediğin gibi üzgünüm demeli miyim yoksa yoluma devam etmeli miyim ? 2 aydır haber almıyorum.

TidalWave
Guest
TidalWave

Bu bahsedilen %10’luk ihtimaldeki mesajın iletişimi kestikten 1 ay sonra atılmasının bir gereği artık kalmamıştır diye düşünüyorum yanlış mıyım abi? 🙂 Ya da aynı mesajı sonuna kendine iyi bak geçirdiğimiz güzel zamanlar için teşekkürleri ekleyerek yazmak mıdır doğrusu? İlişkiyi insan gibi sürdüremedim bari vedası insan gibi olsun denmeli mi?

Criminal
Guest
Criminal

bu yazı bende de bi şeyleri dank ettirdi. benzer bir durum yaşadım ama daha önce kimseyi gerçek anlamda sevemediğimi düşündüğüm için, yalnızlık korkusundan mı yoksa sevdiğimden mi onunla olmak istiyorum %100 emin olamıyorum. çünkü beni anlayan, gerçek anlamda arkadaş olarak sevdiğim, içtenlikle konuşabildiğim tek kişi o. genel olarak insanlarla tanışma ve yeni tanıştığım insanlarla akıcı konuşmada da çok iyi değilim. bunun yanında, hep aklıma geliyor ve özlüyorum. ilişkinin içinde bazen anlayışsız ve çok alıngan davranabiliyor. onunla da onsuz da çok mutsuzum. bir de şu an uzak ülkelerdeyiz türkiyede değiliz ikimiz de birkaç ay. gerçekten şu an geri almazsam sonrasında pişman… Read more »

Rambo
Guest
Rambo

Abi merhabalar 1.5 yıllık sevgilim artık ilgi göstermediğimi söyleyerek benden ayrılmak istediğini söyledi ben hemen 3 gün sonrasında geri yazdım ve ertesi günü başka bir çocuğun evine gittiğini öğrendim ve bana çocukla öpüştüğünü kendinin öptüğünü daha ilerisinide yapmak istediğini ondan etkilendiğini bir daha rahatsız etmemem gerektiğini falan söyledi son aylarda gerçekten ilgi göstermediğim doğruydu fakat böyle bir şey yapabileceğini düşünmüyordum kız tüm ilklerini benle yaşamıştı ilişki uzak mesafeye dönmüştü üniversite dolayısıyla ve kızın üniversitedeki ilk senesiydi bu sene. kız 19 yasında sizce geri yazar mı bu olay yaşandığı hafta kızla bir kere telefonda konuşup ikna etmeye çalıştım bir de bu… Read more »

this
Guest
this

onu sevmiyormuşum o beni çok seviyormuş ama ayrılmak zorundaymış… neyse ağabey sorunum bu değil. kızla daha geçen hafta bu haftaya ayarlanmış planlarımız vardı kızı son kez sarılıp öpemeden ayrıldım bu beni çok üzüyor, kokusu halen üzerimde. ve kızla ileriye gittik ama hiç birlikte olamadık, buda içimde kaldı. Sizce geri dönmeli miyim. O kadar emek verdim hepsi boşa gitti gibi hissediyorum

Üye
Guest
Üye

Mahmut abi selam nasilsin? 2 haftadir fuckbuddy-arkadaş tarzi takildiğim bir kiz gittikce bana karşi saygisiz davranmaya başladi. Ilk taniştiğimde çok seviyeli saygili olan kiz onla ilgilenmeye devam ettikçe sinirleri aşiyor. Bana küfür etmeye bile başladi erkek kankam gibi konuşuyor. (Buluşmaya bi kaç dk erken gelince nerdesin a*ina koyarim seni, ben random insanlara benzemem olum falanlar ). geçen arkadaş ortamima getirdim arada sebepsiz yere yüzume şaplak atti. Neden yaptin dedim hakettin diyor arkadaşlarim karşisinda gururum çok kirildi. Kız gözumden düştü. Hala kendisiyle ilgili şeyler yazmaya devam ediyor ama kisa kesiyorum ben. Kizi hayatimdan çikarmali miyim veya ger dönuşu var mi bunun?… Read more »

Zey
Guest
Zey

Merhaba kızlara cevap veriyor musunuz bilmiyorum ama şansımı denemek istedim. Bende bu yazıdakilerle aynı şeyi yaşadım. İlişkide ona ilgi gösterip değer verdim ancak karşılığını alamadım. İlgisizlik konusunda uyarmama ve dikkat edeceğini söylemesinin üstünden 24 saat geçmeden tekrar beni önemsemediğini gösteren bir davranış yaptı. Zaten o sıralar içimde yavaş yavaş bitirdiğim ve artık duygum kalmadığı için açıklama yapmadan engelleyerek iletişimi kestim. Yaptığım doğru değildi ancak bu ilgisizlik olayını tekrar açarak aynı şeyleri açıklayacak enerjim yoktu. Bir süre sonra bana ulaştı ve iletişimi neden kestiğimi sordu. Ona durumu açıkladığımda haklı olduğumu ve tekrar denemek istediğini söyleyerek ısrar ettı. Net bi şekilde güvenmediğimi… Read more »

conte
Guest
conte

Mahmur Abi selam, bu sefer bi arkadaşımın durumunu sormak istiyorum. valla bi arkadaş :):) 1.5 yıllık ilişkisinin en az 8-9 ayı toksikti bunların. daha doğrusu kızın çok dengesiz davranışları vardı. sürekli benim arkadaşı ezer, eleştirir, en ufak şeyden kavga çıkarır, mesleğini beğenmez vs vs. hatta bu kız bir kere sinir anında evden kovarken ufak çapta şiddet bile gerçekleştirmiş. benim arkadaşım ise gayet eğitimli, doktora yapan bir insan. tabii fazla beta. zamanında başka kız arkadaşları da olmuş. bana da hep olayları anlatırken, ayrılcam der, ayrıl derim. bir bahane söyler. yok tez sunumu, yok kızın zor dönemi vs. kızı sevmediğini açıkça söyler.… Read more »

noName
Guest
noName

Selamlar, buna benzer davranışlar sergilediğim çook uzun süren bir ilişkim oldu, yaklaşık 6-7 yıllık. Bu kız tanıdığım birkaç kişiyle birlikte olmuştu. Ne kadar güzel kız, neden böyle kendini kullandırıyor diye düşünüyordum, çocuktuk o zamanlar. Sonrasında bu kız bana ilgi duymaya başladı, biraz geri çekilsem de kızı beğendiğim için bir süre sevişiriz diye takılmaya başladım. Ama kızın güzelliği ve bana çok ilgi duyması beni bu ilişkiye itti. Kıza bağlandığımı fark ettikçe sert davranmaya başladım, çok kırıcı olduğum zamanlar oldu. İçten içe kızı istemediğim için bu şekilde davrandığımı fark ettim, bence o da biliyordu. Akıllı kızdır ama beni bırakmadı ben de bırakamadım.… Read more »

Ernesto
Guest
Ernesto

Abi iyi günler ben bir kızla tanıştım 2 aydır sevgili gibiyiz onun bana olan ilgisi yüksekti bense bunu bilerek ilgili fakat mesafeliydim fakat ben de kendisine karşı ilgi duyuyordum, güzel ilişkiler de yaşıyorduk. 3.4. haftalarda bana karşı ilgi istiyorum sevgili olmak istiyorum dedi ben ise şu anki durumda ikimizde eğleniyoruz bunun biraz daha böyle devam etmesini istediğimi söyledim. İlişkide ayak paspası olmamak için uç bir şekilde kendisine karşı soğuk davrandığımı ona karşı ilgimi gösteremediğimin farkındaydım son ilişkimizden sonra benden biraz daha ilgi istedi fakat okul ve hastane yoğundu akşamları ulaşabildim son ilişkiden 2-3 gün sonra benle iletişimi azalttı en son… Read more »

Errend
Guest
Errend

Abi iyi günler ben bir kızla tanıştım 2 aydır sevgili gibiyiz onun bana olan ilgisi yüksekti bense bunu bilerek ilgili fakat mesafeliydim aramızda güzel ilişkiler de yaşıyorduk. 3.4. haftalarda bana karşı ilgi istiyorum sevgili olmak istiyorum dedi bense şu anki durumda ikimizde eğleniyoruz bunun biraz daha böyle devam etmesini istediğimi söyledim. İlişkide ayak paspası olmamak için uç bir şekilde kendisine karşı soğuk davrandığımı ona karşı ilgimi gösteremediğin farkındayım son ilişkimizden sonra okulun ve hastaneden dolayı akşamları çok az konuştuk az ilgi gösterdim benle iletişimi azalttı en son görüşmemizde yine aynı nedenlerin olduğunu ve ikimiz hakkında kararsız kaldığını bu konular hakkında… Read more »

Senmisimilacim
Guest
Senmisimilacim

Peki mahmut abi kızı isteyip istemediğimizi anlayamıyorsak? Ben sorunlu bir insan mıyım bilmiyorum. Reelde buluştuğumuz sürece her şey güzel gidiyor ve ben ilişkimde mutlu oluyorum genelde haftada 1 buluşuyoruz evler çok uzak olduğu için gerçi ilk aylarımızda haftada 2 3 buluşurduk bu tarafa dershaneye geliyordu ve benim için her şey çok daha iyiydi. Buluştuğumuzda fiziksel temas öpme koklama beni cok tatmin ediyor ilk 2 3 gün huzurlu oluyorum lakin bazen 10 gün buluşamıyoruz ve ben whatsapptan konusmaktan sıkılıyorum! Sürekli sürekli konuşacak bir şey de yok. Şuan dersler de bittiği ve bir hobim de olmadığı için ilgimi meşgul tutabileceğim bir şey… Read more »

uberknight
Guest
uberknight

Mahmut abi merhaba. 19 yaşındayım 20 olmak üzereyim neredeyse. 1 sene süren bi ilişki yaşadım. Sanırım senin dediğin gibi oldu. İlişkinin ilk başlarında biraz soğuk gibiydim. Kızı sevip sevmediğimden emin değildim. Arkadaşlarım bu kıza aşık mısın dediğinde cevap vermekte zorlanırdım. Ama zaman ilerledikçe kıza daha çok bağlanmaya başladım. Ama bir o kadar da sevip sevmediğimi kararlaştıramadığımdan kızı benden soğutabilecek bazı hareketlerde bulundum (aldatmak gibi değil ama onu değersiz hissetirebilecek) Bunlara bu kadar tepki vermez nasıl olsa diyerek. Ama kızın bana olan duyguları çok farklı ve baya yoğun bir şekilde yaşadığını, bana çok aşık olduğunu anladım. Kızla zaman geçirmekten keyif alıyordum… Read more »