Kadınlar fikirlerini değiştirme imtiyazına sahiptir

Merhaba, aşağıdaki paragraflar tamamını, kolay okunur bir şekilde, yeni çevirmeye başladığım Rollo Tomassi-The Rational Male kitabından küçük bir alıntıdır. Bu kitabın birkaç yerde google, chatGPD çevirileri dolanıyor ancak bunlar insanı okumaktan soğutur cinsten. Ben yavaş yavaş elle çevirerek bu eseri tamamlayıp, okuyucu karşısına ücretsiz şekilde çıkaracağım.

Şimdi çevirdiğim kitaptan önemli bulduğum, küçük bir bölümü sizlerle paylaşıyorum. Bu da “Fair Use” olacağı için sıkıntı yaratmayacaktır. Rollo diyor ki:

“Kadınlar kendi üreme stratejilerini daha iyi hale getirmek için genetik avantajlarına olacak şekilde sosyal sözleşmeler ve psikolojik şemalar başlatmışlardır. Bu yüzden kadınlar her zaman “fikirlerini değiştirme imtiyazına” sahiptir. Ve en kaypak, dönek davranışlar bile sosyal olarak maruz görünebilir, bunun yanında erkeklerin davranışları “doğru olan şeyi yap” denilerek daha yüksek bir standarda çekilir, bu da kadının üreme stratejisine hizmet eder. “Oyuncu” olan erkekler ve eşlerini terk ederek kendi doğalarında olan üreme stratejilerini ortaya koyan babalar bu yüzden kötü adam ilan edilir. Ve hatta kendinden olmayan çocuklar için finansal, duygusal yatırım yapan ve hayatını ortaya koyan tarzdaki babalar da toplumsal kahramanlar olarak ilan edilir ki bu da kadının genetik stratejisine hizmet ettikleri içindir.

Bu, kadınlara özgü sosyal dinamikler, örneğin “sadece arkadaş olalım”  (LJBF) reddetmelerine ve kadınların kendilerini kurban gibi hissetmelerine yol açan temel motivasyondur. Kadınlar erkeklerdeki “kurtarıcı” (Cap’n Save a Ho) zihinsel şemasını tetikleyerek erkeklerde kadınların üreme stratejisine uyum sağlama motivasyonu yaratır.

Kadınların metodolojisinde (stratejinde) üstesinden gelmeleri gereken iki büyük zorluk bulunur. Kadınlar sadece kısa bir zaman aralığında cinsel çekiciliklerinde en tepede olabilirler (genelde 20’lerinin başları) ve bu sürede iyi, uzun vadeli partner (iyi baba) bulabilme niteliğine sahip olurlar. Ve bu nitelikler, iyi bir üreme becerisiyle (iyi genler) daha iyi genleri elde etme kabiliyeti getirir, ancak bu ikisi nadiren aynı erkekte bulunur. Sağlayıcılık ve güvenlik kapasitesi iyi baba ile eşleşmek için fantastik bir motivatördür ama aynı karakteristik bu erkeği genellikle dezavantajlı konuma da sokar. Daha iyi genetiğe sahip, fiziksel olarak çekici olan, risk alma niteliği daha gelişmiş olan bir erkek, çocuklarına çevreye adapte olma kapasitesini daha iyi aşılayacaktır (Çocuklar kendi genetik malzemelerini gelecek jenerasyonlara geçirmek üzere diğerlerinden daha güçlü, hızlı ve çekici olacaklardır). Bu Piç vs Efendi Erkek paradoksudur, evrimsel ölçekte karşımıza çıkar.

Erkekler ve kadınlar doğuştan olacak şekilde (bilinçaltında) bu dinamiği anlarlar, o yüzden kadının iyi genlere sahip babayı kullanırken, iyi babanın da verebileceği en iyiye sahip olması için sürekli olarak sosyal sözleşmeler icat etmesi ve değiştirmesi gerekmektedir. Bu kadının avantajı elinde tutacak şekilde biyolojik faydasına ve çoğulcu cinsel stratejisine uygun olarak yapılır.”

Kitabın çevirdiğim tüm bölümlerini şuradan okuyabilirsin, çevirdikçe yavaş yavaş yazılar artacak ve sonunda kitap tamamlanacaktır.

https://www.centilmenkulubu.com/category/rollo-tomassi-rational-male-kitabi-turkce-ceviri/

Sana tavsiye edeceğim 2 adet ürünüm var:

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Author: Centilmen Kulübü

Secret kendini daygame ve kadınlarla ilişkiler konusunda kişisel gelişime adamış bir kişidir. www.centilmenkulubu.com sitesinin sahibi ve kendine bu konuda bir misyon edinerek tüm tecrübeleri ışığında yazdığı iki kitabını da bu site üzerinden okuyuculara sunmaktadır.

6
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
SterlingBelievebabytomeLykuMahmut AbiDemir Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Demir
Guest
Demir

mahmut abi selam. bu stratejiyi uygulayan bir kızla birlikteyim sanırım. sevgilisi var kızın önceki iki buluşmamızda arkadaşça konuşmuştuk benim de aklımda o vardı ama bugünkü 3. buluşmada bir hareketi çok hoş geldi bir anda dudağından öptüm o da devam ettirdi sonra bir ara utandı yüzüme bakmadı falan ama 3-4 saat kadar birlikteydik ara ara maalesef yine öpüştük. sevgilisi olanlardan uzak durun diyorsun ama böyle bir saçmalık yapmış bulundum sence ne yapmalıyım bu andan itibaren ?

Mahmut Abi
Admin

Sevgilisi olan kıza yürüyen ahlaksız, aç abazana tavsiye vermiyorum. Karma is a bitch derler, muhtemelen ileride sen de ister istemez hep böyle kızları sevgili olarak kendine çekip boynuz yiyeceksin.

Believebabytome
Guest
Believebabytome

2 senelik ilişkiden çıkarsınız. Eski sevgiliniz başka bir çocukla çıkmaya başlar. Bir gün karşılaşırsınız. Karşılaşma evde biter. Düzenli olarak buluşup sevişmeye başlarsınız. Vicdanınızı rahatlatmaya çalışırsınız “Aldatan ben değilim o, bu o’nun kararı diye”. Aylar sonra çocuk öğrenir kızı terkeder. Kız bir daha sizle konuşmaz.

Zaman geçer.

Uzun bir ilişkiden çıkmış bir kızla yakınlaşırsınız. İşler ciddileşir. Sevgili olursunuz. Aylar geçer. Öğrenirsiniz ki eski sevgilisiyle düzenli olarak buluşmuş sevişmiş.

O zaman aklınıza gelir.
“Karma is a bitch”

Lyku
Guest
Lyku

Kadınların bu davranışı normal karşılanırken biz aynı şeyi yapınca bir sürü hakarete maruz kalmamız gerçekten çok garip. Tarihin hangi noktasında, hangi erkek bu durumu neden kabul etmiş acaba?

Sterling
Guest
Sterling

Mahmut Abi günümüzde kadınlar bazen adı kirlenmesin ve işin içinden kolay sıyrılmak için, çekememezlikten veya sonrasında fikir değiştirip kendini o yeni fikre göre şartlandırdığı için kolayca o an beni zorladı tarzı taciz iftirası atabiliyor. Çamur at izi kalsın bu tarz işler erkeklerin başına büyük işler açabiliyor. Buna karşı ne tür önlemler alabiliriz veya iftiraya uğradıktan sonra ne yapabiliriz ?

Mahmut Abi
Admin

Sarhoş kadınlarla yatmazsanız %99’unu engellersiniz ki zaten çok yaygın değil. Benim takip ettiğim hemen hemen tüm vakalarda fazla alkol vardı.