İlgisizlik ve ters davranışlar yüzünden terk edilmek – Vaka Çalışması

İlgisizliğim ve ters davranışlarım sonucu kız arkadaşımı kendimden uzaklaştırdım ve ilişki bitti, kalbini kırdığım için bir anlık duygusal reaksiyon gösterip ayrılan taraf o oldu.

Konuşmalarım esnasında en çok karşılaştığım ayrılık nedenlerinden birisi de bu. İlgisizlik ve ters davranışlar sonucu terk edilmek. Fakat bu şekilde bana gelenlerin çoğunun farkında olmadığı ve biraz konuştuğumuz zaman ortaya çıkan bir durum var. Bu şekilde terk edilenler aslında terk edeni istemiyorlar. Bir miktar sevgi ve istek tabii ki var ama aslına bakarsanız yalnız kalmaktan iyidir diye ya da yalnız kalmaktan korktukları için ilişki içindeler. Partnerlerini cepte gördüklerinden değil, istemedikleri, içlerine sinmediği halde yalnızlık korkusundan onlarla olmak zorunda olduklarından ters davranıyorlar.

Tabii sonra terk edildiklerinde, yalnız kalma korkusu artı terk edilmenin, reddedilmenin takıntı yaratması nedeniyle, eski sevgililerinin peşine düşüyorlar.

Şimdi bir kere bu kız bir anlık duygusal reaksiyon göstermedi. Senin uzun süreli ilgisiz ve ters davranışların ile uzun süre içerisinde soğudu ve son yaptığın ile de bardak taştı. Yani bu ayrılık senin sandığından daha ciddi ve sağlam.

Ben o gün sakince ve mantıklı bir biçimde yaklaşarak onu kaybetmemek istediğimi belirtmeme, kalması için çaba göstermeme ve hatalı olduğum konuların tekrar yaşanmayacak olduğunu söylememe rağmen “önceden önemsemedin şimdi niye önemseyesin” tarzı bir cevap alınca.

Bu tür bir ayrılıkta, normal bir sevgi ve ilgi seviyesinde olan biri, sadece hataları konusunda üzgün olduğunu söyler ve devam etmek istediğini belirtir. Dikkat edersen sen, konuşmaya bencil taraftan başlıyorsun. BEN (oyuncağımı, yalnızlıktan koruyucu kalkanımı) kaybetmek istemiyorum diyorsun. Zaten geç ve inandırıcı değil ama bir de böyle başlaman tam olarak durumu ortaya koyuyor. Burada kız sana inanmamakla doğru yapıyor. Zira derdin “kız arkadaş” kaybetmek, kıza karşı gerçek bir sevgi ya da istek değil.

Ben kendimi yeterince açıkladığımı, onun benim için değersiz olmadığını gösterdiğimi ve inanıp inanmamanın kendisine kaldığını söyleyip konuyu kapattım.

İlişki boyunca kıza senin için değersiz olduğunu gösterdiğini, sen daha mesajına başlar başlamaz söylüyorsun. Af buyur yalnız kalacağını anladığında, seni terk etmez dediğin terk edince egon kırıldığında yaptığın laf salatasına neden inansın? Sen harbi inanıyor musun?

Hiçbir şekilde de o yazana kadar yazmayacağım.

Bunu yapabilirsin zira nedeni ne olursa olsun seni terk etti.  Benim sana tavsiyem, bu kızı istemediğin gerçeği ile yüzleşmeye bakman. Bu dediğim %100 değil ama konuştuğum ve anlattığı senaryo senin senaryoya benzeyen birçok erkek, konuşmamız sürecinde bunun farkına varıyor. Aslında için için kızla ilişki istemiyor ama yalnız kalamadığından da kendini ilişkiye zorluyor. Tüm o ters davranışlar da bunun öfkesinin kıza yansıtılması.

Kızı istemediğin gerçeğini sindirebilirsen, kendine ve kıza bir iyilik yap ve geri gelse bile uzak dur.

Geri dönerse ne kadar zaman geçtikten sonra ilişkiyi canlandırma çabasını samimiyetsiz bulup reddetmeliyim?

Burada samimiyetsiz olan sensin. Bu durumlarda kız genelde geri dönmüyor merak etme zira sen aylar süren bir ilgisizlik ve kabalık sürecinde kızın sana olan isteğine darbe üstüne darbe vuruyorsun.

Senin gibi çok insan var. Şaşıracaksınız ama beni eski sevgilim terk etti diye arayan erkeklerde burada bahsettiğim olay, betalık nedenli terk edilişle yarışır. Bunun şaşırtıcı olmaması lazım zira günümüzde özellikle illa bir sevgilin olacak şartı var gibi. Çoğu insan ilişkisi olmadan duygusal dengesini sağlayamıyor. Bu da birçok erkek ve kadını aslında pek de istemedikleri ilişkilerde tutuyor.

Çünkü ayrılıktan 1 ay sonra iletişime geçmesiyle 4 ay sonra iletişime geçmesi pek aynı sebeplerden ve niyetten olur gibime gelmiyor, sana göre bunun maksimumu nedir Mahmut abi?

Bu kız seni daldan dala atlayım da daha iyisini bulamazsam geri döneyim diye terk etmedi. Yani büyük ihtimalle sebep bu değil. Öncelikle kıza karşı pek de istekli olup olmadığını düşün. %90, aslında istemediğini, kıza bu nedenle kötü davrandığını ve kendin için, kız için en iyisinin 1 ay sonra da dönse 4 ay sonra da dönse bir şey başlamamak olduğunu göreceksin.

Hadi bir %10 ihtimal gerçekten elinin altındakinin değerini bilmedin diyelim. O zaman burada iletişimi kes kuralına geçmeden önce kıza az önceki bencil ve kızın seni terk etmesini daha da haklı çıkaran son konuşmanı geri alacak bir mesaj gönder:

“Bunu yeniden beraber olalım diye değil, gerçekten üzgün olduğumu belirtmek için yazıyorum. Hatalı davrandım, bunun için geç olduğunu biliyorum ama yine de bu hatalarım ve seni kırdığım için çok üzgün olduğumu bilmeni istiyorum.”

Bana geri dön, oyuncağımı bana geri ver, gel bir daha aynısını yapmayacağım, vs. değil. Sadece bu kadar. Sonra da iletişimi kes.

Kadınlar bu mesaja ters ya da sizin sinirinizi bozacak cevaplar verebilirler. Onlara cevap vermeyin. Ben bir keresinde buna “Tamam anlıyorum” cevabı almıştım. Ona “zeki kızsın biliyorum” yazmıştım ama bir şey yazmasanız da olur. “Geri dönmeyeceğim zaten” gibi şeyler yazarsa da boşverin. O anki duyguları ile yazıyor. 3 haftalık iletişimi kes sonrası duyguları çok farklı olacak.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da kaynak kitaplarımıza ve kitap setlerimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

65
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
20 Comment threads
45 Thread replies
12 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
denizkenarindakimanchesterAlihanTrpaEmirMahmut Abi Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
uberknight
Guest
uberknight

mahmut abi merhaba. 1 senelik kız arkadaşım benden ayrıldı. bu başlıktaki gibi bir olay yaşadım.Kız bana aşıktı baya.Ama ben gerçekten seviyor muydum, yalnız kalmaktan korktuğum için mi çıkıyordum bunun farkına varamıyordum ilişkinin başında. nasıl olsa buna da bişey demez altı üstü şaka gibi düşünerek onun hoşlanmadığı bazı davranışlarda bulundum. kendi aramızda hallederiz bir daha yapmam senin üzülmeni istemiyorum gibi içten bir şekilde konuştum defalarca. ve çok uğraştım da bunun için. beni affetiğini söyledi ama içten içe kendine yediremediğini, hissizleştiğini ve ayrılmak istediğini söyledi en sonunda. dünyam başıma yıkılmış gibiyim sanki. yalvardım yakardım beni affedebilmesi için. (aldatma gibi bir olay da… Read more »

Emir
Guest
Emir

Abi merhaba, 4 yıllık bir ilişkim vardı. Kızın laflarına bakarsak dediğin gibi ilgisizlikten ve sert davranışlarımdan dolayı çok bunalmış. Ancak ben bunun doğru bakış açısı olduğunu düşünmüyorum. Bahsettiğim kız ile abartısız 30 kere ayrılıp barıştık. Hiçbir ayrılığı ben yaşatmadım ve 2 ayrılığımız hariç hiçbir tanesinde ben kıza dönmedim. Döndüklerimde de gereksiz kavga anlarımda ağzımdan çıkan küfürlü bir kelime için dönüp pişman olduğumu belirtmiştim. Bu kız her tartışmada eşyalarını toplayıp evi terk eden, arabadaysak arabadan olup olmadık yerlerde inen. Sürekli bağıran, küfür eden zaman zaman bana tokat armışlığı da olan bir kız. Bu bahsettiğim toksik şeyler her hafta kesinlikle yaşanırdı yeri… Read more »

Emir
Guest
Emir

Bu arada kızın bana karşı tutumundan hiç bahsetmediğimi fark ettim. Kız bana karşı inanılmaz derecede sevgi dolu yaklaşır, her zaman sarılmak öpüşmek ister. Her dakika yanımda olmayı ister ve çoğu zaman ne dersem bunu yapmaya çalışan bir kız olurdu. Her zaman benimle evlenmek istediğini benden başka biriyle asla olmayacağını bunun düşüncesinin bile midesini bulandırdığını söylerdi. Dürüst olmak gerekirse de bana karşı bir sadakatsizliğini veya bir şüphe hissettirmesine de denk gelmedim. Ancak beni gözünde idealleştirmesi ve yukarıdaki mesajda bahsettiğim iğrenç toksik hareketleri yapması arasında dakikalar oynardı. Benimle barışmak için senin kulun köpeğin olurum demişliği, başka kızlar bile kabulüm yeter ki benle… Read more »

Trpa
Guest
Trpa

Eski kız arkadaşım tarafından terk edildim. Kendisi hiç değerli hissetmedim gibi şeyler söylemişti ayrılırken. Doğruluk payı var. Aylar sonra mesaj attı görüşmek istediğini varsayıp buluşma teklif ettim kabul etti, birkaç kez görüştük ve çoğunda seks yaptık. Bu sekslerin bazıları oldukça sert geçti. Zamanla ben daha çok buluşma isteyen ve ilişki öncelikli taraf oldum ve ayrı olduğumuz dönemde hayatında birisi olup olmadığını sordum. Kendisi olmadığını söyledi ancak son buluşmamızda hayatında iki kişinin olduğunu(ayrılığımız 7 ay kadar sürdü) söyledi. Aramızdaki şeyi bitirmek istediğini birisi ile görüşüyorsa ilişkisi olması için görüştüğünü belirtti. Ben de kendisine ilişki mi istiyorsun dedim hayır deyince o halde… Read more »

Alihan
Guest
Alihan

Abi merhaba, daha iletişim kurmadan önce gelip hoşlandığını ve ciddi birşey aradığını söyleyen kızın nerdeyse hiç buluşma teklif etmemesi yalnızca benim soğuk veya da direkt bitirdiğim zamanlar buluşmak istemesi neye işaret?

denizkenarindakimanchester
Guest
denizkenarindakimanchester

1.5 yillik kiz arkadasim erasmusa gitti donemlik. ilk 1 ay sorun yoktu uc gunde bir goruntulu gorusuyorduk, sonra aramizda bir tartisma oldu 1 hafta konusmadik. normalde hata oldugunu biliyorum ama 1 hafta hesabindan hicbir sey paylasmadigi için merak edip baktim instagramdaki hikayelerini benden gizlemis. sonra kendisi konusmayi baslatti ama bu olay uzerine ben konusmak istemedim hatta hic hesap sormadan iliskiyi sonlandirmayi dusunuyordum. Bir gun sonra tekrar yazdi bir suredir mesafeli davrandigimi soyledi. Soylemleri suclayici degildi ozlediginden yine gotuntulu gorusmek istediginden bahsetti. hala hikayelerini gizledigi icin ne yapacagimi bilmiyordum o yuzden bi sey kalmadi zaten gelince yuz yuze gorusuruz dedim. 8… Read more »