Eski sevgilim yeni sevgilisi var geri döner mi – Vaka Çalışması

Benim lise yıllarında tanıştığım ve 2 yıl beraber olduğum ilk sevgilim yaklaşık bir sene önce benden ayrıldı. Ben ilişkinin son zamanlarında ilgisiz davranıyordum ve ona pek de fazla vakit ayırmıyordum.

Bu konudan daha yeni bahsettim ama önemli olduğu için bir daha değineceğim. Senin durumunda olup bana danışanların birçoğunun sorması gereken ama hemen hemen hiç birinin aklına gelmeyen bir soru var: Son zamanlarda neden ilgisiz davranıyordun? Neden daha önce ilgiliyken artık ilgisiz olmaya başladın?

Bu soruya verilen ilk cevaplar genellikle şu anki “reddedilmek takıntıyı besler” kafasıyla verilen “onun kıymetini bilemedim” ya da “onu cepte gördüm” şeklinde oluyor. Evet, bunun doğru olduğu zamanlar var ama çoğu zaman bir iki seviye aşağı indiğimizde (“neden kıymetini bilmez hale geldin?”, “onu neden cepte görmeye başladın?” gibi devam soruları ile), danışanın aslında kızdan sıkıldığını, artık o kadar da istemediğini ya da ilişkinin ömrünü doldurduğunu görüyoruz.

İlişki sadece almayı değil aynı zamanda vermeyi içerir. Sen vermeyi neden bıraktın? Muhtemelen ilişkiyi artık değerli görmediğin için. Bunların farkına varmak önemli zira eski sevgili geri dönerse ve terk edilenin bilinçaltında çalışan mekanizma buysa, terk edilen ilişkide tamamen aynı şekilde ilgisiz davranıyor ve ilişki hızlı bir şekilde tekrar bitiyor. Zira kişinin hissettiği “terk edilme ya da reddedilme ile beslenen bir takıntı” ise, terk edilme durumu sona erdiğinde, kişinin sevgilisi için bir şeyler yapma motivasyonu yeniden ortadan kalkıyor.

Oysa gerçek duyguları ile yüzleşen kişi, bu ilişkinin burada bitmesi gerektiğini, aslında o kadar da istemediğini acı da olsa kabul edip boşa vakit kaybetmiyor.

Eski sevgilisi tarafından ilgisizlik, değer vermeme veya cepte görme gibi nedenlerle terk edildiğini düşünen herkese, bu olasılığı da göz önüne almalarını şiddetle tavsiye ederim.

Bir de üniversiteyi farklı şehirlerde kazandık ve ilişkinin sadece son aylarında uzak mesafe olsak da eğer devam etseydik yıllarca uzak mesafe ilişkisi olarak kalacaktı. Bunun da bir rolü olduğunu düşünüyorum.

Ayrılıkta mı? Evet. Senin tahmin ettiğim ilgi azalmanda da rolü oldu muhtemelen. Sadece uzak mesafe değilsin. Çevren senin yaşında birçok kadınla çevrili. Çevrede bu kadar genç kadın varken, hep uzak mesafe kalacak kadına ilgini canlı tutman çok zor.

Ayrılıktan sonra hata olduğunun zerre farkında olmadığım ama sizinle tanıştıktan sonra büyük birer hata olduklarını anladığım hemen her şeyi yaptım. Onu arayıp sormaya devam ettim, birgün yeniden başlarız umuduyla arkadaşı oldum, sosyal medyada onsuz ne kadar üzgün bir hayatım olduğunu ima eden paylaşımlar yapıp durdum, onun çoktan öldürdüğü ilişkiye sadakat adına başka kadınlardan uzak durdum.

Eski sevgiliyle sürekli iletişim halinde olman ve onu unutma fırsatını kendine vermen nedeniyle muhtemelen başka kadınlara yaklaşsan da bir başarın olmazdı.

Bir türlü aklımdan çıkmıyordu, onu unutamıyordum.

Birincisi, ayrılana kadar o kadar da umrunda değildi ama terk edilir edilmez onu takıntı yaptın. Kız umrunda değildi ama ayrılınca “hayatımın aşkı o, onu yeniden kazanmalıyım” zırlamaya başladın. İkincisi, sürekli ulaştığın, hayatında tuttuğun eski sevgili ve ondan gelen gerçek ya da hayali kırıntılarla yaşadığın sürece nasıl unutacaksın ki?

Şimdi tüm o yaptıklarımın beni muhtaç, ezik ve itici yaptığını biliyorum ama bunları çok uzun süre yaptım. 3 aydır yeni erkek arkadaşı olmasına rağmen arkadaşı olarak kaldım.

Kusura bakma ama söyleyeceğim: YUH!

Tabii ki yıkıldım ama onu hala istediğim için onunla iletişimi bırakamadım.

Onunla iletişimde olduğun sürece onunla yeniden olma ihtimalin yoktu zaten.

Şimdi keşke bu taktikleri daha önceden bilseydim diye kendimi yiyip bitiriyorum.

Bunlar taktik değil, yetişkin, maskülen erkek zihin yapısı. O nedenle taktik öğrenmeye değil, zihin yapısı geliştirmeye bak. Ayrıca mesela benden veya benim yaşımdaki birçok erkekten daha iyi durumdasın (en azından daha iyi olacak durumdasın) zira bu zihin yapısı üniversite eğitiminin daha başlarında, 20’lerinin başlarında bir iki tıklama uzağında duruyorlar. Bu zihin yapısını ilişki hayatının başında öğreniyorsun.

Sen iletişimi kes kuralı ile taktik öğrenmiyorsun, onurlu, özsaygı ve özdeğer sahibi bir erkek nasıl davranır, öyle bir erkek nasıl olunur diye öğreniyorsun. Bunları taktik, hile şeklinde öğrenmeye çalışırsan, ordan burdan parça parça bilgilerle bir şeyler yapmaya çalışıp sürekli olarak kaybedeceksin.

Şimdi bir aydır iletişimi kes kuralı uyguluyorum. O bana ulaşana kadar da devam edeceğim.

Umarım o sana ulaşacak diye beklemeye devam etmezsin. Yani eğer iletişimi kes kuralını üç ayağıyla da yapmıyorsan, seninkisi iletişimi kes taktiği oluyor, kuralı ya da zihniyeti değil.

Onu sosyal medyada takip etmeyi bıraktım. Kendime ve hayatıma odaklanmaya çalışıyorum.

Güzel. Ondan hiçbir şekilde haber almama ve arkanı dönüp giderek kendi hayatına bakma ayakları olmadan iletişimi kes kuralı olmaz.

Sormak istediğim, bu kızla yeniden birlikte olma ihtimalimiz var mı?

Bakalım: Sen eski sevgilinin yörüngesinde aylarca dönmüşsün. Friendzone diyarında paslanmışsın. Kızın yeni erkek arkadaşı var, siz ayrıldıktan 6 ay sonra başlamış, 6 aydır beraberler. Uzak mesafedesiniz. Kız ayrılsa bile yakın mesafede birçok erkek var. Yani yeniden birlikte olma ihtimaliniz pratik olarak sıfır. Onu bırak da, kızın erkek arkadaşı var yahu, şu soruyu sorma bile. Bitti, gitti. Acı ama bunu kabul etmen, edemeyip uzak yörüngede bir umutla dönmekten daha acı değil.

Tamamen üniversite çevrenle ve yakın mesafede olan yeni kızlarla ilgilen. Geleceğe umutla bakmaman için hiçbir neden yok. Bu kızla bitmesi iyi oldu. Çok iyi oldu. Muhtemelen o kadar istediğin bir kız değildi, uzaktaydı, vs.

Onu beklemeli miyim?

Kusura bakma ama söyleyeceğim: YUH!

Bir yanım onu beklemezsem, geri dönse bile ben beklemedim diye hayal kırıklığına uğrayıp gider diye korkuyor.

Yüzünü tükürme emojisi varsa bile ben bilmiyorum. Tüh boyu devrilesice, dediğin şeye bak yahu! Hatun 6 aydır başkasıyla gece olimpiyatında, sen kırık kalpler sokağında, çöpe attığı aşkınızı fedakar bekçisi olarak onun birgün değerini anlamasını ve kollarını açıp sana koşarak “Mahmudum senin gıymetini bilememişim” diye gelmesini bekliyorsun. Ha hanımefendi gelip de seni bulamayınca sana “tüh nankör alt tarafı 1-2 adamlar 1 sene tepiştim diye aşkımız bırakılır mı” diye lanet okuyacak. Neyse fena oldum, daha yazarsam kolonya lazım olacak. Git aynaya bak ve benim yerime kendine bir tokat at. Sert olsun.

Yanu azıcık kendine saygın olsun. 5-6 sene sonra ne soracaksın? Mahmut Amca nikahına beni çağırır da gitmezsem bana dönmez değil mi?” diye mi soracaksın?

Yahu sen kız seni daha kolay atlatsın diye kızın çevresinde dönmüşsün, başkasını bulmuş hala düşündüğün şeye bak!

Hala çok kötü hissediyorum.

12 aydır dibine doğru yürüdüğün delikten bir sıçrayışta çıkmayı beklemiyorsun değil mi? Bir sene sürmez iyileşmen ama aylar sürecek. İletişimi tamamen kes, üniversitendeki hayatına odaklan, başkası ile hoplayan kızın gelmesini falan bekleme! Bunu inatla yaparsan, iyi hissetmemeyi başaramazsın.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

36
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
12 Comment threads
24 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
Eren CanAhmetMahmut AbiDarknessdingolingo Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Agah Bey
Guest
Agah Bey

Böyle linçlemeli yazılar istiyoruz 🙂 Bu arada “boyu devrilesice” lafını tarihin tozlu sayfalarından çıkarıp biz gençlere tekrar tanıttığın için teşekkürler abi…

Blade
Guest
Blade

Benim favorim şu: “Neyse fena oldum, daha yazarsam kolonya lazım olacak.” 😀
Bu arada en son aylar önce yorum yazmışım. Vay be.

isimsiz
Guest
isimsiz

Bu arkadasinki iyimis yine. Gecen sene uzun iliskimden terk edilince aylarca cok kotu hissetmistim. No contacta almistim 1 ay dayanabildim birer hafta arayla 3 kez no contacti bozdum 3. Yazisimda cevap bile atmadi. Sonra ben de instagramdan sildim farketmemis heralde beni hala takip ediyor. 6 ay kadar sonra toparlanir gibi oldum. Hem aktivite olsun hem de belki yeni biriyle tanisirim diye bir yuruyus kulubunun turuna yazildim orada otobuse gecmek icin beklerken sagima bir baktim eski sevgilim yaninda herifin biriyle. Sarmas dolas. Ne yapacagimi bilemedim hemen bastim gittim ordan beni gormeden. Neyse uyeligimi sonra da Boyle bir durumda ne yapilmali? Rasgele… Read more »

Darkness
Guest
Darkness

Merhaba, ilişkim sürekli drama yaratan eski sevgilimin telefonlarını açmam üzerine bitti. Kendisi beni sürekli ayrılıkla cezalandıran birsiydi, her hatamda senden ayrılıyorum derdi ve benim peşinde koşmasıyla tekrardan başlardık. Bu sefer canıma tak etti diyerek geri dönüşsüz bir şekilde ondan af dilenmedim ve yeni kızlarla konuşmaya başladım. Ayrılığın 15. günü ortak arkadaşıma beni soruyormuş , aşırı melankolik takılıyormuş ve ayrıca ona yürüyen insanlar da olduğunu duyunca dayanamadım, yanına gidip barışmak istedim. Biliyorum en başta ayrılığı kabul etmiştim fakat 15. gün bunları duymamla birlikte ayrlık dayanılmaz bir hal aldı. Yanına gittiğimde manipülatif cümleler, tüm hatayı bana yıkmalar ve benimde her şeyi kabul… Read more »

Lyku
Guest
Lyku

Ne güzel iş ha. Elemanımız hiç kendisini diğer adamın yerine koymadan ne güzel düşüncelere dalmış. Haydi hikayenin üçüncü tarafı olan açısından bakalım. Sevgiliniz sizinle görüşürken kalkıp eski sevgilisi ile görüşüyor veya en azından buradaki gibi kalkıp eski sevgiliden sürekli mesajlar falan geliyor. Üstüne eleman kalkıp hala bu kızın kafasını bulandırmaya falan çalışıyor. (Çoğumuz ciddi kavga çıkartırdık değil mi? Hatta elemanı tenhaya çağırıp yaptığının yanlış bir hareket olduğunu efendice anlatmak isterdik 🙂 ) Ne hissederdi bu arkadaş gerçekten merak ediyorum bu durumda. Kendisine yapsa bir sürü hakaretler ederdi değil mi o kız için. Ama bu gün öbür adama böyle bir kazık… Read more »

Vanaytisci
Guest
Vanaytisci

Oneitis yapilmis ve unutmak icin no contact uygulanan kadin hakkinda gunduz dusleri kurmaktan nasil vazgecerim? Aklima geldikce dusunme lan yeter diyip kendimi bogazlayasim geliyor.

Ghdjsjs
Guest
Ghdjsjs

Gündüz düşü ne? Düşündüğüm şeyse ben de bu durumu yaşıyorum. Ama yanlış olduğunu düşünmüyordum yani. Bilerek yapiyorum.Bir kızla konuşurken -hele kız da beni kışkırtıyorsa- onunla birlikte olduğumu düşünüp mas yapıyorum. Bu değil dimi bahsettiğin şey

Ego
Guest
Ego

Merhaba. Cuma günü Adım Adım Disiplin kitabını satın aldım ama kitap henüz e-postama gelmedi. Yardım eder misiniz?

makarnalı taze fasülye
Guest
makarnalı taze fasülye

şöyle bir videoya denk geldim: https://www.youtube.com/watch?v=wk_ts-ZwdXI

videoda 2002’de çıkan spider man filmindeki marry jane’in neden çok toksik bir kadın olduğunu anlatıyor, ki çok iyi yakalamış bazı şeyleri, bu filmde(veya devam filminde) peter suçlarla savaşırken marry jane’in tiyatro oyununa gidemiyor, marry jane de bu yüzden gidip başka bi adamla evleniyor ki peter’a ders versin :D:D

bazı şeyler kar taneliğinin ötesinde, resmen beynimize ince ince işlenmiş bence.

genccc
Guest
genccc

insan neden ilişki ister? Neden yalnız yapamıyorlar. Cinsel tatmin dışında ne gibi bir katkısı var insana ilişkinin?

Grills
Guest
Grills

Erkekler eski delikanlılık kurallarını unutmuş. Benim de yaşım genç ama bekar bir baba ve taşaklı akrabalarla büyüdüm. İnsan hayatında birisi olan bir kadına değil eski sevgili ;eski karısı olsa bile bir ihtimal düşünmez. Her işin bir oluru var, ulan hadi eleman der ki işte manitasindan ayrılmış eyvallah da. Ne yaşıyorsunuz oğlum siz, etrafta kadın mı bitti, hayatınızın değeri gerçekten sadece bir(1) tane boktan geçmiş çocukluk ilişkisi mi ?

dingolingo
Guest
dingolingo

Mahmut abi, bir kızla 1.5 aydır görüşüyorduk. Cinsellik güzel. Kız seni seviyorum diyordu bana, ilgili davranıyordu, her şey iyi ilerliyordu. Dün gece annesiyle tartışmış morali bozuktu, geri eve gitmek zorunda kaldı. Sabah da bir şey konuşmak istiyorum dedi,’ben artık görüşmek istemiyorum eskisi gibi mutlu değilim ve senin yanında iyi hissedemiyorum’ mesajı attı. Ben de pekala, ben hoşlanmıştım fikrin değişirse bana ulaş dedim.

Bir sorun varsa konuşabilirdik, hem de daha 1.5 aydır tanışıyoruz honeymoon phase gibi. Kafam yandı abi, üzüldüm de açıkçası. Gayet sıcak davranıyordu dün de.

Ahmet
Guest
Ahmet

Merhaba, bunu bir geri dönüt olarak yazıcam. Siteyi 3-4 yıldrı okuyorum, eski sevgilimle güzel bi ilişkimiz vardı 6-7 ay önce bitti o ayrıldı kötü bi ayrılık değildi darlamadım kızı. Sonra ben unutmaya vs çalıştım ulaşmadım ama zihnim sürekli ister istemez ondaydı hatta başka kızla sevgili bile oldum ama ayrılmak zorunda kaldım. Sonra bugün yazayım dedim bi daha kıza nasılsın diye, bana görüldü atıp her yerden engellemiş, arkadaşımın hesabından bunun yanlış olduğunu istemiyosan ya da yeni ilişkin varsa da bunu söylersin ben zaten seni darlayacağımdan değil yazdım (bu gereksizdi biliyorum ama sindiremedim) , yeni sevgilisi cevap verdi (ben de bilmiyodum sevgili… Read more »

Eren Can
Guest
Eren Can

Abi eski sevgilim benden 1 ay sonra baskasıyla başladı. Yarasına merhem olmuş o cocuk bana öyle demişti ilk zamanlar. Ben onu mutsuz ediyor,kötü özelliklerini ortaya cıkariyormuşum. Şimdi 4 aydır beraberler. Küçük bir yerde yaşıyoruz. Bu kiz benimle ilçede her mekana gelir otururdu. Ancak 4 aydır bu çocukla ilçede hiçbir yerde oturmadı beraber. Geçen gün kız arkadaşımla karşılaştık hemen ben görmedim sanıp yolunu değiştirdi. Bu kızın davranışlarinı nasıl yorumlamaliyım Mahmut abi?