Kadınlar, duygularından emin olamadıkları adama aşık olurlar – Vaka Çalışması

Merhaba hocam, 😊 28 yaşındayım, videolarınızı yeni gördüm ve harika tespitleriniz var. Başımdan geçen olayı yayın şeklinde yorumlar mısınız?

Çevremde efendi, kibar ve muhafazakar olarak bilinirim. Bir kızla tanışalı 4 ay oldu. Çalıştığımız birim farklıydı.İlk başlarda ona karşı bir ilgim yoktu. Zamanla hal ve hareketleri dikkatimi çekti. Telefon numarasını istedim, telefonumu alarak telefon numarasını kendisi yazdı. Ara sıra telefonla ve yüzyüze görüşmeye başladık.

Buraya kadar güzel.

Her buluştuğumuzda en sevdiği çikolatayı verirdim.

Bir kızla sevgili olup 3 ay geçmeden ona hediye almayın. Duygusal yatırım bölümünde belirttiğimiz gibi biri için bir şey yaptığınızda, o size değil siz ona bağlanırsınız. Yine o bölümde belirttiğimiz gibi erkeğin bağı – duygusal yatırımı bir iki tık az olmazsa o ikili ilişki genelde olmaz. Bu kadına sürekli bir şey aldığında, ona daha fazla bağlanırsın ve fazla bağlandın mı da fazla muhtaç davranabilirsin. Muhtaç davranmasan bile kadının aşık olmak için ihtiyaç duyduğu “emin olamama” durumunu elinden alırsın.

Kadınların, karşılarındaki erkeğin duygularından emin olamadıklarında, aşık olma ihtimalleri artar. Bu bilimsel bir şey. Bununla ilgili Psychological Science sitesinde “‘He Loves Me, He Loves Me Not…’: Women Are More Attracted to Men Whose Feelings Are Unclear” makalesinin linki burada ama maalesef İngilizce.

Konuşurken benim ona çok iyi geldiğimi, bana çok değer verdiğini söylerdi.

Bu maalesef seni arkadaş olarak gördüğüne işaret. İki laf da (“bana çok iyi geliyorsun” ve “sana çok değer veriyorum”) genellikle ben seni arkadaş olarak görüyorum demenin Türkçe’sidir.

Ben de benim için diğer kızlardan farklı olduğunu ve benim içinde değerli olduğunu her fırsatta bildirdim. 5 Namaz kıldığını ve Kur’an okuduğunu söyler tesettüre gireceğini bildirmişti. Bir ara mesajlarımda güller gönderdim ve o tebessümle karşıladı.

Az önce bahsettiğim araştırmadan:

“Çok sayıda popüler kitap, potansiyel romantik partnerlere olan duygularımızı çok açık bir şekilde göstermemiz gerektiğini tavsiye ediyor. Bu araştırmada kadınlar, erkeklerle ilgili tercihlerini çok az bir veriye göre yaptılar ama bu zaten günümüzde yaygın olan online buluşma uygulamalarında olandan farklı değil. “Buluşmalarda verilen popüler tavsiye doğru: karşımızdakinden ne kadar hoşlandığımızı karşımızdakine açık açık göstermememiz, karşımızdakinin bizi daha fazla düşünme ve bu sayede ilgilerinin artma ihtimalini arttırıyor.”

Burada bazen kadına duygusal yatırım nasıl yaptırılır diye soruyorlar. Böyle yaptırılır. Buluşur, iyi vakit geçirir ve fiziksele yürürsünüz ama ilginizi, kartlarınızı masaya açık bir şekilde masaya koymazsınız. “Bu adam benden hoşlanıyor mu, hoşlanmıyor mu” ya da “Bu adam benimle ne yapıyor” diye düşünmek, kadının ilgisinin yükselme ihtimalini arttırır. Birini düşünmek, hayal kurmak duygusal yatırım demek. Kadına sürekli ulaşmamak, sürekli buluşmamak da aynı şekilde.

Yani, yanlış yapıyorsun 🙂

Bir süre konuşmalar bu şekilde devam etti. Yalan yok ileriye dönük çok güzel hayaller kurmaya başlamıştım.

Kızın sana duygusal yatırım yapma mekanizmasını tıkarken, sen bol bol duygusal yatırım yapıyorsun yani. Kötü. Gündüz düşleri, hayaller, oturduğun yerde yatırım yapmana neden olur ve ileriye dönük zararlıdır.

Son zamanlarda biraz üstüne düşmeye muhtaç davranışlarda bulunmaya başladım.

Az önce anlattığım şekilde kadının ilgisini azaltacak, kendi ilgini arttıracak şekilde davrandığında, bir noktada kadın kendini az da olsa geri çeker ya da işin bir yere gitmediğini fark edersin. Bu andan sonra da kaygı devreye girer ve seni daha fazlasını yapmaya ve daha fazla ihtiyaç duymaya iter.

O sıralarda bana işten ayrıldığını, kafa dinlemek için farklı bir şehre kız arkadaşının yanına geçici bir süreliğine gideceğini vedalaşmak için yanıma gelmek istediğini söyledi. O gün ben müsait değildim, ona geldikten sonra bulaşabileceğimizi bildirdim. Ertesi gün tesadüfen işyerinde karşılaştık ve işten ayrıldığını bildirmesine rağmen neden işe geldiğini sordum. Bana işyerinde eleman bulamadığından işe geri başladığını bildirdi. Ben ise bir şey diyemedim. Sonraki zamanlarda işten çıktığını 3 defa tekrarladı. Onun bölümündeki arkadaşım sürekli işyerinde gördüğünü ve bana yalan söylediğini söyledi. Aklımda ona karşı tereddütlü düşünceler oluşmaya başlamıştı. Ama yüz yüze görüşmeler, mesajlaşma ve aramalar devam ediyordu.

Yanıma her geldiğinde işimi bırakıp iyi bir şekilde ağırlardım. Böyle bir günde süs niyetine taktığı parmağındaki yüzüğü çıkarıp benden incelememi istedi. Aldıktan sonra yüzüğün güzel olduğunu söyledim. Geri verirken avucunu açacağını bekledim ama parmağını uzattı ve bende parmağına yüzüğünü taktım. İçimden artık niyetimi belli etmemin zamanı geldi dedim.

NAYIR! Açılmak pişmanlıktır! Açılmak, yine yukarıdaki mekanizma ile kadının sana ilgi duymasını engeller. Zaten ilgi duyan bir kadına açıldın mı bir sorun olmayabilir ama ilgi duymayan ya da henüz ilgisi orada olmayan kadını soğutursun.

Gerçi senin bir hatan da, bir yere gitmeyen bir sürü buluşma yapman. 5-6 buluşmada bir yere gitmiyorsa (kız ilgisiz ise 2-3 buluşmada) bu işin peşini bıraksan daha iyi ederdin. Hem vakit kaybetmezdin, hem sonra sana çok acı verecek duygusal yatırımı yapmazdın ve hem de bırakıp gitsen kızla ihtimalin de artardı.

2 gün sonra niyetimi belli eden mesaj gönderdim o ise aramızdaki ilişkinin arkadaşça olduğunu ve başka bir şey düşünmememi söyledi.

Maalesef başından beridir arkadaşa meyilli sözler söylüyordu ama başında hoşlansa bile eğer sonradan soğursa, biz arkadaşız diye reddedecektir.

Ben ise arkadaş olarak görmediğimi bildirdim. Arkadaş kalalım dedi ve ben arkadaşlığını kabul edemem dedim.

Doğru adım. Ama önceki bir sürü adımı yanlış attın.

Helalleştik, iletişimi kestim. O gece uyuyamadım. Aradan 3 gün geçince beni aradı

Yoğun duygusal baskıya karşı güç gösterip peşinde koşmaman, çok çekici bir hareket.

ve konuşmasında seni rüyamda gördüm ve benim sana ilgim var ancak net değilim, korkuyorum bir önceki ilişkisinde karşı tarafın ağır ithamlarda bulunduğunu bildirdi.

Dikkat et, 3 gün önce arkadaşız diye kestirip attı. Şimdi ilgim var ama bilmem seviyesinde seni aradı. Bunun sebebi, senin güçlü davranman ve kızın “bu adam muhtaç” yargısını kırman.

AMA çoğu erkek burada bir hata yapar. Kadın bu aşamada çok ilgili değil ama meraklı diyelim. Haftalardır muhtaç davranan adam yoksa aslında gerçek bir erkek mi şüphesi oluştu. Bu arama aynı zamanda bir test. Çoğu erkek burada kızın peşine düşer. Oysa kızla beraber olmak istiyorsan, “Eğer arkadaşlıktan fazlasını istersen görüşelim diyeceksin”. Ve ilk 2-3 kere o sana ulaşacak! Seni reddeden geri geldiğinde, onun sana en az 2-3 kere ulaşması lazım. Sen peşine düşersen “yok erkek değilmiş, numara yapıyormuş” deme ihtimali çok yüksek.

Peki sen ne yaptın?

Ben ise ona her zaman saygılı bir şekilde davranacağımı ve ondan vazgeçmeyeceğimi söyledim. O ise tamam dedi ve bundan görüşeceğini bildirdi.

Az önceki oldukça tebrik edilesi adımdan sonra zıçtın. Senden asla vazgeçmeyeceğim diye dile getirdiğin beyaz şövalyelik, bir çuval inciri berbat etti yahu 🙁

Aradan 2 hafta geçti ve bu süre içinde iletişime geçen taraf hep ben oldum.

Sıvadın.

En son mesajında hala beni arkadaş olarak gördüğünü ve benimle başkaca düşünemeyeceğini söyledi.

Şimdi neden böyle olduğunu anlıyorsundur umarım.

Tekrar arkadaş kalmakta ısrar etti. Ben ise duygusal davranarak ve belki ileride sevgisini kazanırım diye arkadaşlığını kabul ettim.

Zıçtın, sıvadından sonra ne geliyordu? Arkadaş kalayım oradan sevgiliye çıkayım diye bekleyenler, genelde kızın bir sevgili yapmasına şahit olup yıkılırlar.

Gece uyuyamadım ve o hafta depresyona girdim.

Tüm mal varlığını bir hisse senedine yatırsan ve o hisse senedi dibe inse (arkadaş kalalım reddi) gece uyuyamaz ve o hisse çıkmazsa ne olacak diye depresyona girersin. Aynı mekanizma.

1 hafta tesadüfen yol üstünde başka bir erkekle yürürken gördüm ve erkeğin eli kızın belindeydi. Aynı erkeği 2 ay önce yine yürürken yol üstünde yan yana görmüştüm. Ama bu sefer eli belinde değildi. O zaman arkadaşı olabileceğini zannetmiştim.

Beklenen son.

Yalan söylediğini anladım ve iletişime geçmedim. 3 gün sonra yanıma geldi ve ona göre arkadaşça muhabbet etmeye başladık. Görücü usulü olarak yeni biriyle görüştüğünü söyledi. O esnada yüzüne tüküresim geldi ve ondan iğrenmeye başladım.

Kötü bir durum ama bu durumda kızdan daha fazla suçun var.

Ben de hayatında mutluluklar diledim. Doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama hala arada sırada görüşürüz. Bir süre sonra Mantıksal değil duygusal hareket ettiğimi fark ettim.

Hayır, iletişimi tamamen kesmelisin.

Benim kaygılı, aşırı duygusal olduğumu, ilişkide özgüvenim olmadığını anladım. Bunların önüne geçebilmek için spora, yeni bir dil öğrenmeye karar verdim. İnsan ne kadar zamanını boşa harcarsa karşıdaki insana o kadar bağlanırmış. Benim hatalarımı bir ve de sizin düşüncelerinizle öğrenmek isterim. Saygılarımla…

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

57
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
22 Comment threads
35 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
25 Comment authors
BettercallengoSamet99910bymHatam ne aga?inthedark Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
THUGLORD
Guest
THUGLORD

Okudukça kadınlara olan nefretim artıyor

Kenzou
Guest
Kenzou

Dostum çok down yemişsin ama seni anlıyorum. Keşke Mars’tan yüzüne bakılabilen yeni bir dişi tür gelseydi 😀 Düşünsene tıpkı erkek gibi pragmatik sevebilen bir tür, emin ol Dünya kadınını %99.9 tercih etmezdik değil mi? Ama ne yazık ki elimizdeki malzeme bu ve nefret etmek bir fayda sağlamıyor aksine bu güzellikten kendini mahrum bırakıyorsun.

Sülo
Guest
Sülo

Ben de boyle karsilik alamadigim bir kizin pesinden kosmustum. Yaklasik 12 kere falan bulusmusuzdur ne opusme var ne seks. Saciyla yuzuyle oynuyordum sadece de kiz iyi oyaladi beni simdi muhtemelen exine falan donmustur no contacta aldigimdan bilmiyorum en son 6 ay falan oldu goreli.

Sorum su ki eger kiz biraz agirdan alalim vs gibi bahanelerle opusmeyi erteliyorsa kac bulusmadan sonra nextlemek lazim? Direk ilk seferde malesef canim sen baskasiyla agirdan al o zaman deyip unfollow-block- no contact mi basmak lazim?

sss
Guest
sss

Abi burda 5-6 buluşmada bir yere gitmeden kasıt nedir?Bu insanlar muhafazakar zaten kızın ilgisi varsa bile seks yapmaz ki.

Gökçe
Guest

Mahmut abi peki bu duygulardan emin olamama durumu erkeklerin de kadınlara duygusal yatırım yapmasını sağlar mı? Mesela ilgimizi belli edip biraz uzaklaşmak, ilgimizi sürekli belli ettiğimiz davranış modeline göre erkekler üzerinde daha iyi bir etkiye sebep olur mu?

ahmedullahefendi
Guest
ahmedullahefendi

çetrefilsiz, basit bir şekilde neticeye varacak bir süreçmiş halbuki. arkadaş biraz fazla mr. nice guy.

Misafir19
Guest
Misafir19

‘ ama başında hoşlansa bile eğer sonradan soğursa, biz arkadaşız diye reddedecektir.’

Belki de tecrübesiz erkeklerin kadınlarda en çok anlamakta zorlandığı şeylerden biri budur. Kadınlar o anki çıkarları, hisleri onlara ney daha güzel hissettirecekse o şeyi gerçekmiş gibi benimsiyorlar. Bu objektif açıdan, bir erkek gözüyle bakarsan düpedüz yalan. Ama kadınları tanıdıkça bu yönlerini fark ediyorsun ve ona göre davranıyorsun. Kendi söylediği yalana inanma kadının en anlaşılmaz özelliklerinden biri, o kadar çok kadında gördüm ki geçmişte bariz şekilde olmuş bir şeyi olmamış gibi inanabiliyorlar.

NOBODY
Guest
NOBODY

Bu bir labirent, içinden çıkarmayacağını sandığın. Fakat aslında kolay sadece yolu bilen biriyle yürümek lazım. Bir yönetmenin dediği gibi; İnsanlar sinemaya gidip komik ve dertlerini unutturacak filmler izliyorlar. Ama benim filmlerim neden fazla izlenmiyor? Çünkü insanlar gerçekten kaçıyorlar.

Mahmut abi bu hikayeleri o kadar çok burada okudum gözümle şahit oldum ki yüzümde acı tebessüm belirir.

Saygılar.

Red Rock Şerifi
Guest
Red Rock Şerifi

Kadın sevmediği adama acımazmış.Resmen oynamış çocukla.

Vakaların getirdiği
Guest
Vakaların getirdiği

Kadınlarla olan iletişimin dolaylı olması bir yana gizemi de elden bırakmamak gerekiyor. Açıklıktan, doğrudan iletişimden hoşlanmadıkları gibi netliği, dürüstlüğü de sevmiyorlar. Her zaman için belirsizlik halini sürdürmek gerekiyor. Her vaka çalışması içinde büyük hayat tecrübesi barındırıyor.

Furkan
Guest
Furkan

Bu muhtaçlık durumu sadece ilişkide değil hayatın her alanında geçerli bir durum eğer bir işte çalışıyor ve maaşı beyenmiyorsunuz vede çok iyi bir ustasınız eger alternatifiniz yoksa deger bilinmeyen bir yerde ve o ucrete calismaya devam ediceksiniz ama secenekleriniz var vede kendinize guveniyorsaniz herzman son söz sizde olur

selim
Guest
selim

olm adamın mesajını niye eksilediniz söylediği doğru

Barbaros
Guest
Barbaros

Mahmut abi dört sene önceki ilişkimde benden ayrılmak istediğinde ben yanında harap olsamda (aynı yerde kalıyorduk o süre içinde 1 haftalığına) onun ayrılma isteğini kabul ettiğimi söyledim. Onu bırakırken görüşmek üzere diyip sarıldık ve hayatında başarılar diledim. Daha 2 saat sonra bana yazmaya başladı ben geri dönmeyince kardeşine arattırdı. Dediğine göre çok ağlıyordu. İlk başta reddedsemde birkaç saat sonra seviyorum ulan diyip aramıştım kızı. Hatta akşamında buluşup arkadaşlarımla takılmıştık. Aradan bir hafta geçti tekrar aynı moda girdi ama bu sefer kestirip attı. Sanki ortada kalmış gibi hissetmiştim. Bu tür durumlarda geri dönmememek en iyisi mi? Yoksa ilişkiyi kurtarma ihtimali normalde… Read more »

Akson
Guest
Akson

Konuyu bilimsel olarak ele alacak olursak. Kadının erkeğin kendisinden ne kadar hoşlandığı ya da sevdiğini tam olarak bilmemesi veya bilememesi kadının daha fazla düşünmesine yol açarak beyindeki nöronlar arası bağı arttırıp kuvvetlendirerek akılda daha fazla kalmasına sebep oluyor denilebilir mi?

görkem
Guest
görkem

iyide kardeşim hoşlanıyo mu hoşlanmıyo mu vs 5 senedir ona ilgimiz varmış gibi yürücez arkadas imajı çizmemek için diyosunuz hatta senden hoşlandım diye video içeriği dahi var tamam onuda anladık fiziksel anlamda gözüme güzel geldin anlamında ilgi belli edicez vs de saçma yani yazıyosun arıyosun çağrıyosun hoşlandığını anlamasın, ee hoşlanmadan niye bunları yapasın?

selim
Guest
selim

okurken kardeşimizin üzüntüsünü içimde hissettim. olur öyle şeyler takma kafaya.
ben de senin gibi 5 vakit namazımda 31 yaşına basacak bir abinim ve kadınların “romantik muhafazakarlığa” alerjileri olduğunu görüyorum. itici görünüyor ve muhtemelen öyle hissettiriyor. çözüm önerisi bende değil ama mahmut abi de pek şunu şunu yap dememiş. aile tavsiyesi ile evlenmeye çalışsan belki daha iyi olabilir bilemiyorum

Burhan Tekincan
Guest
Burhan Tekincan

Emrullah abi benim bi arkadaş var adam hafız hem kuran okuyor hem ezan videoları çekip atıyor ama bir yandan da hondaci eleman. Habire gazlama videoları çekip internete atıyor. Eleman 21 yaşında günde 5 hatunla konuşuyor. Her iki ayda bir biriyle buluşuyor. Senin benim bulusmadigimuz ve kendisine muhafazakar denilen hatunlar habire yazıyor. Elemanın ses muhteşem. Ama bu yetmiyor espri ve serseri hafız hareketleri muhafazakar camiada ki kızları kendine çekiyor. Ben şunu anladım. Serseri erkek her camiada alıcı buluyor umursamazlık gibi alfa özellikleri bulunan bu adamlar hoca dahi olsalar bir çok kapalı kızdan nude fotoğraf alabiliyor. Kendi gözlerimle şahit olmasam yeminle oturup… Read more »

Manolete
Guest
Manolete

Mahmut abi, bir hanımefendi var. Aynı yerde çalışıyoruz. Benim umursamaz, eğlenceli, esprili tavırlarımdan etkilendi ve bir iki haftalık flört döneminin ardından bir gece birlikte olduk. Her görüşmemizde bana hayranlıkla bakar ya da kahkahalarla güler, benimle aşırı eğlenir, her fırsatta benimle ilgili güzel şeyler söylerdi. Birlikte sinemaya da gittik, el ele de tutuştuk, lakin resmi olarak adını koymadık; her şey kabak gibi ortadaydı zira. Geçenlerde hatta operaya davet ettim, büyük bir keyifle ve heyecanla, mevcut planını iptal edip teklifimi kabul etti, lakin sonradan işyerindeki işi uzadı ve gelemedi. Ben de “önemli değil, başka zaman gideriz. Ama sen işin bitince bana gel”… Read more »