İyi bir kadın huzur, kötü bir kadın size kaos getirir – Vaka Çalışması

Bu bölümde ele alacağımız vaka çalışmasında, oldukça özgüvensiz ve kıskanç bir kadınla birlikte olan bir erkeğin dramını ele alacağız. Kadın, erkeğin arkadaşlarıyla dışarı çıkmasından ya da adamın tüm zamanı üzerinde tekel kurmasını engelleyen her şeyden nefret ediyor. Arkadaş bu kadının gönlünü hoş tutmak, kızdırmamak için bir sürü takla atıyor ama sonunda bunlara dayanamadığı için bu toksik kadını terk ediyor. Bunun üzerine kadın, o zaman sadece buluşup seks yapalım diyor ve adam da “neden olmasın?” diyerek bu ayarlamaya balıklama atlıyor. Kadın adamın ipini yavaş yavaş yeniden ilişkiye çekiyor tabii. Bu arada aynı davranışlara da devam ediyor.

Sonunda adam bir gezideyken sarhoş olup bir kızla yiyişiyor. Yani kız arkadaşının sürekli korktuğu ve adamı yapmakla suçladığı şeyi sonunda yapıyor. Kötüsü, bu yiyişme YouTube’dan canlı yayınlanıyor ve kız da bunu izliyor. Arkadaş şimdi ne yapacağım diye soruyor.

Sorun şu ki bu erkek bu kadını onarmaya çalışıyor. Başka bir insanı onarmak ya da kurtarmak sizin göreviniz değil. Sizin göreviniz, kendinizi onarmak ve kurtarmak. Jim Rohn’un zamanında dediği gibi “ben senin için kendime bakacağım, sen de benim için kendine bakacaksın”. Bu ilişkide ise bu olmuyor ve ilişki adam için zararlı.

Sonuçta neye tolerans gösterirsen, o şeyin daha fazlasını davet edersin. Erkek ilişkideki istismardan ve toksiklikten şikayetçi ama hala ilişkide kalıyor. Yani davranışları ile “hey, bana böyle bok gibi davranmanda bir sorun yok, ben buna katlanırım” diyor.

Problem şu ki günümüz toplumundaki zayıf erkekler çok aç ve muhtaçlar. Ne kadınlardan ne de çekiciliğin mekanizmasından anlıyorlar. Bu tür davranışları kabul ediyorlar. Bu tür davranışlara toplumdaki zayıf erkekler yol açıyorlar. Oysa liderlik etmesi, standartlar koyması ve kadınları da davranışlarının hesabını vermelerini sağlaması gerekenler erkekler. Bir erkek, bir kadın kırmızı çizgilerini ihlal ettiğinde, o sınırları korumakla yükümlü. Ama bu vaka çalışmasındaki erkeğin bunu yapmadığını görüyoruz. Kadının kendisini ayak paspasına çevirip üstünde tepinmesine, istismar etmesine izin veriyor. Bu şekilde de bir kadına, erkeklere kötü davranmayı öğretiyor.

Televizyonda ve filmlerde sürekli gördüğümüz bir şey var. Toplum böyle, kadınlar erkeklere kötü davranabilirler propagandası var. Aslına bakarsanız çoğu insanın, kadınların toksik davranışlarının kabul edilebilir normal davranışlar olduğu düşünmesi, bu beyin yıkamayı göz önüne alırsak şaşırtıcı değil. Ama bu tür toksik kadın davranışları, kesinlikle normal değiller.

Şimdi vaka çalışmasına geçelim:

“Ben sizin yeni bir takipçinizim. Kitabınızı bir kez okudum.

Bundan 2 sene önce bir kadınla beraberliğe başladım. Bu kadınla bir arkadaşımın aracılığı ile bir partide tanıştım. Ortak arkadaşımızdan numaramı o aldı. Ben 34 yaşındayım, o ise 32 yaşında.

Birkaç buluşmaya çıktık ve bazı kırmızı alarmlar ortaya çıkana kadar her şey çok güzel gidiyordu.”

Kırmızı alarmların mantığı şu: Eğer fazla kırmızı alarm varsa, bırakıp gitmen gerek. Bu benim için uygun değil demen gerek. Kötü üzümden iyi şarap yapamazsın. Ama maalesef bir erkek muhtaç olduğunda, çekici olmayı ve bir kadını yanında tutmayı beceremeyen biri olduğunda, %90 ihtimalle tüm kırmızı alarmları sineye çeker. Zira böyle bir erkek “daha iyisini bulamayacağını” hisseder ve bu hissi de onun gerçekliği olur.

Ortalama bir erkek kadınların mekaniğini, neye çekim duyup neyin neyi itici bulduklarını öğrenene kadar, bu tür şeylere yol açmaya ve sonra da kadınların biyolojileri ve gerçek doğaları gibi şeylerden yakınmaya devam eder. Biyolojiyi ve doğayı düzeltemeyeceksiniz, düzeltilmesi gereken erkekler. Erkekler kendilerini düzeltmeliler.

Toplumda bu tür problemleri zayıf erkekler yaratıyorlar. Kadınları bu yönde eğiten, bunun kabul edilebilir ve standart olduğunu öğreten bu zayıf erkekler. Şimdi bu adam bu kızdan ayrılsa ve geri almasa bile, bir sonraki erkek de bu tür kırmızı alarmlara sonuna kadar tolerans gösterecek çünkü kız güzel, adam aç ve muhtaç. Kız da tüm bu saçmasapan davranışlarına devam edecek zira bunların hesabını vermek zorunda kalmayacağı gibi, hayatına giren erkekler bu davranışlara katlanarak bu davranışları onaylayacaklar.

“Bana eski erkek arkadaşı ile tanıştıktan sadece bir hafta sonra nişanlandığını söyledi.”

Bazı insanlar ilk karşılaşmalarından itibaren tamamen uyumlu olabilirler ama bu insanlar istisnalar. Bir insanla tanıştıktan sadece bir hafta sonra nişanlanmak, kişinin çok toy ve dürtü ve duygularının kontrolünde biri olduğunu, rasyonel düşünemediğini gösterir.

Bu kadar erken nişanlanma ve evlenmeler genellikle kadının aşırı özgüvensiz olduğunu gösterir ki vakayı dinledikçe, bunun gerçekten de böyle olduğunu göreceğiz.

“Asıl can sıkan şey, bunun normal ve kabul edilebilir bir şey olduğunu düşünmesiydi. 

İkinci karşılaştığım kırmızı alarm ise, prezervatif kullanmaktan hoşlanmamasıydı. İlkin prezervatifin alerji yarattığını ve kendisini çok rahatsız ettiğini söyledi. Başka alternatifler önerdim ama kabul etmedi. Bunlar yerine geri çekme yöntemini önerdi. Bana şu an çocuk sahibi olmayı düşünmesek de, hamile kalmanın kendisini korkutmadığını söyledi.”

Eğer bir süredir birlikte ve ciddi bir ilişki içindeyseniz belki ama bu kadar yeniyken olmaz. Öncelikle kızı, sonra da çocukların büyükannesi ve büyükbabası olacak ailesini, akrabalarını değerlendirmen lazım. Bu kadının ve bu insanların çocuğunu yetiştirmesini ister misin, istemez misin? Soru bu. Sonuçta ailesi kaotik ise, drama doluysa, yalan ve aldatma ile doluysa, çocuklarını bu tür bir ortamın ve ortamın ürününün yetiştirmesini ister misin?

“Zaman içerisinde daha fazla kırmızı alarm gösterdi. Örneğin aşırı kıskanç olmak gibi. En yakın arkadaşlarımla haftada bir iki kere dışarı çıkmam bile büyük problemdi.

Ben DJ olarak da çalışıyorum ve sıklıkla online yayın yapıyorum. Bu da onun için büyük problemdi.”

Kadının sürekli olarak güvenceye ve rahatlatılmaya ihtiyacı var. Çünkü muhtemelen çocukken, annesi ve babasından yeterince güvence ve rahatlama alamadı. Bu nedenle de inanılmaz derecede özgüvensiz ve asla sevilmeyeceğine, sevilemeyeceğine inanıyor. Bu temel inancı da gerçekliğinin filtresi olmuş. Bir şey olduğunda her zaman en kötü senaryoyu düşünüyor zira duygusal olarak en kötü duygulara demir atmış.

“Beni sürekli olarak garson kızlara fazla kibar davranmakla, onu gizli gizli başka kadınlarla aldatmakla suçluyordu.”

 

Bu tür davranışlara tolerans gösterdiğin zaman, aylarca sürmesine ses çıkarmadığın zaman, kadına bunların normal davranışlar olduğunu öğretiyorsun. İlişkinin başında, seni aldatma veya başkalarıyla flört ile suçladığında karşına alıp, “ben ilişkide sadık bir adamın ama sen beni sürekli aldatmakla suçluyorsun” demeliydin ve devam etmeliydin: “Ortada birşey yokken bu kadar çok suçlama yapman, bana senin yanlış şeyler yaptığın izlenimini veriyor. Çünkü insanlar kendi içlerindekini başkalarına yansıtırlar. Eğer özgüven problemlerin varsa, bunlarla bana yansıtmadan başa çıkman gerekecek. Ben böyle saçmalıklarla uğraşmam.”

Bu konuşmaya rağmen davranışları hala devam ediyorsa, o kadını bırakman lazım. Ama toksik davranışları konusunda hiçbir şey söylemiyorsan, ona bunların normal şeyler olduklarını öğretiyorsun. İnsanlar sana ancak senin izin verdiğin şeyleri söyleyip yapabilirler.

“Onu arkadaşlarımla beraber dışarı çıkmaya çağırdım. O Cuma canlı müzik olan bir bara gittik ve o günden sonra benim her dışarı çıktığımda bara ya da gece kulübüne gittiğimi var saymaya başladı.”

Bunlara sadece 3 ay dayanabildim ve sonunda ilişkiyi bitirdim. Ama kısa süre içerisinde hayatıma yeniden girdi. Benimle ilişki istedi ve ben buna hayır deyince aylarca peşimi bırakmadı. Sonunda ilişki lafını ağzına almamaya başladı ve sadece seks yapmayı teklif etti.”

Kadın senin kutuya ulaşmayı istediğini biliyor ve sonunda “tamam ben bu adama kutusunu vereceğim ve sonra da istediğim şeyi yapmasını sağlayacağım” diyor.

“Sonunda kötü bir hata yaptım.”

Açlık gerçekten var. Çoğu erkek o kadar muhtaç, çaresiz ve başka birini bulamayacağı konusunda kaygılı ki, her türlü boka tolerans gösteriyorlar.

Çünkü önce sadece seks yaparken, kısa süre içerisinde tek eşli ama ilişki olmayan bir birlikteliğe döndük. Aslına bakarsan bunun ne demek olduğunu bilmiyorum.”

Seni cinsel olarak kilitlerken kendisi potansiyel olarak daldan dala atlayabilir demek. Genellikle sen birileriyle yatamazsın ama ben yatabilirim demek. En azından başkasıyla yatana kadar kimseyle yatmam demek.

“Aylarca böyle devam ettik. Sonra bir tekne partisine DJ olarak kiralandım. Benimle gelmesini ve bana destek olmasını söyledim ama buna hayır dedi. Ağzına kadar orospu ile dolu bir tekneye gelemezmiş.”

Kız senin misyon ve amacını desteklemiyorsa yapabileceğin bir şey yok. Beraber olmamalısınız. 

“Benim hobilerimi ve tutkularımı hiçbir zaman desteklemediği için çok kızgındım. Çok fazla içtim ve bir kadınla yiyiştim. Teknede bir iki tane YouTuber vardı ve bu adamlar canlı yayın yaparken benim kız da bunları evden izliyormuş. Beni kızla yiyişirken görmüş.”

“Bundan sonra da ben aldatan erkek oldum ve bunu kabullenemedi.”

Aslında bunca zamandır yapmaktan korktuğu şeyi sonunda yapmış oldun. Bir seviyede senin %100 sadık olmadığının kokusunu almış ve bunun da özgüvensiz olmasına katkıda bulunduğuna eminim. Fakat bunlar kadının muhtaç ve arıza davranışlarını haklı çıkarmazlar.

“Ne yapacağımı, kendimi neyin içine soktuğumu bilmiyorum.”

Bir çukura düştüysen, çıkmak için önce çukuru daha derine kazmayı bırakman lazım.

Bu kızı sen onaramayacaksın. Bu kızı değiştiremeyeceksin. Oturup standartlarını, çizgilerini çekmen ve bunlara uyulmuyorsa kesin olarak gitmen gerekli. Bu kıza bir şans daha verebilirsin ama ben bu kadının değişeceğini düşünmüyorum. Yapman gereken şey, bu kızla görüşmeyi sonlandırmak.

İyi bir ilişki iki insanın tamlıklarını paylaşmak için bir araya gelmesi ile olur, birbirlerinin eksiklerini tamamlamak için bir araya gelmeleri ile değil. İyi bir ilişki bir insanı onarmaya, düzeltmeye ya da kurtarmaya çalışmakla olmaz.

Kaynak: A Good Woman Brings You Peace. A Toxic Woman Brings Chaos. Choose Wisely!

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

66
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz. Not: Burada soru sırası çok yüksek, Patreon destekçilerini, Patreon'da cevaplamaya öncelik veriyorum.

avatar
18 Comment threads
48 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
RandyRhodesHesapmakinesiAnonimstarkerreleutheromanian Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Davy Jones
Guest
Davy Jones

Güzel bir yazıydı. İlişkiyi veya konuşmayı sonlandırmak konusunda güçlük çekiyorum abi, bu konuda nasıl davranmak gerekli? Genellikle sosyal çevremde bulunmayan kızlarla konuşuyorum ve toksik olduklarını fark edince bitirmek için genelde soğuk davranıyorum ama toksik kadınları bu daha çok cezbediyor. Daha fazla konuşmayalım desem daha da kuduruyorlar. Hiçbir şey demeden direkt engellemek mantıklı mı?

Ali
Guest
Ali

Arkadaşın sorunu kıskançlıkmış ve sizin verdiğiniz “ben sadık bir insanım beni bunlarla suçlama” cevabı oldukça iyi peki bu tarz bir cevabı sürekli trip atan kıza vermeli miyiz ? Veya neden sürekli trip yeriz? Trip yememek için neler yapmalıyız ?

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Ben sadık bir insanım açıklaması yanlış bir cümle ve söylenmemeli.

TheRealOne
Guest
TheRealOne

Hayatımda her zaman iki ayrı dönem oldu. Birincisi; birden fazla kadınla görüştüğüm zamanlar, ikicisi; tek bir kadınla ilişki içinde olduğum zamanlar. Bana sorarsanız hangi dönemde daha atılgan, daha çekiciydin ? Kesinlikle bir çok kadınla takıldığım dönem derdim. Bolluk size her alanda bolluk yaratıyor. Meseleyi ahlaki açıdan yargılamadan önce şunu dinleyin: Takıldığım başka kızlar varken, instagramdan öylesine denk gelen bir kızla cinsel ilişki yaşadım. O gece karşı tarafın zevk alıp almamasını umursamadım dahi. Pozisyonlarmış, kadının tatmin olmasıymış. Ben sadece keyfime baktım ve kendimce ortalama bir performansın ardından yattım uyudum. Hali hazırda elimde başka kadınlar olmasının verdiği özgüvenle buluşma boyunca, seks talebi… Read more »

ThugLord
Guest
ThugLord

selam Mahmut abi bende sana borderline olduğunu düşündüğüm düğünümüze 10 gün kala ayrıldığım kızla yaşadığım olayları anlatmak istiyorum, insanlara faydalı bir başlık çıkacağına eminim olaylar buraya yazılamayacak kadar uzun bu yüzden sana başka nereden ulaşabilirim.

Jon Jones
Guest
Jon Jones

Mahmut Abi merhaba, Uzun yıllar sonra bu siteye girdim. Daha önce almış olduğum kitaplar sayesinde kendimi gayet yeterli bulduğum bir noktaya eriştim fakat artık bir sorun mu veya sen ne dersin bilmiyorum durumum var. Bu konuları sana sormak o acı rasyonel cevapları almak bir insan için çok değerli… 6 Yıllık ilişkimi kız arkadaşımın yurtdışına çıkması ve orada beni aldatması ile süre gelen olaylar nedeniyle geri dönüş olmayacak şekilde bitirdim. Şimdi arkadaşlar vasıtası ile bir kadınla tanıştım ve kendisi biraz “aile kızı” denilen kategoride oluyor sanırım. Arkadaşım ile konuştuğumda “Peşinden koş bunlar böyle çekingen ve utangaçlar” dedi diye 2/3 kuralını uygulamıyorum… Read more »

Kenzou
Guest
Kenzou

“kaçırmak istemiyorum” hadi rp ye göre buradaki muhtaç ve yoklukta olan kafayı geçtim, bu kafayla gidersen murphy kanunlarına göre de patlayacaksın 😀 tam pandemi zamanları 3-4 sene önce ben de bu kafadaydım, mehmut abi “işte bunlar hep yokluktan” diye beni tokatlamıştı ama seni tokatlamamış, şanssızsın 🙂 Bence takma bu kadar kafaya. Sen sen olduğun için yanında olmak istiyorsa her türlü olur. “Kaçırmak istemiyorum” kafasıyla kendini şekle kalıba sokmaya çalıştıkça işler daha da kötüye gider. Birinin özgür iradesini role girerek kontrol edemezsin eninde sonunda patlar. Arzuyu pazarlıkla veya böyle plan program kurarak alamazsın. Ayrıca kadın kadındır. Aile kızı veya aile olmayan… Read more »

Abyssal Darkness
Guest
Abyssal Darkness

Merhaba, kitabındaki bir kısımda uygulamlarda tanıştığın kızlarla her gün 20-25 dakika mesajlaşmaktan bahsetmişsin. Bazı mesajlara dönüş daha uzun bazıları daha kısa sürüyor, sen de muhtemelen mesaja ayırdığın zamanı kastetmişsin. Sence karşılıklı 5-6 mesaj yeterli mi? Bir de karşındaki kız biraz daha içine kapanıksa, daha özgüvensizse, buluşmak için biraz daha zamana ihtiyacı varsa, ben de değeceğini düşünüyorsam, bu durumu esnetmem büyük bir yanlış olur mu? Şimdiden teşekkürler

Mehmet
Guest
Mehmet

Selam Mahmut Abi 6 Yıllık bir ilişkim var,bir süredir ayrılıp barıştık bundan bir hafta önce sevgilime aile üyelerimden birisi bir saygısızlık yaptı ardından ben gereken cevabı verdim ve hayatımdan çıkardım o kişiyi ancak kız arkadaşımın bundan haberi oldu ve baya kavga ettik ayrılmak istedi sonra geri döndü
sürekli laf sokuyor,kanka gibiyiz şuan diyor,cinselligi kesti uzun bi zaman yok sana fln diyor sence ne yapmalıyım?

Blade
Guest
Blade

“Mahmut Abi” bayramın kutlu ve mübarek olsun.

Kağan
Guest
Kağan

Mahmut Abi iyi akşamlar, sanal görüşme satın almak istiyorum fakat bunu sesli olarak yapmak istemiyorum. Yazılı olarak kendimi çok daha iyi ifade ediyorum. Yorumlarda da sorabilirdim fakat burası herkese açık bir ortam, kız arkadaşımla yaşadığım ilişkinin detaylarını -normal şeyler bile olsalar- buraya yazmak ona saygısızlık gibi geliyor. Ötesinde biraz uzun bir mevzu, karışık bir mevzu ve uzun uzun buraya yazıp sizin vaktinizi de almak istemedim, bu da size saygısızlık olurdu. Sanal görüşmenin yazılı olarak yapılması mümkün mü, bir mesajda her şeyi açıklayacağımı düşünüyorum yahut böyle bir şey mümkün değilse, görüşme yalnızca sesli kabul ediliyorsa size burası hariç nereden ulaşabilirim?

karlhogg
Guest
karlhogg

Mahmut Abi son zamanlarda sosyal medyada(kırmızı hap türevi sayfalar) özellikle duygusal yoğunluğu yüksek mantıklı bir hatunla uzun süreli ilişkinin sürekli tabak çevirmekten daha iyi olduğunu söyleyen paylaşımlar görüyorum. Ben de yakın zamanda kendi hatalarımdan dolayı(aldatma) duygusal yoğunluğu olan, evlenmeyi planladığım kişi tarafından terk edildim. Geri dönmeye çalıştım hatta sana da yazmıştım sen de bu kızı sal hatanı kabullen demiştin kızında benden beklediği şuydu sen bende ne kadar çok kalırsan sevgine ne kadar inanırsam ancak öyle olur demişti ve 1 aylık çabalarım sonucunda zaman zaman normale dönsek de ufak bir tartışmada eski konuları açıp engelliyordu. Ve bende ilgimi sömürüyor olabilir veya… Read more »

Mehmet
Guest
Mehmet

Mahmut abi uzaktan ilişkim vardı kız izmirde ben istanbuldaydım, kız çok akıllı zeki kendi psikolojisini tanıyan ve çocukluktan babasıyla ve eski sevgilisiyle inanılmaz büyük sorunları olan 4 sene başka bir şehirde tek yaşayarak sorumluluk ve aşırı travmaları olan ama çok iyi niyetli bir kızdı, birbirimize çok kırıcı hareketler yaptık çünkü çok sinirli olduğundan inanılmaz gergindi sürekli bana da yansıyordu ama birbirimize inanılmaz benziyorduk ve uyum çok fazlaydı her an çok keyifliydi evde otursak bile ben bu kızı nasıl unutabilirim abi

Mehmet
Guest
Mehmet

kızla büyük kavgalaştık en sonunda yine hiç istemeden çok sinirli olduğum için baya bir küfür ettim çok pişman olsam da 4-5 gün sonrasında da yazdım anlaşarak ve severek ayrıldık özür diledik birbirimizden ve bu ilişkinin devam şansı var mı sence, yazmazsa yazmayı düşünmem ama yazabilir mi sence

Ronalmesdo
Guest
Ronalmesdo

Peki neden hep bir kahraman,şovalye,tedavi eden doktor olmaya çalılıyorız,sırf kadına aç oldumuz içinmi başka nedenler varmıdır?

kleoghu
Guest
kleoghu

Mahmut Abi seni 2017 yılından beri takip ediyorum, ilk defa soru soracağım sana bu retroaktif kıskançlıkla alakalı. Ben 7 ay önce bir ilişkiye başladım. Sevgilimin benden önceki ilişkisinde bekaretini kaybettiğini ve ilk kez onunla birlikte olduğunu biliyorum. Eski ilişkilerime bakarak ve bilgilerimi göz önünde bulundurarak, epey yeşil bayrağı olduğundan ve feminen bir kadın olduğundan bu ilişkimde ciddi bir yola girdim. Haliye bunları hiç kafama takmıyordum dün annesiyle de tanıştım. Bugün bi işini halletmem için bilgisayarını bana vermişti, ben de Google’a girdiğimde aradığı birkaç müziği gördüm ve arama geçmişini merak ettim. Normalde yapmadığım şeydir. Biraz kaydırdım ve temmuz ayıka indi zaten… Read more »

kırkatlı
Guest
kırkatlı

ağabey,çevremde konu evliliğe geldiğinde sürekli aynı şeylerden bahsediliyor. Hatta geçenlerde düğün tarihi belli olan bir kız yemek yapmayı bilmediğini ve evlenince de yemek yapmayacağını söyledi.Kadın çalıştığı için bir çok şey ortak olmalıymış. Kadın için yemek yapmak zorunluluk değilmiş yemek vaktinde en azından erkek de salata yapmalıymış. Sen bu konuda ne düşünüyorsun ve nasıl uyguluyorsun?

Ahmet Sever
Guest
Ahmet Sever

Arabalar animasyonundaki Sally karakterinde arka kısmında dövme vardı ve bir zamanlar “çılgın” olduğunu göstermek için konulmuştu. 2.filmde de francesco’nun ne kadar yakışıklı olduğunu mcqueen’in arkasından söylüyor. gerçekten dediğin şey animasyonlarda bile geçerli.