Sevgilisinin giyimine karışan erkek

Okur Simone sormuş :

hocam kıskançlık konusunda ne düşünüyorsunuz? dozu nasıl ayarlamalı? giydiği kıyafetlere falan karışmak hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.

Çok sorulan bir soru bu. Bunu sıklıkla “abi kız arkadaşım bana giyimime karışamazsın dedi neyleyim?” gibi ileri evrelerde soranlar da var.

Bu soruyu soran adamlarla biraz konuşursanız, %90’ında sorunun aslında çok daha derinlere ve öncelere gittiğini görürsünüz. Eğer şimdi bahsedeceğim daha önemli hatayı yapmasalardı, %90’ının bu soruyu sormak zorunda kalmayacağını anlarsınız.

Çoğu erkek, ilişki içinde olmayı hayatının en önemli amacı yapmış olmasına rağmen, ya da aslında muhtemelen bu nedenden dolayı, ilişkiye gireceği kadını seçmeyi yeteri kadar ciddiye almıyor. Aslına bakarsanız çoğu erkek için ilişki kriteri, “yeterince güzel bir kadın bana ilgi gösterdi, ben kimim ki daha fazlasını sorgulamaya hakkım olsun” diye özetlenebilecek basit bir şey.

Bu sitede sıklıkla dile getirdiğim ve en “akıl almayan” ve muhalefetle karşı konulan şeylerden biri de, bir kızla ilişkinin ilk 3 – 4 ayının onu değerlendirme ayları olması gerekliliği. İlk 3 – 4 ayda bu kız benim düşünce ve değerlerimle paralel mi, ilişki materyali mi diye değerlendirme sürecinde olmanız, gereğinden fazla yatırım yapmamanız ve eğer kız testi geçemez ise bırakmaya hazır olmanız lazım. Günümüz feminize edilmiş dünyasında bu lafı duyan çoğu erkeğin kafasında “yeterince güzel bir kız bana ilgi göstermiş, ben ne kadar “şanslı” olduğuma şükrediyorum sen bana kızı test et diyorsun moruk” lafı beliriyor. Yokluktan ilişkiye sarılmak sizin tercihiniz ama sonra gelip de yakınmayın. Sizin beğendiğiniz ve sizi beğenen hatunun sizinle uyumlu olma ihtimali, olmama ihtimalinden daha düşük iken test etmeden atladığınız, hemen sevgilim hayatım moduna girdiğiniz, “şanslı” olduğunuz ilişkide size bol şans.

Her neyse, bu meşhur giydiğine karışma haltının başınıza gelme sebebi de çoğunlukla bu probleme bağlı. Bazı çok kıskanç (ki kendine güvensizlik göstergesidir) adamları bir kenara bırakırsak her erkeğin  tolere edebildiği bir giyim tarzı vardır. Ben mesela kafa olarak muhafazakarlıktan çok uzağım ve kız arkadaşlarım da hep öyle oldu ama benim kız arkadaşımda normal karşıladığım giyimi başkası çok açık bulabilir. Ama bu kız arkadaşım dediğiniz kız ilk 3 – 4 ay farklı giyinip sonra açılıp saçılmıyor. Eğer 3 – 4 aylık değerlendirme sürecinde kızın giyimi sizi rahatsız ediyorsa ve bu sürecin test olduğunu göz ardı etmezseniz bundan olmaz deyip bırakacaktınız. Fakat siz muhtemelen, cicim aylarında söylemeye cesaret edemediniz ve artık bu giyimi ciddi problem yaratmaya başladı.

Bu konuda iki aşırı uç var. Biri aşırı tutucu, kızcağız omzunu açsa “dışarı sinyal veriyor” diye kafayı yiyen uç. Diğeri de “ya rahatım boşver ne giyerse giysin” diyen uç. Ben bu konuda ortanın birçoğuna göre rahat tarafındayım. Yalnız şu gerçeği unutmam, siz de unutmayın, giyim  bir kadının dışarıya “uygunluk” sinyali vermek için kullanabileceği bir araçtır. Bu, kadın her giydiğiyle sinyal verir anlamına gelmez ama böyle bir sinyal vardır. Bu konuda makul olan nedir sorusuna kolay bir cevap yok gibi ama bence bunun cevabı şu :

Kızın kız arkadaşınız olmadan önce ve ilk 3 – 4 ayda baz giyinimi sizi rahatsız etmiyorsa, o giyimden rahatsız edici şekilde açılması muhtemelen sinyaldir.

Yanlış anlamayın, bazı bariz sinyaller vardır tabii. Kukunun altında 1 cm kıç yanağı gösteren şort, iki memenin ortasına inen dekolte, yoga pant ile ya da sütyensiz dışarı çıkmak, vs … Ama bunlar haricinde eğer ilk 3 – 4 ayı değerlendirme ayları sayarsanız ve kızın giyimi sizi rahatsız ediyorsa, kıza karışmanıza gerek yok. Kızı bırakıp gidin. Zaten bu soruları soran adamların çoğunun kız arkadaşım dediği 1 – 2 aydır beraber oldukları kız.

Burada çerçeve kavramını bir daha hatırlatalım. Sizin ilk 3 – 4 ayda kızı test ederken baktığınız şeylerden biri de kızın sorunsuzca sizin çerçevenize girip girmediği. Bazı erkekler maskülen – alfa davranışı kızı zorla kendi çerçevesine sokmaya çalışmak sanıyor. Eğer maskülen ve yüksek değer gösteren bir erkekseniz elbette ki bir kız sizin çerçevenize girmeye, soya oğlan çocuğunun çerçevesine girmekten çok daha fazla istekli olacaktır ama bir kızın sizin çerçevenizi reddetmesine verilecek alfa tepki, kızı bırakıp ağı başka sulara atmaktır.

Türk Kızı

Bu soruları soran arkadaşlarla ilgili merak ettiğim bir konu var : Türkiye’de giyimine karışmanız gereken kızı nereden buluyorsunuz? Türk kızı ya da aslında dünya kızları çoğunlukla “erkek arkadaşım olsun da isterse beni kısıtlasın” (bunun da bokunun çıkabileceği bir nokta var elbet) modunda insanlar. Tekrar soruyorum siz bu kızları nereden buluyorsunuz?

20 yıldır ilişkiler dünyasındayım, bunun ilk yarısını da mavi mavi masmavi bir kafayla geçirdim ve 20 senede sevgilim diyebileceğim 10dan fazla hatun olmuştur. Bunlardan giyimimini bana göre düzeltmeyeni olmadı. Bu kızların hepsi de kafa ve aile olarak muhafazakarlıktan uzak kızlardı (bazıları yabancı idi). Türk kadını sana sevgili olarak ilgili ise zaten çaktırmamaya çalışarak senin tolerans seviyesini kendisi bulur.

Örneğin üniversitede o zamanki kız arkadaşım ile dışarı çıkacağımız birgün onu okuduğu İstanbul üniversitesi civarında yurdundan aldım. Kızcağız aşağı indiğinde elinde bir şal vardı. “Mahmut omuzlarım çok açıksa bu şalı takayım mı?” diye sordu ben de gerek yok deyince geri odasına bırakmıştı. Bu kızlayken gayet betaydım ama en azından bazı kriterlerim vardı. Şimdiki kız arkadaşım giyim konusunda ağzımı açmamama rağmen başlarda giyeceği şeyleri bana soruyordu. Mesela üniversitenin ilk yılında benden hoşlanan güzel bir kız vardı bölümde, giyimi çok açık diye istememiştim. Vs … vs … Ki tekrar ediyorum, kafa olarak liberal bir adamım.

Gerçekten bazı yorumları okurken “siz bu kızları nereden buluyorsunuz?” lafı çok aklımdan geçiyor. İnstagramda 1000 takipçinin altında takipçisi olmayan kırmızı alarm manyağı hatunlara mı yürüyorsunuz?

Bana karışamazsın

Bu ilk 3 – 4 aylık test süresi mantığını takip edip gerekirse kızı bırakacak güce sahipseniz 90% bu sorunla karşılaşmazsınız. Ama tabii sonradan açılıp saçılan ve karıştığınızda size kafa tutan kıza karşı ne yapacaksınız?

Öncelikle ultimatom vermeyin. Bunu sürekli tekrarlamak gerekiyor ama ultimatom vermeyin derken ağzınızı açmayın demiyorum. Öncelikle kızın normalde bir bakışınızla bunu anlaması lazım (bu dediğim size yabancı ise, hayatınızda kızın sizin gözlerinizdeki ifadeye bakıp kendini düzelttiği böyle normal bir ilişki yaşayamamış iseniz sizin çok daha temel bir probleminiz var). Eğer bu olmuyorsa, kızı bir kere “bu giyimin çok açık” diye uyarın. Ultimatom, bir daha böyle giyinirsen şu şu olur diye tehdit etmektir. Eğer bir daha öyle giyinirse ne yapacaksanız, onu bir daha öyle giyinirse YAPIN! Söylemeyin, tehdit etmeyin. Çoğunuz zaten tehdit ediyorsunuz ama bir daha olursa yapamayıp küçük düşüyorsunuz. Ne yapalım diye bana sormayın, bir daha böyle giyinirsen şunu yaparım diye aklınızdan geçen şeyi söylemeyin yapın.

Bu tavsiyeyi pasif – agresif tepki olarak algılayıp uygulayanınız çıkacaktır. Yani kıza ultimatom vermeyip bütün gün başka hırlıklar çıkarıp kızın anlamasını bekleyen olacaktır. Bundan bahsetmiyoruz. Mesela kızı almaya gittiniz, kız çok açık giyinmiş olarak geldi. Bakışınızdan da çakmadı. Kıza “bu kıyafet çok açık” dediniz. Kız kendiliğinden çıkıp üstünü değiştirmedi. Ağzınızı kapatıp bütün gece somurtmanızı ve trip atmanızı tavsiye etmiyorum. “Üzgünüm, bu kıyafetle çıkacaksan beraber çıkmıyoruz” diye kızı orada kibarca bırakıp gitmenizden bahsediyorum. Eğer kızla evinden uzakta buluştuysanız, kız geri dönüp üstünü değiştiremez tabii. O zaman da kafanıza takmayıp geceyi normal geçireceksiniz, yapacak bir şey yok ama bir daha olursa o otobüs durağında bırakıp gidin.

Bu süreçte kızın ağzından “bana karışamazsın” lafını duyarsanız, rahat olun. Kız haklı, ona karışamazsınız. İstediğini giyer, istediğini yapar. Kızı terk edeceksiniz o nedenle de rahat olun. “Haklısın sana karışamam” deyin (içinizden ya da kıza) ve düşünün, bu lafı duyduğunuz hatun ile beraber devam etseniz ne olacak?

Bu shit test mi diye soran var? Shit test ama tehlikeli bir shit test, yani kadının erkeği artık çok daha az önemsediği için kaybetmeyi pek önemsemeden yüksek perdeden yaptığı shit testlerden.

Bana sorularınızı uygun yazı altında sorabilirsiniz, benimle görüşme ayarlayabilirsiniz ya da ilişkiler setimize bakabilirsiniz.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

200
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
48 Comment threads
152 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
79 Comment authors
GokselmiracleHeyyoAlpAlper Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
mirafori
Guest
mirafori

Kadının giyimine karışacak durumdaysanız zayıf olan tarafsınız.
Kadının giyiminden rahatsızlık duyuyorsan hala onunla ne işin var? İlk gördüğünde üff yavrum diye içinden geçirdiğin dekolteli hatunu keraneden kadın çıkarma kafasıyla artık evinin kadını olacaksın diyerek mi karışacaksın giyimine. Her zaman kesin kurallar bekleniyor oysa ki yapmanız gerekenler duruma göre değişebilir. Her süslenip püslenen kadın yollu olmadığı gibi her mazbud görünümlü kadın da azize değil. Kıçına başına bakmadan önce kültürüne, görgüsüne, oturup kalkmasına bakmakta fayda var.

Lord
Guest
Lord

Abi benim kıza giyim konusunda eğlenerek bi kere takildim yani bazı yerlere giydiği kıyafetlerle gelmemesini ama biraz daha sekuler ve rahat yerlerde hiçbir sıkıntı yapmayacağımı söyledim sorunsuz kabul etti. Geçenlerde instagrama bi fotoğraf attı, normalde yanimda giyse bir şey demeyeceğim bir elbise var. Fakat ınstagramda paylaşması biraz rahatsız etti beni ki kızda herhangi bir art niyet olduğunu düşünmüyorum o yüzden sana sorma gereği duydum. Kıza bunu bildirmeli miyim acaba bu tür fotoğrafların beni rahatsız ettiğini söylersem duzeltecegine eminim. Fakat kırmızı hap man kafaligina da kaçmak istemiyorum. O yüzden bi fikrini alayım dedim, kiza rahatsiz oldugumu bildirmeli miyim yoksa ağzımı açmadan… Read more »

Jüstinyen
Guest
Jüstinyen

Peki kız arkadaşımızın normal (cinselliği ön plana çıkarmayan) fotoğraflar atmasını nasıl değerlendirmeliyiz? Ekstra bir ilgi açlığı mı? Uygunluk sinyali mi? Yoksa normal bir davranış mı?

Çevirmen Hoca
Member

Foto atması değil takipçi sayısı önemli. 200-300 hadi bilemedin 500 üzeri takipçi varsa sıkıntı. O kadar fazla kişiye ne fotosu atarsa atsın ilgi çekmek için atması muhtemel.

BenLark
Guest
BenLark

Aslında insanlar ilişkideyken bile seçeneklerini kapatmak istemiyorlar insan doğası ile ilgili mi bilmiyorum

Özellikle ilişkideyken cinsellik reklamı yapması alarm !

Eski sevgililerimin dm istek kutusundaki mesajları görünce midem bulanmıştı amk

Ulan kızın sevgilisi var halen yazıyor amklarım bu nasıl bir açlık ulan !!
Sıradan hesap hepsi

Sıradan biri
Guest
Sıradan biri

Mahmut abi bi şey sorucam biz kızla ilk sevgili olduğumuzda kız kapalıydı sonra ilişkinin 7. ayında falan açıldı (şuan 1 yılı geçti) ama açılınca böyle ruj sürünce bilerek taşırıyor dudak büyük gözüksün diye falan sonra mesela giyinişinde(genelde bol şeyler) bi tane t-shirt var içini gösteriyor direkt dedim ki bunu giyme bi daha giymedi. sonra bide kıyafetini içine sokuyor buda heryerini belli ediyo bunu kaç kere yapma dememe rağmen hala yaptı sonra ben böyle üstüne düşünce daha böyle değişik davrandı daha fazla devam etti falan herneyse bu arada ben bu siteyle tanıştım 2 tane yazıyı 10 kere okumuşumdur (Shit test ve… Read more »

Zayıf olma
Guest
Zayıf olma

Bunu yakın bir zamanda yaşadım ne yazık ki, kız seni değersiz görmeye başladıysa; söylediğin bazı şeyleri senin zayıflığın olarak alıp o noktadan saldırmaya başlıyor. Senden kurtulmak için.

Örneğin sarılmak ile ilgili bir cümle kullanmıştım, sarılmayı bırakmıştı.

Zayıflık olarak kullanabilecekleri hiç bir şey vermeyin.

Sole 15
Guest
Sole 15

Abi selamlar.Gectigimiz gunlerde sana yazmstm kiz arkadasm soguk davraniyor vs diye.akabinde duzelmisti vs.mini etek yuzundem daha once bir iki kere tartsmstik.en son yanima ole geldgnde uyarmstm net bir sekilde.on gun once falan bana telde giymicem artik ortalik kotu zaten korkuyorm vs yapmsti.Bugun actm vatsapi salms storry yi mini etekli.ulan uyuz oldugumu hiliyosun giyiyosun bide vatsap durumda paylasiosun.yazdm dedim ya bida giyme yada bu isi burada bitirelim.manipulasyona girdi sen sizofrensin vs vs.zorlamiyorum seni fikrine saygm var benim devam edebilecegim sekil bu dedim.yine saydrdi cirkinlesti.uymadim ona.fikrini deistrrsen beni ara dedim.ofke kontrolu pek yok kavga agnnda.bu saattn smra sokaktan gecen adman altina yatarm… Read more »

Cem
Guest
Cem

“bu saattn smra sokaktan gecen adman altina yatarm yinede fikrimi deistrmem” bu cümleyi kurabilen bir kızla asla uzun süreli olmaz. Bu cümle mini etek mevzusundan çok daha önemli. Sen bu olayda mini etekten çok bu cümleye dikkat et. Dönerse kabul etme yada fuckbody takıl.

Sole 15
Guest
Sole 15

Cem kardesim disardan bakldgnda haklısın.1.5 senedir beraberdik.o terkedilmenin acısiyla sinir agnnda beni actmak icin soyledi onu.evet dik kafaliligi gururu egosu fazlaca var.Bende oyle insanlari silmeyi seviyorum.Beni siklemeyip bana tes gelen seyleri yapanı bende siklemem,ayagnn altindan halıyı çekerim.ya gelip ozr dileyip bir daha tekrarlamayacagini soyleyecek.ya da bir daha birbirimizi gormeyecegiz.

Cem
Guest
Cem

Dışardan bakıldığında haklıyım ama emin ol içerden bakıldığında çok daha haklıyım. Ben evliliğin içindeyim. Sen dışındasın. Yani dışarda olan sensin dostum. Sen bu kızla uzun süreli ilişkiyi ve sanırım şartlar elverirse evlenmeyi düşünüyorsun. Yani çocuğunun annesi olacak dikkat et!!! Sevgililikte böyle bir cümleyi alttan alabilirsin (alttan alınmalı demiyorum onu sen bilirsin) ama bu kız çocuğuna anne olacaksa dik kafalılık gurur ego her ne olursa olsun cümle sıkıntılı. Kendine saygısı olan bir kadın böyle bir cümle kurmaz çünkü lugatinde bu tür cümleler yoktur. Lütfen yanlış anlama beni ama asıl karakter sinirlendiğinde ortaya çıkar. Bir kadın sevdiği bir adamın hoşuna gitmeyen şeyi… Read more »

Sole 15
Guest
Sole 15

Tahmin ettigim gibi geri vitesler basladı.isyerinde ki kadin yazdi bugun bana.cok sinirliymis cok kotu olmus ise gelmemis vs vs haberin var mi vs dedi.haberim yok gerekeni kendisine soyledim,tessekkur ederim ilginiz icin dedim.sonrasnda instagramina baktim eski sevgilimin.ben gorebiliyorum kapali instagramı;)gulucuklu hikayeler vs atmis kahkahali.ayilip bayilmadgni da anlams olduk.ama sunu soyleyeyim seviyor deger veriyorsa bir sekilde doner ve ozr diler o da beni tatm8n eder.bakalim nocontact dayim.

Sole 15
Guest
Sole 15

Mahmut abi giyimden dolayı kızı terkettigimizde yani kız karsi geldiginde ve ayrildigimizda da nocontact kuralı aynen gecerli di mi?biz terketmis gibi olduk ama o karsi geldigi icin terkettik.Kitapta bir yerde terkettiyseniz siz arayin yazıyordu ya o aklımı kurcaladı..ve böyle bir durumda kiz hatasini kabul edip bir daha tekrarlamayacagm diye gelrse denemeye deger mi?

Misafir28
Guest
Misafir28

Kafanın rahat olmadığı hiç bir ilişkide kalmani tavsiye etmiyorum bunu bende yaşadım ne kadar kendini ikna etmeye çalışsan o kadar gerilersin

Ary
Guest
Ary

Kafanın herhangi bir konuda rahat olmadığı bir ilişkide kalmak gereksiz midir? Yani illa giyim kuşam değil aklınıza gelebilecek her şey olabilir.

Cevap arayan adam
Guest
Cevap arayan adam

Abi 2 aydır takıldığım kız kız kıza tatile gitmenin konusunu açtı sence nasıl yaklaşmalıyım? Son derece kırmızı alarmlı da bir kız boş dönmeden gelmeyebilir ama gitme desem gitmez de ne yapsam bilemedim. Mavi hapın etkileri mi bilmiyorum çok yordu bu kız beni 2 aylık süreçte sanırım bırakacağım

barselona
Guest

Mahmut abi peki uzun süreli ilişkide veya evlilikte bu tatil konusu nasıl degerlendirilmeli

Gürkan
Guest
Gürkan

Abi selam bir kızla konuşuyorum bayağı tatlı bir kız ama mini etekle falan geziyor.Öpüştük daha ilk buluşmada olayı yatağa götürmeye çalışıyorum ama sevgili olalım sevgilim olmadığın sürece dokunmanı istemiyorum diyor.Seks muhabbeti falan açmadım klasik oyunumu oynadım ama evde takılmaya çağırdığımda bunu diyor.Seninle daha fazlasını istiyorum o yüzden sevgili olalım koynundan çıkmıyım ama böyle olmaz diyor.Sevgili olmayı düşünmüyorum çünkü giyimi açık ama böyle bir kızı postalamak ta istemiyorum yaşım daha 22 arkadaşlarım daha 22 yaşındasın evlenmeyeceksin sevgili ol biraz takıldıktan sonra yol ver diyor. Bilemiyorum ne yapayım

Enigmatic
Guest
Enigmatic

Sana o seksi vermediği sürece ilişkiyi vermeyeceksin. Eğer 2. 3. defa denediğinde de böyleyse, uğraşacağına değmeyecek türden bir kızdır. Gönder.

Bi yerlerde hata yapmadığını varsayarak söyledim.

Kaan
Guest
Kaan

Her erkeğin sınırı farklıdır, bana normal gelen başkasına abartı gelebilir düşüncesinde olduğunu biliyorum abi. Aklıma takılan şey acaba benim sınırlarım fazla mı geniş ? Arabayla çıkıyorsak, gittiğimiz yer Kadıköy, Beşiktaş gibi ilçelerse veya diğer muhtelif yerlerdeki büyük AVM’lerden birine (Emaar, Buyaka, Viaport vs) gidiyorsak kızın mini etek, şort, askılı vs giymiş olması beni rahatsız etmiyor. Ancak nereye gidecek olursak olalım eğer toplu taşıma kullanacaksa kesinlikle istemiyorum bu şekilde giyinmesini. Zaten yazılarında da belirttiğin gibi, yorumlardaki bazı kişilerin aklındaki ‘muhafazakar olmayan kız giyimi’ portresi pek gerçekçi değil. Nadir yaşanıyor yukarıda bahsettiğim açıklık derecesi. Soruma tekrar dönecek olursam abi, bir örnekle açıklamak… Read more »

Hakan
Guest
Hakan

Abi anlamadığım bir nokta var yardımcı olursan sevinirim.Şimdi çevremizde açık giyinen instasında bir sürü etekli bikinili vs. fotoğrafı olan kendini cinselliği ile göstermeye çalışan kız oluyor.Mesela evlenme niyeti olmayan bir adam böyle bir kızdan neden uzak durmalı onu anlamıyorum.Kız illa ilişki istiyor tabak olarak tutulmak istemiyorsa.İlişki içerisine girip kızı yemek daha mantıklı değil mi zaten evlenmeyeceksin gittiği yere kadar götürürsün çok can sıkıyorsa salarsın.En fazla aldatır eğer kızı umursamıyorsan o da pek koymaz.Vurduğum yanıma kar kaldı zaten umursamıyordum der yoluna bakarsın diye düşünüyorum.Evliliğe gitmeyecek bir ilişkide hb8 civarı açık giyinen sevgililik olmazsa vermeyen kızla uzun ilişki yapmak neden sorun anlayamadım… Read more »

precipos
Guest
precipos

Mahmut abi kız arkadaşım instagrama tanga, üstünde sütyen ve bol bir gömlek giyerek bir fotoğraf atmış. Ne yapılmalı?

Halil Sezai Betacıkoğlu
Guest
Halil Sezai Betacıkoğlu

Direkt ayrılmalısın bence. Bundan sponsor aracılığıyla para falan kazanıyor olsa kabul edilebilir ama bu öyle değilmiş

lrksttp
Guest
lrksttp

@ precipos Hocam, “ne yapılmalı” sorusunda bakış açısı hatası var. Kızın keyfine kalmış, ister öyle atar ister çırılçıplak dolaşır. Senin sorman gereken, bu davranışı sergileyen bir kadın senin “kız arkadaş” kriterlerine/senin hayat görüşüne uyuyor mu? Bana uymaz mesela, eğer sana da uymuyorsa, kız arkadaş statüsünde tutmazsın. Sonra, bu şekilde davranan bir kadınla seks yapmak arada sırada görüşmek sende sıkıntı/rahatsızlık yaratır mı, kendinde bunu sorgularsın. Buna cevabın evet ise, daha alt seviyede de görüşmezsin, buna yanıtın “yoo” ise arada görüşür, birlikte olursun. Bu süreçte kız senden uzaklaşır ya da görüşmemeye başlarsa da, zaten o noktada sen kendi yoluna gideceksin. Dikkat ettiysen,… Read more »

Evet abi
Guest
Evet abi

Cok uzuldum link var mi

Hikmet
Guest
Hikmet

Sevgilinin iş yerinde dekolte (az ya da çok) giymesi kırmızı alarm mıdır? Nasıl bir tepki vermeliyiz?

Gökhan
Guest
Gökhan

Abi kız arkadaşım sosyal medya profil fotoğrafına fazla dekolteli bir fotoğrafını koymuş görünce acayip rahatsız oldum ne yapmalıyım?

sonsuz_77
Guest
sonsuz_77

bu durum lafta karşıma geldi, aldığı kıyafetlerin resmini gösterir bana sorar ama bu sefer hayır daha düzgün birşey al dediğim kıyafeti aldı, üstüne normalde ‘çok dekolteli giymem ben böyle şeyler’ dediği kıyafetleri aldığını, giyince görüceğimi iletti. Anladığım kadarıyla buda diğerleir kadar olmasada tehlikeli bir shit test. bu durumdaki kafa yapımız nasıl olmalı? benim aklıma ilk gelen şey önceden muhabbeti geçtiği için birşey dememek eğer dediğini uygularsa direk next.

Alphason
Guest
Alphason

Mahmut abi bunun şöyle bir versiyonuyla karşı karşıyayım. Pandemi dönemi olan bir ilişki sosyal hayattan uzaktı okullar kapalıydı vs. Artık sosyal hayat geri dönüyor. Pandemi dönemi olduğu icin sosyal hayatla ilgili fazla sorunlar yasamadik. Sosyal hayata geri donunce yasanacak sorunlar var. Erkek arkadaslariyla disariya cikmak öğrenci evlerine misafirliğe gitmek vs. Oyle belli ki bunlarda yaşanacak seyler benim istemedigim şeyler olacak. Benim sinirlarim belli mesela basbasa kahve icmeye gitmek ya da kizli erkekli bir şekilde evde içmek kabul etmeyecegim seyler. Senden önce bunlari yapiyordum dediginde yapacagim sey evet ben yokken böyleydi eger bunlara devam etmek istiyorsan benim olmadığım donemlere geri donebilirsin.… Read more »