Comfort test nedir?

Johnny Delusion instagram hesabında şöyle bir paylaşım yapmış:

Kızdan gelen mesaj: “Özledim” yazmış. Cevabın ne olur?

Yorumların çoğu da tahmin edebileceğiniz klavye çapkını tadında. Marjiso’nun şu yorumda özetlediği gibi:

“Yorumlara bakıyorum da herkes Kazanova 😀 Size ilgi veren her kadına soğuk konuşmak, ego yapmak gibi bir zorunluluğunuz yok. Bu oyun kıza, güne, ana, aranızdaki iletişime vs. göre değişir. Dinamikler sabit değil değişkendir …”

Orada serin serin yazan arkadaşların farkında olmadıklarını düşündüğüm bir konu var: comfort test (rahatlama testi) ve comfort testinin shit testten farkı. Comfort testini karşılamak shit testten farklıdır ve inceliklidir. Comfort testini düz mantık shit test sayarsanız, her lafın altında shit test arayarak yapacağınız gibi zararlı çıkarsınız.  Comfort testinde “ukala – eğlenceli” dozajını düşürmeniz ve minimal da olsa bir rahatlatma sosu koymanız lazım. İncelikte burada zira bu rahatlatmayı da abartıp beta davranış tarafına bokunu çıkarabilirsiniz ki böyle yaparsanız comfort testini shit test izler 😊

Peki nedir comfort test. Shit testten farkı nedir?

Öncelikle söyleyeyim, comfort test uzun süreli ilişki ve evlilik sürecinin konusudur. Uzun süreli ilişki ve evliliğin hemen başında da gelebilir ama kısa süreli ilişki ya da yürüme esnasında (sonucunda uzun süreli ilişki gelecekse bile) ortaya çıkması oranı azdır. Yani yürüdüğünüz hatunun “sana güvenebilir miyim bilmiyorum” sorusunu shit test sayarsanız ya da comfort test olmasına rağmen comfort testmiş gibi almazsanız pek zararlı çıkmazsınız. O nedenle uzun süreli ilişkiniz yoksa, böyle bir kavram olduğunu ve uzun süreli ilişki olursa gelip bakacağınızı not alın ve kafanız karışmasın diye gerisini okumayın.

Comfort testi, kadının erkeğinin cinsel pazar değerinin yüksek olduğunu kesin olarak bildiği zamanlarda, onu (ve varsa bebelerinizi) bırakıp gitmeyeceğinize emin olmak için yaptığı testtir. Comfort testini anlamanın en iyi yolu, arkasındaki bu motivasyonu bilmektir. Hatırlarsanız, shit testin motivasyonu, kadının sizin cinsel pazar değerinizin yüksek olup olmadığını test etmesidir. Bu ikisi arasında ciddi bir motivasyon farkı vardır ve bu iki motivasyon arasındaki farkı bilmeniz, shit test ile comfort testi ayırt etmeniz açısından çok önemlidir.

“Özledim” örneğini ele alalım. Direkt soru değil ama aslında hatun “sen de beni özledin mi?” diye soruyor. 3 – 4 gündür görmüyorsunuzdur, kız bunu bir kere söylemiştir. Burada bir comfort testi var muhtemelen. “Ben de seni özledim” demekten zarar gelmez. Ben genelde böyle bir comfort testi aşırıya gitmeyen bir eğlenen ustalık ile karşılarım. Örneğin bir süredir görüşmediysek ve imkânım varsa “bu akşam buluşalım ben de sana sabaha kadar seni ne kadar özlediğimi göstereyim” gibi bir şey derim. Dikkat ederseniz cevaben “ben de seni özledim” diyorum ama daha eğlenceli ve cinsel tınılı. Unutmayın comfort testini atan hatun bir süredir beraber olduğunuz ve aranızda bir cinsellik olan bir hatun.

Comfort testinde “ukala – eğlenceli” dozajını düşürmeniz ve minimal da olsa bir rahatlatma sosu koymanız lazım. İncelikte burada zira bu rahatlatmayı da abartıp beta davranış tarafına bokunu çıkarırsanız, comfort testini shit test izler.

Burada olayı aşırı betalaşarak anında shit teste çevirebilirsiniz. “Ben de seni özledim” deyip bırakmak yerine şiir yazar gibi onu ne kadar özlediğinizi, onsuz gecelerin geçmediğini, onun saçlarının kokusunu, sıcaklığını, bıdı, bıdı” diye uçarsanız mesela abartırsınız ve shit test yersiniz. Bu mekanizmayı bilmeyen erkeklerin “abi özledim diyen kendisiydi ama ben de onu ne kadar özlediğimi söylediğimde (söylediğim dediği kısa bir aşk şiiri) soğuk davrandı” gibi şeyler söylediğini duyarsınız.

Özledim, seni seviyorum gibi laflar shit test de olabilir. Mesela sürekli söylenip sürekli karşılığı bekleniyorsa. Bu durumlarda shit test sayın, shit test gibi karşılayın.

Başka bir örnek vereyim: “Senin gymde de hatun da çoktur. Aralarından güzel olanlar var mı?”

Pipimi cüzdanına bıraktım hayatım der gibi “bilmem fark etmedim” demek yanlış cevap. Dümdüz “evet var” diye kestirip atmak da. Bunu geçiştirebilirsiniz, mesela gülerek “niye sordun, kadınlara mı ilgi duymaya başladın yoksa?” daha iyi bir cevap.

O an imkân varsa “evet var, bana düzenli öpücük büyüsü yapıp koruman gerek” diye yumulup (daha da imkân varsa ardından seks yapıp) geçebilirsiniz. Bu tip bir cevap genelde hatunun sizi kendi büyüsü ile dizginlediği ama aslen vahşi bir aygır olduğunuz fantezisini körükler.

Aslında çoğu comfort testi bu şekilde yaramaz bir şekilde öpüp – sarılarak karşılayabilirsiniz. “Şişmanlamış mıyım?” diye comfort test attığında “görerek anlayamam, gel bir sarılarak ölçeyim” diye sarılıp karşılayabilirsiniz mesela.

Bir ek daha yapacağım. Comfort testi her zaman geçmek zorunda değilsiniz. Özellikle de korku oyunu veya gelişim süreciniz nedeniyle atılıyorsa.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

111
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
41 Comment threads
70 Thread replies
8 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
52 Comment authors
ParadobraLast CowboyÜstüKalsınSelimVurduray Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Goslingg
Guest
Goslingg

Abi ben 2 hafta kadar is için kiyi taraflarında bir yere gittim. Kız arkadaşım öyle dırdır yapan veya beni çok darlayan bir insan değil ama telefon konuşmalarında çaktırmadan soruyor orada da güzel kızlar vardır, sana yürüyen kızlar oldu mu, orada neler yaptın acaba gibisinden sorular. Telefonda şaka yollu takılıp gecistirdim. Yuz yuzeyken uzun uzun anlatırım diye takildim.
Sen olsan nasıl cevaplar verirdin.

SuvariBey
Guest
SuvariBey

Mahmut abi
23 yasındayım sürekli birileriyle flört ediyorum vs fakat kızla flörtten sonra aşırı bir soguma geliyor , şu yasıma kadar hiç ciddi ve uzun bir ilişkim olmadı(en fazla 1 ay).Flört evresindeyken gördüğüm ve beğendiğim o kız artık kısa bir süre sonra çekici gelmiyor.Birlikte oldugum kızlarla 2. Kez bir daha bulusmuyorum bile, ne yapmam lazım veya ne düşünüyorsun ?

Alexander
Guest
Alexander

Su karantina günlerinde manitadan uzaktayim. Ama zaten benim hatun 1 gun gorusmesek ozledim,ozledin mi,seni seviyorum, sen de söyle… seklinde beni darlardi. Simdi ise her allahin gunu sorup duruyor. Ben de yaziyorum bazen,icimden geliyor seni cok ozledim yaziyorum. Seni seviyorum yazdiginda ben de seni seviyorum diyorum. Ama bunu neden surekli yapiyoruz anlamiyorum. Hani hakkaten ben özlüyorum aklıma geliyor,özledim yazilir ama su seni seviyorum demek bana cok sacma geliyor. Gece yatmadan sabah uyaninca telefonu kaparken…Sevmesek cikmayiz zaten ne bu test anlamadim. Comfort mudur shit midir bilemedim. Hayir comfort test desem yazida anlatildigi kadar alfa bir adam degilim ki uzun iliskideyim ve aslinda… Read more »

Htere
Guest
Htere

Comfort test ayrımını yapmak gerçekten çok zor.Sevgilimin annesi kızıyla sevgili olmama çok üzülüyormuş. Okulda ailelerin katıldığı törende biz kızla yan yanayken sevgilimin benim üstüme düştüğünü benim de ona hiç yüz vermememden ötürü bunu düşündüğünü sevgilimin kardeşine söylemiş o da oradan öğrenmiş.(Bu kadar abartılacak bir şey umursamazlık yok.) Kız bugün bunu telefonda anlatırken şakayla karışık trip attı ben de güldüm takıldım. Daha sonrasında bir şey sormak için telefon etti orada konuşurken ayı öküz gibi sözcükler sarf etti çok takılmadım. Gülmeden bundan sonra böyle ailemin yüzüne bakamıyorum beni platonik alaka aşık zannediyorlar senin yüzünden suçlusun tarzında konuştu. Bu comfort test midir mesela?… Read more »

Neo
Guest
Neo

Selamlar
Kadının erkeği kıskandırması comfort test midir yoksa shit test midir?

Alphabey
Guest
Alphabey

Mahmut abi 3 aydır kız peşimden koşuyordu ve 3 haftadir sevgili olmayı kabul ettim. kıza seni 3 gün takılacak kız olaral görmüyorum demek devaminda eğlenen ustalığa çevirsen de konfort test midir yoksa ben iyi çocuğum betalığı mıdır

Tarı KAKAN
Guest
Tarı KAKAN

Kıza ültimatom vermiş olursun, “bak sevgili olacak kız değilsen senle sevgili olmayacağım” diyerek. hem sevgili olma kafasına sen niye giriyorsun başta? Onu göstermek kızın sorumluluğu. Ne diyecek kız hayır sevgili olunacak kız değilim mi diyecek?Kural basit: Sen hep eğlenen usta kafasında olacaksın, o eğer ilişki materyaliyse bunu o kanıtlayacak, değilse bırakacaksın. Muhtemelen söylemişsin zaten kıza bunu, hata mı ettim diye soruyorsun.

Alphabey
Guest
Alphabey

Kız zaten ilişki materyali olmaya çalışıyor yırtıyor kendini diyebiliriz ben eğlenen ustalığı abartip sadece cinsel olarak yaklaşıyorum gibi davrandım o yüzden konu oraya geldi ben de sakin olmasını sağlamak için böyle bir cevap verdim bu kız zaten 7 8 tane kızın icinden yaptiklariyla kendini öne çıkaran kişi oldu. Benim yaptığım fazla dalgaya almak hatamdı devamindaki bu muhabbet konfort test mi yoksa sıvama kısmı mı oldu onu ayırt edemiyorum

aks
Guest
aks

Abi merhabalar, Comfort test olup olmadığını çözemediğim bi durum var. 3-4 ay önce bana tekmeyi vuran eski sevgilimle, tekrardan görüşmeye başladık. Kızı unutmuştum, o mesaj atınca sanki yeni bir kızla flortlesir gibi flortlesmeye basladik. Hiç eski ilişki muhabbeti yapmadık. Geçenlerde normal anlık bı fotoğraf attı. Attığı fotoda köşeye ufak bi not kalp falan koymuş. Farketmedim. WhatsAppta muhabbet arasında, fotodaki notlu kısmı yakınlaştırıp tekrar attı. Ne bu diye sorunca, sorun oldu, attığı fotograflara doğru düzgün bakmıyormuşum, umrumda değilmiş, bi daha atmayacakmis vs vs O an alttan alıp kalp atmak istemedim. Aradan 2-3 gün geçti soğuk davranmaya başlayınca, ilgi sağmaya çalıştığını düşünüp,… Read more »

youorin
Guest
youorin

Mahmut Abi henüz yeni tanıştığımız bir kadından gelen ”sevgilin var mı?” sorusu zaten shittest bunu geçip kadınla birlikte olduktan sonra ve daha da zaman geçtikten sonra tekrar ”senin sevgilin mi var” diye sorulması bu sefer yine shittestmidir, comfort test midir?

15.Luis
Guest
15.Luis

comfort test olabilir ama sevgilim var gibi direct bir cevap verme “su aralar bosum zamanla bakariz” modunda konussan yeter

Smith
Guest
Smith

Bu site sayesinde çok şey öğrendim. Uzun bir süredir takip ediyorum ve yıllar önceki betalıklarımı görmemi ve düzeltmemi sağladı. Teşekkürler Mahmut abi! Bu yazı da çok iyi denk geldi. Ancak bu kez bir sorum olacak. 8 aydır devam eden bir ilişkim var. İlişkinin en başından şimdiye kadar kendime yatırım yapmaya (hobilerim, işim, sporum vs) devam ettim ve ediyorum. Kız arkadaşıma da yeteri kadar zaman ayırıyorum. İlk seni seviyorum diyen o olmuştu. Günlük iletişimi başlatmada vs 3’te 2’ye dikkat ediyorum. Nasılsa ilişki ciddi yönde gidiyor diye salmadım, yani görüştüğümüzde sürekli evde vakit geçirmek yerine tatil planı, sosyal aktivite gibi şeyler ayarlıyorum… Read more »

Çağrı
Guest
Çağrı

Kız kafede yan masamda oturuyordu öyle laf atıp sataşıp muhabbet başlatmıştım. hatun kızımız 5.5-6 arası ama baya feminem ve iyi aile kızı tarzı bir şey. sonra instagramını aldım 1-2 gün konultuk. dün yani 3.gün buluşacaktık. bu hatunun çalıştığı bir iş yeri var. işten çıkınca buluşmaya geldi zaten. her neyse hatun date’e geldiği zaman üzgündü, yüzü asıktı. ben ilk başta anlayamadım normal olmaya devam ettim ama baktım hala aynı. en sonda “ne oldu sana böyle? yüzünde pozitiflikler var baya” dedim ve sordum. kendisi de olayı anlattı. bu iş yerindeyken (hamburgercide çalışıyor) buluşacağı kişiyi sormuşlar buna. bu da beni göstermiş anlatmış. kıza… Read more »

Oyuncu
Guest
Oyuncu

Abi, 1 haftadan beri sevgiliyiz, 2. Bulusmada seks oldu lakin bana comfort attı ve bu cümleden hata yaptığımı çıkarttım.
Sen beni hiç sevmiyorsun, sevdiğini hissettirmiyorsun. Sürekli temas kuruyorsun kafanda sadece cinsellik var gibi şeyler söyledi. Sevgiliyle bir gün içinde ara vermeden sürekli temas halinde olmak (öpmek, seks yapmak vs) saldıraylık mıdır? Ve nasıl bir yol izlemeliyim?

zombozo
Guest
zombozo

abi kız arkadaşım eski sevgilimden bahsedip gerçekten o kızı sevdin mi onla neler yaptınız keşke sadece benle bi şeyler yaşasaydın gibi şeyler söylemeye başladı. çoğunlukla sorulardan sıyrılmaya çalışsam da kaçamadığım durumlar oldu seninle çıktığımız duygusal seviyeye çıkmadık, takılma kafasındaydım gibi şeyler söyledim ve sonunda bu konuyu kesinlikle bi daha konuşmayacağımızdan bahsedip kapattım. böyle durumlarlarda nasıl davranmalıyız merak ettim

Surinamlı aga
Guest
Surinamlı aga

Abi 4 aylık ilişkimiz var daha öncesinden tanışıyor idik kızla. Geçen haftalarda yakınlaşma gerçekleşti cinsel olarak. Sonrasında Allah in her günü özledin mi diye sorar oldu eğlenceli ve dozunda tarif ettiğin gibi cevap da verdim evet özledim dediğim de oldu hala devam ediyor bi haftadır her gün özledin mi diyor görmezden gelsem çözülür mü…

Keşşaf
Guest
Keşşaf

Mahmut abi, kızın instagram vs şifresini istemesi, vermeyince bozuk atması durumlarında ne yapmak lazım gelir

Kont
Guest
Kont

Gelişim süreciniz nedeniyle atılmaktan kasıt erkeğin değerinin artması ve bunun kadının kaybetme korkusunu tetiklemesi gibi mı ? Mesela mavi haplı bir erkeğin ilişki devam ederken red pill ile tanışıp daha maskulen bir erkeğe evrilmesi gibi ? Bir de bu sebepten gelen comfort testi neden geçmesek de olur mahmut abi ? Ve son olarak geçmemekten kasıt kızı üzücek bir şey söylemek değil demı ? Yani şişmanlamış mıyım diyen kıza evet tatlım obez olmana son 2 sandviç kalmış falan demıcez yanı 😀 ( biraz abartarak örnek vermek istedim götün teki değilim )