Comfort test nedir?

Johnny Delusion instagram hesabında şöyle bir paylaşım yapmış:

Kızdan gelen mesaj: “Özledim” yazmış. Cevabın ne olur?

Yorumların çoğu da tahmin edebileceğiniz klavye çapkını tadında. Marjiso’nun şu yorumda özetlediği gibi:

“Yorumlara bakıyorum da herkes Kazanova 😀 Size ilgi veren her kadına soğuk konuşmak, ego yapmak gibi bir zorunluluğunuz yok. Bu oyun kıza, güne, ana, aranızdaki iletişime vs. göre değişir. Dinamikler sabit değil değişkendir …”

Orada serin serin yazan arkadaşların farkında olmadıklarını düşündüğüm bir konu var: comfort test (rahatlama testi) ve comfort testinin shit testten farkı. Comfort testini karşılamak shit testten farklıdır ve inceliklidir. Comfort testini düz mantık shit test sayarsanız, her lafın altında shit test arayarak yapacağınız gibi zararlı çıkarsınız.  Comfort testinde “ukala – eğlenceli” dozajını düşürmeniz ve minimal da olsa bir rahatlatma sosu koymanız lazım. İncelikte burada zira bu rahatlatmayı da abartıp beta davranış tarafına bokunu çıkarabilirsiniz ki böyle yaparsanız comfort testini shit test izler 😊

Peki nedir comfort test. Shit testten farkı nedir?

Öncelikle söyleyeyim, comfort test uzun süreli ilişki ve evlilik sürecinin konusudur. Uzun süreli ilişki ve evliliğin hemen başında da gelebilir ama kısa süreli ilişki ya da yürüme esnasında (sonucunda uzun süreli ilişki gelecekse bile) ortaya çıkması oranı azdır. Yani yürüdüğünüz hatunun “sana güvenebilir miyim bilmiyorum” sorusunu shit test sayarsanız ya da comfort test olmasına rağmen comfort testmiş gibi almazsanız pek zararlı çıkmazsınız. O nedenle uzun süreli ilişkiniz yoksa, böyle bir kavram olduğunu ve uzun süreli ilişki olursa gelip bakacağınızı not alın ve kafanız karışmasın diye gerisini okumayın.

Comfort testi, kadının erkeğinin cinsel pazar değerinin yüksek olduğunu kesin olarak bildiği zamanlarda, onu (ve varsa bebelerinizi) bırakıp gitmeyeceğinize emin olmak için yaptığı testtir. Comfort testini anlamanın en iyi yolu, arkasındaki bu motivasyonu bilmektir. Hatırlarsanız, shit testin motivasyonu, kadının sizin cinsel pazar değerinizin yüksek olup olmadığını test etmesidir. Bu ikisi arasında ciddi bir motivasyon farkı vardır ve bu iki motivasyon arasındaki farkı bilmeniz, shit test ile comfort testi ayırt etmeniz açısından çok önemlidir.

“Özledim” örneğini ele alalım. Direkt soru değil ama aslında hatun “sen de beni özledin mi?” diye soruyor. 3 – 4 gündür görmüyorsunuzdur, kız bunu bir kere söylemiştir. Burada bir comfort testi var muhtemelen. “Ben de seni özledim” demekten zarar gelmez. Ben genelde böyle bir comfort testi aşırıya gitmeyen bir eğlenen ustalık ile karşılarım. Örneğin bir süredir görüşmediysek ve imkânım varsa “bu akşam buluşalım ben de sana sabaha kadar seni ne kadar özlediğimi göstereyim” gibi bir şey derim. Dikkat ederseniz cevaben “ben de seni özledim” diyorum ama daha eğlenceli ve cinsel tınılı. Unutmayın comfort testini atan hatun bir süredir beraber olduğunuz ve aranızda bir cinsellik olan bir hatun.

Comfort testinde “ukala – eğlenceli” dozajını düşürmeniz ve minimal da olsa bir rahatlatma sosu koymanız lazım. İncelikte burada zira bu rahatlatmayı da abartıp beta davranış tarafına bokunu çıkarırsanız, comfort testini shit test izler.

Burada olayı aşırı betalaşarak anında shit teste çevirebilirsiniz. “Ben de seni özledim” deyip bırakmak yerine şiir yazar gibi onu ne kadar özlediğinizi, onsuz gecelerin geçmediğini, onun saçlarının kokusunu, sıcaklığını, bıdı, bıdı” diye uçarsanız mesela abartırsınız ve shit test yersiniz. Bu mekanizmayı bilmeyen erkeklerin “abi özledim diyen kendisiydi ama ben de onu ne kadar özlediğimi söylediğimde (söylediğim dediği kısa bir aşk şiiri) soğuk davrandı” gibi şeyler söylediğini duyarsınız.

Özledim, seni seviyorum gibi laflar shit test de olabilir. Mesela sürekli söylenip sürekli karşılığı bekleniyorsa. Bu durumlarda shit test sayın, shit test gibi karşılayın.

Başka bir örnek vereyim: “Senin gymde de hatun da çoktur. Aralarından güzel olanlar var mı?”

Pipimi cüzdanına bıraktım hayatım der gibi “bilmem fark etmedim” demek yanlış cevap. Dümdüz “evet var” diye kestirip atmak da. Bunu geçiştirebilirsiniz, mesela gülerek “niye sordun, kadınlara mı ilgi duymaya başladın yoksa?” daha iyi bir cevap.

O an imkân varsa “evet var, bana düzenli öpücük büyüsü yapıp koruman gerek” diye yumulup (daha da imkân varsa ardından seks yapıp) geçebilirsiniz. Bu tip bir cevap genelde hatunun sizi kendi büyüsü ile dizginlediği ama aslen vahşi bir aygır olduğunuz fantezisini körükler.

Aslında çoğu comfort testi bu şekilde yaramaz bir şekilde öpüp – sarılarak karşılayabilirsiniz. “Şişmanlamış mıyım?” diye comfort test attığında “görerek anlayamam, gel bir sarılarak ölçeyim” diye sarılıp karşılayabilirsiniz mesela.

Bir ek daha yapacağım. Comfort testi her zaman geçmek zorunda değilsiniz. Özellikle de korku oyunu veya gelişim süreciniz nedeniyle atılıyorsa.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

111
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
41 Comment threads
70 Thread replies
8 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
52 Comment authors
ParadobraLast CowboyÜstüKalsınSelimVurduray Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Batuhan
Guest
Batuhan

Mahmut abi selamlar, abi kız sürekli beni sevmiyorsun, beni özlemiyorsun gibi cümleler kuruyor bu durumdan çok rahatsızım ne yapacağımı bilmiyorum halbu ki böyle bir durum yok ıssız adam gibi de davranmıyorum yeri geldiğinde sevdiğimi de özlediğimi de dile getiriyorum ama bu kız her gün aynı şeyleri söylemeye başladı bu durumdan nasıl başarıyla sıyrılabilirim? En son beni sevmiyorsun beni özlemiyorsun dediğinde beni artık gay sandığını düşünmeye başlayacağım yavrum dedim o da artık bu tür sorunlarımı dile getirmek olur biter dedi ve işim var görüşürüz yazdı ben de görüşürüz dedim konuşma orada bitti. Sence ne yapmalıyım bu tür durumlarda?

junmisugi
Guest
junmisugi

İlgimizi belli ettiğimiz kız tarafından ama henüz ilişki öncesi atılan; “ben de özlemiştim bugün seni, sadece yarım saat görüşebildik” tarzında mesajlar ve başka erkeklerin ona yürüdüğünden ve reddettiğinden bahsedip tepkimizi ölçen kızın hareketleri comfort test midir, ne kadar sürer, geçmemiz önemli midir? İlgimi zaten belli ettiğimi düşünüp ilgisiz davranıyorum, konuşmaların %90’ını o başlatıyor. Daha önce 2 defa buluşma teklifimi reddettiği için nextlemiş ve ilgimi kesmiştim ama şu an kendisi duygusal yatırım yapmaya başladı. Yol gösterirsen sevinirim.

kkkkk
Guest
kkkkk

Mahmut Abi merhaba, sanıyorum comfort teste maruz kaldım. Kız arkadaşım “seninle hala çok uzağız, seni her acıdan tanımak/bilmek istiyorum, daha fazla konuşalım, nasıl biri olduğunu bilmek istiyorum…” tarzında şeyler söyledi. Ben ona birkaç soru yöneltip daha açık olmasını istedim ve ona istediği sevginin kralını buluşnca gösterecegimi söyledim ancak istediği şeyin fiziksel olmadigini söyledi. Sonra devam etti seni tanımak istiyorum, sana da aramızda mesafeler var gibi gelmiyor mu falan diye… Çok uzatmadan biraz kızı dinleyip konu değiştim ancak biraz sıçtım sanırım. Bu durumda ne yapmalıyım zira geçmiş iliskilerimde de çok başıma geldi bu. Kıza az mı ilgi gosteriyorum, ne yapmalıyım, ilgi… Read more »

kkkkk
Guest
kkkkk

Buluşma üzerine konuşurken ona bir gün verdim ve o gün uygun olmadığını söyledi. Ben de bu hafta buluşmamızın zor olduğunu söyledim ve “alıştık” cevabını aldım. “… gün işten erken çıkarsam buluşabiliriz ancak” dedim ve muhtemelen müsait olacağını söyledi. Gün sonunda en son onun iyi geceler mesajına cevap vermişim ve o da doğal olarak görüldü atmış. Sonrasındaki iki gün birbirimize yazmadık ve daha sonra ben ona mesaj atip çaliştıgı yerle ilgili hafif esprili yazdım, 7-8 saat sonra yazdı. Daha önceden “müsait olurum muhtemelen” dediği buluşma günü icin konusup onu alacağımı(şehir merkezinde çalışıyor, ortak yakın bir yerden alıyorum) falan yazdim. Gelemeyecegini, sonrasinda… Read more »

Murat
Guest
Murat

Abi 1 aydır tanıştığın ve cinsel yakınlık olan kız beni seviyor musun diye sorduğunda nasıl cevap verilebilir?

Deaconfrost
Guest
Deaconfrost

Mahmut Abi merhabalar flörleştiğim kız sen beni hiç kıskanmıyorsun diye yakındı bende benim için yanıp tutuştunu biliyorum kıskanacak bir şey yok diye geçiştirdim sende benim için yanıp tutuşuyorsun o zaman dedi bende biraz yaratıcı ol benim laflarımı bana kullanma dedim bu acaba shit test mi comfort test mi böyle durumda ne gibi bir cevap verilebilir.

Ganoa
Guest
Ganoa

Abi uzun ilişki rehberi kitabında okumuştum. Comfort testi geçemezseniz kızın ilgisi azalır kaygısı artar gibi bişey yazıyordu. Peki bu comfort testi geçmeyip kızın ilgisi azaldığında nasıl bir yol izlememiz gerekiyor. Benim olay şöyle oldu. Yaklaşık 7 aydır bir ilişkimiz var ve nişanlıyız. Kız bana “bitatanemmm, canımmmmmın içi” gibi mesajlar atıyordu ben de ona onun kadar olmasa da ölçülü bir şekilde cevap verdim. Verdiğim cevaplar çok az da kalmış olabilir. Bu aralarda da kıza biraz cinsellik konusunda fazla üstüne gidiyordum. (Düğünden önce cinsellik istemiyor.)Bunlardan sonra kızla başka bi konuda ufak bir tartışmamız oldu. Burada ben biraz üst perdeden gitmiştim. Bir gün… Read more »

Görkem
Guest
Görkem

Hocam fuckbuddyinin ben hastayım mesajına birşey yazmayıp iki gün sonra iyileştin mi ile cevap vererek karşıladım ve cevap alamadım sonrasında ise kız bana geçmiş olsun mesajı yazmadığım için insanca bir hareket yapmadığımı söyledi ve bunu comfort test olarak saydım ve şimdi 12 gün aradan sonra buluşacağız yani kız sırf bu sebep yüzünden buluşmak istemedi 2 aydır görüyorum fakat sorum şu kız fuckbuddyi olmasına rağmen ve benimle aynı anda başka erkeklerle beraber olmasına rağmen neden comfort test atıyor veya bu gerçekten comfort test mi benim herhangi bir duygusal bağlantım olmamasına karşılık onun olabilir belki bu yüzden fakat gerçekten anlamlandıramadım benim kız… Read more »

MrMehmet
Guest

Mahmut abi selam.Sevgilimiz/Flörtümüz okulda beni en güzel kız seçmişler biri söyledi,şu çocuk beni beğeniyormuş veyahut bana da geçen şu yazdı cevap vermedim tarzı şeyler söylüyorsa ya da sen bana şunu yapmadın ama bak biri bana bunu yaptı tarzı konuşuyorsa,bunu comfort test olarak alıp hafif sahiplenme mi gösterilmeli yoksa shit test olarak algılayıp ona göre bir cevap mı verilmeli?

ÜstüKalsın
Guest
ÜstüKalsın

Kız arkadaşım bazen spora gidip gelirken “tutuklanmadan koş (başka kızlar tarafından misali)” falan diyor eğlencesine. Ben de bazen yürürken foto çekiyorum sağa sola bakarak, tutuklanma tehlikesi kontrolü yapıyorum sorun yok diyorum 😄

Paradobra
Guest
Paradobra

Merhabalar Mahmut abi, beni aldatır mısın veya aldatmayı düşünür müsün gibi sorular comfort test midir? Rahatlatıcı şekilde mi alaycı şekilde mi cevaplamalıyız?