Nevzat SARAYCIKLI – Kutsal Yalnızlık

Bazı kişiler yalnızlığı övüp övüp duruyorlar. İnsan kendisi olmak için yalnızlığı seçmez. Yalnızlık zorunluluktan olur ama eğer zorunluluk değil de bir seçimse kendini bulmanın değil, hiç kimse olmaya çalışmanın bir seçimidir.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

63
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
30 Comment threads
33 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
37 Comment authors
Endülüs emevi devleti hıyarıDr. Drake RamorayyalnızüniöğrencisiPotansiyelli çocukTrickShoot Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
Outlaw
Guest
Outlaw

Kız arkadaşı olan kişiler, gerçektente yalnızlık takılmaktan(çoğu zaman)keyif alıyorsa o kişi problemli midir?

BenLark
Guest
BenLark

aklıma 2 şey geldi
1.gerçekten içe dönük kişiliğin var
yada
2.ilişkide mutlu değilsin

dürüstçe kendin cevabı bulmalısın bu soruyu buraya sormak kolaya kaçmak ve cevabı yok

BenLark
Guest
BenLark

kendinde problem aramana gerek yok başkalarına benzemeye o kadar alışmışız ki kendi benliğimizi hep sorunlu olarak algılıyoruz bu çok yanlış.

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Yukarıda da yazdığım gibi yalnızlık değerlidir, kullanmayı bilirsen.

Biraz edebiyat parçalamak gibi olacak ama, daha iyi bir tabiri yok, bazı insanlar hakkaten etrafı kalabalık da olsa yalnızdır.

İyi bir arkadaş çevrem, hayatımda bir kadın olmasına rağmen, kendimi eskiden beri hep bu şekilde tanımlamışımdır, kendimle baş başa kalmak beni mutlu etmiştir zaman zaman.

Tabi bir noktadan sonrası asosyalliğe girer, dengelemek lazım.

winston
Guest
winston

her insan geçmişteki tecrübelerine bakarak kendi karakterinin sınırlarını çizer ve bilinçsiz bir şekilde ego yaratır. mesela kişi kendini geçmiş deneyimlerine bakara otoriter veya lider olarak tanımlayabilir. ya da eğlenceli, insanları güldüren, neşeli vs. bu çizdiğiniz karakter sınırları sizin egonuzu oluşturur. ego kişinin kendi hakkındaki düşünceleridir. dışarıya çıktığınız zaman yani yalnızlığı bir kenara bırakıp insanların içine karıştığınız zaman bu karakteri yaşayabiliyorsanız yalnız kalmak son tercihiniz olur. çünkü ego her zaman açtır, beslenmesi gerekir. ikinci bir ihtimal oluşturduğunuz ego “yalnız insan” egosudur. diğer insanları kendinizden daha alt seviyede görüp küçümseyebilirsiniz. doğrusu bunu siz değil bilinçaltınız yapar. dolayısıyla onlarla muhabbet etmeyip, yüzeysel ilişkileri… Read more »

Chimera
Guest
Chimera

@winston: Çok olgun bir yorum, selamlar.

winston
Guest
winston

teşekkür ederim, aleyküm selam

Turan Ova
Guest
Turan Ova

Ne tamamen yalnızlığa gömülün ne de tamamen sosyalleşmenin içinde bulunun. Bu konuda Aristo’nun “orta yol” kavramını önemsemek daha iyi sonuç verecektir. Şimdi ise ünlü kirpi metaforunun sahibi Schopenhauer’a kulak verip dükkanı kapatıyoruz: “soğuk bir kış sabahı çok sayıda oklu kirpi, donmamak için birbirine bir hayli yaklaştı. az sonra, oklarının farkına vardılar ve ayrıldılar. üşüyünce, birbirlerine tekrar yaklaştılar. oklar rahatsız edince yine uzaklaştılar. soğuktan donmakla, batan okların acısı arasında gidip gelerek yaşadıkları ikilemi, aralarındaki uzaklık, her iki acıya da tahammül edebilecekleri bir noktaya ulaşıncaya kadar sürdü. insanları bir araya getiren, iç dünyalarının boşluk ve tekdüzeliğidir. ters gelen özellikler ve tahammül edemedikleri… Read more »

Stoic Steppenwolf
Guest
Stoic Steppenwolf

Mahmut Abi en güncel başlık bu olduğundan dolayı yazıyorum.

Çevrilmeyi bekleyen yazılar varsa bana paslayabilir misin abi? Elimizden geldiğince yardım edelim.

Spartacus
Guest
Spartacus

Mahmut abi The book of Pooktan bi çeviri yapmayı düşünüyorum, nerden ulaştırabilirim sana ?

Yalnizlik hastaliktir
Guest
Yalnizlik hastaliktir

Yalnizlik kutsal falan degildir. Etrafinda kimse yoksa problemli ruh sagligi bozugun teki ya da insanlarla iletisime gecmekten korkan odlegin birisindir.

Bugun olsem cenazeme kac kisi katilir, kimler gelir diye bir sorun kendinize. 10 kisi sayamiyorsaniz eger bence yanlis yoldasinizdir…

Epavar Man
Guest
Epavar Man

vay bee.. puacemiyetinde ki HBA(herşeyibilenadam) nickli nevzat abim son yıllar da iletişimi kesmiş olsakta, Türkiye de ki kaliteli PUAlardan bir tanesidir ayrıca kendisi..Bu adamdan psikoterapi almayı düşünebilirsiniz, ayrıca kendisi pua olduğundan sizi zirveye taşıyacaktır.

Olaf
Guest
Olaf

Hank Moody reyiz dönüyordu ne oldu ona yav

Daves
Guest
Daves

Mahmut abi,

Erkek arkadaşlar arasındaki dinamikler, broluk kavramı hakkında bir yazı yazabilir misin? Ya da bildiğin bir kaynak var ise ingilizce-türkçe fark etmez yönlendirebilir misin?

Brolar arasındaki denge nasıldır? Yan çizmeler, satışlar, haber vermemeler gibi gerçek arkadaşlık kavramı hakkında bir makale var mıdır?

Daves
Guest
Daves

He unutmuşum ekleyeyim, sevgili yapınca ya da hatun bulunca tüyen, telefonları açmayan, 2-3 gün sonra dönen, ölsek haberin olmaz diyince “o an ulaşılamıyorsam ölürsün” diyen arkadaşlara ne yapmalı? Gerçek arkadaş konusunda biraz Ned Starklık yapıp kafası giden sığırlardanım sanırım.
Honor, bravery,loyalty..

Daves
Guest
Daves

Mahmut Abi?
Eğer ingilizce bir makale varsa ver bana ben çevireyim sitede de paylaşmış oluruz

hasan
Guest
hasan

Peki bunca insan artık neden yalnızlığa yöneliyor? Bakın bu bir tercih değil, yalnız mı yaşasam yoksa sosyal ilişkiler mi kursam, hmm şunu seçeyim bari değil. İnsanlar belirli amaçları gerçekleştirmek için işbirliği yapmak adına sosyalleşir, sırf yeşillik olsun diye değil. Nasıl bir mirket grubunda bir kısmı gözcülük yapar, bir kısmı yavrularla ilgilenirken diğerleri karnını doyurur, insanların da temelde sosyalleşme amacı işbirliği yapmaktır. Artık teknoloji mi dersiniz değişen dünya mı dersiniz bilemem ama sosyalliğin tanımı da değişiyor. Bence sebebi insanlar arası işbirliği ihtiyacı da şekil değiştiriyor. Misal artık şehirlerde komşuluk yok, semt kültürü bitiyor, çünkü ihtiyaç yok. Kimse kimsenin nazını derdini çekmek… Read more »

TrickShoot
Guest
TrickShoot

İmzamı atıyorum. Yalnızlık asosyal boyuttaysa evet kötüdür de bunun bir diğer ucu daha var. Sırf yalnız kalmamak için arkadaş grubunun bi yerlerini yalayan,ortamdan dışlanmamak için hertürlü ibneliğe göz yuman adamlar. Şimdi tüm bu cambazlıkları görüpte siktir çeken adam mı daha güçlü yoksa sırf yalnız kalmamak uğruna karakterinden ödün veren adamlar mı? Yalnızlığı bende övmüyorum. İnsan belirli bir seviyede sosyalleşmeli yalnız kaldığım dönemlere bakınca kendimi bulduğum,geleceğime en iyi yatırımları yaptığım zaman olarak tanımlarım hep. Kimseye ihtiyacın olmaması GERÇEK BİR GÜÇTÜR. Yalnızlıktan dem vurduğum evde 31 çekip,oyun oynamak değil tabii.Gerçek disiplin,duygusal güç bi nevi yalnızlıktan gelir.Yalnız almayı göze aldığın zaman bunları elde… Read more »

Dentist
Guest
Dentist

En iyisi gay olmak

yalnızüniöğrencisi
Guest
yalnızüniöğrencisi

Mahmut abi yalnızım. Dostum yok, arkadaş edinemiyorum bu beni gerçekten sıkıyor . Bi bardak çay içip sohbet edeceğim arkdaşım yok . Kızlardan yana sorunum yok ama erkek erkeğe muhabbeti özledim, o iğrenç şakaları filan ama o ortamım yok . Ben nasıl arkadaş edineceğim abi ,? Yaş 20 üni öğrencisiyim.

Dr. Drake Ramoray
Guest
Dr. Drake Ramoray

Yalnızlıktan kasıt, erkek-kadın ilişkileriyse eğer, ben yalnız olmamın sebebini çok iyi biliyorum. Sosyal medyam yok bir kere. Beni takip edebilecek kimsem yok çünkü. Tanımadığım insanlara da kendi hayatımı teşhir etmeyi doğru bulmuyorum. 2. si Spesifik bir olay neticesinde tanıştığım/iletişime geçtiğim kızlarla başarılı olabiliyorum. Mesela spor salonunda, bir kursta, bir barda, bir iş yerinde, havuzda/denizde yüzerken denk gelip tanıştığım kızlarla flört edebiliyorum. Dışarıda rastgele ortada hiçbir şey yokken yoldan kız çevirip, durdurup veya yanına gidip konuşmak, numara istemek benim yapabildiğim bir olay değil. Hal böyle olunca da, yıl boyunca flört ettiğim kız sayısıyla/başarı oranı arasındaki fark beni dönem dönem yalnızlığa mahkum… Read more »

Endülüs emevi devleti hıyarı
Guest
Endülüs emevi devleti hıyarı

Selamlar. 24 yaşında ailesinden ayrı yaşayan, tek başına yaşayan, çalışan ve ‘ yalnız ‘ olan bir kızda ne gibi * vardır?

* Sorunlar|sıkıntılar|olumsuzluklar|kırmızı bayraklar
q
Not: Cevabın yazının ötesindr sanırım niş niş bir soru, videolu cevabı / sesli chat ? olarak da gelirse harika olur.

kız 4/10 max.