Nevzat SARAYCIKLI – Kutsal Yalnızlık

Bazı kişiler yalnızlığı övüp övüp duruyorlar. İnsan kendisi olmak için yalnızlığı seçmez. Yalnızlık zorunluluktan olur ama eğer zorunluluk değil de bir seçimse kendini bulmanın değil, hiç kimse olmaya çalışmanın bir seçimidir.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

63
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
30 Comment threads
33 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
37 Comment authors
Endülüs emevi devleti hıyarıDr. Drake RamorayyalnızüniöğrencisiPotansiyelli çocukTrickShoot Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
arple
Guest
arple

Videodaki içeriğe kesinlikle katılıyorum. Sosyal ortamlarda (ekşi vs.) falan çok gereksiz bir şekilde yalnızlığı övüyolar. Yalnızlık kutsanan bir şey olarak görünüyor oysa bu çok yanlış ve tehlikeli bir şey. Yalnızlık bazı insanlar için gerçekten ölümcül olabiliyor.

BenLark
Guest
BenLark

Nevzat hoca muhteşem
Bu video da gerçekten anlamlı
Manospherenin değindiği birçok konuya da değinebilirse seviniriz
Teşekkürler

xd
Guest
xd

hocam çevremizde doğru dürüst adam bulamıyorsak ne yapacağız? %90’ı affedersin ama karı gibi laf yapıp her konuda engel çıkarmaya çalışıyor

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Yalnızlık ihtiyacın kadar ve süresini kendin belirleyebiliyorsan değerlidir. Özellikle de bireyselleşmenin temel taşıdır.

Yok eğer insanlarla konuşmayı beceremeyip, ben çok müthiş insanım, kimse beni anlamıyor, o yüzden yalnızım diyorsan orada bir sıkıntı vardır.

Clyps
Guest
Clyps

Bu abinin diğer videolarınıda izledim güzel konular üstünde duruyor,haplı mı acaba

SözününEri
Guest
SözününEri

Hocam ben bu sene Sınav’a hazırlanacağım. Yks sınavı yorucu ve mezunum geçen sene istediğim başarıyı yakalayamadım ve dershaneye de gitmeyeceğim evde düzenimi kuracağım ee haliyle haftanın en az 6 günü yoğun bir tempo geçireceğim hatta bu yüzden şimdi azar azar başladım. Böyle bir çalışma temposun da biraz ister istemez sosyal yaşamıma ara vereceğim. Haftanın 1-2 günü elbet çıkar ederim ama haftanın en az 5 günü yalnız başımayım bu beni etkiler mi sonuçta başarı için bence değer. Zaten çoğu arkadaşlarım da üniversiteye gitti hani bazen “başarı için yalnız kalmak şarttır.” Kafasına girmiyorum değil. Teşekkürler

Özgür
Guest
Özgür

Dostum evde çalışıcaksan zaten çok zamanın olur. Geçen seneden temelinde olduğu için günde verimli 5-6 saat yeterli olur mart ayına kadar. Sonra gaza basarsın zaten. Sakın şimdiden gaza gelip 10 saat falan çalışma daha 1 yıl var asla devam etmez. Bütün gün senin sabah 3 akşam 3 saat çalışsan gün içinde sosyalleşebilirsin. Kesinlikle spora git, müzik aleti kursuna falan git orada insanlarla tanış. Hem de ruh sağlıgını korumuş olursun sınav sürecinde. Benim en büyük hatam her şeyi bırakıp ders çalışmaya çalışmamdı. Olmuyor öyle

Ne!
Guest
Ne!

Gerçekten “MAL” arkadaşlarınız varsa yalnız kalın daha iyi. Ya arkadaşlarımıza yardımcı olalım diyoruz,arkadaş adam kızla konuşuyor benim kızlarla tecrübem olduğundan dolayı ve “konuşmayı” bildiğimden dolayı sürekli adam bana soruyor kıza ne yazacağını.Adam kıza yazmıyor beni bekliyor ben ne diyeceğim ben ne dersem kıza onu yazıyor hatta onu geçtim gene yarddımcı olmaya çalışıyorum benden 3 yaş büyük bu arada adam ben cevap vermediğimden trip atıyor ulan yoğunum git kızla sen konuş allah allah arkadaş diye diye tartıştık ve sildim daha 2 gün önce inanılmaz bişey ya ne var kardeşim kıza orospu çocuğu yaz ne var gitsin bırak kaybet kızı nolacak neee… Read more »

xd
Guest
xd

ahanda bu işte
mahmut abi bunun hakkında ne düşünüyorsun?

Hipergamik erkek
Guest
Hipergamik erkek

Abi ne yapalım çevreme bakıyorum ; -Lise sonum- -%90 ders çalışmıyor her dönemi belge ile kapatıyorum -erkeklerin çoğu anime manyağı değilse bile oyun manyağı o da değilse sigara+alkol alıp geleceği için çabalamayan tipler kızlar zaten kore hastası bts felan (şarkıları güzel sırf bunlar yüzünden ön yargım oluştu) -spor yapmıyor çoğu 2 yıldır v.g. yapıyorum -ekstra hobi olarak örtüştüğüm kimsede yok ikinci dil öğrenmek kişisel gelişim kitabı okumak veya rap tarzı dinlemek (g-eazy,forth minor) Dahası kafa yapısıda örtüşmüyor sohbete girsem oyun ve anime ikileminde seyirci gibi kalıyorum buluşmaya gitsem her seferinde alkol (1-2 bira değil kusana kadar) yani kendimi övmüyorum yanlış… Read more »

Day 65
Guest
Day 65

Girdiğim her ortamda ipleri elime alırım ama yinede hasta ibneler ile bir arada işim düşmedikçe durmam.Videoyu izlemedim.Mahmut abi yorumlara adapte olup kullanamıyorsa yazmışsın sen çok yalnış gelmişsin abi. Kendimize adapte edip kullanıyoruz.Adapte olmaya çalışan bir beta vardı 4-5 kisilik bir beta grubuna bir güzel hakaret ve edip siktiler ama adapte oldu puahah bu betanın benim gözümde hicbir gücü yok güçten kasıt sürü avantajıysa girdiğim her sürüyü güdüyorum.Ama yalnız takılmak bağımlı olmamak daha güzel.İşim düşerse yanaşırım orası ayrı ama buradaki adamlara adapte olmayan hapı anlamadı yazarsan adapte olmak için karakterini kendilerini bir güzel siktirirler. Hemde bir değeri olmayan insanlara BENDEN SİZE… Read more »

augustus iv
Guest
augustus iv

ortamdaki tuhaf tipler dışlanır. Hollywood’a giderseniz bu tuhaf tiplerin ne kadar özel insanları olduklarına ve ileride çok iyi yerlere geleceklerine dair yüzlerce film bulabilirsiniz. ama gerçekte bu böyle değil. insanlar her ne kadar inkar etseler de sosyal hayvanlardır. toplum içindeki statünüz sizin kartvizitinizin bir parçasıdır. girdiğiniz ortamda kafa dengi birileri olmasa bile siz onları politik bir biçimde idare edemeyip gruptan ayrılan tuhaf çocuk olarak anılıyorsanız bu sizin tercih ettiğiniz bir şey değildir.

Daves
Guest
Daves

@Mahmut Abi, E iyi de uyumsuz insanlardan bahsetmiştik, Jordan Peterson falan bunlara güçlü karakterler demiştik. Kimseye yaranmaya çalışmazlar diye? E uyumsuz adamlar yalnız adam olmuyorlar mı? Bu adamlar dışlandıkları için yalnız kalıyorlar ama aynı zamanda baskın karaketerleri var alfalar. Nasıl oluyor bu iş şimdi? Birde şunu anlamadım ben. Bizim bir arkadaş tayfası var içinde. 8-10 tane erkek var. Herkes gider starbucksta denk gelirse oturur. Biri gelir birisi gider. Bu adamların yarısı da body yapan işinde gücünde insanlar. Bazen 2-3 kişi oturur muhabbet eder bazen 10. Ama bu adamlarla ne kalkıp bir tatile gittik, ne beraber bir bara ne de bir… Read more »

dak
Guest
dak

yalnızlık, insanlarla etkileşime girmemek insanı kesinlikle paranoyaklaştırıyor. bunu bizzat yaşadım. ama sorum şu kendimi çok başarısız ve değersiz hissediyorum ve bazı durumlardan dolayı utanç hissediyorum. bunun için bazı insanlarla karşılaşmak dahi istemiyorum. nasıl iyileşir ki bu?

bir de normal insanlarla da tanışma konusunda sorunlarım da var.

acemineilstrauss
Guest
acemineilstrauss

Mahmut Abi,
http://erkekadam.org/2019/08/12/kadinlar-erkeklerde-neyi-cekici-bulur/
yazısı açılmıyor.
Kadınlar erkeklerde neyi çekici bulur?
yazısını sildiniz mi?

matrixneo
Guest
matrixneo

İşe yarar şeyler peşinde olup kariyer, spor vs. var olan sosyal hayatına zaman kalmıyorsa burda iyi birşeyden söz edilebilir ama hiçbirşey olmadan yalnız kalınıyorsa bu depresyona kdr yolu var..

Might and Magic
Guest
Might and Magic

Nevzat Saraycıklı’yı takip ediyordum sizin sayfa gibi, denk geldiğine sevindim. İkinci kez izledim sayenizde.