İlk buluşma yemeği

Ekşi sözlükte bir ilgi budalası kızımızın şu tweeti tepeye çıktı :

Profile baktım. Gerçeğe benziyor. İTÜ Makine Mühendisi kızın üslubu zaten ayrı bir olay ama bu yemek konusunu yeri gelmişken tekrarlayalım.

Bir kızla ilk buluşmada yemek yemeye gitmeyin diye daha önceden birçok kez söyledik. Bir şeyler içmeye gidin ama yemek yemeye gitmeyin. Ama tabii çalışan biriyseniz kızla genelde akşam buluşacağınızdan, buluşmaya gitmeden karnınızı doyurmanız gerekebilir. Bu nedenle de yemek için hızlı ve hesaplı şeyleri tercih edin. Dürümcü, pilavcı, köfteci benim favorilerimdir.

Kaldı ki kadınlar da ilk buluşmada yemek yemek istemezler. Çoğu kadın yemek yerken nasıl görünüyorum, ağzımı şapırdatıyor muyum, üstüme döker miyim, ağzımın kenarında yemek kalır mı diye heyecan yapar. Kızı ve kendinizi aç bırakmayın ama yemek işini ayak üstü halledin.

Oğlan yukardaki hareketi parasızlıktan yapmış olabilir ama aslına bakarsanız bu aynı zamanda iyi bir hatun test etme mekanizması. İlişki materyali olmayan hatunu yakalayıp tekmeyi basmak için taktik olarak kullanılabilir.

Paranız olsa da pahalı yere gitmeyin. Akşam yemeğini dışarda 500 TL üstüne yiyen adamsanız bile ilk buluşmada yemek yenilecek ise dürümcü veya köfteciden şaşmayın. Ama burada asıl konu, ilk buluşmada planın beraber yemek yemek olmaması.

Benim canımı sıkan olayı ise anlatayım. Birkaç kişi adamla ilgili alfa oğlu alfa gibi şeyler yazdı. Bunun üzerine ben de “neresi alfa bunun, standart bu zaten” gibi bir şey yazdım. Şu yorum geldi :

Artık kızı pilavcıya götürebilmek alfa hareketi oldu. Çünkü günümüz erkekleri illa ki kızı buluşmada lüks restoranlara götürüp lüks mekanlarda takılmak zorunda hissediyor kendisini. E haliyle bu lüks mekanlarda takılma zorunluluğunu takmadan kızı pilavcıya felan götürebiliyorsan.

Bakın işte “beta öder” tam olarak budur! Bazılarınız hesabı ödedi mi puff diye beta kurbağaya dönüşecek sanıyor. Ya da hesabı kıza ödetmeyi marifet gibi, sanki böyle alfa olunurmuş gibi gerile gerile anlatıyor. Oysa beta öder hesap öder ile alakalı değil. Beta öderin anlamı şu :

bir kadının kendisi ile beraber olması için erkek olarak ortaya koyamadığı eksikliklerini, gereğinden fazla ilgi, kaynak ve zaman harcayarak kapamaya çalışan, bunları yapmazsa kadını elde edemeyeceğini veya kaçıracağını sanan adam.

Lüks yerlere götürüp, lüks yemekler yeme zorunluluğu hissetmek beta öderdir. Öğrenilmiş çaresizliktir. Bunun büyük kısmı erkeğin beyninin yıkanmasından kaynaklanıyor. 2 dürüm 2 çayı kıza ödettin diye alfa olmazsın, kızı lüks yere götürüp hesabı paylaştın mı dipte beta olursun. Zira yapman gerektiğini hissetmen, zihin yapın problem.

Öğrencilik yıllarında da, şimdi cebimde para olduğu zaman da, hatunlarla ilk buluşmada onları alıp köfteci gibi yerlere götürdüm. Alışveriş merkezlerindeki masalarda yemek yedik. Bundan rahatsız olan hatuna da rastlamadım. Çoğu hatunun bunu dert edeceğini sanmam. Dert edenin de kıçına tekmeyi basarsınız olur biter.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

67
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
27 Comment threads
40 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
32 Comment authors
::-yılmazAnonimGöbekSeverHasan abi Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
insan
Guest
insan

Kızın kim olduğu belli oluyor resimde. Bence hangi amaçla olursa olsun ilgili kişinin profili gizli olmalıydı.

AlphaGun
Guest
AlphaGun

Bunun bir de lüks yemekte pahalı çiçekli versiyonu varmış.

Kadınları parasal imkânlarınızla kiralamaya çalışacaksanız eskorta gidin. Neden zaman kaybediyorsunuz ki?

Harcadığınız paraya değil zamanınıza acıyorum.

Ben daha hızlı sonuç alabilmek adına NLP vs. tekniklerine yönelmeyi düşünüyorum ki kendime daha çok zaman yaratayım, datingle çok vakit kaybetmeyeyim diye.

Millet nelere kaynaklarını harcıyor…

D'artagnan
Guest
D'artagnan

Ya sarkastik olmasi icin soyledim o “alfa oglu alfa” lafini :))

Leo
Guest
Leo

Vakıf ünisinde okuyorum, akademi olarak da sosyal olarak da kültür olarak da gayet iyi gidiyorum, bu yönlerden bir problemim yok. Ama bu ortamdaki genel profil bir yemeğe 40 lirayı kolayca gözden çıkarabilen, aileden hayrat çeşmesi gibi para akan, paranın hesabını yapmak zorunda olmayan gençlerle dolu. Ben ne yapacağı,m? Her şey tamam ama cüzdan dert işte.

Leo
Guest
Leo

Çevrendeki genel sosyoekonomik seviye seninkinden yüksek olunca bambaşka öğrencilikler yaşanıyor. Okulda bir eleman kıza yüzlerce lira harcamayı problem etmiyor çünkü kafası rahat, aynı para benim aylığımın 1/3’ü falan.

Leech Lord
Guest
Leech Lord

Benzer zihniyet örnekleri ekşi sözlükte de yoğun biçimde var. Bir erkek kendisinden 10+ yaş küçük (yetişkin birisi tabii ki) evlenince “sapık, azmış, gerçek evliliğin sorumluluğunu alamamış hala çocuk oyunu oynuyor” tarzı entarileri bol bol görmekteyiz lakin 32 yaşında bir kadın 80 yaşında bir adamla ile evlenince gold diggerlıkla hiç bağdaştıramayıp “sizi ilgilendiren ne ki, ne kadar meraklısınız, iki yetişkin insan işte” diye savunmaya geçiyorlar. Yine de herkesin red pilli yutamaması güzel. Kızlar paraya bakıyor ühühüh diye ağlamaya devam meriçler.

BenLark
Guest
BenLark

Hatunları yemeğe götürüyorsun seni beğenmiyorlar ardından küfür yiyorsun ! Koç Sabancı gibi baya zengin aileden gelmemişse biri -ki zaten hatunların %99 u sıradan bir ailden gelir- normal bir yemeğe gidince ego yapmasınlar harbiden. Tavuk pilav , tantuni , köfte , dürüm daha nicesine gidilir.Aslında ne yediği değil KİMİNLE gittiği önemli hatunun.Onlar da bunun farkında… PİÇ BERKECAN çorbaya götürse “oyy romantik aşkım… sıcacık etti bu çorba içimizi” diye sevinirken , sen kyk bursunla/kredinle paranı alıp hatunu götürürsün yemeğe kendi imkanlarınla sonra küfür yersin , alay edilirsin. Dün de dedim bu televizyon yüzünden insanların şirazesi kaymış.Sürekli romantik komedi tadında uber ilişki beklentilerine… Read more »

Murtaza
Guest
Murtaza

İstanbul da oturduğum sıralar. İki senelik sevgilimle ilk yemeğimizi soğuk bir akşam üstü köprü altında ki pilavcıda ayak üstü yemiştik. Arkadaşları sorduğunda neşeyle anlatırdı. Bundan gocunan ikinci yemeği görmemeli.

35lik
Guest
35lik

Bir partide tanışıp, 2-3 saat muhabbet, dans, vs takıldığımız kızı yemeğe götürebilir miyiz?

Sonuçta ilk buluşma sayılmaz:)

İş işten geçti bu arada, yemeğe gidiyoruz da, tam konusu üstüne gelince sorayım dedim.

Undefeated
Guest
Undefeated

Elemanın beta olduğuna kalıbımı basarım. Böyle kızlar buluşmadan önce sinyallerin kralını vermiştir bunları önden elemeyip bu hallere düşüyorsan böyle olur tabii. Muhtemelen de kız gittiğinde karşısında bir tavşan gördü işi gırgıra vurup yaralanan egosunu onarmaya çalıştı aklınca… Hesap ödetme olayına gelince bende o olaya ayarım Mahmut abi. Adamlar kıza hesap ödetiyor,şöyle böyle diyorlar lan altı üstü bi kahve parası ödeyeceksin 😀 neyin tribindesin. İstesen kızın ödeyeceğini bildiğin halde sen ödüyorsan bu kibarlıktır,centilmenliktir güzel bişeydir. Çoğu arkadaşım felan hep bu konuda böyle işte geldik hesap ödemeye kıza ödettim sen napıyorsun diyorlar soran elemanlar da var diyorum ki kız lavaboya kalkıyor ben… Read more »

Undefeated
Guest
Undefeated

Çocuğa da üzülmedim desem yalan olur.Sosyal medyadan avlandığım zaman genelde bu kevaşelerin kokularını hemen alıyorum.Direk açık ediyorlar,saklayamazlar bunlar kendilerini 2 dakika konuşsan anlıyorsun LOW IQ kızlarla konuşmayın,buluşmayın etmeyin bunları sikseniz yarın tecavüz etti diye karakolda bulursunuz kendinizi.

Ertunç
Guest
Ertunç

Mahmut Abi son satırda şöyle demiş:”..Alışveriş merkezlerindeki masalarda yemek yedik. Bundan rahatsız olan hatuna da rastlamadım. Çoğu hatunun bunu dert edeceğini sanmam..” dert etmez çünkü hatun senden hoşlanıyor. Ve senden hoşlanan birini seyyar lahmacuncuya da götürsen soğutamazsın. Senden hoşlanmıyorsa da ağzınla kuş tutsan olmaz. Hepimizin bu mantığı oturtması lazım diye düşünüyorum, değil mi? Ama şöyle bir sorun var ki, ben işi buluşma yemeğine getiremiyorum. Bir kızla kurallar çerçevesinde flört edersin, senden azıcık hoşlanıyorsa buluşma için sana o fırsatı yaratır, yani ne bileyim yalnız kalmaya çalışır. Bir şekilde golü atman için pas atmaya çalışır mutlaka. Bu bir gerçek. Tam bir hamle… Read more »

eskilerdenbiri
Guest
eskilerdenbiri

Gördüğüm kadarıyla insanların en çok zevk aldıkları şey, kendi kendilerini aldatmak!..
Kendi yaptıklarına, ortaya koyduklarına bakmadan boş hayaller kurup; gerçekleşmeyince de birilerini suçlamak, en önde gelen değerlendirme.
Bir organının zevki için harcanılanlara bak; bir de insanın kendisi için harcadıklarına bak!..
Acaba kıyasa gelir mi? Hangisi karlı? Hangisine daha çok yatırım yaparsınız?

Hayaller hayatın desteği; sükutuhayaller hayatın gerçeği!

ZRG
Guest
ZRG

Ben başka bir şeye değinmek istiyorum.Durum öyle içler acısı bir hale gelmiş ki hatun çocuğa hakaret edicek beğenmicek hatta aklı sıra rezil edecek(!) hakkı kendinde görmeye başlamış üstüne üstlük bir de bunu sosyal medya da cesurca(!) paylaşmış.Bakın tekrar hatırlamamız için söylüyorum işlerin bu raddeye gelmesin de feminizmin etkisi çok ama bokunu çıkaran gene biziz.Hani önceki yazılarda da konuşulduğu gibi hiçbir vasfı hedefi kariyeri hayat amacı olmayan kadınlara sırf erkekler olarak görsellikle tahrik olduğumuz için(ki kadınlar bunu çok iyi kullanıyor.)yatmayı kafamıza koyduğumuz için o kadar kusursuzmuşçasına davranıyoruz ki ego patlaması yaşıyorlar.Evet biz de bazen kıza bak patates yok şişko öyle böyle… Read more »

Undefeated
Guest
Undefeated

Katılıyorum. Tek gecelik ilişkilerde bile dikkat etmek lazım nolacağı hiç belli olmaz.Gene bu kız kendini ifşa etmiş. Video mesaj felan almak şart.
Bunların ortak özellikleri

1-Feminist
2-Sosyal medyada çok takılır randomlu konuşur küfürlü konuşur.
3-Twitterda sürekli söz paylaşır,küfürlü ve alfa dul edasıyla..
4-Annesiyle iletişimi çok iyidir,babası tam bir çomardır.
5-Direk verirler verdikten sonra şhit test yağmuruna tutarlar.
6-Erkeklerle çok takılırlar. Kızların arkasından konuşurlar.
7-Piercing takarlar,dövme vs….
8-Yanında ki kıza gittiniz mi sırf bunun yüzünden olmaz.
9-Siyaset hakkında çok konuşur bir sikim bildiğini sanar… vs vs….

Bunlardan uzak durmak lazım.

hasan
Guest
hasan

Gerekenler yazılmış da arkadaş hatunu esnaf lokantasına götürüp dağ gibi pilav tabağı masaya geldikten sonra nasıl bir cinsel çekim oluşmasını bekliyorsun. Tarhana çorbası söyleyip ekmek doğrasaydın içine. Git boğazda bankta otur iki birayla ya da old school tarzı parka götür açık havada gezdir bin kat iyidir.

hasan
Guest
hasan

Belki de çocuk çerçeveyi koymuştur kız da etkilendiği için böyle göstermek istemiştir. Belki de zaten sevgililerdir sırf makara olsun diye koymuştur. Çok da şeyapmamak lazım.

Undefeated
Guest
Undefeated

Ahahaha bu çok iyiydi hocam

kıpkırmızıhap
Guest
kıpkırmızıhap

“Paranız olsa da pahalı yere gitmeyin. Akşam yemeğini dışarda 500 TL üstüne yiyen adamsanız bile ilk buluşmada yemek yenilecek ise dürümcü veya köfteciden şaşmayın.” Her akşam 500 TL üstü yerlerde yiyen adam zaten alfalık yapacak diye dürümcüde vakit kaybetmesi kendisinden taviz vermesidir. Ağzı oradaki yemeklerin tadına alışmış adam zaten tavuk döner yiyemez. Lüks yere kendin için gidiyorsan sorun yok. Ama amaç kadını etkilemekse büyük betalık. Arkadaşlar kıza değer vermediğinizi göstermek için ekstra çaba harcamak bana göre frame sarsılmasıdır. Siz zaten onu ciddiye almıyorsanız bunu hareketlerinizle belli edersiniz. Umursamaz adam lüks restoranda bile umursamazlığını belli eder. Önemli olan hesabı ortak ödemeniz.… Read more »