İlk buluşma yemeği

Ekşi sözlükte bir ilgi budalası kızımızın şu tweeti tepeye çıktı :

Profile baktım. Gerçeğe benziyor. İTÜ Makine Mühendisi kızın üslubu zaten ayrı bir olay ama bu yemek konusunu yeri gelmişken tekrarlayalım.

Bir kızla ilk buluşmada yemek yemeye gitmeyin diye daha önceden birçok kez söyledik. Bir şeyler içmeye gidin ama yemek yemeye gitmeyin. Ama tabii çalışan biriyseniz kızla genelde akşam buluşacağınızdan, buluşmaya gitmeden karnınızı doyurmanız gerekebilir. Bu nedenle de yemek için hızlı ve hesaplı şeyleri tercih edin. Dürümcü, pilavcı, köfteci benim favorilerimdir.

Kaldı ki kadınlar da ilk buluşmada yemek yemek istemezler. Çoğu kadın yemek yerken nasıl görünüyorum, ağzımı şapırdatıyor muyum, üstüme döker miyim, ağzımın kenarında yemek kalır mı diye heyecan yapar. Kızı ve kendinizi aç bırakmayın ama yemek işini ayak üstü halledin.

Oğlan yukardaki hareketi parasızlıktan yapmış olabilir ama aslına bakarsanız bu aynı zamanda iyi bir hatun test etme mekanizması. İlişki materyali olmayan hatunu yakalayıp tekmeyi basmak için taktik olarak kullanılabilir.

Paranız olsa da pahalı yere gitmeyin. Akşam yemeğini dışarda 500 TL üstüne yiyen adamsanız bile ilk buluşmada yemek yenilecek ise dürümcü veya köfteciden şaşmayın. Ama burada asıl konu, ilk buluşmada planın beraber yemek yemek olmaması.

Benim canımı sıkan olayı ise anlatayım. Birkaç kişi adamla ilgili alfa oğlu alfa gibi şeyler yazdı. Bunun üzerine ben de “neresi alfa bunun, standart bu zaten” gibi bir şey yazdım. Şu yorum geldi :

Artık kızı pilavcıya götürebilmek alfa hareketi oldu. Çünkü günümüz erkekleri illa ki kızı buluşmada lüks restoranlara götürüp lüks mekanlarda takılmak zorunda hissediyor kendisini. E haliyle bu lüks mekanlarda takılma zorunluluğunu takmadan kızı pilavcıya felan götürebiliyorsan.

Bakın işte “beta öder” tam olarak budur! Bazılarınız hesabı ödedi mi puff diye beta kurbağaya dönüşecek sanıyor. Ya da hesabı kıza ödetmeyi marifet gibi, sanki böyle alfa olunurmuş gibi gerile gerile anlatıyor. Oysa beta öder hesap öder ile alakalı değil. Beta öderin anlamı şu :

bir kadının kendisi ile beraber olması için erkek olarak ortaya koyamadığı eksikliklerini, gereğinden fazla ilgi, kaynak ve zaman harcayarak kapamaya çalışan, bunları yapmazsa kadını elde edemeyeceğini veya kaçıracağını sanan adam.

Lüks yerlere götürüp, lüks yemekler yeme zorunluluğu hissetmek beta öderdir. Öğrenilmiş çaresizliktir. Bunun büyük kısmı erkeğin beyninin yıkanmasından kaynaklanıyor. 2 dürüm 2 çayı kıza ödettin diye alfa olmazsın, kızı lüks yere götürüp hesabı paylaştın mı dipte beta olursun. Zira yapman gerektiğini hissetmen, zihin yapın problem.

Öğrencilik yıllarında da, şimdi cebimde para olduğu zaman da, hatunlarla ilk buluşmada onları alıp köfteci gibi yerlere götürdüm. Alışveriş merkezlerindeki masalarda yemek yedik. Bundan rahatsız olan hatuna da rastlamadım. Çoğu hatunun bunu dert edeceğini sanmam. Dert edenin de kıçına tekmeyi basarsınız olur biter.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

67
Leave a Reply

Yazıyla alakasız veya 500 kelimeyi geçen yorumlar cevaplanmıyorlar. "Yazıyla alakasız ama ..." ya da "en son yazı bu olduğundan buraya yazdım" diye başlamanız kurtarmıyor. Mahmut Abi ile özel görüşme yapmak isterseniz Erkek Adam Sanal Görüşme sayfasından sanal görüşme ayarlayabilirsiniz.

avatar
27 Comment threads
40 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
32 Comment authors
::-yılmazAnonimGöbekSeverHasan abi Recent comment authors
  Subscribe  
Notify of
ricko
Guest
ricko

Merhaba,

Siteye ilk yazım. Zaman zaman girip okuyorum. Jordan Peterson’ı bu site sayesinde tanıdım. Bazen “sabun köpüğü” tadında konuşsa da mantığını seviyorum. Neyse konu bu değil.

Bu yazıdaki kızın yaptığı paylaşım tamamen şaka üzerine. Her zaman gittiği pilavcıda arkadaşıyla beraber çektiği fotoğraf. Kendisi de bunu daha sonra açıkladı. Fakat bir şey ekşi’ye düştü mü, artık neyin doğru olduğunun önemi kalmıyor. Linç kültürümüzün bir parçası :))

marthez
Guest
marthez

Kahve icmeye diye anlaşıp kızı bara götüren tek ben miyim beyler ses verin

lyku
Guest
lyku

Daha gençlik yılları, kız arkadaşım ile yıl dönümü kutlayacağız. Şehrin en pahalı mekanını aradım, bir şeyler ayarlayalım masa vs. diye. Saflık halleri işte 🙂

Mekanın sahibinden gördüğüm tepkiyi hiç unutmam. Adamın tepkisini kibarlaştırırsak; daha şimdiden bunu yapıyorsan, ilerde evlensen falan ne isteyecek farkında mısın a benim saf oğlum tarzında bir şeydi.

O konuyu görünce aklıma o anım gelmişti. Sonrasında kızdan ayrıldım tabi. Hem de ne yüzünden, ona yeterince para harcamadığım gibi bahanelerle.

O yüzden akıllı olmak ve 3 yapacak imkanın var ise mümkün ise 1 en olmadı 2 yapmak lazım.

Alphaisloading
Guest
Alphaisloading

Ben hatuna şaka yollu takılmıştım zamanında, çiçekle böcekle ne işim olur benim, bi dürümcüye gidelim orada evlenme teklif edeyim diye. Ogün-bugündür söyler durur doğumgününde sana boyun kadar dürüm alcaz hediye olarak diye. İşin şakası bi yana, bu beyin yıkanmışlık öyle birşey ki, çoğu erkek bilmiyor aslında, sen rahatsan kız bi çalı dibine bile gelir senle. Benim bi öğrencim vardı zamanında, adam bitane kümes yapmış bildiğin kümes, nargilesini falan çekerdi orada, kızları da oraya götürüyormuş, pek atıp-sıkılayacak biri değildi. Uzun lafın kısası, o zihni bi boşaltın, rahat bırakın, eskiyi unutun bak nasıl değişiyor herşey. Bu arada Mahmut aga, hep sözlükte hangi… Read more »

Undefeated
Guest
Undefeated

Yalnız tam tersi durum olsa erkek paylaşım yapsa orospu kızı dese çocuk dışarı çıkamazdı

Reedpillager
Guest
Reedpillager

Ben sayfayı yaklaşık 5 aydır takip ediyorum red pill ile kadınalrın benimle hiç olmadıkları kadar yakın olmalarını sağladım. Bu sırada red pill öncesinde nextlediğim bir kadın geri döndü ve bu değişimin onun zihnini alaşağı ettiği belliydi. Toplum içinde yanyana görünmemize bile sıkıntı çıkaran bu kadın artık dokunulmamış yerimi bırakmadı ama bende buna rağmen yelkenleri indirmedim sanki normal bir durummuşçasına davrandım. Ama buna rağmen onu dışarı davet etmekten geri kalmadım ve sanırım bütün alfa yeteneklerim o anda bitti. Konuşacak konu bulamadım, kadın kötü hisseder gibi olunca ne dese tamam dedim ama sonra farkettim ki kendisi de ne dediğinin farkında değildi ve… Read more »

baran
Guest
baran

Merhabalar,
kadınla ilk buluşmada veya herhangi bir buluşmada hesabı ödemek bizi beta yapmayacağı gibi alfa da yapmaz mı diyoruz. yanı sadece bu hareketimiz. Gönlümden koparsa ısmarlamış olmam da sorun değil ısmarlamamış olmam da değil mi? ama lüx bir yere gidersek ısmarlamak daha hoş bir davranış mı?
teşekkürler şimdiden..

Çevirmen Hoca
Member

Hesabı ödemek değil kıza yaranmak için hesabı ödemek erkeği beta yapar. Çünkü ikincisini yapan maskülenite açığını parayla kapatmaya çalışır.

Mehmet
Guest
Mehmet

Kızla ilk buluşmamız olacak. Kızın gece hayatı alkol vs yok. Benimde yok. Ne gibi önerilerde bulunursunuz ?
(Bu arada kız villa değil malikane gibi yerde yaşamakta, bu durumu hiç sorun etmesemde salaş bir köfteciye götürmeyide düşünmüyorum. Bi cafede kahve sadece.)

oyle
Guest
oyle

Mahmut abi ilk buluşma için kizi yürüyüşe, doğa sporuna veya herhangi bir aktiviteye davet etmek tercih edilebilir mi? Muhtemelen hayır diyeceksin sebep nedir?

Bir de uzun suredir iletişim halinde olunmayan eskiden aranızda flortoz muhabbet olduğu kızı dışarıda kahve içmeye direkt davet edince buluşmayı ekiyorlar bunun yerine ne yapabilirim?

Berk Kayabir
Guest
Berk Kayabir

Selam abi, heryerde aradim bulamadim e kitaplarda da yok yada ben okumayi bilmiyorum shdggdy
ikinci bulusmada ne yapilir abi ? yine ayni sekilde icki bar vb mi takiliyoruz yoksa yemek veya baska bir aktivite bowling fln filan mi ? kizla birinci bulusmada opusmedik ama biraz kasicam cunku cok secenegim yok ve fiziksel yakinlasma vardi kiz ilgili davraniyor.
birde bulusma sali aksami ve hava yagmurlu, arabada yok, lojistik herseydir diyorsun abi bunu nsl hallederim sence kizin evi yada benim evim farketmez ikiside 20 dk fln yurume mesafesi sehir icine.
tesekkurler

Hasan abi
Guest
Hasan abi

Abi bulusmanin suresi onemli mi en fazla opusmeye gidecek bir bulusma icin 2 saat fazla mi mesela?Abi acikcasi ilk bulusmada kizla mc donalds ta kahve icip sonra da biryerde hokey bilardo vs. Takilmayi dusunuyorum cok planli gibi ama klasik olarak 2. Bulusmada yuruyus 3.de kahve park tarzi yerlerde falan oturup sohbet etme seklinde birde ilk opusmede eli kizin kalcasina falan goturmek yanlis mi bunu opusmeden ileriye hemen tasimak muhtaclik gostergesi gibi mi olur?

Anonim
Guest
Anonim

İlahi Mahmut Abi,

Bak o kadar kadın tanımışsın, ilk buluşmada neden yemek yemekten hoşlanmadığımızı söyleyen olmamış 🙂

Karnımız şişiyor da ondan. İncecik belimizin yerini 3 aylık hamile göbeği alsın istemiyoruz. Sonra gece boyu göbeği içeri çekmek zorunda kalırız mazallah.

GöbekSever
Guest
GöbekSever

Kızlar sizin sandığınız gibi biz erkekler öyle göbeğe falan takıntı yapmıyoruz, kendi kendinize kuruntuya giriyorsunuz. Hatta hafif göbek kadınlarda hoş durur, çoğu erkek beğenir biraz göbeği. (bak biraz diyorum gidipte uç örnek gösterip şişman kadınlar olarak algılamayın). Hatta şuan burda anket yapsak sixpackli veya zayıf kadın mı hafif göbekli mi diye ankette hafif göbek kazır. HAFİF GÖBEK HAFİF!

Anonim
Guest
Anonim

Biz kadınların görüntümüze neden dikkat ettiğimiz konusu biraz karmaşık. Evet erkeklerce beğenilmek bir parçası, büyük bir parçası. Ancak, diğer kadınları kıskandırmak, onlardan güzel ve mümkün mertebe kusursuz olduğumuzu hissetmek de istiyoruz. Tabi bunun derinlerde yine erkeklerce seçilenin biz olmak istememizle alakası var ama iç dünyamızda bunlar birbirinden ayıramayacağımız kadar girift. Misal erkekler bizi kolayca keser zaten, o yüzden erkeklerden ziyade diğer kadınların bizi kıskançlıkla kesmesi egomuzu daha çok tatmin eder. Çünkü kadınlar daha eleştireldir ve daha zor beğenir, beğendi ve kıskandıysa orada gerçekten güzellik vardır. Kadınlar olarak six pack aramasak da dümdüz bir karın özenilecek bir özellik, bir üstünlük meselesi… Read more »

yılmaz
Guest
yılmaz

Konu “ilk buluşmada neden yemek yenmez”. Kıyafete nereden geldin?

Anonim
Guest
Anonim

Ben kıyafete gelmedim, yemek yemek-karnın görünüşü-göbek ve beğeniler üzerine konuşuyoruz. Sen kıyafete nereden geldin 🙂

::-
Guest
::-

Açık kadın görüşünü merak ettiğim için soruyorum.Takıldığım kız biraz açık giyiniyor (devamlı tayt ve crop giyiyor ciddi spor yapıyor) tayt giymediği zamanlarda kısa etek şortlar giyiyor.Eski kız arkadaşım (büyük görüşlüydü) en ufak göğüslerini belli edecek dar bir şey giymek istemezdi eskort gibi görünmek istemiyorum derdi.Kadınlar arasında neden bu kadar fark ediyor ve şu an ki kız öyle giyinirken ne düşünüyor merak ediyorum