Sor sor ki öğrenesin #1

Bana yani Güzin pardon Mahmut Abiye, bu yazı altında istediğinizi sorabilirsiniz. Istediğinizi derken Dolar ne olur, Fenerin dertleri nasıl çözülür gibi sorular sormayın tabii. Site teması ile ilgili sorular sorun.

Sorularınızdan beğendiklerimi yorumlardan yazıya çıkaracağım.

NOT : Yazı sorulara kapanmıştır. Henüz yanıtlanmamışlar yavaş yavaş yanıtlanacak.

Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Notify of
Koz
Guest
Koz

Bu çok güzel uygulama olmuş abi, süpersin 🙂

Soru:

Abi sitede ki tüm yazıları, içerikleri toparlayıp – telefon oyunlarında olduğu gibi seviye seviye, bölüm bölüm, aşama aşama ( Candy Crush oyunu gibi, seviye 1 – seviye 2, seviye 3 ) gibi

Bir hale getirmeyi düşünür müsün ?

Şu an bile yürümeyi, yürümede ne hatalı olur ne doğru olur bilmiyor olmama rağmen “Shit test ” nedir ? onu biliyorum 😀

Koz
Guest
Koz

Soru 2: Gençlerin yaşadığı “Kafa karışıklığını” giderebilmeleri VE EN ÖNEMLİSİ o kafa karışıklığı ile yanlış kararlar vermelerinin önüne geçebilmek için de yazılar gelebilir mi ? O kafa karışıklığı ile hatalı karar vermeleri ? = 20 yaşında, henüz kendi parasını kazanamamış veya hayatı görmemiş bir Erkeğin gidipte resmi nikah ile evlenmiş olması. Oneitisi veya başka konuları kafasında büyütüp uçurduğu sebebiyle intihar eğlimlerinin ve bazende davranışlarının ortaya çıkması, kötü sonuçlar doğuruyor. ( Ben şunu düşünüyorum. Bu olay 10 dakika sonra bana nasıl hissettirecek ? Tamam.. 10 Ay sonra nasıl hissettirecek ? Tamam.. 10 Yıl sonra nasıl hissettirecek ? Tamam… Hmmm, aslında o… Read more »

Koz
Guest
Koz

Soru -3: Sayın Güzin pardon Mahmut Abi’mizin, haplanma ve hayatında dönüm noktaları diyebileceği veya önemli diyebileceği anılarını paylaşabilir mi acaba ? ” Başkalarının hatalarından ders almak ” konsepti gibi. Soru -4: Blog’un geleceği ile ilgili kafanda neler var abi ? Ne bileyim, bir kaç sene sonra ” Yeterli bunlara ya ” gibi bir şey deyip blogu bırakıp gider misin ? Veya nereye kadar devam ettirmeyi planlıyorsun abi ? Soru -5: Bir gün, “Kırmızı Hap” hakkında tüm verilerin ( Kitapların, blogların, yazı ve makalelerin, pod castlerin ) olduğu ve, ” Bu konuda çooook daha ileriye gitmek istiyorsanız bu kaynakları da inceleyebilirsiniz.… Read more »

El Trentity
Guest
El Trentity

Allahım iki saattir düşünüyorum ne yazsam diye.

periapikal
Guest
periapikal

aynı sınıftan ama 4senedir hiç iletişim kurulmayan kendi tayfası içinden ayrılmayan benim tanımımca aşırı soğuk kıza nasıl yürürüz?

son bi kaç haftada iletişim kurdum ama instadan vsde ekledm

Sinan
Guest
Sinan

Güzin abi, aman şey Mahmut abi; geçenlerde Rule Zero bölümlerinden birinde gruba soru yönelttim kariyer ile ilgili senin de görüşlerin benim için değerli. Olay şu; karı kız game olayları bi yana (hapı alalı yaklaşık 1 yıl oldu), iki yıllık grafik tasarım mezunuyum. Yaptığım işi seviyorum özellikle 3D tasarım ve görsel efektler üzerine ilgim çok yoğun. Yürürsem kesinlikle bu alanda yürürüm. Fakat ailem çoğu Türk aile gibi işte sırtını devlete daya memur ol amir ol asker ol vs diye diye yıllarca beynime kazıdı. Bir gün cidden düşündüm ve aslında hiç de fena bir fikir olmadığına karar verdim. Yeni askerlik sisteminden faydalanarak… Read more »

Acterrys
Guest
Acterrys

1- Abi kaçta uyanıyorsun sabahları?
2-Da Vinci uykusunu biliyor musun biliyorsan sporcu biri yapabilir mi?
3- Şu yd aldıktan sonra ilk 3 saniyede hala nasıl açılış yapıp devam edeceğini bilemeyen çok insan var bence özgüvenden çok gidip ne konuşacağını bilmediği için yürümüyor insanlar bu konuda bir tavsiye verir misin? Teşekkürler şimdiden.

Redzombie
Guest
Redzombie

Hocam saygılar
Oneitis boyutuna çekilmiş birisinden friendzone yedim. Kendisi bu ilişkinin hiçbir şekilde ileri gitmeyeceğini belirttikten sonra arkadaş kalamayacağımı söyledim. Kendisinin bulunduğu ortamlarda bulunmamaya çalışıyorum ama ortak arkadaş grubunda kendisi. Ben çizgimi korudum artık beni arkadaş olarak da görmüyor. Ben de yoluma gidiyorum.
Buraya kadar iyi hoş. Ama oneitis akımına kapılma ve yoksunluk sebebiyle kafamda sürekli bir şeyler dönüyor. Bunun için çeşitli uğraşlarda bulunuyorum. Ama tabak bulunmaması sebebiyle başlangıçta problem yaşıyorum. Yeni tanıştıklarıma ilişki konusunda zayıflığımı göstermemem lazım. Siteyi okudum tekrar da okuyorum. Ama tecrübesizlik ve yaşın o kadar da genç olmaması sebebiyle – 28- daha sağlam adımlar atmam lazım.

nameless
Guest
nameless

Kadın alfa bir erkeğe aşık olursa onun için yapacaklarının sınırı var mıdır, kadınlar bu konuda gözü kara mıdır?

Tekir
Guest
Tekir

Artık yaş kemale erdi, sağımız solumuz sarktı. İlişkilerimiz düzgün gitmedi, hep terk edildik, sürekli aşk acısı yaşadık bir süre sonra ööeeah yeter be diyerek komşunun bulduğu kızla tanışıldı, hemen nikahı basıp düzenli bir hayata geçmeli miyiz yoksa bekar bekar takılıp, anasının dizinin dibinde oturan erkek olmayı mı tercih etmeliyiz? Yuva ne zaman kurulur, yuva kurmak önemli midir, ömrümüzün sonuna kadar tabak çevirerek hayat sürer mi?

Zilli erkek
Guest
Zilli erkek

Mahmut abi işinde yülselmiş biri olaraktan iş dünyasına atılan birine (dal farketmez) verebileceğin tavsiyeler nelerdir neler yapmalılar masıl daha çok para yaparlar yükselir en önemlisi tutkularını nasıl bulurlar ?

Daves
Guest
Daves

Abi sana mail atmıştım ama cevap alamamıştım Carl Jung ile ilgili. Jungian düşüncede olduğunu biliyorum. 1)Buna nasıl başladın şuan ne aşamadasın ve eğer okudu isen Jungun yabancı dildeki kitaplarını da okudun mu? 2)Jordan Peterson’ı hatunlar için izleyip dinlerken şuan da adamı sadece hayat ile ilgili verdiği tavsiyeler üzerine dinliyorum. Çevirilmiş olanlardan bahsetmiyorum sadece adamın saçları daha beyazlamamış hafif kilolu ikenki videosunu bile gittim buldum izliyorum. Bunu yaparken ama kadın mevzularını unuttum. Bayadır 2 aydır belki daygame yok. Takıldığım bi hatun var arada onunla buluşuyoruz 2 haftada 1. Bu yol yanlış bir yol mu yoksa bir anlamsa Monk Mode mu? Aynı… Read more »

YORGUN
Guest
YORGUN

Mahmut Abi;
Oneitis olduğum biri vardı. Tavsiyeni dinlemeyip tekrar görüştüm ve bana tekrar oneitisle geçen 1 yıldaki tavırlarını sergilemeye başladığımı fark edip siktir ettim…

1.Karşı tarafın da aslında beni sevdiğine dair oneitisi besleyen düşüncenin sebebi nedir ve nasıl kurtulurum?

2.Normalde bir kızın ilgisizliği ve sagısızlığını beni istemediğine yorup NeXT yaparım çok rahat ama bunda hiç yapamadım.

3.en önemli soru: Aslında hiç evlenmeyi düşünmememe rağmen bu kızla evlenmeyi dahi düşünmüştüm… Soru şu:
1 yıl peşinden koşan bir erkekle evlenen bir kız (o erkeğe saygı duymaz bence) o evlilikte erkeği anasından doğduğuna pişman eder mi?
Bunu hissettiğim an kafamda ampül yandı ve sonsuza dek bitirdim kızı.
Teşekkürler

Osaba
Guest
Osaba

1-)Abi verdiğin tavsiyeye göre üç ay birileriyle tabak çevir sonra en iyisiyle istersen ilişki başlat diyorsun. Ama o tabaklar ilişkiyi daha önceden başlatmak istiyor. Kızla öpüşüyorsun, şimdi biz sevgili mi olduk diyor. Mesela burda nasıl cevap verilir? 2-) İlişkiye erken başladığımız kız hayallere daldı evlenicez, çocuğumuz olacak vs. diyor. Şu an evlenme derdim yok 18 im. Ama bana çok bağlandı. Seviyorum ama zamanla sıkılacağımı biliyorum ortalık kız kaynıyor. Nasıl nextlerim. Bilerekten betalaşıp beni terk etmesini mi bekleyeyim. 3-) Uzun ilişkiyle ilgili bilmek istediklerim var. Bu yaş uygun değil biliyorum biraz öğrenmem lazım hayatı falan ama sırf bu yüzden iyi giden… Read more »

Çakırkeyif
Guest
Çakırkeyif

Yurtdışında call center da çalışıyorum. Evlilik hayali kurduğum kadın buraya benden 3 ay önce geldi ve benim gelmeme 1 ay ve ailelerin tanışmasına 10 gün kala benden ayrıldı. Sorun şu ki ben kıza hem betalık yaptım son zamanlarımızda hem de kız aileden sorunlu yetiştirilmiş biri (sevgi görmeyen, sürekli baskılanan, dışlanan). Şimdi evet verdiğim emeklere, hayallerime falan yazık bilmem ne. daha fazla betalık yapmadan ona karşı iş yerinde nasıl davranmalıyım ona ve genel olarak? Çünkü kadın milleti bana geri dönmesini benimle iletişime geçmesini vs gerçekten istemiyorum. Ve kendi edindiğim arkadaşlarıma yaklaşma çabaları içersinde gözle görülür şekilde.(benim buraya ve çalışmaya aynı zamanda… Read more »

sorgulayanadam
Guest
sorgulayanadam

Selamlar. Çok garip bir soru olacak ama en azından bizim toplumda gözardı edilen bir meselede. Ben inandığım dinin doğruluğu konusunda emin olamıyorum. Asıl sorun şurada , dinime ters bir davranışta bulunduğumda özgüvenimin zedelendiğini hissediyorum.Bu din konusunda iki arada bir derede kalmamdan kaynaklanıyor ( dindarların zayıf iman dediği şey) Daha emin olmak istiyorum çünkü yol açtığı kararsızlık sanki gerçek hayata da yansıyor. mahmut abi sence ne yapmalıyım , sorgulamayı seven bir erkek bu konuda nasıl son kararını verebilir ?

YORGUN
Guest
YORGUN

Başka bir soru: Mahmut abi… Bu sitedeyi takip etmeye başlayıp soruları okurken… bazı soruların çok zor olduğunu düşünüp bu sefer bakalım ne diyecek Mahmut Abi! diyerek deyim yerindeyse pusuda bekleyip “klişe cevaplar vermeni” “sinirlenmeni” vs bekledim… Ama tüm samimiyetimle söylüyorum beni çok şaşırtarak “gayet makul” cevaplar verdiniz. Ne “tribünlere oynadınız” ne de “ Siktir et kızlar hepsi orospu kanka” tarzı klişelere başvurdunuz… işte bunu görünce şunu tespit ettim: Soru nerden gelirse gelsin soru ne olursa olsun Mahmut Abinin cevaplarını “dayanak yaptığı” bir şey var: ZİHNİYET! işte o zihniyeti biraz açar mısınız genel olarak olay nedir? Yani 1.Kendini değerli görmek mi?… Read more »

1 2 3 17